TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Sambiaan

Matkoillamme Sambiassa pääset näkemään mahtavat Victorian putoukset ihan läheltä.

Sambiaan ja Victorian putouksille suuntautuviin matkoihimme on myös mahdollista yhdistää monia muita kohteita, kuten safari Etelä-Afrikassa tai Botswanassa, suurkaupunkiloma Kapkaupungissa tai rantaloma Mauritiuksella.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Sambiaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Sambia
Sambia

Matkat Sambiaan

Matkoillamme Sambiassa pääset näkemään mahtavat Victorian putoukset ihan läheltä.

Sambiaan ja Victorian putouksille suuntautuviin matkoihimme on myös mahdollista yhdistää monia muita kohteita, kuten safari Etelä-Afrikassa tai Botswanassa, suurkaupunkiloma Kapkaupungissa tai rantaloma Mauritiuksella.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Sambiaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi kannattaa matkustaa Sambiaan

Sambia sijaitsee eteläisessä Afrikassa, jossa sen rajanaapureita ovat mm. Zimbabwe ja Tansania.
Sambiassa sinua odottavat lukemattomat upeat luontoelämykset, jotka kuuluvat Afrikan hienoimpien joukkoon.
Sambian-matkoillamme pääset näkemään vaikuttavat Victorian putoukset ihan läheltä. Mahtavat putoukset ovat jo itsessään yksi Sambian ehdottomasti upeimmista nähtävyyksistä, mutta myös niitä ympäröivä luonto tarjoaa paljon jännittävää nähtävää ja koettavaa. Sinä päätät, mitä haluat kokea.

Victorian putoukset

Vaikuttavat Victorian putoukset ovat yksi Sambian kohokohdista.

Victorian putoukset on yksi maailman suurimmista vesiputouksista ja sijaitsee itse asiassa Sambian ja Zimbabwen rajalla.

Putoukset ovat n. 1.6 kilometriä leveät ja koostuvat seitsemästä pienemmästä putouksesta, jotka joka sekunti vyöryttävät valtavat 1000 kuutiometriä vettä alas n. 100 metriä syvään rotkoon. Putouksen pauhusta syntyvät vesipisarat muodostavat pilviä, jotka nousevat taivaalle satojen metrien korkeuteen. Pilvet muistuttavat usvaa tai savua, mistä juontuukin putousten paikallinen nimi ”Mosi-oa-Tunya” eli ”savu, joka jylisee”.

Majesteettisten putousten näkeminen läheltä esimerkiksi putousten luokse tehtävän kävelyretken aikana on unohtumaton kokemus. Lisämaksusta voit lähteä myös helikopterilennolle vesiputousten ylle, jolloin pääset näkemään Victorian putoukset aivan erilaisesta ja todella vaikuttavasta perspektiivistä. Ylhäältä nähtynä putousten todellinen koko näyttäytyy kaikessa komeudessaan.

Sambesi-joki

Sambesi on Afrikan 4. pisin joki. Se virtaa peräti 2700 km matkan kuuden maan läpi alkulähteiltään Pohjois-Sambiasta aina Intian valtamereen asti.

Joki tarjoaa monia mielenkiintoisia elämyksiä. Voit lähteä esimerkiksi jokisafarille aivan lähelle Victorian putouksia ja putousten yläpuolella olevia pikkuisia saaria. Täältä käsin voit nähdä muun muassa upeat sateenkaaret, jotka piirtyvät putouksista nousevaan vesisumuun. Hyvällä onnella voit nähdä vedessä krokotiileja ja virtahepoja ja joen rannalla muun muassa norsuja.

Jos haluat aktiivisempaa tekemistä, voit lähteä myös kanoottiretkelle, jonka sanotaan olevan paras tapa päästä mahdollisimman lähelle jokea ja sen luontoa ja eläimiä. Kanoottiretkellä saat myös tuntumaa siihen, miten David Livingstone itse näki putoukset lähestyessään niitä ensimmäisenä eurooppalaisena vuonna 1855.

Elephant Café

Elephant Café sijaitsee Sambesi-joen rannalla vain lyhyen matkan päässä Livingstonesta.

Täällä asuu myös 10 norsua. Osa niistä on pelastettu salametsästäjien kynsistä, kun taas osa on syntynyt vankeudessa eivätkä enää selviäisi luonnossa. Norsut voivat vaeltaa alueella vapaasti, mutta ne ovat kiintyneitä hoitajiinsa ja palaavat aina kiltisti takaisin kotiin. Täällä pääset lähelle norsuja esim. ruokkimalla niitä. Tämä on taatusti kokemus, jota et koskaan unohda.

Nimensäkin mukaisesti täällä on myös viihtyisä kahvila, jossa lounastaessasi voit nauttia hienoista näköaloista Sambesi-joelle.

Yhdistelmämahdollisuudet

Sambian-matkoihimme on mahdollista yhdistää monia muita kohteita. Lue lisää yhdistelmämatkoista alla.

Elämyksiä Etelä-Afrikassa

Aloita matkasi upeassa Etelä-Afrikassa, jossa sinua odottavat lukemattomat elämykset.

Yhdistä Sambian-matkaasi esim. safari Krugerin kansallispuistossa, joka on Etelä-Afrikan suurin kansallispuisto, tai Kariega Game Reservessä, joka on yksityisempi malariavapaa riistansuojelualue.

Jos haluat tutustua Etelä-Afrikkaan omaan tahtiin, voit aloittaa matkasi omatoimisella autolomalla Garden Routella. Tämä kaunis reitti myötäilee Etelä-Afrikan rannikkoa ja tarjoaa paljon hienoja luonto- ja eläinelämyksiä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on mainittava Kapkaupunki, joka on yksi maailman mielenkiintoisimmista suurkaupungeista. Täällä voit helposti kuluttaa tunteja vain vaeltelemalla kaupungin kiehtovilla kaduilla, tutustumalla kauppoihin, markkinoihin ja museoihin tai herkuttelemalla hyvissä ravintoloissa. Voit myös valita yhden tai useamman lisäretken ja vierailla esim. Robben Islandilla.

Safari Botswanassa

Yhdistä Sambian-matkaasi safari Botswanan kiehtovimmilla luontoalueilla.

Vierailijamäärät ovat rajalliset, joten Botswana tarjoaa hyvin autenttisen safarielämyksen myös korkeasesongin aikaan.

Chobessa elää Afrikan suurin keskittymä norsuja, joten näiden majesteettisten eläimien kohtaaminen safariajelun aikana on varmaa. Chobessa on muutenkin rikas eläimistö, joten täällä voit päästä näkemään myös seeproja, leijonia, gnuuantilooppeja, kirahveja, virtahepoja, leopardeja ja monia muita kiehtovia eläimiä.

Okavangon suisto on UNESCO:n maailmanperintökohde ja yksi Botswanan ainutlaatuisimmista luontoalueista. Okavangon suisto on yksi maailman suurimmista kosteikkoalueista, joka on tärkeä juomaveden lähde mm. tuhansille norsuille. Suisto on lintubongarin ja norsufanin paratiisi, minkä lisäksi täällä voi nähdä maailman uhanalaisimpiin kuuluvia nisäkkäitä, kuten gepardeja, isossarvikuonoja, pensassarvikuonoja ja afrikkalaisia villikoiria.

Rantaloma Mauritiuksella

Voit jatkaa Sambian-matkaasi rantalomalla ylellisellä Mauritiuksella, joka sijaitsee Intian valtameressä.

Tämä saarivaltio tarjoaa valtavasti erinomaisia rentoutumismahdollisuuksia joko hotellin uima-altaalla tai upeilla valkohiekkaisilla paratiisirannoilla. Mauritiuksella kannattaa lähteä myös tutkimaan saaren ainutlaatuista luontoa, johon kuuluvat niin vuoret kuin vehreät metsät, vesiputoukset ja pienet laguunit.

Onko sinulla kysyttävää Sambiasta?

Matka Sambiaan tarjoaa taatusti upeita luontoelämyksiä.

Jos sinulla on kysyttävää Sambiasta, matkayhdistelmistä tai muista kohteistamme, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka auttavat sinua mielellään löytämään juuri sopivan matkan.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät

Aikasi on arvokasta. Erikoistuneet matka-asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.

Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.

Matka- ja maa-asiantuntijamme ovat suunnitelleet matkamme laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.

TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.