TURVATAKUU - Lue lisää
14 päivää

Ecuadorin kohokohdat ja saarihyppely Galapagossaarilla

Lähde jännittävälle seikkailumatkalle Ecuadoriin ja näe aktiivinen Cotopaxi-tulivuori ja mystinen Quilotoan kraatterijärvi. Matka huipentuu saarihyppelyyn kiehtovilla Galápagossaarilla.

Ecuadorin kohokohdat ja saarihyppely Galapagossaarilla
Ecuadorin kohokohdat ja saarihyppely Galapagossaarilla
14 päivää
KotiLatinalainen AmerikkaEcuador/GalápagossaaretEcuadorin kohokohdat ja saarihyppely Galapagossaarilla

Ecuadorin kohokohdat ja saarihyppely Galapagossaarilla

Lähde jännittävälle seikkailumatkalle Ecuadoriin ja näe aktiivinen Cotopaxi-tulivuori ja mystinen Quilotoan kraatterijärvi. Matka huipentuu saarihyppelyyn kiehtovilla Galápagossaarilla.

KotiLatinalainen AmerikkaEcuador/GalápagossaaretEcuadorin kohokohdat ja saarihyppely Galapagossaarilla
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Quitoon ja paluulento Guayaquilista välilaskun/-laskujen kautta
 • Sisäiset lennot: Quito – Baltra (Galápagos) – Guayaquil
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Kuljetukset Ecuadorin mantereella
 • Venekuljetus: Santa Cruz – Isabela, meno-paluu
 • 12 yötä tasokkaissa hotelleissa aamiaisella
 • 2 x lounas (7.+8. päivä)
 • Yksilöllinen kiertomatka; retket tapahtuvat pienissä kansainvälisissä ryhmissä paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla.
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähdöt mahdollisia joka päivä
 • Lähtötakuu – Hinta on voimassa, kun osallistujia on vähintään 2. Kysy lisää hinnoista, jos matkustat yksin

Kattava retkipaketti:

 • Quiton kaupunkikierros, ml. käynti päiväntasaajalla
 • Patikkaretki Cotopaxin kansallispuistossa
 • Retki Quilotoan kraatterijärvelle
 • Galápagos – Santa Cruzin saari:
  Kävelyretki Los Gemelosin maanvajoamille
  Vierailu Hacienda Primiciasin kilpikonnakeskuksessa, jossa galápagoksenjättiläiskilpikonnat elävät vapaina
  Kävelyretki vaikuttavassa laavatunnelissa
  Vierailu Charles Darwin Research Center -tutkimuskeskuksessa
  Kokopäivän veneretki lähisaarelle
 • Galápagos – Isabelan saari:
  Kävelyretki Isabelan kosteikkoalueella
  Vierailu historiallisella Muro de las Lágrimas -muurilla (’Kyynelten muuri’)
  Vierailu Arnaldo Tupiza -kilpikonnakeskuksessa
 • Sisäänpääsymaksut ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin (pois lukien pääsymaksu Galápagossaarille, joka maksetaan paikan päällä)

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Ecuador on Etelä-Amerikan mittapuulla suhteellisen pieni maa, mutta älä anna sen koon hämätä! Ecuador tarjoaa nimittäin kokoonsa nähden valtavasti nähtävää ja koettavaa: korkeita vuoria, aktiivisia tulivuoria, kauniita kraatterijärviä, kiehtovaa siirtomaahistoriaa ja tietenkin ainutlaatuisia luontoelämyksiä tarunhohtoisilla Galápagossaarilla.

Pääkaupunki Quitossa saat ensikosketuksen vaikuttaviin Andeihin. Kaupunkia ympäröivät jylhät vuoret ja tulivuoret, ja se sijaitsee itsekin kiitettävän korkealla, peräti 2850 metriä merenpinnan yläpuolella. Majoitut Quiton vanhassa kaupunginosassa, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde, ja tutustut siirtomaa-ajalla rakennettuihin, harvinaisen hyvin säilyneisiin kirkkoihin ja kartanoihin opastetulla kierroksella.

Quitosta matka jatkuu Cotopaxin kansallispuistoon, jonka keskeltä kohoaa kartionmuotoinen lumihuippuinen Cotopaxi-tulivuori. Vierailet myös kauniilla Quilotoan kraatterijärvellä, jonka väri vaihtelee vuodenajan ja veden mineraalipitoisuuden mukaan.

Matka huipentuu 6 päivän saarihyppelyyn Galápagossaarilla, missä vierailet kolmella eri saarella. Täällä pääset nauttimaan leppoisasta tunnelmasta, vaikuttavista luontomaisemista ja tietenkin lukemattomista kiehtovista eläimistä. Saarilla näet muun muassa mahtavia galápagoksenjättiläiskilpikonnia, merileijonia, merileguaaneja, riuttahaita, merikilpikonnia, flamingoja ja sinijalkasuulia sekä lukemattomia muita lajeja.

Miksi valita tämä matka?

 • Tutustu Quiton viehättävään vanhaan kaupunkiin mielenkiintoisella opastetulla kierroksella ja ihastele siirtomaa-ajan arkkitehtonisia taidonnäytteitä.
 • Lumoudu Andien karunkauniista maisemista Cotopaxin kansallispuistossa, missä pääset lähelle 5897 metrin korkeuteen kohoavaa majesteettista Cotopaxi-tulivuorta
 • Nauti maisemista satumaisen kauniilla Quilotoan kraatterijärvellä, joka sijaitsee Quilotoa-tulivuoren huipulla
 • Matka huipentuu ainutlaatuisiin luontoelämyksiin 6 päivän saarihyppelyllä tarunhohtoisilla Galápagossaarilla

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta ja saapuminen Quitoon (2 850 metriä)

Matka alkaa lennolla Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin välilaskun/-laskujen kautta. Quito sijaitsee 2 850 metrin korkeudessa kauniilla paikalla vehreässä laaksossa Andien vuoristossa, ja huikeita maisemia pääset ihastelemaan jo menomatkalla lentokoneesta käsin.

Lentokentän tuloaulassa sinua on vastassa englantia puhuva kuljettaja/opas, jonka tunnistat nimelläsi varustetusta kyltistä. Opas kuljettaa sinut hotelliisi, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Quiton vanhassa kaupunginosassa. Ajomatka kestää noin 1 tunnin, mutta liikenteestä riippuen voit olla perillä hieman aiemmin tai myöhemmin.

Loppupäivä on vapaata aikaa – voit esimerkiksi lähteä kävelylle Quiton vanhaan kaupunkiin tai vain rentoutua pitkän lentomatkan jälkeen. Muista juoda runsaasti vettä ja ottaa ensimmäiset tunnit rauhallisesti, jotta kehosi ehtii totutella korkeuseroon.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 2: Quiton kaupunkikierros, ml. käynti päiväntasaajalla

Tänään on ohjelmassa opastettu kierros UNESCO-listatussa historiallisessa kaupunginosassa, jolle ovat ominaisia etenkin monet hurmaavat siirtomaa-ajan rakennukset.
Quito oli aikoinaan kukoistava inkakaupunki, mutta kun espanjalaiset valloittajat saapuivat sen porteille vuonna 1526, inkakenraali Rumiñahui tajusi nopeasti, ettei hän voisi voittaa taistelua. Siksi hän määräsi koko kaupungin tuhottavaksi niin, ettei espanjalaisille jäisi mitään. Espanjalainen luutnantti Sebastián de Benalcázar perusti vuonna 1534 kaupungin raunioille Quiton (muodollisesti San Francisco de Quito), johon tutustut tämän päivän mielenkiintoisella kaupunkikierroksella.

Kierros alkaa vierailulla Plaza de la Independencialle (itsenäisyyden aukio), jota ympäröi 4 tärkeää rakennusta: presidentin palatsi, hallituksen rakennus, arkkipiispan palatsi ja Quiton katedraali.

Vierailet myös kuuluisassa La Compañía -kirkossa, jonka sisäpuoli on kauttaaltaan päällystetty upeilla kultalevyillä, ja San Francisco -kirkossa, joka on Quiton vanhin kirkko.

Vanhasta kaupungista kierros jatkuu autolla Panecillo-kukkulan huipulle. Kukkulan laella kohoaa 45 metriä korkea alumiinipatsas Virgen del Panecillo, ja huipulta avautuu upea näköala kaupunkiin. Seuraavaksi siirrytään kaupungin pohjoispuolella kulkevalle päiväntasaajalle, jonka mukaan Ecuador on saanut nimensäkin. Ecuador tarkoittaa nimittäin espanjaksi päiväntasaajaa eli ekvaattoria.

Paikalliset kutsuvat päiväntasaajaa ympäröivää aluetta nimellä La Mitad del Mundo, mikä tarkoittaa suomeksi ”maailman keskikohtaa”. Täällä kohoaa 30 metriä korkea päiväntasaajamonumentti, ja halutessasi voit nousta monumentin huipulle katselemaan maisemia. Alueelta löytyy myös paljon näyttelyitä, pieni planetaario, kaakaomuseo, panimo ja paljon myymälöitä, joissa myydään kaikkea ruoka-annoksista matkamuistoihin. Paljon nähtävää tarjoava La Mitad del Mundo on suosittu nähtävyys niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.
Vanhanaikaisten mittausmenetelmien vuoksi päiväntasaajamonumenttia ei onnistuttu aikoinaan pystyttämään tarkalleen oikeaan kohtaan. Vajaan 100 metrin päässä La Mitad del Mundosta sijaitseva pieni ja viehättävä Intiñan-museo sijaitsee GPS:n mukaan juuri päiväntasaajan kohdalla. Museossa pääset tekemään monenlaisia hauskoja kokeita, joilla tutkitaan esimerkiksi maan vetovoimaa ja magneettien voimaa.

Kierroksella voit vierailla myös 115 metriä korkeassa basilikakirkossa Basílica del Voto Nacionalissa, joka on rakennettu uusgoottilaiseen tyyliin ja on suurin laatuaan koko Amerikassa.

Kaupunkikierroksen jälkeen saat kyydin takaisin hotelliisi, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 3: Vapaa päivä Quitossa

Tämä päivä on vapaata aikaa, jonka voit käyttää kaupunkiin tutustumiseen haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi lähteä kävelylle omin neuvoin tai varata maksullisen lisäretken.

Jos säät suosivat, kannattaa suunnata Cruz de Loman näköalapaikalle, joka sijaitsee Pichincha-tulivuorella n. 4 100 metrin korkeudessa. Noin 2,5 kilometrin pituinen TelefériQo-köysirata vie sinut ylös tulivuoren rinnettä näköalapaikalle, josta avautuu henkeäsalpaavan hieno panoraamanäköala Quitoon ja taustalla kohoaville vuorille ja tulivuorille.

Jos kehosi ei ole vielä täysin tottunut korkeudessa oleskeluun, eikä vielä korkeammalle nouseminen siksi houkuttele, voit vierailla sen sijaan Quiton kasvitieteellisessä puutarhassa. Jardín Botánico de Quiton vehreiden puiden, kasvien ja eksoottisten kukkien lomassa on mukava tehdä leppoisa kävelyretki.

Voit myös varata lisäretken parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Mindon laaksoon, joka sijaitsee keskellä kaunista pilvisademetsää. Alueen rehevässä luonnossa elää peräti 500+ lintulajia.

Jos taas haluat tutustua paremmin Ecuadorin intiaanikulttuuriin, voit lähteä päiväretkelle Quiton pohjoispuolella sijaitsevaan Imbaburan maakuntaan ja Otavalon kaupunkiin. Otavalo on kuuluisa intiaanimarkkinoistaan, joilla myydään monenlaisia kauniita käsitöitä, kuten värikkäitä mattoja, huiveja ja ponchoja. Reitti Otavaloon kulkee ohi jylhien tulivuorten ja kauniiden järvimaisemien.

Päivä 4: Quito – Cotopaxin kansallispuisto (3 850 metriä) – Pedregal

Tänään sinua odottavat uudet seikkailut Cotopaxin kansallispuistossa. Quitosta Cotopaxin kansallispuistoon ajetaan kuuluisaa Avenida de los Volcanes -maisemareittiä (’Tulivuoritie’), joka kulkee upeissa luontomaisemissa vehreiden vuorien lomassa. Tien molemmilla puolilla tulivuoret seuraavat toisiaan, ja jos sää suosii, voit nähdä myös kartion muotoisen lumihuippuisen Cotopaxi-tulivuoren vilaukselta pilvien lomasta.

Perillä kansallispuistossa oppaasi johdattaa sinut jännittävälle patikkaretkelle 3 850 metrin korkeudessa sijaitsevan Limpiopungo-järven ympäri. Opas kertoo paitsi alueen mielenkiintoisesta kasvillisuudesta ja eläimistä, myös Cotopaxiin ja muihin tulivuoriin liittyvistä myyteistä ja kansantarinoista. Retken aikana voit nähdä ainakin piikkokauriita, culpeoita eli andienkettuja, villihevosia ja guanakoja, joista kesyt laamat polveutuvat. Alueella elää myös puumia ja silmälasikarhuja, mutta ne ovat hyvin harvinainen näky.

Iltapäivällä ajetaan vielä lyhyt matka majoituspaikkaan, joka sijaitsee Pedregalissa aivan kansallispuiston vieressä.

Päivä 5: Vapaa päivä Andeilla (3 600 metriä)

Tämä päivä on vapaata aikaa viihtyisässä Hacienda El Porvenirissa, joten voit nauttia Andien upeista maisemista täysin rinnoin ja kaikessa rauhassa.

Voit lähteä esimerkiksi itsenäiselle patikkaretkelle merkityille reiteille tai valita jonkin hotellin tarjoamista aktiviteeteista. Saatavilla on muun muassa ratsastusretkiä, maastopyöräretkiä ja kokkauskursseja. Hotelliin kuuluu myös spa, jossa voit hemmotella itseäsi erilaisilla wellness-hoidoilla tai rentouttavalla hieronnalla.

Retkien vetäjät puhuvat vain espanjaa, mutta esimerkiksi ratsastusretkiin kuuluu englanninkielinen opastus ennen lähtöä, joten sen enempää kielitaitoa osallistuminen ei edellytä.

Kaikki aktiviteetit voi varata ja maksaa paikan päällä hotellissa. Ratsastusretket ovat kuitenkin niin suosittuja, että suosittelemme retken varaamista jo kotoa käsin ennen matkalle lähtöä.

Päivä 6: Pedregal – Quilotoan kraatterijärvi (3 900 metriä) – Quito

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu vuoristomaisemissa. Seuraava etappi on vaikuttava Quilotoan kraatterijärvi, joka on n. 250 metriä syvä ja halkaisijaltaan n. 3 km. Veden erikoinen väri vaihtelee kirkkaan turkoosista lähes keltaiseen, vuodenajasta ja mineraalipitoisuudesta riippuen. Järvivesi on samasta syystä juomakelvotonta.

Halutessasi voit kulkea mutkittelevaa polkua pitkin aivan järven rantaan. Kävelymatka alas kestää n. 30 minuuttia, mutta takaisin ylös kiipeämiseen voi mennä jopa 2 tuntia. Lisämaksusta voit vuokrata aasin, joka kantaa sinut takaisin huipulle. Voit myös jäädä ylös nauttimaan huikeista panoraamanäköaloista.

Lounaan jälkeen palataan takaisin Quitoon. Matkan varrella tehdään pysähdys pienessä Tiguan kaupungissa, jossa valmistetaan hienoja ecuadorilaisia maalauksia ja naamioita.

Perillä Quitossa ollaan illansuussa. Tämän yön majoitut hotellissa, joka sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella lähellä lentokenttää. Näin sinun ei tarvitse nousta turhan aikaisin seuraavana aamuna, kun matka jatkuu Galápagossaarille.

Päivä 7: Quito – lento Galápagossaarille – luontoelämyksiä Santa Cruzin saarella

Tänään alkaa jännittävän seikkailumatkasi toinen osa, joka vie sinut Charles Darwinin jalanjäljille lumoaville Galápagossaarille. Täällä sinua odottavat ainutlaatuiset luonto- ja eläinelämykset.

Nuori luonnontieteilijä Charles Darwin lähti vuonna 1831 viisi vuotta kestäneelle maailmanympäripurjehdukselle, joka muutti hänen elämänsä. Galápagossaarilla hän havaitsi, että paikalliset peippolajit olivat erinäköisiä kuin hänen tuntemansa peipot. Havainto sai Darwinin pohtimaan, olivatko samasta esi-isästä polveutuneet linnut kenties sopeutuneet eri tavalla saarilla vallitseviin erilaisiin olosuhteisiin? Darwin alkoi kehittää teoriaansa evoluutiosta ja luonnonvalinnasta, ja hänen pari vuosikymmentä myöhemmin ilmestynyttä tietokirjaansa Lajien synty pidetään edelleen eräänä biologian ja tieteenhistorian suurimmista merkkiteoksista.

Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan lentokentälle, missä sinun on hankittava 20 USD maksava Transit Control Card ennen kuin voit nousta koneeseen. Kortti maksetaan käteisellä. Lentomatka Galápagossaarille kestää n. 2,5 tuntia.

Laskeuduttuasi Galápagossaarilla Baltran lentokentälle sinun on maksettava eräänlainen sisäänpääsymaksu, joka on 100 USD (myös käteisellä). Oppaasi on vastassa lentokentän ulkopuolella, ja matkustat hänen kanssaan bussilla Itabaca-kanavalle. Täältä matka jatkuu lautalla pääsaarelle, jonka nimi on Santa Cruz.

Päivän ensimmäinen vierailukohde on Los Gemelos, joita kutsutaan myös kaksoiskraattereiksi. Nimi on kuitenkin harhaanjohtava, sillä ne eivät todellisuudessa ole kraattereita, vaan kaksi valtavaa doliinia eli maanvajoamaa. Kaksoiskraatterien ympäristössä kasvavassa metsässä, joka koostuu pääasiassa asterikasvien heimoon kuuluvista vehreistä scalesiapuista, elää monipuolinen linnusto.

Seuraavaksi matka jatkuu Hacienda Primicias -ranchille, jossa pääset näkemään vapaana eläviä galápagoksenjättiläiskilpikonnia. Muhkeat konnat löntystelevät hitaasti maatilan ympäristössä ja käyttävät suurimman osan ajastaan syömiseen ja nukkumiseen. Ne voivat elää yli satavuotiaiksi ja kasvaa jopa 250-kiloisiksi, ja niiden näkeminen ihan läheltä on todella ainutlaatuinen elämys.

Maatilalla nautitaan myös ohjelmaan sisältyvä lounas, jonka jälkeen suunnataan Galápagosin vaikuttaviin laavatunneleihin. Kaikki Galápagossaaret ovat muodostuneet tulivuoritoiminnan seurauksena, ja oppaasi kertoo paljon mielenkiintoista tietoa saarten geologisesta historiasta.

Iltapäivän päätteeksi vieraillaan vielä Puerto Ayorassa sijaitsevassa Charles Darwin Research Station -tutkimuskeskuksessa,

joka perustettiin vuonna 1964 tutkimus- ja opetustarkoitukseen. Tutkimuslaitoksessa pääset tutustumaan Galápagossaarten ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön sekä moniin mielenkiintoisiin ja tärkeisiin projekteihin, joiden avulla tieteilijät, biologit ja vapaaehtoiset pyrkivät suojelemaan saarten haurasta luontoa.

Ilta on vapaata aikaa tutustua esimerkiksi viehättävään Puerto Ayoran satamakaupunkiin. Puerto Ayorassa on n. 20 000 asukasta, mikä tekee siitä Galápagossaarten suurimman kaupungin. Pikkukaupunki kuhisee elämää, ja keskustan läpi kulkevalla vilkkaalla Avenida Charles Darwin -pääkadulla on paljon erilaisia kauppoja, kahviloita ja hyviä ravintoloita.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 8: Santa Cruz – veneretki lähisaarelle

Tänään on vuorossa luontoelämyksiä koko päivän täydeltä, sillä ohjelmassa on jännittävä veneretki jollekin lähistöllä sijaitsevista saarista. Kohdesaarta ei voi tietää etukäteen, sillä paikalliset viranomaiset päättävät, mitkä saarista ovat milloinkin avoinna vierailijoille. Rajoittamalla vierailijoiden määrää voidaan suojella saarten ainutlaatuista ja haavoittuvaista luontoa. Voimme kuitenkin taata, että tiedossa on unohtumattomia luontoelämyksiä riippumatta siitä, mikä alla kuvailluista neljästä saaresta kohteeksesi valikoituu.
Opas ilmoittaa sinulle kokoontumispaikan ja -ajankohdan edellisenä päivänä. Kuljetus kävelyetäisyydellä sijaitsevalle kokoontumispaikalle ei sisälly retkeen.

North Seymour (Seymour Norte):
North Seymour sijaitsee Santa Cruzin pohjoispuolella, ja sinne kuljetaan ensin autolla Puerto Ayorasta Itabaca-kanavalle ja sitten veneellä n. 45 minuutin matka.
Jos vierailukohteesi on North Seymour, voit odottaa näkeväsi muun muassa paljon fregattilintuja ja sinijalkasuulia. Mukanasi on luonto-opas, joka kertoo saaren kasvillisuudesta ja eläimistöstä. Saaren monipuoliseen eläimistöön kuuluu muun muassa monia merilintuja, merileijonia ja maa- ja merileguaaneja.
Ennen Santa Cruzille palaamista poiketaan vielä kauniilla Playa Las Bachas -rannalla, missä voit snorklata kirkkaassa vedessä ja tutustua Galápagossaarten vedenalaiseen maailmaan. Lähellä rantaa on pieni laguuni, jonka ympärille flamingot mielellään kerääntyvät.

South Plaza (Plaza Sur):
South Plaza sijaitsee Santa Cruzin itäpuolella ja on yksi Galápagosin pienimmistä saarista. Pienestä koostaan huolimatta saaren eläimistö on runsas, minkä lisäksi se tunnetaan ainutlaatuisesta kasvillisuudestaan.
Lähes koko saari on viikunaopuntian eli viikunakaktusten ja tiheinä mattoina kasvavan, Galápagossaarille kotoperäisen sesuvium edmonstonei -päivikkikasvin peitossa. Viikunakaktusten varjossa voit nähdä köllöttelemässä maaleguaaneja, jotka odottelevat kaktushedelmien putoamista maahan. Rannan tuntumassa voit puolestaan nähdä merileijonia ja merilintuja, kuten suomutropiikkilintuja ja yölokkeja.
Ennen South Plazaa pysähdytään noin 15 minuutin venematkan jälkeen Punta Carrion -riutalla, joka on erinomainen snorklauskohde. Pinnan alla voit nähdä muun muassa merileijonia, rauskuja ja valkoevähaita.

Bartolomé:
Santa Cruzin pohjoispuolella sijaitsevan pikkuisen Bartolomén oranssiin, punaiseen, mustaan ja vihreään vivahtavat maisemat tekevät siitä yhden Galápagossaarten kauneimmista saarista. Saaren tunnusmerkkeihin kuuluu laavapurkauksen seurauksena syntynyt vaikuttava Pinnacle rock.
Matka Bartolomélle alkaa automatkalla Itabaca-kanavalle, josta on n. 2 tunnin venematka saarelle. Perille saavuttuasi nouset maihin ja kiipeät luonto-oppaasi kanssa saaren korkeimmalle kohdalle. Täällä voit nauttia kuvankauniista näköaloista saaren värikkäisiin maisemiin, Pinnacle rock -kivimuodostelmalle ja naapurisaari Santiagolle.
Patikkaretken jälkeen on aikaa rentoutua valkoisella hiekkarannalla. Halutessasi voit lähteä snorklaamaan ja tutustumaan vedenalaiseen maailmaan, missä voit nähdä merikilpikonnia, valkoevähaita ja värikkäitä kaloja. Hyvällä tuurilla voit myös bongata Galápagossaarille kotoperäisen galápagosinpingviinin, joka on maailman toiseksi pienin pingviinilaji.

Santa Fé:
Santa Fé sijaitsee Santa Cruzin kaakkoispuolella n. 1,5 tunnin venematkan päässä Puerto Ayorasta. Perille päästyäsi näet ensimmäiseksi mahtavan kokoisen merileijonayhdyskunnan, joka asustaa saaren valkoisella hiekkarannalla.
Kuten South Plazalla, myös Santa Féllä maiseman peittävät viikunakaktukset ja sesuvium edmonstonei -kasvit, mutta täällä kasvaa niiden lisäksi myös harmaita palo santo -puita (espanjaksi ’pyhä puu’). Saaren monipuoliseen linnustoon kuuluu sekä maa- että merilintuja, minkä lisäksi täällä tavataan kotoperäisiä conolophus pallidus -maaleguaaneja.
Veneessä nautitun lounaan jälkeen on aikaa vielä snorklausretkelle kirkkaassa vedessä värikkäiden trooppisten kalojen lomassa. Uteliaat ja leikkisät merileijonat tulevat mielellään tervehtimään snorklaajia, mikä on monelle koko päivän suurin kohokohta.

Majoitus:
Päivä 9: Vapaa päivä Puerto Ayorassa

Tämä päivä on vapaata aikaa, ja Puerto Ayora tarjoaakin paljon nähtävää ja mielenkiintoista tekemistä. Jos kaipaat toimintaa, voit esimerkiksi lähteä sukellusretkelle tai vuokrata polkupyörän ja lähteä kiertelemään saarta omin neuvoin.

Kävele esimerkiksi katsomaan, kuinka nälkäiset ja uteliaat pelikaanit ja merileijonat kerääntyvät Avenida Charles Darwinilla sijaitsevan pienen kalatorin ympärille. Satamapenkerettä ympäröivässä vedessä näkyy paljon rauskuja, valkoevähaita, merileguaaneja ja värikkäitä rapuja, jotka lekottelevat mielellään lämpimillä kallioilla.

Jossain vaiheessa kannattaa pakata päiväreppu, vetää vaelluskengät jalkaan ja suunnata patikkaretkelle erityisen viehättävälle Tortuga Bay -rannalle. Puerto Ayoran lounaispäästä rannalle vievä asfalttipolku on helppokulkuinen, ja kävellen matka vie suuntaansa n. 45 minuuttia. Tortuga Bay on suosittu surffauspaikka. Jos haluat mieluummin uida rauhallisemmissa vesissä, voit jatkaa matkaa n. 2,5 kilometrin päässä sijaitsevalle Playa Mansa -rannalle, joka on mangrovemetsän ympäröimä pieni laguuni. Täällä voit loikoilla rannalla tai vuokrata kajakin ja lähteä etsimään laguunia asuttavia merileguaaneja ja merikilpikonnia.

Huomaa, että rannalla ei ole palveluja tai mukavuuksia, joten muista ottaa mukaan riittävästi vettä, ruokaa ja aurinkovoidetta koko päiväksi.

Majoitus:
Päivä 10: Veneellä Isabelan saarelle – luontoelämyksiä Isabelalla

Tänä aamuna Galápagosin-seikkailusi jatkuu naapurisaari Isabelalla. Venematka Isabelalle alkaa Puerto Ayoran satamasta, jonne on vain muutaman minuutin kävelymatka hotelliltasi. Opas tapaa sinut hotellillasi ja saattaa sinut veneelle. Matkatavarat sinun on kannettava itse. Venematkan kesto on n. 2 tuntia.

Isabela on pinta-alaltaan 4 640 km2, mikä tekee siitä Galápagossaarten suurimman saaren. Isabelalla sijaitsee myös Galápagossaarten korkein kohta, 1 707 metrin korkeuteen merenpinnasta kohoava Wolf-tulivuori. Koostaan huolimatta saarella asuu vain parituhatta asukasta, joten täällä voit rentoutua kaikessa rauhassa ja nauttia aidosta saaritunnelmasta.

Isabelalle saavuttuasi sinun on maksettava satamamaksu, joka on 10 USD (maksetaan käteisellä). Tämän jälkeen autonkuljettaja vie sinut hotellillesi, joka sijaitsee saaren pääkaupungissa Puerto Villamilissa.

Iltapäivällä on ohjelmassa mielenkiintoinen retki yhdelle saaren monista kosteikkoalueista. Retken aikana voit nähdä luonnossa mm. flamingoja ja muita kiehtovia lintuja, kuten liejukanoja, pitkäjalkoja ja valkoposkisorsia.

Vierailet myös historiallisella Muro de las Lágrimas -muurilla (”Kyynelten muuri”), joka on vuosina 1945–1959 saarella toimineen rangaistussiirtolan vankien rakentama. Nimensä tämä 25 metriä korkea muuri sai siitä, että vaikeissa olosuhteissa rakennustöitä tehneet vangit itkivät usein kivusta ja rasituksesta. Pakkotyössä myös kuoli satoja vankeja.

Matkan varrella poiketaan vielä Playa del Amor -rannalla, missä voit nähdä laumoittain merileguaaneja lämmittelemässä auringossa ja lepäilemässä saatuaan ensin vatsansa täyteen meren antimia.

Päivän viimeinen etappi on Arnaldo Tupiza -kilpikonnakeskus, jossa vapaaehtoiset tekevät paljon työtä saaren maakilpikonnapopulaation kasvattamiseksi. Täällä voit nähdä satoja valloittavia kilpikonnia, aina vastakuoriutuneista poikasista satojen kilojen painoisiin galápagoksenjättiläiskilpikonniin.

Illan tullen voit lähteä kiertelemään kaupunkia – jonka pääkadun virkaa toimittaa idyllinen hiekkatie – ja

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 11: Vapaa päivä Puerto Villamilissa

Tänään ei ole suunniteltua ohjelmaa. Voit esimerkiksi uida ja rentoutua jollain saaren monista upeista hiekkarannoista, tai jos haluat nähdä saarta enemmän, voit vuokrata polkupyörän ja lähteä leppoisalle pyöräretkelle.

Voit myös varata opastetun patikkaretken 1124 metriä korkealle Sierra Negra -kilpitulivuorelle. Tämän kilpitulivuoren kraatteri on halkaisijaltaan 9,5 km, mikä tekee siitä yhden maailman suurimmista tulivuorikraattereista.

Puerto Villamilin edustalla sijaitsevat Las Tintoreras -pikkusaaret ovat hyvin suosittu snorklauskohde. Kalliot ja kallionraot vilisevät merileijonia, merikilpikonnia ja pingviinejä, ja pinnan alla uiskentelevat riuttahait. Jos Galápagossaarten ainutlaatuinen vedenalainen maailma kiinnostaa, tämä retki on erinomainen valinta.

Päivä 12: Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil

Seikkailusi Galápagossaarilla on päättymässä, ja tänään on aika palata takaisin mantereelle ja Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin Guayaquiliin.

Sinut noudetaan hotelliltasi varhain aamulla ja kuljetetaan Puerto Villamilin satamaan, josta jatkat veneellä Santa Cruzin saarelle. Täällä sinua odottaa englantia puhuva opas, joka kuljettaa sinut autolla Itabaca-kanavalle, josta jatkat lautalla Baltran lentokenttäsaarelle. Venesatamasta lentokentälle kuljetaan bussilla. Lento Baltrasta Guayaquiliin kestää 1,5 tuntia.

Guayaquil on Ecuadorin taloudellinen ja kaupallinen keskus. Kahden miljoonan asukkaan Guayaquilin kaupunkimaisemille ovat ominaisia mukulakivikadut, vehreät puistot ja kauniit katedraalit. Guayasjoen vartta pitkin kulkeva Malecón 2000 -rantakatu on suosittu iltakävelykohde.

Saavuttuasi sinut noudetaan lentokentältä ja kuljetetaan hotellillesi. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 13: Vapaata aikaa Guayaquilissa – kotimatka alkaa

Seikkailusi lähestyy loppuaan, ja tänään alkaa kotimatka takaisin Suomeen. Lentosi lähtöajankohdasta riippuen sinulla voi olla muutama tunti vapaata aikaa kierrellä kaupunkia ennen kuin sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään lentokentälle.

Jos et ole vielä ehtinyt käydä vanhassa kaupunginosassa, suosittelemme lämpimästi piipahtamaan Las Peñasissa. Mukulakivikatuja reunustavat värikkäät talot ja viihtyisät baarit ja kahvilat, joten nähtävää riittää. Las Peñas sijaitsee kukkulan huipulla, minne pääsee rantakadulta nousevia portaita pitkin. Askelmia on yhteensä 444. Jos jaksat, voit jatkaa matkaa ylös kaupungin majakalle, jonka huipulta avautuu upea 360 asteen panoraamanäköala kaupungin yli.

Suosittelemme myös kävelyretkeä Parque Seminario -puistossa, joka tunnetaan paremmin nimellä Parque de las Iguanas (’Leguaanipuisto’). Nimensä puisto on saanut siellä asustavista värikkäistä maaleguaaneista. Jos istahdat puistonpenkille, voit pian huomata jakavasi sen lohikäärmettä muistuttavan suomumatelijan kanssa!

Päivä 14: Saapuminen Suomeen

Laskeudut Suomeen unohtumattoman Ecuadorin-matkan jälkeen.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Huomaathan, että huonehinta on voimassa vain, kun matkustajia on väh. kaksi. Ota yhteyttä, jos matkustat yksin.
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 3 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme