TURVATAKUU - Lue lisää

Brasilian matkat

Brasilian kiertomatkalla näet monia maailmanluokan nähtävyyksiä, kuten Iguassun putoukset, Amazonin sademetsän ja Rio de Janeiron.

Brasilia on erinomainen valinta, kun haluat lomaltasi unohtumattomia luontoelämyksiä, kiehtovaa kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä ja rentoa rantalomailua.

Tutustu kaikkiin Brasilian kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Brasilia
Brasilia

Brasilian matkat

Brasilian kiertomatkalla näet monia maailmanluokan nähtävyyksiä, kuten Iguassun putoukset, Amazonin sademetsän ja Rio de Janeiron.

Brasilia on erinomainen valinta, kun haluat lomaltasi unohtumattomia luontoelämyksiä, kiehtovaa kulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä ja rentoa rantalomailua.

Tutustu kaikkiin Brasilian kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi matkustaa Brasiliaan?

Brasilia on yksi maailman suurimmista maista, jonka monet kiehtovat nähtävyydet ovat koko maailmankin mittakaavassa merkittäviä. Monet niistä ovat myös kooltaan maailman suurimpia, kuten Iguassun putoukset, Amazonin sademetsä ja Rion karnevaali.

Loma Brasiliassa tarjoaa unohtumattomia luontoelämyksiä, mieleenpainuvia kulttuurikokemuksia ja lukemattomia huikeita nähtävyyksiä.

Brasilian kiertomatkat

Kiertomatkoillamme koet Brasilian suurimmat elämykset. Matkamme tarjoavat jokaiselle jotakin: mahtavia luontoelämyksiä luonnonystäville, mielenkiintoisia historiallisia kohteita historian harrastajille ja pitkiä valkoisia hiekkarantoja nautiskelijoille.

Brasilian kiertomatkojen kohokohtiin kuuluvat:

Rio de Janeiro – kontrastien kaupunki

Brasiliasta ei oikeastaan voi puhua mainitsematta Rio de Janeiroa, maan tunnetuinta kaupunkia. Kaupunki sijaitsee rannikolla henkeäsalpaavan kauniilla paikalla, jossa sitä reunustavat jylhät vuoret, vehreät metsät ja upeat hiekkarannat.

Rio tunnetaan kenties parhaiten karnevaalistaan ja kauniista hiekkarannoistaan, kuten Copacabanasta ja Ipanemasta, jotka vilisevät rennosta rantaelämästä nauttivia, auringon paahtamia hauskanpitäjiä. Energisemmät harrastavat rantajalkapalloa, kun taas toiset siemailevat lukemattomien rantakioskien tarjoamia ”caipirinhoja”.

Värikäs Rio on todellinen mielenkiintoisten nähtävyyksien, kauniiden maisemien ja sykkivän suurkaupunkielämän sulatusuuni, joka huokuu brasilialaista elämäniloa. Liikkuville matkalaisille pyöräretki on hyvä vaihtoehto, kun haluat kiertää kaikki kaupungin suosituimmat hiekkarannat ja isot laguunit.

Kristus Vapahtaja -patsas

Yksi Rion tunnetuimmista nähtävyyksistä on 710 metriä korkean Corcovadovuoren huipulle rakennettu, 38 metriä korkea ja 1100 tonnia painava Kristus Vapahtaja -patsas.

Vaikuttava patsas on nimetty yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä.

Kristus-patsaan voi nähdä kaikkialta kaupungista, ja sen valtava koko näyttäytyy kaikessa komeudessaan parhaiten patsaan juurelta katsottuna. Corcovadon huipulta avautuu myös henkeäsalpaava näköala Tijucan kansallispuistoon, Guanabaranlahdelle ja Rion upeille hiekkarannoille.

Sokeritoppavuori

Kuuluisan Copacabana-hiekkarannan toisessa päässä 396 metrin korkeuteen kohoava graniittinen Sokeritoppavuori (portugaliksi  Pão de Açúcar) on yksi Rion symboleista.

Vuoren huipulle kuljetaan köysirataa pitkin, ensin puolivälissä sijaitsevan Urca-vuoren huipulle ja sitten toisella vaijerihissillä Sokeritopan laelle. Huipulta avautuu uskomattoman hieno 360 asteen näköala yli Rion vilkkaan metropolin. Maisemia ihaillessa ei jää epäselväksi, miksi Rio de Janeiroa kutsutaan ”maailman kauneimmaksi kaupungiksi”.

Samban syntymäkaupunki

Brasilia on samban kotimaa, ja Rio de Janeiro on yksi parhaista paikoista heittäytyä tämän rytmikkään tanssin pyörteisiin.

Ja jos intoa riittää, voit opetella tanssimaan myös itse! Yhdellä lisäretkistämme voit nimittäin päästä paikallisen tanssinopettajan oppiin ja testata taitojasi tanssitunnin jälkeen brasilialaisen yökerhon tanssilattialla.

Kaikki kiertomatkamme vievät sinut värikkääseen ja elämäniloa pursuavaan Rio de Janeiroon, jossa ikimuistoiset elämykset ovat taattuja!

Iguassun putoukset

Iguassun putoukset, suomeksi myös Iguaçun putoukset tai Iguazún putoukset, englanniksi Iguazú Falls ja portugaliksi Foz do Iguaçu, muodostavat maailman suurimman vesiputouksen. Isoja ja pieniä putouksia on 2,7 km matkalla yhteensä 275, ja niiden korkeus vaihtelee 60-82 metrin välillä. Garganta del Diablo (Paholaisen kurkku, engl. the Devil’s Throat) on putouksista suurin ja tunnetuin.

Iguassun putoukset sijaitsevat Brasilian ja Argentiinan rajalla. Kiertomatkoillamme voit nähdä mahtavat putoukset rajan molemmilta puolilta, ja kokemus on eri puolilla rajaa hyvin erilainen. Argentiinan puolella näet vesiputouksen läheltä, kun taas Brasilian puolella voit ihailla henkeäsalpaavaa panoraamanäköalaa kauempaa.

Molemmat elämykset ovat ikimuistoisia. Jos haluat nähdä putoukset vielä kolmannesta perspektiivistä, voit varata helikopterilennon, joka antaa vielä paremman kuvan vesiputouksen massiivisesta koosta.

Siirtomaa-ajan Brasilia

Salvador – historiaa ja kulttuuria

Salvador on viehättävä historiallinen kaupunki, joka tunnetaan Brasilian syntymäkaupunkina. Alun perin portugalilaisten perustama kaupunki on tänä päivänä todellinen kulttuurien sulatusuuni, jossa brasilialaisuus tuntuu ja näkyy autenttisimmillaan.

Salvador oli yksi portugalilaisen imperiumin tärkeimmistä kaupungeista. Tänä päivänä se tarjoaa kiehtovia historiaelämyksiä, pastellinvärisiä siirtomaa-ajan rakennuksia, afrikkalaisia kulttuureja ja rentoa karnevaalitunnelmaa.

Etenkin Pelourinho, kaupungin historiallinen keskusta, on tunnettu siirtomaa-ajalta peräisin olevista rakennuksistaan ja kirkoistaan. Pelourinho valittiin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1985.

Joka helmikuu vietettävä karnevaali saa Salvadorin kadut täyttymään iloisista juhlijoista. Siinä missä Rion karnevaaliin kuulu erottamattomana osana samba, Salvadorissa tanssitaan Axé-musiikin tahtiin. Axé on afrikkalaisen musiikkikulttuurin inspiroimaa brasilialaista populaarimusiikkia, jonka juuret ovat Bahian osavaltiossa ja Salvadorin kaupungissa.

Paraty

Paraty on yksi Brasilian kiehtovimmista siirtomaakaupungeista. Se oli aikoinaan tärkeä satamakaupunki, jonka kautta kuljetettiin kultaa, sokeria, kahvia ja orjia. Tältä alueelta on myös peräisin kuuluisa brasilialainen sokeriruokoviina cachaça, joka on yksi brasilialaisen suosikkidrinkin caipirinhan ainesosista.

Tänä päivänä kaupunki tunnetaan mukulakivikaduistaan ja historiallisista rakennuksistaan. Talot ovat valkoiseksi maalattuja, ja niiden värikkäät ovenkarmit ja ikkunankarmit viestivät siirtomaa-ajan muotokielestä. Viehättäviä taloja pääset ihailemaan kaupunkikierroksella, jonka aikana tutustutaan myös kaupungin jännittävään historiaan.

Ainutlaatuisia luontoelämyksiä

Brasilia tarjoaa luonnosta ja eläimistä pitäville valtavasti nähtävää.

 • Amazon on sekä maailman suurin sademetsä että joki, jonka virtaama on maailman suurin. Amazonissa voit purjehtia jokea pitkin, vaeltaa viidakossa ja halutessasi lähteä jännittävälle survival-retkelle, jonka aikana vietetään yö alkeellisessa viidakkoleirissä. Matkan varrella tutustut sademetsän luontoon ja näet eksoottisia eläimiä, kuten kaimaaneja, apinoita ja värikkäitä lintuja.
 • Pantanal on maailman suurin trooppinen kosteikkoalue, jonka pinta-ala on suurimmillaan peräti 210000 km². Kuten Amazon, myös Pantanal on todellinen luonnon- ja eläintenystävän paratiisi. Täällä voit nähdä muun muassa kirkkaansinisiä hyasinttiaroja, krokotiileja ja maailman suurimpia jyrsijöitä, veikeitä kapybaroja.
 • Bonito on eteläisessä Brasiliassa sijaitseva brasilialaisen ekoturismin keskus. Vain 150 km Pantanalista etelään matkailijaa odottavat toinen toistaan upeammat luontonähtävyydet: kirkasvetiset joet, eksoottiset kalat, kiehtovat luolat, vesiputoukset ja viidakot sekä tietenkin monet mielenkiintoiset eläimet.

Rantaloma Brasiliassa

Kiertomatkan päätteeksi voit viettää leppoisan loman jossain Brasilian monista eksoottisista rantalomakohteista:

 • Ilha Grande on paratiisisaari, jolla ei ole teitä eikä siksi myöskään autoja. Saaren vetonauloja ovat vehreä koskematon luonto, kiehtovat eläimet ja yli 100 hiekkarantaa. Yksi hienoimmista rannoista on Lopes Mendes, jonka postikorttimaisemat tekevät siitä myös yhden koko Brasilian kauneimmista hiekkarannoista. Aktiivilomailijoita varten tällä kukkulaisella saarella on erinomainen valikoima patikointireittejä.
 • Búzios on kasvanut pienestä kalastajakylästä ylelliseksi lomakeskukseksi, joka tarjoaa shoppailumahdollisuuksia, kulinaristisia elämyksiä ja yli 20 upeaa hiekkarantaa. Búzios on erinomainen kohde muutaman päivän rennolle rantalomalle.
 • Praia do Forte on luonteva rantalomakohde, jos matkasi vie Salvadorin kaupunkiin. Praia do Forte on piskuinen kalastajakylä, jonka ihastuttavaa hiekkarantaa reunustavat vehreät palmupuut. Täällä voit keskittyä vain rentoutumiseen tai varustautua snorkkelilla ja lähteä tutkimaan pinnanalaista elämää.

Onko sinulla kysyttävää Brasiliasta?

Löydät paljon hyödyllistä tietoa Brasiliasta kohdasta “Käytännön tietoa Brasiliasta”. Sivulla voit lukea lisää esimerkiksi viisumista, säästä, ruokakulttuurista ja monesta muusta matkaan liittyvästä asiasta.

Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme. He osaavat opastaa kaikissa Brasiliaan ja muihin Etelä- ja Keski-Amerikan kiertomatkoihin liittyvissä asioissa.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi ikimuistoisimman matkan.

TourCompass – Pääse vielä lähemmäs!

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen