TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogiAasian 10 kauneinta paikkaa

Aasian 10 kauneinta paikkaa

30.08.2019
Näytä kaikki

Devil’s tears

Aasia on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia paikkoja.

Haaveiletko nähtävyyksistä, joiden pysäyttävä kauneus saa unohtamaan kaiken arkisen?

Kokosimme listan Aasian 10 kauneimmasta paikasta. Tutustu kohteisiin ja inspiroidu suunnittelemaan oma unelmiesi loma!

Laos: Luang Prabang

Luang prabang, laos

Pohjois-Laosissa sijaitseva Luang Prabang on yksi Aasian kiehtovimmista kaupungeista. Kaupunki on itsessään kaunis, minkä lisäksi se sijaitsee uskomattoman viehättävällä, vihreäkylkisten vuorten ympäröimällä paikalla.

Koko kaupunki on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa kiitos mielenkiintoisen arkkitehtuurinsa, jossa yhdistyvät sekä laosilaiset että eurooppalaiset vaikutteet. Kävelykierros keskustassa tarjoaakin monia kiehtovia arkkitehtonisia elämyksiä, joista yksi hyvä esimerkki on ranskalaisvaikutteinen Royal Palace Museum.

Arkkitehtuurin lisäksi vierailijaan tekee vaikutuksen kaupungissa vallitseva viihtyisän levollinen tunnelma. Ei ole tavatonta nähdä esimerkiksi hiljaisia munkkeja kiertelemässä verkkaiseen tahtiin almuja keräten.

Luang Prabangin tärkein luontokohde on lumoava Kuang Si -vesiputous, joka sijaitsee aivan kaupungin eteläpuolella. Keskellä trooppista sademetsää sijaitseva putous laskee kalkkikivisiin luonnonaltaisiin, joiden turkoosi vesi kutsuu pulahtamaan virkistävälle uinnille.

Koe kiehtova Luang Prabang:

Vietnam: Halonginlahti

Halonginlahti, vietnam

Yksi Vietnamin tunnetuimmista nähtävyyksistä on pohjoisessa sijaitseva Halonginlahti.

Ainutlaatuisen luontonsa ansiosta lahti on nimetty UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Aluetta luonnehtivat sadat majesteettiset karstisaaret, jotka kohoavat merestä kuin vihreät tornit. Halonginlahdella meren väri vaihtelee vuodenajasta riippuen syvänsinisestä smaragdinvihreään, ja molemmat värit vain korostavat merestä nousevien vihreäkylkisten kalkkikivisaarten kauneutta.

Halonginlahden pinta-ala on noin 1500 km2, ja alueella on laskettu olevan yli 1600 saarta ja luotoa. Monet saarista kätkevät sisäänsä jännittäviä luolia, ja isommilta löytyy myös viehättäviä pieniä kalastajakyliä. Suurella Cat Ba -saarella kyliä on jopa useita.

Halonginlahti on yksi Vietnamin suosituimmista matkakohteista, ja sen kauneutta on oikeastaan mahdoton kuvailla – se on nähtävä omin silmin.

Lumoudu Halonginlahden kauneudesta:

Kiina: Kiinan muuri

Kiinan muuri, kiina

Vanha urbaanilegenda kertoo, että se näkyy kuuhun asti. Se ei ole totta, mutta iso se on. Kiinan muuri ulottuu itäisestä Shanhaiguanista maan luoteisosassa sijaitsevaan Jiayuguaniin asti.

Muuria, joka koostuu itse asiassa eri useammasta muurinpätkästä, rakennettiin ja laajennettiin monen eri dynastian aikana, viimeisen kerran Ming-dynastian valtakaudella (1368-1644). Se on valtava puolustusrakennelma, johon kuuluu itse muurin lisäksi vartiotorneja, linnoituksia ja muita nyt jo raunioituneita rakennuksia.

Muurin pituudeksi on määritetty mitä tahansa 6000 ja 20000 kilometrin väliltä sen mukaan, keneltä asiaa kysytään. Tänä päivänä ollaan kuitenkin suurin piirtein yhtä mieltä siitä, että Kiinan muuriksi kutsumamme rakennelma valmistui Ming-dynastian aikana ja että se on pituudeltaan 8851 kilometriä.

Kiehtovan historiansa lisäksi muurin ympäristö tarjoaa upeita maisemia. Muurin harjalla seistessäsi voit nähdä, kuinka käärmeen lailla vuorenrinteitä myötäilevä muuri on rakennettu taidokkaasti osaksi kaunista luonnonmaisemaa.

Näe kiehtova Kiinan muuri:

Sri Lanka: lumoava ylänköseutu

lumoava ylänköseutu, sri lanka

Sri Lankan lumoavan kaunis ylänköseutu sijaitsee saarivaltion eteläpuolella.

Rehevän vehreän ylänköalueen maisemat ovat kumpuilevia, ja korkeimmillaan kukkulat kohoavat 2500 metriin merenpinnan yläpuolelle. Ylängön kasvillisuus ja eläimistö ovat uskomattoman monipuolisia, ja täällä tavataan monia uhanalaisia eläimiä, joista yksi esimerkki on harvinainen srilankanleopardi.

Paras tapa kokea ylänköseudun kauneimmat maisemat on lähteä junamatkalle läpi vehreän srilankalaisen maaseudun. Junan ikkunasta voit ihastella viehättäviä teeviljelmiä ja kauniita vesiputouksia ja seurata ohi vilistävien maalaiskylien elämää. Junamatka on ikimuistoinen elämys, jonka aikana voit ihastella Sri Lankan kauneinta luontoa samalla, kun teet hiljakseen matkaa kohti seuraavaa kohdettasi.

Pääse ihan lähelle ylängön lumoavaa luontoa:

Kiina: Yangshuo

Yangshuo, kiina

Etelä-Kiinassa sijaitsevan Yangshuon maisemat lähes epätodellisen kauniita. Yangshuon piirikunta, joka kuuluu hallinnollisesti Guilinin kaupunkiin, on pinta-alaltaan 1428 km2.

Alue rajoittuu hitaasti virtaavaan Li-jokeen, jonka rannalla on useita pieniä maalaiskyliä.

Joki kiemurtelee maiseman läpi kuin silkkinauha, ja sen rannoilta kohoavat vihreäkylkiset karstivuoret ovat kuin suoraan satukirjan sivuilta.

Vuoret luovat jännittäviä varjoja peltojen ja kylien yli ja peilautuvat kauniisti tyynestä vedenpinnasta.

Maisemien kauneutta on vaikea liioitella!

Nauti Yangshuon satumaisista maisemista:

Kambodža: Koh Rongin Long Beach

Koh Rongin Long Beach, Kambodža

Koh Rongin saari sijaitsee Siaminlahdella Kambodžan länsirannikon edustalla. Vielä varsin koskemattomalla saarella vierailijaa odottavat pienet maalaiskylät, upea luonto ja valkoiset hiekkarannat.

Yksi kauneimmista rannoista on Long Beach (Sok San Beach), joka on myös yksi koko Aasian rauhallisimmista paratiisirannoista. Kirkkaansininen merivesi syleilee valkohiekkaista rantaa, joka on päästä päähän peräti 7 kilometrin pituinen – tilaa siis riittää.

Jos haaveilet lomasta aidolla paratiisisaarella, Koh Rongin Long Beachia parempaa kohdetta on vaikea kuvitella.

Rantojen lisäksi saaren vehreä luonto tarjoaa paljon mahdollisuuksia mielenkiintoisiin patikkaretkiin, jos kaipaat rannalla loikoilun vastapainoksi hieman liikunnallisempaa lomailua.

Koe koskematon lomaparatiisi:

Japani: Mount Fuji

Mount Fuji, Japani

Japanissa on useita aktiivisia tulivuoria, mutta kaikkein tunnetuin niistä on varmasti 3776 metriä korkea Mount Fuji.

Maan korkeimman vuoren tunnistaa helposti sen lähes täydellisestä kartiomuodosta ja lumisesta huipusta.

Fuji sijaitsee aivan Tokion ulkopuolella, ja selkeällä säällä lumihuippuinen vuori näkyy kaupunkiin asti. Vielä paremmin maisemia pääsee ihastelemaan Fuji-Hakone-Izun kansallispuistossa, joka tunnetaan vuorinäköalojen lisäksi kuumien luonnonlähteiden päälle rakennetuista onsen-kylpylöistään.

Vuoren vaikuttava kauneus ei jätä ketään kylmäksi, näit sen sitten ensimmäistä tai sadatta kertaa.

Näe vaikuttava Mount Fuji:

Khao Sokin kansallispuisto, Thaimaa

Khao Sok, Thailand

Khao Sokin kansallispuisto sijaitsee eteläisessä Thaimaassa.

Khao Sok on Thaimaan suurimpiin ja kauneimpiin kuuluva luonnonpuisto, ja sen lähes koskemattomien sademetsien luonto on hämmästyttävän monimuotoinen. Puisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet nähdä paikallisia eläimiä, sillä metsän siimeksessä elää muun muassa erilaisia ​​karhuja, tapiireja, apinoita, käärmeitä ja lähes 400 eri lintulajia.

Yksi kansallispuiston tärkeimmistä nähtävyyksistä on smaragdinvihreä Cheow Lan -tekojärvi, joka syntyi, kun Rajjaprabhan pato rakennettiin 1980-luvun puolivälissä. Vedestä kohoaa yli 100 ikonista karstisaarta, joita kannattaa käydä ihastelemassa esimerkiksi jännittävällä kanoottiretkellä.

Seikkaile Thaimaan alkumetsissä:

Indonesia: Mount Bromo

Mount Bromo, indonesia

Indonesiaan kuuluvalla Jaavalla sijaitseva Mount Bromo on auringonnousun aikaan varmasti yksi koko maailman kauneimmista paikoista.

2329 metriä korkea tulivuori ei ole Indonesian korkein vuori, mutta siitä huolimatta se on yksi maan suosituimpia nähtävyyksiä. Yksi syy tähän on tulivuoren vaikuttava kraatteri, joka on halkaisijaltaan noin 10 kilometriä.

Mount Bromolle on kuljettava jalkaisin, mutta maisemat palkitsevat sisukkaan vaeltajan: savuava tulivuori ja musta vulkaaninen hiekka saavat kraatterin reunalta avautuvan näkymän muistuttamaan lähinnä scifileffan kaukaista planeettaa. Näköala on ehdottomasti vaivan arvoinen!

Lumoudu Bromo-vuoren maisemista:

Indonesia: Nusa Lembongan

Nusa Lembongan, Indonesia

Nusa Lembongan on pieni saari, joka sijaitsee Balin kaakkoispuolella.

Saaren valkoiset hiekkarannat ja kristallinkirkas merivesi luovat täydelliset puitteet rentouttavalle rantalomalle.

Rannalla löhöilyn vastapainoksi kannattaa lähteä tutustumaan saaren nähtävyyksiin, joista merkittävin on vaikuttava kalliomuodostelma Devil’s Tears. Meren aallot moukaroivat kalliota niin, että vesi pärskyy, mutta niiden nostattama vesisumu luo samalla muodostelman ylle herkän kauniita sateenkaaria.

Myös Paradise Beach -rannan maisemat ovat uskomattoman kauniita. Kaukana horisontissa siintää Balin mahtava Mount Agung -tulivuori, ja paratiisirannan auringonlaskut ovat muodostuneet jo legendaarisiksi.

Yhdistä rantaloma Nusa Lembonganilla seuraaviin matkoihin:

Aasia on täynnä lumoavia paikkoja.

Etkö osaa päättää, minkä matkan valitsisit? Matkailuneuvojamme auttavat sinua mielellään seuraavan elämäsi matkan suunnittelussa.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi