TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Ecuadoriin

Matka Ecuadoriin ja Galápagossaarille on kuin matka toiseen maailmaan. Maa tarjoaa luonnonystäville ainutlaatuisia luontoelämyksiä, mielenkiintoista historiaa ja kiehtovia kulttuurikokemuksia.

Kiertomatkoillamme koet sekä Ecuadorin kohokohdat ja lumoavat Galápagossaaret.

Tutustu kaikkiin Ecuadoriin ja Galápagossaarille suuntautuviin matkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Ecuador/Galápagossaaret
Ecuador/Galápagossaaret
KotiLatinalainen AmerikkaEcuador/Galápagossaaret

Matkat Ecuadoriin

Matka Ecuadoriin ja Galápagossaarille on kuin matka toiseen maailmaan. Maa tarjoaa luonnonystäville ainutlaatuisia luontoelämyksiä, mielenkiintoista historiaa ja kiehtovia kulttuurikokemuksia.

Kiertomatkoillamme koet sekä Ecuadorin kohokohdat ja lumoavat Galápagossaaret.

Tutustu kaikkiin Ecuadoriin ja Galápagossaarille suuntautuviin matkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

KotiLatinalainen AmerikkaEcuador/Galápagossaaret

Miksi matkustaa Ecuadoriin ja Galápagossaarille?

Vaikka Ecuador on yksi Etelä-Amerikan pienimmistä maista, se on luonnoltaan ja eläimistöltään koko maailmankin mittapuussa erittäin monipuolinen. Ecuadorissa voit nähdä henkeäsalpaavan kauniita luontomaisemia, kellua kuumissa lähteissä, loikoilla valkoisilla hiekkarannoilla, ihailla vuoria ja tulivuoria ja tietenkin seikkailla lumoavilla Galápagossaarilla.

Lisäksi Ecuador tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä Espanjan siirtomaa-ajalta, perinteikkäitä intiaanikulttuureja ja viehättäviä kaupunkeja.

Ecuadorin kiertomatkat

Kiertomatkamme alkavat aina Manner-Ecuadorista ja huipentuvat joko saarihyppelyyn tai risteilyyn Galápagossaarilla.

Lue lisää alla.

Quito

Ecuadorin pääkaupunki Quito sijaitsee vuoristossa peräti 2 850 metrin korkeudessa, mikä tekee siitä maailman toiseksi korkeimmalla sijaitsevan pääkaupungin.

Viehättävien vuoristomaisemien ympäröimän Quiton helmi on sen historiallinen keskusta, joka valittiin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon jo vuonna 1978. Vanha kaupunki on täynnä siirtomaa-ajan rakennuksia ja arkkitehtonisia aarteita, joista merkittävimpiä ovat kaunis jesuiittakirkko La Compañia de Jesus ja tunnelmallinen keskusaukio Plaza de la Independencia, jonka laidalla kohoavat muun muassa kaupungin katedraali, arkkipiispan palatsi ja presidentin palatsi.

Quito sijaitsee vain 20 kilometrin päässä päiväntasaajalta, ja yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä onkin päiväntasaajamonumentti La Mitad del Mundo. Päiväntasaajaa eli maapallon puoliväliä merkitsevä monumentti on 30 metriä korkea, ja monet ottavat täällä valokuvan itsestään seisomassa yksi jalka kummallakin puolella päiväntasaajaa.

Cotopaxi

Cotopaxin kansallispuisto sijaitsee muutaman tunnin ajomatkan päässä Quitosta. Kauniin kansallispuiston maisemia hallitsee 5 897 metriä korkea lumihuippuinen Cotopaxi, joka on yksi maailman korkeimmista aktiivisista tulivuorista. Vierailulla Cotopaxin kansallispuistossa voit ihastella tulivuorta ja vuoren rinteeltä avautuvia maisemia 4 600–4 800 metrin korkeudesta.

Itse kansallispuistossa elää myös paljon eri kasvi- ja eläinlajeja. Puisto on etenkin lintuharrastajien paratiisi, sillä täällä voi bongata muun muassa kondoreja ja kolibreja.

Quilotoan kraatterijärvi

Kiehtova Quilotoan kraatterijärvi sijaitsee Ecuadorin pääkaupungin Quiton eteläpuolella. Quilotoa-tulivuori purkautui voimakkaasti vuonna 1280. Purkauksesta on muistona noin 250 metriä syvä ja 3 kilometriä pitkä kraatterijärvi, jonka veden väri vaihtelee kirkkaan turkoosista kullankeltaiseen vuodenajasta ja mineraalipitoisuudesta riippuen.

Alas järven rannalle pääsee polkua pitkin, ja kävelymatka kestää noin 30 minuuttia. Vastaavasti ylös kapuamiseen voi mennä jopa 2 tuntia. Onneksi voit vuokrata aasin, jonka kyydissä pääset takaisin huipulle turvallisesti ja suhteellisen nopeasti.

Baños

Baños, koko nimeltään Baños de Agua Santa, on viehättävä pikkukaupunki, joka sijaitsee kauniilla paikalla vehreässä laaksossa Tungurahua-tulivuoren juurella. Kaupunki on suosittu matkakohde niin kansainvälisten turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Kaupungin koko nimi on tarkoittaa suomeksi ”pyhän veden altaita”, ja täältä löytyykin paljon kuumien lähteiden ympärille perustettuja spa- ja kylpylaitoksia.

Baños on myös seikkailuhenkisten lomaparatiisi. Voit lähteä esimerkiksi maastopyöräretkelle tai kokeilemaan zipline-vaijeriliukua, ja jos todella haluat saada adrenaliinin virtaamaan, suuntaa Casa del Árbolin näköalapaikalle. Täällä voit nimittäin keinua valtavan kokoisessa keinussa syvän kanjonin yläpuolella.

Guayaquil

Guayaquil on vilkas suurkaupunki ja Ecuadorin suurin kaupunki. Se on maan taloudellinen ja kaupallinen keskus ja myös tärkeä liikennekeskus, josta lähtevät muun muassa kaikki Galápagossaarille suuntautuvat lennot.

Kaupungin tärkein nähtävyys on sen historiallinen vanha kaupunki Las Peñas, joka sijaitsee kauniilla paikalla kukkulan laella. Kaupunginosa itsessään on jo kaunis, mutta sen lisäksi mukulakivikatuja kierrellessä voi nauttia todella hienoista näköaloista. Kun olet kierrellyt ja katsellut viehättäviä katuja ja kauniita rakennuksia riittämiin, voit istahtaa nauttimaan kupillisen kuumaa jossain alueen monista kodikkaista kahviloista.

Saman kukkulan juurella kulkee myös 2,5 kilometriä pitkä Guayasjoen rantabulevardi Malecón 2000. Kauniilla bulevardilla on mukava kävellä, minkä lisäksi sen varrella on paljon hyviä ulkoilmaravintoloita.

Seikkaile Amazonin sademetsässä

Voit yhdistää matkaasi myös jännittävän retken Amazonin sademetsään.

Lämmin ja kostea Amazonin sademetsä on maailman suurin sademetsä, joka ulottuu peräti yhdeksän eri maan alueelle. Alueen luonto on uskomattoman monipuolinen; täällä kasvaa noin 40 000 eri kasvilajia, ja viidakon syvyyksissä elää miljoonia eläinlajeja.

Tena sijaitsee Ecuadorissa Amazonin ylängöllä. Tämä alue on erinomainen valinta silloin, kun haluat saada maistiaisen siitä, mitä kaikkea sademetsällä on tarjottavanaan. Täällä pääset lähelle villiä luontoa ja saat hyvän käsityksen sademetsän kasvillisuudesta, puista, linnuista ja hyönteisistä. Alueella elää luonnollisesti myös monia nisäkäslajeja ja matelijoita, mutta niitä on vaikeampi nähdä, koska ihmisasutus on suhteellisen lähellä ja eläimet ovat arkoja.

Galápagossaaret

Galápagossaaret sijaitsevat noin tuhat kilometriä Ecuadorin rannikolta länteen ja koostuvat useista isoista ja pienemmistä saarista. Saaret ovat itse asiassa 2 000–3 000 metriä korkeiden tulivuorten huippuja.
Galápagossaaret tulivat maailmankartalle 1800-luvulla, kun Charles Darwin vieraili saarilla vuonna 1835 ja käytti niitä myöhemmin esimerkkinä luonnonvalintaa ja lajien syntyä käsittelevässä kirjassaan.

Saaristo, joka on kokonaisuudessaan UNESCO:n maailmanperintökohde, on luonnoltaan yksi maailman ainutlaatuisimmista alueista. Kullakin saarella on omanlaisensa herkkä ekosysteemi, ja ne tarjoavat paljon erilaista nähtävää.
Galápagossaarten ainutlaatuisen ekosysteemin uskotaan olevan seurausta siitä, että saaret ovat syntyneet tulivuorien toiminnasta eivätkä koskaan ole olleet yhteydessä mantereeseen.

Ensimmäiset eläimet ja kasvit ovat todennäköisesti saapuneet saarille joko ilmateitse, minkä jälkeen lajien kehitys on kulkenut omaa rataansa. Galápagossaarilla elää enemmän kotoperäisiä lajeja kuin missään muualla maailmassa. Yksi Galápagossaarten kiehtovimmista eläimistä on massiivinen galápagoksenjättiläiskilpikonna, jonka mukaan saaristo on saanut nimensäkin.

Kaikki Ecuadorin-matkamme vievät sinut tarunhohtoisille Galápagossaarille, ja matkan aikana vierailet samalla kertaa useammalla saarella. Vierailukohteet vaihtelevat hieman sen mukaan, huipentuuko matkasi saarihyppelyyn vai risteilyyn. Yksi asia on varmaa: Galápagossaarilla sinua odottavat ainutlaatuiset ja taatusti ikimuistoiset luonto- ja eläinelämykset.

Yhdistä Peruun

Yhdistä Ecuadoriin Perun-matka ja koe kaksi eteläamerikkalaista maata kertaheitolla.

Peru on todellinen historiallisten elämysten aarreaitta.

Matkaohjelmaan kuuluvat:

 • Cusco, entinen inkavaltakunnan pääkaupunki ja myöhemmin espanjalaisten siirtomaakaupunki. Kaupunki, joka sijaitsee 3 399 metrin korkeudessa Andien vuoristossa, tarjoaa siirtomaa-arkkitehtuuria, inkalinnoituksia ja Andien majesteettisimpia maisemia.
 • Urubamba-laakson eli inkojen pyhän laakson pienet, viehättävät maalaiskaupungit, kuten intiaanimarkkinoistaan tunnettu Pisac, inkalinnoituksestaan kuuluisa Ollantaytambo ja Aguas Calientes, jonne kävijöitä houkuttavat kuumat lähteet ja lähellä sijaitseva Machu Picchu.
 • Legendaarinen Machu Picchun rauniokompleksi, Perun tärkein nähtävyys ja pakollinen käyntikohde jokaisella Perun-matkalla. Rauniokaupunki, joka on peräisin 1400-luvulta, tarjoaa henkeäsalpaavan historiansa lisäksi ainutlaatuisen näköalan Urubamba-laaksoa ympäröiville jyrkille harjanteille, vihreille vuorenhuipuille ja vehreisiin pilvimetsiin.

Onko sinulla kysyttävää?

Olemme koonneet paljon hyödyllistä tietoa Ecuadorista ja Galápagossaarista kohtaan ”Käytännön tietoa”.

Olet myös tervetullut ottamaan yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka tietävät kaiken matkoistamme Keski- ja Etelä-Amerikkaan.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi ikimuistoisimman matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen