TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Sri Lankalle

Vain harva matkakohde maailmassa voi tarjota yhtä paljon upeita elämyksiä yhdessä paikassa.

Sri Lankalla sinua odottavat kauniit rauniot, värikäs kulttuuri ja kilometrien pituiset hiekkarannat.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Sri Lankalle.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Sri Lanka
Sri Lanka
KotiAasiaSri Lanka

Matkat Sri Lankalle

Vain harva matkakohde maailmassa voi tarjota yhtä paljon upeita elämyksiä yhdessä paikassa.

Sri Lankalla sinua odottavat kauniit rauniot, värikäs kulttuuri ja kilometrien pituiset hiekkarannat.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Sri Lankalle.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

KotiAasiaSri Lanka

Miksi kannattaa matkustaa Sri Lankalle?

Vain harva matkakohde maailmassa voi tarjota yhtä paljon upeita elämyksiä yhdessä paikassa.

Kaakkois-Aasiassa Intian valtamerellä sijaitsevasta Sri Lankalta löytyy lähes kaikkea: jännittäviä rauniokaupunkeja & mielenkiintoista historiaa, kiehtovia uskontoja & värikästä kulttuuria, kaunista luontoa & villejä eläimiä, loputtomiin jatkuvia uimarantoja ja vieraanvaraisia ihmisiä, jotka toivottavat sinut hymyillen tervetulleeksi.

Sri Lanka on koko ajan suosiotaan kasvattava lomakohde, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille.

Kiertomatkamme Sri Lankalla

Alla voit lukea lisää nähtävyyksistä ja elämyksistä, jotka odottavat sinua yhdellä tai useammalla kiertomatkallamme.

Sigiriya

Sigiriyan kalliolinnoitus eli Leijonakallio on UNESCOn maailmanperintökohde ja Sri Lankan suosituin historiallinen nähtävyys.

Sigiriya on 200 metriä korkea kalliomuodostelma, joka nousee dramaattisesti tasaisesta, metsien verhoamasta maisemasta. Pystysuoran kallion laella ovat jäljellä vain rauniot vanhasta palatsista, jonka rakentaminen alkoi jo vuonna 477.

Legendan mukaan kuningas Kasyapa siirsi tuohon aikaan pääkaupunkinsa (joka siihen aikaan sijaitsi Anuradhpurassa) Sigiriyaan, jossa hän perusti palatsinsa kalliomuodostelman huipulle. Myöhemmin palatsi muutettiin buddhalaiseksi luostariksi, joka oli käytössä aina 1300-luvulle saakka.

Tänä päivänä Sigiriya on yksi maailman kauneimmista raunioista, ja kallion huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät yli keskisen Sri Lankan.

Sigiriyan huipulle vievän, tuhannesta askelmasta koostuvan portaikon puolivälissä on kuuluisa kuvagalleria. Kallion seinään maalattujen, kauniiden ja erittäin hyvin säilyneiden kuvien sanotaan esittävän vanhan kuningas Kasyapan lukuisia vaimoja ja jalkavaimoja. Ennen huipun valloittamista kuljetaan vielä mahtavien leijonantassujen ohi. Käpälät ovat ainoa jäljellä oleva osa valtavasta leijonapatsaasta, jonka mukaan koko kalliolinnoitus on myös nimetty.

Kandy

Sri Lankan kulttuuripääkaupunki Kandy tunnetaan myös kaupunkina, joka puolusti vapauttaan vielä pitkään sen jälkeen, kun muu maa oli joutunut alistumaan portugalilaisen ja hollantilaisen siirtomaavallan alle. Tänä päivänä Kandy on UNESCOn maailmanperintökohde, joka vaalii ainutlaatuisia perinteitään ja kiehtovaa kulttuuriaan, joista musiikki, tanssi ja arkkitehtuuri ovat kenties merkittävimpiä.

Kandy sijaitsee kauniilla, vuorten ja teeviljelmien ympäröimällä paikalla samannimisen tekojärven rannalla. Sri Lanka on maailman 4. suurin teentuottajamaa, ja Kandyssa voit saada mielenkiintoisen katsauksen teen viljelyyn ja valmistusprosessiin Geragaman teeplantaasilla ja teetehtaassa, jossa tuotetaan joitain maailman parhaista teelaaduista.

Kaupungissa sijaitsee myös joitain Sri Lankan suurimmista ja tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista ja pyhäköistä, kuten Pyhän hampaan temppeli.

Pyhän hampaan temppelissäDalada Maligawassa, säilytetään Sri Lankan merkittävintä buddhalaista pyhäinjäännöstä eli Buddhan kulmahammasta, joka legendan mukaan aikoinaan salakuljetettiin saarelle erään prinsessan hiuksissa.

Safari Sri Lankassa

Pienestä koostaan huolimatta Sri Lanka tarjoaa suuria luontoelämyksiä. Monet matkoistamme vievät sinut safarille saarivaltion upeisiin kansallispuistoihin.

Safari Yalan kansallispuistossa

Yala on yksi Sri Lankan vanhimmista kansallispuistoista, ja se on todennäköisesti myös kaikkein tunnetuin.

Puistoa pitää kotinaan lähes 50 eri nisäkäslajia ja yli 200 eri lintulajia, ja se on erityisen tunnettu norsuistaan, hirvieläimistään, krokotiileistaan ja apinoistaan.

Lisäksi Yalassa kävijällä on erinomainen mahdollisuus nähdä leopardeja, sillä kansallispuiston leopardipopulaation sanotaan olevan yksi maailman tiheimmistä. 

Safari Udawalawen kansallispuistossa

Yalan kansallispuiston lähellä sijaitseva Udawalawen kansallispuisto on Yalan vähemmän vierailtu pikkuveli.

Udawalawessa elää Sri Lankan suurin norsupopulaatio (jopa 500 yksilöä!), ja siksi puisto tunnetaankin maan parhaana paikkana nähdä näitä lempeitä jättiläisiä.

Norsujen lisäksi voit bongata vesipuhveleita, huulikarhuja, krokotiileja, varaaneja ja makakiapinoita. Kansallispuistossa on nähtävää myös lintuharrastajille, kuten sarvinokkia, kuningaskalastajia, pöllöjä ja kotkia.

Safari Minneriyan kansallispuistossa

Minneriyan kansallispuisto on myös erinomainen kohde Sri Lankan villinorsuista kiinnostuneille – etenkin, jos vierailet kansallispuistossa kuivan kauden aikana.

Toukokuusta syyskuuhun (kuivalla kaudella) voit päästä todistamaan ”The Elephant Gathering” -ilmiötä, jossa norsut vaeltavat juomaveden perässä pitkien matkojen päästä puiston suurelle järvelle. Joskus tänne kokoontuu kerralla jopa satoja norsuja.

Norsujen lisäksi voit nähdä Minneriyassa krokotiilejä, apinoita, hirvieläimiä, lintuja sekä harvemmin myös karhuja tai leopardeja.

Safari Bundalan kansallispuistossa

Bundalan kansallispuisto on pieni (vain 62 km2) ja vielä suhteellisen tuntematon kansallispuisto.

Pienen kokonsa ja vähäisen kävijämääränsä vuoksi Bundala tarjoaa aivan erilaisia elämyksiä kuin muut kansallispuistot. Täällä pääset nimittäin tutustumaan luontoon melko lailla omassa rauhassasi – jos ei lasketa lukemattomia lintuja, jotka viihtyvät puiston alueella. Piskuinen kansallispuisto on nimittäin koti lähes 200:lle eri lintulajille! Lisäksi voit nähdä Bundalassa myös nisäkkäitä, kuten krokotiileja, norsuja, sakaaleja ja makakiapinoita.

Rantaloma Sri Lankalla

1340 kilometriä pitkä rannikko ja lukemattomat upeat hiekkarannat tekevät Sri Lankasta erinomaisen kohteen myös kiertomatkan päättävälle rantalomalle.

Määrättyihin matkoihin on mahdollista yhdistää rantaloma. Lue lisää rantalomakohteista alla.

Trincomalee

Trincomalee on satumaisen kaunis rannikkoalue Sri Lankan koillisrannikolla.

Trincomaleen vetonauloja ovat kuvankauniit Uppuvelin ja Nilavelin hiekkarannat sekä pieni Pigeon Island -saari. Pigeon Islandia ympäröivä meri on Sri Lankan parhaita snorklaus- ja sukelluspaikkoja.

Snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksien lisäksi Trincomaleen rannikko tarjoaa unohtumattomia valas- ja delfiinisafareja.

Hikkaduwa

Hikkaduwan lomakylä sijaitsee Sri Lankan lounaisrannikolla.

Hikkaduwa on yksi Sri Lankan ensimmäisiä lomakeskuksia, joten tänne on ehtinyt nousta runsaasti ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Jos olet innostunut snorklauksesta, Hikkaduwasta löytyy myös iso koralliriutta, jonka ympärillä elää parvittain värikkäitä kaloja ja kilpikonnia.

Negombo

Negombo sijaitsee Sri Lankan länsirannikolla.

Negombo on Sri Lankan tunnetuin merenrantakohde, joka on kuuluisa leveistä kultaisista hiekkarannikoistaan ja viihtyisästä lomatunnelmastaan.

Mirissa

Pieni Mirissan lomakaupunki sijaitsee Sri Lankan etelärannikolla.

Mirissa on viihtyisä lomakeskus, jonka hienot, palmujen varjostamat hiekkarannat kutsuvat rentoutumaan.

Mirissa tunnetaan myös valassafarikohteena, jossa voit nähdä delfiinejä ja peräti 26 eri valaslajia, kuten kaskelotteja ja sinivalaita.

Muita Sri Lankan kohokohtia:

Sri Lanka tarjoaa valtavasti kiehtovia elämyksiä, joista kannattaa mainita ainakin seuraavat:

 • Sri Lankan monet rauniokaupungit kuuluvat Aasian kauneimpien joukkoon. Suurin niistä on Anuradhapura, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Anuradhapura oli Sri Lankan ensimmäinen pääkaupunki ja on tiettävästi pisimpään olemassa ollut pääkaupunki koko maailmassa. Tänä päivänä Anuradhapura tunnetaan ikivanhoista raunioistaan. Anuradhapurassa voit nähdä myös maailman vanhimman elävän puun, joka tunnetaan nimellä Sri Maha Bodiya. Buddhan sanotaan mietiskelleen juuri tämän puun alla, kun hän saavutti nirvanan.
 • Horton Plainsin kansallispuisto sijaitsee Sri Lankan keskiylängöllä 2100-2300 metrin korkeudessa. Yksi kansallispuiston kuuluisista nähtävyyksistä on ”World’s End” -kalliojyrkänne, jonka laelta avautuvat kenties Sri Lankan parhaat näköalat.  Puisto päättyy yhtäkkisesti jyrkänteen reunalle, josta rohkeimmat voivat katsoa suoraan alaspäin yli 1000 metrin pudotuksen päätepisteeseen. Yksi unohtumattomimmista elämyksistä on kuunnella kansallispuiston hiljaisuutta samalla, kun katselet edessäsi avautuvia silmänkantamattomiin jatkuvia vihreitä metsiä.
 • Junamatka Sri Lankalla on todellinen elämys. Matkusta yhdessä paikallisten kanssa läpi vehreiden ylänkömaiden ja ihastele junan ikkunasta avautuvia maisemia. Matka vie ohi vihreäkylkisten vuorten, uneliaiden maalaiskylien, kauniiden vesiputousten ja rehevillä teeviljelmillä ahkeroivien työntekijöiden.

Yhdistä rantalomaan Malediiveillä

Malediiveille on vain 1,5 tunnin lentomatka Sri Lankalta, joten tapahtumarikkaaseen Sri Lankan -kiertomatkaan voi mainiosti yhdistää rentouttavan rantaloman Malediiveilla.

Malediiveilla voit:

 • Rentoutua täydellisesti upeassa rantaparatiisissa, missä sinua ympäröivät valkoiset hiekkarannat, huojuvat palmut ja kristallinkirkas vesi.
 • Tutkia vedenalaista elämää. Malediivien värikkäät koralliriutat ja trooppiset kalat kutsuvat tutkimaan kiehtovaa merellistä maailmaansa.
 • Nauttia herkullisesta ruoasta lomakeskuksen ravintoloissa ja loungeissa samalla, kun nautit hienoista näköaloista.

Lue lisää

Voit tutustua matkoihin tarkemmin valitsemalla kunkin matkan kohdalla ”Lue lisää” -painikkeen. Matkakohtaisilla sivuillamme on lisätietoa matkan kohokohdista, hinnoista ja matkaohjelmasta ja paljon muuta

Jos haluat lukea lisää Sri Lankalle matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista, kuten rokotuksista ja vastaavista, löydät paljon tietoa sivulta käytännön tietoa Sri Lankasta.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää Sri Lankasta, matkan varaamisesta tai muista matkoistamme Itä- ja Kaakkois-Aasian kohteisiin, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Lisätietoja: Sri Lanka
Artikkeleita kohteesta Sri Lanka
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen