Näe mystiset Nazcan linjat, koe luontoelämyksiä Ballestas-saarilla, nauti näköaloista Colca Canyonissa, vieraile Titicaca-järven alkuperäiskansojen luona ja vaikutu Machu Picchun inkaraunioista.
Näe mystiset Nazcan linjat, koe luontoelämyksiä Ballestas-saarilla, nauti näköaloista Colca Canyonissa, vieraile Titicaca-järven alkuperäiskansojen luona ja vaikutu Machu Picchun inkaraunioista.
Kattava retkipaketti:
*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.
Peru on kiehtova matkakohde, ja tämä matka tutustuttaa sinut sekä maan upeimpiin luontokohteisiin että historiallisiin nähtävyyksiin. Kiertomatka alkaa maan pääkaupungista Limasta. Liman jälkeen vierailet Ballestas-saarilla, missä voit ihailla erikoisia kivimuodostelmia ja nähdä sinijalkasuulia, pingviinejä ja merileijonia. Ainutlaatuisen luontonsa ansiosta Ballestasin saaristoa kutsutaan myös nimellä ”pikku-Galapagos”. Täällä voit nähdä myös kuuluisan Paracas Candelabra -geoglyfin. Matkan ehdottomiin kohokohtiin kuuluvat maailmankuulut Nazcan linjat, jotka voit nähdä kunnolla vain yläilmoista. Nazcasta matka jatkuu Arequipaan, Perun ”valkoiseen kaupunkiin”, ja sieltä edelleen Colca Canyonin vaikuttaviin luontomaisemiin. Titicaca-järvellä – maailman korkeimmalla sijaitsevalla järvellä – tapaat paikallisen alkuperäiskansan edustajia ja tutustut heidän kulttuuriinsa ja elämäntapaansa. Mikään Perun-matka ei tietenkään olisi täydellinen ilman vierailua Cuscossa, muinaisen inkavaltakunnan pääkaupungissa. Täällä käyt myös inkojen Pyhässä laaksossa, ulkoilmamuseon kaltaisessa Ollantaytambon kaupungissa ja Pisacin kaupungissa, joka tunnetaan intiaanimarkkinoistaan ja vaikuttavista raunioistaan. Yksi matkan suurimmista kohokohdista on luonnollisesti Machu Picchu. Kiehtovan rauniokaupungin lisäksi voit ihailla lumoavan kauniita vuoristo- ja pilvimetsämaisemia ennen kuin on aika palata takaisin Cuscoon, josta kotimatkasi alkaa.
Tänään lennät Suomesta kohti Perua välilaskun/-laskujen kautta. Laskeudut Liman lentokentälle ja tapaat yhteistyökumppanimme edustajan, joka vie sinut hotelliisi. Matka lentokentältä hotelliin vie n. 1 tunnin, ja sen aikana voit kysyä oppaaltasi kysymyksiä, jos jokin matkaasi liittyvä asia askarruttaa. Loppupäivä on vapaata aikaa.
Päivä alkaa mielenkiintoisella puolen päivän kaupunkikierroksella, joka tutustuttaa sinut Francisco Pizarron vuonna 1535 perustamaan pääkaupunkiin. Kierros alkaa kaupungin vilkkaalta Plaza Mayor -keskusaukiolta. Aukiota koristavat värikkäät punaiset, valkoiset ja keltaiset kukkaistutukset, ja vehreät palmut antavat miellyttävää varjoa. Keskeisimmällä paikalla on ihastuttava suihkulähde, jonka huipulla on kaupungin suojelusenkeliä esittävä veistos. Historiallista aukiota ympäröivät upeat siirtomaakauden rakennukset, mukaan lukien presidentin palatsi, arkkipiispan palatsi ja vuonna 1555 valmistunut Liman katedraali, jonne Pizarro on haudattu. Kierros jatkuu vuonna 1674 rakennettuun San Franciscon kirkkoon ja luostariin, jotka edustavat viehättävää espanjalaista barokkityyliä. Luostaria somistavat Sevillasta asti tuodut mosaiikkilaatat ja freskomaalaukset, jotka paljastuivat maanjäristyksen tuhottua osan luostarin ulkoseinästä. Erityisen mielenkiintoisia käyntikohteita ovat myös luostarin museo, jossa on näytteillä uskonnollista taidetta, yli 25 000 käsikirjoituksesta koostuva kirjasto ja kirkon alle kaivetut sokkeloiset katakombit.
Seuraavaksi tutustutaan San Isidron kaupunginosaan ja sen hienoihin puistoihin, minkä jälkeen suunnataan Mirafloresin kaupunginosaan, joka tunnetaan puistoistaan, aukioistaan ja viihtyisistä kahviloistaan ja ravintoloistaan.
Kaupunkikierros päättyy vierailuun Larco-museossa, joka on yksi Liman tunnetuimmista museoista. Museo on omistettu esikolumbiaaniselle taiteelle, ja näytteillä on laaja kokoelma kiehtovia esineitä useista esikolumbiaanisista kulttuureista, kuten Moche-, Nazca-, Chimú- ja Inka-kulttuureista.
Loppupäivä on vapaata aikaa.
Kannattaa kuitenkin vetäytyä hyvissä ajoin yöpuulle, sillä matka jatkuu varhain seuraavana aamuna.
Sinut noudetaan hotelliltasi varhain aamulla ja kuljetetaan Liman linja-autoasemalle. Täältä alkaa matka kohti etelässä sijaitsevaa Paracasia, missä on tiedossa huikeita luontoelämyksiä Ballestas-saarilla. Ajomatka Limasta kestää noin 4 tuntia, joten voit hyvin ottaa pienet nokoset matkan aikana.
Islas Ballestasin saaristoa kutsutaan ainutlaatuisen luontonsa ansiosta ”pikku-Galápagosiksi”. Saaristo koostuu pääasiassa kalliosaarekkeista, jotka merivesi on aikojen saatossa hionut erikoisiksi muodostelmiksi.
Alue on maan tärkein lintujen ja merieläinten suojelualue, ja täällä voitkin nähdä muun muassa merimetsoja, lokkeja ja sinijalkasuulia, joita tavataan myös Galapagossaarilla. Saarilla voi nähdä myös merileijonia, jotka toisinaan uivat lähelle veneitä, selkä perunpingviinejä, jotka kulkeutuvat alueelle voimakkaan Humboldtin merivirran mukana. Saaret ovat suojeltuja, joten maihinnousu on kielletty, mutta veneretkellä pääset silti näkemään paljon eläimiä ihan läheltä.
Voit nähdä veneestä myös kuuluisan ”Paracas Candelabra” -geoglyfin. Aavikon kuivaan hiekkaan piirretty, kolmesakaraista kynttelikköä tai kaktusta esittävä geoglyfi oli lähes 3000 vuotta sitten kukoistaneessa chavínin kulttuurissa voiman symboli. Geoglyfin tekijää tai tarkoitusta ei tunneta.
Ballestas-saarten jälkeen noustaan taas bussiin ja otetaan kurssi kohti Nazcaa, jonne saavutaan myöhään iltapäivällä. Ajomatka Nazcaan kestää noin 4 tuntia.
Matkan pituus: Lima – Paracas – Nazca n. 460 km
Matkan kesto: n. 8 tuntia
Nazcan pikkukaupunki on kuin vehreä keidas, jota ympäröivät aavikon korkeat hiekkadyynit. Kaupunki on noussut maailmankartalle Nazcan linjoina tunnettujen, eläimiä ja geometrisiä kuvioita esittävien mystisten geoglyfien ansiosta. Kuviot on piirretty aavikon hiekkaan jo yli 200 vuotta sitten, ja ne ovat säilyneet niin hyvin osin siksi, että sademäärät ovat tällä alueella hyvin vähäisiä.
Linjojen tarkkaa käyttötarkoitusta ei varmasti tiedetä, vaikka teorioita onkin useita.
Koska Nazcan linjat näkyvät parhaiten lintuperspektiivistä, näet ne tänään lyhyellä lennolla, jonka aikana saat hyvän käsityksen kuvioiden valtavasta koosta. Kuuluisimmat kuviot esittävät muun muassa ”astronauttia”, jättiläisliskoa, kolibria, apinaa, hämähäkkiä ja kondoria, jonka siipien kärkiväli on huimat 130 metriä.
Tämän mahtavan elämyksen jälkeen palaat maan pinnalle ja saat kyydin linja-autoasemalle, mistä lähtee bussi kohti viehättävää Arequipan siirtomaakaupunkia. Matka on pitkä, mutta sen ansiosta saat myös hyvän käsityksen maan kokoluokasta. Arequipa sijaitsee Andien vuoristossa lähes 2 400 metrin korkeudessa kolmen tulivuoren – Mistin (5 822 metriä), Chachanin (6 057 metriä) ja Pichu Pichun (5 669 metriä) – juurella.
Sinut noudetaan Arequipan bussiasemalta ja kuljetetaan hotelliisi.
Huomaa: Jos sääolosuhteet ovat huonot, Perun viranomaiset voivat peruuttaa lennot Nazcan linjojen yllä. Näin tapahtuu kuitenkin vain harvoin.
Matkan pituus: Nazca – Arequipa n. 567 km
Matkan kesto: n. 10–11 tuntia
Arequipa tunnetaan myös nimellä ”Valkoinen kaupunki”, sillä lähes kaikki historiallisen keskustan vanhat talot on rakennettu valkoisesta vulkaanisesta kivestä.
Tänään on ohjelmassa mielenkiintoinen opastettu kierros, joka vie sinut Arequipan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näet muun muassa paljon hienoja kartanoita ja muita siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja niiden yksityiskohtaisesti kaiverrettuja ovia, ranskalaisia ikkunoita ja koristeellisten aitojen ympäröimiä puutarhoja. Vierailet myös viehättävällä Plaza de Armas -keskusaukiolla, jonka ainutlaatuinen tunnelma syntyy koristeellisista vanhoista katulyhdyistä, suihkulähteistä ja palmuista. Arequipa tunnetaan myös nimellä ”Valkoinen kaupunki”, sillä lähes kaikki historiallisen keskustan vanhat talot on rakennettu valkoisesta vulkaanisesta kivestä.
Tämän jälkeen käydään valtavassa Santa Catalinan luostarissa, joka on Arequipan tunnetuin nähtävyys. Parhaimmillaan luostarissa eli samanaikaisesti yli 400 nunnaa. Luostarin perusti vuonna 1580 rikas leski nimeltä María de Guzmán. Luostari oli tarkoitettu yksinomaan kaupungin ylimystölle, ja siirtomaakaudella tapoihin kuului, että rikkaan perheen toiseksi vanhin lapsi määrättiin luostarin palvelukseen. Tytöt vietiin luostariin kolmevuotiaina, eivätkä he sen jälkeen enää koskaan saaneet astua sen muurien ulkopuolelle.
Santa Catalina on joutunut maanjäristysten ravistelemaksi jo useita kertoja, mutta se on aina kunnostettu uudelleen alkuperäiseen loistoonsa, ja historialliset rakennukset ovat edelleen paikallaan. Vaikka luostari on avoinna vierailijoille, sen muurien sisällä asuu edelleen pieni uskonnollinen yhteisö. Tänä päivänä nunnia on enää vähän, mutta heillä on lupa ottaa vastaan vieraita ja halutessaan poistua Santa Catalinasta koska tahansa.
Ennen hotellille palaamista käydään vielä Yanahuara-aukiolla, missä voit napata todella upeita kuvia kaupunkia ympäröivistä tulivuorista.
Ilta on vapaata aikaa.
Tänään on aikainen lähtö kohti Colca Canyonin henkeäsalpaavia maisemia. Colcan kanjoni on noin 3 400 metriä syvä ja siten yksi maailman syvimmistä kanjoneista – se on itse asiassa kaksi kertaa syvempi kuin USA:ssa sijaitseva Grand Canyon.
Reitti kulkee poikki vaikuttavan Altiplano-ylängön, jolle ovat ominaisia kuivat ja karut maisemat, äärettömät tasangot ja niillä laiduntavat laamat ja alpakat. Matkan aikana pääset todella kokemaan Andien jylhyyden, ja monissa kohdissa autotie kulkee yli 4 000 metrin korkeudessa. Reitin korkein kohta on upea näköalapaikka Mirador de los volcanes, josta avautuu kirkkaalla säällä uskomattoman hieno näköala ympäröiville tulivuorille. Näköalapaikka sijaitsee noin 4 900 metrin korkeudessa, joten viimeistään nyt tunnet, millainen vaikutus korkean vuoriston ohuella ilmalla on hengitykseesi. Siksi täällä tehdään vain pikainen pysähdys valokuvien ottamista varten, minkä jälkeen jatketaan alemmas kohti Chivayn kaupunkia, joka toimii porttina Colcan kanjoniin.
Pitkän matkan jälkeen on varmasti tilausta kunnon hemmottelulle, joten päivän päätteeksi käydään nauttimassa Chivayn kuumista lähteistä, joiden lämpö on peräisin luonnollisesta vulkaanisesta toiminnasta. Myös Chivayta ympäröi kaksi korkeaa tulivuorta: Sabancayan korkeus on 5 976 metriä ja Ampaton 6 288 metriä.
Matkan pituus: n. 167 km.
Matkan kesto: n. 4 tuntia
Myös tänään lähdetään aikaisin matkaan kohti Mirador Cruz del Condorin näköalapaikkaa, mistä avautuu huimaavan hieno näköala valtavan kanjonin syvimpiin osiin. Hyvällä onnella voit nähdä maailman suurimman petolinnun eli kondorin liitelemässä äänettömästi pääsi yläpuolella. Linnut saavat mukavasti ilmaa siipiensä alle kanjonista nousevista lämpimistä ilmavirroista. Niiden siipien kärkiväli on parhaimmillaan jopa 3 metriä.
Vaikuttavan luontoelämyksen jälkeen laskeudutaan alas laaksoon, missä tehdään lyhyt kävelyretki. Täällä voit nähdä ikivanhoja pengerviljelmiä, joista vanhimmat ovat olleet käytössä jo satoja vuosia. Retken jälkeen palataan Chivayhin nauttimaan lounasta, minkä jälkeen noustaan bussiin ja lähdetään ajamaan kohti Punoa.
Punon kaupunki sijaitsee Titicacajärvellä, joka on maailman korkeimmalla sijaitseva purjehduskelpoinen järvi ja koko Etelä-Amerikan suurin järvi. Punolla oli suuri merkitys inkoille, sillä legendan mukaan inkojen valtakunnan perustaja ja Cuscon ensimmäinen kuningas Manco Cápac nousi juuri täällä Titicacajärvestä. Tänä päivänä Puno on kukoistava maanviljelyskaupunki, jonka tärkein elinkeino on laaman- ja alpakankasvatus. Täältä kannattaa siis hankkia matkamuistoksi villatuotteita.
Matkan pituus: Chivay–Cruz del Condor meno-paluu + Chivay–Puno: n. 385 km.
Matkan kesto: n. 9 tuntia
Tänään on ohjelmassa kokopäiväretki Titicacajärvellä, joka sijaitsee Perun ja Bolivian rajalla. Titicacajärven rannoilla ja saarilla elää edelleen ylänköintiaaneja, jotka vaalivat huolella ikivanhoja perinteitään, ja tänään vierailet kahdessa intiaaniyhteisössä.
Ensin suunnataan kaupungin satamasta Islas Urosin kelluville kaislasaarille, joita edelleen asuttavat uro-intiaanit. Urot rakentavat niin asuttamansa saaret kuin talonsa ja veneensä järvessä kasvavista vahvoista totora-kaisloista. Saaret ovat nykyään hieman kaupallistuneet, mutta uro-kansan kulttuurin, perinteisiin ja elämäntapaan on edelleen mielenkiintoista tutustua. Etenkin paikalliset käsityöt tekevät taatusti vaikutuksen!
Seuraavaksi jatketaan veneellä Taquilen saarelle, joka tunnetaan erityisesti värikkäistä käsitöistään ja ”neulovista miehistään”. Tällä saarella nimittäin miehet huolehtivat neulomisesta, ja siinä he ovatkin taitavia! Kunkin miehen yksilöllinen neulepipo – chullo – ilmentää hänen luovuuttaan ja kertoo myös hänen siviilisäätynsä. Naisten tehtävänä on kehrääminen ja kankaiden kutominen. Naiset muun muassa kutovat miesten kansallispukuihin kuuluvat kauniit vyöt. Urojen valmistamia käsitöitä pidetään koko maan kauneimpina.
Lähdet oppaan mukana myös patikoimaan saaren korkeimmalle huipulle, mistä avautuu vaikuttava näköala Titicacajärvelle ja sen taustalla kohoaville korkeille vuorille.
Ennen Punoon palaamista nautitaan vielä perinteinen lounas viihtyisässä paikallisessa ravintolassa, minkä jälkeen on jonkin verran aikaa kierrellä paikkoja itsenäisesti ja käydä vaikka matkamuisto-ostoksilla.
Perillä Punossa loppuiltapäivä ja ilta ovat vapaata aikaa.
Tänään on vuorossa pitkä, mutta vaiherikas ja mielenkiintoinen matka. Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan bussiasemalle, mistä lähdetään ajamaan bussilla kohti muinaisen inkavaltakunnan pääkaupunkia Cuscoa, joka nykypäivänä on tyylikäs, monikulttuurinen ja kukoistava kaupunki.
Reitti kulkee pitkin Altiplano-ylänköä, jonka maisemissa voit nähdä muun muassa kameliperheeseen kuuluvia, mutta enemmän alpakkaa ja laamaa muistuttavia vikunjoja. Matkalla tehdään useita pysähdyksiä ja käydään katsomassa vanhoja raunioita ja monumentteja oppaan johdolla mm. Pukaran museossa. Pukara oli ensimmäinen kaupunki lähellä Titicaca-järveä, ja sen historia juontaa juurensa aina vuoteen 500 eaa. Museo on osa arkeologista aluetta, josta löydetyt kiviveistokset, keramiikanpalat ja muut arkeologiset aarteet antavat mielenkiintoisen kuvan Andien sivilisaation historiasta.
Seuraavaksi ohitetaan reitin korkein kohta Abra La Raya, joka sijaitsee 4 319 metrin korkeudessa. Täältä matka jatkuu alas kauniiseen laaksoon, jonka hedelmällisessä mullassa kasvatetaan mm. maissia ja perunaa. Pian saavutaan Raqchiin, missä näet yhden inkojen pyhimmästä paikasta eli Viracocha-temppelin rauniot. Ennen Cuscoon saapumista käydään vielä Andahuaylillasissa kuuluisassa siirtomaakaudella rakennetussa kirkossa. Kirkko tunnetaan myös nimellä ”Sixtine Chapel of the Americas”, koska sen värikkäät ja yksityiskohtaiset seinä- ja kattomaalaukset ovat erityisen vaikuttavia.
Perillä Cuscossa kirjaudut sisään hotelliisi, ja illalla voit tutustua kaupunkiin ja sen tasokkaisiin ravintoloihin omin neuvoin.
Matkan pituus: n. 390 km.
Matkan kesto: n. 10 tuntia, ml. tauot
Tänään voit ottaa aamun ja aamupäivän rauhallisesti, sillä ensimmäinen ohjelmanumero on vuorossa vasta iltapäivällä, jolloin lähdetään mielenkiintoiselle puolen päivän kaupunkikierrokselle Cuscoon. Kierros alkaa kaupungin vilkkaalta Plaza de Armas -keskusaukiolta, jota inkojen valtakaudella kutsuttiin Huacaypataksi eli ”Sotureiden aukioksi”. Täällä sijaitsee myös Cuscon katedraali, jonka rakennuskivet otettiin aikoinaan Saqsaywamanin inkalinnoituksesta. Katedraali rakennettiin siirtomaakaudella Viracochan inkapalatsin paikalle. Vaikuttava rakennus edustaa siis sekä espanjalaista renessanssiarkkitehtuuria että inkojen mestarillista kivenveistotaitoa. Katedraalin ohi kulkeva tie johtaa Santo Domingon kirkolle, jonka paikalla aikoinaan sijaitsi Qorikancha, yksi inkavaltakunnan tärkeimmistä temppeleistä. Auringolle pyhitetty temppeli muodostaa tänä päivänä kirkon perustuksen. Temppeli on erinomainen esimerkki inkojen rakennustaidosta, sillä sen seinät koottiin kokonaan ilman laastia. Sen sijaan rakennuskiviksi valittiin vain virheettömiä ja täydellisesti toisiinsa sopivia kiviä.
Seuraavaksi käydään katsomassa Q’enqon muinaista inkapyhäkköä, jonka 5 metriä korkean kivipaaden sanotaan muistuttavan puumaa. Pachamamalle (inkojen Äiti-Maa) pyhitetyssä temppelinkaltaisessa palvontapaikassa voit nähdä maanalaisia huoneita, kallioon hakattuja alttareita ja kanavia. Hieman pidemmällä saman tien varrella sijaitsevat Puka Pukaran inkarauniot. Raunioiden uskotaan aikoinaan olleen linnake, joka vartioi sisäänpääsyä inkojen Pyhään laaksoon. Raunioihin kuuluu muun muassa vuorenrinteeseen hakattuja terasseja, portaikkoja, tunneleita ja torneja. Hieman pohjoisempana sijaitseva Tambomachay on puolestaan pyhitetty vedelle, joka oli inkoille merkittävä elementti. Tutkijat uskovat, että paikka toimi kylpylänä, jonne inkavaltakunnan aateliset tulivat rentoutumaan ja viettämään vapaa-aikaa. Tämä rakennustekninen mestariteos koostuu akvedukteista, kanavista ja vesiputouksista, joissa vesi virtaa vielä tänäkin päivänä.
Kierroksen viimeinen etappi on vaikuttava Saqsaywamanin inkalinnoitus, joka sijaitsee kauniilla paikalla ja tarjoaa hienon panoraamanäköalan Cuscon kaupungin yli. Linnoituskompleksi on erinomainen esimerkki inkojen nerokkaasta rakennustaidosta. Massiivisista kivistä kootut kaksoismuurit ovat parhaimmillaan 4 metriä paksuja, ja rakennuskivistä massiivisimmat painavat yli 125 tonnia.
Kierroksen jälkeen palataan takaisin Cuscoon, missä loppuilta on vapaata aikaa.
Tänään vietetään kokonainen päivä Urubamban jokilaaksossa, joka tunnetaan inkojen Pyhänä laaksona. Ensimmäiseksi käydään Pisacin intiaanimarkkinoilla, missä kojut notkuvat perulaisia villapaitoja, värikkäitä laukkuja, kauniita nukkeja ja perinteisiä koruja. Pisac tunnetaan markkinoiden lisäksi inkaraunioistaan, jotka sijaitsevat korkealla vuorenrinteellä kylän yläpuolella. Vaikuttavien pengerviljelmien yläpuolella kohoavat rauniot on rakennettu pienemmistä kivistä kuin Saqsaywamanin, mutta inkojen taidokas rakennustekniikka tekee täälläkin suuren vaikutuksen – ja niin tekee myös huipulta avautuva näköala.
Lounaan jälkeen matka jatkuu viehättävään Ollantaytambon kaupunkiin, joka sijaitsee laakson sydämessä. Ollantaytamboa pidetään eräänlaisena ulkoilmamuseona, jonka asukkaat edelleen noudattavat ikivanhoja perinteitä ja lakeja. Kaupunki tunnetaan parhaiten samannimisestä mahtavasta inkalinnoituksesta, joka koostuu jyrkistä terasseista, kylpylöistä, temppeleistä ja sotilaallisista rakennuksista.
Lopuksi palataan takaisin Cuscoon, missä loppupäivä on vapaata aikaa.
Matkan pituus: n. 160 km.
Matkan kesto: n. 10 tuntia ml. tauot
Tänä aamuna matka kulkee Cuscosta Aguas Calientesiin. Kuljetus koostuu linja-auton ja junan yhdistelmästä vuodenajasta riippuen. Aguas Calientes on vilkas ja täynnä vierailijoita, jotka tulevat ihailemaan upeita Machu Picchun raunioita. Kun saavut rautatieasemalle, sinua ollaan vastassa, ja sinut saatetaan hotelliisi.
Loppupäivä on vapaa-aikaasi, jolloin voit tutustua Aguas Calientesiin omatoimisesti. Voit nauttia lounaan ja käydä vaikkapa kuumissa lähteissä, joissa voit rentoutua luonnollisesti lämmitetyssä vedessä. Muista ottaa uima-asu mukaan. Kaupungin nimi Aguas Calientes tarkoittaa kuumaa vettä ja viittaa näihin kuumiin lähteisiin.
Matkan pituus: n. 125 km.
Matkan kesto: Cusco–Aguas Calientes (bussi + juna): n. 4 tuntia
Tänään on vuorossa yksi koko matkan suurimmista kohokohdista! Sinut noudetaan varhain aamulla hotelliltasi, josta ajetaan bussilla legendaarisen Machu Picchun raunioille. Tämä muinainen inkakaupunki on kulttuurihistoriallisesti niin arvokas, että se on valittu yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä. Vaikuttava rauniokompleksi sijaitsee jyrkällä vehreällä harjulla Urubamban laaksossa, missä sitä ympäröivät pilvimetsät, vihreäkylkiset vuoret ja kauempana horisontissa kohoavat lumiset huiput. Perillä on ohjelmassa opastettu kierros, jonka aikana tutustutaan jyrkille rinteille rakennettuihin kapeisiin terasseihin, pieniin taloihin, vankiloihin ja hautapaikkoihin sekä inkojen kiehtovaan kulttuuriin ja historiaan.
Sanotaan, että ensimmäinen Machu Picchussa käynyt ulkomaalainen oli yhdysvaltalainen Hiram Bingham, joka ”löysi” rauniokaupungin 24. heinäkuuta 1911. Tarina ei ole aivan totta, mutta joka tapauksessa tämä kiehtova inkakaupunki tuli suuren yleisön tietoisuuteen Binghamin ansiosta. Machu Picchu rakennettiin 1400-luvun puolivälissä inkavaltakunnan suuruuden aikana, mutta se hylättiin jo alle sata vuotta myöhemmin, luultavimmin isorokkoepidemian takia. Espanjalaiset valloittajat eivät koskaan löytäneet Machu Picchua, ja siksi pyhällä kaupungilla on niin suuri kulttuurinen merkitys. Ennen kuin kaupunki hylättiin, siellä asui korkea-arvoisia virkamiehiä, käsityöläisiä, palvelijoita ja neitsyitä, jotka määrättiin omistamaan koko elämänsä auringon jumalalle. Loistelias kaupunki käsitti temppeleitä, asuintaloja, katuja, suihkulähteitä ja akvedukteja, joita pitkin vesi edelleen virtaa vuoren molemmilla puolilla oleville pengerviljelmille.
Opastetun kierroksen jälkeen on aikaa tutustua raunioihin omin neuvoin.
Juna takaisin Cuscoon lähtee myöhään iltapäivällä. Opas kertoo tarkan lähtöajankohdan Machu Picchun kierroksen jälkeen.
Perillä Cuscossa saat kyydin majoituspaikkaasi.
Matkan pituus: n. 125 km.
Matkan kesto: Aguas Calientes–Cusco (juna + bussi): n. 4 tuntia
Tänään ei ole erityistä ohjelmaa, joten voit viettää päivän miten haluat. Voit käydä hankkimassa viimeiset matkamuistot tai vain kierrellä historiallisen kaupungin katuja ja nauttia tunnelmasta.
Jos haluat ihailla Andien satumaisia maisemia vielä kerran, voit varata lisäretken vaikuttavalle Rainbow Mountainille. Rainbow Mountain eli sateenkaarivuori on yksi Cuscon ulkopuolella kohoavista värikkäistä vuorista, joiden väriloisto syntyy erilaisten mineraalien yhdistelmästä. Kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuva jylhä vuori on ainutlaatuinen näky.
Voit valita myös retken Morayn inkaraunioille ja Marasin suolakaivoksille – tai miltä kuulostaisi tutustua perulaiseen keittiöön mielenkiintoisella ja maukkaalla kokkauskurssilla?
Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan lentokentälle, mistä lennät Suomeen välilaskun/-laskujen kautta.
Laskeudut Suomeen tapahtumarikkaan loman jälkeen.
|
Tiedämme, että aikasi on arvokasta. Tarjoamme huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.
Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.
Suunnittelemme matkoja, jotka matka- ja maa-asiantuntijamme ovat laatineet laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.
TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.