TURVATAKUU - Lue lisää

Argentiinan matkat

Argentiina tarjoaa jännittäviä kaupunkeja, ainutlaatuisia kulttuurikohteita ja monipuolisia luontoelämyksiä.

Lumoudu Argentiinan tunnelmasta ja kauneudesta mielenkiintoisella kiertomatkalla.

Tutustu kaikkiin Argentiinaan suuntautuviin kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Argentiina
Argentiina

Argentiinan matkat

Argentiina tarjoaa jännittäviä kaupunkeja, ainutlaatuisia kulttuurikohteita ja monipuolisia luontoelämyksiä.

Lumoudu Argentiinan tunnelmasta ja kauneudesta mielenkiintoisella kiertomatkalla.

Tutustu kaikkiin Argentiinaan suuntautuviin kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi matkustaa Argentiinaan?

Argentiina on täynnä toinen toistaan upeampia maisemia ja luontokohteita – pohjoisessa sijaitsevasta maailman suurimmasta vesiputouksesta etelän valtaviin jäätiköihin ja Andien jylhään vuoristoon. Monipuolisen luonnon lisäksi Argentiinan vetonauloihin kuuluvat kiehtova kulttuurihistoria, tunteikas tango ja herkulliset liharuoat.

Lomakohteena Argentiina on omaa luokkaansa. Kiertomatkan aikana voit nauttia sekä luonnonihmeistä että kulttuurikohteista – hyviä pihvejä unohtamatta!

Argentiinan kiertomatkat

Kiertomatkamme tarjoavat erilaisia elämyksiä valitsemastasi matkasta riippuen.

Buenos Aires

Argentiinan pääkaupunkia Buenos Airesia kutsutaan usein Etelä-Amerikan Pariisiksi, eikä syyttä: leveät bulevardit ja koristeellinen arkkitehtuuri luovat ainutlaatuisen eurooppalaista tunnelmaa. Jo 1500-luvulla perustettu Buenos Aires on yksi Argentiinan vanhimmista kaupungeista.

Tangon pääkaupunki

Argentiina – etenkin Buenos Aires – on tangon kehto ja kotimaa. Kaikkialla kaikuvat tangon viettelevät rytmit kutsuvat niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin tanssin pyörteisiin. Buenos Airesissa tangoa tanssitaan inspiraation iskiessä kaduillakin, minkä lisäksi voit ihailla taidokkaita taivutuksia paikallisissa milognas-tangoklubeissa tai lähteä katsomaan vaikuttavaa tangoshow’ta.

Argentiinassa tango ei ole vain tanssi tai musiikinlaji – se on kokonainen elämäntapa! Buenos Airesissa on oikeastaan mahdotonta vierailla kokematta tangon taikaa ja tunnelmaa.

Viehättävät kaupunginosat

Buenos Aires jakautuu useampaan mielenkiintoiseen, keskenään varsin erilaiseen kaupunginosaan tai naapurustoon, joissa vaalitaan muun muassa espanjalaista ja italialaista kulttuuriperintöä.

Yksi tunnetuimmista on työläiskaupunginosa La Boca, missä voit vierailla Caminiton katumuseossa ihailemassa italialaisten siirtolaisten 1800-1900-luvuilla rakentamia värikkäitä taloja.

San Telmo on Buenos Airesin vanhin naapurusto, joka tunnetaan taiteilijakorttelistaan, mukulakivikaduistaan, antiikkiliikkeistään ja tietenkin taiteilijoistaan ja muusikoistaan.

Vauraampien kaupunginosien joukkoon kuuluvassa Recoletassa on erityisen paljon museoita ja kulttuurikohteita, minkä lisäksi voit vierailla kuuluisalla Recoletan hautausmaalla, missä on muun muassa Eva Perónin (Evita) viimeinen leposija.

Muita Buenos Airesin nähtävyyksiä

 • Argentiina on jalkapallomaa, josta ovat kotoisin monet maailman parhaista pelaajista. Jos jalkapallokuume iskee, voit käydä esimerkiksi paikallisten River Platé- ja Boca Juniors -joukkueiden välisessä matsissa, jotka tunnetaan lempinimellä “Superclásico”.
 • Buenos Aires on hyvä tukikohta, kun haluat vierailla Argentiinan äärettömällä aroalueella eli pampalla. Argentiinalaiset maatilat eli estanciat tarjoavat majoitusta, ja retken aikana voit seurata paikallisten karjapaimenten työtä ja herkutella aidolla argentiinalaisella grillipihvillä.
 • Buenos Aires on erinomainen pyöräilykaupunki, ja yksi lisäretkistämme vie sinut jännittävälle pyöräretkelle kaupungin mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin. Pyöräretkellä näet kaupungin hieman eri näkökulmasta ja saat myös liikuntaa kuin huomaamattasi.

Iguassun putoukset

Iguassun putoukset sijaitsevat Argentiinan, Brasilian ja Paraguayn rajalla.

Isoja ja pieniä putouksia on 2,7 km matkalla yhteensä 275, ja niiden korkeus vaihtelee 60–82 metrin välillä.

Kiertomatkoillamme pääset näkemään Iguassun putousten valtavat vesimassat omin silmin sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

Argentiinan puolella pääset ihan lähelle putouksista suurinta eli Garganta del Diabloa (”Paholaisen kurkku”), jonka luo kuljetaan tarkoitusta varten rakennettuja kävelyteitä ja siltoja pitkin. Myös ympäröivässä sademetsässä riittää nähtävää, kuten eksoottisia kasveja ja kiehtovia eläimiä.

Brasilian puolella voit puolestaan nauttia upeista panoraamanäköaloista ja nousta näköalatasanteelle, joka tarjoaa vatsanpohjaa kutittavan näköalän alas Garganta del Diablon pärskeisiin.

Mendoza – Argentiinan viinipääkaupunki

Argentiinalainen viiniperinne juontaa juurensa satojen vuosien taakse.

Espanjalaisten 1560-luvulla perustama Mendoza on yksi Argentiinan vanhimmista kaupungeista, ja tänä päivänä se tunnetaan maan viinipääkaupunkina. Läntisessä Argentiinassa sijaitsevalla Mendozan alueella tuotetaan lähes 70 % argentiinalaisista viineistä, joista tunnetuimmat valmistetaan malbec-rypäleistä.

Kiertomatkoillamme vieraillaan Luján de Cuyon ja Maipún viininviljelyalueilla ja tutustutaan viinintuotannon saloihin.

Los Glaciaresin kansallispuisto

Etelä-Argentiinassa sijaitseva El Calafate on Santa Cruzin provinssin pääkaupunki. El Calafate on erinomainen tukikohta retkille jäätiköistään ja luonnostaan tunnettuun Los Glaciaresin kansallispuistoon, joka on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.

Puiston alueella on yli 350 isoa ja pienempää jäätikköä, joista tunnetuin on 60 metriä korkea ja 4 km leveä Perito Morenon jäätikkö. Sinertävänä kuultava jäätikkö näkyy kauas, ja voit kuulla mahtavat rysähdykset valtavien jäälohkareiden irrotessa jäätiköstä ja romahtaessa järveen.

Muita Argentiinan kohokohtia

Argentiina tarjoaa valtavasti jännittäviä elämyksiä, joista merkittävimpiin kuuluvat:

 • Valdésin niemimaa, jonka ainutlaatuisen vaikuttavassa luonnossa voit nähdä muun muassa merinorsuja, hylkeitä ja lukemattomia eri merilintuja luonnollisessa elinympäristössään. Muutamana kuukautena vuodesta alueella on tarjolla myös valassafareita. Valdésin niemimaa on UNESCO:n maailmanperintökohde.
 • Saltan kaupunki, joka tunnetaan hyvin säilyneestä siirtomaa-arkkitehtuuristaan ja mukulakivikaduistaan. Saltan lähellä sijaitsee Humahuacan laakso, jonka pohjalla virtaa Río Grande -joki. Yksi laakson mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on ”Seitsemän värin vuori”, jonka satumainen väriloisto syntyy auringon, tuulten ja maaperän mineraalien vaikutuksesta.
 • Argentiinalainen ruokakulttuuri on ”nähtävyys” jo itsessään. Karjankasvatus on erittäin tärkeä elinkeino, ja argentiinalaiset ovat ylpeitä lihatuotteidensa laadusta. Argentiinalaisen keittiön sielu on grillissä valmistettava asado, jossa ei lihaa säästellä. Makean ystävien kannattaa kokeilla dulce de lecheä, joka valmistetaan kondensoidusta maidosta keittämällä se kinuskin tyyppiseksi kastikkeeksi.

Yhdistä Argentiina ja Chile

Valikoimassamme on kolme kiertomatkaa, jotka vievät sinut sekä Argentiinaan että Chileen. Chilen vetonauloja ovat upeat luontokohteet ja kauniilla paikalla sijaitseva pääkaupunki Santiago de Chile.

Valitsemastasi kiertomatkasta riippuen ohjelmaan voivat sisältyä seuraavat nähtävyydet:

 • Chilen pääkaupunki Santiago de Chile, joka sijaitsee kauniilla paikalla Andien vuoristossa. Kaupungin kulttuuritarjonta on keskittynyt Bellavistan kaupunginosaan, kun taas Manhattanin mukaan nimetty Sanhattan on moderni liike-elämän keskus.
 • Torres del Painen kansallispuisto, joka sijaitsee aivan Andien eteläkärjessä. Kansallispuiston luontomaisemaan kuuluvat lumihuippuiset vuoret, turkoosit järvet, vesiputoukset ja tietenkin kuuluisat ”tornit” eli Torres del Paine -graniittihuiput, joista puisto on saanut nimensäkin. Kansallispuistossa on useita eripituisia retkeilyreittejä, jotka tarjoavat lumoavan kauniita maisemia.
 • Katamaraaniristeily Todos Los Santos -järvellä, joka on kuuluisa kauniin syvänvihreästä väristään. Näe Osornon, Tronadorin ja Puntiagudon lumipeitteiset tulivuoret ja upeat Petrohuén putoukset.

Yhdistä Argentiina ja Brasilia

Valikoimassamme on yksi kiertomatka, joka vie sinut sekä Argentiinaan että Brasiliaan. Brasiliassa sijaitsevat monet Etelä-Amerikan merkittävimmistä nähtävyyksistä, joista upeimpiin kuuluvat Iguassun putoukset.

Yksi Brasilian helmistä on Rio de Janeiro. Rio on Brasilian suurin kaupunki, ja se tunnetaan kaikkialla maailmassa karnevaaleistaan, hiekkarannoistaan ja rakkaudestaan jalkapalloon.

Rion merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa:

 • Kristus Vapahtaja -patsas, joka kohoaa peräti 38 metrin korkeuteen, on Rion tunnusmerkki ja yksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä.
 • Sokeritoppavuori on sekin yksi Rion symboleista. Vuoren laelle pääsee vaijerihissillä, ja huipulta avautuu uskomattoman hieno 360 asteen näköala rönsyilevän värikkään Rion yli.
 • Värikkäät sambashow’t, joiden pukuloisto hakee vertaistaan. Sambatanssijat ovat tuttu näky muun muassa Rion jokavuotisissa karnevaaleissa.

Kiertomatkaan sisältyy muutama päivä vapaata aikaa, jolloin voit tutustua kaupunkiin omassa tahdissasi. Voit myös varata yhden tai useamman jännittävistä lisäretkistämme.

Onko sinulla kysyttävää?

Löydät paljon hyödyllistä tietoa Argentiinasta kohdasta “Käytännön tietoa Argentiinasta”. Sivulla on paljon tietoa muun muassa viisumeista, säästä ja monesta muusta matkaan liittyvästä asiasta.

Voit myös ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme. He osaavat opastaa kaikissa Argentiinaan ja muihin Etelä- ja Keski-Amerikan kiertomatkoihin liittyvissä asioissa.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Lisätietoja: Argentiina
Artikkeleita kohteesta Argentiina
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen