TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogiAfrikan 5 parasta safarikohdetta

Afrikan 5 parasta safarikohdetta

29.08.2018  |  päivitetty: 17.01.2024
Näytä kaikki

TourCompass safari jeeppi ajaa soralla Tansaniassa

Afrikassa on paljon toinen toistaan upeampia safarikohteita. Olemme listanneet tähän viisi kohdetta, joissa voit kokea elämäsi safariseikkailun.

Tutustu vaihtoehtoihin, inspiroidu ja löydä juuri sinulle parhaiten sopiva safarikohdemaa.

Tansania: suosittu safarimaa, joka tarjoaa lukemattomia elämyksiä

Leijona Ngorongoron kraatterissa Serengetissä, Tansaniassa.

Lähde safarille Tansaniaan ja anna Serengetin lumota sinut upeilla maisemillaan ja kiehtovalla villieläimistöllään. Kuvittele avara savanni ja sen yllä äärettömiin jatkuva taivas. Ja enemmän eläimiä kuin olet koskaan uneksinutkaan näkeväsi. Ja vieläpä yhdellä kertaa!

Täällä sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä leijonia, leopardeja, norsuja, sarvikuonoja ja puhveleita eli kaikki ”the Big Five” -eläimet. Serengetin kansallispuisto on myös erinomainen kohde, jos haaveenasi on kokea suuri eläinvaellus, jonka aikana 2 miljoonaa gnuuantilooppia, seepraa ja gasellia vaeltaa ruoan ja veden perässä Serengetiltä Masai Maran suojelualueelle Keniaan.

Tansaniassa sijaitsee myös vaikuttava Ngorongoron kraatteri, joka on maailman suurin ehjä kaldera ja yksi koko Afrikan ainutlaatuisimmista kansallispuistoista. Ihastu sen ainutlaatuiseen luontoon ja henkeäsalpaaviin maisemiin – voit melkein kuvitella kuulevasi David Attenborough’n kertojanäänen selostavan jokaisen hetken!

Yhdistettävissä: rentouttava rantaloma satumaisen kauniilla Sansibarilla, joka sijaitsee Tansanian rannikon edustalla, tai jännittävä gorilla-tracking Ugandassa

Tansania sopii sinulle, joka: haluat nähdä vaikuttavia maisemia ja enemmän eläimiä kuin osaisit kuvitellakaan, kaikki Big Fivet, suuren eläinvaelluksen, kirahveja, virtahepoja, seeproja ja monia muita safarieläimet, joista olet aina haaveillut. Klikkaa tästä, jos haluat lukea lisää Tansanian ilmastosta ja eläimistöstä.

Kenia: perinteinen safarikohde täynnä seikkailuja

Gnuuvaellus Mara-joella Keniassa

Safari Keniassa tarjoaa seikkailullisia elämyksiä yhdessä Afrikan vanhimmista safarikohteista.

Matka Keniaan ei ole täydellinen ilman vierailua Masai Marassa, joka muodostaa Kenian-puoleisen osan enimmäkseen Tansaniassa sijaitsevasta Serengetin ekosysteemistä. Täällä safari on tiivistetty paljon pienemmälle alueelle, mutta eläinkohtaamiset ovat silti yhtä vaikuttavia, mikä tekee Masai Marasta ainutlaatuisen ja intensiivisen safarikokemuksen.

Masai Mara on erityisen tunnettu suuresta eläinvaelluksesta. Heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana voit kokea dramaattisen näytelmän katsellessasi, kuinka krokotiilit vaanivat vedessä odottamassa, että gnuuantiloopit ja seeprat lähtevät ylittämään Marajokea. Se on ikimuistoinen elämys, joka on yksinkertaisesti pakko kokea!

Jos haluat tutustua paikalliseen kulttuuriin, voit vierailla masai-kylässä ja tavata paikallisia asukkaita. Masait ovat ylpeä kansa, joka arvostaa perinteitä. He elävät edelleen kuten esi-isänsä yli 400 vuotta sitten. Masait mittaavat vaurauttaan lehmien ja vaimojen määrän perusteella ja käyttävät ravintonaan pääasiassa oman karjansa maitoa ja lihaa.

Yhdistettävissä: ihana rantaloma joko Mombasassa, joka on sekä suurkaupunki että vilkas ja merkittävä satamakaupunki Intian valtameren rannikolla, tai upealla Sansibarilla. Lue lisää Sansibarin ja Mombasan eroista.

Kenia sopii sinulle, joka: haluat kokea safariloman klassisessa afrikkalaisessa safarikohteessa, jossa järjestetään maailmanluokan safareja, jonka eläimistö on monipuolinen ja jossa on mahdollisuus nähdä esim. ”Big Five” -eläimet ja ”the Great Migration” -eläinvaellus.

Etelä-Afrikka: monipuolisia elämyksiä ja paljon yhdistelmävaihtoehtoja

Kirahvi auringonlaskun aikaan Kapama Private Game Reserve -eläinpuistossa, Etelä-Afrikka.

Jos et ole aiemmin ollut safarilla, Etelä-Afrikka on erinomainen kohde etenkin siksi, että se tarjoaa niin paljon erilaisia yhdistelmävaihtoehtoja. Etelä-Afrikka tunnetaan kulttuurisesti ja etnisesti monipuolisena maana, jossa voi nähdä esimerkiksi hollantilaisia, kiinalaisia ja intialaisia vaikutteita. Etelä-Afrikkaa kutsutaankin usein ”Sateenkaarivaltioksi”.

Etelä-Afrikan suurin vetonaula on epäilemättä Krugerin kansallispuisto. Valtava kansallispuisto, jonka pinta-ala on vain aavistuksen Kainuuta pienempi, tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia kokea Afrikan parhaita elämyksiä. Puisto sijaitsee Etelä-Afrikan koillisosassa, ja siellä elää jopa 140 eri nisäkäslajia (mukaan lukien ”the Big Five”), yli 500 lintulajia, 120 matelijalajia ja 2 000 eri kasvilajia.

Etelä-Afrikka tarjoaa myös ylellisempiä safarielämyksiä yksityisillä riistansuojelualueilla, kuten täysin malariavapaassa Kariega Game Reservessä tai Kapama Private Game Reservessä. Täällä voit nauttia aidosta luksussafarikokemuksesta all inclusive -majoituksella.

Jos haaveilet safarin yhdistämisestä muihin matkaelämyksiin, Etelä-Afrikka on ihanteellinen kohdevalinta. Täällä on nimittäin monipuolisesti erilaista nähtävää ja tekemistä, kuten jännittävää kaupunkilomailua Kapkaupungissa, rentoutumista viinialueella, kauniita rannikkomaisemia Garden Route -reitillä ja paljon muuta.

Yhdistettävissä: rantaloma kauniilla Mauritiuksella, luontoelämyksiä Victorian putouksilla Sambiassa tai safari Botswanassa.

Etelä-Afrikka sopii sinulle, joka: haluat maistiaisen useista erilaisista elämyksistä ja toivot lomaltasi muutakin kuin ”pelkkää” safaria. Etelä-Afrikasta todellakin löytyy jokaiselle jotakin.

Botswana: koskematonta luontoa ja lukemattomia norsuja

Norsuja Okavangon suistossa Botswanassa.

Botswanan kansallispuistot kuuluvat Afrikan koskemattomimpiin, eikä kävijöitä ole yhtä paljon kuin maanosan muissa kansallispuistoissa. Hallitus on tehnyt suuria ponnistuksia maan luonnon säilyttämiseksi, ja vain rajoitettu määrä matkailijoita voi kerrallaan vierailla maassa. Myös tästä syystä Botswanaa pidetään yhtenä Afrikan hienoimmista safarimaista, jossa safarikokemus on intiimimpi kuin muissa kohteissa.

Kalaharin autiomaa peittää suurimman osan Botswanan pinta-alasta. Maan pohjoispuolella sijaitsee Okavangojoen suistoalue, joka on ainutlaatuisen ekosysteeminsä ansiosta UNESCO:n maailmanperintökohde. Suiston vesi houkuttelee alueelle monipuolisesti erilaisia kiehtovia eläimiä, ja kuivalla kaudella Okavangon suisto on itse asiassa paras paikka nähdä norsuja Afrikassa.

Suistoalueesta itään sijaitsee Choben kansallispuisto, jossa elää yli 50 000 norsua, puhveleita, seeproja, kirahveja ja leopardeja. Kansallispuiston läpi virtaavassa Chobejoessa voit nähdä krokotiileja ja virtahepoja. Jokisafarilla pääset aivan lähelle joessa ja sen ympäristössä eläviä eläimiä.

Yhdistettävissä: kaupunkiloma Kapkaupungissa, elämyksiä Etelä-Afrikan viinialueella, Victorian putoukset Sambian ja Zimbabwen rajalla tai rentouttava rantaloma Mauritiuksen kauniilla rannoilla.

Botswana sopii sinulle, joka: arvostat henkeäsalpaavan upeaa ja koskematonta luontoa ja haluat nähdä paljon erilaisia eläimiä. Botswana on safarikohteena ylellinen, ja siksi myös melko hintava.

Uganda: gorilloja ja Afrikan kauneimpia maisemia

Vuorigorilla vauvan kanssa Bwindissä, Uganda

Uganda on yksi Afrikan kauneimmista maista, eikä se ole turhaan saanut lempinimeä ”Afrikan helmi”. Täällä sinua odottavat rehevä luonto, sademetsät, joet ja vuoret – sekä tietenkin monet kiehtovat villieläimet.

Uganda tunnetaan kenties parhaiten kädellisiin liittyvistä elämyksistään. Esimerkiksi patikkaretkellä Kyambura Gorgessa voit tutustua simpansseihin, jotka ovat itse asiassa ihmisen lähin nykyisin elävä sukulainen. On hieno kokemus nähdä tämä älykäs eläin luonnollisessa elinympäristössään.

Tärkein syy käydä Ugandassa on kuitenkin vuorigorilla. Bwindi Impenetrable Forest National Parkissa elää noin puolet maailman jäljellä olevista muutamasta sadasta vapaana elävästä vuorigorillasta. Kokeneet rangerit vievät sinut vaellukselle tiheän metsän läpi etsimään näitä erittäin uhanalaisia eläimiä. Jos olet onnekas, voit päästä ihan lähelle gorilloja, mikä on todella uskomaton kokemus.

Yhdistettävissä: rantaloma eksoottisella Sansibarilla.

Uganda sopii sinulle, joka: haluat kokea Bwindi Impenetrable National Parkin vapaana elävät vuorigorillat ja upean vehreän luonnon yhdessä Afrikan kauneimmista maista.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi