TURVATAKUU - Lue lisää
14 päivää

Costa Rican kohokohdat ja rantaloma Sámarassa

Vaikutu Costa Rican upeista maisemista ja kiehtovasta luonnosta Tortugueron kansallispuistossa, Arenal-tulivuorella ja Monteverden pilvimetsässä ja vietä lopuksi rantaloma kauniissa Sámarassa.

Costa Rican kohokohdat ja rantaloma Sámarassa
Costa Rican kohokohdat ja rantaloma Sámarassa
14 päivää
KotiLatinalainen AmerikkaCosta RicaCosta Rican kohokohdat ja rantaloma Sámarassa

Costa Rican kohokohdat ja rantaloma Sámarassa

Vaikutu Costa Rican upeista maisemista ja kiehtovasta luonnosta Tortugueron kansallispuistossa, Arenal-tulivuorella ja Monteverden pilvimetsässä ja vietä lopuksi rantaloma kauniissa Sámarassa.

KotiLatinalainen AmerikkaCosta RicaCosta Rican kohokohdat ja rantaloma Sámarassa
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno-paluulennot Suomesta* San Joséen
 • Yksityiskuljetus San Josén lentokentältä meno-paluu
 • Bussi: San José – Tortuguero – Guápiles
 • Minibussi: Guápiles – La Fortuna – Monteverde – Playa Sámara
 • 10 yötä tasokkaissa hotelleissa aamiaisella
 • 2 yötä lodgessa Tortuguerossa, sis. täysihoito
 • 1 x lounas (5. päivä)
 • Tervetuliaistilaisuus San Joséssa
 • Yksilöllinen kiertomatka; kaikki retket tapahtuvat pienissä kansainvälisissä ryhmissä paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla. Kuljetukset tapahtuvat myös pienissä kansainvälisissä ryhmissä
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta
 • Lähdöt mahdollisia joka päivä

Kattava retkipaketti:

 • Retket Tortugueron kansallispuistoon
 • Vierailu Arenal-tulivuorella
 • Kävelyretki Monteverden pilvimetsän latvustoissa
 • Pääsylippu ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Costa Rican luontokohteet on sanoinkuvaamattoman kauniita, mutta maisemien lisäksi vierailijaan tekevät lähtemättömän vaikutuksen maan sydämelliset asukkaat eli “ticot” ja heidän omintakeinen elämänfilosofiansa, joka tiivistyy sanontaan “pura vida”. Pura vida tarkoittaa vapaasti käännettynä puhdasta tai yksinkertaista elämää, ja käytännössä se ilmenee ihmisten iloisena ja positiivisena asenteena.

Tämä kiertomatka alkaa Costa Rican pääkaupungista San Josésta, mistä suunnataan Tortugueron kansallispuiston rehevään sademetsään. Tortuguerossa voit hyvällä onnella nähdä lukemattomia kilpikonnia, kaimaaneja, apinoita, laiskiaisia, iguaaneja ja värikkäitä eksoottisia lintuja, kuten kauniita tukaaneja.

Tortugueron jälkeen on vuorossa Arenal, Costa Rican tunnetuin tulivuori, joka kohoaa majesteettisena pienen La Fortunan kaupungin yläpuolella.

Lumoavan Monteverden pilvimetsän ainutlaatuiseen kasvillisuuteen on hauska tutustua jännittävällä patikkaretkellä puiden väliin rakennetuilla riippusilloilla.

Kiertomatka päättyy idyllisen Sámaran upeille hiekkarannoille, joita reunustavat varjoisat palmupuut.

Miksi valita tämä matka?

 • Koe Costa Rican hienoimmat luonto- ja eläinelämykset ja vietä lopuksi rento rantaloma
 • Koe legendaarinen Arenal-tulivuori ja sitä ympäröivät kauniit luontomaisemat
 • Tunne kutina vatsanpohjassasi patikkaretkellä puiden latvuksiin rakennetuilla kävelysilloilla Monteverden pilvimetsässä
 • Rentoudu ihanalla rantalomalla ja nauti lämpimästä merivedestä palmujen reunustamilla hiekkarannoilla Sámarassa

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta ja saapuminen San Joséen

Tänään lennät Suomesta kohti Costa Ricaa välilaskun/-laskujen kautta. Perillä San Joséssa sinua on vastassa kuljettaja, joka vie sinut hotelliisi. Ajomatka lentokentältä hotellille kestää n. 45 minuuttia. Loppupäivä on vapaata aikaa.

San Joséssa vallitsee lempeän keväinen sää ympäri vuoden. Kaupunki sijaitsee keskellä Costa Ricaa 1 172 metrin korkeudella merenpinnasta. 1700-luvulla perustetusta San Josésta tuli Costa Rican pääkaupunki 1800-luvun alussa.

Päivä 2: Tervetuliaistilaisuus San Joséssa

Aamiaisen jälkeen sinut noudetaan hotelliltasi, josta ajetaan paikallisen yhteistyökumppanimme toimistoon. Täällä on vuorossa infotilaisuus, jonka aikana käydään yhdessä läpi tulevan kiertomatkan ohjelma. Nyt on myös hyvä tilaisuus kysyä kaikki mieltäsi mahdollisesti askarruttavat kysymykset. Infotilaisuuden jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa. Voit lähteä tutustumaan kaupunkiin omin neuvoin tai varata valinnaisen lisäretken.

San Joséssa on paljon mielenkiintoisia museoita, joissa voit tutustua paremmin sekä Costa Rican lähihistoriaan että esikolumbiaaniseen aikaan ja kulttuuriin ja nauttia modernista taiteesta.

Hyvä vierailukohde on myös kaupungin iso keskuspuisto Parque Metropolitano La Sabana. Puisto on niin suuri, että sen sisälle mahtuvat kansallisstadion, museo, iso järvi ja useita urheilukenttiä. ”Ticot” eli paikalliset costaricalaiset tulevat puistoon harrastamaan liikuntaa ja nauttimaan leppoisista piknikeistä.

Päivä 3: San José – Tortugueron kansallispuisto

Varhain seuraavana aamuna matka jatkuu San Josésta kohti Karibianmeren rannikolla sijaitsevaa Tortugueron kansallispuistoa. Reitti kulkee ohi isojen banaaniviljelmien, jotka ovat Costa Ricassa merkittävä tulonlähde.
Koska Tortuguerossa perille asti ei ole mahdollista ajaa autolla, tien päättyessä on vaihdettava veneeseen. Matka jatkuu pitkin kapeita kanavia lodgelle, joka sijaitsee Tortugueron rehevän sademetsän sydämessä.

Lodgen ravintolassa nautitaan tukeva lounas, jonka jälkeen lähdetään tutustumaan pieneen Tortugueron kylään. Opas esittelee sinulle kylää ja kertoo, millaista on elää niin syrjäisessä paikassa, että sinne pääsee ainoastaan veneellä tai lentokoneella.

Pimeän laskeuduttua kansallispuiston eläimet heräävät eloon ja hyönteiset aloittavat konserttinsa, ja viidakon ääniä on hauska kuunnella omalla verannalla.

Majoitus:
Päivä 4: Elämyksiä Tortugueron kansallispuistossa

Tortuguero on kuuluisa upeista maisemistaan ja kiehtovasta luonnostaan, ja tänään on ohjelmassa jännittävä veneretki Tortugueron kansallispuiston sokkeloisessa kanavaverkostossa. Kanavaristeilyn aikana tutustut kansallispuiston ainutlaatuiseen kasvillisuuteen ja kiehtoviin eläimiin osaavan oppaan johdolla. Rehevässä luonnossa voit bongata laiskiaisia, kaimaaneja, kilpikonnia, iguaaneja, tapiireja ja erilaisia apinoita, kuten hämähäkkiapinoita, mölyapinoita ja kapusiiniapinoita. Opas kertoo myös puiston eksoottisesta kasvillisuudesta.

Loppupäivä on vapaata aikaa. Rentoudu lodgen uima-altaalla tai hiekkarannalla tai lähde patikoimaan sademetsässä risteileville poluille. Lodgesta on mahdollista ostaa lisäretkiä.

Kansallispuiston espanjankielinen nimi ”tortuga” tarkoittaa kilpikonnaa, ja kuten nimikin jo kertoo, puisto on kuuluisa mittavasta kilpikonnapopulaatiostaan. Helmikuun ja heinäkuun välisenä aikana voit nähdä Karibianmeren rannalla sijaitsevassa Tortugueron kansallispuistossa liemikilpikonnia, merinahkakilpikonnia, karettikilpikonnia ja valekarettikilpikonnia, jotka munivat kansallispuiston rantojen pehmeään hiekkaan. Kilpikonnat munivat yleensä auringon laskettua. Illalla ja yöllä rannalle saa mennä vain oppaan johdolla, sillä kilpikonnat pelästyvät herkästi noustessaan pinnan yläpuolelle. Samasta syystä vierailijan on oltava hipihiljaa, eikä taskulamppuja tai kameran salamavaloa saa käyttää. Kyse on vapaana luonnossa elävistä eläimistä, joten kilpikonnien näkemistä ei voi taata.

Majoitus:
Päivä 5: Tortugueron kansallispuisto – La Fortuna

Aamiaisen jälkeen sanotaan näkemiin Tortuguerolle ja palataan samaa matkaa takaisin, ensin veneellä kanavia pitkin ja sitten bussilla Guápilesin kaupunkiin, missä nautitaan lounas (sisältyy matkaan). Lyhyen lounastauon jälkeen matka jatkuu Guápilesista La Fortunan pikkukaupunkiin. Itse La Fortuna ei ole kovin tunnettu, mutta samaa ei voi sanoa sen lähiseuduista. Kaupunki nimittäin sijaitsee Arenalin, Costa Rican aktiivisimman ja kuuluisimman tulivuoren juurella. Arenal pysytteli rauhallisena 400 vuoden ajan, kunnes se vuonna 1968 purkautui äkillisesti ja voimalla aiheuttaen suurta tuhoa. Laavamassat hautasivat alleen monta pikkukylää, ja tuhkaa lensi kilometrien päähän. Tulivuori on kuitenkin pysynyt rauhallisena vuoden 2010 jälkeen, ja tällä hetkellä vuorella on turvallista vierailla.

Saavut La Fortunaan iltapäivällä, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 6: Tutkimusretki Arenal-tulivuorelle

Ensimmäinen retki on vuorossa vasta myöhemmin päivällä, joten aamupäivän voit viettää vaikka hotellin uima-altaalla.

Iltapäivällä sinut noudetaan hotelliltasi, mistä suunnataan oppaan johdolla Arenalin lähellä sijaitsevalle yksityiselle luonnonsuojelualueelle. Lyhyt polku vie sinut näköalapaikalle, josta avautuu erityisen vaikuttava näköala tulivuorelle, Laguna Verdelle ja Arenaljärvelle. Tämän jälkeen on vuorossa kävelyretki tulivuoren juurella kasvavassa metsässä, missä oppaasi kertoo alueen kasvillisuudesta ja eläimistöstä. Täällä voit nähdä apinoita, laiskiaisia ja eksoottisia lintuja, kuten tukaaneja ja riikinkukkoja.

Jännittävän ja tapahtumarikkaan päivän jälkeen sinut kuljetetaan takaisin hotelliisi. Halutessasi voit jatkaa retkeä rentouttavalla wellness-elämyksellä kuumilla lähteillä, joista La Fortuna erityisesti tunnetaan. Lue lisää alta.

Huomaa: Arenal-tulivuoren patikkaretkellä kaikkien osallistujien on oltava vähintään 8-vuotiaita. Jos matkaseurueessasi on alle 8-vuotiaita lapsia, voitte patikoinnin sijasta lähteä Arenal-järvelle veneretkelle, jonka aikana opas kertoo tulivuoren historiasta. Tästä retkestä peritään pieni lisämaksu.

Päivä 7: La Fortuna omin neuvoin

Tämä päivä on vapaata aikaa. Kauniiden maisemien ympäröimässä La Fortunassa on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja, joista suosituimpia ovat muun muassa maastopyöräily, ratsastus, kajakkimelonta, ja zipline-vaijeriliuku. Voit lähteä tutustumaan ympäristöön omin neuvoin tai varata kotoa käsin jonkin mielenkiintoisista lisäretkistämme.

Suosittelemme retkeä esimerkiksi kuvaukselliselle La Fortunan vesiputoukselle, joka sijaitsee Chato-tulivuoren juurella. Arenalin vuorijonon ja sademetsän läpi virtaava Tenoriojoki pulppuaa täällä 70 metrin matkan alhaalla odottavaan laguuniin, missä on mahdollista uida. Ota taksi La Fortunasta pysäköintialueelle, mistä putoukselle on noin 20 minuutin kävelymatka läpi vehreän sademetsän.

Päivä 8: La Fortuna – Monteverde

Kolmen La Fortunassa vietetyn päivän jälkeen otetaan kurssi kohti jälleen uusia luontoseikkailuja. Määränpäänä on Monteverde, joka sijaitsee Cordillera de Tilaránin vuoristossa 1 400 metrin korkeudessa. Monteverde on trooppinen sademetsä, mutta sijaintinsa, kostean ilmansa ja metsää peittävän paksun usvan vuoksi sitä kutsutaan ”pilvimetsäksi”.

La Fortunasta matkustetaan ensin bussilla Arenaljärvelle, joka ylitetään veneellä. Järven toisella puolella matka jatkuu kohti Monteverdeä pitkin kiemurtelevia vuoristoteitä. Matka kestää n. 4-5 tuntia.

Päivä 9: Kävelyretki Monteverden pilvimetsän latvustoissa

Tänään koet Monteverden ainutlaatuisen pilvimetsän yläilmoista käsin, sillä sinua odottaa jännittävä 2,5 kilometrin patikkaretki puiden latvuksiin rakennettuja riippusiltoja pitkin! Matkan varrella voit nähdä orkideoja, saniaisia, sammalia, valtavia puita ja lukemattomia kasvilajeja, jotka kasvavat puiden rungoilla. Mukanasi on opas, joka kertoo paljon tietoa muun muassa paikallisista kasvi-, eläin- ja hyönteislajeista.

Linnuista kiinnostuneille Monteverde on todellinen paratiisi, sillä täällä elää peräti 400 eri lintulajia. Metsän siimeksessä voit bongata ainakin kultakulmamarjukan, mayaketsaalin ja pikkuisen kuparitaskukolibrin.

Parin tunnin kuluttua saat kyydin takaisin hotellillesi, ja loppupäivä on vapaata aikaa. Voit lähteä tutustumaan kaupunkiin omin neuvoin tai varata lisäretken.

Päivä 10: Monteverde – Playa Sámara

Jännittävien luontoseikkailujen jälkeen otetaan suunnaksi Tyynenmeren rannikko, missä vietät muutaman rantalomapäivän rennoissa tunnelmissa Playa Sámarassa, joka on yksi suosikkikohteistamme Nicoyan niemimaalla.

Playa Sámara on viihtyisä pieni lomakaupunki, jota ympäröi vehreä luonto. Rannikolla elämä soljuu rauhalliseen tahtiin, ja täällä ymmärrät pian, mitä kuuluisa costaricalainen ”Pura Vida” -elämänfilosofia oikein pitää sisällään. Kaupungissa on vain pieniä hotelleja, ja se on onnistunut säilyttämään pikkukaupunkimaisen viehätyksensä huoneiden suuresta kysynnästä huolimatta.

Suurin vetonaula on ehdottomasti upea, palmujen reunustama hiekkaranta, joka tarjoaa tekemistä sekä auringonpalvojille että vesiurheilijoille. Ranta on suhteellisen matala ja tyyni, joten se on myös erittäin lapsiystävällinen.

Voit viettää matkan loppuosan myös jossain toisessa Nicoyan niemimaan monista kauniista rantakohteista. Lue lisää eri kohteista huonetason korotukseen saatavilla olevien hotellien alla.

Ajomatka Sámaraan kestää noin 4 tuntia.

Päivät 11-12: Vapaata aikaa Playa Sámarassa

Päivät Playa Sámarassa ovat vapaita. Voit rentoutua hotellin uima-altaalla tai loikoilla leveällä kultaisella hiekkarannalla, jonka huojuvat palmupuut toimivat luonnon omina aurinkovarjoina.

Alueella on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja. Lisämaksusta voit lähteä esimerkiksi kajakkiretkelle pienelle Choran saarelle, jota ympäröivä meri kuhisee kiehtovaa elämää. Veneretkellä voit puolestaan nähdä leikkisiä delfiinejä luonnollisessa elinympäristössään.

Kaupungin pääkadulla on myös mukava vain kävellä ja nauttia boheemista tunnelmasta. Kadun varrella on paljon pieniä putiikkeja, jotka myyvät koruja ja rantavaatteita, sekä baareja ja ravintoloita.

Rannalla puolestaan on useita viihtyisiä ruokapaikkoja, joissa voit nauttia ”happy ”hour” -drinkin ja katsella auringonlaskua. Yksi ehdoton elämys on illallinen meren rannalla tähtitaivaan alla: upota varpaat hiekkaan, kuuntele aaltojen rauhoittavaa kohinaa ja herkuttele erilaisilla merenelävillä – mikä voisi olla parempaa?

Kun kello näyttää 22.00, pikkukaupungin asukkaat suuntaavat yöpuulle. Tämä ei siis ole paras kohde sinulle, joka kaipaat lomakaupungiltasi vilkasta yöelämää.

Päivä 13: Playa Sámara – San José – kotimatka alkaa

Tänään on aika sanoa näkemiin Playa Sámaralle ja kauniille Costa Ricalle. Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan San Josén lentokentälle, mistä lennät takaisin Suomeen välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 14: Kotiinpaluu

Laskeudut Suomeen ikimuistoisen loman jälkeen

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme