TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogiMinne matkustaa tammikuussa 2025?

Minne matkustaa tammikuussa 2025?

18.04.2024
Näytä kaikki

Tammikuu merkitsee monille uutta alkua ja uudenvuodenlupauksia, ja se on myös loistava tilaisuus lähteä kiertämään maailmaa.

Kaikki matkakohteemme tarjoavat nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, joten olemme valinneet tammikuun matkakohteiksi sellaiset, joissa on yleensä tammikuussa hyvä sää.

Kokosimme tähän 11 erinomaista kohdetta tammikuiselle matkalle aina Afrikan majesteettisista tasangoista Latinalaisen Amerikan vilkkaisiin katuihin ja Kaakkois-Aasian kuvankauniisiin hiekkarantoihin!

Eikö tammikuu sovi? Katso myös, minne kannattaa matkustaa lokakuussa, marraskuussa ja joulukuussa.

Kenia – nauti Masai Maran kesyttämättömästä kauneudesta

Leijonat vihreässä ympäristössä Masai Marassa, Keniassa.

Kenia tarjoaa tammikuussa sateettomia poutapäiviä, korkeita lämpötiloja ja erinomaisia safareja!

Pieni sadekausi on juuri päättynyt, joten maisemat ovat reheviä ja vihreitä. Tammikuu on loistavaa aikaa tarkkailla savannin kiehtovia villieläimiä, ja jos olet lintuharrastaja, voit bongata Keniassa talvehtivia lintuja.

Jos haaveilet viettäväsi safarin päätteeksi rantaloman, Mombasan lähellä sijaitsevalla Diani Beachilla pääset nauttimaan lukemattomista auringonpaistetunneista.

3 hyvää syytä matkustaa Keniaan tammikuussa:

  1. Säät ovat kuivia ja erittäin vähäsateisia.
  2. Mahtavat safarit luonnonkauniissa, vehreissä maisemissa.
  3. Rantaloma Diani Beachilla, joka tarjoaa lukemattomia auringonpaistetunteja.

Tutustu Kenian-matkoihimme alla:

Kuuba – koe Antillien helmen ajaton charmi

Värikäs rakennus Havannassa, Kuubassa

Tammikuussa Kuuban säät ovat pohjoisesta puhaltavien kylmien tuulien vuoksi hieman viileämpiä kuin edellisinä kuukausina, mutta se ei tee matkasta yhtään sen huonompaa. Itse asiassa tammikuu on Kuubassa erittäin suosittu matkailukuukausi – monien mielestä jopa yksi parhaista.

Tammikuu on kuivaa kautta, ja aurinkoiset päivät sopivat erityisen hyvin maan rikkaaseen historiaan, kulttuuriin ja luonnonkauneuteen tutustumiseen. Seikkaile Havannan värikkäillä kaduilla, rentoudu upeilla hiekkarannoilla esimerkiksi Varaderossa tai sukella saarivaltion elinvoimaiseen musiikki- ja tanssiskeneen, johon muun muassa kuuluu tammikuussa järjestettävä jazzfestivaali!

3 hyvää syytä matkustaa Kuubaan tammikuussa:

  1. Kuiva kausi ja paljon aurinkoisia poutapäiviä.
  2. Ihanteellinen sää saarivaltion rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan tutustumiseen.
  3. Eläväinen musiikki- ja tanssikulttuuri, johon mm. kuuluu jazzfestivaali.

Tutustu Kuuban-matkoihimme alla:

Sri Lanka – kulttuuria ja kaunista luontoa

Sigiriya ja vehreä ympäristö

Sri Lanka houkuttelee kävijöitä myös tammikuussa, sillä lounaisrannikolla ja maan keskiosassa säät ovat kuivia ja aurinkoisia.

Jos haluat kokea Sri Lankan mielenkiintoisen kulttuurin ja upeat hiekkarannat, tammikuu on erinomainen kuukausi tutustua saaren monipuoliseen nähtävyystarjontaan. Voit esimerkiksi viettää rennon rantaloman Negombossa tai tutustua kulttuurikolmion rikkaaseen historiaan, Anuradhapuran ja Polonnaruwan muinaisiin pääkaupunkeihin ja Sri Lankan suurimpaan vetonaulaan, Sigiriyan leijonakallioon.

3 hyvää syytä matkustaa Sri Lankaan tammikuussa:

  1. Säät ovat kuivia ja aurinkoisia maan keskiosissa ja lounaisrannikolla.
  2. Ihanteellinen sää tutustua kulttuurikolmioon.
  3. Poikkeuksellisen hyvää aikaa rantalomailulle Sri Lankan lounaisosassa, esimerkiksi Negombossa.

Tutustu Sri Lankan -matkoihimme alla:

Costa Rica – monipuolinen ja jännittävä matkakohde

Tukaani puiden latvoissa Costa Ricassa.

Costa Rican kuiva kausi, joka alkaa joulukuussa ja jatkuu tammikuun yli, tarjoaa ihanteelliset olosuhteet maan monipuolisiin ekosysteemeihin tutustumiseen.

Säät ovat yleensä lämpimiä, kuivia (tai vähäsateisia) ja aurinkoisia, joten Costa Rican rikkaan luonnon monimuotoisuuden tutkiminen on erityisen mukavaa tähän aikaan vuodesta. Seikkaile rehevissä sademetsissä, patikoi Arenal-tulivuorella, kylve hienoissa kuumissa lähteissä ja näe ainutlaatuisia villieläimiä punasilmälehtisammakoista tukaaneihin! Vuoden alku on myös loistavaa aikaa nauttia auringosta rannikon kauniilla hiekkarannoilla.

3 hyvää syytä matkustaa Costa Ricaan tammikuussa:

  1. Säät ovat kuivia ja lämpimiä.
  2. Täydelliset olosuhteet seikkailla Costa Rican rikkaassa luonnossa ja nähdä kiehtovia eläimiä.
  3. Loistava kuukausi rentoon lomailuun Costa Rican hiekkarannoilla.

Tutustu Costa Rican -matkoihimme alla:

Tansania – koe elämän ihme tammikuussa

Gnu ja vastasyntynyt vasa Serengetissä, Tansaniassa.

Lähde unohtumattomalle safarille Tansaniaan tammikuussa, jolloin voit kokea eläinelämyksiä vailla vertaa! Tammikuu seuraa lyhyttä sadekautta (marras-joulukuu), joten tässä kuussa elohopea alkaa nousta ja säät ovat pääosin kuivia.

Tansania vilisee villieläimiä ympäri vuoden, mutta tammikuu on erityisen hyvä ajankohta lintuharrastajille, sillä tähän aikaan voit nähdä sekä paikallisia että talvehtivia muuttolintuja. Tammikuun loppu merkitsee Tansaniassa myös poikimakauden alkua, ja voit päästä todistamaan elämän ihmettä Serengetin tasangoilla, kun tuhannet gnuuantiloopit alkavat saada pienokaisia (gnuut poikivat maaliskuuhun asti). Pikkuruiset gnuuantiloopit houkuttelevat paikalle myös petoja, joten tiedossa on paljon dramaattisia kohtaamisia saalistajan ja saaliin välillä.

Jos haaveilet matkasta Sansibarille, tammikuu on loistava rantalomakuukausi. Sateet ovat vähäisiä, ja saaria ympäröivässä meressä on mahtavat snorklausolosuhteet.

3 hyvää syytä matkustaa Tansaniaan tammikuussa:

  1. Lämpötilat alkavat kohota ja ilmat ovat kuivia.
  2. Poikimakausi alkaa, ja vastasyntyneet gnuut houkuttelevat petoeläimiä.
  3. Säät ovat suotuisia rantalomalle Sansibarilla.

Tutustu Tansanian-matkoihimme alla:

Meksiko – upeita hiekkarantoja ja ikivanhoja ihmeitä

Rauniot Tulumissa, Meksikossa.

Meksiko on suosittu matkakohde tammikuussa, ja hyvästä syystä.

Tammikuussa Meksikon säät ovat leutoja ja poutaisia, mikä sopii täydellisesti esimerkiksi Tulumin tai Playa del Carmenin hienoista hiekkarannoista nauttimiseen. Karibianmeren kristallinkirkkaat vedet ja rantojen valkoinen hiekka kutsuvat rentoutumaan, ja ilmat ovat ihanteellisia monenlaisille ulkoilma-aktiviteeteille!

Tutki Mexico Cityn jännittävää vanhan ja uuden yhdistelmää, sukella historian pyörteisiin mayasivilisaation muinaisilla raunioilla Chichen Itzassa tai Palenquessa, snorklaile Meksikon upeissa cenoteissa tai herkuttele meksikolaisen keittiön antimilla – mitä tahansa suunnitteletkin, tammikuu tarjoaa täydelliset puitteet kokea Meksikon kauneus ja monipuolisuus!

3 hyvää syytä matkustaa Meksikoon tammikuussa:

  1. Miellyttävän kuivaa ja paljon aurinkoisia tunteja.
  2. Loistava sää tutustua nähtävyyksiin Mexico Citystä Chichen Itzan kaltaisiin muinaisihmeisiin.
  3. Playa del Carmenin ja Tulumin hiekkarannat kutsuvat rentoutumaan.

Tutustu Meksikon-matkoihimme alla:

Kilimanjaro – valloita Afrikan huippu

Nainen seisoo lumessa Kilimanjaron huipulla.

Tammikuussa Kilimanjaro toivottaa tervetulleeksi seikkailijat, jotka etsivät elämäänsä haastetta. ¨

Tammikuussa alueella vallitsee kuiva kausi, joten odotettavissa on leutoja lämpötiloja, vähemmän sadetta, paljon poutapäiviä ja siten myös hyvää näkyvyyttä – se on siis ihanteellista aikaa kiivetä Afrikan korkeimmalle vuorelle.

Sää auttaa, mutta loppujen lopuksi oma kärsivällisyytesi ja sinnikkyytesi on se, mitä tarvitaan, jotta pääset ihastelemaan Afrikan korkeimmalta huipulta avautuvia näköaloja.

3 hyvää syytä kiivetä Kilimanjarolle tammikuussa:

  1. Kuiva kausi, leudommat lämpötilat ja selkeät säät.
  2. Ihanteelliset sääolosuhteet vuorelle kiipeämiseen.
  3. Haastetta ja seikkailuja heti ensimmäisestä askeleesta aina huipulle asti.

Tutustu Kilimanjaron-reitteihimme alla:

Vietnam – matka ajan ja luonnon halki

Kalastaja Mekongissa Vietnamissa

Vietnamin erilaiset ilmastovyöhykkeet tekevät maasta kiehtovan matkakohteen tammikuussa, jolloin kaikkialla eletään kuivaa kautta. Pohjoisessa voi olla viileää, erityisesti Sapan kaltaisilla vuoristoalueilla, mutta mitä etelämmäksi siirryt, sitä lämpimämmäksi ilmat muuttuvat.

Vietnam tarjoaa tammikuussa kiehtovan matkan läpi rikkaan historian, elinvoimaisen kulttuurin ja henkeäsalpaavan luonnon aina Ho Chi Minhin kaupungin vilkkailta kaduilta Mekongin suistoon ja Halonginlahden sumuisille karstisaarille. Jos haaveilet Vietnamin kauniista hiekkarannoista, Mui Ne tarjoaa tähän aikaan runsaasti aurinkoa ja lämpöä.

Tet-festivaali eli vietnamilainen uusivuosi osuu yleensä tammikuun lopun ja helmikuun puolivälin väliin. Vaikka juhla itsessään on hieno kokemus, se voi myös vaikuttaa matkaasi eri tavoin, sillä monet kaupat ja muut yritykset sulkevat tähän aikaan ovensa. Vuonna 2025 Tet alkaa 28.1.

3 hyvää syytä matkustaa Vietnamiin tammikuussa:

  1. Koko maassa on kuiva kausi, jolloin taivas on sininen ja aurinko paistaa täydeltä terältä.
  2. Ihanteellinen sää Vietnamin rikkaaseen historiaan, kulttuuriin ja henkeäsalpaaviin maisemiin tutustumiseen.
  3. Loistava sää rantalomalle esimerkiksi Etelä-Vietnamin Mui Nessä.

Tutustu Vietnamin-matkoihimme alla:

Kolumbia – seikkaile vanhojen kaupunkien historiaa huokuvilla kaduilla

Värikäs parveke Cartagenassa, Kolumbiassa.

Tammikuu on loistavaa aikaa vierailla Kolumbiassa, sillä suurimmassa osassa maata vallitsee kuiva kausi. Lämpötilat vaihtelevat Kolumbiassa hyvin vähän vuoden mittaan ja riippuvat lähinnä siitä, kuinka korkealla olet. Mitä korkeammalle nouset, sitä koleammaksi ilma muuttuu.

Kolumbiassa voit kävellä Cartagenan historiallisilla kaduilla, tutustua vehreään kahvialueeseen viehättävässä ja värikkäässä Salenton kaupungissa ja kokea Bogotan vilkkaan kulttuurin ja yöelämän. Kannattaa suunnata myös Medellíniin, joka on saanut lempinimen “ikuisen kevään kaupunki”.

Tammikuu on myös loistava ajankohta Lost City -vaellukselle, sillä kuivalla kaudella polut ovat kuivia, tiedossa on kauniita, aurinkoisia maisemia ja joet ovat helpompia ylittää.

3 hyvää syytä matkustaa Kolumbiaan tammikuussa:

  1. Kuiva kausi, jolloin lämpötilat vaihtelevat lähinnä korkeudesta riippuen.
  2. Kuivalla kelillä maan mielenkiintoisiin kaupunkeihin ja rikkaaseen kulttuuriin tutustuminen on mukavampaa.
  3. Hyvä sää Lost City -vaellukselle.

Tutustu Kolumbian-matkoihimme alla:

Thaimaa – trooppinen paratiisi pohjoisesta etelään

Kata Beach Phuketissa Etelä-Thaimaassa.

Thaimaa toivottaa vierailijat avosylin tervetulleiksi tammikuussa.

Suurimmassa osassa maata eletään ”kylmää” vuodenaikaa, jolloin säät ovat päivisin lämpimiä ja poutaisia. Tämä on siis ihanteellista aikaa lähteä etsimään kulttuuri- ja maisemaelämyksiä pohjoisen ylängöille tai seikkailemaan Bangkokin vilkkaille kaduille.

Jos haaveilet rantalomasta Thaimaassa, sekä kaakossa että lounaassa on kuiva kausi, joten tammikuu sopii erinomaisesti myös rentoutumiseen idyllisillä hiekkarannoilla esimerkiksi Phuketissa tai Koh Samuilla.

3 hyvää syytä matkustaa Thaimaahan tammikuussa:

  1. Säät ovat kuivia ja lämpimiä
  2. Paljon hienoja kulttuurielämyksiä pohjoisesta etelään
  3. Mahtavat säät rantalomalle Etelä-Thaimaassa esim. Phuketissa tai Koh Samuilla

Tutustu Thaimaan-matkoihimme alla:

Uganda – samoa ikivanhoissa sademetsissä

Vuorigorillan muotokuva Bwindissä, Ugandassa.

Ugandassa kävijää odottaa mahtava seikkailu, ja tammikuu on yksi parhaista ajankohdista vierailla tässä kauniissa Itä-Afrikan maassa.

Rehevissä maisemissa on jännittävää jäljittää villejä vuorigorilloja niiden luonnollisessa elinympäristössä, ja koska tammikuu osuu ensimmäisen kuivan kauden keskelle, olosuhteet ovat ihanteelliset vaellukselle Bwindin kansallispuistossa.

Myös maan muissa kansallispuistoissa, kuten Mburo-järven kansallispuistossa ja Kuningatar Elisabethin kansallispuistossa, on runsaasti villieläimiä, ja
alkuvuosi on erityisen otollista aikaa muuttolintujen tarkkailuun.

3 hyvää syytä matkustaa Ugandaan tammikuussa:

  1. Kuiva kausi – mutta sateita tulee kuitenkin jonkin verran, koska Uganda sijaitsee päiväntasaajalla
  2. Hyvät olosuhteet gorilla-trackingille ja majesteettisten vuorigorillojen näkemiselle
  3. Paljon eläimiä ja muuttolintuja Ugandan kansallispuistoissa

Katso matkamme Ugandaan täällä:

Nämä tammikuun matkakohteet lupaavat lukemattomia unohtumattomia kokemuksia, etsit sitten seikkailua, rentoutumista tai sopivasti molempia.

Etkö ole varma, mikä kohde sopisi sinulle parhaiten? Soita meille, niin autamme sinua oikean matkakohteen valinnassa!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi​