TURVATAKUU - Lue lisää

Käytännön tietoa Botswanasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka koskevat safaria Botswanassa. Sivuilla on tietoa esim. rokotuksista ja viisumista.

Käytännön tietoa Botswanasta
Käytännön tietoa Botswanasta

Käytännön tietoa Botswanasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, jotka koskevat safaria Botswanassa. Sivuilla on tietoa esim. rokotuksista ja viisumista.

ILMASTO
Paras matka-aika

Suuri osa Botswanasta on aavikkoa. Kalaharin autiomaa kattaa 70 % maan pinta-alasta, ja koska Botswana sijaitsee korkealla merenpinnan yläpuolella, maassa vallitsee pääasiassa subtrooppinen aroilmasto. Kuivahkosta ilmastosta huolimatta sateita saadaan jonkin verran, tosin enimmäkseen maan pohjoisosissa, missä sijaitsevat mm. Choben kansallispuisto ja Okavangon suisto. Sääolosuhteet ovat yleisesti ottaen vakaita, ja siksi Botswana onkin hyvä matkakohde ympäri vuoden.

Sadekausi Botswanassa
Botswanassa on kesä ja sen myötä myös sadekausi marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana.

Sadekaudella lämpötilat ovat erittäin korkeita, ja sateiden ja ukkosmyräköiden riski on suhteellisen suuri. Useimmiten sateet osuvat iltapäivään.

Sadekaudella taivaalla leikkivät upeat värit, ja maisemat ovat uskomattoman vehreitä ja kauniita. Botswana onkin valokuvauksellisimmillaan juuri tähän vuodenaikaan. Lintuharrastajille sadekausi on erityisen otollista vierailuaikaa, sillä Botswanan luonnossa voi kesäkuukausina bongata todella paljon sekä erilaisia muuttolintuja että paikallisia lintuja ja linnunpoikasia.

Eläinten havaitseminen safarilla voi olla haasteellisempaa runsaiden ja rehevien lehvästöjen lomassa. Toisaalta tähän aikaan vuodesta kävijällä on hyvät mahdollisuudet nähdä paljon suloisia eläinlapsia ja lintuja. Eläinten poikaset houkuttelevat paikalle myös helppoa saalista etsiviä petoeläimiä, kuten leijonia, hyeenoja ja leopardeja.

Marraskuusta joulukuuhun alkaa sadekausi, joka tuo tullessaan pitkän kuivan kauden jälkeen kaivatut sateet. Näiden kuukausien aikana lämpötilat voivat olla hyvin korkeita etenkin keskipäivällä, joten iltapäivän sateet tuntuvat mukavan raikkailta ja virkistäviltä niin eläimistä kuin ihmisistäkin.

Tammikuusta maaliskuuhun eletään sadekautta. Tähän aikaan vuodesta sateet ovat runsaimmillaan ja voivat kestää kerralla pidempään kuin muulloin. Sateista huolimatta lämpötilat ovat edelleen korkeita. Maan pohjoisosissa joitain wild camp -leirejä voidaan joutua sateiden takia sulkemaan.

Botswanan kuiva kausi
Botswanassa on talvi ja kuiva kausi huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana.

Talvikaudella taivas on kirkkaan sininen ja pilvetön, ja sateet ovat hyvin harvinaisia. Päivät ovat suhteellisen lämpimiä, mutta illat, yöt ja varhaisaamut voivat olla viileitä. Matkaan lähtiessä kannattaa siis pakata mukaan jonkin verran lämmintä päällepantavaa.

Talvella puut pudottavat lehtensä, ja siksi eläinten havaitseminen luonnossa on erityisen helppoa tähän aikaan vuodesta.

Huhtikuu ja toukokuu ovat kuivan kauden ensimmäiset kuukaudet. Kesäkuukausiin verrattuna lämpötilat alkavat laskea, mutta päivisin on edelleen miellyttävän lämmintä. Ilmat ovat yleisesti ottaen kuivia, vaikka huhtikuussa sateita vielä silloin tällöin esiintyykin. Tässä vaiheessa ollaan jo virallisesti kuivan kauden puolella, mutta sadekaudesta on niin vähän aikaa, että maisemat ovat edelleen vehreän reheviä.

Kesäkuusta elokuuhun eletään safarisesonkia. Päivälämpötilat ovat miellyttävän lämpimiä ja sateet lähes olemattomia. Joissain erityisen kuivissa paikoissa eläimet alkavat kokoontua harvojen jäljellä olevien juomapaikkojen lähistöille.

Tähän aikaan vesi löytää tiensä Okavangon suistoon, joka on maailman suurin sisämaasuisto. Mielenkiintoista kyllä, suisto ei itse asiassa täyty Botswanaan satavasta vedestä, vaan vesi virtaa Okavangoon Angolan vuoristosta.

Syyskuu ja lokakuu ovat kuivan kauden viimeiset kuukaudet. Tässä vaiheessa kuljetaan jo kohti sadekautta, ja sen myötä myös päivälämpötilat alkavat hiljalleen nousta. Nämä kuukaudet ovat kuitenkin edelleen hyvin kuivia, joten tähän aikaan kävijällä on hyvät mahdollisuudet bongata eläimiä juomapaikkojen ympäristössä.

Okavangon suiston säätilasto:
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Keskim. ylin lämpötila
32
31
31
31
28
25
25
29
32
35
34
32
Keskim. alin lämpötila
19
19
18
15
10
6
6
9
14
19
19
19
Sademäärä mm.
104
95
81
25
5
1
1
0
1
17
43
81
Choben kansallispuiston säätilasto:
Tammi
Helmi
Maalis
Huhti
Touko
Kesä
Heinä
Elo
Syys
Loka
Marras
Joulu
Keskim. ylin lämpötila
32
31
32
31
30
27
27
30
34
35
34
32
Keskim. alin lämpötila
21
20
20
18
14
11
10
13
17
21
21
21
Sademäärä mm.
158
133
80
17
1
1
0
0
0
22
63
151
TÄRKEÄÄ TIETOA MATKASTASI
Passi ja viisumi

Matkalla tarvitset luonnollisesti passin. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos oleskelu Botswanassa kestää alle 90 päivää. Passin on kuitenkin oltava voimassa vielä 6 kuukautta kotiinlähtöpäivästä lukien.

Jos suunnittelet vierailua sekä Botswanassa että Sambiassa ja Zimbabwessa, suosittelemme hakemaan KAZA UniVisa -viisumia, joka maksaa 50 USD. Viisumi maksetaan Yhdysvaltain dollareissa käteisellä.

Botswana – kun matkustat alle 18-vuotiaiden lasten kanssa
Alle 18-vuotiailla lapsilla on oltava mukanaan englanniksi käännetty syntymätodistus. Sääntö on voimassa myös siinä tapauksessa, että lapsi matkustaa molempien vanhempiensa kanssa.

Jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, vaaditaan kotiin jäävän vanhemman hyväksyntä laillistetun valtakirjan muodossa sekä allekirjoitettu kopio passista. Tämä koskee myös yhteishuoltajuutta. Lapsella on myös oltava englanninkielinen tai englanniksi käännetty syntymätodistus.

Samat säännöt pätevät myös siinä tapauksessa, että lapsi matkustaa ilman vanhempia.

Jos toinen vanhemmista on kuollut, mukana on oltava englanniksi käännetty kuolintodistus.

Huomaa, että suostumus on voimassa vain, kun se on viranomaisen laillistama. Suomessa asiakirjan laillistamista voi pyytää ulkoministeriöstä.

Suosittelemme, että otat yhteyttä Botswanan suurlähetystöön Ruotsissa, jos aiot matkustaa alle 18-vuotiaiden lasten kanssa ja sinulla on kysyttävää menettelystä.

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ulkoministeriön kotisivuilta.

Matkustusasiakirjat

Ennen lähtöä lähetämme sinulle matkaa koskevia asiakirjoja, jotka sisältävät tärkeitä tietoja. Suosittelemme tulostamaan ja ottamaan nämä asiakirjat mukaan matkallesi. Saat muun muassa matkasuunnitelmasi ja matkakohteessa olevien paikallisten yhteistyökumppaniemme puhelinnumerot, jotta voit ottaa heihin yhteyttä, jos tarvitset apua matkan varrella.

Suosittelemme, että lataat puhelimeesi WhatsApp-sovelluksen ja lisäät siihen yhteistyökumppanimme puhelinnumeron. Sovelluksella voit lähettää maksutta viestejä ja soittaa, kun käytössäsi on WiFi-yhteys.

Rokotukset

Suosittelemme, että tarkistat rokotuksia koskevat tiedot erikoislääkäriltä, omalääkäriltä tai viralliselta rokoteklinikalta. Voit lukea lisää matkoilla tarvittavista rokotuksista osoitteessa Matkailijan terveysoppaasta.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin jos matkustat matkakohteeseen jonkin sellaisen maan kautta, jossa esiintyy keltakuumetta. Joissain maissa sinun on esitettävä todistus keltakuumerokotuksesta maahan saapumisen yhteydessä. Pidä tätä varten aina rokotustodistus mukanasi käsimatkatavaroissa.

 

Botswanaan saapuvilta ei tällä hetkellä edellytetä koronarokotusta. Nämä säännöt voivat kuitenkin muuttua lyhyellä varoitusajalla. On sinun vastuullasi ottaa selvää voimassa olevista säännöistä ennen matkan alkamista.

Huomaa, että matkalla Botswanaan ja takaisin on välilaskuja, ja näillä lentokentillä koronaa koskevat säännöt voivat olla erilaiset. On sinun vastuullasi ottaa asiasta selvää ennen matkan alkamista.

Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä ne muodostavat osan TourCompassin valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat valmismatkalain piiriin.

Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

Matkavakuutukset

Suosittelemme, että hankit unelmiesi matkalle kattavan matkavakuutuksen. Lisäturvaksi kannattaa hankkia myös peruutusvakuutus.

Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivullemme, mistä löydät lisätietoja vakuutuksia koskevista suosituksistamme.

Huomaa myös, että sinulla on oltava voimassa oleva matkavakuutus voidaksesi osallistua matkalle. Valmistaudu antamaan vakuutusta koskevat tiedot, kun niitä kysytään Botswanaan saapumisen yhteydessä.

ENNEN MATKAA
Valuutta, hintataso ja juomarahat

Valuutta:

Botswanan rahayksikkö on pula (BWP) – mikä muuten tarkoittaa ”sadetta”.

Suosittelemme, että vaihdat pulia Botswanan lentokentällä tai nostat käteistä automaatista heti saavuttuasi Botswanaan. Paikallisissa turistikaupoissa voit maksaa pääasiassa pulilla ja joskus myös pienillä dollarin seteleillä. Lodgeissa käytetään enemmän Yhdysvaltain dollareita ja joskus myös Etelä-Afrikan randeja. Suosittelemme vaihtamaan rahaa niin, että sinulla on käytössäsi aina sekä pulia että dollareita.

Juomarahat:

Juomaraha on Botswanassa vapaaehtoinen, mutta aina tervetullut huomionosoitus. Jos saat lomasi aikana poikkeuksellisen hyvää palvelua, voit tietenkin palkita sen juomarahalla. Botswanalaisissa lodgeissa/hotelleissa on tavallisesti kirjekuoria ”tips boxin” vieressä. Kirjekuoreen laitetaan lähtöpäivänä juomarahat koko henkilökunnalle. Alla ovat ohjeelliset määrät:

  • Oppaat: 10–20 USD/henki/päivä
  • Mokoro-soutaja/luonto-opas/hovimestari: 5–10 USD/henki/päivä
  • Sekä USD että BWP käyvät juomarahana.
Ruoka ja allergiat

Suurimmassa osassa matkakohteitamme on mahdollista ottaa huomioon allergiat, allergiaa aiheuttavat aineet tai ruokatottumukset, mutta on tärkeää, että ilmoitat niistä meille matkavarauksen yhteydessä.

Jos olet lähdössä ”Botswana & Victorian putoukset” -matkalle, on tärkeää, että ilmoitat meille jo matkavarauksen yhteydessä kaikista allergioista, allergeeneista ja muista ruoka-aineisiin liittyvistä tarpeista ja toiveista sekä mahdollisista erityistarpeista, kuten esimerkiksi tarvitessasi jääkaapin lääkkeiden viileänä pitämistä varten.

Puhelin, WiFi ja sähkö

Useimmat hotellit ja lodget saavat sähkönsä omista generaattoreistaan. Jännite on 240 volttia ja pistokkeet ovat kolmipinnisiä eli erilaisia kuin meillä – muista siis pakata mukaan adapteri. Huomaa, että sähköä ei aina ole saatavilla riittävästi esimerkiksi hiustenkuivaajan käyttöön.

Voit tarkistaa sivustomme hotellikuvauksista, onko majoituspaikassasi WiFi. Huomaa, että yhteys voi joskus olla epävakaa.

Pakkauslista

Pakkaa aina kaikkein välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroihin. Tällaisia tavaroita ovat esim. passi, viisumi, rokotustodistus, luottokortit, rahat, vakuutusasiakirjat, matka-asiakirjat, kannettava tietokone ja matkapuhelin sekä mahdolliset terveystiedot ja elintärkeät lääkkeet.

Suosittelemme, että käytät safarimatkoilla pehmeitä matkalaukkuja. Pehmeiden laukkujen pakkaaminen safariautoon on huomattavasti helpompaa kuin kovien matkalaukkujen. Erityisesti hard case -laukut vievät paljon tilaa safariautossa. Vältä siis kovakuorisia matkalaukkuja.

Suosittelemme pakkaamaan safariretkiä varten kevyitä, väritykseltään vaaleita vaatteita. Vältä mahdollisuuksien mukaan kirkkaita värejä safarilla. Ota mukaan myös parit pitkät housut ja pitkähihaisia paitoja, jotka suojaavat hyttysiltä auringonlaskun jälkeen ja tarvittaessa myös auringon paahteelta päiväsaikaan. Vältä paljain jaloin oleskelua iltaisin hyttysten takia.

On myös hyvä idea pakata laukkuun pieni taskulamppu ja ylimääräiset paristot sähkökatkosten varalta.

Kasvituotteiden tuominen EU:hun

Matkustajat eivät saa tuoda EU:n ulkopuolelta kasveja, siemeniä, hedelmiä tai muita kasvituotteita ilman kasvinterveystodistusta. Säännöt koskevat myös pieniä kasvi- ja kasvituotemääriä.

Lue lisää säännöistä täällä.

Liikuntarajoitteiset matkustajat

Ota huomioon, että matkamme eivät yleensä sellaisenaan sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tiedustele mahdollisuuksista ottaa henkilökohtaiset tarpeesi huomioon.

LENTOMATKA
Lentoliput

Lentoliput ovat nykyään sähköisiä (e-lippu), joten emme lähetä sinulle fyysistä lentolippua.

On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta, koska varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos nimesi on korjattava, ota meihin yhteyttä välittömästi. Huomaa, että lentoyhtiö voi veloittaa maksun nimen muuttamisesta.

Istumapaikan varaaminen

Lähtöselvityksen yhteydessä lentoyhtiö osoittaa sinulle paikkasi lennolla. Jos sinulla on paikkaa koskevia toiveita, voit tehdä paikkavarauksen etukäteen lentoyhtiön kotisivuilla tai sovelluksessa. Huomaa, että useimmat lentoyhtiöt veloittavat maksun istumapaikan varaamisesta.

Paikkavarauksen aikaikkuna vaihtelee lentoyhtiöstä toiseen, mutta pääsääntöisesti paikan voi varata heti matkan varaamisen jälkeen ja viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Huomaa myös, että lentoyhtiöllä on oikeus ja mahdollisuus tehdä viime kädessä muutoksia paikkojen suhteen, myös erikseen varattujen paikkojen.
Jos et tee paikkavarausta ennen matkaa, lentoyhtiö osoittaa sinulle paikan lähtöselvityksen yhteydessä.

Lähtöselvitys

Lähtöselvityksessä tarvitset passin ja varausnumeron, joka löytyy matkasuunnitelmastasi.

Suosittelemme, että lataat lentoyhtiön sovelluksen puhelimeesi. Voit tehdä lähtöselvityksen itse sovelluksessa, tavallisesti 24–48 tuntia ennen matkan alkamista. Sovelluksen avulla pysyt myös ajan tasalla mahdollisista lentomuutoksista ja muista tärkeistä lentoasi koskevista tiedoista.

Huomaa, että lentoajat ovat voineet muuttua alkuperäisestä matkasuunnitelmasta, jonka sait varauksen yhteydessä. Tarkka lähtöaika löytyy aina lentoyhtiön sovelluksesta tai lentoyhtiön kotisivuilta.

Lentokentällä

Suosittelemme, että saavut lentokentälle lähtöselvitystä varten viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Viimeisimmät päivitykset löydät lentoyhtiön kotisivuilta, joten kannattaa pitää sitä silmällä.

Matkatavarat

Käytämme matkoillamme useita eri lentoyhtiöitä. Käsimatkatavaroita ja ruumaan meneviä matkatavaroita koskevat ajantasaiset säännöt löytyvät aina kyseisen lentoyhtiön kotisivuilta tai sovelluksesta.

Jos lennät Botswanan sisäisillä lennoilla, huomioithan, että ruumaan menevät matkatavarat saavat painaa enintään 15-20 kg ja käsimatkatavarat enintään 5 kg. Huomaa, että trolley-tyyppisiä lentolaukkuja ei yleensä hyväksytä käsimatkatavaraksi, koska istuinten yläpuolella olevissa matkatavarasäilöissä ei ole niille riittävästi tilaa.

Jos lennät O. R. Tambon lentokentän kautta Johannesburgissa, ota huomioon, että ruumaan menevissä matkalaukuissa on oltava vähintään yksi tasainen sivu, eikä matkatavaroissa saa olla pitkiä irtonaisia hihnoja (kuten esim. repuissa). Jos käytät matkalaukkuna esim. pyöreää putkikassia tai pitkillä hihnoilla/remmeillä varustettua reppua, se on käärittävä lentoasemalla olevassa ”baggage wrapping service” -palvelussa ennen kuin se voidaan luovuttaa koneen ruumaan.

Jos lennät Johannesburgin kautta, ota huomioon, että sinun on joissain tapauksissa noudettava itse matkatavarasi matkalaukkuhihnalta Johannesburgin lentokentällä. Tämän jälkeen sinun on kuljettava tullin läpi matkalaukkusi kanssa ja luovutettava laukkusi normaaliin tapaan lähtöselvitystiskillä. Tarkista lähtöselvityksessä, onko laukuista huolehdittava itse vai lähetetäänkö matkatavarasi suoraan lopulliseen määränpäähän asti.

Myöhästyneet matkatavarat

Jos matkatavarasi viivästyvät, käänny henkilökunnan puoleen lentokentän matkalaukkualueella ja ilmoita matkatavarasi myöhästyneiksi.

Huomaa, että tarvitset PIR-raportin (Property Irregularity Report) täyttämiseen matkatavaroista saamasi kuitin.

Huomaa myös, että et saa poistua matkatavara-alueelta ennen kuin olet täyttänyt raportin.

Jos matkatavarasi ovat myöhässä, ota yhteyttä yhteistyökumppaniin, joka huolehtii siitä, että opas/kuljettaja odottaa sinua.

Lennon viivästyminen tai peruuntuminen

Jos lentovaraukseesi tulee muutoksia ennen lähtöä, otamme sinuun yhteyttä ja ilmoitamme asiasta.

Jos lentosi myöhästyy lähtöselvityksen jälkeen, lentoyhtiö on vastuussa lentosi uudelleenvarauksesta. Lentoyhtiö tekee tavallisesti varauksen seuraavalle mahdolliselle lennolle ja huolehtii tarpeen mukaan myös majoituksesta ja aterioista.

Yhteistyökumppanimme tarkistaa mahdolliset saapumisaikojen muutokset ja on sinua vastassa kentällä, vaikka lentosi myöhästyisi.

Jos lentoyhtiö varaa sinulle kokonaan toisen lentoyhtiön lennon tai lentonumerosi vaihtuu alkuperäisen lennon myöhästymisen vuoksi, soita TourCompassin hätänumeroon, jotta voimme ilmoittaa muutoksesta yhteistyökumppanillemme.

MATKAKOHTEESSA
Passintarkastus ja tulli

Passintarkastus:

Kun saavut perille lopulliseen matkakohteeseen, kuljet ensin läpi passintarkastuksen. Tässä yhteydessä tarkistetaan passi, mahdollinen maahantulokaavake ja viisumi. Monissa kohteissa otetaan myös sormenjäljet ja valokuva kasvoista biometristä tunnistusta varten. Sinulle voidaan myös esittää kysymyksiä matkasuunnitelmistasi ja majoituspaikkasi osoitteesta.

 

Tulli:
Kun olet päässyt passintarkastuksesta ja saanut matkalaukkusi, kuljet vielä tullin läpi. Jos sinulla ei ole tullattavaa, kulje kohdasta ”nothing to declare”. Jos sinulla on tullattavaa, on erittäin tärkeää, että kuljet kohdasta ”declare”. On sinun vastuullasi tarkistaa kyseisen maan tullisäännöt.

Saapuminen

Maunin lentokentällä sinua on vastassa Golden Africa Safaris, joka vastaa safarisi järjestämisestä Okavangon suistossa. Sinut kuljetetaan autolla hotelliisi Maunissa. Opas odottaa usein heti tuloaulan ulkopuolella erityisellä oppaille tarkoitetulla alueella.

Kasaneen saapuessasi yhteistyökumppanimme on sinua vastassa tuloaulassa.

Tässä vaiheessa on joskus odotettava hetki, kunnes kaikki matkalle osallistujat ovat saapuneet.

Jos et jostain syystä löydä opasta/kuljettajaa kentältä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä yhteistyökumppaniimme.

Sisään- ja uloskirjautuminen hotelleissa

Hotellien sisäänkirjautuminen on yleensä klo 14.00, eikä huoneesi välttämättä ole käytettävissä ennen tätä. Jos haluat varhaisen sisääänkirjautumisen, voit varata sen lisämaksusta jo matkan varaamisen yhteydessä.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä vastaanottovirkailija rekisteröi yleensä luottokorttisi ja mahdollisesti veloittaa kortilta takuusumman. Tämä ei ole lisämaksu, vaan hotellien yleinen tapa varmistaa maksu esimerkiksi minibaarin tai vastaavien palvelujen käytöstä. Kun kirjaudut ulos, summa palautetaan kokonaisuudessaan automaattisesti, jos et ole käyttänyt maksullisia palveluja.

On tavallista, että hotellissa otetaan valokopio passistasi. Joissain kohteissa viranomaiset edellyttävät tätä.

Uloskirjautuminen on tavallisesti klo 11.00. Jos lähdet kohteesta vasta iltapäivällä tai illalla, voit jättää matkatavarasi säilytykseen hotellille lähtöön asti. Jos haluat mieluummin myöhäisen uloskirjautumisen, voit varata sen lisämaksusta jo matkan varaamisen yhteydessä.

Matkat ja kuljetukset

Ennakoimattomien olosuhteiden, kuten huonon sään, suljettujen teiden tai muiden vastaavien syiden vuoksi joskus voi olla tarpeen muuttaa kiertoajelujen ja nähtävyyksien järjestystä päiväohjelmassa.

 

Tarvitsetko apua matkallasi?

Palvelunumeromme päivystää 24 tuntia vuorokaudessa, joten saat meihin aina yhteyden siltä varalta, että matkan varrella sattuu jotain odottamatonta. Lisäksi saat matkakohteessa olevien yhteistyökumppaneittemme puhelinnumerot ja hätäpuhelinnumerot. Joissain tapauksissa asia voidaan esimerkiksi aikaerosta johtuen hoitaa nopeammin soittamalla suoraan yhteistyökumppanille, kuten retken tai kuljetuksen alkamisen myöhästyessä yli 15 minuuttia.

MATKAN JÄLKEEN
Ruusut ja risut/yhteydenotot

Tyytyväiset asiakkaat ovat meille tärkeitä, ja siksi toivomme, että annat meille palautetta matkastasi kotiin palattuasi. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@tourcompass.fi tai soita numeroon: 09 424 15 833.

 

Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15