TURVATAKUU - Lue lisää

Käytännön tietoa Tansaniasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Tansaniaan. Täältä löydät tietoa säästä, rokotuksista, viisumista, valuutasta ja paljon muuta.

Käytännön tietoa Tansaniasta
Käytännön tietoa Tansaniasta

Käytännön tietoa Tansaniasta

Näiltä sivuilta löydät vastauksia käytännön kysymyksiin, jotka koskevat matkustamista Tansaniaan. Täältä löydät tietoa säästä, rokotuksista, viisumista, valuutasta ja paljon muuta.

ILMASTO

Paras matka-aika

Tansania on ympärivuotinen matkakohde.

Tammikuu
Gnuuantiloopit oleskelevat Serengetin eteläosissa – joskus jopa niin etelässä, että niitä ei pääse näkemään. Muita eläimiä on kuitenkin paljon, joten nähtävää riittää!

Helmikuu ja maaliskuu
Tämä on yksi parhaista ajankohdista vierailla Serengetissä. Tähän aikaan gnuuantiloopit saavat poikasia.

Huhtikuu ja toukokuun ensimmäinen puolisko
Tätä ajanjaksoa kutsutaan ”isoksi” sadekaudeksi. Sateet ovat useimmiten massiivisia kuuroja, jotka kestävät vain pari tuntia, ja niiden jälkeen sää on jälleen selkeä.

Toukokuun jälkimmäinen puolisko, kesäkuu ja heinäkuu
Ruoho ei ole vielä kasvanut kovin korkeaksi, joten eläimiä on helppo nähdä. Tämä on erityisen hyvää aikaa matkustaa.

Elokuu ja syyskuu
Ruoho alkaa olla jo korkeaa, ja ensimmäiset seepralaumat palaavat pohjoisesta syömään tuoretta ruohoa ennen kuin gnuuantiloopit ehtivät osingoille.

Lokakuu ja marraskuun ensimmäinen puolisko
Suuret gnuuantilooppilaumat alkavat saapua takaisin Serengetiin pohjoisesta.

Marraskuun jälkimmäinen puolisko ja joulukuu
Tähän aikaan on pieni sadekausi, joka antaa uutta elämää ruohikkoalueille.  Ngorongoron kraatteri täyttyy eläimistä, jotka saapuvat paikalle mineraalipitoisen ruohon houkuttelemana.

 

Serengetin kansallispuiston säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 28 28 28 26 25 25 25 26 27 28 27 27
Keskim. alin lämpötila 15 15 15 16 15 13 13 14 14 15 15 15
Keskimääräinen sademäärä (mm) 81 100 121 137 68 23 9 19 34 51 100 97
Nyereren kansallispuiston säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 31 31 31 30 29 28 27 28 29 31 32 32
Keskim. alin lämpötila 21 21 21 20 19 17 17 17 19 20 21 21
Keskimääräinen sademäärä (mm) 203 184 231 216 58 9 5 5 10 27 75 160
Zanzibarin säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 30 31 31 29 28 27 27 28 29 30 30 30
Keskim. alin lämpötila 26 26 26 25 24 23 23 22 23 24 24 25
Keskimääräinen sademäärä (mm) 51 44 142 234 185 58 42 37 33 72 106 112
Meriveden keskilämpötila 28 29 29 29 28 27 26 26 26 27 28 29
TÄRKEÄÄ TIETOA MATKASTASI

Passi ja viisumi

Matkustamiseen tarvitset luonnollisesti passin.

Suomen kansalaiset tarvitsevat voimassa olevan viisumin Tansaniaan. Viisumihakemus täytetään verkossa. Linkki hakemuslomakkeeseen: https://visa.immigration.go.tz/

Ennen viisumin hakemista suosittelemme, että käyt hakemusoppaan huolellisesti läpi kohta kohdalta. Hakemusopas löytyy täältä.

Varaa seuraavat asiat valmiiksi ennen hakemusprosessin aloittamista:

  • Passi
  • Digitaalinen passikuva. Passikuvan on oltava jpg- tai png-tiedostomuodossa ja se saa olla kooltaan enint. 300 kB
  • Kopio passista. Kopion on oltava jpg- tai png-tiedostomuodossa ja se saa olla kooltaan enint. 300 kB
  • Kopio matkasuunnitelmasta (käytä hotellin nimeä ja osoitetta. Jos majoitut useammassa kuin yhdessä hotellissa, kirjoita vain ensimmäisen hotellin nimi ja osoite)

Haettava viisumi on nimeltään ”ordinary visa (single entry visa)”.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen maastapoistumispäivästä lukien. Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten.

Viisumihakemuksen käsittely voi kestää jopa 14 päivää. Suosittelemme, että tarkistat hakemuksesi tilanteen yllä olevalla sivustolla usein, koska et välttämättä saa sähköpostitse tietoa hyväksytystä viisumista. Kun viisumisi on hyväksytty, tulosta viisumi ja ota se mukaasi Tansaniaan.

Voit myös hakea viisumia vasta Tansaniaan saapuessasi, mutta suosittelemme hankkimaan viisumin etukäteen, jolloin säästyt lentokentällä jonottelulta.

Viisumin hinta on 50 USD riippumatta siitä, haetko viisumia verkossa tai vasta Tansaniaan saavuttuasi.

Lapsilla, jotka matkustavat yksin tai muun aikuisen kuin vanhempansa kanssa, on oltava mukanaan vanhemman/vanhempien allekirjoittama suostumus sekä lapsen syntymätodistus (englanniksi).

Voit tarkistaa viisumia koskevat säännöt ulkoministeriön kotisivuilta.

Suosittelemme, että tarkistat edellä mainitut viisumia koskevat säännöt ennen matkaa, sillä säännöt voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Voit ottaa yhteyttä Tansanian suurlähetystöön Tukholmassa.

Jos olet varannut yhdistelmämatkan Tansaniaan ja Keniaan, tarvitset Suomen kansalaisena viisumin Tansaniaan ja eTA-viisumi Keniaan. Lue Keniaa koskevasta käytännön tiedosta, miten haet eTA-viisumia Keniaan.

Matkustusasiakirjat

Ennen lähtöä lähetämme sinulle matkaa koskevia asiakirjoja, jotka sisältävät tärkeitä tietoja. Suosittelemme tulostamaan ja ottamaan nämä asiakirjat mukaan matkallesi. Saat muun muassa matkasuunnitelmasi ja matkakohteessa olevien paikallisten yhteistyökumppaniemme puhelinnumerot, jotta voit ottaa heihin yhteyttä, jos tarvitset apua matkan varrella.

Suosittelemme, että lataat puhelimeesi WhatsApp-sovelluksen ja lisäät siihen yhteistyökumppanimme puhelinnumeron. Sovelluksella voit lähettää maksutta viestejä ja soittaa, kun käytössäsi on WiFi-yhteys.

Rokotukset

Suosittelemme, että tarkistat rokotuksia koskevat tiedot erikoislääkäriltä, omalääkäriltä tai viralliselta rokoteklinikalta. Lisätietoa matkoilla tarvittavista rokotuksista löydät täältä.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin jos matkustat matkakohteeseen jonkin sellaisen maan kautta, jossa esiintyy keltakuumetta. Joissain maissa sinun on esitettävä todistus keltakuumerokotuksesta maahan saapumisen yhteydessä. Pidä tätä varten aina rokotustodistus mukanasi käsimatkatavaroissa.

HUOMAA! Päästäksesi Tansaniaan sinulla on oltava mukanasi tulostettu rokotustodistus.

 

Tansaniaan saapuvilta ei tällä hetkellä edellytetä koronarokotusta.

Huomaa, että matkalla on välilaskuja, ja näillä lentokentillä koronaa koskevat säännöt voivat olla erilaiset kuin matkakohteessasi. On sinun vastuullasi ottaa selvää voimassa olevista säännöistä ennen matkan alkamista.

Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä ne muodostavat osan TourCompassin valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat valmismatkalain piiriin.

Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

Matkavakuutukset

Suosittelemme, että hankit unelmiesi matkalle kattavan matkavakuutuksen. Lisäturvaksi kannattaa hankkia myös peruutusvakuutus. Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon vakuutuksia käsitteleviltä sivuiltamme.

Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

ENNEN MATKAA

Valuutta, hintataso ja juomarahat

Tansanian rahayksikkö on Tansanian šillinki (TZS).

Tansanian valuuttaa ei saa tuoda maahan eikä viedä maasta. Siksi suosittelemme, että vaihdat šillinkejä lentokentällä tai nostat käteistä automaatista heti saavuttuasi Tansaniaan.

Myös Yhdysvaltain dollarit käyvät maksuvälineenä Tansaniassa. Varmista, että saat rahaa vaihtaessasi myös pieniä seteleitä (1–5 dollarin seteleitä), sillä niitä käytetään yleisesti maksuvälineenä toreilla, juomarahoina ja vastaavissa tilanteissa. Pankkiautomaateista voit nostaa rahaa Visa- ja Mastercard-korteilla, ja joissain paikoissa luottokortit käyvät myös maksuvälineinä.

Juomarahat

Tansanian tapojen mukaista on antaa oppaille, tarjoilijoille ja muille palveluhenkilöille juomarahaa.
Juomarahaa siis odotetaan, mutta on tietenkin sinun päätettävissäsi, kuinka paljon haluat antaa.

Alla ovat ohjeelliset määrät:

  • 10-15 USD/henki/päivä oppaalle
  • 2 USD matkatavaroitasi kuljettavalle kantajalle
  • 10 % baareissa ja ravintoloissa
  • 2 USD/päivä kerrossiivoojalle

Suosittelemme, että annat juomarahan oppaalle/kuljettajalle matkan päätteeksi – ja mieluiten suljetussa kirjekuoressa.

Juomarahat Kilimanjaron-vaelluksilla

 

Kilimanjarolle nousijoita varten olemme tehneet sopimuksen, jonka mukaan asiakkaamme maksavat juomarahan oppaille ja kantajille kiinteänä summana, joka on 250 USD/henki. Tämä koskee Kilimanjaron kaikkia reittejä.

Juomaraha pannaan kirjekuoreen ja jätetään Springlands Hotelin vastaanottoon. Kirjoita kuoren päälle osoitteeksi Nur, Joram, Linda tai Frank. He huolehtivat juomarahojen jakamisesta oppaiden ja kantajien kesken.

Ruoka ja allergiat

Suurimmassa osassa matkakohteitamme on mahdollista ottaa huomioon allergiat, allergiaa aiheuttavat aineet tai ruokatottumukset, mutta on tärkeää, että ilmoitat niistä meille matkavarauksen yhteydessä.

Puhelin, WiFi ja sähkö

Useimmat hotellit ja lodget tuottavat sähkönsä omilla generaattoreillaan, jotka tavallisesti sammutetaan keskiyön tienoilla. Muista siis ottaa mukaan pieni taskulamppu. Jännite on 240 V, ja pistorasioissa käytetään kolmipinnisiä pistokkeita.

Voit tarkistaa sivustomme hotellikuvauksista, onko majoituspaikassasi WiFi. Huomaa, että yhteys voi joskus olla epävakaa.

 

Pakkauslista

Pakkaa aina kaikkein välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroihin. Tällaisia tavaroita ovat esim. passi, viisumi, rokotustodistus, luottokortit, rahat, vakuutusasiakirjat, matka-asiakirjat, kannettava tietokone ja matkapuhelin sekä mahdolliset terveystiedot ja elintärkeät lääkkeet.

Suosittelemme, että käytät safarimatkoilla pehmeitä matkalaukkuja. Pehmeiden laukkujen pakkaaminen safariautoon on huomattavasti helpompaa kuin kovien matkalaukkujen. Erityisesti hard case -laukut vievät paljon tilaa safariautossa. Vältä siis kovakuorisia matkalaukkuja.

Suosittelemme pakkaamaan safariretkiä varten kevyitä, väritykseltään vaaleita vaatteita. Vältä mahdollisuuksien mukaan kirkkaita värejä safarilla. Ota mukaan myös parit pitkät housut ja pitkähihaisia paitoja, jotka suojaavat hyttysiltä auringonlaskun jälkeen ja tarvittaessa myös auringon paahteelta päiväsaikaan. Vältä paljain jaloin oleskelua iltaisin hyttysten takia.

On myös hyvä idea pakata laukkuun pieni taskulamppu ja ylimääräiset paristot sähkökatkosten varalta.

Kasvituotteiden tuominen EU:hun

Matkustajat eivät saa tuoda EU:n ulkopuolelta kasveja, siemeniä, hedelmiä tai muita kasvituotteita ilman kasvinterveystodistusta. Säännöt koskevat myös pieniä kasvi- ja kasvituotemääriä.

Lue lisää säännöistä täällä.

Liikuntarajoitteiset matkustajat

Ota huomioon, että matkamme eivät yleensä sellaisenaan sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tiedustele mahdollisuuksista ottaa henkilökohtaiset tarpeesi huomioon.

LENTOMATKA

Lentoliput

Lentoliput ovat nykyään sähköisiä (e-lippu), joten emme lähetä sinulle fyysistä lentolippua.

On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta, koska varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos nimesi on korjattava, ota meihin yhteyttä välittömästi. Huomaa, että lentoyhtiö voi veloittaa maksun nimen muuttamisesta.

 

Istumapaikan varaaminen

Lentoyhtiö osoittaa sinulle paikan lentokoneessa lähtöselvityksen yhteydessä. Jos sinulla on erityisiä toiveita istumapaikoista lentokoneessa, voit tehdä paikkavarauksen lentoyhtiön verkkosivustolla tai sovelluksessa. Huomaa, että useimmat lentoyhtiöt veloittavat maksun istumapaikan varaamisesta.

Paikkavarauksen aikaikkuna vaihtelee lentoyhtiöstä toiseen, mutta pääsääntöisesti paikan voi varata heti matkan varaamisen jälkeen ja viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Huomaa myös, että lentoyhtiöllä on oikeus ja mahdollisuus tehdä viime kädessä muutoksia paikkojen suhteen, myös erikseen varattujen paikkojen.
Jos et tee paikkavarausta ennen matkaa, lentoyhtiö osoittaa sinulle paikan lähtöselvityksen yhteydessä.

Lähtöselvitys

Lähtöselvityksessä tarvitset passin ja varausnumeron, joka löytyy matkasuunnitelmastasi.

Suosittelemme, että lataat lentoyhtiön sovelluksen puhelimeesi. Voit tehdä lähtöselvityksen itse sovelluksessa, tavallisesti 24–48 tuntia ennen matkan alkamista. Sovelluksen avulla pysyt myös ajan tasalla mahdollisista lentomuutoksista ja muista tärkeistä lentoasi koskevista tiedoista.

Huomaa, että lentoajat ovat voineet muuttua alkuperäisestä matkasuunnitelmasta, jonka sait varauksen yhteydessä. Tarkka lähtöaika löytyy aina lentoyhtiön sovelluksesta tai lentoyhtiön kotisivuilta.

Lentokentällä

Suosittelemme, että saavut lentokentälle lähtöselvitystä varten viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Viimeisimmät päivitykset löydät lentoyhtiön kotisivuilta, joten kannattaa pitää sitä silmällä.

Matkatavarat

Käytämme matkoillamme useita eri lentoyhtiöitä. Käsimatkatavaroita ja ruumaan meneviä matkatavaroita koskevat ajantasaiset säännöt löytyvät aina kyseisen lentoyhtiön kotisivuilta tai sovelluksesta.

Jos lennät Tansanian sisäisillä lennoilla, huomioithan, että ruumaan menevät matkatavarat saavat painaa enintään 15-20 kg ja käsimatkatavarat enintään 5 kg. Huomaa, että trolley-tyyppisiä lentolaukkuja ei yleensä hyväksytä käsimatkatavaraksi, koska istuinten yläpuolella olevissa matkatavarasäilöissä ei ole niille riittävästi tilaa.

Huomaa, että tavallisten, ruokakaupoista tuttujen muovikassien käyttö, tuonti ja tuotanto on kiellettyä Tansaniassa.

Suosittelemme siksi, että vältät muovipussien käyttöä pakatessasi matkatavaroitasi. Käytä niiden sijasta kangaskasseja tai muusta vedenpitävästä materiaalista valmistettuja kasseja. Jos kuljetat esimerkiksi Tansaniaan saapuessasi käsimatkatavaroita näkyvästi muovipussissa, voit joutua luovuttamaan kassin viranomaisille. Tämä koskee myös tax free -kaupasta saatuja kasseja. Poikkeus sääntöön on kuitenkin uudelleensuljettava muovipussi, johon pakataan käsimatkatavaroissa kuljetettavat nesteet. Niitä saa edelleen käyttää.

Myöhästyneet matkatavarat

Jos matkatavarasi viivästyvät, käänny henkilökunnan puoleen lentokentän matkalaukkualueella ja ilmoita matkatavarasi myöhästyneiksi.

Huomaa, että tarvitset PIR-raportin (Property Irregularity Report) täyttämiseen matkatavaroista saamasi kuitin.

Huomaa myös, että et saa poistua matkatavara-alueelta ennen kuin olet täyttänyt raportin.

Jos matkatavarasi ovat myöhässä, ota yhteyttä yhteistyökumppaniin, joka huolehtii siitä, että opas/kuljettaja odottaa sinua.

Lennon viivästyminen tai peruuntuminen

Jos lentovaraukseesi tulee muutoksia ennen lähtöä, otamme sinuun yhteyttä ja ilmoitamme asiasta.

Jos lentosi myöhästyy lähtöselvityksen jälkeen, lentoyhtiö on vastuussa lentosi uudelleenvarauksesta. Lentoyhtiö tekee tavallisesti varauksen seuraavalle mahdolliselle lennolle ja huolehtii tarpeen mukaan myös majoituksesta ja aterioista.

Yhteistyökumppanimme tarkistaa mahdolliset saapumisaikojen muutokset ja on sinua vastassa kentällä, vaikka lentosi myöhästyisi.

Jos lentoyhtiö varaa sinulle kokonaan toisen lentoyhtiön lennon tai lentonumerosi vaihtuu alkuperäisen lennon myöhästymisen vuoksi, soita TourCompassin hätänumeroon, jotta voimme ilmoittaa muutoksesta yhteistyökumppanillemme.

 

MATKAKOHTEESSA

Passintarkastus ja tulli

Passintarkastus:

Kun saavut perille lopulliseen matkakohteeseen, kuljet ensin läpi passintarkastuksen. Tässä yhteydessä tarkistetaan passi, mahdollinen maahantulokaavake ja viisumi. Monissa kohteissa otetaan myös sormenjäljet ja valokuva kasvoista biometristä tunnistusta varten. Sinulle voidaan myös esittää kysymyksiä matkasuunnitelmistasi ja majoituspaikkasi osoitteesta.

Tansaniassa sinun on täytettävä maahantulo- ja maastapoistumiskaavakkeet. Kohtaan, jossa kysytään osoitetta Tansaniassa, kirjoitetaan ensimmäisen yöpymispaikan eli ensimmäisen hotellin tai lodgen osoite.

 

Tulli:
Kun olet päässyt passintarkastuksesta ja saanut matkalaukkusi, kuljet vielä tullin läpi. Jos sinulla ei ole tullattavaa, kulje kohdasta ”nothing to declare”. Jos sinulla on tullattavaa, on erittäin tärkeää, että kuljet kohdasta ”declare”. On sinun vastuullasi tarkistaa kyseisen maan tullisäännöt.

Saapuminen

Lentokentän tuloaulassa sinua on vastassa opas/kuljettaja, jonka tunnistat TourCompass-kyltistä. Hän huolehtii siitä, että pääset turvallisesti majoituspaikkaasi.

Jos et jostain syystä löydä opasta/kuljettajaa kentältä, pyydämme sinua soittamaan yhteistyökumppanimme hätänumeroon, joka löytyy matka-asiakirjoista.

Sisään- ja uloskirjautuminen hotellissa

Hotellien sisäänkirjautuminen on yleensä klo 14.00, eikä huoneesi välttämättä ole käytettävissä ennen tätä. Jos haluat varhaisen sisääänkirjautumisen, voit varata sen lisämaksusta jo matkan varaamisen yhteydessä.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä vastaanottovirkailija rekisteröi yleensä luottokorttisi ja mahdollisesti veloittaa kortilta takuusumman. Tämä ei ole lisämaksu, vaan hotellien yleinen tapa varmistaa maksu esimerkiksi minibaarin tai vastaavien palvelujen käytöstä. Kun kirjaudut ulos, summa palautetaan kokonaisuudessaan automaattisesti, jos et ole käyttänyt maksullisia palveluja.

On tavallista, että hotellissa otetaan valokopio passistasi. Joissain kohteissa viranomaiset edellyttävät tätä.

Uloskirjautuminen on tavallisesti klo 10.00. Jos lähdet kohteesta vasta iltapäivällä tai illalla, voit jättää matkatavarasi säilytykseen hotellille lähtöön asti. Jos haluat mieluummin myöhäisen uloskirjautumisen, voit varata sen lisämaksusta jo matkan varaamisen yhteydessä.

Jos pidennät matkaasi rantalomalla Sansibarilla, ota huomioon, että Sansibarin hotellit veloittavat turistivero, joka on 5 USD/henki/päivä. Summa maksetaan uloskirjautumisen yhteydessä.

Matkat ja kuljetukset

Ennakoimattomien olosuhteiden, kuten huonon sään, suljettujen teiden tai muiden vastaavien syiden vuoksi joskus voi olla tarpeen muuttaa kiertoajelujen ja nähtävyyksien järjestystä päiväohjelmassa.

Safareilla ajamme nelivetoautoilla, joissa on tilaa 7 henkilölle. Kaikissa autoissa on mahdollisuus avata katto safarin aikana.

Lisämaksusta voit varata käyttöösi myös oman safariauton. Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta.

 

Ajoetäisyydet safarilla:

Kilimanjaron lentokenttä – Tarangiren kansallispuisto: n. 190 km, n. 4–5 tuntia (pl. safari)

Tarangiren kansallispuisto – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 125 km, n. 2–3 tuntia (pl. safari)

Kilimanjaron lentokenttä – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 190 km, n. 4–5 tuntia

Kilimanjaron lentokenttä – Arusha: n. 60 km, n. 1–2 tuntia

Springlands Hotel – Tarangiren kansallispuisto: n. 225 km, n. 4–5 tuntia (pl. safari)

Springlands Hotel – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 225 km, n. 4–5 tuntia

Highview Hotel/Highview Coffee Lodge – Ngorongoron suojelualue – Serengeti: n. 185 km, n. 6 tuntia (pl. safari)

Serengeti – Ngorongoro Wild Camp/Ngorongoro Safari Lodge: n. 140 km, n. 2–3 tuntia (pl. safari)

Serengeti – Ngorongoron suojelualue – Highview Hotel/Highview Coffee Lodge: n. 185 km, n. 6 tuntia (pl. safari)

Highview Hotel/Highview Coffee Lodge – Ngorongoron kraatteri: n. 100 km, n. 2–3 tuntia (pl. safari)

Highview Hotel/Highview Coffee Lodge – Manyarajärvi – Kilimanjaron lentokenttä: n. 250 km, n. 4–5 tuntia (pl. safari)

Huomaa, että kaikki etäisyydet ja ajat ovat suuntaa-antavia ja riippuvat sää- ja tieolosuhteista. Huomaa, että teiden kuntoa Tansaniassa ei voi verrata eurooppalaisiin tiestandardeihin.

Tarvitsetko apua matkallasi?

Palvelunumeromme päivystää 24 tuntia vuorokaudessa, joten saat meihin aina yhteyden siltä varalta, että matkan varrella sattuu jotain odottamatonta. Lisäksi saat matkakohteessa olevien yhteistyökumppaneittemme puhelinnumerot ja hätäpuhelinnumerot. Joissain tapauksissa asia voidaan esimerkiksi aikaerosta johtuen hoitaa nopeammin soittamalla suoraan yhteistyökumppanille, kuten retken tai kuljetuksen alkamisen myöhästyessä yli 15 minuuttia.

MATKAN JÄLKEEN

Ruusut ja risut/yhteydenotot

Tyytyväiset asiakkaat ovat meille tärkeitä, ja siksi toivomme, että annat meille palautetta matkastasi kotiin palattuasi. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@tourcompass.fi tai soita numeroon: 09 424 15 833.

 

Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15