TURVATAKUU - Lue lisää
KotiMajoitusBotswana

Majoitus: Botswana

Cresta Mowana Safari Resort & Spa

Chobe National Park

Heti Cresta Mowanaan saavuttua näet, mistä lodge on saanut nimensä: aivan sisäänkäynnin edessä kasvaa jättimäinen baobab eli apinanleipäpuu (mowana).

Vastaanoton toisella puolella avautuu laaja nurmialue, joka jatkuu alas Chobejoen rantaan. Joelta kantautuu yötä päivää virtahepojen vilkas jutustelu, jota on hauska kuunnella.

Vaikka lodgessa on yli 100 erikokoista huonetta, kaikissa huoneissa on oma parveke jokinäköalalla.

Huoneet ovat tilavia ja nykyaikaiseen tyyliin sisustettuja: sängyn ympärillä on hyttysverkko, ilmastointi toimii ja kahvia tai teetä voi keittää koska vain omassa rauhassa.

Aamiainen syödään jokinäköaloja ihastellen, ja safarin jälkeen voit rentoutua ja nauttia auringonlaskudrinkin hotellin baarissa, josta on myös näköala joelle. On lumoava kokemus istua hiljalleen hiipuvassa valossa ja kuunnella villieläinten murahtelevan hämärässä jokirannassa.

Jos kaipaat viilennystä, voit hypätä uima-altaaseen, ja jos selkäsi on vinksahtanut istuttuasi tuntikaupalla safariautossa, voit käväistä treenaamassa kuntokeskuksessa tai hemmotella kipeitä lihaksiasi lodgen spassa.

Hotellissa on ilmainen Wi-Fi.


Chobe Marina Lodge

Choben kansallispuisto

Kotoisa neljän tähden Chobe Marina Lodge sijaitsee keskellä Kasanen kaupunkia vain kävelymatkan päässä kaupoista, pankeista ja supermarketeista ja vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Choben kansallispuiston sisäänkäynnistä.

Chobe-joelle antavalla hienolla terassilla voit nauttia tukevan aamiaisen puiden varjossa ennen kuin lähdet päivän seikkailuihin. Choben kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia sekä perinteisistä gamedrive-ajeluista maalla että kokea Chobe-joen monipuolinen luonto ja eläimet jännittävällä jokiristeilyllä.

Hiljaisina iltapäivän tunteina, kun aurinko paistaa korkealta taivaalta, voit rentoutua viihtyisällä uima-allasalueella, josta löytyy allasbaari ja runsaasti tilaa aurinkotuoleille.

Lodgessa on 60 tilavaa huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi, kattotuuletin, taulutelevisio, kahvin- ja teenkeittovälineet, jääkaappi ja hyttysverkot sängyissä.

Lodgessa on myös kaksi ravintolaa, spa-osasto ja kaksi baaria, joista toinen sopii täydellisesti ”sundownerin” nauttimiseen ja jokinäkymien ihastelemiseen auringon laskiessa kansallispuiston ylle.


Chobe Safari Lodge

Choben kansallispuisto

Neljän tähden Chobe Safari Lodge sijaitsee heti Choben kansallispuiston ulkopuolella. Lodge on täydellinen tukikohta vierailulle Choben kansallispuistoon, oli suunnitelmissasi sitten perintenen gamedrive-ajelu tai risteily Chobe-joella. Lodge sijaitsee aivan joen rannalla, jossa sillä on oma laituri, ja heti lodgen toisella puolella on Choben kansallispuiston raja. Molemmat nähtävyydet ovat siis aivan käden ulottuvilla! Lentokentälle on 10 minuutin ajomatka, ja vain viiden minuutin päässä on Kasane, josta löytyy pankkeja, supermarketteja ja matkamuistomyymälöitä.

Chobe Safari Lodgessa on 76 eri kokoista huonetta, joiden joukosta löytyy sopiva niin pariskunnille kuin perheille ja yksin matkustaville.

Kaikista huoneista on näköala Chobe-joelle joko parvekkeelta tai terassilta. Lisäksi huoneissa on oma kylpyhuone ja WC, ilmastointi, TV, tallelokero, teen- ja kahvinkeittovälineet, minibaari ja hyttysverkko kaikkien sänkyjen yläpuolella.

Lodgessa on oma ravintola, jossa tarjoillaan herkullisia paikallisia ja kansainvälisiä ruokia sekä kasvisruokia.

Lodgessa on myös suuri uima-allas, baari ja joen rannassa viihtyisä näköalaterassi.

Lodge on kaiken kaikkiaan erittäin viihtyisä ja tasoonsa nähden myös edullinen.

Jos haluat mieluummin asua itse kansallispuiston sisällä, suosittelemme majoitusluokan korottamista Chobe Game Lodgeen. Chobe Game Lodge on ainoa lodge, jokas sijaitsee Choben kansallispuiston sisällä. Jos valitset majoitusluokan korotuksen, sinun kannattaa viettää aikasi lodgella ja sen ympäristössä ja jättää väliin lisäretket esim. Victorian putouksille.


Chobe Game Lodge

Choben kansallispuisto

Chobe Game Lodge on ainoa lodge, joka sijaitsee varsinaisen Choben kansallispuiston alueella. Lodge sijaitsee Chobe-joen rannalla keskellä upeaa luontoa.

Lodgen erikoisuus on joen rantaa pitkin kulkeva, 250 metriä pitkä näköalapolku, jonka varrella olevien näköalatasanteiden mukavilta lepotuoleilta on mielenkiintoista seurata lukuisia Chobe-joessa eläviä eläimiä. Auringonlaskusta kannattaa ehdottomasti nauttia vaikkapa viileää juomaa maistellen, sillä maailmassa ei ole montaa kauniimpaa näkyä kuin auringonlasku Choben kansallispuistossa.

Koko lodge on kauniisti sisustettu maurilaiseen tyyliin, jossa tunnelmaa luovat holvikatot, lyhdyt, suuret koristetyynyt ja tyylikäs yhdistelmä neutraaleja ja kirkkaita värejä. Lodgessa on neljä ravintolaa, kaksi baaria, kuusi oleskelualuetta, pieni myymälä, uima-allas, spa, boma – ja valtava puutarha.

Kaikki 44 huonetta antavat joelle, ja jokaisessa on oma terassi, ilmastointi, tallelokero, ilmainen minibaari, teen- ja kahvinkeittovälineet, taskulamput ja sateenvarjot. Yksinkertaisesti kaikki tarvittava!

Koko lodgen alueella on ilmainen WiFi.

Korotuksen hintaan sisältyy 3 yötä Chobe Game Lodgessa täysihoidolla, mukaan lukien juomat, minibaari, lentokenttäkuljetukset ja mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin, kuten gamedrive-ajeluihin ja jokisafariin.:
Ajanjaksolla 1. 1. - 31. 3. ja 1.12.-31.12. per henki alkaen:  1 168 €
Ajanjaksolla 1.4.-31.5. ja 1.11.-30.11. per henki alkaen:  2 047 €
Ajanjaksolla 1.6. - 31.10. per henki alkaen:  3 022 €

Chobe Water Villas

Choben kansallispuisto

Jos haluat kokea todella ainutlaatuisen elämyksen vieraillessasi Choben kansallispuistossa, voit vaihtaa majoituspaikaksesi Chobe Water Villas -lodgen. Chobe Water Villas on erityinen siksi, että se itse asiassa sijaitsee Namibiassa. Useimmat kansallispuistossa vierailevat matkailijat majoittuvat Botswanan puolella, mutta Namibiassa asumisessa on omat etunsa.

Lodgelle kuljetaan veneellä. Vain noin 15 minuutin venematkan päässä vilkkaasta Kasanesta sinua odottaa aivan erilainen maailma! Ennen lodgelle saapumista sinun on noustava maihin, jotta passisi voidaan leimata pikkuriikkisessä rajavalvontatoimistossa. Namibian puolella vallitsee hiljaisuus ja rauhallinen tunnelma. Lodge sijaitsee erillään luonnon helmassa, joten liikenteen melun sijasta saat kuunnella lintujen laulua ja virtahepojen mörähtelyä.

Lodgeen kuuluu 15 bungalowia, jotka on rakennettu paaluille Chobe-joen yläpuolelle. Isoilta parvekkeilta avautuu ainutlaatuinen näköala joelle ja sen keskellä kohoavalle Sedudu-saarelle. Halutessasi sinun ei tarvitse liikkua terassiltasi ollenkaan nähdäksesi luontoa ja eläimiä. Joen elämän seuraamiseen voi muuten helposti käyttää koko päivän: ympärillä näkyy niin kylpeviä norsuja kuin ohi veneileviä turistiryhmiä, polskuttelevia virtahepoja ja terassin kaiteella istuskelevia lintuja. Janon yllättäessä käytössäsi on kylmillä juomilla täyteen pakattu minibaari.

Ruoka-aikaan voit siirtyä lodgen omaan ravintolaan, jonka ruoka on yksinkertaisesti herkullista! Ja jos terassilla tulee liian kuuma, voit vilvoitella lodgen uima-altaassa.

Majoitukseen sisältyy myös jokapäiväinen veneretki joella.

Hintaan sisältyy: 3 yön majoitus, aamiainen, lounas, ”high-tea”, illallinen, juomat, tee ja kahvi, minibaari huoneessa, kuljetukset, ilmainen WiFi sekä veneretket Chobe-joella.

Korotuksen hinta hotellista Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 yötä:
Ajanjaksolla 1.12. - 30.6. per henki alkaen:  1 920 €
Ajanjaksolla 1.7. - 30.11. per henki alkaen:  2 898 €

Jackalberry Chobe

Choben kansallispuisto

Jos haluat yöpyä luksusteltassa aivan Chobe-joen rannalla, voit vaihtaa majoituspaikaksesi viihtyisän Jackalberry Chobe -lodgen.

Leiri koostuu 16 teltasta, joissa on kaikissa oma kylpyhuone vapaasti seisovalla kylpyammeella, ilmastointi, teen- ja kahvinkeittotarvikkeet ja oma parveke. Teltat on pystytetty paalujen päälle rakennetuille korokkeille, joiden alla ilma pääsee kiertämään. Kaikissa teltoissa on samanlainen sisustus, mutta osasta on näköala joelle ja osasta puutarhaan.

Yleisistä tiloista eli ravintolasta, baarista, oleskelutiloista ja uima-altaalta on näköala joelle, ja lodgea ympäröivät isot puut antavat miellyttävää varjoa. Lodgen suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu huomioon myös ympäristövaikutukset. Kaikki rakennusmateriaalit ovat paikallisia, ja lodgen ympärillä oleva bush-luonto on jätetty koskemattomaksi. Sähkö saadaan pääasiassa aurinkopaneeleista, ja kaikki lamput ovat LED-lamppuja. Vieraita pyydetään lajittelemaan omat jätteensä, ja jopa kylpyhuoneista löytyvät saippuat ja shampoot ovat ympäristöystävällisiä.

Hintaan sisältyy: 3 yötä valitussa teltassa, aamiainen, lounas, illallinen, juomat, 2 aktiviteettia joka päivä ja lentokenttäkuljetukset.

Korotuksen hinta hotellista Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 yötä:
Teltta osittaisella jokinäköalalla per henki alkaen:  291 €

Cresta Maun Resort

Maun

Cresta Maun Lodge sijaitsee n. 10 minuutin matkan päässä Maunin kaupungista. Kolmen tähden hotelliksi luokitellun majoituspaikan laatu on meidän arviomme mukaan ainakin neljän tähden arvoinen.

Huoneita on 83, ja kaikista huoneista on näköala puutarhaan ja joelle. Joen ansiosta hotellia ympäröivässä puutarhassa elää paljon erilaisia lintuja.

Kaikki huoneet on sisustettu tyylikkäästi vaaleilla väreillä, ja niiden mukavuuksiin kuuluvat jääkaappi, teen- ja kahvinkeittovälineet, ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen WiFi. Cresta Maunin huoneissa on myös paljon latauspisteitä kameroille ja matkapuhelimille. Ja laitteita tuleekin ladattua, sillä akut kuluvat nopeasti Botswanan valokuvauksellisten maisemien edessä.

Hotellin viihtyisä oleskelualue on sisustettu luonnonmateriaaleilla ja vaaleilla väreillä. Terassin pehmeät sohvat kutsuvat nauttimaan viileän juoman samalla, kun jaat valikoiduimpia otoksiasi kotiväen ihasteltavaksi. Jos kaipaat virkistäytymistä, voit pulahtaa hotellin uima-altaaseen ja rentoutua allasalueen lepotuoleissa.

Ravintolassa on tarjolla sekä a la carte -menu että seisova pöytä, ja ruoka on todella herkullista ja taidokkaasti valmistettua – usein tuoreista paikallisista raaka-aineista.


Maun Lodge

Maun

Maun Lodge sijaitsee n. 10 minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Lodgessa on 140 erikokoista ja eritasoista huonetta, joten täältä löytyy takuulla jokaiselle jotakin.

Maun Lodgen suurin vetonaula on sen viihtyisä baari- ja ravintola-alue. Kokonaisuus on rakennettu kahden nuotiopaikan ympärille, ja ilta-aterialla voitkin usein nauttia tunnelmallisesta liekkien loimusta.

Lodgeen kuuluu myös viihtyisä pikku uima-allas lepotuoleineen, mikä tarjoaa tervetulleen virkistäytymispaikan Maunin kuumassa ilmanalassa.


Khwai Leadwood Camp

Okavango

Khwai Leadwood koostuu kuudesta klassisesta safariteltasta, joihin on lisätty aimo annos luksusta.

Leirissä ei ole mitään kiinteitä rakennuksia, joten täällä voit tuntea olevasi keskellä villiä luontoa samalla, kun nautit telttasi tarjoamista mukavuuksista. Teltan keskellä on mukavan pehmeä sänky, ja teltassa on myös oma kylpyhuone, jossa on juokseva vesi. Suihku löytyy sekä sisältä että ulkoa. Kaikki teltat on pystytetty korotetuille tasoille, ja teltan edustan viehättävältä verannalta avautuu hieno näköala ympäröivään luontoon.

Leirissä on myös pieni uima-allas, jossa on mukava virkistäytyä päivän kuumimpaan aikaan. Huomaa: leirissä ei ole WIFiä, mutta yhteisteltassa on mahdollista ladata puhelin tai kamera.

Khwai Leadwood Campissa voivat majoittua vain yli 7-vuotiaat lapset.

Huomaa, että jos valitset tämän vaihtoehdon, lennät suoraan Maunista suistoalueelle.

Sinut noudetaan hotelliltasi Maunista ja kuljetetaan lentokentälle. Laskeuduttuasi suistoalueelle sinut noudetaan ja kuljetetaan leiriisi. Lähtiessäsi sinut kuljetetaan takaisin suistoalueella sijaitsevalle paikalliselle kiitoradalle, josta lennät Chobessa sijaitsevaan Kasaneen ja jatkat matkaasi tai palaat takaisin Mauniin, jos et matkusta Chobeen.

Kaikki nämä kuljetukset sisältyvät hintaan.

Hintaan sisältyy:
3 yötä, all inclusive
Lento (meno-paluu) Maunista Okavango-deltan paikalliselle lentokentälle.

Korotuksen hinta hotellista Telttaleiri Okavangon suistossa, 3 yötä:
Ajanjaksolla 1. 1. - 31. 3. sis. all inclusive per henki alkaen:  754 €
Ajanjaksolla 1.4.-31.5. ja 1.11.-30.11. sis. all inclusive per henki alkaen:  1 300 €
Ajanjaksolla 1.6. - 31.10. sis. all inclusive per henki alkaen:  2 818 €

Machaba Camp & Little Machaba Camp

Okavango

Haluatko majoittua klassisessa safariteltassa aidossa afrikkalaisessa telttaleirissä ja nauttia illan tullen leiritulen tunnelmasta – mukavuudesta tinkimättä? Valitse silloin Machaba Camp/Little Machaba Camp.

Leirit sijaitsevat lähellä toisiaan, mutta toimivat silti itsenäisesti. Leireissä on yhteensä 14 ylellistä ja takuulla autenttista safaritelttaa, joista löytyvät kaikki tärkeimmät mukavuudet: aurinkokennoilla tuotettu sähkö, oma kylpyhuone ja ulkoilmasuihku, jossa on lämmin vesi. Teltasta on näköala joko joelle tai aukealle savannille, joten voit katsella villieläimiä oman telttasi rauhasta. Ateriat nautitaan viihtyisässä messiteltassa avoimen taivaan alla, ja yön aikana tulet lähes varmasti heräämään telttasi kangasseinien läpi kuuluviin eläinten ääniin.

Machaba Camp ja Little Machaba sijaitsevat 35000 hehtaarin kokoisella Khwai-alueella Okavangon koillisosassa. Kiitos monien juomapaikkojen ja jokien, alueen eläimistö on varsin monipuolinen ja runsaslukuinen. Tästä kertoo leirin nimikin, sillä ”machaba” tarkoittaa paikallisella setswanan kielellä sykomoripuuta, joka tunnetaan elämän puuna.

Keskipäivän tunnit vietetään tavallisesti leirissä rentoutuen, ja omaksi lepopaikaksesi voit valita joko uima-altaan, pienen kirjastoteltan tai vaikkapa hierontapöydän.

Machaba Camp sopii kaikenikäisille lapsille, kun taas Little Machabassa majoittujien ikäraja on 12 vuotta.

Huomaa, että jos valitset tämän vaihtoehdon, lennät suoraan Maunista suistoalueelle.

Sinut noudetaan hotelliltasi Maunista ja kuljetetaan lentokentälle. Laskeuduttuasi suistoalueelle sinut noudetaan ja kuljetetaan leiriisi. Lähtiessäsi sinut kuljetetaan takaisin suistoalueella sijaitsevalle paikalliselle kiitoradalle, josta lennät Chobessa sijaitsevaan Kasaneen ja jatkat matkaasi tai palaat takaisin Mauniin, jos et matkusta Chobeen.

Kaikki nämä kuljetukset sisältyvät hintaan.

Hintaan sisältyy:
2 yötä, all inclusive
Lento (meno-paluu) Maunista Okavango-deltan paikalliselle lentokentälle.

Korotuksen hinta hotellista Telttaleiri Okavangon suistossa, 3 yötä:
Ajanjaksolla 11. tammikuu - 30. maaliskuu, sis. all inclusive per henki alkaen:  600 €
Ajanjaksolla 1. huhtikuu - 31. toukokuu ja 1. marraskuu - 10. tammikuu, sis. all inclusive per henki alkaen:  896 €
Ajanjaksolla 1. kesäkuu - 31. lokakuu, sis. all inclusive per henki alkaen:  2 137 €

Telttaleiri Okavangon suistossa

Okavango

Päästä sisäinen seikkailijasi valloilleen ja koe Okavangon suisto ainoalla oikealla tavalla! Kuuntele telttakankaan alla norsujen, impalojen ja leijonien yöllistä elämää, herää aamulla lintujen sirkutukseen ja nauti illan tullen lasillinen viileää valkoviiniä nuotion äärellä tähtitaivaan alla. Voiko villissä luonnossa olla jääkaappia, saatat kysyä? Kyllä vain, ja se toimii aurinkoenergialla!

Majoitus tapahtuu n. 15 m²:n kokoisessa, vahvasta kankaasta valmistetussa teltassa, jossa on isot ikkunat. Teltassa mahtuu hyvin seisomaan, ja sen sisutukseen kuuluvat LED-valaisimet, vaateripustin ja luonnollisesti hyönteisverkot kaikissa ikkunoissa ja ovessa.

Vuoteena toimii mukava sänky, jossa on pehmeä patja ja oikeat tyynyt sekä vieressä pikkuinen yöpöytä. Sängyt voidaan pitää erillään ”twin beds” -tyyliin tai yhdistää parisängyksi.

Aivan teltan vieressä on myös oma bush-kylpyhuone, jossa on suihku ja WC. Teltassa ei ole sähköä eikä juoksevaa vettä, ja WC:n ”huuhtelujärjestelmä” koostuu sangollisesta maata ja pienestä lapiosta – täällä siis eletään aitoa bush-elämää!

Voit pyytää tarpeen mukaan kuumaa vettä ja peseytyä pienessä, siirrettävään telineeseen asennetussa pesualtaassa. Jos olet nähnyt elokuvan ”Minun Afrikkani”, tiedät tarkalleen, miten toimia. Kun käyt suihkussa kylpyhuoneessa, vesi lämmitetään ja kaadetaan suihkupäällä varustettuun, ylös nostettavaan ämpäriin. Leiriolot ovat alkeelliset, mutta mukavat; täällä majoitutaan luonnon ehdoilla ja päästään lähelle suiston eläimiä – jälkiä jättämättä.

Ateriat nautitaan messiteltassa, ja ruoka on hyvää! Tuoreista aineksista valmistettu, maukas ja täyttävä ruoka onkin tervetullutta, sillä safarilla tulee poikkeuksetta todella kova nälkä. Älä jätä väliin herkullista chilikastiketta, joka tarjoillaan ruoan kanssa. Se on peräisin kestävän kehityksen hankkeesta, jossa leirin omistajat ovat mukana. Omistajat lahjoittavat jokaisesta yöpyvästä vieraasta rahasumman hyväntekeväisyysrahastoon, jonka avulla paikallisia viljelijöitä koulutetaan kasvattamaan chiliä ja valmistamaan chilikastiketta, joka sitten ostetaan takaisin leiriin ja tarjoillaan safarivieraille.

Aterioilla tarjoillaan luonnollisesti sekä kylmää olutta että viiniä, ja teetä ja kahvia on saatavilla termoskannuissa koko päivän.

Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15