TURVATAKUU - Lue lisää

Costa Rican matkat

Tulivuoria, kraatterijärviä, vesiputouksia ja trooppisia sademetsiä – Costa Rican luontokohteet ovat vertaansa vailla!

Maailman kenties kaunein maa on todellinen luonnonystävän ja ekomatkailijan paratiisi, joka tarjoaa vatsanpohjaa kutkuttavia luontoelämyksiä joka lähtöön.

Tutustu kaikkiin Costa Rican kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Costa Rica
Costa Rica

Costa Rican matkat

Tulivuoria, kraatterijärviä, vesiputouksia ja trooppisia sademetsiä – Costa Rican luontokohteet ovat vertaansa vailla!

Maailman kenties kaunein maa on todellinen luonnonystävän ja ekomatkailijan paratiisi, joka tarjoaa vatsanpohjaa kutkuttavia luontoelämyksiä joka lähtöön.

Tutustu kaikkiin Costa Rican kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi matkustaa Costa Ricaan?

Costa Rica tarkoittaa ”rikasta rannikkoa”, ja maa voi todellakin ylpeillä luonnonrikkauksillaan. Vuoristossa jylhinä kohoavat tulivuoret, rehevä trooppinen sademetsä ja 1 290 kilometriä pitkä rannikko tekevät maasta todellisen luonnonystävän paratiisin.

Suurin piirtein Sveitsin kokoisen Costa Rican pinta-alasta peräti yli neljännes on kansallispuistoa, joka suorastaan pursuaa elämää; jopa 6 prosenttia maailman eliölajeista löytyy Costa Ricasta.

Costaricalaisten eli ticojen motto on ”pura vida”, mikä tarkoittaa vapaasti käännettynä puhdasta tai yksinkertaista elämää. Pura vida on sekä elämänfilosofia että elämäntapa, jonka pääset myös itse kokemaan lomaillessasi Costa Ricassa.

Jos kaipaat lomaltasi sekä sykähdyttäviä luontoelämyksiä että rentoa rantatunnelmaa valkoisilla hiekkarannoilla, valitse Costa Rica!

Costa Rican kiertomatkat

Kaikki kiertomatkamme alkavat San Josésta, Costa Rican pääkaupungista, jossa asuu lähes puolet maan väestöstä. Viihtyisän kaupungin keskustassa riittää kauppoja, markkinoita, museoita ja katukahviloita, joissa on mukava istuskella ja nauttia kupillinen kuuluisaa costaricalaista grano de oro -kahvia.

Costa Rica tarjoaa myös valtavan valikoiman upeita luontoelämyksiä.

Monteverden pilvimetsä

Kuuluisa Monteverden pilvimetsä sijaitsee vuoristossa 1 440 metrin korkeudessa. Korkealla sijaitsevassa metsässä ilma on erityisen kosteaa, ja kosteus tiivistyy metsän päälle muodostaen luonteenomaisia usvapilviä.

Kostea ilma puolestaan luo elämän edellytykset sademetsän monimutkaiselle ekosysteemille, jossa elää yli 100 nisäkäslajia ja huimat 2500 kasvilajia, mukaan lukien 420 eri orkideaa.

Metsässä viihtyy myös yli 400 eri lintulajia, mikä tekee Monteverdestä lintubongarin unelmakohteen.

Monteverdessä voit kokea mystisen usvan hunnuttaman satumetsän jännittävällä kävelyretkellä puiden latvuksissa kulkevia kävelysiltoja pitkin.

Tortugueron kansallispuisto

Tortugueron kansallispuisto kattaa peräti 312 neliökilometrin kokoisen alueen, jonka sisään mahtuu 35 kilometriä rantaa, mangrovemetsiä, soita, laguuneja, jokia, trooppisia sademetsiä ja hiekkarantoja.

Kansallispuiston rikkaassa ja monipuolisessa luonnossa elää paljon eksoottisia eläimiä: muun muassa yli 300 eri lintulajia, 3 eri apinalajia, tapiireja, laiskiaisia ja paljon muita eläimiä.

Tortuguero tunnetaan kuitenkin parhaiten kilpikonnistaan, ja puisto onkin yksi merikilpikonnien tärkeimmistä pesintäalueista. Hyvällä onnella voit päästä seuraamaan munien kuoriutumista ja pikkukonnien matkaa rannan pehmeästä hiekasta meren syvyyksiin.

Corcovadon kansallispuisto

Yksi Costa Rican suurimmista ja kauneimmista kansallispuistoista on Corcovadon kansallispuisto, joka sijaitsee maan etelärannikolla Tyynenmeren rannalla Osan niemimaalla.

Yli 41 000 hehtaarin kokoisen puiston ainutlaatuinen ekosysteemi koostuu sademetsistä, joista ja hiekkarannoista.

Lähes koskematon luonnonpuisto on koti lukemattomille eläimille, ja täällä voit nähdä muun muassa puna-aroja, apinoita, tapiireja, laiskiaisia ja hyvällä tuurilla myös harvinaisempia jaguaareja, puumia ja oselotteja. Joulukuun ja maaliskuun ja heinäkuun ja marraskuun välisenä aikana Corcovadossa on lisäksi valassesonki.

San Gerardo de Dota

Yksi Costa Rican helmistä on pieni San Gerardo de Dota, joka sijaitsee vähän syrjäisemmällä paikalla Talamancan vuoristossa vain 2 tunnin ajomatkan päässä San Josésta.

San Gerardo de Dota on idyllinen pikkukaupunki, jota ympäröivät vehreät vuoristomaisemat muistuttavat eurooppalaisia Alppeja.

Alue on etenkin lintuharrastajien suosiossa, ja yksi matkan kohokohdista on varmasti upean mayaketsaalin bongaaminen kylää ympäröivässä vehreässä sademetsässä.

Arenal-tulivuori

Costa Rican kuuluisin tulivuori on 1 650 metrin korkeuteen kohoava kartionmuotoinen Arenal. Tulivuori purkautui vuonna 1968 aiheuttaen suurta tuhoa, mutta vuodesta 2010 asti se on pysytellyt rauhallisena. Nukkuvanakin se on uskomattoman upea ilmestys.

Arenal sijaitsee Arenal-tulivuoren kansallispuistossa, missä elää lähes kolme neljäsosaa kaikista Costa Ricassa tavattavista lintulajeista.

Viehättävä pieni La Fortunan kaupunki sijaitsee tulivuoren juurella. La Fortuna toimii hyvänä tukikohtana retkille kaupunkia ympäröiville vesiputouksille, kuumille lähteille ja muille aktiviteeteille, joita ovat esimerkiksi

 • La Fortunan vesiputous vyöryy 70 metrin matkan alas laguuniin, jossa on mahdollista uida.
 • Kuumat lähteet, joiden vesi lämpiää luonnollisen vulkaanisen toiminnan seurauksena.
 • Suosittuihin aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa maastopyöräily, ratsastus, kajakkimelonta ja iltasafarit

Rantaloma Costa Ricassa

”Rikkaan rannikon” upeat hiekkarannat kutsuvat viettämään rentoa rantalomaa. Voit viettää kiertomatkan jälkeen muutaman leppoisan rantapäivän esimerkiksi Sámarassa tai Manuel Antoniossa.

Sámara

Nicoyan niemimaalla Tyynenmeren rannikolla sijaitseva kodikas Sámaran lomakaupunki on erinomainen vaihtoehto, kun haluat ladata akkuja ja nauttia rennosta lomatunnelmasta. Kaupunki tunnetaan etenkin pitkästä valkohiekkaisesta Playa Sámara -hiekkarannastaan, joka on yksi Costa Rican turvallisimmista uimarannoista.

Täällä voit keskittyä rauhassa lepäilyyn joko uima-altaan äärellä tai hiekkarannoilla, minkä lisäksi tarjolla on valikoima mielenkiintoisia maksullisia lisäretkiä. Jos kaipaat toimintaa, voit lähteä esimerkiksi kajakkiretkelle Choran saarelle, missä voit loikoilla hiekkarannalla ja snorklata kirkkaassa vedessä.

Sámarasta löytyy myös hyvä valikoima kauppoja, baareja ja kodikkaita ravintoloita, jotka ovat usein erikoistuneet kala- ja äyriäisruokiin.

Manuel Antonio

Manuel Antonio sijaitsee läntisessä Costa Ricassa Tyynenmeren rannikolla. Rantalomailun lisäksi täällä kannattaa vierailla myös samannimisessä kansallispuistossa, jonka vehreät luontomaisemat ovat yksinkertaisesti henkeäsalpaavan kauniita.

Itse kaupunki ei ole kovin iso, mutta keskustasta löytyy hyvä valikoima kauppoja ja viihtyisiä ravintoloita, joiden ruokalistoilta löytyy annoksia joka lähtöön ja jokaiselle kukkarolle. Hieman kansallispuiston ulkopuolella sijaitseva kilometrin pituinen Playa Espadillan hiekkaranta tarjoaa täydelliset puitteet muutaman päivän ihanalle rantalomalle.

Päivät voit käyttää rannalla loikoiluun tai seikkailuihin Manuel Antonion kansallispuiston kiehtovassa luonnossa. Puiston vaikuttava kasvillisuus ja rikas eläimistö tarjoavat paljon nähtävää. Kun suuntaat retkelle kansallispuistoon, kannattaa pakata mukaan myös uima-asu, sillä puiston sisällä sijaitseva Playa Manuel Antonio on voittanut maailman parhaan hiekkarannan tittelin jo useita kertoja.

Muita Costa Rican kohokohtia

Costa Rican vetonauloihin kuuluvat myös:

 • Rincón de la Viejan kansallispuisto:
  Rincón de la Viejan suurin nähtävyys on samanniminen tulivuori, mutta vierailijoita houkuttelee alueelle myös monipuolinen luonto ja mahdollisuus nähdä Costa Rican kansalliskukka eli Guarianthe skinneri -orkidea luonnollisessa elinympäristössään.
 • Guayabon kansallismonumentti:
  Lähellä Turrialbaa sijaitseva Guayabon kansallismonumentti on Costa Rican suurin ja tärkein arkeologinen alue. Monumentti käsittää yli 3000 vuotta vanhan esikolumbiaanisen kaupungin, joka oli asuttuna 1000 eaa. ja 1400 jaa. välisenä aikana
 • Cahuitan kansallispuisto:
  Costa Rican eteläosassa Karibianmeren rannikolla sijaitsevaan Cahuitan kansallispuistoon kuuluu sekä sademetsää että isoja merialueita. Cahuitan kansallispuisto perustettiin vuonna 1970 suojelemaan isoa koralliriuttaa, jonka suojissa elää erittäin monipuolinen ja lukuisa merieläimistö. Kansallispuisto tarjoaa hyviä kävelyreittejä ja erinomaisia snorklauspaikkoja.

Lue lisää kiertomatkoistamme

Voit lukea matkoista lisää klikkaamalla sivun yläosassa kunkin matkan alla kohtaa ”Lue lisää”. Matkakohtaisilta sivuilta voit tarkistaa muun muassa:

 • Matkan kohokohdat
 • Voimassa olevat hinnat lähtöpäivästä riippuen
 • Mitä hintaan sisältyy
 • Matkan päiväohjelman

Löydät paljon hyödyllistä tietoa Costa Ricasta ja matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista kohdasta Käytännön tietoa Costa Ricasta.

Onko sinulla kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme. He osaavat opastaa kaikissa Keski- ja Etelä-Amerikan kiertomatkoihin liittyvissä asioissa.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi ikimuistoisimman matkan!

TourCompass – Pääse vielä lähemmäs!

Arvostelut
Matkakertomuksia
Lisätietoja: Costa Rica
Artikkeleita kohteesta Costa Rica
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen