TURVATAKUU - Lue lisää

Safarimatkat Afrikassa

TourCompassilla olemme asiantuntijoita safarien järjestämisessä Afrikassa. Olemme toimineet vuodesta 2006 lähtien, ja tarjoamme laajan valikoiman safarimatkoja Afrikassa, esimerkiksi suosittuihin safarikohteisiin, kuten Tansaniaan, Etelä-Afrikkaan ja Keniaan.

Koe Afrikan ainutlaatuinen luonto ja villieläimet savannilla. Afrikka tarjoaa uskomattomia safareja, jotka myös varmasti voittavat sydämesi.

Tutustu alla safarimatkoihimme Afrikassa.

Jos sinulla on kysyttävää, soita matka-asiantuntijoillemme numeroon 09 424 15 833

Safarimatkat Afrikassa
Safarimatkat Afrikassa
KotiSafarimatkat Afrikassa

Safarimatkat Afrikassa

TourCompassilla olemme asiantuntijoita safarien järjestämisessä Afrikassa. Olemme toimineet vuodesta 2006 lähtien, ja tarjoamme laajan valikoiman safarimatkoja Afrikassa, esimerkiksi suosittuihin safarikohteisiin, kuten Tansaniaan, Etelä-Afrikkaan ja Keniaan.

Koe Afrikan ainutlaatuinen luonto ja villieläimet savannilla. Afrikka tarjoaa uskomattomia safareja, jotka myös varmasti voittavat sydämesi.

Tutustu alla safarimatkoihimme Afrikassa.

Jos sinulla on kysyttävää, soita matka-asiantuntijoillemme numeroon 09 424 15 833

KotiSafarimatkat Afrikassa
Suosituimmat matkamme
Muut matkustavat tänne
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät

Aikasi on arvokasta. Erikoistuneet matka-asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.

Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.

Matka- ja maa-asiantuntijamme ovat suunnitelleet matkamme laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.

TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.

Jännittävät matkat
Matkakohteemme
Arvostelut
Matkakertomuksia
Lisätietoja: Afrikka
Artikkeleita kohteesta Afrikka
Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15

Miksi kannattaa lähteä safarille Afrikkaan?

Safarilla käyminen Afrikassa on erityinen kokemus – villieläinten näkeminen niiden luonnollisessa ympäristössä afrikkalaisessa luonnossa.

Gnuuantilooppien suuri muuttoliike Tansaniassa sijaitsevan Serengetin ja Keniassa sijaitsevan Masai Maran välillä. Suuret elefanttilaumat yhdessä maailman suurimmista kosteikoista, Okavangon suistossa Botswanassa. Big Five Krugerin vaihtelevassa luonnossa Etelä-Afrikassa. Ja harvinaiset vuoristogorillat, jotka asuvat syvällä Ugandan viidakossa.

Lähde safarimatkalle Afrikkaan, ja takaamme, että saat elämäsi kokemuksen.

Safarimatkamme Afrikassa

TourCompassilla tarjoamme klassisia safarimatkoja upeine luonto- ja villieläinelämyksineen, perheystävällisen safarin, ja voit jopa yhdistää safareja muihin Afrikan-kierroksiimme, esimerkiksi Kilimanjaron kiipeilyyn, Sambian Victoria Fallsin luontoelämyksiin ja tietenkin Afrikan rantalomiin.

Meillä on safarilomia seuraavissa jännittävissä Afrikan maissa:

Tansania

Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa ja on suosituin matkakohteemme. Täällä voit kokea upeita villieläimiä, kuten ”Big Five” ja upeita maisemia, jotka tarjoavat vuoria, luonnonsuojelualueita ja järviä.

Safarimatkamme Tansaniassa koostuvat yleensä safarista ja mahdollisuudesta yhdistää se rantalomaan Sansibarissa. Voit myös yhdistää kaksi maailman parasta safarikohdetta, Tansanian ja Kenian, samalla matkalla.

Kenia

Kenia sijaitsee aivan Tansanian pohjoispuolella Itä-Afrikassa, ja siellä on vaikuttavaa luontoa, maailmankuuluja kansallispuistoja ja luonnonpuistoja sekä upeita maisemia, jotka tekevät maasta suositun safarikohteen.

Nauti ainutlaatuisista safareista esimerkiksi Masai Maran, Amboselin, Tsavon tai Samburun kansallisissa luonnonpuistoissa ja päätä matkasi eksoottisella rantalomalla. Valitse maailmankuulu Diani Beach Mombasassa tai trooppinen Sansibar Intian valtamerellä.

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikassa pääset lähelle ikonisia villieläimiä, kuten leijonaa, leopardia, sarvikuonoa ja norsua.
Etelä-Afrikan-matkoillamme voit odottaa upeita safareja, esimerkiksi Krugerin kansallispuistossa tai yksityisissä luonnopuistoissa, kuten Kariega Game Reservessa ja Kapaman Game Reservessa. Lisäksi Etelä-Afrikka tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä Cape Winelandsissa ja Garden Route -reitin varrella.

Yhdistä matkasi monin eri tavoin esimerkiksi Mauritiuksen rantalomaan, Victoria Fallsin luontoelämyksiin, Cape Townin kaupunkilomaan tai vielä useampiin safareihin, esimerkiksi Botswanan Okavangon suistoon.

Botswana

Botswana on yksi Afrikan ainutlaatuisimmista safarikohteista.

Täällä on vähemmän vierailtuja kansallispuistoja, joissa voit silti kokea Afrikan tunnetuimmat eläinlajit, esimerkiksi Chobe-kansallispuistossa, jossa voit käydä sekä perinteisellä safarilla että Chobe-joen jokisafarilla.

Botswana voidaan yhdistää muihin kohteisiin, kuten Sambiaan ja Etelä-Afrikkaan.

Uganda

Ugandassa sijaitseva safari tarjoaa joitakin Afrikan kauneimmista maisemista, ja maata on – hyvästä syystä – kutsuttu ”Afrikan helmeksi”.

Ugandan tärkein nähtävyys ovat vuoristogorillat. Tarjoamme gorillavaelluksen Bwindi Impenetrable Forest National Park -puistossa, josta löytyy noin puolet maailman villinä luonnossa elävistä vuoristogorillaväestöstä.

Voit yhdistää Ugandan rantalomaan Sansibarissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä safarille menemisestä Afrikassa

Voi olla suuri päätös investoida safarimatkaan Afrikassa. Siksi on täysin normaalia, että sinulla on paljon kysymyksiä vailla vastauksia: Kuinka paljon safarille meneminen maksaa? Mitä eläimiä voin nähdä? Onko se vaarallista?

Tässä vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin, joita vieraillamme on Afrikan safareihin liittyen.

Kuinka paljon safarille meneminen Afrikassa maksaa?

Afrikan safarimatkan riippuu valitsemastasi safarimaasta, matkan pituudesta, ohjelmasta ja lähtöpäivästä.
Kaikki Afrikan safarimatkojemme hinnat sisältävät lennot, kuljetukset, safarit, kansallispuistomaksut ja muut luvat.

Yleisesti ottaen on halvempaa lähteä safarille sesongin ulkopuolella. Huippusesonki on usein kesälomilla sekä jouluna ja uutena vuonna. Katso kaikki lähtöhinnat yksittäisiltä safarikierroksilta.

Milloin on paras aika lähteä safarille?

Afrikka tarjoaa ainutlaatuisia safareja ympäri vuoden!

Matkustusaika riippuu siitä, onko sinulla erityisiä toiveita safarillesi. Unelmoitko esimerkiksi Great Migrationin kokemisesta Keniassa ja Tansaniassa? Tai ehkä vuoristogorillojen näkemisestä Ugandassa?

Monet vieraamme matkustavat mieluiten kuivina vuodenaikoina, jolloin eläimet ovat helpommin nähtävissä, koska ne kerääntyvät vesireikien ympärille, erityisesti kuivien vuodenaikojen loppua kohti.

Kuivat vuodenajat ovat suunnilleen seuraavat:

  • Tansania: tammi- ja helmikuussa sekä kesäkuusta lokakuuhun (mutta vain kesäkuusta lokakuuhun Etelä-Tansaniassa)
  • Kenia: tammi- ja helmikuussa sekä kesäkuusta lokakuuhun
  • Etelä-Afrikka: Maalis-/huhtikuusta lokakuuhun
  • Botswana: Huhtikuusta lokakuuhun
  • Uganda: Joulukuusta helmikuuhun ja kesäkuusta elokuuhun

Kuivien kausien ulkopuolella matkustamisesta on kuitenkin myös etuja, kuten halvemmat hinnat, vähemmän ihmisiä ja erilaisia muita luonto- ja villieläinelämyksiä, kuten vihreäksi muuttuvia maisemia, muuttolintuja ja eläinvauvoja. Sateen aikana on myös mahdollista matkustaa ja palata kotiin ilman, että on satanut lainkaan. Sateella sade on yleensä lyhyttä ja intensiivistä sadetta, joka raikastaa ilmaa kuumuudessa.

Missä on paras paikka käydä safarilla Afrikassa?

Paras paikka safarille Afrikassa riippuu useista asioista, kuten budjetistasi, matkustatko lasten kanssa, milloin haluat matkustaa ja mitä haluat kokea.

Tansania on suosituin safarikohteemme, jota seuraavat Kenia ja Etelä-Afrikka. Kaikissa kolmessa matkakohteessa on tarjolla klassisia afrikkalaisia safareja. Mutta jos unelmasi on nähdä vuoristogorilloja, et pääse pitkälle menemällä Tansaniaan, Keniaan tai Etelä-Afrikkaan, koska Uganda on ainoa matkakohteemme, joka tarjoaa mahdollisuuden nähdä niitä.

Miten safarille pitäisi pukeutua?

Safarilla liikkuessasi ei ole erityisiä sääntöjä sille, miten sinun pitäisi pukeutua.

Yleisesti ottaen on hyvä käyttää kevyitä/neutraaleja vaatteita. Vältä voimakkaita, kirkkaita värejä, valkoista, tummansinistä ja mustaa, sillä erityisesti tummansininen ja musta voivat houkutella tsetsekärpäsiä.

Lue Afrikan safarien pakkauslistamme, joka sisältää vaatteita ja varusteita koskevia vinkkejä sekä ladattavia pakkauslistoja.

Voitteko taata, että näen eläimiä?

Kyllä, voimme taata, että näet eläimiä luonnossa. Paljon eläimiä!

Emme kuitenkaan voi (aina) taata, mitä eläimiä tulet näkemään. Safarille meneminen on hyvin erilaista kuin eläintarhaan meneminen. Eläimet liikkuvat vapaasti eivätkä luonto toimi minkään aikataulun mukaisesti. Se on osa safarimatkan viehätystä; kukaan ei tiedä, mitä jokainen päivä tuo mukanaan.

Safarioppaillasi on laajat tiedot eläinten käyttäytymisestä, ja he ovat asiantuntijoita niiden löytämisessä. Heidän (ja meidän) tavoitteena on tarjota sinulle paras kokemus, jotta näet mahdollisimman monta eläintä toivelistaltasi.

Onko Afrikassa turvallista lähteä safarille?

Kyllä. Se on turvallista – ja sinun turvallisuutesi on aina etusijalla.

Eläimet eivät näe ajoneuvoja uhkana, ja ne ovat tottuneet lähellä oleviin ajoneuvoihin. Oppaamme ymmärtävät myös eläinten käyttäytymisen ja puistojen säännöt, ja he tuntevat alueen. Siksi sinun tulee aina noudattaa heidän ohjeitaan.

Mikä on suhtautumisenne eläinten hyvinvointiin?

Pidämme eläimistä erittäin paljon, ja meille on tärkeää, että vieraamme kokevat eläimet niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Afrikkaan suuntautuvilla retkillämme näet siis eläimet siellä, missä ne elävät luonnostaan. Saatat tuntea olosi hieman ärtyneeksi, kun joudut maksamaan maksun kansallispuistoissa ja luonnonpuistossa käymisestä, mutta se on hyvin käytettyä rahaa. Rahat käytetään paikallisiin luonnon monimuotoisuushankkeisiin ja eläimistä huolehtivien rangereiden eli safarioppaiden palkkoihin, jotta elinympäristöt säilyvät myös tulevaisuudessa.

Teemme myös yhteistyötä World Animal Protection -järjestön kanssa eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi, joten kun matkustat kanssamme, panostat enemmän eläinystävällisempään matkailuun ja vaadit sitä, että se sekä suojelee eläimiä että tukee samalla luonnonpuistojen sekä pelastus- ja kuntoutuskeskusten työtä. Yksi esimerkki tästä on Etelä-Afrikassa sijaitseva Jane Goodallin Chimp, joka on simpanssien kuntoutuskeskus.

Safarien vieraana et voi silittää leijonia ja gepardeja, mutta näet eläimet niiden luonnollisessa ympäristössä ja niiden ehdoilla. Ne voivat aina siirtyä pois.

Minne kannattaa lähteä rantalomalle Afrikkaan?

On upeaa ottaa kaikki irti molemmista maailmoista ja yhdistää safari rantalomaan Afrikassa.

Riippuen siitä, mihin Afrikan safarille menet, tarjoamme kolme ainutlaatuista rantalomakohdetta: Sansibar Tansaniassa, Diani Beach lähellä Mombasaa Keniassa ja Mauritiuksella.

Sansibar on kuuluisa valkoisista hiekkarannoistaan ja kristallinkirkkaista vesistään, mikä tekee siitä täydellisen päätöksen safarillesi esimerkiksi Tansaniassa ja Keniassa. Diani Beach lähellä Mombasaa Keniassa houkuttelee upeine rantoineen, joilla on lukuisia sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia. Mauritius tarjoaa ylellisen ja rauhallisen kokemuksen, ja saarivaltio on erityisen tunnettu upeista maisemistaan ja ensiluokkaisista lomakohteistaan.

Onko sinulla kysyttävää safarimatkoistamme Afrikassa?

Etkö ole saanut vastausta kysymykseesi?

Olemme valmiita auttamaan sinua kaikissa kysymyksissäsi – niin suurissa kuin pienissäkin – Afrikan safareihin liittyen.

Matkustamme Afrikkaan useita kertoja vuodessa, ja meillä on monen vuoden kokemus vieraidemme opastamisesta oikean safarimatkan löytämiseen.

Maailmaan tutustuminen TourCompassin avulla on turvallista – olemme mukanasi joka vaiheessa!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi