TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Kiinaan

Kiinassa sinua odottavat ainutlaatuiset historialliset kaupungit & kulttuuriaarteet, upea luonto & kiehtovat eläimet sekä lukemattomat UNESCO:n suojelemat nähtävyydet.

Kiina on kiistatta yksi maailman mielenkiintoisimmista matkakohteista.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Kiinaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Kiina
Kiina

Matkat Kiinaan

Kiinassa sinua odottavat ainutlaatuiset historialliset kaupungit & kulttuuriaarteet, upea luonto & kiehtovat eläimet sekä lukemattomat UNESCO:n suojelemat nähtävyydet.

Kiina on kiistatta yksi maailman mielenkiintoisimmista matkakohteista.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Kiinaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi kannattaa matkustaa Kiinaan?

Kiina on valtavan suuri maa, jonka kullakin yksittäisellä provinssilla on oma pääkaupunki ja oma historia.

Maantieteen lisäksi myös nähtävyyksien määrä tuntuu Kiinassa rajattomalta. Kiinalaisen sivilisaation historia ulottuu lähes 6000 vuoden taakse.

Lukemattomat historialliset kaupungit, eri dynastioiden ajalta peräisin olevat kulttuuriaarteet, kaunis luonto ja kiehtova eläimistö sekä kymmenet UNESCO:n suojelemat nähtävyydet tekevät Kiinasta yhden maailman mielenkiintoisimmista matkakohteista.

Kiertomatkamme Kiinassa

Kiertomatkoillamme uppoudutaan Kiinan kulttuuriin, luontoon ja historiaan ja vieraillaan Kiinan monissa kiehtovissa UNESCO-kohteissa.

Alla voit lukea lisää mielenkiintoisista nähtävyyksistä ja elämyksistä, jotka odottavat sinua kiertomatkoillamme.

Peking

Peking eli Beijing on Kiinan pääkaupunki ja edustaa sekä Kiinan nykyaikaa että historiaa. Pekingin lukemattomat kauniit ja kiehtovat nähtävyydet kertovat muinaisen Kiinan uskomattomasta historiasta.

Pekingin mielenkiintoisimpia kohteita ovat esimerkiksi:

Taivaallisen rauhan aukio ja Kielletty kaupunki

Taivaallisen rauhan aukio (Tian’anmen) on Pekingin keskustassa sijaitseva suuri aukio, joka muistetaan erityisesti vuonna 1989 tapahtuneista mielenosoituksista. Tänä päivänä elämä aukiolla on vähemmän dramaattista.

Aukion sanotaan olevan riittävän suuri peräti miljoonan ihmisen kokoontumispaikaksi. Ihmiset kokoontuvat aukiolle aamuin illoin seuraamaan Kiinan lipun nostoa ja laskua. Aukiolla sijaitsee useita nähtävyyksiä. Voit vierailla esimerkiksi Mao Zedongin mausoleumissa, jossa Kiinan entisen johtajan palsamoitu ruumis edelleen lepää.

Taivaallisen rauhan aukion pohjoispuolella on sisäänkäynti keisarilliselle palatsialueelle eli Kiellettyyn kaupunkiin.

Palatsi muistuttaa Ming- ja Qing-dynastioiden kukoistuskaudesta. Ming- ja Qing-keisarit hallitsivat ”Keskivaltakuntaa” tästä mahtavasta monumentista käsin vuodesta 1420 aina vuoteen 1911, jolloin viimeinen dynastia kukistui.

Palatsi oli tarkoitettu vain keisarin, hänen perheensä ja korkeiden virkamiestensä käyttöön, ja palatsin alueelle tunkeutumisesta oli seurauksena kuolemanrangaistus. Tästä palatsialue saikin nimensä ”Kielletty kaupunki”.

Kielletty kaupunki on yksi Kiinan parhaiten säilyneitä ja kauneimpia palatseja. Palatsin sanotaan koostuvan peräti 9999 huoneesta. Huoneiden määrää rajoitettiin tarkoituksella alle tuhanteen, koska taivaassa uskottiin olevan tuhat huonetta, ja keisarin pelättiin joutuvan vaikeuksiin jumalten kanssa, jos hän uskaltaisi tavoitella samanlaista loistoa maan päällä.

Tänä päivänä palatsialueen sisäänkäyntiä koristaa suuri puhemies Maon muotokuva, ja itse palatsi on muunnettu valtavaksi museoksi, jossa voit nähdä keisarillisia rakennuksia, valtaistuinsaleja ja majesteetillisia puutarhoja.

Kiinan muuri

Kiinan muuri kulkee Pekingin pohjoispuolelta ja ulottuu idästä Keltaiseltamereltä vuoristojen yli valtavaan Gobin autiomaahan lännessä.

Muuri, joka koostuu todellisuudesta useasta eri muurista, on ainutlaatuinen rakennustaiteen helmi, ja sitä pidetään yhtenä maailmanhistorian vaikuttavimmista arkkitehtonisista saavutuksista. Kiinan muuri julistettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 1987.

Kiinan ensimmäinen keisari Qin Shi Huang yhdisti maan vuonna 221 eaa. ja perusti ensimmäisen dynastian. Keisarin käskystä aiemmin rakennetut erilliset pienemmät muurit yhdistettiin yhtenäiseksi puolustusmuuriksi pohjoisen mongoleja vastaan. Monet myöhemmät dynastiat jatkoivat muurin rakentamista enemmän tai vähemmän satojen vuosien ajan, kunnes Ming-dynastian (1368-1644) aikana muuri sai nykyisen muotonsa.

Tänä päivänä valtava muuri on suurilta osin raunioitunut, mutta tiettyjen osuuksien restaurointiin on käytetty paljon aikaa ja resursseja.

Mutianyu on yksi muurin parhaiten säilyneistä osista. Täällä muuri kiemurtelee pitkin vuorenharjannetta, ja ylös pääsee joko kävelemällä tai köysirataa pitkin gondolihissillä. Muurilta avautuvat maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniita.

Pekingin puistot

Pekingissä on useita kauniita puistoja ja virkistysalueita, jotka toimivat vehreinä keitaina keskellä suurkaupungin vilinää.

Yksi tunnetuimmista on Pekingin itäosassa sijaitseva Taivaan temppelin puisto. Keisari hoveineen matkasi tänne aikoinaan kahdesti vuodessa mm. uhratakseen taivaan jumalalle ja rukoillakseen menestystä sadonkorjuulle Taivaan temppelissä. Siihen aikaan huono sato saattoi tarkoittaa koko dynastian sammumista.

Kielletyn kaupungin länsipuolella sijaitseva Beihai-puisto on yksi parhaiten säilyneistä keisarillisista puutarhoista. Puiston keskellä pienen kukkulan laella seisoo kaunis valkoinen pagodi, joka on koko puiston symboli. Beihai-järvi kattaa suuren osan puiston pinta-alasta.

Kielletyn kaupungin pohjoispuolella sijaitsee keisarillinen Jingshan-puisto. Puiston keskellä kohoava kukkula on rakennettu kokonaan lihasvoimin, ja sen huipulta keisarillinen armeija saattoi aikoinaan pitää silmällä pohjoisesta saapuvia vihollisia. Jingshanin kukkula on koko Pekingin korkein kohta, ja selkeällä säällä sen huipulta avautuu vaikuttava näköala Kielletyn kaupungin yli.

Pekingin puistot ovat ehdottomasti visiitin arvoisia. Puistoissa voit nähdä paikallisia taiji-harrastajia, laulajia, tanssijoita ja mahjongin pelaajia. Puistoissa voit nähdä vilauksen etenkin kaupungin vanhemman sukupolven elämästä.

Muita elämyksiä Pekingissä:

Peking tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa moneksi päiväksi. Kiertomatkoillamme käydään muun muassa seuraavissa kohteissa:

 • Vähän matkaa Pekingin ulkopuolella sijaitsee viehättävä, UNESCO:n suojelema Kesäpalatsi, joka on keisarillinen puisto Kunming-järven rannalla. Qing-dynastian aikaan keisarin hovi vietti täällä suuren osan vuodesta. Kesäpalatsin nähtävyyksiin kuuluvat kauniit temppelit, puutarhat ja tietenkin myös järvi, joka talviaikaan jäätyy niin, että sen päällä on mahdollista kävellä.
 • Kaupungin kiehtovat hutongit, joita kannattaa lähteä tutkimaan riksakyydillä. Hutongit ovat vanhoja kortteleita, joiden kiinalaistyyliset kadut ja kujat ovat kapeita. Vaikka monet hutongit ovat viimeisten vuosikymmenien aikana kadonneet, osa on kunnostettu trendikkäiksi ostoskaduiksi. Yksi esimerkki näistä on Nanluoguxian, joka on täynnä viehättäviä kahviloita, baareja ja pieniä kauppoja, joissa myydään mm. vaatteita ja taidekäsitöitä.
 • Peking tarjoaa lukemattomia kulinaarisia elämyksiä. Kokeile esimerkiksi Pekingin ankkaa, joka on paikallinen erikoisuus. Murea ankanliha rapeine nahkoineen leikataan ohuiksi viipaleiksi pöydässä ja syödään pienten pannukakkujen, kevätsipulin ja herkullisen kastikkeen kera.

Xi’an

Xi’an on Keski-Kiinassa sijaitsevan Shaanxin maakunnan kiehtova pääkaupunki. Xi’an oli Kiinan pääkaupunki vuoden 1000 eaa. tienoilta vuoteen 770 eaa. Muutaman sadan vuoden pituisen tauon jälkeen Xi’anista tuli jälleen pääkaupunki Kiinan yhdistyttyä Qin-dynastian aikaan vuonna 221, missä asemassa se pysyi aina vuoteen 904 saakka.  Kaupunki oli satojen vuosien ajan myös Silkkitien itäinen päätepiste, ja tällä tärkeällä kauppareitillä onkin ollut huomattava vaikutus Xi’anin kehitykseen.

Xi’an on täynnä historiallisia pagodeja ja maailmanluokan museoita, jotka kertovat omaa tarinaansa kaupungin pitkästä historiasta.

Yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on vanha kaupunginmuuri, joka on peräisin Ming-dynastian ajalta. Muuri rakennettiin vuonna 1370 korvaamaan Tang-dynastian 618-907 rakennuttama alkuperäinen muuri. Xi’anin keskustaa ympäröivä muuri on 12 metriä korkea ja 14 km pitkä, ja se muodostaa yhdessä Rumputornin kanssa Xi’anin tunnetuimman maamerkin. Muurin ympäri on mahdollista ajaa polkupyörällä.

Muita näkemisen arvoisia kohteita ovat Tang-dynastian ajalta peräisin olevat VillihanhipagoditXi’anin suuri moskeija, joka on kaunis yhdistelmä kiinalaista ja islamilaista arkkitehtuuria, sekä basaari, jossa myydään kaikkea pienistä terrakottasotureista T-paitoihin ja paljon muuta.

Terrakotta-armeija

UNESCO:n maailmanperintöluettelossa oleva Terrakotta-armeija on Xi’anin ehdottomasti tärkein nähtävyys ja yksi maailman kuuluisimmista arkeologisista löydöistä.

Terrakotta-armeija koostuu tuhansista luonnollisen kokoisista sotureista, jotka on varustettu asein ja järjestetty taistelumuodostelmiin, sekä sadoista vaunuista ja hevosista. Kiinan ensimmäisen keisarin uskotaan teettäneen armeijan suojelemaan omaa hautaansa. Saviarmeijasta tekee ainutlaatuisen myös se, että jokainen patsas on yksilöllinen, ja hahmojen vaatetus ja varustus antaa hyvän käsityksen siitä, millaista elämä oli tällä seudulla yli 2000 vuotta sitten.

Soturit on restauroitu ja asetettu takaisin paikalleen tismalleen samoihin muodostelmiin kuin missä ne alun perin löydettiinkin. Sotureiden ylle on rakennettu kolme valtavaa hallia, joissa voit nähdä koko armeijan läheltä. Lisäksi terrakotta-armeijan yhteyteen on perustettu museo, jossa säilytetään muita haudasta löytyneitä kauniita ja ainutlaatuisia esineitä, kuten pronssi-, kulta- ja hopea-aarteita.

Shanghai

Shanghaissa on yli 34 miljoonaa asukasta, mikä tekee siitä koko Kiinan väkirikkaimman kaupungin. Täällä voit kokea sekä modernin Kiinan huimaavan korkeat pilvenpiirtäjät, vilkkuvat neonvalot ja leveän satamabulevardin että perinteistä Kiinaa edustavat historialliset rakennukset ja kaupunginosat.

Kaupungin nykyaikaisempiin osiin voit tutustua The Bundissa, joka on Shanghain vilkas satama-alue. Noin 1,5 kilometriä pitkällä kävelykadulla voit ihastella Pudongin kaupunginosan legendaarista horisonttia, joka kohoaa joen toisella puolella. Yksi tunnetuimmista rakennuksista on 468 metriä korkea näköalatorni nimeltä Oriental Pearl Tower.

Shanghai Old Street, jonka kaupunkikuvaa hallitsevat Ming- ja Qing-dynastioiden ajalta peräisin olevat historialliset rakennukset, tarjoaa puolestaan näköalapaikan perinteiseen kiinalaiseen elämäntapaan. Täällä pääset kokemaan autenttisen Shanghain esimerkiksi kuuluisassa Chun Feng De Yin teehuoneessa, joka on perustettu jo Qing-dynastian aikana.

Yksi viehättävimmistä kaupunginosista on Ranskalainen kortteli, joka on kuin pieni pala Eurooppaa keskellä Shanghaita. Sokkeloisia katuja ja kujia tutkiessa ja hienoa arkkitehtuuria ihastellessa kuluu helposti tunti ja toinenkin, ja väsyneitä jalkoja voit aina välillä lepuuttaa viihtyisässä kahvilassa tai ravintolassa, joita löytyy jokaiseen makuun.

Chengdu

Chengdu on Lounais-Kiinassa sijaitsevan Sichuanin maakunnan pääkaupunki. Chengdun alue on yksi Kiinan parhaiten säilytettyjä salaisuuksia, joka tarjoaa paljon nähtävää UNESCO:n suojelemista luontokohteista kiehtoviin eläimiin.

Sichuan tunnetaan myös herkullisesta keittiöstään, ja se onkin todellinen kulinaristin unelmakohde.

Giant Panda Base

Kiina on tunnettu pandoistaan ja niiden hyväksi tehtävästä suojelutyöstä. Noin 10 kilometrin päässä Chengdusta pohjoiseen sijaitseva Giant Panda Base on yksi neljästä suojelukeskuksesta. Keskus toimii sekä luonnonpuistona että tutkimuslaitoksena, ja kaikkialla sen ympärillä kasvaa bambua, joka on pandojen ainoa ravinnonlähde.

Pandoja eli ennen kaikkialla Kiinassa, Myanmarissa ja Vietnamin pohjoisosissa, mutta nykyään niitä tavataan enää kolmessa kiinalaisessa maakunnassa. Tänä päivänä Kiinassa elää noin 1800 pandaa, niistä 70 % Sichuanissa.

Giant Panda Basessa elää sekä isopandoja eli jättiläispandoja että kultapandoja eli pikkupandoja. Paras aika vierailla pandojen luona on aamulla, jolloin ne ruokitaan ja eläimet ovat muutenkin aktiivisimmillaan.

Duijiangyan

Sichuanissa sijaitseva 2200 vuotta vanha Dujiangyanin kastelujärjestelmä on maailman vanhin ilman patoja rakennettu kastelujärjestelmä. Rakennusprojektin tarkoituksena oli hallita veden korkeutta joissa, jotka virtasivat vuoristosta Chengdua ympäröiville tasangoille. Kastelujärjestelmässä käytetyllä rakennusteknologialla oli suuri vaikutus kastelujärjestelmien kehittymiseen kaikkialla Kiinassa. Dujiangyan julistettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 2000.

Kiinan muut kohokohdat

Yllä mainittujen lisäksi matkojemme kohokohtiin kuuluvat myös:

 • Maailman suurin kivinen Buddha Leshan-vuorella Chengdun eteläpuolella. UNESCO:n maailmanperintöluettelossa olevan patsaan rakennustyöt alkoivat vuonna 713 ja se saatiin valmiiksi vuonna 803, joten rakentaminen vei kaikkiaan 90 vuotta. Buddha on hakattu kallioon, ja se on korkeudeltaan 71 metriä ja hartioiden kohdalta 28 metriä leveä. Patsaan isovarpaat ovat peräti 8,5 metriä pitkät. Jättiläisbuddha näkyy kilometrien päähän, ja näky on vaikuttava sekä läheltä että kaukaa.
 • Yangshuo on Etelä-Kiinassa sijaitseva uskomattoman kaunis luontokohde. Yangshuon maisemia hallitsevat vihreäkylkiset kalkkikivivuoret, jotka peilautuvat Li-joen tyynestä pinnasta ja heittävät varjonsa ympäröiville peltoaukeille. Luonnon kauneus pääsee parhaiten oikeuksiinsa pyöräretkellä kalkkikivivuorilla.
 • Longmenin luolat koostuvat yli 2300 kalkkikivikallioon hakatusta luolasta ja onkalosta. Luolasto on yksi vaikuttavimmista buddhalaisen luolataiteen edustajista Kiinassa. Luolaverkoston sisällä on yli 100000 kiveen hakattua Buddhan patsasta, bodhisattvaa ja lootuksenkukkaa. Patsaat ovat yli tuhat vuotta vanhoja, ja ne on veistetty pääasiassa Wei- ja Tang-dynastioiden aikana 400-700-luvuilla.

Onko sinulla kysyttävää Kiinasta?

Kiina tarjoaa lukemattomia kiehtovia nähtävyyksiä, joihin tutustumiseen voisi helposti käyttää vuosia.

Kiinaan matkustamiseen liittyvää käytännön tietoa löytyy myös kohdasta ”Käytännön tietoa Kiinasta”. Täällä voit lukea lisää Kiinan ilmastosta, viisumista ja monesta muusta matkaan liittyvästä asiasta.

Jos sinulla on kysyttävää Kiinasta tai muista matkakohteistamme Aasiassa, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä matkailuneuvojiimme.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen