TURVATAKUU - Lue lisää
12 päivää

Kenian & Tansanian safari

Serengeti & Masai Mara: Vierailet kahdessa maassa, jotka kuuluvat maailman parhaisiin safarikohteisiin. Kierrät Keniasta Tansaniaan ja takaisin Keniaan ja halutessasi yhdistät matkaan rantaloman.

Kenian & Tansanian safari
Kenian & Tansanian safari
12 päivää
KotiAfrikkaKeniaKenian & Tansanian safari

Kenian & Tansanian safari

Serengeti & Masai Mara: Vierailet kahdessa maassa, jotka kuuluvat maailman parhaisiin safarikohteisiin. Kierrät Keniasta Tansaniaan ja takaisin Keniaan ja halutessasi yhdistät matkaan rantaloman.

KotiAfrikkaKeniaKenian & Tansanian safari
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Nairobiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • 5 yötä Keniassa täysihoidolla
 • Amboselin kansallispuisto – näe norsulaumat Kilimanjaron juurella
 • Rajanylitys Keniasta Tansaniaan (Namanga) ja Tansaniasta Keniaan (Isibania)
 • 4 yötä Tansaniassa täysihoidolla
 • Tarangiren kansallispuisto – satojen norsujen laumat
 • Ngorongoron kraatteri – 30000 eläimen paratiisi.
 • Serengetin kansallispuisto – ”viittä suurta” etsimässä
 • Walking safari ja gamedrive pimeän laskeuduttua
 • Masai Mara – maailman suurin villieläinpopulaatio
 • Veneretki Naivasha-järvellä
 • Safariajelut nelivetoisella Land Cruiserilla
 • Pullo vettä joka päivä safariajeluilla
 • Kansallispuistomaksut
 • Sisäänpääsy- ja muut maksut mainittuihin kansallispuistoihin ja riistansuojelualueille
 • Lento Nairobista Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Tällä matkalla vierailet yhdellä kertaa kahdessa maassa, jotka itseoikeutetusti kuuluvat maailman parhaiden safarikohteiden joukkoon. Matkustat Keniasta Tansaniaan ja takaisin Keniaan, ja voit halutessasi vielä jatkaa matkaa rantalomalla.

Matka tarjoaa erityisen hienoja elämyksiä Itä-Afrikan jokavuotisen eläinvaelluksen aikaan, sillä matkasuunnitelma noudattaa lähes samaa reittiä kuin eläimetkin, eli läpi Tansanian Ngorongorosta Serengetiin ja sieltä Kenian Masai Maraan. Tämä kiehtova kiertomatka tarjoaa kuitenkin upeita elämyksiä ympäri vuoden. Sinua odottavat taatusti upeat safarielämykset myös siksi, että matka vie sinut moneen eri kansallispuistoon.

Klassisen safaritunnelman saavuttamisessa auttaa myös, että matkalla majoitutaan suurimmaksi osaksi perinteisissä ”safarileireissä”. Ja leireissä majoitutaan tietenkin safariteltoissa. Teltat ovat niin tilavia, että niissä mahtuu hyvin seisomaan, ja niiden varustuksiin kuuluvat muun muassa oikeat sängyt ja oma kylpyhuone. Kangasseinien läpi voit kuitenkin kuulla ja jopa haistaa ympäröivän luonnon. Ja juuri siitähän on kyse, kun puhutaan autenttisesta safarista!

Matka alkaa Amboselin kansallispuistosta Keniasta. Tunnistat puiston varmasti monista valokuvista, jotka usein esittävät Kilimanjaron edustalla vaeltavia norsuja. Matka jatkuu Tansaniaan ja Tarangiren kansallispuistoon, joka tunnetaan etenkin norsuistaan ja valtavista baobab- eli apinanleipäpuistaan. Ngorongoron kraatterissa sinua odottaa todellinen ”Jurassic Park” -elämys, jonka jälkeen maisemat muuttuvat jälleen dramaattisesti siirtyessäsi Serengetin mahtaville tasangoille. Useimmat safarimatkat päättyvät tänne, mutta tämä ei: ylität nimittäin rajan vielä kerran ja palaat Keniaan ja Masai Maraan. Matkan viimeinen etappi on Naivasha-järvi, josta palaat lopuksi Nairobin lentokentälle. Täältä voit vielä halutessasi jatkaa matkaa rantalomalle Mombasaan, Sansibarille tai Mauritiukselle.

Miksi valita tämä matka?

 • Ultimaattinen safarimatka, joka vie sinut sekä Keniaan että Tansaniaan yhden ja saman matkan aikana
 • Näe Masai Maran ja Serengetin valtaisat tasangot, Amboseli, Ngorongoro ja Naivashajärvi – kaikki yhden ja saman matkan aikana
 • Useimpina öinä Keniassa ja Tansaniassa majoitut safariteltassa, jossa olet lähellä luontoa, mutta nautit silti mukavuuksista
 • Voit jatkaa matkaa rantalomalla joko Mauritiuksella, Mombasassa tai Sansibarilla

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Lähtöpäivä. Matka alkaa lennolla Keniaan välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Nairobiin – Amboselin kansallispuisto

Paikallinen oppaamme on vastassa lentokentällä, kun saavut Nairobiin. Lentokentältä matka jatkuu etelään kohti Amboselin kansallispuistoa.
Vaikka Amboseli on yksi Kenian pienimmistä kansallispuistoista, se tarjoaa suuria luontoelämyksiä. Kansallispuisto tunnetaan etenkin norsuistaan ja huikeista näköaloista Kilimanjarolle, Afrikan korkeimmalle vuorelle. Amboseli oli ensimmäinen paikka maailmassa, jossa alettiin tutkia norsuja ja niiden elämää. Täällä havaittiin esimerkiksi, että norsut sekä juhlivat jälkeläistensä syntymää että surevat kuolleita perheenjäseniään. Suuri osa siitä, mitä tänä päivänä tiedämme norsuista, on Amboselin kansallispuistossa tehdyn tutkimuksen tulosta.
Lennon laskeutumisajankohdasta riippuen syöt lounasta joko matkan varrella tai saavuttuasi lodgeesi Amboselissa. Ensimmäiset safarielämykset ovat ohjelmassa jo samana iltapäivänä, jolloin on vuorossa jännittävä gamedrive-ajelu kansallispuistossa. Norsut ovat tietenkin kaikkien toivelistalla korkealla, ja uskallamme melkein antaa tälle iltapäivälle norsutakuun. Pidä kuitenkin silmät auki myös hyeenojen, seeprojen ja gnuuantilooppien varalta, minkä lisäksi voit hyvällä tuurilla bongata isoja kissoja.
Leiriin palattua on vuorossa illallinen, ja sen jälkeen uni jo maistuukin. Onko mitään hienompaa, kuin nukahtaa Afrikan savannin ääniin?

Päivä 3: Amboselin kansallispuisto

Tämä päivä vietetään safarilla Amboselissa. Kuivan ilmaston ja aukeiden tasankojen ansiosta eläinten näkemiseen on erittäin hyvät mahdollisuudet, ja näköalat ovat muutenkin todella hienoja. Nyt on hyvä tilaisuus ottaa melkeinpä pakollinen kuva traditionaalisesta afrikkalaisesta maisemasta, jossa norsut kulkevat akaasiapuiden koristaman tasangon poikki ja taustalla kohoaa mahtava Kilimanjaro – tässä maisemassa koko Afrikka kiteytyy!

Päivä 4: Amboseli – Tarangire. Rajanylitys Keniasta Tansaniaan

Tänään on edessä aikainen lähtö Amboselista. Saat kyydin Kenian ja Tansanian rajalle, jonne on ajomatkaa runsaat 1½ tuntia. Oppaasi auttaa sinua rajanylitykseen liittyvissä muodollisuuksista ja huolehtii siitä, että ylitys sujuu jouhevasti. Toisella puolella odottaa tansanialainen oppaasi, joka ottaa sinut vuorostaan hoiviinsa. Rajalta matka jatkuu autolla Arushan kautta Tarangiren kansallispuistoon.
Amboselin tapaan myös Tarangire tunnetaan norsuistaan. Siinä missä Amboselin maisemia luonnehtivat akaasiat, Tarangiressa maisemaa hallitsevat valtavat ikivanhat ja majesteettiset baobabit eli apinanleipäpuut.
Myös gnuuantiloopit, seeprat, kudut, impalat ja gasellit viihtyvät alueella. Saaliseläimet houkuttelevat luonnollisesti paikalle saalistajia, joten voit nähdä puistossa leijonia, leopardeja ja hyeenoja – ja jopa villikoiran, jos olet onnekas.
Eläimet saapuvat Tarangire-joelle ympäri vuoden, ja vaikka puistossa ei ole yhtä paljon vierailijoita kuin esim. Ngorongoron kraatterissa, unohtumattomat eläinelämykset ovat taattuja myös Tarangiressä.

Tarangireen saavuttua ajetaan edelleen Highview Hoteliin, jossa majoitut yhden yön.

Päivä 5: Highview’stä Ngorongoron kraatterin kautta Serengetiin

Ngorongoron kraatterin laidalla seistessä on vaikea olla ajattelematta Jurassic Park -elokuvia. Edessäsi avautuu maailman suurin yhtenäinen kaldera. Kaldera muodostuu, kun tulivuoren magmapesäke tyhjenee tulivuorenpurkauksessa, ja juuri näin tapahtui Ngorongorossa 2-3 miljoonaa vuotta sitten. Kraatterinpohja on pinta-alaltaan 260 km² ja runsaat 600 metriä syvä. Ravinnerikas vulkaaninen maaperä houkuttelee sankoin joukoin eläimiä, ja kraatterissa arvioidaan elävän pysyvästi yli 30000 eläintä. Yksi lajeista on uhanalainen pensassarvikuono, joita täällä suojelevat aseistetut riistanvartijat. Kirahvi on ainoa eläin, jota kraatterissa ei esiinny. Pitkillä ja kapeilla jaloillaan ne eivät pysty kävelemään alas jyrkkiä kraatterinseinämiä. Matka Tansaniaan ei ole täydellinen ilman vierailua Ngorongoron kraatterissa, joten se on tänään ensimmäisenä ohjelmassa. Kaikkialla näkyy eläimiä. Voit bongata useita leijonaperheitä, gnuuantilooppeja, puhveleita, seeproja ja valtavasti eri lintulajeja.
Keskipäivän aikaan jätät kraatterin taaksesi, kun matka jatkuu kohti Serengetiä. Ajomatka on harvinaisen kaunis. Maisemat muuttuvat pikkuhiljaa koko ajan tasaisemmiksi. Siellä täällä voit nähdä laiduntavia kirahveja ja seeproja sekä pieniä masaikyliä. Välillä auto joutuu odottamaan, kun masaipaimen ylittää tien vuohilaumoineen. Ylitettyäsi Serengetin rajan ei masaita enää näy. Sen sijaan kaikkialla näkyy eläimiä. Gnuu- ja seepralaumoja on niin pitkälle kuin silmä kantaa. Myös suurikokoiset kuningastrapit ovat täällä kotonaan. Kuningastrappi on Afrikan suurin lentokykyinen lintu, ja se viihtyy erityisesti gnuuantilooppien seurassa, koska se nauttii ruoakseen antilooppeja häiritseviä hyönteisiä.
Majoitut seuraavan yön keskellä Serengetin tasankoa ja voit jälleen kerran nukahtaa Afrikan kiehtovia ääniä kuunnellen.

Päivä 6: Safari Serengetin kansallispuistossa

Kokopäiväsafari Serengetissä ”Big Fiven” eli leijonan, leopardin, norsun, sarvikuonon ja puhvelin jäljillä. Sinulla on kokonainen päivä aikaa nauttia luonnosta ja eläimistä mahtavassa Serengetissä.

Puiston ekosysteemiä pidetään yhtenä maailman vanhimmista. On vaikea olla tuntematta sekä hämmästystä että nöyryyttä, kun istuu Land Cruiserissa uskomattoman monipuolisen ja vaikuttavan luonnon keskellä. Kuivien kausien ulkopuolella alueella esiintyy jo mainittujen eläinten lisäksi suuret määrät thomsoningaselleja, puhveleita, topiantilooppeja, grantingaselleja, hirviantilooppeja, pahkasikoja, kotkia, strutseja jne. Tänään pääset myös näkemään ja haistamaan suuret virtahevot, jotka kieriskelevät ”hippo pool” -lammissa.
Seuraavat kaksi yötä majoitut Ikoma Wild Campissa. Ikoma Wild Camp sijaitsee aivan Serengetin kaakkoisen osan ulkopuolella. Leiristä on henkeäsalpaavan kauniit näkymät Serengetin tasangoille, ja siellä on myös mahdollisuus kokea elämyksiä, jotka kansallispuiston sisällä eivät onnistuisi.

Majoitus:
Päivä 7: Walking safari ja gamedrive pimeän laskeuduttua

Ikoman sijainti kansallispuiston ulkopuolella mahdollistaa monia sellaisia aktiviteetteja, jotka eivät ole sallittuja puiston sisällä. Tänään saat nauttia juuri tästä mahdollisuudesta, sillä ohjelmassa on opastettu kävelyretki kauniissa luonnossa. Patikkaretkelle mukaasi lähtee sekä opas että aseistettu vartija. Safarin kuluessa voit nähdä gaselleja, antilooppeja, seeproja, gnuuantilooppeja, kirahveja, norsuja, hyeenoja, puhveleita – ja jopa leijonia. On mahtava kokemus vaeltaa villissä maastossa luonnon armoilla!
Illalla on ohjelmassa jälleen yksi ainutlaatuinen elämys, joka on mahdollista kokea vain kansallispuiston ulkopuolella, nimittäin pimeällä ajettava gamedrive. Suuri osa afrikkalaisen savannin eläimistä on aktiivisimmillaan yöaikaan. Kun aurinko ei enää paahda taivaan täydeltä, kasvinsyöjät uskaltautuvat aterioimaan yön pimeydessä. Viekkaat kissaeläimet tietävät tämän varsin hyvin. Toisin kuin päivällä, jolloin nämä tassuttelijat pääasiassa makoilevat varjossa huohottaen, voit hämärän aikaan nähdä niin leijonan kuin hyeenan vaeltamassa savannin halki ruoan perässä.

Suosittelemme ehdottomasti game drive -ajelua pimeän laskeuduttua. On taianomaista istua turvallisesti autossa pimeällä savannilla ja aistia ympärillä liikkuvat eläimet. Pimeydessä aistit herkistyvät, joten havaitset pensaikosta kuuluvat äänet selkeämpinä kuin päivällä.

Majoitus:
Päivä 8: Serengeti – Masai Mara. Rajanylitys Tansaniasta Keniaan

Ikomasta matka jatkuu kohti pohjoista ja Kenian rajaa. Ylität rajan Sirarin/Isibanian kohdalla, ja Kenian puolella vastassa on oppaasi, joka huolehtii sinusta reissun viimeisten päivien ajan. Seuraava etappi on Masai Mara, jossa majoitut seuraavat päivät.

Päivä 9: Masai Mara

Eilen olit vielä Serengetin tasangoilla – tänään on vuorossa game drive -ajelu Masai Marassa. Mutta tiesitkö, että Masai Mara on itse asiassa osa Serengetin valtavaa ekosysteemiä? Masai Mara on kuitenkin huomattavasti Serengetiä pienempi, joten eläinkantakin on tiheämpi täällä kuin Kenian puolella rajaa. Masai Maran laajoilla tasangoilla voit nähdä laumoittain norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, virtahepoja, kirahveja, gaselleja ja muita ruohoa syöviä saaliseläimiä sekä niitä saalistavia leijonia, hyeenoja, leopardeja ja gepardeja.
Seuraavien päivien aikana pääset ihan lähelle monia eläimiä Land Cruiserin suojissa. Heinäkuusta lokakuuhun voit nähdä täällä yli miljoona gnuuantilooppia, satojatuhansia seeproja ja lukemattomia thomsoningaselleja, jotka joka vuosi taittavat 1200 kilometrin matkan Serengetiltä. Vaelluksen aikana monet niistä joutuvat Mara-joessa vaanivien niilinkrokotiilien saaliiksi.

Päivä 10: Masai Mara – Lake Naivasha

Tänään on vihdoin aika jättää hyvästit Masai Maralle ja aukeille tasangoille. Matka jatkuu nimittäin masaimaan läpi ohi vanhan Longonot-tulivuoren aina Naivasha-järvelle saakka. Naivasha-järvi on Ison hautavajoaman korkeimmassa kohdassa, 1890 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva makean veden järvi. Järvi on erityisen tunnettu virtahevoista, kirahveista, vesiantiloopeista ja vihermarakateista eli verveteistä sekä monipuolisesta linnustosta, johon kuuluu sekä paikallisia lajeja että muuttolintuja.
Iltapäivä on vapaata aikaa. Rentoudu uima-altaalla tai lähde kävelylle kauniiseen puutarhaan, jossa usein viihtyvät myös antiloopit, kirahvit ja apinat. Jos kaipaat liikuntaa safariautossa vietettyjen päivien jälkeen, voit varata lisämaksusta opastetun pyöräretken Hell’s Gaten kansallispuistoon. Suosittelemme pyöräretkeä lämpimästi. Hell’s Gaten maisemat ovat hyvin erilaisia verrattuna viime päivien aikana näkemiisi laajoihin ja aukeisiin tasankoihin, ja retken aikana saat aivan erilaisen perspektiivin Kenian luontoon!

Päivä 11: Naivashajärvi – Nairobi – Kotimatka alkaa

Varhain aamulla on ohjelmassa veneretki järvellä. Retken aikana kannattaa pitää silmät auki etenkin virtahepojen ja monien alueella elävien lintulajien varalta. Veneretken jälkeen otetaan kurssi kohti Nairobia ja lentokenttää, mistä lähtee lento takaisin kotimaahan. Matkan aikana voi olla välilasku/ja.

Halutessasi voit myös jatkaa matkaa rentouttavalla rantalomalla Mombasassa, Sansibarilla tai Mauritiuksella.

Päivä 12: Kotiinpaluu

Saavut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rantaloma Mombasassa
6 yötä

Päätä safarimatkasi rantalomaan Mombasassa.

Vietä viikko rentoutuen valkeilla hiekkarannoilla palmujen katveessa, pulahda turkoosinsiniseen mereen ja snorklaile upeiden koralliriuttojen lomassa. Lomalla on aikaa myös tutustua Mombasaan, joka on Kenian toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin kapeilla kaduilla voit nähdä merkkejä sekä swahili- että arabikulttuurista. Markkinoilla myyntipöydät notkuvat paikallisia ruokia ja eksoottisia mausteita.

Päivät Mombasassa ovat vapaasti käytettävissä, mutta voit halutessasi ostaa myös lisäretkiä, jos haluat tutustua paremmin Mombasan kaupunkiin tai sen ympäristöön.

Gorilla-tracking Ugandassa
4 yötä

Olet varmasti nähnyt valokuvia vuorigorilloista, Ugandan Bwindi Impenetrable National Park -kansallispuistossa elävistä lempeistä jättiläisistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus yhdistää Itä-Afrikan-matkaasi jännittävä gorillasafari Ugandassa.

Tämä viiden päivän jatkomatka vie sinut sekä gorillojen luokse että ”walking safari” -kävelysafarille Mburo-järven kansallispuistoon.

Hintaan sisältyvät luonnollisesti lennot, gorillaluvat ja täysihoito lähes koko matkan ajan.

Tämän helpommaksi gorillojen jäljitys ei tule!

Huomaa: Tämä jatkomatka järjestetään vain, kun matkustajia on väh. 2.

Jatkomatka on varattava viimeistään 70 päivää ennen lähtöä.

Rantaloma Sansibarilla
6 yötä

Sansibar sijaitsee Intian valtamerellä ja koostuu Unguja- (joka tunnetaan epävirallisesti nimellä Sansibar) ja Pemba-pääsaarista sekä lukemattomista pienemmistä saarista. Sansibarin saarelta löytyy yltäkylläisesti sekä kulttuuria että luonnonkauneutta. Liidunvalkeat hiekkarannat, turkoosinsininen meri ja upeat koralliriutat. Lämmin ja aurinkoinen ilmasto ympäri vuoden. Dramaattinen historia, joka vilisee arabialaisia sulttaaneja, portugalilaisia merenkulkijoita, orjakauppiaita ja eurooppalaisia tutkimusmatkailijoita, jotka kaikki ovat jättäneet jälkensä saarelle. Ja yksi Afrikan kiehtovimmista kaupungeista, jonka arkkitehtuurissa näkyvät arabialaiset vaikutteet. Swahilikeittiön herkullisia antimia ja ystävällisiä paikallisasukkaita unohtamatta.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
LIITY SEIKKAUKSIIN
Vastaavia matkoja
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät

Aikasi on arvokasta. Erikoistuneet matka-asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.

Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.

Matka- ja maa-asiantuntijamme ovat suunnitelleet matkamme laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.

TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme