TURVATAKUU - Lue lisää

Kolumbian matkat

Lumoavia maisemia, sykkiviä suurkaupunkeja, kiehtovia raunioita, värikästä siirtomaa-arkkitehtuuria ja upeita hiekkarantoja.

Kiertomatka Kolumbiassa tarjoaa paljon kiehtovia kontrasteja: mielenkiintoista historiaa, hienoja luontoelämyksiä ja vaikuttavia kulttuurikohteita.

Tutustu kaikkiin Kolumbiaan suuntautuviin kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Kolumbia
Kolumbia

Kolumbian matkat

Lumoavia maisemia, sykkiviä suurkaupunkeja, kiehtovia raunioita, värikästä siirtomaa-arkkitehtuuria ja upeita hiekkarantoja.

Kiertomatka Kolumbiassa tarjoaa paljon kiehtovia kontrasteja: mielenkiintoista historiaa, hienoja luontoelämyksiä ja vaikuttavia kulttuurikohteita.

Tutustu kaikkiin Kolumbiaan suuntautuviin kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi matkustaa Kolumbiaan?

Kolumbia on yksi Etelä-Amerikan parhaiten säilyneistä salaisuuksista!

Kolumbiassa sinua odottavat Karibianmeren valkoiset hiekkarannat, lumihuippuiset Andit, vehreät kahvinviljelyalueet, lumoavat aavikkomaisemat, siirtomaakaupunkien mukulakivikadut ja värikäs arkkitehtuuri, modernien suurkaupunkien syke ja Amazonin sademetsä.

Lomakohteena Kolumbian monipuolisuus on vertaansa vailla; vain harva maa maailmassa voi tarjota yhtä mielenkiintoisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja upeaa luontoa.

Tervetuloa Kolumbiaan!

Kolumbian kiertomatkat

Kaikki Kolumbiaan suuntautuvat kiertomatkamme vievät sinut maan merkittävimpiin nähtävyyksiin ja tarjoavat aimo annoksen aitoa kolumbialaista tunnelmaa. Kaikkiin matkoihin on mahdollista myös yhdistää rentouttava rantaloma Karibianmeren rannalla.

Lue lisää Kolumbian suurimmista vetonauloista alla.

Bogotá

Bogotá on Kolumbian värikäs pääkaupunki.

Kaupunki sijaitsee noin 2 600 metrin korkeudessa merenpinnasta, mikä tekee siitä maailman kolmanneksi korkeimmalla sijaitsevan pääkaupungin.

Bogotán kaupunkikuvaa luonnehtivat sekä modernin arkkitehtuurin taidonnäytteet että viehättävät siirtomaa-aikaiset rakennukset.

La Candelarian kaupunginosa huokuu historiaa. Viehättävät pikkukadut kutsuvat leppoisille kävelyille, ja värikkäät rakennukset tekevät monesta korttelista todellisen valokuvaajan unelmakohteen.

Muita Bogotán kohokohtia ovat:

 • Kultamuseo (Museo de Oro), jonka mielenkiintoinen näyttely antaa hyvän käsityksen Kolumbian alkuperäiskansojen ja Espanjan siirtomaavalloittajien kohtaamisesta.
 • Museo Botero -taidemuseossa on näytteillä kuuluisan kolumbialaisen taiteilijan Fernando de Boteron maalauksia, joiden ihmishahmot ovat muodoiltaan tyylitellyn pyöreitä. Boteron tuotannon lisäksi museon kokoelmiin kuuluu myös muiden kansainvälisten taiteilijoiden teoksia.
 • Monserrate-vuori (3 152 mmpy), jonka huipulta avautuu henkeäsalpaavan upea näköala Bogotáan

Kahvinviljelyalue

Elämää kuhisevaan Bogotáan verrattuna Kolumbian kuuluisa kahvinviljelyalue on idyllisyydessään kuin aivan eri maailmasta.

Kahviseudun vehreät luontomaisemat ovat lumoavan kauniita.

Nimensä mukaisesti kahvinviljelyalue tunnetaan etenkin kahvitiloistaan, mutta täällä viljellään myös hedelmiä, kuten ananasta ja mangoja. Kasvillisuuden lomassa voit bongata myös paljon erilaisia lintuja, esimerkiksi kolibreja ja papukaijoja.

Aidolla kolumbialaisella kahvitilalla voit tutustua kahvinviljelyn jaloon taitoon ja hemmotella aistejasi laatukahveilla.

Jos kahvinviljelyalueen luontomaisemat tekevät vaikutuksen, ihastut takuulla myös Cocoran laaksoon. Kauniin laakson luonnossa kasvavat muun muassa mahtavan kokoiset vahapalmut (palma de cera), jotka voivat yltää jopa 60 metrin korkeuteen. Kolumbiassa kasvava vahapalmu on maailman korkein palmu ja maan kansallispuu.

Medellín

Kolumbian toiseksi suurin kaupunki Medellín sijaitsee parinsadan kilometrin päässä Bogotásta luoteeseen. Medellín tunnetaan lempeästä ilmastostaan, ja siksi se onkin saanut lempinimen ”ikuisen kevään kaupunki”.

Viime vuosina Medellín on läpikäynyt hämmästyttävän muutoksen Pablo Escobariin henkilöityvien huumekartellien tukikohdasta vuoden 2013 innovatiivisimmaksi kaupungiksi maailmassa. Tänä päivänä Medellín on moderni kaupunki, jossa taidetta ja kulttuuria arvostetaan. Se on myös Kolumbian taloudellinen ja teollinen keskus.

Opastetulla kierroksella tutustutaan kaupungin mielenkiintoiseen historiaan ja muuttuneeseen ilmeeseen Comuna 13 ‑kaupunginosassa. Kierroksen aikana näet muun muassa Comuna 13:n kuuluisat graffitiseinät, joihin paikalliset taiteilijat ovat ikuistaneet käsityksensä Medellínin menneisyydestä ja nykyajasta.

Jos aikaa riittää, voit ajaa metrolla kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitsevalle Plaza Boteron aukiolle. Aukiota koristavat medellíniläisen taiteilijan Fernando Boteron upeat veistokset. Aukion vieressä sijaitsevat myös Rafael Uribe Uriben kulttuuripalatsi ja Antioquian taidemuseo.

Cartagena

Pohjois-Kolumbiassa sijaitseva värikäs Cartagenan rannikkokaupunki on yksi maan viehättävimmistä kaupungeista.

Cartagena tarjoaa vierailijalle muun muassa kiehtovaa kulttuuria, mielenkiintoista historiaa ja siirtomaa-arkkitehtuurin upeimpia taidonnäytteitä.

Kaupungin vetonauloihin kuuluvat:

 • Vanha kaupunki on ansaitusti UNESCO:n maailmanperintökohde. Värikkään kaupunginosan mukulakivikatuja reunustavat toinen toistaan kauniimmat rakennukset, jotka ovat peräisin Espanjan siirtomaakaudelta. Kapeilla kaduilla voi kuluttaa helposti tunteja ikivanhoja kirkkoja, luostareita ja linnoituksia ihaillen, joko omin neuvoin tai opastetulla kierroksella.
 • Katukeittiökierroksella tutustutaan kolumbialaiseen ruokakulttuuriin ja hellitään makunystyröitä paikallisilla erikoisuuksilla. Lukemattomissa ruokakärryissä ja kioskeissa on tarjolla monenlaisia herkkuja, joita maistelemalla pääset nopeasti ”autenttisen” Cartagenan tunnelmaan.
 • Palenque de San Basilio – tai San Basilio de Palenque – on Kolumbian afrikkalainen sydän. Sen perustivat aikoinaan espanjalaisilta siirtomaavalloittajilta karanneet afrikkalaiset orjat. Tänä päivänä afrokolumbialaisen musiikin kehtona tunnettu pikkukaupunki on musikaalisen perintönsä ansiosta UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön luettelossa.

Cartagena hellii kaikkia aisteja karibialaisilla tuoksuilla, väreillä ja cumbia-rytmeillä. 

Vaellus Ciudad Perdidaan (Lost City/kadonnut kaupunki)

Sierra Nevada de Santa Martan vuoristossa 900–1 200 korkeudessa sijaitseva Ciudad Perdida on Kolumbian vastine Machu Picchulle. Ciudad Perdida tarkoittaa suomeksi ”kadonnutta kaupunkia”, mutta se tunnetaan meillä kenties yhtä hyvin englanninkielisellä nimellään Lost City.

Lost City on tairona-sivilisaation noin 800 eaa rakentama esikolumbiaaninen rauniokompleksi. Kaupunki, jonne pääsee vain jalkaisin, hylättiin espanjalaisten siirtomaavalloittajien saavuttua Kolumbiaan. Se vaipui unohduksiin sadoiksi vuosiksi, kunnes aarteenmetsästäjät löysivät sen uudelleen vuonna 1976.

Vuorenrinteeseen noin 35 hehtaarin alueelle on rakennettu erikokoisia taloja, yli 150 kiviterassia ja useita aukiota, joiden välillä mutkittelee kivipolkujen ja portaikkojen sokkelo.

Vaelluksen pituus on 50 kilometriä, ja sen aikana tutustut sekä muinaiskaupungin historiaan että alueen rehevään luontoon. Lost City -vaellus tarjoaa mahdollisuuden seikkailla Indiana Jonesin hengessä: sukella tiheään viidakkoon, patikoi jyrkkiä mäkiä, ylitä kuohuvia virtoja ja nouse lopuksi 1 200 kiviporrasta rauniokaupungin katolle – kaikki tämä kolumbialaisen sademetsän kuuman kosteassa ilmastossa.

Vaellus kadonneen kaupungin raunioille ei siis sovellu arkajaloille!

Sisukkuus kuitenkin palkitaan moninkertaisesti, sillä huipulle päästyäsi edessäsi avautuu uskomattoman vaikuttava näköala keskellä viidakkoa kohoavan mahtavan muinaisen kaupungin raunioille.

Kolumbian muut kohokohdat

 • Maanalainen suolakatedraali sijaitsee Bogotán pohjoispuolella Zipaquirán kaupungissa. Suolakaivoksen sisään rakennettu roomalaiskatolinen kirkko on ainoa laatuaan Kolumbiassa. Kirkkoon mahtuu kerrallaan peräti 8 400 hengen seurakunta, ja se on paitsi toimiva kirkko, myös suosittu turistikohde.
 • Villa de Leyva on yksi Kolumbian viehättävimpiä ja parhaiten säilyneitä siirtomaakaupunkeja. Historiaa huokuvan kaupungin arkkitehtuurille ovat ominaisia valkoisiksi kalkitut seinät, raskaat puuovet ja puiset parvekkeet. Kaupungin keskusaukio Plaza Mayor on yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista aukioista.
 • San Agustín on pieni kylä, joka sijaitsee samannimisessä arkeologisessa puistossa. Kylää ympäröivä alue tunnetaan monista arkeologisista kohteistaan, joihin kuuluvat muun muassa hautakivet ja sadat uskonnolliset patsaat. Veistokset ovat peräisin ensimmäisen vuosisadan ja 800-luvun väliseltä ajalta ja esittävät sekä ihmisiä että eläimiä.
 • Tatacoan aavikko sijaitsee Bogotán ja San Agustínin välissä ja tarjoaa aavikoksi yllättävän paljon nähtävää: huikeita luontomaisemia, jännittäviä kivimuodostelmia ja sateiden uurtamia kanjoneita. Nimestään ja lähes 50 °C:n lämpötiloistaan huolimatta Tatacoa ei varsinaisesti ole aavikkoa vaan puolikuivaa trooppista metsää.
 • Vuonna 1525 perustettu Santa Marta on yksi Etelä-Amerikan vanhimmista siirtomaakaupungeista. Kaupunki sijaitsee Karibianmeren rannikolla erityisen kauniilla paikalla Sierra Nevada de Santa Martan vuoriston juurella. Simón Bolivar vietti vuonna 1830 viimeiset elinpäivänsä Santa Martassa. Santa Marta on viehättävä kaupunki itsessäänkin, mutta se on myös erinomainen tukikohta vierailulle Tayronan kansallispuistossa tai Ciudad Perdidassa (Lost City/kadonnut kaupunki).

Yhdistä kiertomatka ja rantaloma

Halutessasi voit yhdistää kiertomatkaan rantaloman Barússa.

Barú sijaitsee niemen kärjessä Cartagenan eteläpuolella. Decameron Barú on loistelias resort, jonka sijainti meren rannalla trooppisen metsän ympäröimällä paikalla luo erinomaiset puitteet rentouttavalle rantalomalle. Nauti yksityisestä hiekkarannasta, osallistu resortin tarjoamiin aktiviteetteihin ja herkuttele sydämesi kyllyydestä.

Onko sinulla kysyttävää?

Löydät paljon matkustamiseen liittyvää tietoa ja vastauksia monenlaisiin kysymyksiin Käytännön tietoa -sivuiltamme.

Voit myös ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme. He auttavat mielellään, jos sinulla on kysyttävää kiertomatkoista Kolumbiaan tai muihin kohteisiimme Etelä-Amerikassa.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi ikimuistoisimman matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen