TURVATAKUU - Lue lisää

Majoitus: Uganda

Gorilla Safari Lodge

Bwindin kansallispuisto

Gorilla Safari Lodge sijaitsee vehreällä vuorenrinteellä vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Bwindin kansallispuistoon johtavalta Rushaga-portilta. Sijaintinsa ansiosta lodge tarjoaa todella upean näköalan metsään ja vuorille.

Lodgessa on 16 tilavaa mökkiä, joissa on mukava rentoutua gorillojen luona vietetyn jännittävän päivän jälkeen. Kaikissa mökeissä on oma kylpyhuone ja parveke, josta avautuu henkeäsalpaavan kaunis näköala koskemattomaan trooppiseen sademetsään.

Isoimmassa mökissä sijaitsevat lodgen ravintola ja baari sekä viihtyisä lounge-alue. Täällä voit nauttia hyvin ansaitun illallisen metsäseikkailun tapahtumia muistellen. Voit hemmotella itseäsi myös hieronnalla tai viettää iltaa pienellä nuotiopaikalla, josta on myös kaunis näköala metsän yli.

Lodgen ravintolassa ja baarissa on ilmainen WiFi.

Korotuksen hinta hotellista Haven Lodge/Ichumbi Lodge, 2 yötä:
Deluxe Room per henki alkaen:  272 €

Haven Lodge

Bwindin kansallispuisto

Kaunis Haven Lodge sijaitsee läntisessä Ugandassa vastapäätä Bwindin kansallispuistoa. Puiston yläpuolelle kohoavaan rinteeseen rakennetusta lodgesta avautuu ainutlaatuisen hieno maisema kansallispuiston luontoon.

Maisemista voit nauttia esimerkiksi lodgen loungealueelta ja ravintolasta käsin samalla, kun maistelet ugandalaisten kokkien paikallisista raaka-aineista valmistamia herkkuja, joissa yhdistyvät afrikkalaisen ja kansainvälisen keittiön parhaat maut. Lodgen ravintola pakkaa sinulle myös eväät mukaan, kun lähdet jäljittämään gorilloja.

Vietettyäsi pitkän mutta antoisan päivän gorillojen kanssa voit hemmotella itseäsi rentouttavalla hieronnalla tai vain lepäillä ja sulatella rauhassa tapahtumarikkaan päivän kokemuksia.


Ichumbi Lodge

Bwindin kansallispuisto

Viihtyisä Ichumbi Lodge sijaitsee vehreällä vuorenrinteellä eksoottisten kasvien ja puiden ympäröimällä paikalla Bwindin kansallispuiston laitamilla vain 10 minuutin kävelymatkan päässä puiston Rushaga-sisäänkäynnistä.

Kaikissa huoneissa on oma parveke, josta käsin voit nauttia Bwindi-metsän vihreiden puiden koristamista rehevistä maisemista. Lisäksi kaikissa huoneissa on oma, hiustenkuivaajalla varustettu kylpyhuone.

Lodgen päärakennus, jossa on ravintola, baari ja loungealue, on rakennettu korkealle rinteeseen. Upeiden maisemien lisäksi voit siis nauttia puhtaan raikkaasta metsäilmasta samalla, kun maistelet ravintolan herkullisia ruokia. Päärakennukselta lähtevä polku vie sinut suoraan Rushaga-portille ja sisään kansallispuistoon.


Mahogany Springs Lodge

Bwindin kansallispuisto

Viehkeä Mahogany Springs Lodge sijaitsee Bwindin kansallispuiston rajalla aivan pienen joen rannalla. Mahogany Springs on erinomainen tukikohta gorillaseikkailuille: upeiden metsänäköalojen lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden kohdata oikeita gorilloja silmästä silmään, sillä myös vapaana elävät eläimet vierailevat mielellään silloin tällöin lodgella.

Lodgen tilavat olkikattoiset mökit on rakennettu perinteiseen afrikkalaiseen tyyliin. Jokaisessa mökissä on hyttysverkko sängyn yläpuolella, kauniilla terrakottayksityiskohdilla koristettu kylpyhuone sekä parveke, josta avautuu hieno näköala vehreään metsään.

Päärakennuksessa on iso panoraamaterassi, joka ulottuu koko rakennuksen päästä päähän. Myös terassilta voit nauttia näköaloista ja kuunnella metsän lintujen ääniä ja joen solinaa. Voit nauttia myös aamiaisen, illallisen tai iltapäiväteen rentouttavia luonnonääniä kuunnellen tai ruokailla sisällä takkatulen lämpimässä loimussa. Aamiainen, lounas, iltapäivätee ja illallinen sisältyvät majoitukseen.

Illallisen jälkeen on mukava viettää aikaa takan ympärillä hyvästä kirjasta nauttien, lautapelejä pelaillen tai vain sohvilla lepäillen ja metsän elämää seuraillen.

Lodgen päärakennuksessa on ilmainen WiFi.

Korotuksen hinta hotellista Haven Lodge/Ichumbi Lodge, 2 yötä:
Deluxe Room per henki alkaen:  318 €

2 Friends Beach Hotel

Entebbe

2 Friends Beach Hotel on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Entebben lentokentältä. Hotelli tarjoaa erityisen hienoja näköaloja, sillä se sijaitsee vehreän kauniilla paikalla Victoriajärven rannalla.

Huoneita on vain 16, joten tunnelma on kodikas ja intiimi. Huoneet on sisustettu värikkäillä taideteoksilla ja koristeellisilla kalusteilla, ja vuoteissa on elegantit hyttysverhot. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, TV ja WiFi.

Hotellin pienessä, kodikkaassa puutarhassa on palmujen ja pienten pensaiden reunustama ulkouima-allas. Voit pulahtaa altaaseen virkistäytymään tai rentoutua lepotuoleilla samalla kun nautit hotellin baarin tarjoilemasta viileästä juomasta.

Hotellin ravintola sijaitsee hotellin omalla yksityisellä rannalla. Herkullisen aterian ja raikkaan juoman painikkeeksi voit nauttia kevyestä virkistävästä tuulenvireestä ja upeista järvinäköaloista.


Mihingo Lodge

Lake Mburon kansallispuisto

Kaunis Mihingo Lodge sijaitsee aivan Mburo-järven kansallispuiston vieressä yli 500 miljoonaa vuotta vanhan graniittivuoren rinteillä. Korkean sijaintinsa ansiosta lodge tarjoaa henkeäsalpaavan kauniin näköalan vehreään kansallispuistoon.

Etenkin lodgen uima-altaalta avautuvat näkymät ovat upeita, ja alhaalla laaksossa voit nähdä muun muassa puhveleita, impaloja, pahkasikoja, seeproja ja monia muita savannin eläimiä, jotka kerääntyvät laaksossa olevalle juomapaikalle. Vuoren rinteillä voit puolestaan bongata harvinaisemman kalliohyppijän.

Juomapaikalle kokoontuvia eläimiä voit tarkkailla myös lodgen idyllisestä olkikattoisesta ravintolasta käsin. Paikallisista raaka-aineista ja lodgen omassa puutarhassa viljellyistä kasviksista valmistetut ruoat ovat herkullisia ja aterian painikkeeksi pääset nauttimaan ikimuistoisen kauniista auringonlaskusta. Kachera-järveltä tulevan viilentävän tuulenvireen ansiosta ravintola on myös erinomainen paikka rentoutua päivän kuumimpina hetkinä.


Rwakobo Rock

Mburo-järven kansallispuisto

Rwakobo Rock on viehättävä pieni perheomisteinen lodge, joka sijaitsee aivan Mburo-järven kansallispuiston ulkopuolella. Lodgessa on yhteensä 8 mökkiä, joissa kaikissa on oma kylpyhuone suihkulla sekä hyttysverkot vuoteiden yläpuolella. Huoneet ovat hyvin yksinkertaisesti sisustettuja mutta siistejä ja puhtaita.

Ravintolasta avautuva näköala on henkeäsalpaavan kaunis. Lähellä oleva juomapaikka houkuttelee auringonlaskun aikaan janoisia eläimiä, joten illallisella istuessa voi usein päästä ihailemaan seeproja ja impaloja.

Yleisissä tiloissa on käytettävissä latureita ja WiFi, ja lodgessa on myös pieni ja viihtyisä uima-allas.


Enjojo Lodge

Kuningatar Elisabetin kansallispuisto

Viehättävä Enjojo Lodge sijaitsee vehreän luonnon keskellä palmujen, ruohikkoalueiden ja akaasiapuiden ympäröimällä paikalla Kuningatar Elisabetin kansallispuiston Ishasha-osan rajalla.

Rehevän ympäristön ansiosta lodgen alueella elää runsaasti erilaisia lintuja, ja myös norsuja, puhveleita ja antilooppeja näkyy lähiseuduilla säännöllisesti. Lodgea ympäröivässä luonnossa viihtyvät myös vihermarakatit, paviaanit ja mustavalkoiset gueretsa-apinat. Lodgen alue on niin suuri, että voit lähteä opastetulle kävelysafarille eksoottiseen luontoon poistumatta majoituspaikkasi pihapiiristä.

Itse rakennukset ovat paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä, ja rakentamiseen on käytetty ainoastaan paikallisia materiaaleja, jotka sointuvat kauniisti ympäristöönsä. Lisäksi suurin osa kalusteista ja koristeista on paikallisten käsityönä valmistamia.

Olkikattoisessa ravintolassa ja baarissa voit nauttia maukkaan kotona tehdyn aterian tai virkistävän juoman samalla kun ihastelet kuvauksellisia luontomaisemia lodgen vieressä sijaitsevan pienen luonnonjärven ympärillä.


Kingfisher Lodge Kichwamba

Kuningatar Elisabetin kansallispuisto

Kaunis Kingfisher Lodge sijaitsee läntisessä Ugandassa aivan Kuningatar Elisabetin kansallispuiston ulkopuolella. Lodge on rakennettu rinteeseen, joka kohoaa peräti 250 metriä tasangon yläpuolelle, joten näköala kansallispuistoon on todella vaikuttava.

Lodge koostuu ”Banda”-mökeistä, jotka muistuttavat tyypillisiä entisaikaan käytössä olleita afrikkalaisia majoja. Mökit, joista osassa on kaksi kerrosta, sijaitsevat rinteessä hieman erillään toisistaan. Myös mökeistä on kaunis näköala yli tasangon ja kauniin afrikkalaisen maiseman. Mökit pitävät sisällään 18 modernia huonetta, joissa on mukavat sängyt ja omat kylpyhuoneet.

Tarjolla on runsaasti mahdollisuuksia maisemista nauttimiseen, sillä myös lodgen ravintolasta avautuu upea näköala. Ravintolan vieressä on pieni baari ja loungealue, jossa voit nauttia virkistävän drinkin näkymiä ihaillen.

Puiston kauniista luontomaisemista voit nauttia myös lodgen hienolta, useampaan kerrokseen rakennetulta uima-altaalta käsin.

Lodgessa on ilmainen WiFi.


Parkview Safari Lodge

Kuningatar Elisabetin kansallispuisto

Parkview Safari Lodge sijaitsee Kuningatar Elisabetin kansallispuiston laitamilla ja tarjoaa uskomattoman hienon panoraamanäköalan puiston yli vuorille. Joinakin päivinä voit hyvällä onnella päästä todistamaan puiston norsujen aamiaishetkeä omasta lodgesta käsin.

Myös uima-allasalueella voit nauttia upeista näkymistä kelluessasi ihanan virkistävässä vedessä tai rentoutuessasi aurinkotuolissa päivänvarjon alla. Altaan vieressä sijaitsee myös lodgen ravintola, jonka ruokalistalla on laaja valikoima afrikkalaisia ruokalajeja ja kansainvälisen keittiön antimia. Raaka-aineet ovat tuoreita, ja muun muassa Kazinga-kanavan ja Edwardinjärven kalastajat tuovat hotellille joka päivä tuoretta kalaa.

Lodgen moniin muihin mukavuuksiin kuuluvat baari, sauna, höyrykylpy, hieronta, matkamuistomyymälä, kirjasto ja lukusali, jossa voit esimerkiksi lukea lisää kansallispuistosta. Kaikissa yleisissä tiloissa on WiFi.

Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15