TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Vietnamiin

Vietnam on kiehtova maa, joka tarjoaa vierailijalle uskomattoman kauniita maisemia ja monipuolista kulttuuria, luontoa ja historiaa.

Täällä sinua odottavat niin UNESCOn suojelemat luontoalueet ja historiallinen arkkitehtuuri kuin modernit suurkaupungit ja eksoottiset hiekkarannat.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Vietnamiin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Vietnam
Vietnam
KotiAasiaVietnam

Matkat Vietnamiin

Vietnam on kiehtova maa, joka tarjoaa vierailijalle uskomattoman kauniita maisemia ja monipuolista kulttuuria, luontoa ja historiaa.

Täällä sinua odottavat niin UNESCOn suojelemat luontoalueet ja historiallinen arkkitehtuuri kuin modernit suurkaupungit ja eksoottiset hiekkarannat.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Vietnamiin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

KotiAasiaVietnam

Miksi kannattaa matkustaa Vietnamiin?

Vietnam on eksoottinen, elinvoimainen ja samanaikaisesti historiallinen ja nykyaikainen maa. Vietnam on lumoavan kaunis maa ja kulttuuriltaan, historialtaan ja luonnoltaan myös yksi maailman monipuolisimmista matkakohteista.

Vietnam tarjoaa uskomattoman vaihtelevia maisemia pohjoisen jylhiltä vuoristoseuduilta Keski-Vietnamin viehättäviin rannikoihin ja Mekongin suistoalueen hedelmällisiin laaksoihin. Voit valita pohjoiseen tai etelään suuntautuvan kiertomatkan tai  matkan, joka vie sinut läpi kokomaan, mutta yksi asia on varma kaikkialla: Vietnamissa sinua odottavat toinen toistaan kiehtovammat elämykset.

Kiertomatkamme Vietnamissa

Alla voit lukea lisää elämyksistä, jotka odottavat sinua Vietnamissa.

Hanoi

Hanoi on Vietnamin pääkaupunki ja yksi koko Aasian tunnelmallisimmista kaupungeista.

Hanoi on täynnä kontrasteja. Kaupunki tarjoaa kiehtovan yhdistelmän historiallista arvokkuutta ja modernia vilskettä: kauniit siirtomaa-aikaiset kartanot ja historialliset temppelit seisovat vieri vieressä ja sulassa sovussa modernien talojen ja toimistorakennusten kanssa.

Kaupunkikierroksella vieraillaan esimerkiksi seuraavissa kohteissa:

 • Kirjallisuuden temppeli, joka on yksi harvoista perinteistä vietnamilaista arkkitehtuuria edustavista rakennuksista. Temppelin rakensivat 1100-luvulla kiinalaisen Kungfutsen oppilaat, ja siitä tuli Vietnamin ensimmäinen yliopisto. Mandariinit, maan valtaapitävät viranomaiset, koulutettiin täällä Kungfutsen oppien mukaisesti.
 • Ngoc Son temppeli eli Jadevuoren temppeli sijaitsee Hoan Kiem -järven pienellä saarella. Temppeliin kuljetaan pitkin kaunista Huc-siltaa, jonka nimi tarkoittaa ”paikka, johon aamuauringon ensi säteet osuvat”. Täällä saat kuulla tarinan siitä, miten järvi sai nimensä sekä kertomuksen keisarista, taikamiekasta ja jättiläiskilpikonnasta.
 • Ho Tsi Minhin kompleksi on perustettu kansakunnan isän ja Vietnamin tasavallan ensimmäisen presidentin muistoksi. Ho Tsi Minh asui ja työskenteli suuren osan elämästään juuri Hanoissa.
 • Thang Long on keisarillinen linnoitus, joka oli poliittisen vallan keskus peräti 13 vuosisadan ajan. Tänä päivänä linnoitus on UNESCOn maailmanperintöluettelossa.
 • Kokeile myös perinteistä polkupyörätaksia, joka tunnetaan nimellä cyclo. Cyclo sopii erityisen hyvin kiertoajeluun vanhan kaupunginosan 36 kadulla, jotka on nimetty niillä perinteisesti myytyjen tuotteiden mukaan. Monella kadulla myydään yhä edelleen kadun nimen mukaisia tuotteita, kuten esimerkiksi bambukadulla ja tinakadulla.

Risteily Halonginlahdella

Halonginlahti on yksi Vietnamin ainutlaatuisimmista luontoalueista. UNESCO:n maailmanperintöluettelossa oleva lahti kuuluu ehdottomasti Vietnamin tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon.

Noin 1500 km² kokoisella lahdella vihreiden karstisaarten luotisuorat rinteet kohoavat merestä, jonka väri vaihtelee vuoden mittaan syvän sinisestä jadenvihreään.

Vietnamilaisille Halonginlahti on myös monien lohikäärmetarinoiden tapahtumapaikka. Taru kertoo, että lahden yli lentäessään lohikäärmeet pudottivat suustaan mereen jalokiviä ja jadekimpaleita, joista nykyiset karstisaaret muodostuivat.

Siirtomaakaupunki Hoi An

Keski-Vietnamin rannikolla sijaitseva Hoi An on historiallinen ja viehättävä kaupunki.

Hoi An kehittyi 1600-1800-luvuilla yhdeksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä satamakaupungeista, ja tänä päivänä se on myös yksi Aasian parhaiten säilyneistä historiallisista kaupungeista osaksi siksi, että se säästyi pommituksilta Vietnamin sodan aikana.

Hoi Anin ihastuttava vanha kaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde. Rakennustyylissä näkyvät niin japanilaiset kuin kiinalaiset ja intialaisetkin vaikutteet. Hoi Anin mielenkiintoisimpia kohteita ovat mm. katettu Japanilainen silta, Chua Ong -pagodi ja alun perin vietnamilaisen perheen rakentama, yli 200 vuotta vanha Tam Ky -talo, jonka arkkitehtuurissa voit nähdä kiinalaisia ja japanilaisia vaikutteita.

Ho Chi Minhin kaupunki ja ympäristö

Ho Chi Minhin kaupunki on Vietnamin suurin kaupunki, jota monet kutsuvat edelleen sen vanhalla nimellä Saigon.

Kaupungin arkkitehtuurissa yhdistyvät kiehtovalla tavalla modernit tornitalot ja siirtomaa-ajan huvilat. Kiertoajelulla kohteitamme ovat:

 • Vanha postitalo, jonka on suunnitellut maailmankuulu ranskalainen arkkitehti Gustave Eiffel, joka tietenkin tunnetaan myös Pariisissa sijaitsevan Eiffelin tornin piirtäjänä.
 • Ranskalaisten vuosina 1863-1880 rakennuttama, kaunis ja vaikuttava Notre Damen katedraali, joka on myös yksi kaupungin symboleista.
 • Sotamuseo ja Jälleenyhdistymisen palatsi, jossa Vietnamin sota virallisesti päättyi 30. huhtikuuta 1975.

Myös Ho Chi Minhin kaupungin ympäristössä on paljon nähtävää.

Ho Chi Minhin kaupungista lähtevällä puolipäiväretkellä voit vierailla Cu Chi -tunneleissa. Cu Chi -tunnelit ovat itse asiassa pitkistä tunneleista muodostuva labyrintti, joka yhdisti maanalaisia komentokeskuksia, kouluja, majoitustiloja ja koulutuskeskuksia ja toimi Vietkong-sissien tukikohtana heidän suunnitellessaan ja toteuttaessaan salamahyökkäyksiä amerikkalaisia vastaan.

Osaksi veneellä tehtävällä kokopäiväretkellä voit tutustua myös Mekongin suistoalueeseen. Rehevä ja hedelmällinen Mekong-joen suisto on laajuudeltaan noin 40000 m2, josta suurin osa on veden peitossa. Mekong virtaa alkulähteiltään 4500 kilometrin matkan kuuden maan läpi, kunnes se saapuu suistoonsa Ho Chi Minhin kaupungin eteläpuoliselle rannikolle. Veneretkellä vieraillaan myös paikallisten käsityöläisten luona ja pienviljelijöiden tiluksilla, esimerkiksi kookospähkinäplantaasilla.

Rantaloma Vietnamissa

Vietnam tarjoaa paljon hyviä mahdollisuuksia jatkaa kiertomatkaa muutaman päivän rantalomalla.

Maassa on useita rantalomakohteita, jotka kaikki tarjoavat rentoa lomatunnelmaa, upeita hiekkarantoja ja kauniita maisemia.

Phan Thiết

Phan Thiết on Kaakkois-Vietnamissa sijaitseva pikkuinen rannikkokaupunki, jossa kävijää odottaa viihtyisä ja rento rantatunnelma.

Kalastajakylästä kasvanut kaupunki tunnetaan kaikkialla Vietnamissa herkullisesta kalakastikkeestaan.

Kaupungin koillispuolella sijaitseva Mui Nen niemimaa on puolestaan kuuluisa isoista punertavista hiekkadyyneistään. Dyynien lisäksi matkailljoita houkuttelevat Mui Nehen kultaiset hiekkarannat, jotka kuuluvat Vietnamin uimarantojen parhaimmistoon.

Rannalla loikoilun vastapainoksi Mui Ne tarjoaa myös hyvän valikoiman ravintoloita, kahviloita, baareja ja markkinapaikkoja.

Phú Quốc

Länsirannikolla sijaitseva Phú Quốc on Vietnamin suurin saari.

Saari on todellinen lomaparatiisi, joka tarjoaa vehreää luontoa, palmujen reunustamia hiekkarantoja ja kirkkaita uimavesiä.

Jos haaveilet rennoista rantapäivistä, vesileikeistä lämpimissä aalloissa, rauhallisista kävelyretkistä ja upeista auringonlaskuista, Phú Quốc on juuri oikea kohde.

Kun kaipaat enemmän tekemistä, voit lähteä sukeltamaan tai snorklaamaan kauniin värikkäälle koralliriutalle.

Vietnamin muut kohokohdat

Vietnam tarjoaa valtavasti mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa,

kuten:

 • Vietnamilainen keittiö. Kokeile jotain monista katukeittiöistä tai lähde kokkauskurssille, jonka aikana opit itse valmistamaan herkullisia vietnamilaisia erikoisuuksia.
 • Cat Tienin kansallispuisto, joka on merkittävä suojelualue monille aasialaisille eläinlajeille. Jos olet onnekas, voit nähdä vierailusi aikana esimerkiksi peuroja, apinoita ja lintuja tai harvinaisempia leopardeja, norsuja ja karhuja.
 • Sapa sijaitsee Pohjois-Vietnamissa aivan Kiinan rajan tuntumassa kauniin vehreällä vuoristoseudulla. Sapa tarjoaa uskomattoman upeita maisemia, joiden taustalla kohoaa Vietnamin korkein vuori Fansipan. Patikkaretkellä Sapassa pääset kokemaan Vietnamin ainutlaatuisen luonnon ja viehättävät riisiterassit lähietäisyydeltä.
 • Mai Chaun idyllinen laakso tarjoaa kauniita maisemia, kuvauksellisia riisipeltoja ja vehreitä kalkkikivivuoria, joiden lomassa sijaitsevia pikkukyliä asuttavat pienet etniset ryhmät, kuten h’mong, thai ja dzao. Täällä sinua odottavat koskematon luonto ja edelleen perinteisiä elämäntapoja noudattavat, vieraanvaraiset kyläläiset.
 • Huen keisarillinen kaupunki on Vietnamin entinen pääkaupunki. Sukella kaupungin kiehtovaan historiaan, kiertele sen suuruuden ajasta muistuttavilla raunioilla, vieraile vaikuttavilla kuninkaallisilla haudoilla ja purjehdi pitkin luonnonkaunista Parfyymijokea.

Yhdistä Vietnamiin Kambodza tai Kambodza ja Laos

Yhdistä Vietnamin-matkaasi Kambodžassa sijaitseva Angkor Wat tai sekä Kambodža että Laos, jotka yhdessä muodostavat entisen Indokiinan

Kambodza

Kambodzassa sinua odottavat tarunhohtoiset rauniot ja vieraanvaraiset ihmiset.

Kambodžan pääkaupunki Phnom Penh on myös maan suurin kaupunki. Täällä voit saada käsityksen maan traagisesta historiasta Tuol Slengin kansanmurhamuseossa ja Choeung Ekin kuoleman kentillä, jossa 17000 ihmistä murhattiin ja haudattiin joukkohautoihin.

Luoteis-Kambodžassa sijaitseva Siem Reab on portti moniin Kambodzan merkittävimpiin nähtävyyksiin. Myös itse kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, kuten kiehtovia markkinapaikkoja, ruoanvalmistuskursseja ja kambodzalaisia sirkusesityksiä.

Siem Reabin pohjoispuolella sijaitsee Angkorin raunioalue, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde ja yksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä arkeologisista alueista.

Angkor-kompleksiin kuuluu muun muassa Angkor Thom, joka oli muinaisen khmerien valtakunnan viimeinen pääkaupunki. Angkor Thomin rakennutti 1100-luvun lopulla kuningas Jayavarman, ja suuruutensa aikana kaupungissa asui peräti 750000-1000000 ihmistä.

Angkor-kompleksin kohokohta on temppelikompleksi Angkor Wat, joka on Kambodzan tärkein matkailuvaltti. Angkor Wat on Khmer-valtakunnan mahtavin temppeli ja arkkitehtoninen mestariteos, jonka rakentamisen sanotaan vaatineen 300000 ihmistä ja 6000 norsua. Angkor Wat on jokaisen Kambodzan-kävijän ehdottomasti nähtävä.

Laos

Laos on mielenkiintoinen matkakohde, jonka rento ilmapiiri huokuu buddhalaista kulttuuria ja perinteitä.

Pohjois-Laosissa vierailemme entisessä kuninkaallisessa kaupungissa Luang Prabangissa. Kaupunki on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteistä arkkitehtuuria ja ranskalaisen siirtomaavallan vaikutteita, minkä ansiosta se on myös UNESCO:n maailmanperintökohde.

Jos nouset aikaisin, voit nähdä satojen munkkien hiljaisen kulkueen kävelevän läpi kaupungin almuja kerjäten. Muita visiitin arvoisia kohteita ovat Wat Xieng Thongin lehtikullalla peitetty temppeli ja Phousi-kukkula, josta avautuu huikea näköala Luang Prabangin yli.

Haluatko tietää lisää matkoistamme?

Voit tutustua paremmin yksittäisiin Vietnamin-matkoihin valitsemalla kunkin matkan kohdalla ”Lue lisää” -painikkeen. Kunkin matkan sivulla on paljon tietoa matkaohjelmasta ja hinnoista ja paljon muuta.

Onko sinulla kysyttävää?

Kohdassa ’Käytännön tietoa Vietnamista’ voit lukea lisää Vietnamiin matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista.

Jos sinulla on kysyttävää Vietnamista, matkan varaamisesta tai muista matkoistamme Itä- ja Kaakkois-Aasiaan, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen