TURVATAKUU - Lue lisää

Perun matkat

Peru on kulttuurinharrastajan ja luonnonystävän paratiisi.

Perun kiertomatka tarjoaa maailmankuuluja nähtävyyksiä, ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja kiehtovaa historiaa inkavaltakunnan kulta-ajoista Espanjan siirtomaakauteen.

Tutustu kaikkiin Perun kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Peru
Peru

Perun matkat

Peru on kulttuurinharrastajan ja luonnonystävän paratiisi.

Perun kiertomatka tarjoaa maailmankuuluja nähtävyyksiä, ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja kiehtovaa historiaa inkavaltakunnan kulta-ajoista Espanjan siirtomaakauteen.

Tutustu kaikkiin Perun kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi matkustaa Peruun?

Perun monipuoliseen luontoon ja rikkaaseen historiaan on mahdotonta olla ihastumatta.

Perussa voit lumoutua muinaisen inkavaltakunnan historiasta, ihastella Espanjan siirtomaavallan aikaista arkkitehtuuria ja kokea huikeita luontoelämyksiä yhden ja saman matkan aikana.

Luonnon monipuolisuus onkin yksi maan vetonauloista. Seikkailuhenkinen luontomatkailija voi vaeltaa Perun sisällä Amazonin sademetsästä Andien jylhään vuoristoon tai viehättävistä järvimaisemista rutikuiville hiekka-aavikoille. Luonnon lisäksi maan mielenkiintoinen historia ja upeat kaupungit tekevät Perusta yhden Etelä-Amerikan parhaista matkakohteista.

Perun kiertomatkat

Peru tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa. Kiertomatkamme vievät sinut maan merkittävimpiin nähtävyyksiin, joihin kuuluvat muun muassa:

Lima, Perun pääkaupunki

Lima on Perun suurin kaupunki ja maan pääkaupunki.

Historiallisessa vanhassa kaupungissa sijaitseva Plaza Mayor on kaupungin elämää sykkivä keskusaukio. Aukiota ympäröivät upeat siirtomaakauden rakennukset, mukaan lukien presidentin palatsi, arkkipiispan palatsi ja Liman vaikuttava katedraali.

Modernissa Mirafloresin kaupunginosassa voit puolestaan kävellä vehreissä puistoissa, rentoutua rannalla ja istuskella viihtyisissä kahviloissa.

Lima on monikulttuurinen kaupunki, jossa kaikista Euroopan maista, Aasiasta ja Afrikasta peräisin olevat ihmiset elävät sulassa sovussa. Monikulttuurisuus näkyy myös perulaisessa keittiössä, jonka parhaat antimet tunnetaan kaikkialla maailmassa. Kokeile esimerkiksi perinteisiä ruokalajeja, kuten marsua tai cevicheä eli sitruunamehussa kypsytettyä kalaa.

Machu Picchu – vaella inkojen jalanjäljillä

Perun merkittävin nähtävyys on itseoikeutetusti Machu Picchu, joka sijaitsee noin 80 km päässä muinaisen inkavaltakunnan pääkaupungista Cuscosta. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat inkarauniot valittiin aikoinaan yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä.

Noin 1400-luvun puolivälissä rakennetussa Machu Picchussa asui pappeja, käsityöläisiä, korkea-arvoisia virkamiehiä ja muita inkavaltakunnan silmäätekeviä, jotka olivat omistaneet elämänsä aurinkojumalalle.

Espanjalaiset valloittajat eivät koskaan löytäneet Machu Picchua, joten se säästyi siirtomaasotien tuhoilta. Tänä päivänä Machu Picchu on yksi Etelä-Amerikan tärkeimmistä arkeologisista keskuksista, ja ”Inkojen kadonnutta kaupunkia” pidetään pyhänä alueena.

Machu Picchun rauniot sijaitsevat henkeäsalpaavan kauniilla paikalla, missä niitä ympäröivät pilvimetsät ja vehreät vuorenhuiput, joten historian lisäksi kävijä voi nauttia myös hätkähdyttävän hienoista näköaloista.

Inkavaellus

Jos haluat kokea täydellisen inkaelämyksen, voit yhdistää kiertomatkaasi jännittävän inkavaelluksen. Vaelluksella kuljetaan pitkin legendaarista Inca Trail -inkapolkua ja tutustutaan inkojen historiaan perinpohjaisesti.

Matkan varrella saat myös nauttia uskomattoman hienoista maisemista, joille ovat ominaista lumihuippuiset vuoret, vihreät laaksot, kiehtovat pilvimetsät, viehättävät pikkukylät ja vaikuttavat rauniot. Vaellus huipentuu vierailuun Machu Picchussa.

Huomaa, että inkavaelluksilla on rajoitetusti paikkoja, joten matka kannattaa varata hyvissä ajoin.

Titicaca-järvi

Titicaca-järvi on yksi Perun tunnetuimmista nähtävyyksistä, joka kannattaa ehdottomasti sisällyttää matkaohjelmaan.

Järvi sijaitsee Andien vuoristossa Perun ja Bolivian rajalla, ja itse asiassa nämä maat tavallaan jakavat järven. Yli 3 800 metrin korkeudessa sijaitseva Titicaca on maailman korkeimmalla sijaitseva purjehduskelpoinen järvi.
Titicaca-järven rannoilla ja saarilla elää edelleen alkuperäiskansoja, jotka elävät kalastuksesta ja metsästyksestä. Matkoillamme tutustut Titicacan alkuperäiskansojen kulttuuriin ja elämäntapaan ja tapaat muun muassa uro-heimon, jonka jäsenet asuvat kelluvilla kaislasaarilla Punonlahdella.

Taquilen saarella pääset puolestaan nauttimaan upeista näköaloista.

Arequipan siirtomaakaupunki

Arequipan kaupunki sijaitsee idyllisissä luontomaisemissa kolmen lumihuippuisen tulivuoren juurella.

Arequipa tunnetaan nimellä ”Valkoinen kaupunki”, sillä lähes kaikki historiallisen keskustan vanhat talot on rakennettu valkoisesta vulkaanisesta kivestä. Arkkitehtuuristaan kuuluisan keskustan kauneimpia rakennuksia ovat upea katedraali ja monet vanhat siirtomaakaudella rakennetut talot.

Kaupungin tärkein nähtävyys on Santa Catalinan luostari, joka perustettiin vuonna 1580. Parhaimmillaan Santa Catalinassa asui yli 400 nunnaa, ja siirtomaakaudella tapoihin kuului, että rikkaan perheen toiseksi vanhin tytär lähetettiin luostariin. Tänä päivänä nunnia on enää parikymmentä, mutta vaikuttavassa luostarissa kiertely on kävijälle edelleen vaikuttava elämys.

Muut Perun kohokohdat

Inkavaltakunnan historiallisten muistomerkkien, espanjalaisten siirtomaavalloittajien arkkitehtonisen perinnön ja upeiden luontomaisemien lisäksi Perussa on paljon muutakin nähtävää, kuten:

  • Cusco, muinaisen inkavaltakunnan virallinen pääkaupunki, jonka arkkitehtuuriin myös espanjalaiset ovat jättäneet jälkensä. Cuscossa voit tutkia mielenkiintoisia inkaraunioita, ihailla upeaa siirtomaa-arkkitehtuuria ja nauttia hienoista näköaloista Andeille. Urubamban laakso eli inkojen Pyhä laakso sijaitsee lyhyen matkan päässä Cuscosta. Pyhässä laaksossa voit vierailla pienissä paikallisissa kylissä, joiden markkinoilla on hauska kierrellä.
  • Nazcan linjat ovat autiomaahan piirrettyjä geometrisiä kuvioita ja eläinten kuvia. Viivat piirrettiin aavikon kuivaan pintaan jo noin 2000 vuotta sitten, ja ne ovat säilyneet osaksi vähäisten sateiden ja osaksi puhdistavien tuulten ansiosta. Muinaisen Nazca-kulttuurin intiaanit piirsivät nämä mystiset geoglyfit noin vuosien 200 eaa. ja 700 jaa. välillä.
  • Colca Canyon on 3 191 metriä syvä kanjoni, joka sijaitsee Arequipan pohjoispuolella. Se on maailman toiseksi syvin kanjoni ja peräti kaksi kertaa syvempi kuin Grand Canyon. Colca Canyonissa voit muun muassa nähdä kondorien liitelevän kanjonin läpi puhaltavissa ilmavirroissa. Andienkondori on yksi maailman suurimmista lentokykyisistä linnuista, ja sen siipien kärkiväli voi olla jopa 3 metriä.

Yhdistä Ecuadoriin ja Galápagossaariin

Yhdistä Peru ja Ecuador yhteen matkaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kokea kaksi upeaa Etelä-Amerikan maata kerralla.

Ecuadorissa tutustut maan kiehtovaan pääkaupunkiin Quitoon, joka on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista pääkaupungeista.

Opastetulla kierroksella näet mm. hyvin säilyneitä historiallisia rakennuksia ja katedraaleja, kuten 115 metriä korkean Basilica del Voto Nacional -kirkon. Yksi Quiton tärkeimmistä nähtävyyksistä on La Mitad del Mundo eli päiväntasaaja, jonka kohdalla voit seistä toinen jalka eteläisellä ja toinen jalka pohjoisella pallonpuoliskolla.

Ecuadorissa on tietenkin myös koettava Galápagossaaret – lumoava elämys, jota et unohda koskaan.

Galápagossaaret sijaitsevat 1 000 kilometrin päässä Ecuadorin rannikolta, ja ne tunnetaan erityisesti ainutlaatuisesta eläimistöstään ja vaikuttavista maisemistaan. Täällä pääset ihan lähelle karuja tulivuorimaisemia, reheviä ylänköjä ja koskemattomia hiekkarantoja. Ja tietenkin näet myös monia kiehtovia kotoperäisiä eläimiä, kuten galápagoksenjättiläiskilpikonnia, merileguaaneja ja paljon, paljon muita.

Lue lisää kiertomatkoistamme

Voit lukea matkoista lisää klikkaamalla sivun yläosassa kohtaa ”Lue lisää”. Matkakohtaisilta sivuilta voit tarkistaa muun muassa:

  • Matkan kohokohdat
  • Matkan hinnan, joka vaihtelee lähtöpäivän mukaan
  • Mitä hintaan sisältyy
  • Päiväohjelman

Jos haluat lukea lisää Peruun matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista, kuten rokotuksista ja viisumista, löydät paljon tietoa kohdasta Käytännön tietoa Perusta.

Onko sinulla kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää Perusta, Boliviasta tai muista kiertomatkoistamme Etelä- ja Keski-Amerikkaan, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka kertovat mielellään lisää matkoistamme.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi ikimuistoisimman matkan.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät

Aikasi on arvokasta. Erikoistuneet matka-asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.

Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.

Matka- ja maa-asiantuntijamme ovat suunnitelleet matkamme laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.

TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.