TURVATAKUU - Lue lisää
12 päivää

Kambodzan kohokohdat

Vieraile maailmankuulussa Angkor Watin temppelissä, ihastele Mekong-joen vehreitä maisemia, näe harvinaisia jokidelfiinejä Kratiessa ja nauti Phnom Penhin sykkeestä. Jatka matkaa rantalomalla.

Kambodzan kohokohdat
Kambodzan kohokohdat
12 päivää
KotiAasiaKambodzaKambodzan kohokohdat

Kambodzan kohokohdat

Vieraile maailmankuulussa Angkor Watin temppelissä, ihastele Mekong-joen vehreitä maisemia, näe harvinaisia jokidelfiinejä Kratiessa ja nauti Phnom Penhin sykkeestä. Jatka matkaa rantalomalla.

KotiAasiaKambodzaKambodzan kohokohdat
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Siem Réabiin ja takaisin kotiin Phnom Penhistä
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Paikallinen englantia puhuva opas kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • 9 yötä 3-4 tähden hotelleissa, sis. aamiainen
 • 3 x lounas (4., 7. ja 8. päivä)
 • 1 x illallinen (2. päivä)
 • Kuljetukset ilmastoidulla autolla tai minibussilla
 • Kaikki mainitut kuljetukset ja retket kansainvälisessä 1-14 hengen ryhmässä, TourCompass-matkatoimistoperheen asiakkaiden kanssa
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta
 • Mahdollisuus jatkaa matkaa rantalomalla Kepissä tai Koh Rongin saarella

Kattava retkipaketti:

 • Vierailu paikallisella iltatorilla ja illallinen suositussa khmer-ravintolassa Siem Reapissa
 • Angkor Thomin rauniokaupunki sekä Bayonin, Ta Prohmin ja Phimeanakasin temppelit, Elefanttiterassi ja Angkor Wat sekä auringonlasku Angkorissa
 • Tonle Sap -järvi ja Kompong Phlukin kelluva kylä, veneretki mangrovemetsässä ja Chansarin kylä
 • Phnom Sambok -vuori ja 100 pylvään pagodi Samborissa Kratiessa
 • Delfiinisafari iravadindelfiinin eli kaakkoisaasiandelfiinin jäljillä Kratiessa
 • Pyöräretki riisipeltojen ja vehreän luonnon keskellä Koh Trongin saarella Kratiessa
 • Kuninkaallinen palatsi ja Hopeapagodi, Tuol Sleng Genocide Museum S-21 sekä Killing Fields Phnom Penhissä
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Tällä matkalla pääset kokemaan kaupungin ja maaseudun väliset kontrastit, ihastelemaan siirtomaa-ajan viehättäviä ranskalaisia huviloita, seikkailemaan kaupunkien varjoisilla kujilla ja tutustumaan maan rikkaaseen buddhalaiseen kulttuuriin temppeleineen ja pagodeineen. Kaiken yhdistävinä voimina toimivat vehreä luonto ja vieraanvaraiset kambodzalaiset, joista suurin osa kuuluu khmerien etniseen ryhmään.

Siem Réabissa sinua odottaa matkan ehdoton kohokohta ja yksi koko maailman merkittävimmistä nähtävyyksistä: tarunhohtoinen rauniokaupunki ja temppelikompleksi Angkor ja Angkor Watin temppeli, jotka muodostavat yhden UNESCO:n kiehtovimmista maailmanperintökohteista.

Matkalla Kratiéen voit nauttia uskomattoman kauniista ja vehreistä maisemista, joita hallitsevat mm. rehevät papaija-, chili-, munakoiso- ja tupakkaviljelmät. Mekongjoen rannalla sijaitsevassa Kratiéssa ja etenkin sen edustalla lepäävällä pikkuisella Koh Trongin saarella eletään edelleen härkävaunujen ja käsin istutettujen riisipeltojen aikaa. Tänne saapuminen on kuin astuisi aikakoneesta suoraan 50-luvulle! Kratiéssa sinua odottaa myös jännittävä delfiinisafari Mekongjoella, jossa voit hyvällä tuurilla bongata harvinaisen iravadindelfiinin.

Kierros päättyy Kambodzan eloisaan pääkaupunkiin Phnom Penhiin, jossa ranskalaistyyliset siirtomaahuvilat seisovat vieri vieressä pilvenpiirtäjien ja pagodien kanssa ja kaiken keskellä kohoaa upea kuninkaallinen palatsi. Täällä voit tutustua paremmin maan historiaan ja Punakhmerien ”kulttuurivallankumoukseen” Tuol Slengin kansanmurhamuseossa ja Kuoleman kentillä. Kaupunki pursuaa elämää ja tarjoaa valtavasti nähtävää: seikkailemaan kutsuvat monet viehättävät pikku kadut ja putiikit, isot torit ja markkinat, Tonle Sap -joen varren leppoisaa tunnelmaa huokuva kävelykatu ja lukemattomat ravintolat ja kahvilat.

Voit jatkaa matkaasi rentouttavalla rantalomalla Koh Rongin paratiisisaarella tai Kepin hiekkarannoilla.

Miksi valita tämä matka?

 • Näe satumainen Angkor Wat ja vaikuttava rauniokaupunki Angkor Thom ja koe Phnom Penhin kiehtovat kontrastit
 • Näe Tonle Sap -järven kelluvat kylät, seikkaile lumoavan Siĕm Réabin jokirantaa seurailevilla varjoisilla kujilla, herkuttele hyvissä ravintoloissa ja kahviloissa ja nauti vilkkaasta yöelämästä.
 • Nauti Mekong-joen kauniin vehreistä maisemista, joita hallitsevat banaaneja, chiliä, papaijaa, munakoisoa ja tupakkaa kasvavat viljelmät, ja näe Mekongin villit jokidelfiinit Kratiessa.
 • Mahdollisuus jatkaa matkaa rantalomalla Kepissä tai Koh Rongin paratiisisaarella

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö valitulta lentokentältä

Tänään lennät valitsemaltasi lentokentältä Siem Réabiin. Matkan varrella on välilasku/välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Siem Reapiin – Vierailu paikallisella torilla ja paikallisten herkkujen maistelua

Saavuttuasi Siem Reapiin kuljet passintarkastuksen läpi, noudat matkatavarasi ja siirryt tuloaulaan. Tunnistat oppaasi TourCompass-kyltistä, ja hän kuljettaa sinut autolla hotelliisi. Sisäänkirjauduttuasi sinulla on aikaa levätä lentomatkan jälkeen.

Illan tullen odottaa gastronominen seikkailu. Opas noutaa sinut hotelliltasi, mistä suuntaatte yhdessä kohti suosittua paikallista iltatoria. Monet paikalliset tulevat torille ostamaan lihaa, tuoreita hedelmiä ja kasviksia ilta-ateriaa varten, toiset taas istahtavat syömään pienille muovijakkaroille paikan päällä.

Kävellessäsi torilla et voi olla viehättymästä sen tunnelmasta, kun erilaisia khmer-herkkuja myyvien kojujen tuoksut nostavat veden kielelle. Valitse herkullinen pala grillattua lihaa tai kevyt nuudeliruoka ja istahda yhdelle monista jakkaroista nauttimaan välipalasta yhdessä paikallisten kanssa. Jos olet rohkealla päällä, voit myös kokeilla vartaisiin pistettyjä grillattuja sirkkoja. Huuhtele ruoka lopuksi kylmällä paikallisella oluella.

Ilta huipentuu maukkaaseen illalliseen ja lasilliseen riisiviiniä yhdessä Siem Reapin suosituista khmer-ravintoloista, jonka omistaja-kokki edistää kambodžalaisen keittiön monimuotoisuutta innovatiivisella tavalla.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Siem Réabin tärkeimmät nähtävyydet: Angkor Wat ja Angkor Thom

Tänään on vuorossa yksi maailman merkittävimmistä nähtävyyksistä ja samalla yksi koko kiertomatkan suurimmista kohokohdista. Angkor on valtava temppelikompleksi ja rauniokaupunki, joka on yksi tunnetuimmista UNESCO:n maailmanperintökohteista.

Ajat yhdessä oppaan kanssa Angkoriin, joka rakennettiin alun perin Khmerien valtakunnan pääkaupungiksi. Temppelikompleksi sijaitsee vain viitisen kilometriä Siem Réabista pohjoiseen, joten pitkää ajomatkaa ei ole tiedossa.

Koska temppelialue on varsin suuri, pisimmät etäisyydet taitetaan autolla, josta noustaan tutkimaan mielenkiintoisimpia kohteita oppaan johdolla.

Kierros alkaa Angkor Thomin kauniilta eteläportilta ja vallihaudalta, joka pysyy kuivankin kauden aikana rehevän vehreänä. Täältä jatketaan Bayoniin, yhteen päätemppeleistä, jonka lukemattomat Buddhat tervehtivät vierailijaa toinen toistaan arvoituksellisemmilla hymyillä. Retki vie myös 350 metriä pitkälle Elefanttiterassille, josta käsin kuningas aikoinaan tapasi tarkastaa joukkojaan, johtaa seremonioita ja katsella esityksiä. Nimi viittaa terassia koristaviin norsuja esittäviin hiekkakiviveistoksiin. Seuraavaksi vuorossa on Phimeanakasin kuninkaallinen palatsi. Lopuksi pääset vielä ihailemaan salaperäistä Ta Prohm -temppeliä. Ta Prohm tunnetaan raunioiden keskelle kasvaneista puista, jotka ovat nivoutuneet yhteen rakennusten kanssa niin, että kivet ja rungot näyttävät sulautuneen toisiinsa.

Lounastauon jälkeen tutustutaan Kambodzan tunnetuimpaan temppeliin eli Angkor Watiin, joka on maailman suurin uskonnollinen monumentti. Tarunhohtoinen temppeli on rakennettu kolmeen kerrokseen, ja kokonaisuuden kruunaa viisi lootuskukan silmun muotoista tornia. Temppelin sisäpiha holvikäytävineen ja loputtomine friiseineen ja kaiverruksineen tekee unohtumattoman vaikutuksen, ja temppelin ylimmästä kerroksesta avautuu henkeäsalpaavan kaunis näköala. Päivä päättyy auringonlaskuun Bakheng Hill -temppelin yllä olevan viidakon yllä.

Päivä 4: Tonle Sap -järvelle

Tänään on edessä mielenkiintoinen puolipäiväretki Tonle Sap -järvelle, joka sijaitsee 15 km päässä Siem Reapin eteläpuolella. Tonle Sap on Kaakkois-Aasian suurin makean veden järvi, jonka koko kuitenkin vaihtelee huomattavasti: kuivalla kaudella järvi kutistuu 3 000 km2:n kokoiseksi, sadekaudella se taas peittää peräti 10 000 km2:n alueen. Järvellä on suuri merkitys Kambodžan taloudelle ja kambodžalaisten ruokakomeroille, sillä Tonle Sapissa ja sen ympäristössä elää yli 300 eri kalalajia ja 100 eri lintulajia.

Saavut Tonle Sap -järven rannalle ja nouset veneeseen, joka vie sinut Kompong Phlukin kelluvaan kylään. Kylässä pääset tutustumaan pääasiassa kalastuksesta elantonsa tienaavien perheiden arkeen ja elämäntapaan. Perheet asuvat järven rannalle paalujen varaan rakennetuissa värikkäissä taloissa, jotka pysyvät kuivina silloinkin, kun sadekaudella kylän kapeat kadut muuttuvat pieniksi kanaviksi. Kuivalla kaudella korkeat paalut ovat näkyvissä.

Venematka jatkuu mangrovemetsän läpi, jossa elää paljon eläimiä, kuten erilaisia lintulajeja ja rapuja syöviä makakiapinoita.

Maihin noustua suunnataan autolla pieneen Chansarin kylään. Täällä käydään tapaamassa paikallista perhettä, joka on erikoistunut luonnonmateriaaleista valmistettujen luutien tuotantoon. Voit kokeilla luudanvalmistusta myös itse, jos haluat. Seuraavaksi tehdään mukava kävelyretki kylässä, jossa sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten kalastukseen, peltojen kylvöön ja sadonkorjuuseen jne. vuodenajasta riippuen. Lounasaikaan nautitaan perinteinen ateria, jonka jälkeen voit osallistua muihin aktiviteetteihin tai viettää aikaa jutellen paikallisten kanssa.

Chansar on yksi yhteistyökumppanimme kylähankkeista Kambodžassa. Vierailusi auttaa tuomaan kyläläisille tuloja ja siten parantamaan heidän elinolojaan.

Lopuksi palataan takaisin hotelliin, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 5: Vapaata aikaa Siem Reapissa

Päivä on vapaata aikaa. Voit rentoutua hotellilla, tutustua kaupunkiin omin neuvoin tai osallistua jollekin mielenkiintoisista lisäretkistämme.

Siem Réab tarjoaa paljon kiehtovia elämyksiä. Voit kierrellä ranskalaisessa korttelissa, seurailla jokirantaa ja käydä Psaar Chaan markkinoilla. Voit istahtaa viihtyisään kahvilaan tai ravintolaan ja katsella kaupunkilaisten elämää ja edesottamuksia. Suosittelemme myös retkeä Royal Gardensiin, joka on viehättävä pikku puutarha vastapäätä kuninkaallista residenssiä.

Päivä 6: Siem Réab – Kratié

Aamulla matka jatkuu Kratiéen, joka sijaitsee vehreässä Itä-Kambodzassa Mekongjoen varrella. Kratié tunnetaan etenkin harvinaisista ja uhanalaisista iravadidelfiineistä eli kaakkoisaasiandelfiineistä, jotka elävät Mekongissa. 6-7 tunnin ajomatkan aikana Siem Réabista Kratiéen saat hyvän käsityksen sekä isommista kaupungeista että maaseudusta Mekong-joen lähialueilla. Etenkin ajomatkan viimeisellä osuudella kannattaa nojata taaksepäin ja nauttia hienoista maisemista, jota hallitsevat mm. papaijaa, chiliä, munakoisoa ja tupakkaa kasvavat pellot ja viljelmät. Lounasta nautitaan joko matkan varrella tai Kratiéen saavuttua.

Kratiéssa majoitut pienellä ja vehreällä, 6 km pitkällä Koh Trongin saarella, joka sijaitsee Mekongjoessa vain 10 minuutin venematkan päässä Kratiésta. Koh Trongissa vallitsee leppoisan rauhallinen tunnelma. Saarella ei ole lainkaan autoja, joten matkat tehdään polkupyörillä, moottoripyörillä, tuk tukeilla tai härkävaunuilla.

Kuivalla kaudella, kun joen pinta on alhaalla, sinun on käveltävä n. 900 metrin matka rannalta pyörätielle, jossa odottava tuk tuk vie sinut kolmen kilometrin päässä sijaitsevalle hotellille. Matkatavarasi kuljetetaan hotellille erikseen. Sadekaudella, kun joen pinta on korkealla, vene pääsee aivan pyörätien päähän, joten vältyt kävelyltä.

Saapumisen jälkeen loppuiltapäivä on vapaata aikaa rentoutua uima-altaalla tai lähteä tutkimaan saarta.

Päivä 7: Kratié, Mekongjoen delfiinit ja pyöräretki Koh Trongilla

Aamiaisen jälkeen otetaan kurssi Kratieen. Täällä käydään ensin paikallisella torilla ja suunnataan sitten Phnom Sambok -vuorelle. Huipulle päästäksesi sinun on kiivettävä 300 porrasaskelmaa, jotka kannattaa kivuta sisukkaasti, sillä portaiden yläpäässä odottaa kiehtova näky. Portaita koristavat pienet Buddhan patsaat, ja kukkulan laella olevassa pienessä pagodissa ja luostarissa elää edelleen n. 10 munkkia. Huipulta avautuvat näköalat Mekongjoelle ovat henkeäsalpaavan kauniita, ja tunnelma on aivan erityinen.

Seuraava kohde on Samborin kylä, joka sijaitsee 35 km Kratiesta pohjoiseen. Samborissa käydään Kambodžan suurimmassa pagodissa Wat Sorsor Moi Roissa, jota kutsutaan 100 pylvään pagodiksi.

Tämän jälkeen on ohjelmassa veneretki Mekongjoella harvinaisten delfiinien jäljillä. Iravadindelfiinin tunnistaa helposti tummanharmaasta ja tummansinisestä väristä, korkeasta otsasta, pyöreästä päästä ja leveistä evistä. Iravadidelfiinejä elää Mekongissa Kratién alueella noin 70 yksilöä. Delfiinisafari on jännittävä elämys – on yllättävän hauskaa vain istua hiljaa veneessä, kuunnella delfiinien ääniä ja yrittää bongata niitä vedestä. Noin tunnin risteilyn jälkeen palataan Koh Trongiin, missä on ohjelmassa leppoisa ja rauhallinen pyöräretki viehättävällä pikku saarella.

Kaikkialla vallitsee hiljainen ja rauhallinen tunnelma. Reitti kulkee läpi vehreiden maisemien ja ohi eksoottisten mango-, jakkihedelmä- ja banaanipuiden. Siellä täällä voit nähdä niityillä laiduntavia härkiä. Maasto on erittäin tasaista koko yhdeksänkilometrisen saarikierroksen pituudelta. Matkan varrella näet pienen pagodin, jonka ympärillä kasvavissa korkeissa puissa piileskelee laumoittain isoja lepakoita, jotka näin päiväsaikaan nukkuvat oksista roikkuen. Lepotaukoja voit pitää juuri niin usein kuin haluat, ja iloisen ja vieraanvaraisen paikallisväestön kanssa on helppo tulla juttuun. Jos olet onnekas, paikallinen perhe voi jopa kutsua sinut kotiinsa teekupposelle. Pyöräilet saaren pohjoispuolelle, missä vierailet pienessä paikallisyhteisössä. Täällä saat hyvän kuvan siitä, miten Koh Trongilla eletään, ja saat maistaa välipalaksi tuoreita hedelmiä. Seuraavaksi osallistut puunistutushankkeeseen, jonka tarkoituksena on auttaa ilmastoa, biodiversiteettiä ja paikallisia asukkaita. Lopuksi nautit iltapäivän auringon viimeisistä säteistä Mekongjoen rannalla.

Tapahtumarikkaan päivän päätteeksi palataan takaisin hotelliin.

Päivä 8: Kratié – Phnom Penh

Tänään on aika ottaa kurssi kohti Kambodzan pääkaupunkia Phnom Penhiä. Noin 7 tuntia kestävän ajomatkan aikana tehdään pysähdys Skuonin kaupungissa, jonka kuuluisilla markkinoilla kojut notkuvat kambodzalaisia herkkuja, kuten paistettuja hämähäkkejä. Kambodzalaiset saapuvat torille kaikkialta maasta herkuttelemaan suosikkiruoillaan. Paikalliset käyttävät ruoakseen perinteisesti lähes kaikkea, ja täällä pääset näkemään uskomattoman valikoiman erilaisia ruokalajeja ja makupaloja, joita voit myös itse maistella.

Phnom Penh sijaitsee kolmen joen, Mekongin, Bassacin ja Tonlé Sapin yhtymäkohdassa. Jokimaisemat ovat viehättäviä, ja joilla on myös suuri taloudellinen merkitys paikallisille. Kaupunki suorastaan pulppuaa elämää: on vilkkaita markkinoita, ihmisiä viliseviä bulevardeja ja kapeita pikku katuja, joiden varsilla seisoo lukemattomia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Hotellisi sijaitsee kaupungin keskustassa.

Jossain vaiheessa kannattaa ehdottomasti ottaa hetki aikaa ja kiivetä pilvenpiirtäjän huipulle, josta voit nauttia todella hienoista näköaloista yli jokien ja kaupungin. Kaupunkinäkymää koristavat niin siirtomaa-ajan ranskalaistyyliset huvilat ja modernit kerrostalot kuin viehättävät pagodit ja kaiken keskellä kohoava kuninkaallinen palatsi.

Phnom Penhiin saapumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 9: Phnom Penhin nähtävyydet: kuninkaallinen palatsi, S-21 ja Killing Fields

Tänään vietetään kokonainen päivä tutustuen Kambodzan kiehtovaan kulttuuriin ja historiaan. Kokopäiväretki Phnom Penhissä alkaa varhain aamulla vierailulla kuninkaalliseen palatsiin ja sen vehreään puistoon. Palatsialueella sijaitsee vielä nykyäänkin Kambodzan kuninkaallisen perheen residenssi. Kierros sisältää vierailun kruunajaissalissa ja kuuluisassa Hopeapagodissa.

Tämän jälkeen matka jatkuu Wat Phnomin pagodille. Pienen puita kasvavan kukkulan huipulla sijaitseva Wat Phnom on kaupungin tärkein temppeli, jossa voit aina nähdä paikallisia hiljentymässä. Seuraava kohde on Tuol Sleng Genocide Museum S-21, Punakhmerien aikaisesta kansanmurhasta muistuttava museo. Pol Pot perusti vankilan entisen lukion tiloihin vuonna 1975. Vankilan nimeksi tuli ”Security Prison 21”, mistä tulee lyhenne S-21.

Kierros päättyy pysähdyttävään vierailuun Choeung Ekissä, joka tuli tunnetuksi kaikkialla maailmassa nimellä ”Killing Fields”. Punakhmerit murhasivat yli 17000 ihmistä ja hautasivat ruumiit joukkohautoihin Choeung Ekin mäkiseen maastoon.  Tämän jälkeen palataan takaisin hotellille.

Päivä 10: Phnom Penh

Päivä on vapaata aikaa rentoutua tai lähteä tutkimusretkelle Phnom Penhin kapeille ja kiehtoville kaduille ja kujille. Lähde esimerkiksi kävelylle Mekongjoen rannalle, käy ostoksilla pikku putiikeissa, vieraile kansallismuseossa, shoppaile Phsar Thmeyn eli ”New Marketin” sisätorilla tai vain flaneeraa kaupungilla tunnelmasta ja kahviloiden antimista nauttien.

Voit myös varata jonkin mielenkiintoisista maksullisista lisäretkistämme.

Päivä 11: Kotimatka

Sinut noudetaan hotellilta ja viedään lentokentälle. Täältä matka jatkuu kotiin välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 12: Kotiinpaluu

Laskeudut Suomeen upean ja elämyksellisen loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rantaloma Koh Rongin saarella
4 yötä

Huipenna kiertomatka rantalomaan kauniilla kambodzalaisella Koh Rongin saarella (78 km²), joka sijaitsee Kambodzan lounaisrannikolla Siaminlahdessa vain 40-60 minuutin venematkan päässä Sihanoukvillestä.

Kun nouset maihin Koh Rongilla, eteesi avautuu lumoava näkymä: vitivalkoiset hiekkarannat, turkoosi meri, huojuvat palmut ja taustalla vehreä viidakko. Saari on todellinen pikku paratiisi, joka on sekä kuvaannollisesti että kirjaimellisesti kaukana isoista turistikohteista.

Saaren rauhallisella lounaispuolella sijaitsevaa Long Beachia kutsutaan myös nimellä Sok San Beach, ja täältä löytyy yksi saaren parhaista hiekkarannoista. Majoitut resortissa aivan rannan tuntumassa, ja rannalla voit nauttia upeista auringonlaskuista. Päivät voit käyttää rentoutumiseen, uimiseen ja leppoisiin rantakävelyihin. Tarjolla on myös erilaisia aktiviteetteja, kuten snorklausta, sukellusta, pyöräilyä, urheilukalastusta, patikkaretkiä viidakossa ja kajakkimelontaa. Voit myös lähteä päiväretkelle naapurisaari Koh Rong Sanloemille.

Suurinta osaa saarta peittää viidakko, joten matkat taitetaan pääasiassa jalkaisin, moottoripyörällä tai vesiteitse. Viidakossa kasvaa monia erilaisia eksoottisia puulajeja, kuten teakpuita ja viikunoita, ja saaren monipuoliseen luontoon, linnustoon ja eläimistöön kuuluvat mm. apinat ja puhvelit. Meressä elää trooppisia kaloja ja koralleja, ja saaren trooppinen ilmasto tarkoittaa, että keskimääräinen päivälämpötila on 27-30 astetta ympäri vuoden. Paras ajankohta matkustaa Koh Rongille on marraskuusta huhtikuuhun, koska toukokuusta lokakuuhun saarella vallitsee sadekausi.

Matkan pidennys sisältää 3 yön rantaloman Koh Rongin saarella, 1 yön majoituksen Phnom Penhissä, aamiaisen, kuljetukset Phnom Penhin ja Sihanoukvillen välillä sekä pikavenekuljetukset Sihanoukvillen ja Koh Rongin resortin välillä.

Voit myös jatkaa rantalomaa juuri niin monella lisäyöllä kuin itse haluat.

Kuljetus Phnom Penhistä Koh Rongille kestää n. 6 tuntia, venematka mukaan lukien.

Rantaloma Kepissä
3 yötä

Rannikkokaupunki Kep sijaitsee Lounais-Kambodzassa lähellä Vietnamin rajaa. Kaupunki on viehättävä yhdistelmä ranskalaisen Indokiinan arkkitehtuuria, aasialaisia ja ranskalaisia ravintoloita ja trooppista kylpyläkaupunkia, jonka upea kilometrin pituinen hiekkaranta kutsuu rentoutumaan Siaminlahden laineille. Kepin suuruuden aika alkoi Ranskan siirtomaakaudella 1930-luvulla ja kesti aina 1970-luvulle, jolloin Punahkmerit nousivat valtaan ja vilkas lomakaupunki vaipui unohduksiin. Tänä päivänä monet ranskalaisista huviloista ovat rapistuneet, mutta niiden viehättävä arkkitehtuuri kertoo edelleen kaupungin mielenkiintoisesta historiasta. Osa niistä on muutettu ravintoloiksi tai hotelleiksi, jotka tarjoavat ranskalaista eleganssia ja kambodzalaista vieraanvaraisuutta. Pitkänomaisessa kaupungissa, jossa ei ole varsinaista keskustaa, on erittäin hyvä valikoima herkullista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja kahviloita.

Kep tunnetaan etenkin kala- ja äyriäisruoista ja herkullisista ravuista, joita myydään kaupungin kuuluisilla kala- ja rapumarkkinoilla. Kaupunkia ympäröivät vuoret ja vehreä eksoottinen luonto. Lähistöllä sijaitsevassa Kepin kansallispuistossa kannattaa käydä tutustumassa alueen monipuoliseen kasvillisuuteen ja eläimistöön. Kansallispuistossa on useita eripituisia vaellusreittejä ja polkuja, joita pitkin kulkiessa voit ihailla kauniita eksoottisia kukkia, erilaisia värikkäitä lintuja ja leikkiviä apinoita. Monet poluista johtavat myös toinen toistaan hienommille näköalapaikoille.

Rantaloma sisältää 3 yön majoituksen resortissa aamiaisella sekä kuljetukset Phnom Penhin ja Kepin resortin välillä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme