TURVATAKUU - Lue lisää

Tansanian safari

Safari Tansaniassa on hyvä valinta kaikille, jotka haluavat kokea yhden maailman hienoimmista safarikohteista.

Tansanian rikas eläimistö, upeat kansallispuistot ja valkoiset hiekkarannat tekevät Tansaniaan suuntautuvasta safarimatkasta taatusti ikimuistoisen kokemuksen.

Katso kaikki safarimatkamme Tansaniaan alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Tansania
Tansania
KotiAfrikkaTansania

Tansanian safari

Safari Tansaniassa on hyvä valinta kaikille, jotka haluavat kokea yhden maailman hienoimmista safarikohteista.

Tansanian rikas eläimistö, upeat kansallispuistot ja valkoiset hiekkarannat tekevät Tansaniaan suuntautuvasta safarimatkasta taatusti ikimuistoisen kokemuksen.

Katso kaikki safarimatkamme Tansaniaan alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

KotiAfrikkaTansania
Katso kaikki safarimatkamme Tansaniaan

Miksi valita safari Tansaniassa

Jos haaveilet Afrikan safarista, on Tansania on suosittu valinta.

Tansania on yksi maailman kauneimmista safarikohteista, ja maa tarjoaa runsaasti ainutlaatuisia elämyksiä. Täällä pääset lähelle upeita villieläimiä ja näet monipuolisesti erilaista luontoa, vuoria, järviä ja luonnonsuojelualueita. Matka Tansaniaan on täynnä unohtumattomia kokemuksia ympäri vuoden – myös sadekaudella.

Safarimatkamme Tansaniaan

Tarjoamme laajan valikoiman safarimatkoja Tansaniaan, sekä rantalomalla että ilman.

Alla voit tutustua tarkemmin joihinkin kohokohtiin, jotka odottavat sinua tässä kiehtovassa Itä-Afrikan maassa. Kaikkiin näihin pääset tutustumaan yksittäisillä matkoillamme.

Serengetin kansallispuisto

Suuri osa matkoistamme sisältää safarin Serengetin kansallispuistossa, joka on Tansanian tunnetuin luonnonpuisto ja afrikkalaisen safarin symboli.

Serengeti on UNESCOn maailmanperintökohde, ja se tunnetaan erityisesti joka vuosi tapahtuvasta suuresta eläinvaelluksesta, joka saa miljoonat seeprat ja gnuuantiloopit liikkeelle. Täällä sinua odottavat myös vaikuttavat maisemat, äärettömät tasangot ja taivas, joka tuntuu jatkuvan loputtomiin.

Ngorongoron kraatteri

Ngorongoron suojelualueella sijaitseva Ngorongoron kraatteri, on sammunut tulivuori ja maailman suurin ehyt kaldera.

Ngorongoro on Serengetin tavoin UNESCOn maailmanperintökohde, osittain siksi, että sen alueella tavataan useita uhanalaisia lajeja, kuten pensassarvikuonoja. Hauska fakta on, että ainoa klassinen safarieläin, jota kraatterissa ei voi nähdä, on kirahvi. Kraatterin harjanne on yksinkertaisesti liian jyrkkä, jotta kirahvi voisi kävellä alas pitkillä jaloillaan!

Rantaloma Sansibarilla

Tansanian ja Sansibarin yhdistävä pakettimatka on erityisen suosittu valinta asiakkaidemme keskuudessa.

Sansibar sijaitsee Intian valtameressä noin 50 km:n päässä Tansanian rannikolta. Saarta ympäröivät kilometrien pituiset valkoiset hiekkarannat, joten Sansibarilla voit ottaa rennosti ja nauttia auringosta kookospalmujen katveessa turkoosin veden äärellä.

Jos et halua makoilla rannalla koko päivää, voit esimerkiksi lähteä tutkimaan pääkaupunki Sansibarin nähtävyyksiä, joista merkittävin on Stone Townin vanha kaupunginosa. Sansibarin voi yhdistää myös Kenian safariin. Katso kaikki safari- ja Sansibar-matkamme täältä.

Tansanian-safarin muut kohokohdat

Safari Tansaniassa tarjoaa runsaasti jännittäviä elämyksiä maan kansallispuistoissa.

 • Etelä-Tansaniassa sijaitseva Nyerere on Tansanian suurin kansallispuisto. Se tarjoaa autenttisia elämyksiä, joita sinun ei tarvitse jakaa kovin monien muiden kävijöiden kanssa.
 • Tarangiren kansallispuistossa voit nähdä isoja norsulaumoja, nauttia vaihtelevista maisemista ja bongata lukemattomia lintulajeja.
 • Tansanian pienin kansallispuisto löytyy Manyarajärveltä, joka sijaitsee Ison hautavajoaman länsirinteillä. Luonnonpuiston kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat viehättävän Manyarajärven lisäksi sen puissa kiipeilevät leijonat.
 • Jos haluat matkaltasi hieman lisäjännitystä, voit valita kuumailmapallosafarin, joka vie sinut leijailemaan korkeuksiin Serengetin ylle.
 • Tansaniassa majoituspaikkoina toimivat usein wild campit eli leirit, jotka sijaitsevat keskellä villiä luontoa ja tarjoavat sinulle tilaisuuden päästä ihan lähelle aitoa Afrikkaa.

Yhdistä Tansanian-safariisi…

Tarjoamme useita mahdollisuuksia yhdistää Tansanian-safariin myös muita kohteita. Saatavilla olevat vaihtoehdot on esitelty kunkin matkan alla.

Elämyksiä Stone Townissa

Jos rakastat Marrakeshia, rakastat varmasti myös Stone Townia, Sansibarin vanhaa kaupunkia, jonka mutkittelevat kadut ja kauniit ovet saavat useimmat ihmiset menettämään sydämensä.

Kaupunki on UNESCOn maailmanperintöluettelossa, ja se on monella tapaa aisteja hemmotteleva elämys tuoksuineen, äänineen ja väreineen – kiehtovasta historiasta ja kulttuurista puhumattakaan.

Masai-seikkailu Osiligilai Maasai Lodgessa

Majoittuessasi Osiligilai Maasai Lodgessa pääset lähelle masai-kulttuuria ja opit paljon masaiden tavoista ja perinteistä. Lodge sijaitsee kauniilla paikalla avoimella niittyalueella, josta avautuu näkymä Afrikan korkeimmalle vuorelle, Kilimanjarolle. Yöpyminen täällä on puhdasta hemmottelua.

Gorilla-tracking Ugandassa

Kannattaa myös harkita Tansanian-safarin huipentamista jännittävään vierailuun Ugandassa. Täällä patikoit kiehtovien vuorigorillojen jäljillä Bwindi Impenetrable National Parkissa, jossa elää lähes puolet maailman vapaana elävistä vuorigorilloista.

Varaa safarimatka Tansaniaan lentoineen

Kaikki Tansaniaan suuntautuvat safarimatkamme ovat pakettimatkoja.

Tämä tarkoittaa, että safarimatkan hintaan sisältyvät lennot (meno-paluu Suomesta sekä mahdolliset sisäiset lennot), kuljetukset kohteessa, majoitukset sekä ohjelman mukaiset safarit ja muut retket.

Käytännön tietoa Tansaniasta -sivulta voit tarkistaa, mitä kaikkea sinun on hoidettava itse matkaa varten (kuten viisumit, rokotukset ym.).

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin safarimatkoista Tansaniaan

Minne päin Tansaniaa minun kannattaisi lähteä safarille?

Tansaniassa on paljon mielenkiintoisia safaripuistoja, ja valinta riippuu täysin siitä, mitä kaikkea haluat matkallasi kokea.

Useimpien valinta on niin kutsuttu ”northern circuit” eli Tansanian pohjoisosassa sijaitsevat Serengeti, Ngorongoron kraatteri, Manyarajärvi ja Tarangire. Voit myös suunnata Etelä-Tansaniaan, jossa sijaitsee mm. Nyereren kansallispuisto eli entinen Selous Game Reserve.

Jos haluat kokea suuren eläinvaelluksen Tansanian-matkallasi, lähde safarille Serengetiin tai Ngorongoron kraatteriin. Jos taas haluat nähdä norsuja, Tarangiren kansallispuisto on täydellinen valinta – ja jos olet kiinnostunut linnuista, Manyarajärvellä voit bongata paljon eri lajeja.

Tarjoamme safareja sekä pohjoisessa että etelässä, ja matkoillamme käydään yleensä useammassa kansallispuistossa, jotta saisit mahdollisimman kattavan käsityksen Tansanian luonnosta ja eläimistöstä.

Paljonko safarimatka maksaa?

Tansanian-safarin hinnat vaihtelevat matkan pituudesta, matkaohjelmasta ja lähtöpäivästä riippuen.

Kaikkiin safarimatkoihimme sisältyvät lennot, kuljetukset, safariajelut, kansallispuistomaksut ja paljon muuta.

Huippusesonkina, kuten kesälomilla ja joulun ja uudenvuoden aikaan, matkustaminen on kalliimpaa kuin matalasesongin aikana. Safarimatkat Tansaniaan ovat yleensä edullisimmillaan huhti-toukokuussa. Voit nähdä alkaen-hinnat kunkin matkan kohdalla.

Pyydä tarjous saadaksesi lopullisen hinnan, joka lasketaan lähtöpäivän, lähtökentän ja mahdollisten mukautusten/huonetason korotusten perusteella.

Milloin on paras aika matkustaa safarille Tansaniaan?

Tansania on ympärivuotinen safarikohde, ja jokainen kuukausi tarjoaa upeita kokemuksia.

Monet asiakkaistamme matkustavat mieluiten kuivalla kaudella (tammi-helmikuussa ja kesä-lokakuussa), jolloin säät ovat yleensä olleet lämpimämpiä ja vähäsateisempia.

Jos lähdet safarille kuivana vuodenaikana, eläimiä on helpompi nähdä, koska ne kokoontuvat juomapaikkojen ympärille veden vähentyessä. Näin on erityisesti kuivan kauden loppupuolella.

Voit kuitenkin matkustaa myös sadekauden aikana ilman että koet ensimmäistäkään sadetta! Sadekaudella sateet ovat useimmiten massiivisia kuuroja, jotka kestävät vain pari tuntia, ja niiden jälkeen sää on jälleen selkeä.

Millaisia vaatteita safarilla käytetään?

Safareilla ei ole erityisiä pukeutumissääntöjä. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan vaaleita/neutraalin värisiä vaatteita. Räikeän ja kirkkaan väriset, valkoiset, tummansiniset ja mustat vaatteet on hyvä jättää kotiin – etenkin tummansininen ja musta voivat houkutella tsetsekärpäsiä.

Lue lisää sopivasta safarivaatetuksesta ja katso pakkauslista Tansanian-safarille täältä.

Onko safarilla Tansaniassa turvallista?

Kyllä, safarit Tansaniassa ovat täysin turvallisia.

Eläimet ovat tottuneet autojen läsnäoloon eivätkä pidä niitä uhkana. Oppaamme tuntevat eläinten käyttäytymisen ja puiston säännöt hyvin. Jos yövyt majoituspaikassa, jota ei ole aidattu, mukanasi kulkee pimeän tultua masaisaattaja. 

Kuinka kauan aikaa safarimatkaan kannattaa varata?

Suosittelemme viettämään safarilla ainakin 3–4 päivää – olet kuitenkin saapunut paikalle pitkän matkan takaa. Lyhyin safarimatkamme Tansaniaan kestää 7 päivää (ml. meno- ja paluumatkat) ja sisältää 4 safaripäivää mm. Serengetissä ja Ngorongoron kraatterissa.

Matkan pituus riippuu siitä, kuinka paljon haluat kokea ja haluatko nauttia matkan lopuksi vielä rantalomasta.  

Millaisia autoja Tansanian game drive -ajeluilla käytetään?

Safariosuuksilla ajetaan nelivetoisella land cruiserilla, jossa on tilaa jopa seitsemälle hengelle. Kaikissa autoissa on mahdollista avata katto.

Lisämaksusta voit varata myös oman yksityisen auton (omalla kuljettajalla). Ota meihin yhteyttä, jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta.

Missä Tansanian-safareilla yövytään?

Tansanian-safareilla majoituspaikka on tavallisesti lodge, wild camp tai muu leiri.

Lodget koostuvat erikokoisista mökeistä, ja niissä on usein uima-allas, ravintola ja muita mukavuuksia ja palveluja.

Wild campit ja muut leirit sijaitsevat yleensä kansallispuistojen sisällä tai aivan puiston rajalla, ja niissä yövytään kiinteissä teltoissa. Teltat ovat täysikorkuisia ja niissä on kiinteät lattiat. Teltoissa on myös kylpyhuone ja WC.

Sopiiko safari lapsille?

Safari Tansaniassa lasten kanssa on yksinkertaisesti mahtava elämys!

Kun suunnittelet safarimatkaa koko perheen voimin, on hyvä ottaa huomioon matkan pituus, ajomatkat sekä lasten ikä ja matkakokemus. Kaikki Tansaniaan suuntautuvat safarimatkamme voidaan periaatteessa järjestää myös lapsiperheille. Jos lapset ovat pieniä, suosittelemme kuitenkin valitsemaan perhesafarin Tansaniassa, sillä siinä ajomatkat ovat lyhyempiä ja lodget erityisen lapsiystävällisiä.

Onko sinulla muuta kysyttävää?

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää Tansaniasta tai muista matkakohteistamme.

Matkailuneuvojillamme on monen vuoden kokemus oikean matkan valitsemisesta. He vierailevat säännöllisesti matkakohteissamme testatakseen matkojamme ja voidakseen vastata kaikkiin kysymyksiisi – niin pieniin kuin isompiinkin.

Anna meidän viedä sinut elämäsi matkalle!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

 

 

 

Arvostelut
Matkakertomuksia
Lisätietoja: Tansania
Artikkeleita kohteesta Tansania
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen