TURVATAKUU - Lue lisää

Kuuban matkat

Kiertomatkoillamme tutustut Kuuban mielenkiintoiseen historiaan, kiehtovaan kulttuuriin ja vaikuttaviin luontokohteisiin.

Salsan, sikarien ja hiekkarantojen Kuuba on erinomainen matkakohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

Tutustu kaikkiin Kuuban kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Kuuba
Kuuba

Kuuban matkat

Kiertomatkoillamme tutustut Kuuban mielenkiintoiseen historiaan, kiehtovaan kulttuuriin ja vaikuttaviin luontokohteisiin.

Salsan, sikarien ja hiekkarantojen Kuuba on erinomainen matkakohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

Tutustu kaikkiin Kuuban kiertomatkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 15 833.

Miksi matkustaa Kuubaan?

Kuuba on maana ja matkakohteena täysin ainutlaatuinen. Kuuba on Karibian suurin saari ja mielenkiintoinen lomakohde, jonka monisyinen poliittinen historia näkyy kaikkialla ja antaa maalle omintakeisen säväyksen.

Ainutlaatuinen historia – ainutlaatuinen matkakohde

Tästä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – Kuuba on uskomattoman hieno lomakohde.

Espanjan siirtomaavalta, kommunistihallinto ja useat vallankumoukset ovat jättäneet kukin osaltaan lähtemättömän jäljen maan kulttuuriin. Kuuban voisi melkein sanoa jämähtäneen tukevasti 1950-luvulle, sillä Fidel Castron valtaannousun jälkeen harva asia on muuttunut kaupunkikuvassa tai maalaismaisemassa.

Muutoksen tuulet puhaltavat nykyään kuitenkin voimalla, ja muutaman vuoden kuluttua vierailija kokee nykyiseen verrattuna todennäköisesti hyvin erilaisen Kuuban. Siksi matkailijalla on juuri nyt erinomainen tilaisuus kokea aito Kuuba: salsan sykkivä rytmi, vanhat amerikanraudat, siirtomaa-arkkitehtuuri, kuvankauniit maisemat ja trooppiset paratiisirannat.

Lomalla Kuubassa pääset nauttimaan saaren ja sen asukkaiden lämmöstä, vieraanvaraisuudesta ja tarttuvasta hyväntuulisuudesta.

Mitä voit kokea kiertomatkoillamme Kuubassa?

Kiertomatkamme tarjoavat täydellisen yhdistelmän kaupunkien upeaa siirtomaa-arkkitehtuuria, vaikuttavia luontokohteita ja rentoa rantalomaa valkohiekkaisilla paratiisirannoilla.

Jos haluat kokea Kuuban omassa tahdissasi, voit valita jännittävän autoloman, joka on suosittu tapa tutustua saareen hieman eri vinkkelistä.

Kuuba tarjoaa jokaiselle jotakin. Alla voit lukea lisää Kuuban suurimmista kohokohdista ja tärkeimmistä vetonauloista.

Kuuban kohokohdat

Minkä tahansa matkan valitsetkin, ikimuistoinen loma on taattu.

Rytmikästä kaupunkielämää ja vanhaa arkkitehtuuria Havannassa

Monille tulevat Kuubasta ensimmäisenä mieleen isot vanhat amerikanraudat eli ”jenkkitankit” (yank tank), rytmikäs salsa ja siirtomaa-arkkitehtuuri. Nämä kaikki voit kokea Havannassa.

Havanna (esp. La Habana) on Kuuban ränsistynyt mutta edelleen hyvin viehättävä pääkaupunki, jossa on käytävä ainakin kerran matkan aikana. Kaupunki on juuri sellainen kuin kuvissa, mutta jollain tapaa vielä enemmän.

Havannan tarjoamia elämyksiä ovat:

 • Historiallinen vanha kaupunginosa, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde.
  Kaupunkikuvassa näkyvät vahvasti espanjalainen kulttuuriperintö ja siirtomaa-arkkitehtuuri.
 • Kulje Hemingwayn jalanjäljillä.
  Kirjailija Ernest Hemingway vietti suuren osan elämästään Havannassa ja kirjoitti osan tärkeimmistä teoksistaan Kuubassa asuessaan.
 • Sukella kaupungin sykkivään yöelämään ja nauti salsan rytmeistä, samettisesta jazzista tai melankolisesta bluesista jossain Havannan lukemattomista baareista. Havannassa voit myös kokea legendaarisen Tropicana-yökerhon upean kabareeshow’n.

Vierailu Havannassa sisältyy kaikkiin matkoihimme.

Viñalesin laakso

Viehättävässä Viñalesin laaksossa sinua odottavat huikeat luontoelämykset. Rehevässä laaksossa viljellään banaanipalmuja, mangopuita ja tupakkaa, ja laaksoa reunustavat mahtavat kalkkikivikukkulat (mogote).

Täällä kasvavat myös maailman parhaat tupakkalajikkeet. Viñalesissa voit vierailla sikaritehtaassa ja tutustua sikarinvalmistuksen saloihin.

Moniin matkoihimme sisältyy yksi vapaa päivä Viñalesissa, jolloin voit tutustua laakson hienoihin maisemiin omassa tahdissasi tai valita lisäretken, kuten 3 tunnin patikkaretken luonnon helmassa.

Cienfuegos

Hurmaava Cienfuegos tunnetaan myös lempinimellä “Etelän helmi”.

Ranskalaiset siirtolaiset, jotka saapuivat saarelle Yhdysvaltojen kautta, perustivat kaupungin vuonna 1819. Tänä päivänä Cienfuegos on hyvin säilyneen rakennuskantansa ansiosta UNESCO:n maailmanperintökohde. Kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa keskusaukio, Parque José Martí ja hyvin säilynyt Tomás Terry -teatteri.

Cienfuegos tunnetaan kenties parhaiten Moncadan kasarmeista. Vuonna 1953 joukko Fidel Castron johtamia nuoria gerilloja hyökkäsi kasarmeille, ja vaikka Batista kukisti rynnäkön nopeasti, se toimi kuitenkin eräänlaisena lähtölaukauksena vallankumoukselle.

Santa Clara

Jos olet kiinnostunut Kuuban vallankumouksen historiasta, kannattaa ehdottomasti suunnata Santa Claraan.

Vallankumous näkyy kaupungissa kaikkialla. Valtavat kyltit julistavat iskulauseita, ja Castron ja Guevaran kasvokuvia näkyy melkein joka kadunkulmassa. Vallankumousaukiolla kohoaa valtava Che Guevaran pronssipatsas, johon on ikuistettu hänen kuuluisa mottonsa: ”Hasta la victoria siempre”.

Leoncio Vidal -keskuspuistossa ja junamuseossa voit tutustua vallankumouksen historiaan ja kuulla tarinan siitä, miten Che Guevara joukkoineen onnistui vuonna 1958 suistamaan raiteiltaan tarkasti vartioidun panssarijunan, joka oli kuljettamassa aseita hallituksen joukoille. Voitto oli merkittävä, sillä se mahdollisti Santa Claran valtaamisen.

Trinidad

Espanjalaiset perustivat Trinidadin kaupungin jo vuonna 1514, ja historiallinen kaupunki on ollut UNESCO:n maailmanperintöluettelossa jo vuodesta 1988. Trinidad on yksi Kuuban parhaiten säilyneistä siirtomaakaupungeista. Koko kaupunki itsessään on jo upea nähtävyys, ja kävelyllä keskustassa voit ihastella pastellinvärisiä taloja, poiketa museoissa ja nauttia tunnelmasta kauniilla Plaza Mayor -keskusaukiolla.

Trinidadista noin 10 km päässä sijaitseva Playa Ancón on muihin kuubalaisiin rantoihin (kuten Varaderoon) verrattuna hieman hiljaisempi. Voit rentoutua rannalla Trinidadissa käydessäsi tai päättää matkasi useamman päivän rantalomaan.

Rantaloma Kuubassa

Osaan Kuuban-matkoistamme kuuluu kiertomatkan päättävä rantaloma, ja osaan rantaloman voi yhdistää erikseen. Rantalomakohteemme sijaitsevat Kuuban suosituimmissa lomakeskuksissa, joita ovat Varadero, Jibacoa, Cayo Santa Marían saari ja Guardalavaca. Nämä kohteet sijaitsevat maan pohjoisrannikolla.

Varadero – Karibian suurin lomakeskus
Varadero on Karibian suurin lomakeskus ja sijaitsee vain noin kahden tunnin ajomatkan päässä Havannasta. Varaderossa matkailijoita hemmotellaan yli 20 km pituisella valkoisella hiekkarannoilla ja monenlaisilla aktiviteeteilla maalla ja vedessä.

Tarina kertoo, että Al Caponella oli aikoinaan lomamökki Varaderossa. Tänä päivänä ”Caponen talo” toimii ravintolana, mutta huhujen todenperäisyydestä ei varmaankaan koskaan päästä selvyyteen.

Jibacoa – hienoja hiekkarantoja ja rauhallista lomatunnelmaa
Jibacoa sijaitsee Kuuban pohjoisrannikolla Havannan ja Varaderon puolivälissä.

Noin kilometrin pituista Arroyo Bermejo -hiekkarantaa huuhtelee kristallinkirkas meri, ja maisemat ovat kuin suoraan postikortista. Täällä loma kuluu mukavasti uimisen, snorklauksen, tenniksen ja kävelyretkien merkeissä tai vain valkoisella hiekalla loikoillen.

Cayo Santa María – uusi ja uljas
Myös Cayo Santa Marían saari sijaitsee Kuuban pohjoisrannikolla. Ensimmäinen hotelli avattiin tänne vasta vuonna 2001, joten Cayo Santa María on yksi Kuuban uusimmista rantalomakeskuksista. Saaren valtteja ovat hurmaavat hiekkarannat, turkoosi meri ja vielä suhteellisen koskematon luonto.

Jos kaipaat enemmän toimintaa, hotellissa on tarjolla iso valikoima aktiviteetteja ja ajanvietettä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Guardavalaca – yksi Kuuban parhaista hiekkarannoista
Guardalavaca on entinen karjankasvatuskylä, josta on vuosien saatossa sukeutunut itäisen Kuuban suurin lomaparatiisi.

Upean valkoiset hiekkarannat, joita toisella puolella reunustavat vehreät palmut ja toisella puolella turkoosinsininen vesi, kuuluvat kuubalaisten rantojen parhaimmistoon. Täällä voit ladata rauhassa akkuja pehmeällä hiekalla tai uima-altaan äärellä tai kokeilla jotain monista tarjolla olevista aktiviteeteista.

Lue lisää kiertomatkoistamme Kuubaan

Löydät paljon hyödyllistä tietoa Kuubasta kohdasta “Käytännön tietoa Kuubasta”.

Matkailuneuvojamme auttavat myös mielellään, jos sinulla on kysyttävää Kuubasta, matkan varaamisesta tai muista matkoistamme Väli- ja Etelä-Amerikkaan.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi ikimuistoisimman matkan.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Arvostelut
Matkakertomuksia
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen