TURVATAKUU - Lue lisää

Meksikon matkat

Meksikosta löydät kaikki ainekset täydelliseen lomamatkaan.

Maa on täynnä jännittäviä kaupunkeja, kiehtovia raunioita, upeita luontokohteita ja vitivalkoisia hiekkarantoja. Meksiko tarjoaa sekä ikimuistoisia elämyksiä että mahdollisuuden rentoutua ja nauttia auringosta eksoottisilla hiekkarannoilla.

Tutustu kaikkiin Meksikon kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Meksiko
Meksiko

Meksikon matkat

Meksikosta löydät kaikki ainekset täydelliseen lomamatkaan.

Maa on täynnä jännittäviä kaupunkeja, kiehtovia raunioita, upeita luontokohteita ja vitivalkoisia hiekkarantoja. Meksiko tarjoaa sekä ikimuistoisia elämyksiä että mahdollisuuden rentoutua ja nauttia auringosta eksoottisilla hiekkarannoilla.

Tutustu kaikkiin Meksikon kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi matkustaa Meksikoon?

Meksiko on uskomattoman monipuolinen matkakohde! Täällä voit sukeltaa suurkaupunkien sykkeeseen, tutustua mayojen ja asteekkien kiehtoviin kulttuureihin ja rentoutua valkoisilla hiekkarannoilla palmujen katveessa. Meksikosta löytyy jokaiselle jotakin: värikästä kulttuuria, mielenkiintoista historiaa ja upeita luontomaisemia, hyvää ruokaa unohtamatta.

Loma Meksikossa on taatusti ikimuistoinen elämys, etsit sitten mielenkiintoisia kulttuurikohteita, historiaa henkiviä arkeologisia aarteita, maailmankuuluja rantoja tai sykähdyttäviä luontoelämyksiä.

Mitä voit kokea kiertomatkoillamme?

Meksiko on ylpeä historiastaan, ja muinaisten mayojen ja asteekkien vaikutus näkyy kaikkialla. Monet Meksikon tärkeimmistä nähtävyyksistä liittyvätkin tavalla tai toisella historiaan.

Historian havinan lisäksi matkailijoita houkuttelevat Meksikoon maan ainutlaatuinen luonto ja upeat hiekkarannat.

Mexico City

México – joka tunnetaan kenties paremmin englanninkielisellä nimellään Mexico City – on yksi maailman suurimmista kaupungeista.

Mexico City on rakennettu asteekkien muinaisen pääkaupungin Tenochtitlánin raunioille, mitä ei voi olla huomaamatta. Pilvenpiirtäjien lomassa lepäävät asteekkien rauniot tekevät kaupungin kiehtovasta historiasta käsinkosketeltavaa.

Mexico City tarjoaa valtavan valikoiman nähtävyyksiä, joista riittää useammallekin matkalle.

Kaupungin Zócalo-keskusaukiolla sijaitsevat kolme tärkeintä nähtävyyttä:

 • Palacio Nacional
 • Kuuluisa Catedral Metropolitana, joka on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista katedraaleista
 • Templo Mayor, joka on osa muinaisen asteekkipääkaupungin Tenochtitlánin raunioita

Meksikon vilkkaalla yöelämällä on myös paljon tarjottavaa: voit lähteä tanssimaan, nauttia livemusiikista ja syödä hyvin, pidit sitten katukeittiöiden antimista tai gourmet-ravintoloista.

Jukatanin niemimaa

Jukatanin niemimaa on mahtava lomakohde, missä voit sekä nauttia upeista hiekkarannoista että seikkailla historiallisilla raunioilla ja kauniissa luonnossa.

Chichén Itzá

Chichén Itzá sijaitsee Jukatanin niemimaan pohjoisosassa. Rauniokaupunki on  UNESCO:n maailmanperintökohde ja yksi maan suurimmista vetonauloista, mikä on helppo ymmärtää tätä kiehtovaa arkeologista aluetta kierrellessä. Chichén Itzán rauniot kertovat tarinaa mayojen hämmästyttävän dynaamisesta kaupunkikulttuurista, joka sai alkunsa jo 1500 vuotta sitten.

Yksi muinaiskaupungin merkittävimmistä rakennuksista on 25 metriä korkea El Castillo -pyramidi. Chichén Itzá valittiin vuonna 2007 yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä.

 

Playa del Carmen

Playa del Carmen on yksi Meksikon suosituimmista rantalomakohteista, joka houkuttelee lomanviettäjiä kaikkialta maailmasta.

Pienestä kalastajakylästä kasvanut Playa del Carmen tunnetaan tänä päivänä kirkkaista vesistään ja upeasta hiekkarannastaan, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista.

Auringonpalvojien ja uimareiden lisäksi ranta on paratiisi kaikille vesiurheilulajien ystäville. Täällä voit viettää päiväsi suppaillen, surffaten tai vesiskootterin selässä. Playa del Carmenin lähellä sijaitseva Cozumelin saari on puolestaan tunnettu sukelluskohde.

Kaupungin keskustan läpi kulkeva Avenida 5 on monipuolinen ostoskatu, jonka varrella on laaja valikoima kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Tulum

Tulum on toinen suosittu lomakohde Jukatanin niemimaalla.

Tulum on pienempi kuin Playa del Carmen, ja pikkukaupungissa vallitsee rennompi ja boheemimpi tunnelma. Tämä näkyy muun muassa siinä, että polkupyörä on sekä paikallisten että turistien keskuudessa suosituin ajoneuvo.

Hiekkarantojen, turkoosin meriveden ja erinomaisten snorklausmahdollisuuksien lisäksi Tulum tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää. Voit esimerkiksi käydä Tulumin raunioilla tai lähteä retkelle Sian Ka’anin luonnonsuojelualueelle, joka on ainutlaatuisen kasvillisuutensa ja eläimistönsä ansiosta valittu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Sian Ka’anissa elää muun muassa yli 300 eri lintulajia.

Muita Meksikon kohokohtia

Meksikosta ei nähtävää puutu. Yllä mainittujen klassisten kohteiden lisäksi mielenkiintoisia löytöjä ovat:

 • Tunnelmallinen San Cristóbal de las Casas, yksi Meksikon kauneimmista siirtomaakaupungeista, joka sijaitsee 2 100 metriä merenpinnan yläpuolella
 • Yli 500 pienestä ja isosta putouksesta muodostuva Agua Azulin vesiputous on yksi Meksikon upeimmista luonnonihmeistä
 • Palenque, muinoin mahtava mayakaupunki, jota ympäröivät sademetsät tekevät rauniokaupungin maisemista erityisen kauniit

Yhdistä Meksiko ja Guatemala

Valikoimassamme on kaksi kiertomatkaa, jotka vievät sinut sekä Meksikoon että Guatemalaan. Guatemala on Meksikon naapurimaa, joten molemmissa on helppo vierailla yhden kiertomatkan aikana.

Näillä matkoilla näet muun muassa seuraavat kohteet:

 • Tikalin kansallispuisto, missä sijaitseva Tikalin muinaiskaupunki oli muinoin yksi mayakulttuurin suurimmista kaupungeista. Tänä päivänä Tikal on Guatemalan suurin arkeologinen alue.
 • Panajachelin kaupunki, joka sijaitsee satumaisen kauniin Atitlán-järven rannalla tulivuorten ja mayakylien ympäröimällä paikalla.
 • Entinen pääkaupunki Antigua, jonka mukulakivikadut ja värikkäät siirtomaatyyliset rakennukset luovat viihtyisää tunnelmaa.

Molemmat Meksikon ja Guatemalan yhdistävät kiertomatkat vievät sinut yllä mainittuihin nähtävyyksiin.

Lue lisää kiertomatkoistamme

Voit lukea matkoista lisää klikkaamalla sivun yläosassa kohtaa ”Lue lisää”.

Matkakohtaisilta sivuilta voit tarkistaa muun muassa:

 • Matkan kohokohdat
 • Voimassa olevat hinnat päivästä riippuen
 • Mitä hintaan sisältyy
 • Matkan päiväohjelman

Paljon hyödyllistä tietoa Meksikosta löydät myös kohdasta Käytännön tietoa Meksikosta.

Jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi Meksikosta, matkavarauksen tekemisestä ja muista matkaan liittyvistä asioista.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi ikimuistoisimman matkan.

TourCompass – Pääse vielä lähemmäs!

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen