TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Balille

Kauniista hindulaisista temppeleistään ja paratiisimaisesta luonnostaan tunnettua Balia kutsutaan syystäkin Jumalten saareksi.

Bali on täydellinen yhdistelmä upeaa luontoa, kiehtovaa kulttuuria ja aurinkoisia rantoja.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Balille.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Bali
Bali

Matkat Balille

Kauniista hindulaisista temppeleistään ja paratiisimaisesta luonnostaan tunnettua Balia kutsutaan syystäkin Jumalten saareksi.

Bali on täydellinen yhdistelmä upeaa luontoa, kiehtovaa kulttuuria ja aurinkoisia rantoja.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Balille.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi kannattaa matkustaa Balille?

Indonesia koostuu tuhansista saarista, joiden joukossa pikkuinen Bali on todellinen helmi.

Bali tunnetaan syystäkin Jumalten saarena. Täällä sinua odottavat majesteettinen ja vaikuttava luonto, kauniit hindulaiset temppelit ja kilometrien pituiset paratiisirannat, joiden ansiosta saari on myös täydellinen rantalomakohde.

Kiertomatkamme Balilla

Alla voit lukea lisää Balin kohokohdista ja kiehtovimmista nähtävyyksistä.

Munduk

Balin ylänköseudulla sijaitseva Munduk on yksi saaren parhaiten säilytetyistä salaisuuksista.

Pientä ja rauhallista kaupunkia ympäröivä luonto on uskomattoman kaunista ja kutsuu nauttimaan leppoisista patikkaretkistä vehreässä viidakossa, pulppuavista vesiputouksista ja näköalapaikoista, joista avautuvat ylänkömaisemat ovat henkeäsalpaavia.

Luonnonkauneutensa lisäksi Munduk tunnetaan rehevistä viljelysmaistaan, joilla kasvatetaan kahvia, vaniljaa, kaakaota, hedelmiä ja kasviksia. Paikalliset ravintolat saavat raaka-aineensa suoraan lähiseutujen maanviljelijöiltä, joten niiden tarjoama ruoka on taatusti tuoretta ja herkullista.

Ubud, mystinen taiteilijakaupunki

Vihreäkylkisten vuorten, syvien kanjonien ja smaragdinväristen riisiterassien keskellä sijaitseva Ubudin kaupunki on kaikkien Balin-kävijöiden ehdottomasti nähtävä.

Kaupunkia pidetään Balin kulttuurikeskuksena ja henkisenä pääkaupunkina, jossa taide ja taidekäsityöt ovat arvossaan.

Kaupungissa on paljon kauniita temppeleitä, ja täällä voi myös päästä seuramaan värikkäitä seremoniallisia kulkueita, joihin paikalliset osallistujat pukeutuvat perinteisiin asuihin. Lisäksi

Ubudista löytyy runsaasti pieniä puoteja ja liikkeitä, joissa myydään perinteisiä käsitöitä. Ubudiin ja kaupunkia ympäröiviin alueisiin voi mainiosti tutustua myös polkupyörän selästä. Pyöräretkellä voit vierailla pienissä maalaiskylissä, ajella vehreiden riisiviljelmien läpi ja nauttia näköaloista Batur-tulivuorelle ja kraatterijärvelle.

Balin temppelit

Balilla on tuhansittain temppeleitä. Nämä legendaariset rakennukset tulevat monille Balista ensimmäisenä mieleen, ja niiden ansiosta se onkin saanut nimen ”Tuhansien temppelien saari”. Hindulaisuus on tärkeä osa saaren identiteettiä ja samalla ainutlaatuinen osa balilaista kulttuuria.

Matkoillamme pääset vierailemaan Balin suurimmissa ja kauneimmissa hindutemppeleissä.

Besakih-temppeli sijaitsee Balin itäpuolella luonnonkauniilla paikalla Agung-vuoren rinteillä lähes 1000 metrin korkeudessa. Temppeli tunnetaan myös Äititemppelinä, ja se onkin Balin tärkein ja kaikkein pyhin temppeli.

Tanah Lot -temppeli on lounaisen Balin ylpeys. Tanah Lot sijaitsee meressä kalliomuodostelman päällä ja on yksi Balin tärkeimmistä muistomerkeistä.

Ubudista koilliseen sijaitsevassa Tampaksiringin kaupungissa voit vierailla hindulaisessa Tirta Empul -temppelissä. Temppelin alueella on 12 pyhää lähdettä, ja balilaiset tuovat temppelin alttarille päivittäin lahjoja jumalilleen ja puhdistautuvat kylpemällä pyhässä vedessä.

Bratan-järven länsirannalla sijaitsee vesitemppeli Ulun Danu, joka on peräisin 1600-luvulta. Valokuvauksellista temppeliä ympäröivä luonto on erityisen kaunis, joten Ulun Danu onkin suosittu kuvauskohde ja Balin symboli.

Lovina

Balin pohjoisrannikolla sijaitsevassa Lovinassa sinua odottavat tummat vulkaaniset hiekkarannat, kirkkaat ja tyynet vedet ja rauhallinen tunnelma.

Täällä voit rentoutua pitkillä rannoilla ja vain nauttia kauniista ympäristöstä tai osallistua mielenkiintoisille retkille, joita alueella on tarjolla laaja valikoima.

Snorklausta Menjanganilla

Menjanganin saari on osa Balin kansallispuistoa ja sijaitsee noin 10 km päässä Balin luoteisrannikolta. Menjangania ympäröi upea koralliriutta ja monipuolinen vedenalainen luonto, minkä ansiosta saari on erittäin suosittu kohde sekä sukeltajien että snorklaajien keskuudessa.

Täällä voit halutessasi lähteä snorklausretkelle, jos mielit tutustua myös Balia ympäröivän meren saloihin. Retkelle lähdetään pikaveneellä, joka vie sinut koralliriutalle. Mukanasi vedessä on snorklausopas, joka näyttää, mistä löytyvät parhaat sukelluskohteet, värikkäimmät kalat ja hienoimmat korallit.

Gitgit-vesiputous

Balilla on lukemattomia kauniita vesiputouksia. Yksi suosituimmista on Gitgit-vesiputous, jonka luona voit vierailla valinnaisella lisäretkellä.

Reitti putoukselle kulkee läpi tiheän ja vehreän viidakon. Noin 15 minuutin kävelymatkan jälkeen edessäsi kohoaa yksi kauneimmista koskaan näkemistäsi vesiputouksista. Vesi putoaa noin 40 metriä alas kallioseinämää, ja putouksella voi käydä ympäri vuoden.

Täällä voit pitää ansaitun lepohetken ja nauttia viileästä vedestä ja hienoista maisemista.

Muita Balin kohokohtia

Balilla sinua odottavat myös seuraavat nähtävyydet:

 • Balin maailmankuulut riisiterassit esim. Tegalalangissa tai Jatiluwihissa, jonka riisipellot ja kastelujärjestelmä ovat UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.
 • Kerta Gosan kelluva paviljonki on entinen oikeuspalatsi ja osa Semapurassa sijaitsevaa Klungkungin palatsikompleksia. Avoimen rakennuksen katto on upeasti koristeltu kuvilla, jotka kertovat muun muassa kuolemanjälkeisestä elämästä ja maanpäällisen elämänsä aikana lakia rikkoville koituvista seuraamuksista.
 • Baliaga -kansan asuttama Tenganang-kylässä. Baliagalaisia pidetään Balin alkuperäisinä asukkaina, jotka elivät saarella ennen kuin hindulais-jaavalaiset kansat muuttivat maahan. Kyläläiset tunnetaan myös erikoisesta kudontatekniikastaan, ja voit halutessasi ostaa kauniita ja ainutlaatuisia käsinkudottuja tuotteita.
 • Koe autenttinen Bali kauniissa Sidemenissä, joka sijaitsee Ubudin itäpuolisella ylänköalueella. Sidemen tunnetaan kauniista riisiterasseistaan, vehreistä viljelmistään ja maisemistaan, jotka pääsevät oikeuksiinsa leppoisalla patikkaretkellä. Vehreän ympäristön lisäksi voit nauttia rauhallisesta tunnelmasta, sillä matkailijoita on täällä huomattavasti vähemmän kuin isommissa kohteissa.
 • Pieni Amedin kalastajakylä Balin itärannikolla tunnetaan tummahiekkaisista rannoistaan, kauniista koralliriutastaan ja hyvistä snorklaus- ja sukelluspaikoistaan. Suuret turistijoukot eivät ole vielä löytäneet tietään näille seuduille. Täällä on mukava viettää päivä rannalla, lähteä snorklausretkelle Jemeluk-lahdelle tai käydä vaikka patikoimassa kylää ympäröivässä vehreässä luonnossa.

Yhdistä rantalomaan

Jatka Balin-matkaasi rantalomalla joko Balilla tai jollain sitä ympäröivistä pienemmistä saarista. Rannalla voit rentoutua täydellisesti ja nauttia pitkistä päivistä kauniissa ympäristössä vesileikkien ja auringonpalvonnan merkeissä.

Rantaloma Sanurissa

Kaakkois-Balin rannikolla sijaitseva Sanur on yksi Balin suositummista rantalomakeskuksista. Sanur tunnetaan parhaiten kilometrien pituisesta hiekkarannastaan, mikä luo upeat puitteet täydelliselle rantalomalle. Rantaa suojaavan koralliriutan ansiosta aallokko on rauhallinen, joten Sanur sopii erinomaisesti myös lapsille.

Rantalekottelun lisäksi voit lähteä kävelylle viehättävään pieneen kaupunkiin, jossa voit seurata temppeliseremonioita, maistaa jaavalaista kahvia ja kokeilla balilaisia erikoisuuksia yhdessä monista viihtyisistä ravintoloista.

Rantaloma Nusa Duassa

Balin eteläkärjessä sijaitseva Nusa Dua on yksi Balin upeimmista rantakohteista.

Täällä voit nauttia Balin hienoimmista hiekkarannoista ja keskittyä viettämään leppoisaa rantalomaa ylellisissä puitteissa. Nusa Dua on täydellinen valinta silloin, kun kaipaat lomakohteeltasi hieman luksusta ja haluat omistautua pelkästään rentoutumiselle ja auringosta nauttimiselle.

Rantaloma Nusa Lembonganilla

Nusa Lembongan on pieni saari, joka sijaitsee noin 35 minuutin venematkan päässä Balin kaakkoisrannikolta.

Tämä trooppinen paratiisisaari on kooltaan vain 8 km2 ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia akkujen lataamiseen, rannalla loikoiluun ja rentoutumiseen. Jos haluat enemmän toimintaa, voit kokeilla snorklausta, surffausta tai sukeltamista.

Nusa Lembonganin lounaispuolella sijaitseva Devil’s Tears on mielenkiintoinen luontokohde, jossa vesi moukaroi kalliomuodostelmia vaikuttavalla tavalla. Näköalapaikka on myös erinomainen kohde iltaretkelle, jos haluat ihailla uskomattoman upeaa auringonlaskua

Rantaloma Gili-saarilla

Pienet ja viehättävät Gili-saaret sijaitsevat Balin ja Lombokin välissä.

Gili koostuu kolmesta saaresta, joista me vierailemme suurimmalla eli Gili Trawanganilla.

Saaria ympäröivät upeat koralliriutat, joiden ansiosta Gili-saaret eivät ole vain rantalomalaisten paratiisi vaan myös erinomainen kohde snorklaajille ja sukeltajille.

Erityistä saarille on, että moottoriajoneuvot ovat kokonaan kiellettyjä. Gilillä siis liikutaan jalkaisin, polkupyörillä tai hevoskyydillä, mikä luo aivan omanlaistaan tunnelmaa.

Yhdistä kiertomatkaan Jaavalla

Yhdistä rantaloma Balilla ja kiertomatka Jaavalla, jossa pääset näkemään unohtumattomia maisemia riisiterasseineen ja tulivuorineen. Jaava tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa:

 • Jaavan sielu on Yogyakarta, jossa voit sukeltaa syvälle jaavalaiseen historiaan ja perinteisiin. Näe mm. sulttaanin palatsi Kraton Yogyakarta, tutustu perinteiseen batiikkikäsityöhön, vieraile hindujen suuressa Prambanan-temppelikompleksissa ja Shivalle pyhitetyssä Loronjonggrang-temppelissä, jota pidetään Jaavan kauneimpana pyhäkkönä.
 • Jonkin matkaa Yogyakartasta luoteeseen sijaitsee vaikuttava Borobudur-temppeli, joka on yksi maailman suurimmista buddhalaisista monumenteista. 700-800-luvuilla rakennettu temppeli on myös UNESCO:n maailmanperintökohde.
 • Näe Jaavan tulivuoret, kuten auringonnousu Bromo-tulivuorella, ja vaella Ijen-kraatterin huipulle 2300 metrin korkeuteen, jossa voit ihastella huikean kaunista turkoosia kraatterijärveä.

Yhdistä matkaan elämyksellinen seikkailu Komodo-saarilla ja läntisessä Floresissa

Komodo on UNESCO:n maailmanperintölistalla oleva kansallispuisto, joka sijaitsee Balin itäpuolella. Jatkomatkalla Komodon saarilla vieraillaan mm. Kelor Islandilla, Floresilla ja tietenkin itse Komodo Islandilla.

Komodo-saarten vetonaula on tietenkin iso komodonvaraani, joka elää täällä luonnonvaraisena. Komodonvaraani on maailman suurin lisko, ja sen ulkonäkö tuo auttamatta mieleen tarustojen myyttiset lohikäärmeet. Komodo-saarilla voit nähdä näitä kiehtovia liskoja luonnollisessa elinympäristössään.

Varaanien lisäksi alueen eläimistöön kuuluvat muun muassa puhvelit, metsäkauriit ja papukaijat. Saarten karunkaunis luonto on ainutlaatuinen ja tarjoaa jännittävän kontrastin Balin vehreydelle.

Pidennä matkaa kaupunkilomalla Singaporessa

Yhdistä Balin-matkaasi jännittävä kaupunkiloma huippumodernissa Singaporessa. Singaporen saarivaltio on Kaakkois-Aasian pienin maa, joka tarjoaa kuitenkin kokoonsa nähden valtavasti nähtävää. Monikulttuurisesta Singaporesta löytyy tekemistä kaikenlaisille lomailijoille:

 • Singapore on jokaisen shoppailijan unelmakohde. Kaupunki on täynnä ostoskeskuksia, joissa myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Singapore on suosittu shoppailumatkakohde myös siksi, että täällä voit ostaa tuotteita verovapaasti. Sinun tarvitsee siis vain huolehtia siitä, että matkalaukussa on riittävästi tilaa uusille löydöillesi.
 • Foodieille Singapore tarjoaa monenlaisia mielenkiintoisia gastronomisia elämyksiä. Ruokatorien kojut notkuvat tuoreita herkkuja, viihtyisiä kahviloita on joka kadunkulmassa ja herkullinen katuruoka on erittäin suosittua niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Vannoutuneimmatkin kulinaristit löytävät taatusti suosikkinsa kaupungin michelin-ravintoloista.
 • Lähde retkelle pienelle Sentosan saarelle, missä sinua odottavat upeat hiekkarannat ja monenlaiset aktiviteetit. Pääsaaren eteläpuolella sijaitsevalla Sentosalla on hiekkarantojen lisäksi paljon muutakin nähtävää, kuten Universal Studios ja muutama huvipuisto.
 • Vaikutu Singaporen ainutlaatuisesta arkkitehtuurista, jonka hienoimpia edustajia ovat upeat SuperTree-puut, Marina Bay Sands -hotelli ja monet pilvenpiirtäjät. Voit myös vierailla Little Indian ja Kampong Glamin värikkäissä kaupunginosissa ja lähteä tutkimusretkelle punaisista lyhdyistään tunnettuun China Towniin.

Onko sinulla kysyttävää?

Jos haluat lukea lisää Indonesiaan matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista, kuten rokotuksista ja vastaavista, löydät paljon tietoa sivulta käytännön tietoa Indonesiasta.

Jos sinulla on kysyttävää Balista, tarjouksen pyytämisestä, matkan varaamisesta tai muista matkoistamme Aasiaan, voit ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen