TURVATAKUU - Lue lisää
9 päivää

Kioto & Tokio – Japanin sydän & aivot

Koe Japanin tärkeimmät kulttuurikaupungit Tokio ja Kioto. Hypermodernin suurkaupungin ja ikivanhojen perinteiden välinen kontrasti tekee unohtumattoman vaikutuksen jokaiseen Japanin-kävijään

Kioto & Tokio – Japanin sydän & aivot
Kioto & Tokio – Japanin sydän & aivot
9 päivää
KotiAasiaJapaniKioto & Tokio – Japanin sydän & aivot

Kioto & Tokio – Japanin sydän & aivot

Koe Japanin tärkeimmät kulttuurikaupungit Tokio ja Kioto. Hypermodernin suurkaupungin ja ikivanhojen perinteiden välinen kontrasti tekee unohtumattoman vaikutuksen jokaiseen Japanin-kävijään

KotiAasiaJapaniKioto & Tokio – Japanin sydän & aivot
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Osakaan ja takaisin kotiin Tokiosta
 • Bussikuljetus Osakan lentokentältä hotelliin Kiotossa
 • Oppaan palvelut Osakan lentokentälle saapumisen yhteydessä
 • Bussikuljetus hotellilta lentokentälle Tokiossa
 • Shinkansen-junamatka Kiotosta Tokioon
 • Sähköinen IC-junakortti 4500 JPY:llä Tokioon
 • 7 yötä turistiluokan hotelleissa, sis. aamiainen
 • Kaikki mainitut kuljetukset ja retket kansainvälisessä 2-14 hengen ryhmässä, TourCompass-matkatoimistoperheen asiakkaiden kanssa
 • Paikallinen englantia puhuva opas kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – Hinta on voimassa, kun osallistujia on vähintään 2. Kysy lisää hinnoista, jos matkustat yksin

Kattava retkipaketti:

 • Opastettu retki Kiotossa: Ginkaku-ji (Hopeapaviljonki), Filosofin polku Higashimayan temppelikaupunginosassa ja Kiyomizu-dera temppeli
 • Opastettu puolipäiväretki Tokiossa: Shibuya, Takeshita-dori ja Tokyo Metropolitan Government Building
 • Opastettu kokopäiväretki Tokiossa: Meijin pyhäkkö, Omotesando, Asakusa, Senso-jin temppeli, veneretki Sumidajoella, Hamarikyun puisto

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Tämä matka vie sinut Japanin ytimeen. Sukella vanhan pääkaupungin Kioton historiaan ja tutustu sen syvälle juurtuneeseen kunnioituksen, järjestyksen ja vanhojen perinteiden kulttuuriin. Seikkaile hypermodernissa Tokiossa Keisarillisen palatsin historiallisista tunnelmista Akihabaran mangamekkaan ja superrikkaiden Ginzaan. Kioton hyvin säilynyt kaupunkikuva ja sen matalat, ohutseinäiset puutalot liukuovineen vievät sinut menneen ajan Japaniin, kun taas Tokiossa pääset ihailemaan futuristisia mega-asemia, modernia arkkitehtuuria ja pilvenpiirtäjiä.

Kiotossa vierailet kahdessa merkittävässä nähtävyydessä, jotka ovat molemmat UNESCO:n maailmanperintökohteita: Ginkaku-ji eli hopeapaviljonki ja kaunis Kiyomizun temppelikompleksi. Kiotossa vallitseva erityinen, historiaa huokuva tunnelma syntyy kaupungin lukemattomista temppeleistä, teehuoneista ja paviljongeista. Oman lisänsä tunnelmaan tuovat monet viehättävät puutarhat, viheralueet ja vesistöt.

Opastetulla kierroksella Tokiossa tutustut moderniin Japaniin, jolle ovat ominaista trendien harjalla liikkuva nuoriso, neonvalot, elektroniikka ja supertehokas liikennejärjestelmä. Samanaikaisesti metropoli pitää sisällään lukuisia rakkaudella vaalittuja historiallisia ja kulttuurisesti arvokkaita kohteita, joita ovat esimerkiksi Keisarillinen palatsi, kauniit ja paljon kävijöitä houkuttelevat puistot sekä Senso-jin temppeli.

Miksi valita tämä matka?

 • Sukella Japanilaisen kulttuurin sydämeen hypermodernissa Tokiossa ja perinteikkään Kioton kauniissa temppeleissä ja pyhäköissä. Junamatka Shinkansen-luotijunalla sisältyy matkaan
 • Suurkaupunki Tokiossa vaikutuksen tekee etenkin Shibuyan risteys, joka on maailman vilkkain suojatie
 • Ihastele perinteisiin kimonoihin pukeutuneita maikoja, jotka kiirehtivät Kioton geishakorttelissa teehuoneesta toiseen
 • Jatka matkaa luontolomalla Hakonen kansallispuistossa Mount Fujin juurella ja nauti onsen-kylvystä perinteisessä Ryokanissa

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Lento valitulta lentokentältä Suomesta välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Osakaan – kuljetus Kiotoon

Saavuttuasi perille kuljet maahantulotarkistuksen läpi ja noudat matkalaukkusi. Tuloaulassa sinua odottaa yhteistyökumppanimme edustaja, jonka tunnistat nimelläsi merkitystä kyltistä.

Opas saattaa sinut bussille, jolla matkustat Kiotossa sijaitsevaan hotelliisi. Huomaa, että opas itse ei matkusta kanssasi bussissa.

Perillä hotellissa saat infopaketin, joka sisältää junalippusi Kiotosta Tokioon sekä Tokiossa käytettävän IC-kortin, joka on junissa ja busseissa käyvä elektroninen matkakortti. Kortille on ladattu valmiiksi 4 500 JPY. Lisää rahaa on helppo ladata tarpeen mukaan.

Sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa nauttia Kiotosta.

Kioto on upea historiallinen kaupunki, jolla on ollut ja on edelleenkin suuri vaikutus japanilaiseen kansallistuntoon. Kioto oli Japanin pääkaupunki yli tuhannen vuoden ajan aina vuoteen 1868 saakka. Kaupungissa on n. 2000 historiallista temppeliä, pyhäkköä ja keisarillista rakennusta sekä joukko yliopistoja. Tänä päivänä Kiotossa on 17 rakennusta, jotka ovat UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Kiotossa japanilaista kulttuuria ei pidetä vain historiallisena perintönä, eikä geishakortteleita ja teehuoneita ylläpidetä vain turisteja varten. Kompaktissa kaupungissa on myös helppo suunnistaa. Koska Kiotossa on vain 1,5 miljoonaa asukasta, sitä pidetäänkin yhtenä Japanin ”pienemmistä” kaupungeista!

Päivä 3: Opastettu kokopäiväretki Kiotossa

Tänään on ohjemassa 5 tunnin opastettu kierros, jonka aikana vierailet Kioton kolmessa tärkeimmässä nähtävyydessä: viehättävässä UNESCO:n maailmanperintökohteessa Ginkaku-jissa, kuuluisalla Filosofin polulla ja Kiyomizu-derassa. Kierros tehdään kävellen, joten muista mukavat jalkineet.

Oppaasi noutaa sinut hotelliltasi. Ensimmäinen etappi on Ginkaku-ji, joka tunnetaan myös nimellä Hopeapaviljonki. Zen-temppeli rakennettiin alun perin erään shogunin yksityishuvilaksi, ja sitä ympäröivät erittäin kauniit puutarhat. Etenkin ikoninen kivipuutarha on upea näky. Ginkaku-jille johtava tie on kapea ja viehättävä, ja sen varrella on monia pikku kauppoja ja kahviloita. Täällä on useimmiten myös mahdollista ostaa riksa-ajelu.

Hopeapaviljongilta jatketaan pitkin Filosofin polkua Higashiyaman alueen pohjoisosan läpi. Filosofin polku kulkee pitkin kanavan vartta, jonne on istutettu satoja japanilaisia kirsikkapuita. Sakuran eli kirsikan kukinta-aikaan alue on erityisen suosittu.

Retken viimeinen kohde on kukkulan huipulla kohoava Kiyomizu-deran temppeli. Kauniissa ja vaikuttavassa temppelirakennuksessa on kolme kerrosta ja se on rakennettu puusta. Temppelissä on iso terassi, josta avautuu hieno näköala Kioton yli.

Päivä 4: Kioto omin neuvoin

Päivä on vapaata aikaa.

Kiotolla on niin paljon tarjottavaa, että valitseminen voi osoittautua vaikeaksi!

Voit esimerkiksi vuokrata polkupyörän ja lähteä tutkimusretkelle Kioton lukemattomien vesiväylien rantoja pitkin. Kuten lähes kaikissa muissakin kaupungeissa, joilla on pitkä historia, myös Kiotossa vesireittien saavutettavuus oli ensiarvoisen tärkeää. Kioton läpi virtaa kolme jokea, joiden varsille on rakennettu satoja kanavia, minkä lisäksi kaupungissa on lukemattomia lähteitä ja lampia. Kaikkialla on vehreää kasvillisuutta, joka antaa etenkin kesäaikaan tervetullutta varjoa ja suojaa. Kirsikankukkien aikaan kaupungin vesialueet ovat kauneimmillaan.

Voit myös lähteä yksinkertaisesti kävelemään kaupungin kaduille ja nauttimaan tunnelmasta. Huomaat pian, että Kiotossa on paljon myös japanilaisia turisteja, ja yksi paikallisten – niin miesten kuin naistenkin –  lempipuuhista on pukeutua päiväksi perinteiseen kimonoon. Kauniit asut tuovat katukuvaan väriä, ja etenkin nuoret ihmiset nauttivat pukeutumisesta silminnähden.

Kaupungissa on luonnollisesti paljon nähtävyyksiä, jotka eivät olleet mukana edellispäivän ohjelmassa. Fushimi Inari-taisha on nähtävyys, joka tuli kuuluisaksi kaikkialla maailmassa ”Geishan muistelmat” -elokuvan ansiosta. Pyhäkköön johtavia polkuja reunustavat oranssinpunaiset portit luovat vaikutelman pitkästä pergolasta. Portteja ovat lahjoittaneet monet eri henkilöt, ja lahjoittajan nimi on kirjoitettu kuhunkin porttiin mustalla kirjoitusmerkillä. Jopa 10000 vieri vieressä seisovaa kaunista porttia luovat ainutlaatuista tunnelmaa temppelin alueelle.

Toinen merkittävä nähtävyys on Kinkaku-ji eli Kultainen paviljonki. Kultainen paviljonki on Kioton tärkein tunnusmerkki. Kolmikerroksinen rakennus sijaitsee pienen lammen rannalla. Näky on vaikuttava, kun valo osuu lehtikullalla päällystettyyn temppeliin ja saa sen heijastumaan peilikirkkaan lammen pinnasta.

Kioto tunnetaan kaikkialla Japanissa kulinaristin onnelana. Hyviä ja erinomaisia ravintoloita on kaikkialla, samoin kuin kuhisevia toreja, kuten Nishiki. Suosittelemme myös mielenkiintoista ruoanvalmistuskurssia.

Päivä 5: Shinkansenilla Kiotosta Tokioon – opastettu kierros Tokiossa

Tänään jätät taaksesi kulttuurikaupunki Kioton, jota sanotaan Japanin sydämeksi, ja otat kurssin kohti Tokiota, jota pidetään Japanin aivoina.

Siirryt itsenäisesti Kioto Stationille, josta lähdet matkaan luotijunalla eli Shinkansenilla. Suosittelemme, että ostat ennen lähtöä Kioton rautatieasemalta ”bento-boxin” eli japanilaisen eväspaketin. Valikoima on valtava, ja bento-box on täydellinen lounas junassa nautittavaksi.

Junamatka Japanissa todellinen elämys. Luotijunissa on tavallisesti joko 6, 8, 12 tai 18 vaunua. Aseman infotauluista voit nähdä, kuinka monta vaunua kussakin yksittäisessä junassa on. Laiturilla olevista merkinnöistä voit myös helposti nähdä, mihin kohtaan oma vaunusi tulee. Juna osuu oikeiden merkkien kohdalle senttimetrien tarkkuudella. Laituriin on maalattu esim. ”6 vaunua – vaunu nro. 5” tai ”12 vaunua – vaunu nro. 3”. Järjestelmä on erittäin helposti ymmärrettävä, kun sen kerran on hoksannut. Japanilainen jonotuskulttuuri on hienostunut: laiturille asetutaan siistiin jonoon oikean merkin kohdalle, ja junaan noustaan rauhallisesti siinä järjestyksessä, missä laiturille on tultu – tönimistä tai kiilaamista ei katsota hyvällä!

Junat kulkevat tarkasti aikataulussaan kaikkialla Japanissa, ja yli parin minuutin myöhästymiset ovat ennenkuulumattomia. Myöhästymistä puidaan matkustajien keskuudessa pitkään, ja siitä mainitaan jopa televisio- ja radiouutisissa.

Kioton päärautatieasemalta Tokioon on matkaa 524 km. Shinkansen-luotijuna taittaa matkan vähän yli kahdessa tunnissa.

Saavuttuasi Tokioon tapaat rautatieasemalla oppaasi, joka saattaa sinut hotellillesi. Asemalta hotellille matkustat metrolla IC-lipulla, jonka sait 2. päivän infotilaisuudessa.

Iltapäivällä on ohjelmassa opastettu kaupunkikierros modernissa Tokiossa. Opastettu puolipäiväkierros alkaa Shibuyasta. Shibuya tunnetaan monista asioista. Se on samanaikaisesti: 1) muotivaatteisiin ja asusteisiin keskittyvä vilkas shoppailukeskus , 2) trendikkäiden muotisuunnittelijoiden ja viihdyttäjien kokoontumispaikka, sekä 3) Tokion tunnetuin ja valokuvatuin tienristeys, jossa tuhannet ihmiset ylittävät kadun kaikista suunnista samanaikaisesti, kun liikennevalot näyttävät vihreää jalankulkijoille ja punaista kaikille ajoneuvoille.

Shibyasta matka jatkuu Harajukuun, joka on toinen Tokion kahdesta muotikeskuksesta. Yksi Harajukun alueen tunnetuimmista kaduista on Takeshita-dori, joka sivukatuineen on todellinen teinikulttuurin mekka. Täällä näet etenkin mielikuvituksellisiin ja värikkäisiin asuihin sonnustautuneita nuoria. Pukeutumisessa lähes kaikki on sallittua, mutta asukokonaisuudet ovat kuitenkin varsin peittäviä.

Päivä huipentuu upeisiin näköaloihin 202 metriä korkean Tokyo Metropolitan Government Buildingin näköalapaikalta. Selkeällä säällä täältä on mahdollista nähdä aina Fuji-vuorelle asti.

Päivä 6: Kokopäiväretki: opastettu kierros Tokiossa

Tänään sinua odottaa opastettu kokopäiväretki Tokiossa. Opas noutaa sinut hotelliltasi, ja kierroksen ensimmäinen etappi on Meiji-pyhäkkö. Retki tehdään julkisilla liikennevälineillä, joilla liikkuminen on nopeaa ja näppärää.

Meiji-pyhäkkö on omistettu keisari Meijin muistolle. Pyhäkkö sijaitsee keskellä Tokiota metsänkaltaisessa puistossa. Sisään kuljetaan kahden suuren šintoportin läpi. Perillä vallitsee rauhallisen hengellinen tunnelma, joka luo vaikuttavan vastakohdan hektiselle kaupunkielämälle. Meijin pyhäkkö on monien japanilaisten suosima paikka viettää perinteisiä häitä, joten vierailusi aikana voit hyvinkin nähdä temppelin alueella šintopappeja, morsiuspareja ja häävieraita.

Meijistä matka jatkuu Omotesandō-kadulle, joka on Tokion vastine 5th Avenuelle tai Champs-Elyseesille. Kadun varrella on monien kansainvälisten muotibrändien liikkeitä. Huomaat pian, kuinka ostosten tekemisen jälkeen henkilökunta saattaa asiakkaan liikkeen sisältä kadulle asti syvään kumartaen. Syvä kumarrus on klassinen japanilainen ele, jolla ilmaistaan syvää kunnioitusta.

Seuraavaksi suunnataan Asakusaan, joka on Tokion vanha kaupunginosa. Asakusassa on edelleen joitain vanhoja rakennuksia, eikä täällä ole korkeita pilvenpiirtäjiä. Kaduilla vallitsevan tunnelman lisäksi yksi Asakusan tärkeimpiä nähtävyyksiä on Sensoji-temppeli. Senso-ji on Tokion vanhin temppeli, ja monille japanilaisille on erityisen tärkeää tulla tänne sytyttämään suitsukkeita. Nakamise-dori on pitkä kävelykatu, jonka varrella on matkamuistomyymälöitä ja ruokakauppoja koko matkan Sensoji-temppelille asti. Elämää kuhisevalla kadulla voit nähdä monia perinteisiin kimonoihin pukeutuneita naisia, pariskuntia ja joskus jopa kokonaisia perheisiä. He ovat matkalla temppeliin, jossa he sytyttävät suitsukkeita, leyhyttelevät niiden savua päälleen ja rukoilevat onnea elämäänsä, paranemista sairaudesta, lasten saamista tai mitä tahansa muuta, mitä he elämässään toivovat.

Senso-jistä on vain lyhyt kävelymatka Sumida-joelle. Seuraavaksi onkin vuorossa veneretki, jonka aikana pääset näkemään Tokion hieman eri näkökulmasta. Matka vie ohi legendaaristen rakennusten, kuten Asahi Super Dry -panimon pääkonttorin sekä 12 sillan, jotka ovat arkkitehtonisesti ja väriltään varsin erilaisia.

Nouset veneestä Hamarikyun kohdalla. Hamarikyu Gardens on puisto, joka sijaitsee Tokion sydämessä Tokionlahden rannalla. Puiston erikoisuus ovat suolavesijärvet, joiden vedenpinta nousee ja laskee vuoroveden mukana. Puisto perustettiin Edo-kauden alussa vuoden 1600 tienoilla, ja sen vehreiden maisemien taustalla siintävät Tokion modernit pilvenpiirtäjät luovat hienon kontrastin, joka kertoo paljon tämän päivän Japanista. Pistossa on myös teehuoneita, joissa voit nauttia kupillisen höyryävän kuumaa ”matchaa” eli vihreää teetä.

Palaat hotellille myöhään iltapäivällä.

Päivät 7-8: Tokio omin neuvoin

Päivät ovat vapaita.

Tokiolla on valtavasti tarjottavaa. Keisarillinen palatsi ja sen vallihaudan yli kulkeva Nijubashi-silta ovat kenties Tokion legendaarisimmat nähtävyydet. Ginzan hienostoalue, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä palatsista ja sen puistosta, tunnetaan maailman korkeimmista neliöhinnoista ja superrikkaiden boheemista elämäntavasta. Alueelta löytyy kaikkea kahviloista baareihin, ravintoloihin ja ostoskeskuksiin.

Akihabaran kaupunginosasta löytyy elektroniikkaa joka lähtöön. Elektroniikkaa myydään käytännössä kaikissa kaupoissa. Viime vuosien aikana kaupunginosa on niittänyt mainetta myös otaku-kulttuurin ja manga-fanien keskuudessa. Täällä voit myös kokea ainutlaatuisen elämyksen vierailemalla ”maid cafessa”, joiden tarjoilijat ovat pukeutuneet sarjakuvamaisiin sisäkköasuihin.

Päivä 9: Kotimatka Tokiosta Suomeen

Päivä on vapaasti käytössäsi lentokenttäkuljetukseen asti. Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta lennät Suomeen. Matkan varrella voi olla välilasku/ja.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Raitista ilmaa ja elämyksiä Hakonen kansallispuistossa
2 yötä

Ota tauko Tokion hektisestä kaupunkielämästä ja jatka lomaasi muutamalla päivällä luonnonkauniissa Hakonessa, joka sijaitsee 84 km Tokiosta lounaaseen ja on osa Fuji-Hakone-Izun kansallispuistoa. Hakone tunnetaan onsen-kylpylöistään, upeasta luonnostaan ja näköaloista 3776 metriä korkealle Fuji-tulivuorelle.

Hintaan sisältyy kahden päivän retkilippu eli niin kutsuttu Hakone Freepass, jolla matkustat rajattomasti busseilla, junilla ja köysiradoilla Hakonen alueella. Hakone Freepass oikeuttaa myös ilmaiseen sisäänpääsyyn moniin Hakonen suosittuihin nähtävyyksiin. Voit päättää itse, mitä kaikkea haluat nähdä ja kokea. Voit esimerkiksi matkustaa gondolihissillä näköalapaikalle ja nauttia Owakudanin laakson eli Suuren kiehuvan laakson maisemista. Purjehdusretki Ashi-kraatterijärvellä on myös unohtumaton elämys. Mahdollisuuksia on paljon, ja sinun tehtäväksesi jää vain niistä mielenkiintoisimpien valitseminen.

Illalla on mukava rentoutua hotellin onsenissa, jonka mineraalipitoiset, tulivuoren lämmittämät vedet hemmottelevat päivän retkillä kipeytyneitä lihaksia ja antavat energiaa seuraavan päivän seikkailuihin.

Tämä matka sopii sinulle, jos kaipaat rentouttavia elämyksiä Japanin vaikuttavan ja kauniin luonnon keskellä.

Lisämatka sisältää 1 yön hotellimajoituksen puolihoidolla Hakonessa, 1 yön hotellimajoituksen aamiaisella Tokiossa, junamatkat Tokion ja Hakonen välillä sekä 2 päivän retkilipun Hakonen kansallispuistoon.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme