TURVATAKUU - Lue lisää
16 päivää

Balin kohokohdat & rantaloma Sanurissa

Tutustu Balin taiteilijakaupunki Ubudiin ja näe Mundukin vehreä ylänkö, Lovinan villidelfiinit ja Tegalalangin kauniit riisiterassit. Matka huipentuu rantalomaan Sanurin kultaisilla hiekkarannoilla.

Balin kohokohdat & rantaloma Sanurissa
Balin kohokohdat & rantaloma Sanurissa
16 päivää

Balin kohokohdat & rantaloma Sanurissa

Tutustu Balin taiteilijakaupunki Ubudiin ja näe Mundukin vehreä ylänkö, Lovinan villidelfiinit ja Tegalalangin kauniit riisiterassit. Matka huipentuu rantalomaan Sanurin kultaisilla hiekkarannoilla.

KotiAasiaBaliBalin kohokohdat & rantaloma Sanurissa
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno- ja paluulennot Suomesta* Denpasariin
 • 13 yötä 3-4 tähden hotelleissa
 • 13 x aamiainen (3.-15. päivä)
 • Paikallinen englantia puhuva opas kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • Kuljetukset ilmastoidulla bussilla tai minibussilla
 • Kaikki mainitut kuljetukset ja retket kansainvälisessä 1-14 hengen ryhmässä, TourCompass-matkatoimistoperheen asiakkaiden kanssa
 • Mahdollisuus pidentää rantalomaa Sanurissa
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

Kattava retkipaketti:

 • Ulun Danu -temppeli
 • Patikkaretki Mundukin ylängöllä, jonka maisemia hallitsevat kahviviljelmät, riisipellot ja vesiputoukset
 • Delfiinisafari Lovinassa
 • Beji-temppeli Sangsitissa
 • Kintamanin ylänkö, josta näköala Batur-tulivuorelle ja kraatterijärvelle
 • Gunung Kawin temppelikompleksi ja kuuluisat kuninkaalliset haudat
 • Käsityöläiskylät Ubudissa
 • Tegalalangin riisiterassit
 • Tirta Empulin pyhä vesitemppeli Tampaksiringissä
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Balilla on kaikki, mitä tarvitaan täydelliseen matkaan! Saaren vehreää luontoa ja vulkaanisia maisemia ympäröi lämmin sininen meri, ja saarta asuttavat hymyileväiset ja vieraanvaraiset paikalliset, joiden jokapäiväisessä elämässä hindutemppelit ja seremonialliset kulkueet ovat edelleen merkittävässä roolissa.

Matka alkaa yhden yön majoituksella Sanurissa, jossa voit rentoutua pitkän lentomatkan jälkeen ja totutella aikaeroon ja lämpimämpään ilmastoon. Seuraavana päivänä otetaan kurssi kohti Mundukin viehättävää ylänköä, jonka maisemia hallitsevat pulppuavat vesiputoukset, viidakot ja kahviplantaasit. Ylängön vehreille maisemille muodostavat jännittävän kontrastin Lovinan mustankimaltavat laavahiekkarannat. Lovinassa sinua odottaa maaginen aamu merellä, kun aamuauringon säteet houkuttelevat leikkisiä delfiinejä lahden laineille.

Matkalla Lovinasta Ubudiin vierailet uskomattoman kauniissa Bejin temppelissä ja Kintamanin näköalapaikalla, jossa voit nauttia näköaloista aktiiviselle Batur-tulivuorelle ja sen isolle kraatterijärvelle. Ennen Ubudiin saapumista käyt myös Gunung Kawin temppelikompleksissa, joka tunnetaan kallioon hakatuista vanhoista kuninkaallisista haudoista.

Ubudin kaupunki sijaitsee uskomattoman kauniilla paikalla, jossa sitä ympäröivät korkeat vuoret, alavat laaksot ja paikoin myös syvät rotkot. Tiheän viidakon keskellä virtaa Ayung-joki, ja rakennusten välissä voit siellä täällä nähdä vilauksen pienistä ja kauniisti koristelluista temppeleistä ja vihreistä riisiterasseista.

Ubudia pidetään Balin kulttuurikeskuksena ja henkisenä pääkaupunkina. Täällä tutustut taitaviin paikallisiin käsityöläisiin ja vierailet Tirta Empulin temppelissä, joka on Balin kansallisaarre. Lähellä sijaitsevassa Tegalalangin kylässä näet saaren kauneimmat riisiterassit ja saat nauttia ainutlaatuisista näköaloista ja kuvausmahdollisuuksista.

Matka huipentuu muutamaan rentoon lomapäivään Sanurin kultaisilla hiekkarannoilla, jossa voit sulatella matkan kokemuksia.

Voit pidentää matkaasi joko Gili Trawanganilla, Nusa Lembonganilla, Komodo-saarilla tai Singaporessa.

Miksi valita tämä matka?

 • Lähde varhain aamulla lumoavalle purjehdusretkelle katsomaan Lovinan leikkisiä villidelfiinejä ja nauti upean punaisesta auringonlaskusta vulkaanisella hiekkarannalla
 • Sukella taiteilijakaupunki Ubudin boheemielämän pyörteisiin, ihastele vehreitä riisiviljelmiä ja vieraile Tirta Empulin kiehtovassa vesitemppelissä
 • Lumoudu Mundukin kuvankauniista maisemista ja nappaa upeita valokuvia legendaarisesta Ulun Danun temppelistä, joka heijastuu peilityynestä Bratanjärvestä
 • Sulattele vaikutelmia rantalomalla Sanurin kultaisilla hiekkarannoilla, jossa sinua odottavat lempeät aallot ja huojuvat palmut

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö valitulta lentokentältä

Tänään on edessä lento valitulta lentokentältä kohti Balia, Jumalten saarta. Matkalla on välilasku/välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Baliin – Sanur

Laskeudut Ngurah Rain kansainväliselle lentokentälle, joka sijaitsee Balin pääkaupungissa Denpasarissa. Kuljet maahantulotarkastuksen läpi, saat turistiviisumisi ja noudat matkatavarasi. Tuloaulassa sinua odottaa opas, jonka tunnistat TourCompass-kyltistä – ja heti alkuun saat tuntumaa aitoon balilaiseen vieraanvaraisuuteen. Lentokentän ulkopuolella odottava kuljettaja vie sinut hotellillesi Sanurin rantakaupunkiin, jossa voit rentoutua pitkän lentomatkan jälkeen ja totutella aikaeroon ja lämpimämpään ilmastoon.

Päivä 3: Sanur – Ulun Danu -temppeli – Munduk

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen alkaa automatka kohti pikkuista Mundukin vuoristokaupunkia. Matkan varrella käydään katsomassa hurmaavaa Ulun Danu -temppeliä, joka on varmasti yksi Balin valokuvatuimmista temppeleistä. Temppeli seisoo pienellä saarella Bratanjärvellä, ja kun vesi on erityisen tyyntä, rakennus näyttää lähes leijuvan ilmassa. Bratan sijaitsee 1 200 metrin korkeudella merenpinnasta, ja sitä ympäröivät korkeat vuoret. Ilma voi olla viileää ja ajoittain usvaista, mikä antaa järvelle ja temppelille jännittävän mystisen ilmeen. Ehdit kävellä järven rannalla ja nauttia näköaloista ja järven pintaan peilautuvista maisemista.

Seuraavaksi matka jatkuu kohti Mundukia, joka on yksi Balin parhaiten suojelluista salaisuuksista. Mundukin hotellille saapumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa rentoutua, käydä kävelyllä ja nauttia kuvankauniista maisemista täysin rinnoin.

Munduk on pieni ja rauhallinen kaupunki, joka sijaitsee lauhkealla ylänköseudulla n. 1000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Mundukia ympäröivät vehreät riisipellot, pulppuavat vesiputoukset ja tiheä viidakko. Alueella on paljon hyviä vaellusreittejä ja upeita näköalapaikkoja, joista kelpaa ihailla ympäröivää maisemaa ja vuoria.

Kauniin luonnon lisäksi Munduk tunnetaan kahvi-, kaakao-, vanilja-, hedelmä- ja vihannesviljelmistään. Tuoreita kasviksia ja hedelmiä onkin Mundukissa saatavilla enemmän kuin missään muualla Balilla, sillä alueen maaperä on erittäin hedelmällinen ja ilmasto kaikenlaisille viljelykasveille suotuisa.

Alueella on myös paljon hyviä ravintoloita, joissa ruoka valmistetaan paikallisista luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 4: Patikkaretki Mundukin vehreissä maisemissa

Herätessäsi sinua tervehtivät raitis ilma ja ainutlaatuisen kaunis näköala. Aamiaisen jälkeen on ohjelmassa 2 tunnin patikkaretki hotellin lähistöllä sijaitsevilla vaellusreiteillä. Maasto on enimmäkseen tasaista, mutta reitin varrella on myös mäkisiä kohtia.

Reitti kulkee ohi vehreiden kahviviljelmien, avokadopuiden ja kaakao-, vanilja- ja neilikkakasvustojen. Viidakon läpi kulkeva polku vie sinut 20 metriä korkealle Red Coral -vesiputoukselle. Huomaa, että vesiputoukselle vievä polku on osin jyrkkä eikä sovellu liikuntarajoitteisille. Jos et halua kävellä vesiputoukselle asti, voit pysyä korkeammalla, nauttia ympäristöstä ja katsella eksoottisia kasveja, jotka on merkitty nimikylteillä. Takaisin hotellille kuljetaan ohi vehreiden maustetarhojen ja kauniiden riisipeltojen.

Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 5: Munduk – Lovina

Aamupäivällä kirjaudut ulos hotellistasi ja lähdet ajamaan oppaasi ja kuljettajasi kanssa kohti Lovinaa, joka sijaitsee Balin pohjoisrannikolla. Ajomatka kestää noin 1 tunnin.

Lovinaan saapumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Voit tutustua viehättävään ympäristöön, nauttia hyvien ravintoloiden antimista ja rentoutua pitkillä rannoilla, jotka tunnetaan tummasta kiiltävästä laavahiekasta ja lempeistä laineista. Rannalle kannattaa poiketa myös illan tullen auringon laskiessa, jolloin taivas värjäytyy upeasti kaikilla punaisen, oranssin ja violetin eri sävyillä.

Lovinan suurin vetonaula löytyy kuitenkin pinnan alta. Lovina on nimittäin tunnettu delfiinisafareistaan, ja sellainen onkin ohjelmassa heti seuraavana aamuna.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 6: Maaginen aamu Lovinan villidelfiinien jäjillä

Tänä aamuna on edessä yksi koko matkan kohokohdista: Lovinan villidelfiinit.

Varhaisen aamiaisen jälkeen opas noutaa sinut hotelliltasi ja saattaa sinut rannalle, missä veneet ovat jo valmiina lähtöön. Nouset perinteiseen kalastajaveneeseen eli jukungiin, joka muistuttaa ulkohankavenettä. Veneessä on tilaa 6 henkilölle.

Vene lähtee satamasta merelle noin klo 8 aamulla, jolloin useimmat turistit ovat jo palanneet maihin. Suosituimmat retket nimittäin lähtevät matkaan jo ennen auringonnousua, mutta jotta kokemus olisi mahdollisimman hyvä sekä sinulle että delfiineille, olemme päättäneet lähteä hieman myöhemmin aamulla, jolloin lahdella on paljon vähemmän veneitä.

Lovinan lahdella tavataan viittä eri delfiinilajia, ja yhdessä parvessa voi olla 10–12 yksilöä, joskus jopa satoja. Eläimet ovat erityisen aktiivisia aamuyön tunteina etsiessään ruokaa. Aamuauringon säteet delfiinit liikkeelle, ja ne uiskentelevat leikkisästi kilpaa veneen keulan molemmin puolin. Jos delfiinit ovat erityisen hyvällä tuulella, voit nähdä niiden tekevän voltteja ilmassa, mikä on erityisen vaikuttava näky!

Delfiinejä näkyy noin 95 %:n todennäköisyydellä. Delfiinit ovat kuitenkin villejä eläimiä, joten niiden näkemistä ei voi taata.

Mahtavan merielämyksen jälkeen sinut kuljetetaan takaisin maihin ja saatetaan hotelliisi. Retken jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 7: Lovina

Tänään ei ole erityistä ohjelmaa, joten voit käyttää päivän Lovinassa juuri haluamallasi tavalla. Voit lähteä esimerkiksi käymään Singarajassa, joka on alueen pääkaupunki ja sijaitsee vain 9 km päässä hotellilta. Singaraja on yksi harvoista paikoista Balilla, jossa voit vielä nähdä Hollannin siirtomaa-ajalta peräisin olevia rakennuksia. Turisteja ei ole paljon, joten puiden varjostamilla kaduilla kävellessäsi voit nauttia autenttisesta tunnelmasta.

Voit myös osallistua jollekin mielenkiintoisista lisäretkistämme, joista voit lukea lisää alla.

Päivä 8: Lovina – Beji-temppeli – Batur-tulivuori – Gunung Kawin temppelikompleksi – Ubud

Tänään jätät Pohjois-Balin taaksesi ja suuntaat uusiin seikkailuihin. Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen otat yhdessä oppaan ja kuljettajan kanssa kurssin kohti Ubudin taiteilijakaupunkia.

Matkalla tehdään pysähdys kolmessa mielenkiintoisessa kohteessa. Ensimmäinen etappi on Sangsitin kylässä sijaitseva Pura Beji. Uskomattoman kauniissa temppelissä vallitsee rauhallinen tunnelma, eikä turisteja ole kovinkaan paljon. Temppelin kiehtovat koristeet ja yksityiskohtaiset kaiverrukset tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Loistelias temppeli on rakennettu 1400-luvulla hedelmällisyyden jumalattarelle Dewi Srille, jonka toivottiin varmistavan sadon onnistuminen.

Seuraava etappi on Kintamanin ylängöllä sijaitseva näköalapaikka, josta avautuu satumaisen kaunis näköala Baturin kraatterijärvelle ja 1717 metriä korkealle samannimiselle aktiiviselle tulivuorelle, joka purkautui merkittävässä mittakaavassa viimeksi vuonna 1963.

Ennen Ubudiin saapumista vieraillaan vielä Gunung Kawin temppelikompleksissa, joka on harmillisen usein unohdettu nähtävyys. Gunung Kawi rakennettiin 1000-luvun lopussa, mikä tekee siitä yhden Balin vanhimmista temppeleistä. Gunung Kawi sijaitsee laaksossa rehevän viidakon ympäröimällä paikalla, jonne johtavat portaat vievät ohi viehättävien riisiterassien ja korkeiden kookospalmujen. Temppelin vieressä virtaa Pekerisan-joki, joka on balilaisille hinduille pyhä paikka. Sanotaan, että pyhäkön ohi virratessaan joen vesi muuttuu pyhäksi. Pienen kivisillan yli kuljettuasi saavutat pian temppelin tärkeimmän nähtävyyden, kallioon hakatut vanhat kuninkaalliset haudat. Täällä on aikaa kävellä, katsella ympärilleen ja nauttia ikivanhan temppelin rauhallisesta tunnelmasta.

Päivän viimeinen etappi on Ubudissa sijaitseva hotelli, ja sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Ubud sijaitsee satumaisen kauniilla paikalla Balin keskiylängöllä. Vihreäkylkiset vuoret polveilevat syviin laaksoihin, jotka ovat paikoin lähes rotkomaisia. Keskellä rehevää viidakkoa virtaa Ayung-joki, joka on kuin tehty jännittäville koskenlaskuretkille, ja rakennusten välissä näkyy siellä täällä vilaus kauniista temppelistä tai vihreästä riisipellosta.

Ubud tunnetaan myös Balin taiteellisena keskuksena, joka houkuttelee sekä paikallisia että kansainvälisiä taiteilijoita ja käsityöläisiä. Kaupunki on pullollaan gallerioita ja näyttelyjä, joissa on esillä upeita taideteoksia ja käsityöesineitä. Kaikkialla on myös tyylikkäitä liikkeitä, joissa myydään koruja, vaatteita ja laukkuja.

Temppeleissä ja kaduilla järjestetään usein seremoniallisia kulkueita, jotka voivat olla todella hauska ja mukaansatempaava elämys. Jalkakäytävien varsilla näkyy pieniä banaaninlehdistä punottuja koreja, joiden sisältämät uhrilahjat ja suitsukkeet suojaavat pahoilta hengiltä.

Ubudista löytyy myös paljon hyviä ravintoloita ja viihtyisiä kahviloita ja baareja.

Keskustan ulkopuolella voit vierailla monissa pienissä, rauhallisissa ja perinteikkäissä kylissä.

Päivä 9: Käsityöläiskylät – Tegalalangin riisiterassit – Tirta Empulin temppeli

Tänään on vuorossa mielenkiintoinen ja mieleenpainuva retki Ubudin ympäristössä.

Opas ja kuljettaja noutavat sinut hotelliltasi, josta lähdetään ensimmäiseksi tutkimaan Ubudia reunustavia käsityöläiskyliä. Jokaisella kylällä on oma erikoisuutensa: Tohpatissa pääset seuraamaan batiikin valmistusta, ja Masissa on paljon puunveistäjiä.

Kylävierailun jälkeen ovat vuorossa Tegalalangin satumaiset riisiterassit, jotka kuuluvat saaren kauneimpien joukkoon.

Retki huipentuu Tampaksiringiin, jossa vieraillaan Tirta Empulin pyhässä vesitemppelissä. 12 pyhän lähteen viereen rakennettu Tirta Empul on todellinen kansallisaarre. Täällä voit kylpeä pyhässä vedessä aivan kuten balilaisetkin, jotka tuovat temppelille kukista ja suitsukkeista koostuvia alttarilahjoja pienissä koreissa. Lukemattomat lahjakorit ovat upean värikäs näky. Huomaa, että temppelivierailun ajaksi on pukeuduttava saronkiin, kuten kaikissa muissakin Balin temppeleissä.

Päivät 10-11: Ubud

Päivät ovat vapaita. Voit varata jonkin jännittävistä lisäretkistämme tai tutustua Ubudiin omin neuvoin.

Yksi Ubudin suosituimmista nähtävyyksistä on kaupungin eteläpuolella sijaitseva Apinametsä. Dalem Agung -temppelin vehreässä ympäristössä elää satoja pelottomia makakiapinoita. Vaikka niiden lähelle on mahdollista päästä, niitä ei saa kuitenkaan koskea. Pidä myös huoli ruokatavaroista ja aurinkolaseista, sillä apinat ovat aikamoisia taskuvarkaita!

Kun ilta alkaa hämärtyä, voit siirtyä istuskelemaan johonkin kaupungin monista kahviloista ja ravintoloista.

Päivä 12: Ubud – Sanur

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen opas ja kuljettaja noutavat sinut hotellilta. Edessä on ajomatka kohti Sanuria, joka sijaitsee Balin kaakkoisosassa.

Sanur on yksi Balin suositummista rantalomakeskuksista. Se on onnistunut säilyttämään kodikkaan ja rennon ilmapiirinsä, toisin kuin Kutan vilkas lomakaupunki, joka sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Sanurista.

Kaupungin suurin vetonaula on 5 km pitkä ja leveä kultainen hiekkaranta, jonka vesi on tyyni ja laineet lempeitä. Rantaa suojaavan koralliriutan ansiosta aallokko on rauhallinen, joten Sanur sopii erinomaisesti myös lapsille. Rannan vieressä kulkee viehättävä bulevardi, joka kutsuu leppoisaille kävelylle tai vaikka juoksulenkille. Kadun varrella on myös pieniä kauppoja, joissa myydään mm. puukäsitöitä, vaatteita ja matkamuistoja.

Kaupungin pääkadulta löytyy laajempi valikoima kauppoja, viihtyisiä kahviloita ja hyviä ravintoloita. Pääkadulta lähtevillä sivukaduilla voit nähdä enemmän paikallista elämää ja pieniä taloja, jotka seisovat vieri vieressä hienojen temppeleiden kanssa.

Illan tullen voit nauttia rannalla kauniista auringonlaskusta, jolle palmut, pieni paviljonki ja monet kalastajaveneet muodostavat täydelliset kulissit.

Päivät 13-14: Sanur

Päivät Sanurissa ovat vapaita.

Jännittävän ja elämyksekkään kiertomatkan jälkeen voit kaivata rentoutumista, ja täällä sinun ei todellakaan tarvitse tehdä mitään muuta kuin loikoilla lepotuolilla ja nauttia auringon lämmöstä. Jos lihaksesi tuntuvat rasittuneilta, voit hemmotella itseäsi esimerkiksi perinteisellä balilaisella hieronnalla.

Voit myös lähteä snorklausretkelle koralliriutalle tai kokeilla erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja.

Jos haluat tutustua paremmin Sanurin ympäristöön, voit varata jonkin mielenkiintoisista lisäretkistämme, joista voit lukea lisää alla.

Päivä 15: Kotimatka alkaa

Tänään on aika jättää hyvästit kiehtovalle Balille. Uloskirjautumisen jälkeen sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään Denpasarin lentokentälle. Lennät takaisin Eurooppaan välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 16: Kotiinpaluu

Laskeudut valitsemallesi lentokentälle ihanan loman jälkeen monta kokemusta rikkaampana.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Kaupunkiloma Singaporessa
3 yötä

Pidennä matkaasi jännittävällä kaupunkilomalla Singaporessa ja nauti huippumodernin aasialaisen suurkaupungin sykkeestä.

Singaporen pinta-ala on vain 721,5 km2 , mikä tekee siitä Kaakkois-Aasian pienimmän maan. Pienestä koostaan huolimatta kaupunkivaltio tarjoaa todella paljon nähtävää ja koettavaa.

Voit ihastella Marina Bay Sandsin arkkitehtuuria, tehdä rauhallisen kävelyretken Gardens by the Bayn puistoissa, shoppailla sydämesi kyllyydestä Orchard Roadilla, siemailla Singapore Slingejä Raffles Hotelissa ja nousta kaupungin katolle nauttimaan huikaisevista maisemista 165 metriä korkean Singapore Flyer -maailmanpyörän kyydissä.

Singapore on todellinen kulttuurien sulatusuuni, jossa monista eri etnisistä taustoista tulevat ihmiset elävät rauhaisaa yhteiseloa toisiaan kunnioittaen. Voit nähdä tämän muun muassa kaupungin pyhäköissä: buddhalaisten temppelit, moskeijat, kristittyjen kirkot ja hindutemppelit seisovat vieri vieressä sulassa sovussa. Singaporen monikulttuurisuuteen voit tutustua esimerkiksi Little Indiassa, China Townissa ja Kampong Glamin arabialais-malaijilaiskortteleissa. Värikkäät talot ja mausteiden ja jasmiinin tuoksu luovat ainutlaatuista tunnelmaa.

Monikulttuurisuus näkyy luonnollisesti myös kaupungin ruokavalikoimassa ja ravintolatarjonnassa. Kun haluat kokeilla rehtiä katuruokaa, suuntaa johonkin monista Hawker Centre -ruokatoreista. Jos taas haluat hemmotella makunystyröitäsi Michelin-ravintoloissa, Singaporen parhaat ravintolat löytyvät Keong Saik Roadin varrelta.

Muita suosittuja hipsterikaupunginosia ovat värikäs Haji Lane Kampong Glamissa ja Tiong Bahrun Art Deco -alue. Molemmissa kaupunginosissa on suuri valikoima viihtyisiä kahviloita, hyviä ravintoloita ja kauppoja sekä hienoa katutaidetta.

Jos haluat vetäytyä suurkaupungin vilskeestä hetkeksi rauhaisampaan ympäristöön, Sentosa Island on hyvä vaihtoehto. Pääsaaren eteläpuolella sijaitsevalla Sentosalla on hiekkarantojen lisäksi paljon muutakin nähtävää, kuten Universal Studios ja muutama huvipuisto.

Houkutteleeko matka Singaporeen?

Lisämatka sisältää 3 yön hotellimajoituksen aamiaisella, lennon Singaporeen sekä lentokenttäkuljetukset.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Komodo Island ja läntinen Flores
4 yötä

Komodo Island on koti komodonvaraaneille, jotka ovat maailman suurimpia nykyisin eläviä liskoja. Komodonvaraani voi kasvaa jopa 3 metrin pituiseksi ja painaa peräti 165 kg. Valtavasta koostaan huolimatta tämä lihansyöjälisko voi liikkua hämmästyttävän nopeasti – jopa 20 km/h – ja sen metsästystekniikka on aggressiivinen, jopa brutaali. Jättiläisvaraanien näkeminen luonnollisessa ympäristössään on monen matkailijan toivelistalla – eihän sitä ihan joka päivä pääse näkemään maailman suurimpia liskoja, jotka ovat hallinneet saarivaltakuntaansa jo runsaat 10 miljoonaa vuotta! Komodonvaraanien lisäksi karulla mutta luonnonkauniilla Komodo Islandilla voi nähdä muun muassa puhveleita, villisikoja, metsäkauriita, makakeja ja papukaijoja. Saarta ympäröivä meri on kristallinkirkas ja täynnä värikkäitä kaloja ja koralleja. Komodo sijaitsee Komodon kansallispuistossa, joka on UNESCOn maailmanperintöluettelossa.

Lisämatka sisältää 3 yön hotellimajoituksen Floresilla, 1 yön hotellimajoituksen Sanurissa, aamiaiset, lennot Balin ja Floresin välillä sekä lentokenttäkuljetukset. Lisämatkaan sisältyy myös kokopäiväretki Komodo Islandille, snorklausretki Pink Beachille ja Kelor Islandille sekä kokopäiväretki läntiseen Floresiin, Cunca Rami -vesiputoukselle ja Batu Cermin -luolaan sekä käynti paikallisilla markkinoilla.

Matka ei ole sallittu alle 7-vuotiaille lapsille.

Huomaa:

Tämä jatkomatka ei ole saatavilla:

8. 2 – 12. 2.2024 ja 2. 4 – 17. 4.2024

Rantaloma Nusa Lembonganilla
3 yötä

Nusa Lembongan on vain 8 km² kokoinen trooppinen paratiisisaari, joka sijaitsee noin 45 minuutin venematkan päässä Balilta. Täällä voit rentoutua täydellisesti ja nauttia kultaisesta hiekkarannasta, kristallinkirkkaasta merivedestä, vehreistä palmuista ja villistä luonnosta kaktuksineen ja kalliomuodostelmineen. Saari tunnetaan myös hyvistä snorklaus- ja sukelluskohteistaan. Saarella ei juurikaan ole autoja, joten täällä on helppo liikkua paikasta toiseen polkupyörällä.

Suurinta osaa saaren koillisosista peittävät tiheät mangrovemetsät, joilla on tärkeä merkitys alueen ekosysteemille ja muun muassa koralleille. Mangrovepuiden lomassa voi myös käydä rauhallisella kajakki- tai veneretkellä.

Monet saaren asukkaista tienaavat elantonsa merilevän viljelystä. Kun vuorovesi laskee, merileväpellot tulevat esiin pinnan alta ja levänviljelijät kiirehtivät korjaamaan satoaan.

Rantaloma sisältää 3 yön majoituksen resortissa aamiaisella, lentokenttäkuljetukset sekä pikavenekuljetukset Balin ja Nusa Lembonganin välillä.

Voit myös jatkaa rantalomaa juuri niin monella lisäyöllä kuin itse haluat.

Rantaloma Gili Trawanganilla
4 yötä

Jos haluat huipentaa kiertomatkasi rantalomalla eksoottisella paratiisisaarella, Gili Trawangan on täydellinen valinta.

Gili Trawangan, joka tunnetaan myös nimellä Gili T, on yksi kolmesta Gili-saaresta – ja niistä myös kaikkein suosituin. Saaren suosio perustuu erityisesti sen erinomaisiin sukellus- ja snorklausmahdollisuuksiin. Pinnan alla seikkaillessasi voit nähdä muun muassa merikilpikonnia, värikkäitä trooppisia kaloja ja jopa tiikerihaita. Gili T tunnetaan myös upeista hiekkarannoistaan, jotka suorastaan kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan elämästä. Auringonpalvojia varten rannoilta löytyy aurinkotuoleja, ja kun auringossa tulee liian kuuma, voit siirtyä nauttimaan drinkin tai pari kookospalmujen alla odottaville säkkituoleille.

Päivällä saarella vallitsee rento ja rauhallinen tunnelma, mutta illan tullen saaren pienissä ravintoloissa ja baareissa osataan myös pitää hauskaa. Ilta-aikaan kannattaa suunnata saaren länsipuolelle nauttimaan upeasta auringonlaskusta ja hienoista näköaloista Balille. Hyvällä säällä voit nähdä auringon laskevan mahtavan Mt. Agungin taakse, ja se on takuulla elämys, jota et koskaan unohda! Saarella ei ole lainkaan asfalttiteitä eikä autoja, sen sijaan täällä liikutaan polkupyörillä ja hevoskärryillä.

Gili Trawanganilla on toisin sanoen kaikkea, mitä rentouttavalta rantalomalta voi kaivata.

Rantaloma sisältää 3 yön majoituksen resortissa Gili Trawanganilla, 1 yön hotellimajoituksen Sanurissa, aamiaiset, lentokenttäkuljetukset sekä pikavenekuljetukset Balin ja Gili Trawanganin välillä.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16 pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.