TURVATAKUU - Lue lisää
KotiMajoitusTansania

Majoitus: Tansania

Highview Hotel

Karatu

Highview Hotel sijaitsee kauniissa ympäristössä rauhallisen kukkulan laella. Hotellilta on vain parin kilometrin matka Karatu-kylän eksoottisille markkinoille, ja sijainti on ihanteellinen kansallispuistoissa vierailua varten.

Hotellissa on 41 huonetta, joissa kaikissa on veranta. Verannalta on kaunis näköala vehreään laaksoon, jonka kahvipensaiden keskellä norsut rakastavat samota. Hotellilla on myös oma kahviviljelmä, jossa tuotettua kahvia voi sekä nauttia hotellissa että ostaa kotiin. Hotellin puutarhassa puolestaan kasvatetaan luomuhedelmiä ja -vihanneksia.

Palveluihin kuuluvat uima-allas, spa ja hierontamahdollisuus, viihtyisä ulkoilmabaari ja tunnelmallinen nuotiopaikka, jossa on mukava viettää iltaa ja kuunnella safaritarinoita. Ravintolan lisäksi hotellilla on suuri oleskelutila, jossa on tulisija ja baari. Hotellin yhteydessä on kaksi masai-taloa, jossa paikalliset masainaiset työskentelevät ja esittelevät vieraille perinteisten rohdosten käyttöä, tekevät masaitaidetta ja valmistavat perinteisiä pukuja ja koruja.

Joukko ystävällisiä ja avuliaita, perinteisiin asuihin pukeutuneita masaita toimii kantajina ja vartijoina.

Halutessasi voit korottaa huonetasoa valitsemalla Highview Coffee Lodgen.


Highview Coffee Lodge

Karatu

Highview Coffee Lodge on osa Highview Hotelia ja tarjoaa siten samat palvelut kuin Highview Hotel.

Coffee Lodgen huoneet sijaitsevat hieman erillään noin 100 metrin päässä itse hotellista. Lodge koostuu neljästä paritalosta, joista kussakin on kaksi erillistä huonetta. Ne on rakennettu kukkulan rinteille ilmavasti hieman erilleen toisistaan. Kaikissa on suuri kylpyhuone/WC ja oma veranta, jossa on mukava rentoutua vaikkapa kirjan kanssa. Huoneilla on myös omat ruokailuteltat, jossa voit nauttia aamiaisen tai illallisen samalla, kun ihastelet näkymää laakson kahviviljelmille.

Luonnollisesti käytössäsi ovat myös kaikki hotellin palvelut; uima-allas, ravintola, spa ym.

Huoneet ovat suunniteltu kahdelle hengelle. Yhdessä huoneessa mahtuu kuitenkin tarvittaessa majoittumaan myös kaksi aikuista kahden pienen lapsen kanssa.

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Double Room per henki alkaen:  132 €
Family Room 2 aikuista & 2 lasta per henki alkaen:  99 €

Ikoma Wild Camp

Serengetin kansallispuisto

Ikoma Wild Camp on oma wild camp -suosikkimme. Täällä kaikki on parasta ykkösluokkaa.

Leiri sijaitsee Serengetin kansallispuiston luoteisosassa Grumetin ja Ikorongon suojelualueiden välissä. Tämä niin kutsuttu “läntinen käytävä” on merkittävä etappi eläinten suurella vaelluksella Serengetistä Masai Maraan. Eläimet kulkevat vapaasti sisään ja ulos suojelualueilta, joten voit nähdä norsuja, virtahepoja, seeproja, antilooppeja, kirahveja, puhveleita ja muita kasvinsyöjiä suoraan leirin ravintolan näköalaterassilta. Luonnollisesti paikalla kiertelee myös leijonia, gepardeja ja leopardeja, jotka pyrkivät poimimaan parhaat ateriat ohi kulkevasta “eläinten seisovasta pöydästä”. Vaellusaikaan (kesä-heinäkuu) voit kokea 1,2 miljoonan gnuuantiloopin maailmankuulun vaelluksen – aivan telttasi ulkopuolella! Eläimet vaeltavat savannin yli valtavina laumoina etsiessään uusia, vehreämpiä laidunmaita.

Sijainti kansallispuiston ulkopuolella tarkoittaa myös, että leiri voi tarjota elämyksiä, jotka eivät ole mahdollisia majoituttaessa kansallispuiston sisällä.

Ikoma Wild Campissa voit osallistua lisämaksusta esimerkiksi ”Walking safari” -kävelylle tai ”Sundowner”-yömyssylle sekä ”Night Game Drive” -ajelulle. Nämä ainutlaatuiset elämykset ovat mahdollisia vain Serengetin kansallispuiston ulkopuolella, sillä puiston sisällä erilaiset aktiviteetit voivat olla rajoitettuja tai kiellettyjä.

Jos sinulla riittää energiaa, voit lähteä myös vaikka juoksulenkille leirin ympäri aamulla tai illalla. Lenkkikaveriksi lähtee luonnollisesti vartija, ja maisemat ovat henkeäsalpaavat!

Kun yövyt Ikoma Wild Campissa, varsinaiset safarit suuntautuvat tietenkin Serengetin kansallispuistoon. Tämä tarkoittaa, että leiristä on jonkin verran matkaa puistoon ja takaisin (n. 30-45 minuuttia yhteen suuntaan). Leirin sijainti kansallispuiston rajoitusten ulkopuolella ja sen mukanaan tuomat lisämahdollisuudet sekä leirin tasokkaat palvelut tekevät ajomatkasta kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoisen.

Vaihtoehdot
Jos haluat yöpyä Serengetin kansallispuiston sisällä, se voidaan tietenkin järjestää. Voit valita majoituspaikaksi joko Serengeti Wild Camp -leirin tai Serengeti Wildebeest Camp -leirin.

Lue lisää ”wild camp” -leireistä täällä.


Serengeti Wild Camp

Serengetin kansallispuisto

Serengeti Wild Camp sijaitsee Seroneran alueella, joka on keskellä Serengetin kansallispuistoa.

Leiri on klassinen afrikkalainen safarileiri, jossa yövytään rustiikkisissa mutta mukavissa kangasteltoissa. Luonto on heti oven takana. Ei ole harvinaista, että villieläimet vierailevat leirissä yön aikana, ja voit nähdä leirin ympäristössä ainakin gaselleja, antilooppeja, seeproja ja silloin tällöin myös norsuja ja hyeenoja.

Serengeti Wild Campissa on 24 telttaa, ja kussakin teltassa on tilaa 2-3 yöpyjälle. Teltat ovat tilavia ja jokaisessa teltassa on suihku, WC ja kirjoituspöytä sekä isot, hyttysverkoilla varustetut sängyt. Kuhunkin telttaan kuuluu lisäksi pieni “terassi”, jonka pihatuoleissa voit istua ja nauttia upeista maisemista. Tämän lisäksi leirissä on iso yhteisteltta, jota käytetään ruokailutilana.

Serengeti Wild Camp sopii sinulle, joka haaveilet autenttisesta ”Out of Africa” -safaritunnelmasta. Leirissä asut Serengetin kansallispuiston sisällä, ja Serengeti Wild Campissa keskitytään nimenomaan klassisiin safariajeluihin. Jos haluat asua wild campissa, joka tarjoaa erilaisia lisäaktiviteetteja kuten esim. walking safareja, jossa pääset näkemään yöeläimiä, majoituspaikaksi kannattaa valita mieluummin Ikoma Wild Camp.

Lue lisää ”wild camp” -leireistä täällä.

Hinta:
Per yö per henki alkaen:  69 €
Lapsi alle 12 vuotta per yö per henki alkaen:  48 €

Serengeti Wildebeest Camp

Serengetin kansallispuisto

Serengeti Wildebeest Camp sijaitsee Seroneran alueella, joka on keskellä Serengetin kansallispuistoa. Leirissä on 12 mukavaa kahden hengen telttaa. Tämän lisäksi leirissä on iso yhteisteltta, jota käytetään ravintolana.

Teltoissa on suihku ja WC, sängyt hyttysverkoilla sekä istumapaikkoja sisällä ja ulkona, jossa voit nauttia ympäröivästä luonnosta vaikkapa hyvää kirjaa lukien.

Wildebeest Camp on klassinen afrikkalainen safarileiri, jossa luonto on etusijalla. Villieläimet voivat vierailla leirissä yön aikana, ja voit nähdä leirin ympäristössä ainakin gaselleja, antilooppeja, seeproja ja silloin tällöin myös norsuja ja hyeenoja.

Serengeti Wildebeest Camp keskittyy perinteisiin safariajeluihin. Jos haluat asua wild campissa, joka tarjoaa erilaisia lisäaktiviteetteja kuten esim. walking safareja, jossa pääset näkemään yöeläimiä, majoituspaikaksi kannattaa valita mieluummin Ikoma Wild Camp.

Lue lisää ”wild camp” -leireistä täällä.

Hinta:
Per yö per henki alkaen:  69 €
Lapsi alle 12 vuotta per yö per henki alkaen:  48 €

Serengeti Safari Lodge

Serengetin kansallispuisto

Serengeti Safari Lodge on täysin ainutlaatuinen 4 tähden lodge, joka sijaitsee keskellä Serengetin kansallispuistoa.

Lodge koostuu 20 yksittäisestä luksusteltasta, jotka on rakennettu kankaasta ja kivestä. Tilavien telttojen sivut ovat kangasta, joten ne antavat sinun aistia luonnon äänet ja tuoksut ja pääset kokemaan todellista vanhan ajan safaritunnelmaa. Olkikatot ja osittain kivestä rakennetut seinät saavat teltat tuntumaan enemmän huonemaisilta. Ylelliset teltat lepäävät korkealla kivipilareiden päällä, mikä antaa ilman virrata vapaasti teltan ympärillä ja tekee teltastasi myös ainutlaatuisen hienon näköalapaikan.

Teltat ovat suuria ja kahden king size -sängyn ympärillä on runsaasti tilaa. Olohuoneesta voit astua suoraan suurelle verannalle, josta on uskomattoman upeat näkymät yli Serengetin tasankojen. Kaikissa teltoissa on oma kylpyhuone, jossa on suihku ja WC. Kylpyhuoneessa on myös amme, jossa voit rentoutua kansallispuiston maisemia ihaillen. Lisäksi käytettävissäsi ovat yksityiset ulkoilmasuihkut, jotka tarjoavat myös fantastisen näköalan Serengetille.

Kauniita maisemia voit ihailla myös uima-altaalta, jossa voit rentoutua tai virkistäytyä pitkän ja elämystentäyteisen päivän päätteeksi.

Myös ravintolasta on panoraamanäkymä tasankojen yli, ja tämän parempaa näköalaa et Serengetistä löydä.

Lisäksi lodgessa on oleskelutila, jossa on baari, tulisija, viihdetoimintaa ja internet-yhteys.

Parempaa 4* lodgea ei Serengetissä ole.

Korotuksen hinta hotellista Ikoma Wild Camp, per yö:
Double Room per henki alkaen:  166 €

Acacia Bliss

Serengeti kansallispuisto

Acacia Bliss on ylellinen leiri aivan Serengetin sydämessä.

Leiri koostuu 10 luksusteltasta, jotka on sisustettu modernin loistokkaaseen tyyliin ripauksella afrikkalaista tunnelmaa.

Tilavissa teltoissa on puulattiat, ja seinät ovat joko kangasta ja suuria hyttysverkoista valmistettuja ikkunoita, mikä antaa leirille valoisan ja ilmavan tunnelman. Kaikissa teltoissa on luonnollisesti oma kylpyhuone ja WC.

Ateriat nautitaan viihtyisässä messiteltassa – hyvällä säällä ehkä ulkosalla – ja safarin jälkeen voit nauttia kylmän drinkin nuotion äärellä ja tarinoida päivän safarien tapahtumista muiden vieraiden kanssa.

Wi-Fi-yhteys on käytettävissä koko leirissä, mutta voi hyvinkin olla, että kaikkialla kaikuvat villieläinten äänet riittävät viihteeksi!

Korotuksen hinta hotellista Ikoma Wild Camp, per yö:
1. marraskuuta – 31. toukokuuta per henki alkaen:  334 €
1. kesäkuuta – 31. lokakuuta per henki alkaen:  523 €
Korotuksen hinta hotellista Serengeti Safari Lodge, per yö:
1. marraskuuta – 31. toukokuuta per henki alkaen:  268 €
1. kesäkuuta – 31. lokakuuta per henki alkaen:  424 €

Matawi Serengeti Camp

Serengetin kansallispuisto

Jos haaveilet kiillotetuista lattioista, tassuammeista ja tyylikkäistä huonekaluista luksusteltassa keskellä Serengetiä, valitse majoituspaikaksesi Matawi Serengeti Camp.

Leiriin kuuluu vain 7 telttaa. Jokainen teltta on rakennettu omalle, hieman korotetulle tasanteelleen, josta avautuu upea näköala ympäröiviin maisemiin. Kangasseinät varmistavat, että luonnon äänet kuuluvat sisään telttaan myös yöaikaan, ja hyttysverkot päästävät sisään myös viilentävän tuulenvireen.

Kaikki sähkö tulee aurinkopaneeleista, mikä kertoo, että leiri ottaa hiilijalanjälkensä huomioon. Se tarkoittaa myös, että suihkun vesi on lämpimintä illalla.

Ateriat nautitaan yleensä messiteltassa. Toisinaan pöytä katetaan ulos, jolloin voit ihastella afrikkalaista iltataivasta viihtyisän leirinuotion äärellä.

 

Huomaathan, että Matawissa on vain 7 telttaa, joten suosittelemme varaamaan paikan hyvissä ajoin etukäteen, jos haluat majoittua täällä.

Korotuksen hinta hotellista Ikoma Wild Camp, per yö:
per henki alkaen:  209 €

Serengeti Sametu Camp

Serengetin kansallispuisto

Kaunis Serengeti Sametu Camp sijaitsee aivan Serengetin keskellä. Telttoja on vain 16, joten leiri on hyvin pieni ja intiimi ja jokaisesta vieraasta pidetään todella hyvää huolta.

Kaikki teltat on sisustettu ikään kuin ”mökeiksi”, joissa on kiinteät lattiat, suuret lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, liukuovet omalle isolle parvekkeelle/terassille ja tietenkin kauniit kylpyhuoneet, joissa on kaakelilattiat ja kuumaa vettä suihkussa ympäri vuorokauden. Ne OVAT kuitenkin edelleen telttoja. Seinät ovat kangasta, mikä tarkoittaa, että voit kuunnella luonnon ääniä mukavassa sängyssäsi vaikka koko yön. Älä hätkähdä, vaikka leijonat karjuvat, impalat kiljahtelevat ja puhvelit tömisyttävät maata!

Ateriat nautitaan yhteiskäytössä olevassa rakennuksessa, jossa on myös baari ja uima-allas. Koko alueelta on henkeäsalpaavat näköalat Serengetin yli.

 

Huomaa, että Sametussa on vain 16 telttaa, joten suosittelemme varaamaan paikan hyvissä ajoin etukäteen, jos haluat korottaa huonetasoasi tänne.

 

Korotuksen hinta hotellista Ikoma Wild Camp, per yö:
per henki alkaen:  279 €

Ngorongoro Safari Lodge

Ngorongoron suojelualue

Ngorongoro Safari Lodge sijaitsee Ngorongoron suojelualueen eteläisessä osassa aivan kraatterinreunan ulkopuolella.

Lodgeen kuuluu 10 luksustelttaa, jotka on rakennettu virittämällä kangasseinät teräskehikoiden päälle. Teltoissa on korkeat katot ja kylpyhuone muuratussa laajennusosassa. Luksusteltat on rakennettu kukin omalle korokkeelleen, johon kuuluu suuri puuterassi. Terassilta avautuu upea näköala Eyasi-suolajärvelle.

Teltoissa asutaan melkeinpä kirahvien korkeudella, ja niitä näkeekin usein laiduntamassa telttojen välissä.

Kaikki teltat on sisustettu kauniisti, ja niissä on hyttysverkot, kirjoituspöytä, sohva, kattovalaisin ja runsaasti tilaa.

Ravintolasta on hieno näköala luonnonkauniille alueelle, joka on eläinten vaellusreitin varrella. Alueella elää myös laumoittain eri antilooppilajeja, puhveleita, norsuja, flamingoja ja muita lintuja.

Lodgen spa-osasto tarjoaa hierontaa, mitä voimme ehdottomasti suositella pitkän safaripäivän jälkeen.

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Double Room per henki alkaen:  132 €

Ngorongoro Wild Camp

Ngorongoron suojelualue

Ngorongoro Wild Camp sijaitsee kauniilla Ngorongoron suojelualueella, ja leiristä on ainutlaatuisen upeat näköalat läheiselle Eyasi-suolajärvelle, joka sijaitsee kraatterin ulkopuolella lyhyen matkan päässä itse kraatterista.

Ngorongoro Wild Camp koostuu 20 suuresta, täysikorkuisesta teltasta, joissa on kiinteät lattiat. Teltat on rakennettu korkealle pilarien päälle, mikä antaa uskomattoman hienon näköalan teltan ulkopuolella olevalta terassilta. Kaikissa teltoissa on oma suuri, laatoitettu kylpyhuone. Kylpyhuoneessa on juokseva vesi, suihku ja WC.

On tavallista, että kirahvit ja seeprat tulevat leirin alueelle yöaikaan ja pysyttelevät siellä jopa aamupäivään asti. Jos olet onnekas, voit päästä toivottamaan niille hyvät huomenet heti noustuasi.

Ravintolasta on hieno näköala luonnonkauniille alueelle, joka on eläinten vaellusreitin varrella. Alueella elää myös laumoittain eri antilooppilajeja, puhveleita, norsuja, flamingoja ja muita lintuja.

Leirin spa-osasto tarjoaa hierontaa, ja sitä voimme ehdottomasti suositella pitkän safaripäivän jälkeen.

Lue lisää ”wild camp” -leireistä täällä.

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Double Room per henki alkaen:  114 €

Rivertrees Country Inn

Usa River/Arusha

Viihtyisä Rivertrees Country Inn sijaitsee Kilimanjaron lentokentän ja Arushan lentokentän välissä.

Alun perin kahvitilana toimineessa majoituspaikassa on 38 erikokoista huonetta useissa eri rakennuksissa isolla kauniilla luonnontontilla. Linnut visertävät puunlatvoissa isossa vehreässä puutarhassa, jonka takana solisee USA-joki. Kaikkialla vallitsee kodikas ja rauhallinen ilmapiiri. Puutarhassa on myös uima-allas ja pieni baari, josta voit tilata kupillisen aromikasta kahvia samalla kun nautit vaikka hyvästä kirjasta altaan äärellä.

Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Puukalusteet, vanhat valokuvat seinillä ja tuoreet leikkokukat maljakoissa luovat kodintuntuista tunnelmaa. Kaikissa huoneissa on oma terassi, pöytä ja tuolit.

Osittain avokattoisesta ravintolasta on hieno näköala puutarhaan, ja pizzauunissa paistuvat maukkaat pizzat. Viihtyisä ravintola on avoinna myös muille kuin majoittujille, joten vilinää riittää.

Jos kaipaat liikuntaa, voit lainata vastaanotosta polkupyörän. Hyvä kohde pyöräretkelle on esimerkiksi Dulutijärvi, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Rivertrees-hotellista.


Villa Maua

Arusha

Tuntuu kuin olisi tullut kotiin.

Tai kuin olisi tullut hyvien ystävien luokse ja istuutunut rentoutumaan heidän sohvalleen.

Sellainen on Villa Maua.

Tämä helmi ”hotelliksi” sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Arushan keskustasta. Hotelli lainausmerkeissä siksi, että se on oikeastaan nimensä mukaisesti huvila. Ihastuttava, Kapmaan hollantilaisen arkkitehtuurin innoittama rakennus on alun perin toiminut yhden perheen kotina, mutta se on nyt muutettu boutiquehotelliksi.

Tilavia huoneita on yhteensä 9. Vaaleilla ja luonnollisilla väreillä sisustettuihin huoneisiin kuuluu oma parveke. Huoneissa on myös ilmastointi, tallelokero, taulutelevisio ja valikoima ihania kylpytuotteita.

Viihtyisä olohuone kutsuu nauttimaan iltapäivästä hyvän kirjan parissa, ja katettu terassi on täydellinen paikka kahvikupilliselle. WiFi toimii täällä erinomaisesti. Pikkuiseen puutarhaan mahtuu uima-allas aurinkotuoleineen, ja talon yhdessä ”siivessä” sijaitsee hyvin varusteltu baari.

Kun nälkä alkaa kurnia, sinun tarvitsee vain suunnata ruokasaliin, missä on tarjolla ravintolatyyliin aamiaista, lounasta ja illallista.

Villa Maua on täydellinen paikka aloittaa tai päättää seikkailusi Tansaniassa!

Korotuksen hinta hotellista Rivertrees Country Inn, per yö:
Double Room per henki alkaen:  106 €

Tloma Lodge

Karatu

Tloma Lodge on rakennettu kukkulalle, josta avautuu upea näköala Ngorongoron kraatteria ympäröivään luontoon.

Tloma on hieman yksityisempi lodge, jossa on vain 24  viehättävää siirtomaatyylistä mökkiä ja 12 huonetta päärakennuksessa. Huoneissa on oma parveke tai terassi, joka antaa puutarhaan päin. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone suihkukaapilla, tuuletin, teen- ja kahvinkeittotarvikkeet, hyttysverkot ja huonepalvelu.

Huikeiden maisemien ja näköalojen lisäksi tämä lodge tarjoaa paljon mahdollisuuksia rentoutumiseen luonnonkauniissa ympäristössä. Voit viettää päivän lämmitetyn uima-altaan äärellä, tutustua kahviplantaasiin tai tehdä kierroksen keittiöpuutarhassa, jonka luonnonmukaisesti viljeltyjä kasviksia käytetään paljon lodgen omassa ravintolassa.

Jos kaipaat hemmottelua pitkän seikkailupäivän jälkeen, voit varata ajan hierontamökistä. Saatavilla on myös kynsi- ja jalkahoitoja.

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Double Room täysihoito per henki alkaen:  147 €

Endoro Lodge

Karatu

Viehättävä Endoro Lodge sijaitsee kauniin kumpuilevissa maisemissa aivan Karatun liepeillä.

Huoneita ja mökkejä on runsas 30, ja viihtyisää sisustusta hallitsevat lempeät luonnonvärit ripauksella afrikkalaista tyyliä.

Standardihuoneet ovat siistejä ja tilavia ja tarjoavat kaikki tarvittavat mukavuudet yhden tai kahden yön majoitukseen. Mökeissä puolestaan on oma takka, oma terassi, ulkosuihku ja kylpyamme – siis hieman ekstrahemmottelua sitä haluaville.

Lodgen paras osa on ainakin meidän mielestämme sen upea lounge, jonka seinän kokoisista ikkunoista avautuu upea näköala ympäröiville kukkuloille.

Viihtyisä uima-allasalue kutsuu uimaan ja nauttimaan hyvästä kirjasta päivänvarjon alla. Puutarhassa kulkee kivoja pieniä polkuja kävelyretkiä varten, ja jos mäkisessä maastossa tarpominen välillä uuvuttaa, siellä täällä on mukavia penkkejä lepohetkeä varten.

Endoro on viehättävä pieni majoituspaikka keskellä kaunista luontoa!

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Double Room täysihoito per henki alkaen:  146 €

Karatu Simba Lodge

Ngorongoro

Karatu Simba Lodge tarjoaa upeita näköaloja Ngorongoron kraatteria reunustavaan metsään, ja täällä onkin kaikkialla läsnä tunne siitä, että ollaan todellakin keskellä villiä luontoa.

Lodgea ympäröivän aidan toisella puolella avautuvassa peltomaisemassa saatat nähdä hyeenoja, puhveleita ja norsuja. Matka lodgelle vie pitkin kapeita teitä paikallisten kylien läpi, mikä lisää tunnetta rauhasta, hiljaisuudesta ja luonnonläheisyydestä.

Lodgessa on 23 telttaa, jotka ovat itse asiassa teltan ja mökin välimuotoja. Niissä on kiinteät lattiat ja oikeat kylpyhuoneet, ja osa “huoneen” seinistä on tehty kankaasta. Jokaiseen telttaan kuulu on oma veranta hienolla näköalalla, ja telttojen välissä on polkuja ja viheralueita, jotka saavat alueen vaikuttamaan hyvin tilavalta ja viihtyisältä.

Nauti safarin jälkeen viilentävästä uinnista pienessä uima-altaassa ja illalla kylmistä juomista leirinuotion äärellä. Iltaisin on tiedossa myös maittava illallinen: raaka-aineet saadaan lodgea ympäröiviltä pelloilta, ja kahvi on tietenkin paikallista!

Yleisissä tiloissa on Wi-Fi, ja kaikki teltoissa käytettävä sähkö tulee aurinkopaneeleista, mikä on suuri plussa kestävyyden kannalta. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että teltassa voi olla öisin pulaa sähköstä, joten suosittelemme ottamaan mukaan paristoilla toimivan taskulampun siltä varalta, että tarvitset yöllä valoa.

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Cottages per henki alkaen:  150 €

Acacia Farm Lodge

Karatu

Viehättävä Acacia Farm Lodge sijaitsee rauhaisalla paikalla kukkulan laella lähellä Karatun vilkasta keskustaa. Nimensä mukaisesti kyseessä on itse asiassa kahvinviljelyyn erikoistunut maatila, jonka päärakennukset on muutettu majoituspalveluja tarjoavaksi lodgeksi.

Lodgessa on yhteensä 32 huonetta, jotka on jaettu 16 ”mökkiin”. Kaikissa huoneissa on oma iso veranta tai terassi sekä ilmastointi, minibaari, teen- ja kahvinkeittotarvikkeet, televisio, tallelokero ja WiFi. Huoneet ovat erittäin tilavia, ja ne on sisustettu moderniin tyylin ripauksella maalaisromantiikkaa. Isot ikkunat tekevät huoneista myös mukavan valoisia.

Viihtyisässä ja vehreässä puutarhassa sijaitsee lodgen uima-allas, jonka äärellä voit rentoutua aurinkovarjon alla tai loikoilla paahteessa ja nauttia auringon lämmöstä. Illallista odottaessasi voit vaikkapa varata ajan rentouttavaan hierontaan. Maatilalla on oma keittiöpuutarha, mistä saadaan suurin osa keittiön käyttämistä raaka-aineista. Olet tervetullut tutustumaan keittiöpuutarhaan, jos haluat!

Illan tullen varsinaisessa puutarhassa sytytetään usein nuotio, jonka ympärille vieraat kokoontuvat nauttimaan aperitiivin ja tarinoimaan matkoistaan.

Illallinen tarjoillaan useimmiten lodgen ravintolassa, mutta jos nautit ateriasi mieluummin puutarhassa tai omalla terassillasi, sekin onnistuu mainiosti – kerro vain toiveistasi henkilökohtaiselle hovimestarillesi.

Acacia Lodge on ”klassinen” 5 tähden majoitusvaihtoehtomme Karatussa.

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Suite täysihoito, 1/6 - 31/10 + 20/12 – 10/01 per henki alkaen:  292 €
Suite täysihoito, 11/01 – 28/02 per henki alkaen:  272 €
Suite täysihoito, 01/03 – 31/05 + 01/11 – 19/12 per henki alkaen:  178 €

The Plantation Lodge

Karatu

Tervetuloa kotiin! Tällainen on Plantation Lodgen tunnelma. Paikka huokuu luksusta – mutta rennon viihtyisällä tavalla.

The Plantation Lodge sijaitsee keskellä vehreää keidasta kukkulalla, josta avautuu huikea näköala vuorille. Idyllistä lodgea ympäröi kukkiva puutarha, joka tarjoaa tilaa ja aikaa lepoon ja mietiskelyyn. Kaikki huoneet sijaitsevat eri osissa puutarhaa, ja jokainen huone on sisustettu omaan ainutlaatuiseen tyyliinsä. (Joissain huoneista on jopa oma terassi!)

Paikkaa pyörittävillä omistajilla on pitkä kokemus maatilan töistä, mikä näkyy selvästi lodgessa ja sen ympäristössä. Kaikkialla kasvaa eksoottisia kasveja, hedelmäpuita ja kukkia kaikissa sateenkaaren väreissä. Viehättävässä lodgessa on kiinnitetty erityistä huomiota yksityiskohtiin, mikä on myös vaikuttanut siihen, että se on toistuvasti valittu yhdeksi Itä-Afrikan kauneimmista safarihotelleista.

Täällä heräät aamulla lintujen lauluun ja nautit aamiaiseksi kupillisen aromikasta tansanialaista kahvia ja vastaleivottuja herkkuja. Kodikas lodge tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia rentoutua idyllisessä ympäristössä, mikä tekee siitä täydellisen lomakohteen, kun haluat ladata akkuja uusia seikkailuja varten tai sulatella vaikutelmia safarin päätyttyä. Päivät kuluvat leppoisissa tunnelmissa: laiskottele aurinkotuolissa uima-altaan äärellä hyvän kirjan parissa tai nauti raikas juoma lodgen tunnelmallisessa baarissa – valinta on sinun. Voit myös hemmotella itseäsi hieronnalla tai käydä kävelyllä ihastelemassa puutarhan väriloistoa. Ravintola käyttää monissa annoksissa lodgen oman keittiöpuutarhan runsaita antimia.

Ennen kuin istahdat pöytään nauttimaan 4 ruokalajin illallisen täynnä kulinaristisia elämyksiä, kannattaa ottaa kaikki irti upeasta auringonlaskusta. Nauti maisemista puuterassilla tai siemaile aperitiivia uima-altaan äärellä ja katso, kuinka aurinko värjää taivaan hehkuvan punaiseksi ennen kuin katoaa horisontin taakse.

Korotuksen hinta hotellista Highview Hotel, per yö:
Standard Room täysihoito per henki alkaen:  367 €

Ngorongoro Lion’s Paw

Ngorongoro

Viehättävä Lion’s Paw on ”leiri”, joka sijaitsee Ngorongoron kraatterin reunalla punaisten akaasiapuiden lomassa. Leiri ei kuitenkaan ole ensimmäinen sana, joka majoitustiloista tulee mieleen. Täällä yövytään toki luksusteltoissa, joiden seinät ovat kangasta, mutta niissä on silti kovat lattiat, oikeat ovet ja ikkunat sekä suuret liukuovet omalle parvekkeelle.

Ateriat nautitaan päärakennuksessa, joka on telttojen tapaan sisustettu kauniisti hillityillä väreillä ja pehmeillä sohvilla. Täältä avautuu ainutlaatuisen upea näköala ympäröivään luontoon.

Isolla verannalla sytytetään iltaisin takka, ja viihtyisässä baarissa/loungessa on tarjolla raikkaita drinkkejä auringonlaskun aikaan.

Koska leiri sijaitsee korkealla, iltaisin ja öisin voi olla viileää. Vuoteissa on kuitenkin lämpimät peitot, joten vilu ei varmasti tule!

Korotuksen hinta Highview Hotelista, per yö:
per henki alkaen:  344 €

Kiboko Lodge

Arusha

Viihtyisä Kiboko Lodge sijaitsee Mount Merun juurella vain kivenheiton päässä Arushan kansallispuistosta.

Lodgen omistaa hollantilainen järjestö, joka työskentelee katulasten parissa kaikkialla Tansaniassa. Järjestö tarjoaa lapsille koulutuksen ja lupaa myös työpaikan nelivuotisen koulutuksen päätteeksi. Lodgessa työskentelevät siis entiset katulapset, jotka ovat oppineet pyörittämään yritystoimintaa ja palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Kiboko Lodgessa on 19 erikokoista ja eri tyyliin sisustettua huonetta. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, takka ja terassi, josta avautuu hieno näköala ympäröivään luontoon ja Mt Merulle.

Katulasten auttaminen ei ole järjestön ainoa tavoite. Myös ympäristönäkökohdat otetaan huomioon kaikessa lodgen toiminnassa. Energia saadaan ensisijaisesti aurinkokennoista, ja rakennukset on valmistettu paikallisista materiaaleista. Suuri osa kalusteista saadaan järjestön omasta huonekaluverstaasta. Lodge on luonnollisesti myös ruoan suhteen osittain omavarainen: ympäröivillä ravinnerikkailla maa-alueilla kasvatetaan sekä hedelmiä että vihanneksia lodgen ravintolan käyttöön.

Alueen rehevä luonto houkuttelee paikalle paljon eksoottisia lintuja, ja lodgen lähellä sijaitseva lammikossa pitää kotiaan virtahepo, jonka nimi swahiliksi on kiboko.


Osiligilai Maasai Lodge

Moshi/Kilimanjaro

Osiligilai Maasai Lodge on viehättävä ja autenttinen masailodge, joka sijaitsee masai-alueella kauniin luonnon keskellä Mount Merun ja Mount Kilimanjaron välissä. Lodgen on masaiden omistama ja pyörittämä, ja täällä majoittuminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua tämän puolipaimentolaisheimon elämään ja kulttuuriin.

Lodgessa on 11 mökkiä, jotka on rakennettu perinteiseen masaityyliin sillä erotuksella, että niissä on myös kaikki mukavuudet, kuten sähkö, WC, juokseva vesi ja suihku, josta tulee lämmintä vettä.

Myös viehättävä sisustus on perinteisen masaityylin mukainen: katosta roikkuvat käsintehdyt koristehelmet, seiniä koristavat kauniit korit ja vuoteissa on upean värikkäät päiväpeitteet. Mökkejä on erikokoisia, joten täältä löytyy sopiva sekä omaa rauhaa etsivälle pariskunnalle että perheelle, joka mieluiten haluaa majoittua samassa mökissä.  Kaikista mökeistä avautuu hieno näköala, joka on parhaimmillaan auringon noustessa Kilimanjaron ylle.

Yhteistiloihin kuuluu viihtyisä ravintola, josta on näköala Kilimanjarolle, sekä uima-allas, jota ympäröivillä aurinkotuoleilla voit lepäillä halusi mukaan varjossa tai auringossa ja nauttia näköaloista Afrikan korkeimmalle vuorelle. Ravintolassa tarjoillaan luomuruokaa, ja lähes kaikki raaka-aineet saadaan lähiseudun tiloilta.

Lodgessa on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja. Halutessasi voit myös vain hemmotella safari- tai patikkaretkellä kipeytyneitä lihaksiasi lodgen saunassa.

Yleisissä tiloissa on (useimpina päivinä) WiFi.


Tarangire Simba Lodge

Tarangiren kansallispuisto

”Käristyskupoli”, joka on lojunut Tarangiren yllä koko päivän kuin paksu peitto, alkaa vihdoin hellittää. Varjot alkavat pidentyä, ja tuulikin hiljenee. Uima-altaan vesi tuntuu viileältä pitkän safariretken jälkeen, ja kun asetut pitkäksesi aurinkotuolille, tarjoilija saapuu tuomaan sinulle kylmän oluen. Uppoudut katselemaan antilooppeja, jotka lähestyvät muutaman sadan metrin päässä sijaitsevaa juomapaikkaa. Se on vapautunut, kun norsut ovat saaneet kylpemisestä tarpeekseen.

Näköala Tarangire Skimba Lodgen korotetulta terassilta on henkeäsalpaavan hieno. Täältä ei välttämättä edes tarvitsisi lähteä erilliselle safarille, niin paljon eläimiä alueella vilisee. Pysyvä juomapaikka houkuttelee nelijalkaisia aamusta iltaan, ja sinä saat seurata eläinten edesottamuksia aitiopaikalta.

Tunnet ruoan tuoksun sieraimissasi, ja huomaat nälän jo kurnivan. Nuotio rätisee, ja aurinko värjää taivaan kaikilla punaisen sävyillä. Ateria on valmis.

Illallisen jälkeen vartija saattaa sinut teltalle, sillä leiri ei ole aidattu ja yö vilisee elämää.

Kömmit sänkyyn teltassasi ja kuuntelet ulkoa kuuluvia afrikkalaisen luonnon ääniä. Tuuli viheltää hiljaa kangasseinissä. Lopulta nukahdat kuunnellessasi kahden impalan välienselvittelyä.

Simba Lodge koostuu 24 isosta, tilavasta ja erittäin viihtyisästä teltasta. Myös kylpyhuoneet ovat isoja, ja lämmintä vettä on saatavilla sekä sisä- että ulkosuihkussa. Teltoissa on sähköt, mutta koska sähkö saadaan aurinkokennoista, majoittujien toivotaan käyttävän sitä lähinnä kameran ja kännykän lataamiseen. Isommat laitteet tulee viedä ladattaviksi leirin vastaanottoon.

Kaikissa teltoissa on oma terassi, josta on hieno näköala ympäröivään luontoon.

Ravintolasta, baarista ja uima-altaalta näkee suoraan juomapaikalle – ja illallinen nautitaan usein altaan viereisellä terassilla tähtitaivaan alla.


Springlands Hotel

Moshi

Springlands Hotel sijaitsee Kilimanjaron etelärinteellä aivan Moshin kylän vieressä, ja se muodostaa ihanteellisen tukikohdan Kilimanjarolle nousemiseen ja safareille. Hotellissa on hyvä palvelu, nykyaikainen uima-allas, kauniit puutarhat, baari sisällä ja ulkona sekä tilavat, suihkuilla ja hyttysverkoilla varustetut huoneet.

Springlands Hotel on nimetty lähistöllä sijaitsevien makean veden lähteiden mukaan. Lähteet saavat alkunsa sateista ja Kilimanjarolta sulavasta lumesta.


Telttaleiri Kilimanjarolla

Kilimanjaro

Kilimanjaron huipulle nousun aikana majoitutaan teltoissa matkan varrella olevissa leiressä. Yöpyminen tapahtuu kahden hengen teltoissa ohuilla makuualustoilla.

Leirillä on yhteiskäytössä oleva alkeellinen WC. Myös oman WC-teltan vuokraaminen on mahdollista.

WC-teltan vuokra: 100 USD


Marangu-reitin vuoristomajat

Kilimanjaro

Majoissa on tilaa 6-8 henkilölle, ja ne on varustettu kerrossängyillä ja patjoilla. Yöpyjän on tuotava oma makuupussi. Ruokailut tapahtuvat yhteisissä tiloissa, ja leirissä on yhteiskäytössä oleva WC.

Huomaa, että olosuhteet majoissa ovat hyvin alkeelliset. Mandara-mökeissä ja Horombo-mökeissä on juokseva vesi, Kibo-mökeissä ei.

Yhdessä leirissä voi kerrallaan olla jopa n. 120 vierasta.

Yksityisiä mökkejä ei ole saatavilla.

Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15