TURVATAKUU - Lue lisää

Käytännön tietoa Ecuadorista/Galápagossaarista

Käytännön tietoa Ecuadorista/Galápagossaarista
Käytännön tietoa Ecuadorista/Galápagossaarista

Käytännön tietoa Ecuadorista/Galápagossaarista

ILMASTO
Paras aika matkustaa

Ecuador sijaitsee trooppisella ilmastovyöhykkeellä. Muihin Etelä-Amerikan maihin verrattuna Ecuador on suhteellisen pieni maa, mutta siitä huolimatta paikalliset sääolosuhteet voivat vaihdella hyvinkin paljon. Tämä johtuu siitä, että maa jakautuu kolmeen maantieteelliseen alueeseen: lämpimään rannikkoon, Andien vuoristoon ja itäiseen maanosaan, jota peittää Amazonin sademetsä. Tyynellämerellä sijaitsevilla Galápagossaarilla puolestaan vallitsee saaristolle ominainen ilmasto.

Ecuador on ympärivuotinen matkakohde. Kävijöitä on eniten kesäkuun ja syyskuun välisenä aikana sekä joulukuussa ja tammikuussa, kun eurooppalaiset ja amerikkalaiset viettävät lomiaan. Galápagossaarten korkeasesonki on tammikuusta kesäkuuhun eli lämpimän ja kostean kauden aikana.

 

Andit:
Quitossa ja Andeilla säät ovat lämpimiä ja aurinkoisia kesäkuusta syyskuuhun. Lokakuun ja toukokuun välisenä aikana vuoristoseuduilla on sateisempaa. Aamut ovat usein edelleen aurinkoisia, mutta pilvet lisääntyvät iltapäivää kohti ja tuovat tullessaan sateita.

 

Quiton säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 21 20 20 20 21 21 21 21 22 21 21 21
Keskim. alin lämpötila 10 11 10 10 10 10 10 9 9 10 10 10
Sademäärä mm 104 120 155 179 122 52 38 31 59 112 128 111

 

Amazon:
Amazonin sademetsässä on aina lämmintä ja kosteaa. Voimakkaat sateet ovat tavallisia ympäri vuoden, joten muista pakata mukaan sadevaatteet.

Tenan säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 31 31 30 30 29 29 29 29 30 31 31 31
Keskim. alin lämpötila 23 23 23 23 23 22 22 22 22 23 23 23
Sademäärä mm 112 130 153 174 160 133 99 85 104 135 137 125

 

Ecuadorin Tyynenmeren rannikko:
Ecuadorin Tyynenmeren rannikkoseudut ovat alavia, ja säät ovat täällä tavallisesti lämpimiä. Lämpimintä ja sateisinta on tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana, jolloin voimakkaat rankkasateet ovat tavallisia. Lämpötilat laskevat muutamalla asteella toukokuusta joulukuuhun, jolloin myös sateet ovat harvinaisempia.

Guayaquilin säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 31 31 32 32 31 30 29 30 30 30 31 32
Keskim. alin lämpötila 24 24 24 24 23 22 21 21 21 21 22 23
Sademäärä mm 167 266 227 142 51 23 10 1 1 4 16 41

 

Galápagossaaret:
Galápagossaarilla sateinen ja lämmin kausi kestää tammikuusta kesäkuuhun. Matkailun osalta tätä ajanjaksoa pidetään korkeasesonkina. Säät ovat tavallisesti aurinkoisia, ja lyhyet mutta voimakkaat sadekuurot osuvat iltapäivän tunteihin. Meri on lämmin ja tyyni, ja tuulet ovat verrattain vähäisiä.

Kylmä ja kuiva kausi kestää heinäkuusta joulukuuhun. Meriveden lämpötila laskee hieman, joten snorklausretkillä on mahdollisesti sonnustauduttava märkäpukuun. Päivät ovat edelleen aurinkoisia ja lämpimiä, mutta merenkäynti on hieman kovempaa.

Kylmä ja kuiva kausi ei kuitenkaan ole missään nimessä huono ajankohta Galápagossaarilla vierailuun. Kiehtovia eläimiä näkyy ympäri vuoden, ja Galápagossaarten eläinmaailmassa tapahtuu jotain jännittävää joka kuukausi.

Galápagosin säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 29 30 31 30 29 28 26 26 26 26 27 28
Keskim. alin lämpötila 23 23 23 23 23 22 21 20 20 20 21 22
Sademäärä mm 83 107 106 95 42 33 19 10 8 11 13 52
TÄRKEÄÄ TIETOA MATKASTASI
Passi ja viisumi

Suomen kansalaisena sinulla on oltava voimassa oleva Suomen passi. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin, jos matka kestää enintään 90 päivää.

Huomaa: on sinun vastuullasi tarkistaa, tarvitsetko viisumin matkan varrella oleville vaihtolentokentille.

Seuraavat säännöt koskevat Yhdysvaltojen kautta matkustavia Suomen kansalaisia:

Voidaksesi matkustaa Yhdysvaltojen kautta sinun on haettava elektronista matkustuslupaa, joka tunnetaan lyhenteellä ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Ilman tätä lupaa et voi tehdä lähtöselvitystä lähtökentällä. Matkustuslupaa on haettava hyvissä ajoin, mutta viimeistään 72 tuntia ennen lentosi lähtöä Yhdysvaltoihin. Kaikilla matkustajilla iästä riippumatta on oltava matkustuslupa. Voit hakea ESTA-lupaa tästä linkistä: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Hakemuksen tekemiseen tarvitaan passi, matkasuunnitelma, luottokortti ja sähköpostiosoite.

Matkustuslupa liitetään passiisi sähköisesti, ja se on voimassa 2 vuotta tai passin voimassaolon päättymiseen asti (sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aiemmin). Suosittelemme, että tulostat ja otat mukaasi fyysisen kopion ESTA-luvasta.

Jos hankit uuden passin, sinun on haettava ESTA-lupaa uudelleen.

Huomaa, että sinun on otettava yhteyttä Yhdysvaltain suurlähetystöön ja haettava viisumia, jos olet matkustanut seuraaviin maihin:

  • Kuuba 12.1.2021 jälkeen
  • Pohjois-Korea, Iran, Irak, Sudan, Syyria, Libya, Somalia tai Jemen 1.3.2011 jälkeen

Samaa sääntöä sovelletaan, jos sinulla on näiden maiden kaksoiskansalaisuus.

Lisätietoja ESTA-hakemuksen tekemisestä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin on osoitteessa: https://esta.cbp.dhs.gov/faq?lang=en.

Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse: +1-202-325-8000

 

Seuraavat säännöt koskevat Kanadan kautta matkustavia Suomen kansalaisia:

Voidaksesi matkustaa Kanadan kautta sinun on haettava elektronista matkustuslupaa, joka tunnetaan lyhenteellä eTA (Electronic Travel Authorization). Ilman tätä lupaa et voi tehdä lähtöselvitystä lähtökentällä. Matkustuslupaa on haettava hyvissä ajoin, ja kaikilla matkustajilla iästä riippumatta on oltava matkustuslupa. Voit hakea eTA-lupaa ja tarkistaa luvan hinnan tästä linkistä: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.aspHakemuksen tekemiseen tarvitaan passi, matkasuunnitelma, luottokortti ja sähköpostiosoite.

Matkustuslupa liitetään passiisi sähköisesti, ja se on voimassa 5 vuotta tai passin voimassaolon päättymiseen asti (sen mukaan kumpi näistä tapahtuu aiemmin). Suosittelemme, että tulostat ja otat mukaasi fyysisen kopion eTA-luvasta.

Jos hankit uuden passin, sinun on haettava eTA-lupaa uudelleen.

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ulkoministeriön kotisivuilta.

Matkustusasiakirjat

Ennen lähtöä lähetämme sinulle matkasuunnitelman, joka sisältää lentotiedot ja paikallisten yhteistyökumppaneittemme puhelinnumerot siltä varalta, että matkan aikana ilmenee kysymyksiä.

Ecuadoriin saapumisen yhteydessä saat infokirjeen, joka sisältää QR-koodin. Kun skannaat tämän koodin puhelimellasi, saat näkyviin matkasuunnitelmasi, mukaan lukien ennalta varattujen retkien ja kuljetusten alkamisajat sekä lentoliput Galápagossaarten-lennoille. Kun hotellissasi on WiFi, on tärkeää, että lataat nämä asiakirjat puhelimeesi, jotta ne ovat käytettävissä myös silloin kun Wi-Fi-yhteyttä ei ole.
Löydät myös mielenkiintoista tietoa matkakohteesta ja yhteistyökumppaneidemme kestävyyshankkeista sekä palautelomakkeen, joka auttaa varmistamaan korkeatasoisen palvelun Ecuadorin-matkoillamme.

Suosittelemme, että lataat puhelimeesi WhatsApp-sovelluksen ja lisäät siihen yhteistyökumppanimme puhelinnumeron. Sovelluksella voit lähettää maksutta viestejä ja soittaa, kun käytössäsi on WiFi-yhteys.

Transit Control Card & sisäänpääsymaksu Galápagossaarille

Kun matkustat Galápagossaarille, sinun on täytettävä ennen lähtöä Quiton lentokentältä nk. Transit Control Card, joka maksaa 20 USD. Summa maksetaan käteisellä. Galápagossaarten lentokentälle saavuttuasi sinun on lisäksi maksettava 100 USD:n sisäänpääsymaksu, joka maksetaan myös käteisellä. Huomaa, että Galápagossaarten sisäänpääsymaksu nousee 1.8.2024, jonka jälkeen uusi hinta on 200 USD/henki.

Rokotukset

Suosittelemme, että tarkistat rokotuksia koskevat tiedot erikoislääkäriltä, omalääkäriltä tai viralliselta rokoteklinikalta. Lisätietoa matkoilla tarvittavista rokotuksista löydät täältä.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin jos matkustat matkakohteeseen jonkin sellaisen maan kautta, jossa esiintyy keltakuumetta. Joissain maissa sinun on esitettävä todistus keltakuumerokotuksesta maahan saapumisen yhteydessä. Pidä tätä varten aina rokotustodistus mukanasi käsimatkatavaroissa.

 

Covid-19

Ecuadoriin saapuvilta ei tällä hetkellä edellytetä koronarokotusta. Nämä säännöt voivat kuitenkin muuttua lyhyellä varoitusajalla. On sinun vastuullasi ottaa selvää voimassa olevista säännöistä ennen matkan alkamista.

Huomaa, että matkalla Ecuadoriin ja takaisin on välilaskuja, ja näillä lentokentillä koronaa koskevat säännöt voivat olla erilaiset kuin Ecuadorissa. On sinun vastuullasi ottaa asiasta selvää ennen matkan alkamista.

Joissain paikoissa, kuten terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, voi edelleen olla maskipakko.
Voit kysyä voimassa olevista säännöistä omalta oppaaltasi tai hotellihenkilökunnalta.

Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä ne muodostavat osan TourCompassin valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat valmismatkalain piiriin.

Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

Matkavakuutukset

Galápagossaarille saavuttuasi sinun on esitettävä todistus, joka vahvistaa matkavakuutuksesi olevan voimassa koko matkan ajan.

Lisäturvaksi kannattaa hankkia myös peruutusvakuutus.

Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

ENNEN MATKAA
Valuutta, hintataso ja juomarahat

Ecuadorin valuutta on Yhdysvaltain dollari (USD). Voit tarkistaa valuuttakurssin täältä.

Pankkiautomaatteja (ATM) on lähes kaikkialla. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä useimmissa hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Toisinaan luottokortilla maksamisesta voidaan veloittaa lisämaksu.
Mitä kauemmaksi isoista kaupungeista matkustat, sitä harvemmin luottokortit hyväksytään maksuvälineinä. Suosittelemme, että pidät aina mukanasi jonkin verran käteistä rahaa (Yhdysvaltain dollareita).

Huomaa, että Galápagossaarten risteilyillä juomarahat annetaan aina käteisellä.

Galápagossaarilla hintataso on korkeampi kuin mantereella.

Lisätietoa maan hintatasosta löydät täältä.

Juomarahan antaminen on Latinalaisen Amerikan maissa yleistä, mutta vapaaehtoista. On täysin sinusta itsestäsi kiinni, kuinka paljon haluat antaa tippiä.

Alla olevat summat ovat ohjeellisia:

  • Ravintolat: normaalisti 10 % laskun loppusummasta, paitsi jos palvelumaksu sisältyy hintaan
  • Opas: n. 5–10 USD/henki/retki
  • Kuljettaja retkillä: n. 3–5 USD/henki/retki
  • Kerrossiivooja: 1–2 USD/huone/yö
  • Pikkolo: 1–2 USD/matkalaukku
  • Taksinkuljettajat: taksinkuljettajille ei tavallisesti anneta juomarahaa

Juomarahat Amazonissa:

Amazonissa oppaan juomaraha on 8–10 USD/henki/päivä ja muun henkilökunnan (yhteensä) 3–5 USD/henki/päivä. Oppaalle tarkoitettu juomaraha annetaan suoraan oppaalle viimeisen retken jälkeen. Henkilökunnalle tarkoitetut juomarahat laitetaan vastaanotossa olevaan juomarahalaatikkoon.

Juomarahat Galápagossaarten risteilyillä:

Galápagossaarten risteilyillä juomarahat ovat hieman isompia kuin muualla Ecuadorissa. Suosittelemme antamaan oppaalle n.10–15 USD/henki/päivä ja miehistölle 5–10 USD/henki/päivä. Päivää ennen lähtöä vieraille jaetaan 2 kirjekuorta. Toiseen kirjekuoreen laitetaan oppaalle tarkoitetut juomarahat, ja se annetaan oppaalle henkilökohtaisesti. Toiseen kuoreen laitetaan miehistölle tarkoitetut juomarahat. Tämä kirjekuori laitetaan tarkoitusta varten varattuun juomarahalaatikkoon.

Ruoka ja allergiat

Suurimmassa osassa matkakohteitamme on mahdollista ottaa huomioon allergiat, allergiaa aiheuttavat aineet tai ruokatottumukset, mutta on tärkeää, että ilmoitat niistä meille matkavarauksen yhteydessä.

Puhelin, WiFi ja sähkö

Puhelin ja WiFi:

Datan käyttö ja verkkovierailu eli roaming ulkomailla on kallista, jos ne eivät sisälly matkapuhelinliittymääsi. Voit tiedustella omalta puhelinyhtiöltäsi, mitkä palvelut kuuluvat sopimukseesi ja millaisia eri palveluiden hinnat ovat matkakohteissasi.

Jos matkapuhelinliittymääsi ei sisälly ulkomailla käytettävää dataa ja roamingia, suosittelemme hyödyntämään ilmaisia WiFi-palveluja esimerkiksi hotelleissa tai ravintoloissa. WiFin yli voit soittaa tai tekstata kotiväelle maksutta käyttämällä erilaisia viestipalveluja, kuten Facetimea, Messengeriä tai WhatsAppia. Isojen kaupunkien ulkopuolella ja Galápagossaarilla WiFi-yhteydet voivat olla epävakaita.

Jos haluat pysyä verkossa koko matkan ajan, edullisin ratkaisu on hankkia paikallinen SIM-kortti ja datapaketti heti Ecuadoriin saavuttuasi.

 

Sähkö:

Ecuadorissa verkkovirran jännite on 110 V ja pistokkeissa on kaksi litteää pinniä. Muista siis pakata mukaan adapteri.

Pakkauslista

Pakkaa aina kaikkein välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroihin. Tällaisia tavaroita ovat esim. passi, viisumi, rokotustodistus, luottokortit, rahat, vakuutusasiakirjat, matka-asiakirjat, kannettava tietokone ja matkapuhelin sekä mahdolliset terveystiedot ja elintärkeät lääkkeet.

Kasvituotteiden tuominen EU:hun

Matkustajat eivät saa tuoda EU:n ulkopuolelta kasveja, siemeniä, hedelmiä tai muita kasvituotteita ilman kasvinterveystodistusta. Nämä säännöt koskevat myös pieniä kasvi- ja kasvituotemääriä.

Lue lisää säännöistä täällä.

Liikuntarajoitteiset matkustajat

Ota huomioon, että matkamme eivät yleensä sellaisenaan sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tiedustele mahdollisuuksista ottaa henkilökohtaiset tarpeesi huomioon.

LENTOMATKA
Lentoliput

Useimpien lentoyhtiöiden lentoliput ovat nykyään sähköisiä (e-lippu).

On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta, koska varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos nimesi on korjattava, ota meihin yhteyttä välittömästi. Huomaa, että lentoyhtiö voi veloittaa maksun nimen muuttamisesta.

Istumapaikan varaaminen

Lentoyhtiö osoittaa sinulle paikan lentokoneessa lähtöselvityksen yhteydessä. Jos sinulla on erityisiä toiveita istumapaikoista lentokoneessa, voit tehdä paikkavarauksen lentoyhtiön verkkosivustolla tai sovelluksessa. Huomaa, että useimmat lentoyhtiöt veloittavat maksun istumapaikan varaamisesta.

Paikkavarauksen aikaikkuna vaihtelee lentoyhtiöstä toiseen, mutta pääsääntöisesti paikan voi varata heti matkan varaamisen jälkeen ja viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Huomaa myös, että lentoyhtiöllä on oikeus ja mahdollisuus tehdä viime kädessä muutoksia paikkojen suhteen, myös erikseen varattujen paikkojen.
Jos et tee paikkavarausta ennen matkaa, lentoyhtiö osoittaa sinulle paikan lähtöselvityksen yhteydessä.

Lähtöselvitys

Lähtöselvityksessä tarvitset passin ja varausnumeron, joka löytyy matkasuunnitelmastasi.

Suosittelemme, että lataat lentoyhtiön sovelluksen puhelimeesi. Voit tehdä lähtöselvityksen itse sovelluksessa, tavallisesti 24–48 tuntia ennen matkan alkamista. Sovelluksen avulla pysyt myös ajan tasalla mahdollisista lentomuutoksista ja muista tärkeistä lentoasi koskevista tiedoista.

Huomaa, että lentoajat ovat voineet muuttua alkuperäisestä matkasuunnitelmasta, jonka sait varauksen yhteydessä. Tarkka lähtöaika löytyy aina lentoyhtiön sovelluksesta tai lentoyhtiön kotisivuilta.

Lentokentällä

Suosittelemme, että saavut lentokentälle lähtöselvitystä varten viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Viimeisimmät päivitykset löydät lentoyhtiön kotisivuilta, joten kannattaa pitää sitä silmällä.

Matkatavarat

Käytämme matkoillamme useita eri lentoyhtiöitä. Käsimatkatavaroita ja ruumaan meneviä matkatavaroita koskevat ajantasaiset säännöt löytyvät aina kyseisen lentoyhtiön kotisivuilta tai sovelluksesta.

Jos matkaohjelmaan kuuluu yksi tai useampi sisäinen lento, ota huomioon, että matkatavaroiden sallittu määrä voi olla eri kuin lennollasi Atlantin yli. Yleensä matkatavararaja on mahdollista ylittää, kunhan maksat ylimenevistä kiloista lisämaksun paikan päällä.

Myöhästyneet matkatavarat

Jos matkatavarasi viivästyvät, käänny henkilökunnan puoleen lentokentän matkalaukkualueella ja ilmoita matkatavarasi myöhästyneiksi.

Huomaa, että tarvitset PIR-raportin (Property Irregularity Report) täyttämiseen matkatavaroista saamasi kuitin.

Huomaa myös, että et saa poistua matkatavara-alueelta ennen kuin olet täyttänyt raportin.

Jos matkatavarasi ovat myöhässä, ota yhteyttä yhteistyökumppaniin, joka huolehtii siitä, että opas/kuljettaja odottaa sinua.

Lennon viivästyminen tai peruuntuminen

Jos lentovaraukseesi tulee muutoksia ennen lähtöä, otamme sinuun yhteyttä ja ilmoitamme asiasta.

Jos lentosi myöhästyy lähtöselvityksen jälkeen, lentoyhtiö on vastuussa lentosi uudelleenvarauksesta. Lentoyhtiö tekee tavallisesti varauksen seuraavalle mahdolliselle lennolle ja huolehtii tarpeen mukaan myös majoituksesta ja aterioista.

Yhteistyökumppanimme tarkistaa mahdolliset saapumisaikojen muutokset ja on sinua vastassa kentällä, vaikka lentosi myöhästyisi.

Jos lentoyhtiö varaa sinulle kokonaan toisen lentoyhtiön lennon tai lentonumerosi vaihtuu alkuperäisen lennon myöhästymisen vuoksi, soita TourCompassin hätänumeroon, jotta voimme ilmoittaa muutoksesta yhteistyökumppanillemme.

MATKAKOHTEESSA
Passintarkastus ja tulli

Passintarkastus:

Kun saavut perille lopulliseen matkakohteeseen, kuljet ensin läpi passintarkastuksen. Tässä yhteydessä tarkistetaan passi, mahdollinen maahantulokaavake ja viisumi. Monissa kohteissa otetaan myös sormenjäljet ja valokuva kasvoista biometristä tunnistusta varten. Sinulle voidaan myös esittää kysymyksiä matkasuunnitelmistasi ja majoituspaikkasi osoitteesta.

 

Tulli:

Kun olet päässyt passintarkastuksesta ja saanut matkalaukkusi, kuljet vielä tullin läpi. Jos sinulla ei ole tullattavaa, kulje kohdasta ”nothing to declare”. Jos sinulla on tullattavaa, on erittäin tärkeää, että kuljet kohdasta ”declare”. On sinun vastuullasi tarkistaa kyseisen maan tullisäännöt.

Saapuminen

Saavuttuasi kentälle tapaat oppaan/kuljettajan, jonka tunnistat TourCompass-kyltistä.

Jos et jostain syystä löydä opasta/kuljettajaa kentältä, pyydämme sinua soittamaan paikallisen yhteistyökumppanimme hätänumeroon, joka löytyy matka-asiakirjoista.

Sisään- ja uloskirjautuminen hotellissa

Hotellien sisäänkirjautuminen on yleensä klo 14.00, eikä huoneesi välttämättä ole käytettävissä ennen tätä. Jos haluat varhaisen sisääänkirjautumisen, voit varata sen lisämaksusta jo matkan varaamisen yhteydessä.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä vastaanottovirkailija rekisteröi yleensä luottokorttisi ja mahdollisesti veloittaa kortilta takuusumman. Tämä ei ole lisämaksu, vaan hotellien yleinen tapa varmistaa maksu esimerkiksi minibaarin tai vastaavien palvelujen käytöstä. Kun kirjaudut ulos, summa palautetaan kokonaisuudessaan automaattisesti, jos et ole käyttänyt maksullisia palveluja.

On tavallista, että hotellissa otetaan valokopio passistasi. Joissain kohteissa viranomaiset edellyttävät tätä.

Uloskirjautuminen on tavallisesti klo 10.00. Jos lähdet kohteesta vasta iltapäivällä tai illalla, voit jättää matkatavarasi säilytykseen hotellille lähtöön asti. Jos haluat mieluummin myöhäisen uloskirjautumisen, voit varata sen lisämaksusta jo matkan varaamisen yhteydessä.

Matkat ja kuljetukset

Ennakoimattomien olosuhteiden, kuten huonon sään, suljettujen teiden tai muiden vastaavien syiden vuoksi joskus voi olla tarpeen muuttaa kiertoajelujen ja nähtävyyksien järjestystä päiväohjelmassa.

 

Tarvitsetko apua matkallasi?

Palvelunumeromme päivystää 24 tuntia vuorokaudessa, joten saat meihin aina yhteyden siltä varalta, että matkan varrella sattuu jotain odottamatonta. Lisäksi saat matkakohteessa olevien yhteistyökumppaneittemme puhelinnumerot ja hätäpuhelinnumerot. Joissain tapauksissa asia voidaan esimerkiksi aikaerosta johtuen hoitaa nopeammin soittamalla suoraan yhteistyökumppanille, kuten retken tai kuljetuksen alkamisen myöhästyessä yli 15 minuuttia.

MATKAN JÄLKEEN
Ruusut ja risut/yhteydenotot

Tyytyväiset asiakkaat ovat meille tärkeitä, ja siksi toivomme, että annat meille palautetta matkastasi kotiin palattuasi. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@tourcompass.fi tai soita numeroon: 09 424 15 833.

Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15