TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Kambodzaan

Kambodzan muinainen ja myöhempikin historia näkyy maan nähtävyyksissä, jotka kuuluvat maailman merkittävämpien joukkoon.

Kambodzassa sinua odottavat tarunhohtoiset rauniot ja kulttuuriaarteet, siirtomaa-ajan viehättävät rakennukset ja vieraanvaraiset ihmiset.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Kambodzaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Kambodza
Kambodza
KotiAasiaKambodza

Matkat Kambodzaan

Kambodzan muinainen ja myöhempikin historia näkyy maan nähtävyyksissä, jotka kuuluvat maailman merkittävämpien joukkoon.

Kambodzassa sinua odottavat tarunhohtoiset rauniot ja kulttuuriaarteet, siirtomaa-ajan viehättävät rakennukset ja vieraanvaraiset ihmiset.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Kambodzaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

KotiAasiaKambodza

Miksi kannattaa matkustaa Kambodzaan?

Kambodža sijaitsee Kaakkois-Aasiassa, missä se jakaa rajan Vietnamin, Laosin ja Thaimaan kanssa. Kambodža on historiallisesti kiehtova maa, jonka monet nähtävyydet kuuluvat maailman merkittävimpien joukkoon. Matkailijaa odottavat muun muassa Kaakkois-Aasian suurin makean veden järvi Tonlé Sap, Mekongjoen vehreät maisemat, riisiterassit, pippuri- ja banaaniviljelmät sekä tietenkin maailmankuulu Angkor Wat.

Kambodža yhdistyy monien mielessä vuosina 1975–1979 vallassa olleisiin punakhmereihin, mutta synkästä menneisyydestään huolimatta tänä päivänä matkailijaa on vastassa vieraanvarainen kansa, joka toivottaa sinut tervetulleeksi mielenkiintoiseen matkakohteeseen täynnä historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä.

Kiertomatkamme Kambodzassa

Alla voit lukea lisää elämyksistä, joita voit odottaa kiertomatkoillamme.

Angkor Thom ja Angkor Wat

Kambodzan pohjoispuolella lähellä Siem Reabia sijaitsee Angkorin raunioalue, joka on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi Kaakkois-Aasian tärkeimmistä arkeologisista alueista.

Kompleksiin kuuluu mm. Angkor Thom, joka toimi Khmer-valtakunnan pääkaupunkina 1100-luvulta 1300-luvulle. Khmerien valtakunta oli yksi historian suurimmista imperiumeista. Suuruutensa päivinä Khmer-valtakunta ulottui Vietnamista idässä Myanmariin lännessä, ja Angkor Thomin asukasluku oli enimmillään peräti lähes miljoona. Angkor Thomin kuuluisin nähtävyys on Bayon-temppeli, jonka 216 kivipatsasta tervehtivät vierailijaa toinen toistaan arvoituksellisemmilla hymyillä.

Angkor Thomista etelään sijaitsee koko rauniokompleksin kiehtovin kohde eli valtava Angkor Wat, joka on yksi Kambodzan merkittävimmistä nähtävyyksistä ja kaikista Khmer-valtakunnan temppeleistä vaikuttavin. Angkor Wat on arkkitehtoninen mestariteos, joka on peräisin alun perin 1100-luvulta. Temppelin rakentaminen kesti kaikkiaan 37 vuotta ja sen sanotaan vaatineen 300000 ihmistä ja 6000 norsua. Angkor Wat kuuluu ehdottomasti jokaisen Kambodzassa vierailevan matkalaisen ohjelmaan.

Phnom Penh

Phnom Penh on Kambodžan elämää pulppuava pääkaupunki.

Kaupunki koki kovia Punakhmerien ollessa vallassa 1975-1979, mutta tänä päivänä sen leveät bulevardit kuhisevat jälleen, toreilla ja markkinoilla käy kauppa ja aiemmin pahasti vaurioituneet rakennukset ovat saaneet uutta eloa.

Punakhmerien hirmuhallintoa ei kuitenkaan ole unohdettu, ja eräät kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä liittyvät juuri näihin vuosiin. Mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä kohteita ovat esimerkiksi Tuol Slengin kansanmurhamuseo, joka Punakhmerien aikaan toimi kidutusvankilana, ja Choeung Ek eli ”Killing Fields”, jossa 17000 ihmistä murhattiin ja haudattiin joukkohautoihin. Vierailu näissä paikoissa voi olla rankka kokemus, mutta on muistettava, että niillä on ollut erittäin merkittävä rooli Kambodzan lähihistoriassa.

Phnom Penhissä riittää onneksi myös ”positiivisia” nähtävyyksiä.

Keskellä kaupunkia kohoaa kuninkaan palatsi ja sen kuuluisa hopeinen pagodi, jonka lattia on katettu 5000 hopealaatalla. Rakennuksessa on myös vaikuttava, kokonaan kullasta valmistettu Buddha-patsas, jonka koristeluun on käytetty yli 9500 timanttia.

Jos aikaa jää, kannattaa vierailla paikallisilla markkinoilla tai testata kambodžalaisten katuruokapaikkojen, nuudelikeittiöiden tai ravintoloiden herkullisia tarjoomuksia.

Mekongin delfiinit Kratiéssa

Mekongjoki virtaa noin 4500 kilometrin matkan kuuden eri maan – muun muassa Kambodžan – läpi.

Mekongjoen varrella sijaitseva pieni Kratién kaupunki houkuttelee vierailijoita etenkin siksi, että täällä on hyvät mahdollisuudet nähdä uhanalaisia Iravadindelfiinejä, joita elää tässä kohtaa jokea tavallista enemmän. Iravadindelfiinin tunnistaa helposti sen erikoisesta ulkonäöstä: delfiinin otsa on korkea ja pyöreä ja sen nokka on lyhyt ja tylppä toisin kuin useimmilla muilla lajitovereillaan.

Delfiinien lisäksi Kratién lähistöllä sijaitseva viehättävä Koh Trongin saari houkuttelee matkailijoita. Saaren maisemat koostuvat vehreistä riisipelloista, joiden keskellä kohoaa siellä täällä sieviä pieniä maalaiskyliä, ja paikalliset asukkaat ovat hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Täällä voit nauttia aidosta saaritunnelmasta ja rauhasta, sillä saarella liikutaan ainoastaan polkupyörillä, moottoripyörillä, tuktukeilla ja härkävaunuilla.

Rantaloma Kambodžassa

Yhdistä Kambodžan kiertomatkaan rentouttava rantaloma, joka on täydellinen päätös vaiherikkaalle matkalle. Rannikoiden lomakohteissa ja saarilla voit viettää leppoisan rauhallista lomaa ja nauttia hienoista hiekkarannoista, huojuvista palmuista ja turkoosista vedestä.

Rantaloma Koh Rongilla

Siaminlahdella Kambodžan rannikolla sijaitseva Koh Rong on pieni paratiisi.

Saaren pinta-ala on vain 78 km2, mutta sen hiekkaranta on peräti 43 kilometrin pituinen. Yksi upeimmista rannoista on saaren lounaispuolella sijaitseva Sok San Beach.

Hiekkarantojen lisäksi Koh Rongilta löytyy vehreää viidakkoa, jonka läpi kulkevia kapeita polkuja on hauska lähteä tutkimaan rauhallisella patikkaretkellä. Saari tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin vesiharrastuksiin. Voit kokeilla esimerkiksi snorklausta tai sukeltamista värikkäiden trooppisten kalojen ja korallien lomassa tai vuokrata kajakin ja kierrellä Koh Rongin rantoja vesireittejä pitkin.

Rantaloma Kepissä

Kaakkois-Kambodzassa sinua odottaa viehättävä rannikkokaupunki Kep, joka on yksi Kambodzan parhaiten varjelluista salaisuuksista.

Siirtomaa-aikaan kaupunki oli ranskalaisen ylimystön suosima rantalomakohde, mutta viihtyisälle tunnelmalle tuli loppu, kun Punakhmerit nousivat valtaan vuonna 1975.

Tänä päivänä Kep on kuitenkin pikkuhiljaa palaamassa suosioon, eikä ihme, sillä upeat hiekkarannat, historialliset ranskalaiset elementit ja leppoisan rauhallinen tunnelma tekevät tästä hurmaavasta rannikkokaupungista täydellisen rantalomakohteen.

Kambodzan muut kohokohdat

Kambodzassa on paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kiertomatkoillamme käydään muun muassa seuraavissa kohteissa:

 • Kambodžan luoteisosassa sijaitseva Siĕm Réab on portti maan tärkeimpään nähtävyyteen eli Angkorin temppelikompleksiin. Kaupunki on myös itsessään todella viehättävä tuttavuus: Siem Reap -joen varrella kulkevat varjoisat puistokadut, värikkäät markkinat, kuuluisa sirkus Phare ja Phnom Bakhengin tai Pre Rupin upeat auringonlaskut tekevät takuulla vaikutuksen vierailijaan.
 • Vierailu maalaiskylässä on kiehtova kokemus. Visiitin aikana pääset seuraamaan arkielämää, joka poikkeaa täysin siitä, mihin Suomessa olemme tottuneet. Kylävierailu tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tutustua paikallisiin kylän töissä auttelun ja herkullisen lounaan merkeissä, joka nautitaan tietenkin paikallisen perheen kotona. Huomaa, että retki on valinnainen lisäretki.
 • Tonlé Sap -järvi on Kaakkois-Aasian suurin makean veden järvi. Joka vuosi sadekauden alkaessa veden virtaussuunta kääntyy päinvastaiseksi ja järvi paisuu niin, että se kattaa lopulta peräti 10000 km2 laajuisen alueen (yli kolme kertaa suuremman kuin kuivalla kaudella). Tonlé Sapilla voit nähdä pieniä kalastajakyliä, joiden talot on pinnankorkeuden vaihtelun vuoksi rakennettu korkeiden paalujen varaan. Sadekaudella vesi nimittäin muuttaa monen kylän kadut ja kujat pieniksi kanaaleiksi.

Yhdistä Kambodzan-matkaan Vietnam tai Vietnam ja Laos

Yhdistä Kambodžan-matkaasi Vietnam tai sekä Vietnam että Laos, jotka yhdessä muodostavat entisen Indokiinan.

Vietnam

Vietnamissa sinua odottaa kiehtova ja monipuolinen maa, jonka kohokohtia ovat UNESCOn suojelemat luontokohteet & arkkitehtuuri, modernit suurkaupungit ja kauniit hiekkarannat.

Mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi:

 • Hanoi, Vietnamin pääkaupunki, on tunnelmallinen suurkaupunki täynnä kontrasteja. Kaupungin arkkitehtuurissa yhdistyvät jännittävällä tavalla viehättävät siirtomaa-aikaiset talot ja historialliset temppelit, jotka seisovat rinta rinnan huippumodernien rakennusten kanssa.
 • Halonginlahti on yksi Vietnamin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja UNESCOn maailmanperintökohde. Noin 1500 km2 kokoisen lahden syvyyksistä nousevat siellä täällä vihreäkylkisten karstisaarien luotisuorat rinteet. Halonginlahti on parhaimmillaan perinteisestä puuveneestä koettuna.
 • Keski-Vietnamin helmi on siirtomaakaupunki Hoi An. Hoi Anin vanha kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja yksi koko Aasian parhaiten säilyneistä historiallisista kaupungeista, koska se säästyi pommituksilta Vietnamin sodan aikana. Rakennustyylissä erottuvat selkeästi niin japanilaiset, kiinalaiset kuin intialaisetkin vaikutteet.

Laos

Laos edustaa perinteistä ja autenttista Aasiaa, jossa sinua odottaa rento tunnelma, buddhalainen kulttuuri ja perinteet.

Luang Prabang on entinen kuninkaallinen kaupunki, joka tänä päivänä on UNESCOn maailmanperintökohde.

Kaupungissa yhdistyvät perinteinen arkkitehtuuri ja Ranskan siirtomaa-ajan charmi. Jos nouset aikaisin, voit nähdä satojen munkkien kulkevan kaupungin kaduilla almuja pyytäen.

Jonkin matkaa Luang Prabangista sijaitsevat kauniit Kuang Sin putoukset, jossa voit uida luonnonaltaissa tai vierailla malaijinkarhujen suojelukeskuksessa.

Haluatko tietää lisää?

Haluatko tietää lisää matkoistamme Kambodzaan? Kunkin matkan kohdalla voit lukea lisää kyseisen matkan kohokohdista ja hinnoista, tutustua päiväohjelmaan ja paljon muuta.

Onko sinulla kysyttävää?

Voit lukea lisää Kambodzasta sivulla ”Käytännön tietoa Kambodzasta”.

Jos sinulla on kysyttävää Kambodzasta, muista matkoistamme Aasiaan tai mistä tahansa muusta sinua askarruttavasta asiasta, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä matkailuneuvojiimme.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Lisätietoja: Kambodza
Artikkeleita kohteesta Kambodza
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen