TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Thaimaahan

Thaimaa on unelmakohde kaikenikäisille.

Thaimaassa sinua odottavat suurkaupungit, temppelit, kansallispuistot ja upeat rannat, jotka yhdessä valloittavat taatusti sydämesi.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Thaimaahan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Thaimaa
Thaimaa
KotiAasiaThaimaa

Matkat Thaimaahan

Thaimaa on unelmakohde kaikenikäisille.

Thaimaassa sinua odottavat suurkaupungit, temppelit, kansallispuistot ja upeat rannat, jotka yhdessä valloittavat taatusti sydämesi.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Thaimaahan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

KotiAasiaThaimaa

Miksi kannattaa matkustaa Thaimaahan?

Thaimaassa on kaikkea!

Täällä sinua odottavat kiehtovat vuoristokansat, kontrastintäyteiset suurkaupungit, ainutlaatuiset kansallispuistot, herkullinen ruokakulttuuri ja äärettömät valkoiset hiekkarannat.

Thaimaa on mielenkiintoinen maa ja yksi koko Aasian suosituimmista matkakohteista. Thaimaassa voit kokea elämäsi loman, joka vie sinut niin suurkaupungin sykkeeseen ja luonnon helmaan kuin rennoille hiekkarannoillekin.

Kiertomatkamme Thaimaassa

Kiertomatkalla Thaimaassa koet monet Thaimaan merkittävimmistä nähtävyyksistä, kuten maan sykkivän pääkaupungin Bangkokin, Kwai-joen rikkaan historian, vehreät luontokohteet ja etelän upeat hiekkarannat.

Lue lisää Thaimaan kohokohdista alla.

Bangkok

Bangkok on Thaimaan pääkaupunki ja suurin kaupunki – ja kaupunki, joka tekee useimpiin lähtemättömän vaikutuksen.

Kirkkaasti valaistut ostoskeskukset ja arkkitehtien suunnittelemat pilvenpiirtäjät seisovat vieri vieressä pikkuisten kauppojen ja loistavien temppelien kanssa; monien katukeittiöiden tuoksut sekoittuvat vilkkaan liikenteen pakokaasuihin, ja lukuisilla kanavilla seilaavat vielä lukuisammat alukset; oranssipukuiset munkit sukkuloivat tottuneesti kiireisten bisnesihmisten, koululaisten ja turistien välissä.

Bangkok on täynnä kontrasteja vanhan ja perinteisen sekä uuden ja modernin välillä, mutta nämä kontrastit muodostavat kuitenkin omanlaisensa harmonian.

Mielenkiintoisia kohteita ovat:

 • Kuninkaallinen palatsi Grand Palace eli Suuri palatsi on yksi Bangkokin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Palatsi valmistui vuonna 1782 ja oli kuninkaan kotina 150 vuoden ajan. Palatsissa voit nähdä Thaimaan pyhimmän Buddha-patsaan, joka on valmistettu yhdestä valtavasta vihreästä jadelohkareesta.
 • Bang Yai voit kokea hyvin erilaisen Bangkokin, jossa kadut ovat kapeampia ja liikenne paljon vähäisempää. Täällä sijaitsevassa Wat Bang Yain temppelissä voit myös nähdä Bangkokin toiseksi suurimman lepäävän Buddhan.
 • Suuri kanavaverkosto eli ”khlongit”. Seilaa perinteisellä thaimaalaisella ”pitkähäntäveneellä” ja koe Bangkok eri näkökulmasta. Huomaat esimerkiksi, että talojen julkisivut ovat kanaaleille päin, mikä kertoo vesiväylien merkityksestä.
 • Bangkokin lukemattomilla markkinoilla, voit ostaa esimerkiksi vaatteita ja matkamuistoja tai nauttia katukeittiöiden tarjoamista herkuista. Esimerkiksi Chatuchakin markkinoilla myyntikojuja on yli 15000, mikä tekee niistä yhden maailman suurimmista viikonloppumarkkinoista. Kaupungissa on myös useita kelluvia markkinoita, jotka nimensä mukaisesti pidetään veden päällä.
 • Piilossa Chao Phraya -joen mutkassa sijaitsee viehättävä Bang Krachao, yksi Bangkokin koskemattomista viheralueista, jonne pääsee vain veneellä. Täällä sinua odottavat vihreä ja kesyttämätön luonto ja kauniit banaanipuut, vesiputoukset ja paksut bambut. Alue sopii erinomaisesti leppoisan pyöräretken kohteeksi. Pienten kylien läpi ajaessasi kohtaat hymyileviä paikallisia ja taustalla näet Bangkokin kauniin horisontin.

Chiang Mai

Chiang Mai on Thaimaan toiseksi suurin kaupunki. Chiang Main kulttuurihistoria on erityisen mielenkiintoinen, ja koostaan huolimatta kaupungissa vallitsee rauhallinen ja viihtyisä tunnelma.

Chiang Mai oli nykyisen Thaimaan pohjoisosista aina nykyisen Laosin alueelle ulottuneen Lanna-kuningaskunnan pääkaupunki vuodesta 1296 vuoteen 1768. Tänä päivänä Lanna-kuningaskunnan perintö näkyy edelleen esimerkiksi paikallisessa keittiössä.
Chiang Maissa ja sen ympäristössä voit:

 • Vierailla kauniissa Wat Phrathat Doi Suthep -temppelissä, joka on yksi Thaimaan pyhimmistä, ja sijaitsee vuorella Doi Suthep-Puin kansallispuistossa. Wat Doi Suthepin upea kultainen pagodi on peräisin vuodelta 1383, ja sen sisällä säilytetään Buddhan pyhäinjäännöksiä. Temppelistä avautuvat upeat näkymät alas Chiang Main kaupunkiin.
 • Käydä ostoksilla jollain Chiang Main monista markkinoista, kuten Chiang Main kuuluisalla iltatorilla. Tänne kokoontuvat niin paikalliset kuin turistitkin tekemään ostoksia ja nauttimaan katukeittiöiden herkuista.
 • Vierailla Doi Inthanonin kansallispuistossa, missä sijaitsee muun muassa Thaimaan korkein vuori (2 565 m mpy). Nauti rehevistä luontomaisemista patikkaretkellä esimerkiksi Kew Mae Pan -reitillä, jonka varrella sinua odottaa yksi Pohjois-Thaimaan kauneimmista panoraamanäköaloista.

Rantaloma Thaimaassa

Etelä-Thaimaasta löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja, kun haluat huipentaa kiertomatkan rentoon rantalomaan joko rannikolla tai jollain maan monista eksoottisista saarista.

Voit lukea lisää eri rantalomakohteiden parhaista matkustussesongeista sivustomme Käytännön tietoa -osiossa.

Rantaloma Siaminlahdella (Koh Samui, Koh Phangan)

Thaimaan itäpuolella Siaminlahdella sijaitsevat Thaimaan suosituimmat lomasaaret, kuten Koh Samui ja Koh Phangan.

Täällä on kaikkea, mitä rantalomakohteelta voi toivoa: kauniita hiekkarantoja, turkoosia vettä ja huojuvia kookospalmuja. Loikoile rannalla, snorklaa värikkäiden kalojen lomassa ja patikoi vehreissä viidakoissa vesiputoukselta ja näköalapaikalta toiselle!

Rantaloma Andamaanienmerellä (Phuket, Khao Lak, Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Mook)

Thaimaan länsipuolella avautuvalla Andamaanienmerellä rantalomakohteet ovat toinen toistaan upeampia.

Andamaanienmerellä sijaitsee muun muassa Thaimaan suurin saari Phuket, joka on todellinen lomaparatiisi kultaisine hiekkarantoineen ja vehreine palmuineen. Rentoudu rannalla tai lähde retkelle esim. Phang Nga -lahdelle, jonka smaragdinvihreästä vedestä luotisuorina kohoavat karstisaaret ovat vaikuttava näky.

Muita elämyksiä Thaimaassa

Thaimaa tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa edellä mainittujen lisäksi.

Thaimaan mielenkiintoisimpiin kohteisiin kuuluvat esimerkiksi:

 • Kwai-joki ja sen ympäristö, jossa majoitutaan ”flotellissa” – lautalle rakennetussa hotellissa, joka kelluu itse Kwaijoessa. Thaimaasta Myanmariin kulkeva Kuoleman rautatie, joka rakennettiin toisen maailmansodan aikaan. Yi 400 kilometriä pitkän rautatien rakentaminen vaati 18 kuukautta ja yli 100000 ihmishenkeä. Hellfire Pass on kalliokanjoni Kuoleman rautatiellä. ”Helvetintulen sola” oli yksi rakentajien kannalta vaikeimmista rataosuuksista.
 • Chiang Maista pohjoiseen sijaitsee Chiang Rai, aivan Myanmarin ja Laosin rajan tuntumassa. Alue tunnetaan nimellä Kultainen kolmio, ja se oli ennen oopiumkaupan keskus. Myös täällä vierailijaa odottavat ainutlaatuinen luonto laaksoineen, vuorineen ja sademetsineen sekä mielenkiintoiset kylät ja etniset kansat. Täällä kannattaa ainakin vierailla Wat Phra Kaeon temppelissä ja purjehtia Mekongjoella, joka toimii myös Thaimaan ja Laosin rajana.
 • Changchillin norsukeskus, jossa voit tutustua ihastuttavien norsujen elämään. Norsukeskuksessa norsut saavat viettää päivänsä kaikessa rauhassa, ja vierailijat pääsevät katselemaan niiden touhuja, leikkejä ja mutakylpyjä vähän etäämmältä. Norsukeskus avattiin vuonna 2017 yhteistyössä World Animal Protection -järjestön kanssa.
 • Khao Sokin kansallispuisto, joka on yksi Thaimaan vanhimmista ja kauneimmista luonnonpuistoista. Täällä voit samota ikivanhoissa koskemattomissa sademetsissä, nähdä paikallisia eläimiä, kuten makakiapinoita, ja ihastella kaunista luontoa veneretkellä isolla Cheow Lan -järvellä.
 • Ayutthayan historiallinen rauniokaupunki, joka oli koko Thaimaan pääkaupunki 1350–1767. Puiston vetonauloihin kuuluvat vaikuttavat temppelit ja rauniot, kuten UNESCOn suojelema Wat Phra Sri Sanphet. Jännittävällä veneretkellä kierrät lumoavan rauniopuiston ja nautit upeasta auringonlaskusta Wat Chai Wattanaramin temppelissä, joka muistuttaa Kambodžassa sijaitsevaa Angkor Watia.

Lue lisää kiertomatkoistamme Thaimaassa

Voit tutustua matkoihin tarkemmin valitsemalla kunkin matkan kohdalla ”Lue lisää” -painikkeen. Matkasivuilla on tietoa mm. matkan kohokohdista, matkaohjelmasta, hinnoista ja paljon muuta.

Onko sinulla kysyttävää?

Voit lukea lisää Thaimaahan matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista kohdassa käytännön tietoa.

Jos sinulla on kysyttävää Thaimaasta, muista matkoistamme Kaakkois-Aasiaan tai mistä tahansa muusta sinua askarruttavasta asiasta, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä matkailuneuvojiimme.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen