TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Japaniin

Japani on yksi Aasian vanhoista suurista kulttuureista, joka arvostaa perinteitä mutta katsoo samalla myös tulevaisuuteen.

Japani on loistava matkakohde, joka tarjoaa kaikkea hypermoderneista miljoonakaupungeista ja luotijunista Alppien autenttisiin pikkukyliin ja hienoihin historiallisiin linnoihin.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Japaniin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Japani
Japani
KotiAasiaJapani

Matkat Japaniin

Japani on yksi Aasian vanhoista suurista kulttuureista, joka arvostaa perinteitä mutta katsoo samalla myös tulevaisuuteen.

Japani on loistava matkakohde, joka tarjoaa kaikkea hypermoderneista miljoonakaupungeista ja luotijunista Alppien autenttisiin pikkukyliin ja hienoihin historiallisiin linnoihin.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Japaniin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

KotiAasiaJapani

Miksi kannattaa matkustaa Japaniin?

Japani on yksi koko Aasian kiehtovimmista kohteista. Nousevan auringon maassa sinua odottavat koko mantereen mittakaavassa merkittävät nähtävyydet, luostarit ja pyhäköt, henkeäsalpaavan kauniit puutarhat ja vaihtelevat luonnonmaisemat, hypermoderni huipputeknologia ja herkulliset gastronomiset elämykset.

Japani on monin tavoin ainutlaatuinen matkakohde. Japanilainen kulttuuri on pohjoiseurooppalaiseen verrattuna hyvin erilainen, joten vierailijaa odottaa täällä poikkeuksellisen mielenkiintoinen maa ja kansa sekä monet uudenlaiset ja kiehtovat elämykset. Jo pelkästään japanilaisten ihmisten kohtaaminen ja heidän erikoiset tapansa, ylpeät perinteensä, vieraanvaraisuutensa, nöyryytensä ja avuliaisuutensa tekevät taatusti lähtemättömän vaikutuksen.

Toisaalta vuosisatoja vanhat traditiot, joita edelleen vaalitaan teehuoneissa, viehättävät geishat, pyhäköt, temppelit ja japanilaiset puutarhat ja toisaalta nyky-Japanin hypermoderni arkkitehtuuri ja huipputeknologia luotijunineen (Shinkansen) luovat kontrastin, joka valloittaa kenen tahansa matkailijan sydämen.

Harvat tietävät, että Japanin tuhannet Tyynessämeressä sijaitsevat saaret tarjoavat myös upeita hiekkarantoja ja trooppista eksotiikkaa. Kiertomatka onkin mahdollista päättää rentouttavaan rantalomaan, jonka aikana voit nauttia niin hienoista hiekkarannoista kuin hyvistä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksista. 

Kiertomatkamme Japanissa

Osa matkoista kattaa hieman pienemmän maantieteellisen alueen mutta tarjoaa vastaavasti enemmän mahdollisuuksia syventyä Kiotoon ja Tokioon, kun taas osa tarjoaa mahdollisuuden kiertää Japania isommassa mittakaavassa. Joitain matkoja on lisäksi mahdollista pidentää yhdistämällä niihin rantaloma.

Alla voit lukea lisää nähtävyyksistä ja elämyksistä, jotka odottavat sinua kiertomatkoillamme.

Kioto

Kioto on Japanin sydän, jossa perinteet näkyvät vahvasti kaikkialla. Mukulakivet peittävät edelleen monia ikivanhoja katuja, ja kaikkialla näkyy päiväksi traditionaaliseen kimonoon pukeutuneita turisteja.
Kiotossa pääset osallistumaan perinteiseen teeseremoniaan. Kävelet läpi elävien ja aktiivisten geishakorttelien, jossa voit nähdä hohtaviin silkkikimonoihin pukeutuneita geishaoppilaita eli maikoja kiirehtimässä teehuoneesta toiseen. Kaupungin lähes 2000 pyhäkköä ja muuta vanhaa rakennusta luovat Kiotoon kiehtovaa historiallista tunnelmaa. Oman osuutensa tunnelmaan tuovat kaikkialla näkyvät viehättävät puutarhat ja vesiväylät.

Tokio

Tokiossa kaikki on suurta, uutta ja tehokasta. Kaupungissa on monta keskustaa, joista jokaisella on oma tarinansa ja merkityksensä. Shinjukulle ovat ominaisia jylhät pilvenpiirtäjät, joissa terästä ja lasia ei ole säästelty, sekä siellä täällä todelliset arkkitehtoniset helmet.

Uskomattoman tehokkaan liikenneverkoston ytimessä olevat mega-asemat ovat jo itsessään visiitin arvoisia. Samanaikaisesti metropoli pitää sisällään lukuisia rakkaudella vaalittuja historiallisia ja kulttuurisesti arvokkaita kohteita, joita ovat esimerkiksi Keisarillinen palatsi, kauniit ja paljon kävijöitä houkuttelevat puistot sekä Senso-jin temppeli.

Shibuyan erillisalue tunnetaan kenties parhaiten maailman vilkkaimmasta valo-ohjatusta tienristeyksestä, jossa tuhannet ihmiset ylittävät kadun samanaikaisesti, kun liikennevalot näyttävät vihreää samanaikaisesti kaikista suunnista tuleville ihmisille ja punaista kaikille ajoneuvoille. Vilkas risteys on erityisen vaikuttava näky ylhäältä katsottuna, mihin ympäröivät rakennukset tarjoavat monia mahdollisuuksia.

Puistot ja zen-puutarhat

Japanin puistot ja puutarhat ovat maailmankuuluja, eikä syyttä. Upeita puutarhoja löytyy usein etenkin pyhäköiden ja temppeleiden yhteydestä.

Tokion isommissa puistoissa, kuten Uenossa, voit etenkin kirsikkapuiden kukinnan (sakura) aikaan maalis-huhtikuun taitteessa kokea monia kansanjuhlia. Japanilaisille kirsikankukkien katselu eli hanami on yksi vuoden merkittävimpiä juhlia. He pakkaavat piknikin koriin ja menevät koko perheen voimin puistoon nauttimaan yhdessäolosta ja ihailemaan puista hiljakseen leijailevia, herkän vaaleanpunaisia kukkia.

Kiotossa sijaitsevan Daitoku-ji-temppelikompleksin alueella on useita temppeleitä, joilla kullakin on oma zen-puutarhansa. Niistä kenties suosituin valokuvauskohde on Ryogen-in.

Shinkansen

Shinkansen-luotijunat ovat maailman nopeimpia, ja niillä matkustaminen on ainutlaatuinen kokemus.

Junalla taitat helposti 500 km matkan vain kahdessa tunnissa. Luotijunien virtaviivainen muotoilu tekee niistä myös kauniita. Rautatieasemilla luotijunille on varattu omat laiturinsa. Kun odotat laiturilla omaa junaasi, voit vain ihmetellä muiden ohikulkevien Shinkansen-junien vaikuttavaa nopeutta, kun ne suhahtavat ohitsesi kuin ohjukset. Kun jo istut omalla paikallasi, voit tuskin huomata junan lähtemistä liikkeelle. Shinkansenit kiitävät maisemien läpi kuin nuolet, eikä niiden valtavaa voimaa ja nopeutta voi olla ihailematta.

Onsen

Jos haluat tuntea itsesi japanilaiseksi, onsen on siihen paras paikka. Nimi ’onsen’ tarkoittaa kuumaa lähdettä, mutta onsenilla tarkoitetaan myös kylpyaltaita, joihin saadaan vesi kuumista lähteistä. Onsenissa kylpemisellä on satojen vuosien historia Japanissa. Onsen-kylpylöissä kylvetään alasti, ja käyttäytymistä koskevat määrätyt säännöt. Niin naiset kuin miehetkin kylpivät yhdessä aina siihen saakka, kun länsimainen turismi alkoi yleistyä vain joitakin vuosia sitten. Tänä päivänä useimmissa onsen-kylpylöissä eri sukupuolet kylpevät erikseen, mutta voit silti kokea niissä autenttisen japanilaisen kulttuurielämyksen.

Onsen-kylpylöitä on sekä yksityisiä että yleisiä, ja kivennäispitoisessa vedessä oleskelua pidetään yleisesti terveellisenä. Onsenit ovat usein Ryokanien eli kylpylämajatalojen yhteydessä. Ryokanit ovat traditionaalisia majataloja, joissa nukutaan futoneilla ja nautitaan perinteisestä japanilaisesta ruoasta.

Aktiivinen, terveellinen ja herkullinen loma

Japani tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia aktiiviseen ja terveelliseen lomailuun sekä valtavasti kulinaarisia nautintoja. Japanilaisten keskimääräinen elinajanodote on maailman korkein, mikä on lähinnä seurausta erittäin terveellisestä ruokavaliosta, johon kuuluu paljon tuoreita kasviksia, kalaa, tofua ja paljon muuta. Japanilaiset arvostavat laatua myös ruokakulttuurissaan. Tuoreet raaka-aineet ovat avainasemassa, joten tiedossasi on lukuisia monipuolisia, vaihtelevia ja herkullisia makuelämyksiä.

Japanilaisen keittiön erikoisuuksiin kuuluvat misokeitto, yakitori, sukiyaki, nuudelit, vihreä tee ja sake sekä tietenkin sushi ja kobe-naudanliha. Kala ja äyriäiset kaikissa muodoissaan ovat japanilaisten ylivoimaista suosikkiruokaa, mutta myös kanaa, naudanlihaa ja porsaanlihaa on yleisesti saatavilla – samoin kuin hevosenlihaa, joka on Japanissa varsin tavallinen ruokalaji.

Useimmat japanilaiset pyrkivät ylläpitämään terveellisiä ja aktiivisia elämäntapoja, jotka ovat hyväksi sekä sielulle että ruumiille. Pyöräily ja patikointi ovat suosittuja, ja turistinkin on helppo ottaa osaa paikallisten aktiiviseen elämään, koska patikkareittejä ja pyöräteitä on kaikkialla.

Haluatko tietää lisää matkoistamme?

Voit tutustua paremmin yksittäisiin Japanin-matkoihin valitsemalla kunkin matkan kohdalla ”Lue lisää” -painikkeen. Kunkin matkan sivulla on paljon tietoa matkaohjelmasta ja hinnoista ja paljon muuta.

Onko sinulla kysyttävää?

Voit lukea lisää Japaniin matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista kohdassa käytännön tietoa.

Jos sinulla on kysyttävää Japanista, matkan varaamisesta tai muista matkoistamme Itä- ja Kaakkois-Aasiaan, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen