TURVATAKUU - Lue lisää

Kestävyys

Kestävyys
Kestävyys
KotiKestävyys

Kestävyys

KotiKestävyys

Mitä oikeastaan tarkoittaa, kun matkatoimisto väittää työskentelevänsä määrätietoisesti vastuullisuuden ja kestävyyden eteen? Eikö ole ristiriitaista lähettää ihmisiä toiselle puolelle maailmaa lentokoneella ja samalla sanoa, että pyrkii kehittämään kestäviä ratkaisuja?

Lyhyt vastaus on: kyllä.
Mutta oikea vastaus on: ei välttämättä.

Siksi TourCompass on sitoutunut tavoitteelliseen pitkän aikavälin kestävän kehityksen strategiaan. Pyrimme vastuullisuuteen kaikessa liiketoiminnassamme.

Edessämme olevat ilmasto- ja ympäristöhaasteet ovat valtavia. Meille on selvää, että olemme osaltamme vastuussa. Siksi olemme allekirjoittaneet Pariisin ilmastosopimuksen ilmastotavoitteet. 

Teemme myös konkreettista työtä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden eteen, koska uskomme, että meillä on ainutlaatuinen tilaisuus edistää sekä ympäristönsuojelua että myönteistä sosiaalista kehitystä kohdemaissamme.

Laadimme joka vuosi ilmastoraportin, ja meillä on hyvin konkreettinen ja tavoitteellinen suunnitelma sen suhteen, miten voimme auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä. 

Ympäristöasioissa työskentelemme ensisijaisesti biologisen monimuotoisuuden ja erityisesti eläinten hyvinvoinnin ja haavoittuvien luontoalueiden suojelun hyväksi.

Sosiaalinen ulottuvuus on kuitenkin se, missä voimme vaikuttaa eniten.

Monet matkoistamme suuntautuvat maailmankolkkiin, joissa ihmisten elintaso ei ole lähelläkään sitä, mihin olemme itse tottuneet. Matkoja järjestämällä voimme kuitenkin auttaa luomaan työpaikkoja, edistämään talouskasvua, lisäämään koulutusmahdollisuuksia ja parantamaan ihmisten elinoloja.

Otamme tämän tehtävän vakavasti. Valitsemme yhteistyökumppaneita, jotka työskentelevät aktiivisesti positiivisen muutoksen edistämiseksi paikallisyhteisöissään. Lisäksi tuemme monenlaisia hankkeita, joiden tavoitteena on myönteisen vaikutuksen aikaansaaminen maailmassa.

Juuri se on myös matkojemme tavoitteena: myönteinen kokemus sekä matkailijoille että niille, jotka luovat heille matkakokemuksia. 

Alla voit tutustua joihinkin projekteihin, joissa olemme jo mukana.

Voit lukea viimeisimmän kestävän kehityksen raporttimme täällä.

Olemme sitoutuneet
Hankkeet, joita tuemme

Sertifikaatit

UN Global Compact

UN Global Compact

TourCompass on Yhdistyneiden kansakuntien UN Global Compact -yritysaloitteen jäsen. UN Global Compact on maailmanlaajuinen yritysten ja organisaatioiden verkosto, joka on sitoutunut toimimaan kymmenen periaatteen mukaisesti ihmisoikeuksien, työntekijöiden oikeuksien, ilmaston ja ympäristön sekä korruption torjunnan puolesta sekä edistämään kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. UN Global Compact -jäsenenä meidän on raportoitava vuosittain työstämme kymmenen periaatteen mukaisesti ja kerrottava, miten olemme yrityksenä edistäneet kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista menneen vuoden aikana.

Science Based Targets

Science Based Targets

TourCompassilla on varsin kunnianhimoinen ilmastotavoite. Olemme allekirjoittaneet Pariisin ilmastosopimuksen ja teemme kovasti töitä CO2-päästöjemme vähentämiseksi – sekä suoraan että välillisesti. Siksi olemme ylpeitä siitä, että meillä on Science Based Target -sertifikaatti.