TURVATAKUU - Lue lisää

Matkat Tansaniaan

Matka Tansaniaan tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä kaikenlaisille matkailijoille.

Haluaisitko kokea huikean safarin, kiivetä Afrikan korkeimmalle vuorelle tai loikoilla Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla? Vai miltä kuulostaisi kaikkien kolmen yhdistelmä?

Tutustu Tansanian-matkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää Tansaniasta, voit aina soittaa matkailuneuvojillemme numeroon 09 424 15 833

Tansania
Tansania
KotiTansania

Matkat Tansaniaan

Matka Tansaniaan tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä kaikenlaisille matkailijoille.

Haluaisitko kokea huikean safarin, kiivetä Afrikan korkeimmalle vuorelle tai loikoilla Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla? Vai miltä kuulostaisi kaikkien kolmen yhdistelmä?

Tutustu Tansanian-matkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää Tansaniasta, voit aina soittaa matkailuneuvojillemme numeroon 09 424 15 833

KotiTansania

Miksi kannattaa matkustaa Tansaniaan?

Tansania ei ole pelkkä matkakohde, vaan elämys, joka koskettaa sielua syvältä.

Tansanian koskemattomat maisemat, runsas villieläimistö ja mielenkiintoinen kulttuuri tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä lähelle luontoa. Äärettömillä savanneilla voit kokea The Great Migration -eläinvaelluksen, ja onnistuneen Kilimanjaron-huiputuksen jälkeen saat ihastella Afrikan katolta avautuvia näköaloja, jotka saavat sinut haukkomaan henkeäsi. Sansibarilla voit huipentaa matkasi ultimaattiseen rantalomaan kristallinkirkkaan Intian valtameren rannoilla.

Tansania on täydellinen matkakohde niin luonnonystäville kuin seikkailijoillekin.

Kiertomatkamme Tansaniassa

Valikoimassamme on kolmenlaisia kiertomatkoja Tansaniassa: safari, kiipeäminen Kilimanjarolle ja rantaloma Sansibarilla – ja voit tietenkin myös valita näiden kolmen yhdistelmän.

Lue lisää ja tutustu kohokohtiin, jotka odottavat sinua tässä kiehtovassa Itä-Afrikan maassa. Voit tutustua eri elämyksiin tarkemmin kunkin matkan omalla sivuilla.

Safari Tansaniassa

Voi melkeinpä sanoa, että Tansania on synonyymi safarille.

Monet maailman kuuluisimmista kansallispuistoista ja suojelualueista löytyvät täältä, ja Tansanian eläimistö on yhtä rikas kuin kiehtovakin. Matkalla voit nähdä muun muassa kaikki Big Five -eläimet, kirahveja, seeproja, gaselleja, virtahepoja, mielenkiintoisia lintuja ja paljon, paljon muuta.

Safarimatkamme on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman paljon hienoja eläinelämyksiä osaavien oppaiden johdolla, jotta matkastasi tulisi varmasti ikimuistoinen.

Katso kaikki safarimatkamme Tansaniaan.

Kiipeäminen Kilimanjarolle

Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori, jonka huiputtaminen on haastava, mutta palkitseva kokemus.

Haluaisitko sinäkin päästä huokaamaan ”se oli hienointa, mitä olen koskaan kokenut”, kuten yksi matkailuasiantuntijoistamme kirjoitti heti laskeuduttuaan huipulta?

Tarjoamme kiipeilymatkoja Kilimanjarolle viittä eri reittiä pitkin:

 • Machame
 • Marangu
 • Rongai
 • Shira
 • Lemosho

Jokaisella reitillä on omat ainutlaatuiset viehätyksensä ja haasteensa. Kannattaa siis valita reitti, joka vastaa parhaiten omaa kokemustasoasi ja seikkailunhaluasi. Me voimme auttaa valinnassa!

Katso kaikki kiipeilymatkat Kilimanjarolle täällä.

Rantaloma Sansibarilla

Mantereella koetun seikkailun jälkeen voit rentoutua Sansibarin eksoottisilla rannoilla.
Saari on kuuluisa vitivalkoisista hiekkarannoistaan, turkoosista vedestään ja historiallisesta Stone Townista.

Sansibar on täydellinen paikka rentoutua riippumatta siitä, lomailetko siellä ennen vai jälkeen kiertomatkan. Jos et halua loikoilla uima-altaalla tai rannalla koko päivää, saarella on paljon muutakin tekemistä. Voit esimerkiksi vierailla Jozani Forestissa, missä voit nähdä Sansibarin kuuluisia punaisia gueretsoja, tutustua saaren mielenkiintoiseen maustetuotantoon tai lähteä tutkimaan viehättävää Stone Townia, joka on Sansibarin vanhakaupunki ja UNESCO:n maailmanperintökohde.

Katso kaikki kiertomatkat, joihin sisältyy loma Sansibarilla.

Yhdistä Tansanian-kiertomatkaasi…

Voit tehdä Tansanian-matkastasi juuri niin monipuolisen kuin haluat.

Tarjoamme useita erilaisia matkayhdistelmiä.

Voit esimerkiksi yhdistää safarin Kilimanjaron huiputtamiseen ja viettää lopuksi rentouttavan rantalomaan Sansibarilla. Seikkailunhaluiset voivat pidentää matkaansa myös jännittävällä luontolomalla Ugandassa vuorigorillojen jäljillä. Nämä yhdistelmämatkat näyttävät sinulle Itä-Afrikan parhaat puolet.

Pakettimatkamme Tansaniaan sisältävät lennot

Kaikki Tansanian-matkamme ovat pakettimatkoja.

Tämä tarkoittaa, että matkan hintaan sisältyvät lennot (meno-paluu Suomesta ja mahdolliset sisäiset lennot), kuljetukset kohteessa, majoitukset sekä ohjelman mukaiset safarit ja muut retket.

Käytännön tietoa Tansaniasta -sivulta voit tarkistaa, mitä kaikkea sinun on hoidettava itse matkaa varten (kuten viisumit, rokotukset ym.).

Usein kysyttyjä kysymyksiä Tansaniasta

Kun matkustat Tansaniaan ensimmäistä kertaa, mielessäsi saattaa pyöriä monenlaisia kysymyksiä. Olemme koonneet tähän joitain usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.

Missä Tansania sijaitsee?

Tansania sijaitsee Itä-Afrikassa Intian valtameren naapurissa. Maa rajoittuu pohjoisessa Keniaan ja Ugandaan, lännessä Ruandaan, Burundiin ja Kongon demokraattiseen tasavaltaan sekä etelässä Sambiaan, Malawiin ja Mosambikiin.

Kilimanjaro sijaitsee Tansanian pohjoispuolella lähellä Kenian rajaa. Vuori näkyy hyvin esimerkiksi Keniassa sijaitsevasta Amboselin kansallispuistosta.

Sansibarin saariryhmä sijaitsee Intian valtameressä n. 35 kilometrin päässä Tansanian rannikolta.

Paljonko kiertomatka Tansaniassa maksaa?

Tansanian-matkan hinta vaihtelee riippuen matkan pituudesta, ohjelmasta ja lähtöpäivästä.

Kaikki matkamme ovat pakettimatkoja, joiden hintaan sisältyvät lennot, kuljetukset, safari tai kiipeäminen Kilimanjarolle, kansallispuistomaksut jne. Voit nähdä alkaen-hinnat kunkin matkan kohdalla. Huippusesonkina, kuten kesälomilla ja joulun ja uudenvuoden aikaan, matkustaminen on kalliimpaa kuin matalasesongin aikana. Tavallisesti matkat ovat edullisimmillaan huhti-toukokuussa.

Suosittelemme, että pyydät tarjouksen saadaksesi lopullisen hinnan, joka lasketaan lähtöpäivän, lentokentän ja mahdollisten mukautusten/huonetason korotusten perusteella.

Millainen sää Tansaniassa on?

Tansania sijaitsee aivan päiväntasaajan eteläpuolella Afrikan itärannikolla, joten maassa vallitse pääasiassa trooppinen sää. Alueellisia eroja kuitenkin esiintyy eri korkeuksissa; esimerkiksi Kilimanjaron huipulla ilmasto ei ole trooppinen.

Maan vuosi jakautuu selkeästi sadekausiin ja kuiviin kausiin.

Tansaniassa on kaksi sadekautta;

 • Pitkä sadekausi: maaliskuusta toukokuuhun
 • Lyhyt sadekausi: marraskuusta joulukuuhun

Sadekausien aikana sataa enemmän, ilmankosteus on suurempi ja lämpötilat ovat alhaisempia. Vastaavasti kuivien kausien (tammi-helmikuu ja kesä-lokakuu) aikana ilmat ovat kuivia ja lämpimiä ja ilmankosteus on alhaisempi.

Milloin on paras aika matkustaa Tansaniaan?

Tansania on ympärivuotinen matkakohde, joka tarjoaa mahtavia elämyksiä läpi vuoden.

Monet asiakkaistamme matkustavat mieluiten kuivina vuodenaikoina (tammi-helmikuussa ja kesä-lokakuussa), jolloin säät ovat lämpimämpiä ja vähemmän kosteita.

Safariosuudella tämä tarkoittaa sitä, että eläimet ovat helpommin havaittavissa, koska ne kerääntyvät harvojen juomapaikkojen ympärille etenkin kuivien kausien loppupuolella. Kilimanjarolla näkyvyys on yleensä parempi, koska sateita on vähemmän. Kuiva kausi ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sateita tulisi lainkaan. Toisaalta voit myös matkustaa sadekaudella ilman että koet yhtään sadetta.

Riippumatta siitä, milloin matkustat Tansaniaan, yksi asia on varma: palaat kotiin monta mahtavaa kokemusta rikkaampana.

Kuinka monta päivää kiertomatka kestää?

Lyhyin Tansanian-kiertomatkamme kestää 7 päivää, ja se sisältää safarin Serengetissä ja Ngorongorossa.

Matkan pituus riippuu siitä, mitä kaikkea haluat kokea. Siksi valikoimassamme on erilaisia pakettimatkoja, joista löytyy sopiva kaikkiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Onko Tansaniassa turvallista matkustaa?

Kyllä. Tansania on turvallinen matkailumaa. Tiedämme sen, koska käymme itse säännöllisesti Tansaniassa. Emme myöskään koskaan lähettäisi asiakkaitamme kohteisiin, joita emme pidä turvallisina.

Kuten kaikissa muissakin kohteissamme, suosittelemme noudattamaan normaalia varovaisuutta ja kuuntelemaan paikallisten neuvoja ja ohjeita.

Tarvitsenko viisumin Tansaniaan?

Useimmat tarvitsevat viisumin voidakseen matkustaa Tansaniaan.

Olemme koonneet kaikki tärkeät tiedot Tansaniaan matkustamisesta Käytännön tietoa -sivulle, josta löydät myös yksityiskohtaiset tiedot passi- ja viisumivaatimuksista.

Tarvitsenko rokotuksia matkustaakseni Tansaniaan?

Todennäköisesti sinun on käytävä rokotuksissa ennen matkaa Tansaniaan.

Tiedämme paljon matkustamisesta. Emme kuitenkaan ole lääkäreitä, ja siksi voimme antaa neuvoja Tansaniaan tarvittavista rokotuksista vain yleisellä tasolla. Osan rokotuksista olet ehkä jo saanut aiempien matkojesi yhteydessä. Suosittelemme, että otat yhteyttä erikoislääkäriin, omalääkäriin tai valtuutettuun rokotusklinikkaan saadaksesi neuvoja siitä, mitä rokotuksia tarvitset (ja mitkä rokotukset olet mahdollisesti jo saanut).

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin siinä tapauksessa, että matkustat Tansaniaan jonkin sellaisen maan kautta, jossa esiintyy keltakuumetta. Joissain maissa sinun on esitettävä todistus keltakuumerokotuksesta maahan saapumisen yhteydessä.

VINKKI: TourCompassin asiakkaat voivat saada 10 % alennusta rokotuksista valikoiduilta palveluntarjoajilta. Lisätietoa on Käytännön tietoa -sivulla.

Kuinka paljon Tansaniassa kuuluu antaa juomarahaa?

Juomarahan antaminen on tärkeä osa Tansanian kulttuuria, ja vaikka se saattaa meistä tuntua hieman omituiselta ja jopa kiusalliselta, monissa maissa se on täysin normaalia. Tansaniassa tapoihin kuuluu antaa tippiä muun muassa oppaille, tarjoilijoille ja muille palveluhenkilöille.

Juomarahan antaminen on luonnollisesti täysin vapaaehtoista, mutta tarvittaessa voit käyttää seuraavia summia ohjenuorana.

Safarilla ja rantalomalla:

 • 10–15 USD/henki/päivä oppaalle
 • 2 USD matkatavaroitasi kuljettavalle kantajalle
 • 10 % baareissa ja ravintoloissa
 • 2 USD/päivä kerrossiivoojalle

Kilimanjarolla meillä on sopimus, jonka mukaan asiakkaamme maksavat juomarahan kiinteänä summana asiakaskohtaisesti. Summa riippuu siitä, kuinka monta päivää vietät vuorella.

 • 6 päivää: 250 USD/henki
 • 7 päivää: 275 USD/henki
 • 8 päivää: 300 USD/henki

Tämä summa jaetaan oppaiden ja kantajien kesken kiipeämisen jälkeen. Kiinteästä summasta on sovittu juomarahojen tasapuolisen jakamisen varmistamiseksi.

Onko sinulla kysyttävää?

Matkustaminen Tansaniaan ensimmäistä kertaa voi herättää monenlaisia huolia – mutta usko pois, olemme itsekin jossain vaiheessa pohtineet kaikkia niitä kysymyksiä, mitä sinulla voi olla.

Etkö saanut vastausta kysymykseesi?

Ei huolta – olemme valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi, niin isoihin kuin pieniinkin, ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen.

Haluamme viedä sinut elämäsi matkalle!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi

Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä TourCompass

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian, Latinalaisen Amerikan ja Oseanian matkaelämysten järjestämisestä.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

Puhelin
09 424 15 833
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
Pyydä tarjous

Henkilökohtaista ja luotettavaa palvelua matkailun asiantuntijoilta

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan matkaelämysten järjestämisestä.

Puhelin
09 424 15 833
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
Pyydä tarjous

Henkilökohtaista ja luotettavaa palvelua matkailun asiantuntijoilta

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan matkaelämysten järjestämisestä.

MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät

Aikasi on arvokasta. Erikoistuneet matka-asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.

Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.

Matka- ja maa-asiantuntijamme ovat suunnitelleet matkamme laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.

TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.