TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Laosiin

Laos on Aasian matkakohteiden joukossa turhan vähälle huomiolle jäänyt maa, joka tarjoaa vehreää luontoa, mielenkiintoista historiaa, kiehtovia kaupunkeja ja buddhalaista kulttuuria.

Matka Laosiin on matka perinteiseen ja autenttiseen Aasiaan, jossa edelleen vallitsee leppoisa ja rauhallinen ilmapiiri.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Laosiin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Laos
Laos

Matkat Laosiin

Laos on Aasian matkakohteiden joukossa turhan vähälle huomiolle jäänyt maa, joka tarjoaa vehreää luontoa, mielenkiintoista historiaa, kiehtovia kaupunkeja ja buddhalaista kulttuuria.

Matka Laosiin on matka perinteiseen ja autenttiseen Aasiaan, jossa edelleen vallitsee leppoisa ja rauhallinen ilmapiiri.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Laosiin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi kannattaa matkustaa Laosiin?

Viiden aasialaisen matkakohteemme ympäröimä Laos sijaitsee muun muassa Thaimaan ja Vietnamin rajanaapurissa. Laos on ainoa maa Kaakkois-Aasiassa, jolla ei ole yhteyttä mereen. Maan läpi virtaava Mekong-joki on elämänlanka, joka tekee Laosin luonnosta vehreän ja rehevän.

Laosissa pääset kokemaan jotain sellaista, jota muista Aasian matkakohteista ei löydy. Laos edustaa vielä suhteellisen koskematonta, perinteikästä ja autenttista Aasiaa. Täällä sinua odottavat kiehtova luonto ja monenlaiset paikalliset väestöt, joiden elämäntapaa luonnehtii nykypäivänä yhä harvinaisempi kunnioitus, hiljaisuus ja kohteliaisuus.

Kiertomatkamme Laosiin

Alla voit tutustua matkaohjelmien kohokohtiin.

Luang Prabang

Viehättävä Luang Prabang on UNESCO:n suojelema kaupunki, joka sijaitsee Mekong-joen varrella Laosin pohjoisosassa. Luang Prabang on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteistä laosilaista arkkitehtuuria ja siirtomaa-aikaista ranskalaista charmia.

Nykyaikaisia rakennuksia ei juuri ole, sen sijaan siirtomaa-aikaiset talot ja aktiiviset temppelit seisovat vieri vieressä kaupungin historiallisilla kaduilla.

Kaupungin rytmi on luku erikseen: täällä eletään arvokkaasti ja hiljaisuutta kunnioittaen. Joka aamu sadat munkit kävelevät kaupungin katuja almuja keräten. Tämä päivittäinen rituaali tapahtuu hiljaisuuden vallitessa, ja siitä on mahdoton olla vaikuttumatta.

Illan tullen pääkatu muuttuu suureksi iltatoriksi, jonne ympäröivien maalaiskylien eri heimoihin kuuluvat asukkaat kokoontuvat myymään tuotteitaan. Torilla on tarjolla valtava valikoima perinteisiä käsitöitä, ja kauppiaiden kojut ovat pullollaan värikkäitä tekstiilejä, keramiikkaa ja jopa Beerlao-olutmerkin T-paitoja.

Muita elämyksiä Luang Prabangissa ja ympäröivillä alueilla

 • Tutustu Luang Prabangiin pyöräillen ja näe oranssikaapuiset munkit askareissaan, legendaarinen Wat Xieng Thong -temppeli ja Phou Si -kukkulan laelta aukeavat huikeat näkymät joelle ja kaupunkiin.
 • Keskellä viidakkoa Luang Prabangin eteläpuolella sijaitsevat kauniit Kuang Sin putoukset. Putouksilla voit uida luonnonaltaissa tai vierailla malaijikarhujen suojelukeskuksessa, jossa tehdään paljon työtä tämän uhanalaisen karhulajin pelastamiseksi.
 • Purjehdi Mekong-jokea pitkin Kamu Lodgelle, joka sijaitsee laaksossa riisipeltojen, pikkukylien ja vehreän luonnon keskellä. Tutki kaunista ympäristöä tai tutustu Kamu-heimon elämään osallistumalla esimerkiksi heimon jäsenten päivittäiseen työhön.

Yhdistä Laos, Vietnam ja Kambodža

Laos on yksi kohteista matkoillamme, jotka vievät sinut vanhaan Indokiinaan: Vietnamiin, Kambodžaan ja Laosiin.

Vietnam

Vietnam on erittäin suosittu matkakohde, joka tarjoaa sekä mielenkiintoisia ja historiallisia suurkaupunkeja että upeita, UNESCO:n suojelemia luontoelämyksiä.

Esimerkkejä nähtävyyksistä ovat:

 • Hanoi, Vietnamin pääkaupunki. Hanoi on kontrastien täyttämä kaupunki, jossa yhdistyvät siirtomaa-ajan historia ja nykyaikaisen suurkaupungin syke. Vieraile esimerkiksi Kirjallisuuden temppelissä, Ho Chi Minh Complexissa ja Ngoc Son -temppelissä.
 • Halonginlahden miniristeily. Risteilyllä pääset aivan lähelle yhtä Vietnamin ainutlaatuisimmista luonnonalueista, joka on myös UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.
 • Siirtomaakaupunki Hoi An, joka oli aikoinaan yksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä satamakaupungeista. Vieraile vanhassa kaupunginosassa, johon jälkensä ovat jättäneet niin japanilaiset, kiinalaiset kuin intialaisetkin merenkulkijat.

Kambodza

Kambodzassa sijaitsevat nähtävyydet kuuluvat koko maailman merkittävimpiin.

Näe tarunhohtoinen Angkor-temppelialue, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde ja yksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä arkeologisista raunioista.

Valtava temppelikompleksi Angkor Wat on Kambodzan merkittävin nähtävyys. Temppeli oli Khmer-valtakunnan arkkitehtuurin huipentuma ja mestariteos. Temppelin rakentaminen kesti 37 vuotta, ja työtä tekemään tarvittiin n. 300000 ihmistä ja 6000 norsua.

Haluatko tietää lisää Laosista?

Hyödyllistä tietoa Laosiin matkustamisesta löytyy sivulta Käytännön tietoja Laosista. Täällä voit lukea lisää ilmastosta, rokotuksista, viisumista ja monesta muusta matkaan liittyvästä asiasta.

Onko sinulla kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää matkan varaamisesta, muista matkoistamme Kaakkois-Aasiaan tai mistä tahansa muusta matkustamiseen liittyvästä, voit ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka kertovat mielellään lisää.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen