TURVATAKUU - Lue lisää
14 päivää

Perun kohokohdat

Koe Perun kohokohdat kiertomatkalla, joka vie sinut Cuscoon, Machu Picchuun, Andeille, Titicaca-järven alkuperäiskansojen luokse ja siirtomaa-arkkitehtuuristaan tunnettuihin Limaan ja Arequipaan.

Perun kohokohdat
Perun kohokohdat
14 päivää

Perun kohokohdat

Koe Perun kohokohdat kiertomatkalla, joka vie sinut Cuscoon, Machu Picchuun, Andeille, Titicaca-järven alkuperäiskansojen luokse ja siirtomaa-arkkitehtuuristaan tunnettuihin Limaan ja Arequipaan.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Limaan
 • Lento Cuscosta Suomeen
 • 1 sisäinen lento: Lima – Arequipa
 • Lentokenttäkuljetukset (pienissä kansainvälisissä ryhmissä)
 • Bussimatkat: Arequipa – Colca Canyon – Puno – Cusco
 • Junamatkat: Cusco – Aguas Calientes, meno-paluu
 • 12 yötä tasokkaissa hotelleissa, sis. aamiainen
 • 3 x lounas (4., 6. ja 7. päivä)
 • Yksilöllinen kiertomatka; kaikki retket tapahtuvat pienissä kansainvälisissä ryhmissä paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – Hinta on voimassa, kun osallistujia on vähintään 2. Kysy lisää hinnoista, jos matkustat yksin

Kattava retkipaketti:

 • Puolen päivän kaupunkikierros Limassa, ml. Larco Museum
 • Puolen päivän kaupunkikierros Arequipassa, ml. Santa Catalinan luostari
 • Kahden päivän retki Colca Canyoniin, joka tunnetaan kondoreista, kuumista lähteistä ja pengerviljelmistä
 • Kokopäiväretki Titicaca-järvelle, vierailu Uros- ja Taquile-saarilla
 • Puolen päivän kaupunkikierros Cuscossa ja lähiseuduilla
 • Kokopäiväretki inkojen Pyhään laaksoon
 • Opastettu kierros Machu Picchussa
 • Sisäänpääsymaksut ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Peru on kulttuurinharrastajan ja luonnonystävän paratiisi. Tämä matka vie sinut tutkimusretkelle Liman ja Arequipan siirtomaakaupunkeihin ja Colca Canyonin henkeäsalpaaviin maisemiin, missä majesteettiset kondorit liitelevät ikivanhojen pengerviljelmien yllä. Titicaca-järvellä tutustut paikallisten alkuperäisasukkaiden historiaan, kulttuuriin ja elämäntapaan. Vierailet myös inkavaltakunnan pääkaupungissa Cuscossa, inkojen Pyhässä laaksossa ja ulkoilmamuseota muistuttavassa Ollantaytambon kaupungissa, jonka asukaat edelleen noudattavat vanhoja lakejaan ja perinteitään. Täällä voit nähdä myös suloisia laamoja ja alpakoita ihan läheltä. Peru on kuuluisa värikkäistä markkinoistaan, ja matkan aikana ehditään myös käydä nauttimassa markkinatunnelmasta Pisacin kaupungissa. Seuraavaksi suuntaat pieneen Aguas Calientesin kaupunkiin, joka sijaitsee lähellä matkan suurinta kohokohtaa, legendaarista Machu Picchua. Machu Picchun inkarauniot sijaitsevat henkeäsalpaavan kauniilla paikalla, missä niitä ympäröivät pilvimetsät ja vehreät vuorenhuiput, joten historian lisäksi voit nauttia myös hätkähdyttävän hienoista näköaloista ennen kuin on aika palata takaisin Limaan ja palata koti-Suomeen.

Miksi valita tämä matka?

 • Tunne historian havina legendaarisilla Machu Picchun inkaraunioilla
 • Ihaile Andien lumoavia maisemia Colca Canyonissa, jonka lämpimissä ilmavirroissa liitelevät majesteettiset kondorit
 • Tutustu paikallisiin alkuperäisasukkaisiin viehättävällä Titicaca-järvellä
 • Nauti kaupunkitunnelmasta Cuscossa, joka on täynnä historiallisia rakennuksia ja kauniita katedraaleja sekä inkojen aikakaudelta että Espanjan siirtomaavallan ajalta

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta ja saapuminen Limaan

Tänään lennät Suomesta kohti Perua välilaskun/-laskujen kautta. Laskeudut Liman lentokentälle ja tapaat yhteistyökumppanimme edustajan, joka vie sinut hotelliisi. Matka lentokentältä hotelliin vie n. 1 tunnin, ja sen aikana voit kysyä oppaaltasi kysymyksiä, jos jokin matkaasi liittyvä asia askarruttaa. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 2: Liman kaupunkikierros

Päivä alkaa mielenkiintoisella puolen päivän kaupunkikierroksella, joka tutustuttaa sinut Francisco Pizarron vuonna 1535 perustamaan pääkaupunkiin. Kierros alkaa kaupungin vilkkaalta Plaza Mayor -keskusaukiolta. Aukiota koristavat värikkäät punaiset, valkoiset ja keltaiset kukkaistutukset, ja vehreät palmut antavat miellyttävää varjoa. Keskeisimmällä paikalla on ihastuttava suihkulähde, jonka huipulla on kaupungin suojelusenkeliä esittävä veistos. Historiallista aukiota ympäröivät upeat siirtomaakauden rakennukset, mukaan lukien presidentin palatsi, arkkipiispan palatsi ja vuonna 1555 valmistunut Liman katedraali, jonne Pizarro on haudattu. Kierros jatkuu vuonna 1674 rakennettuun San Franciscon kirkkoon ja luostariin, jotka edustavat viehättävää espanjalaista barokkityyliä. Luostaria somistavat Sevillasta asti tuodut mosaiikkilaatat ja freskomaalaukset, jotka paljastuivat maanjäristyksen tuhottua osan luostarin ulkoseinästä. Erityisen mielenkiintoisia käyntikohteita ovat myös luostarin museo, jossa on näytteillä uskonnollista taidetta, yli 25 000 käsikirjoituksesta koostuva kirjasto ja kirkon alle kaivetut sokkeloiset katakombit.

Seuraavaksi tutustutaan San Isidron kaupunginosaan ja sen hienoihin puistoihin, minkä jälkeen suunnataan Mirafloresin kaupunginosaan, joka tunnetaan puistoistaan, aukioistaan ja viihtyisistä kahviloistaan ja ravintoloistaan.

Kaupunkikierros päättyy vierailuun Larco-museossa, joka on yksi Liman tunnetuimmista museoista. Museo on omistettu esikolumbiaaniselle taiteelle, ja näytteillä on laaja kokoelma kiehtovia esineitä useista esikolumbiaanisista kulttuureista, kuten Moche-, Nazca-, Chimú- ja Inka-kulttuureista.

Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 3: Lento Limasta Arequipaan – kaupunkikierros Arequipassa (2 335 metriä)

Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan Liman lentokentälle, mistä lennät viehättävään Arequipan siirtomaakaupunkiin. Kaupunki sijaitsee lähes 2 400 metrin korkeudessa Andien vuoristossa kolmen tulivuoren – Mistin (5 822 metriä), Chachanin (6 057 metriä) ja Pichu Pichun (5 669 metriä) – juurella.

Perillä Arequipassa sinut noudetaan lentokentältä ja kuljetetaan hotellillesi. Matka vie noin 30 minuuttia.

Iltapäivällä on ohjelmassa mielenkiintoinen kaupunkikierros, jonka aikana pääset ihailemaan keskustan upeimpia kartanoita ja muita siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja niiden yksityiskohtaisesti kaiverrettuja ovia, ranskalaisia ikkunoita ja koristeellisten aitojen ympäröimiä puutarhoja. Arequipa tunnetaan myös nimellä ”Valkoinen kaupunki”, sillä lähes kaikki historiallisen keskustan vanhat talot on rakennettu valkoisesta vulkaanisesta kivestä. Vierailet myös viehättävällä Plaza de Armas -keskusaukiolla, jonka ainutlaatuinen tunnelma syntyy koristeellisista vanhoista katulyhdyistä, suihkulähteistä ja palmuista.

Tämän jälkeen käydään valtavassa Santa Catalinan luostarissa, joka on Arequipan tunnetuin nähtävyys. Parhaimmillaan luostarissa eli samanaikaisesti yli 400 nunnaa. Luostarin perusti vuonna 1580 rikas leski nimeltä María de Guzmán. Luostari oli tarkoitettu yksinomaan kaupungin ylimystölle, ja siirtomaakaudella tapoihin kuului, että rikkaan perheen toiseksi vanhin lapsi määrättiin luostarin palvelukseen. Tytöt vietiin luostariin kolmevuotiaina, eivätkä he sen jälkeen enää koskaan saaneet astua sen muurien ulkopuolelle.

Santa Catalina on joutunut maanjäristysten ravistelemaksi jo useita kertoja, mutta se on aina kunnostettu uudelleen alkuperäiseen loistoonsa, ja historialliset rakennukset ovat edelleen paikallaan. Vaikka luostari on avoinna vierailijoille, sen muurien sisällä asuu edelleen pieni uskonnollinen yhteisö. Tänä päivänä nunnia on enää vähän, mutta heillä on lupa ottaa vastaan vieraita ja halutessaan poistua Santa Catalinasta koska tahansa.

Ennen hotellille palaamista käydään vielä Yanahuara-aukiolla, missä voit napata todella upeita kuvia kaupunkia ympäröivistä tulivuorista.

Ilta on vapaata aikaa.

Päivä 4: Bussi Arequipasta Chivayhin Colca Canyoniin (3 650 metriä)

Tänään on aikainen lähtö kohti Colca Canyonin henkeäsalpaavia maisemia. Colcan kanjoni on n. 3 400 metriä syvä ja siten yksi maailman syvimmistä kanjoneista – se on itse asiassa kaksi kertaa syvempi kuin USA:ssa sijaitseva Grand Canyon.

Matkan aikana pääset todella kokemaan Andien jylhyyden, ja monissa kohdissa autotie kulkee yli 4 000 metrin korkeudessa.

Reitti kulkee poikki vaikuttavan Altiplano-ylängön, jolle ovat ominaisia kuivat ja karut maisemat, äärettömät tasangot ja niillä laiduntavat laamat ja alpakat. Reitin korkein kohta on upea näköalapaikka Mirador de los volcanes, josta avautuu kirkkaalla säällä uskomattoman hieno näköala ympäröiville tulivuorille. Näköalapaikka sijaitsee noin 4 900 metrin korkeudessa, joten viimeistään nyt tunnet, millainen vaikutus korkean vuoriston ohuella ilmalla on hengitykseesi. Siksi täällä tehdään vain pikainen pysähdys valokuvien ottamista varten, minkä jälkeen jatketaan alemmas kohti Chivayn kaupunkia, joka toimii porttina Colcan kanjoniin.

Pitkän matkan jälkeen on varmasti tilausta kunnon hemmottelulle, joten päivän päätteeksi käydään nauttimassa Chivayn kuumista lähteistä, joiden lämpö on peräisin luonnollisesta vulkaanisesta toiminnasta. Myös Chivayta ympäröi kaksi korkeaa tulivuorta: Sabancayan korkeus on 5 976 metriä ja Ampaton 6 288 metriä.

Matkan pituus: n. 167 km.

Matkan kesto: n. 4 tuntia

Päivä 5: Retki Colca Canyoniin – bussi Punoon (3 827 metriä)

Myös tänä aamuna on aikainen lähtö kohti Mirador Cruz del Condorin näköalapaikkaa, mistä avautuu huimaavan hieno näköala Colca Canyonin syvimpiin osiin. On vaikea kuvailla, miten mahtava kokemus on vain seistä näköalapaikalla ja nauttia sanoinkuvaamattoman hienoista näköaloista valtaisaan kanjoniin. Hyvällä onnella voit nähdä kondoreita liitelemässä äänettömästi pääsi yläpuolella. Maailman suurimpiin lintuihin kuuluvan kondorin siipien kärkiväli voi olla jopa 3 metriä. Linnut saavat mukavasti ilmaa siipiensä alle kanjonista nousevista lämpimistä ilmavirroista.

Vaikuttavan luontoelämyksen jälkeen laskeudutaan alas laaksoon, missä tehdään lyhyt kävelyretki. Täällä voit nähdä ikivanhoja pengerviljelmiä, joista vanhimmat ovat olleet käytössä jo satoja vuosia. Täältä voit ostaa myös matkamuistoja kotiin viemisiksi. Lopuksi ajetaan takaisin Chivayhin syömään lounasta, minkä jälkeen noustaan bussiin ja lähdetään ajamaan kohti Punon kaupunkia.

Puno sijaitsee Titicacajärven rannalla. Titicaca on maailman korkeimmalla sijaitseva purjehduskelpoinen järvi. Punolla oli suuri merkitys inkoille, sillä legendan mukaan inkojen valtakunnan perustaja ja Cuscon ensimmäinen kuningas Manco Cápac nousi juuri täällä Titicacajärvestä. Tänä päivänä Puno on kukoistava maanviljelyskaupunki, jonka tärkein elinkeino on laaman- ja alpakankasvatus. Täältä kannattaa siis hankkia matkamuistoksi villatuotteita.

Matkan pituus: Chivay–Cruz del Condor meno-paluu + Chivay–Puno: n. 385 km.

Matkan kesto: n. 9 tuntia

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 6: Retki Titicacajärvelle (3 810 metriä)

Tänään on ohjelmassa kokopäiväretki Titicacajärvellä, joka sijaitsee Perun ja Bolivian rajalla. Titicacajärven rannoilla ja saarilla elää edelleen ylänköintiaaneja, jotka vaalivat huolella ikivanhoja perinteitään, ja tänään vierailet kahdessa intiaaniyhteisössä.

Ensin suunnataan kaupungin satamasta Islas Urosin kelluville kaislasaarille, joita edelleen asuttavat uro-intiaanit. Urot rakentavat niin asuttamansa saaret kuin talonsa ja veneensä järven runsaasta ja ilmaisesta rakennusmateriaalista – kaisloista. Saaret ovat nykyään hieman kaupallistuneet, mutta uro-kansan kulttuurin, perinteisiin ja elämäntapaan on edelleen mielenkiintoista tutustua. Etenkin paikalliset käsityöt tekevät taatusti vaikutuksen!

Seuraavaksi jatketaan veneellä rauhaisalle Taquilen saarelle, joka tunnetaan erityisesti värikkäistä käsitöistään ja ”neulovista miehistään”. Tällä saarella nimittäin miehet huolehtivat neulomisesta, ja siinä he ovatkin taitavia! Kunkin miehen yksilöllinen neulepipo – chullo – ilmentää hänen luovuuttaan ja kertoo myös hänen siviilisäätynsä. Naisten tehtävänä on kehrääminen ja kankaiden kutominen. Naiset muun muassa kutovat miesten kansallispukuihin kuuluvat kauniit vyöt.

Lounas nautitaan saarella, ja aterian jälkeen opas johdattaa sinut patikkaretkelle. Määränpäänä on saaren korkein huippu, josta avautuu vaikuttava näköala Titicacajärvelle ja sen taustalla kohoaville korkeille vuorille.

Retken jälkeen iltapäivän puolivälissä sinut kuljetetaan veneellä takaisin Punoon, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 7: Bussi Punosta Cuscoon (3 400 metriä)

Tänään on vuorossa pitkä, mutta vaiherikas ja mielenkiintoinen matka. Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan bussiasemalle, mistä lähdetään ajamaan bussilla kohti muinaisen inkavaltakunnan pääkaupunkia Cuscoa, joka nykypäivänä on tyylikäs, monikulttuurinen ja kukoistava kaupunki.

Reitti kulkee pitkin Altiplano-ylänköä, jonka maisemissa voit nähdä muun muassa kameliperheeseen kuuluvia, mutta enemmän alpakkaa ja laamaa muistuttavia vikunjoja. Matkalla tehdään useita pysähdyksiä ja käydään katsomassa vanhoja raunioita ja monumentteja oppaan johdolla mm. Pukaran museossa. Pukara oli ensimmäinen kaupunki lähellä Titicaca-järveä, ja sen historia juontaa juurensa aina vuoteen 500 eaa. Museo on osa arkeologista aluetta, josta löydetyt kiviveistokset, keramiikanpalat ja muut arkeologiset aarteet antavat mielenkiintoisen kuvan Andien sivilisaation historiasta.
Seuraavaksi ohitetaan reitin korkein kohta Abra La Raya, joka sijaitsee 4 319 metrin korkeudessa. Täältä matka jatkuu alas kauniiseen laaksoon, jonka hedelmällisessä mullassa kasvatetaan mm. maissia ja perunaa. Pian saavutaan Raqchiin, missä näet yhden inkojen pyhimmästä paikasta eli Viracocha-temppelin rauniot. Ennen Cuscoon saapumista käydään vielä Andahuaylillasissa kuuluisassa siirtomaakaudella rakennetussa kirkossa. Kirkko tunnetaan myös nimellä ”Sixtine Chapel of the Americas”, koska sen värikkäät ja yksityiskohtaiset seinä- ja kattomaalaukset ovat erityisen vaikuttavia.

Perillä Cuscossa kirjaudut sisään hotelliisi, ja illalla voit tutustua kaupunkiin ja sen tasokkaisiin ravintoloihin omin neuvoin.

Matkan pituus: n. 390 km.

Matkan kesto: n. 10 tuntia, ml. tauot

Päivä 8: Opastettu kierros Cuscossa (3 400 metriä)

Tänään voit ottaa aamun ja aamupäivän rauhallisesti, sillä ensimmäinen ohjelmanumero on vuorossa vasta iltapäivällä, jolloin lähdetään mielenkiintoiselle puolen päivän kaupunkikierrokselle Cuscoon. Kierros alkaa kaupungin vilkkaalta Plaza de Armas -keskusaukiolta, jota inkojen valtakaudella kutsuttiin Huacaypataksi eli ”Sotureiden aukioksi”. Täällä sijaitsee myös Cuscon katedraali, jonka rakennuskivet otettiin aikoinaan Saqsaywamanin inkalinnoituksesta. Katedraali rakennettiin siirtomaakaudella Viracochan inkapalatsin paikalle. Vaikuttava rakennus edustaa siis sekä espanjalaista renessanssiarkkitehtuuria että inkojen mestarillista kivenveistotaitoa. Katedraalin ohi kulkeva tie johtaa Santo Domingon kirkolle, jonka paikalla aikoinaan sijaitsi Qorikancha, yksi inkavaltakunnan tärkeimmistä temppeleistä. Auringolle pyhitetty temppeli muodostaa tänä päivänä kirkon perustuksen. Temppeli on erinomainen esimerkki inkojen rakennustaidosta, sillä sen seinät koottiin kokonaan ilman laastia. Sen sijaan rakennuskiviksi valittiin vain virheettömiä ja täydellisesti toisiinsa sopivia kiviä.

Seuraavaksi käydään katsomassa Q’enqon muinaista inkapyhäkköä, jonka 5 metriä korkean kivipaaden sanotaan muistuttavan puumaa. Pachamamalle (inkojen Äiti-Maa) pyhitetyssä temppelinkaltaisessa palvontapaikassa voit nähdä maanalaisia huoneita, kallioon hakattuja alttareita ja kanavia. Hieman pidemmällä saman tien varrella sijaitsevat Puka Pukaran inkarauniot. Raunioiden uskotaan aikoinaan olleen linnake, joka vartioi sisäänpääsyä inkojen Pyhään laaksoon. Raunioihin kuuluu muun muassa vuorenrinteeseen hakattuja terasseja, portaikkoja, tunneleita ja torneja. Hieman pohjoisempana sijaitseva Tambomachay on puolestaan pyhitetty vedelle, joka oli inkoille merkittävä elementti. Tutkijat uskovat, että paikka toimi kylpylänä, jonne inkavaltakunnan aateliset tulivat rentoutumaan ja viettämään vapaa-aikaa. Tämä rakennustekninen mestariteos koostuu akvedukteista, kanavista ja vesiputouksista, joissa vesi virtaa vielä tänäkin päivänä.

Kierroksen viimeinen etappi on vaikuttava Saqsaywamanin inkalinnoitus, joka sijaitsee kauniilla paikalla ja tarjoaa hienon panoraamanäköalan Cuscon kaupungin yli. Linnoituskompleksi on erinomainen esimerkki inkojen nerokkaasta rakennustaidosta. Massiivisista kivistä kootut kaksoismuurit ovat parhaimmillaan 4 metriä paksuja, ja rakennuskivistä massiivisimmat painavat yli 125 tonnia. Kierroksen jälkeen palataan takaisin Cuscoon, missä loppuilta on vapaata aikaa.

Päivä 9: Retki Pyhään laaksoon (n. 2 800–3 400 metriä)

Tänään vietetään kokonainen päivä Urubamban jokilaaksossa, joka tunnetaan inkojen Pyhänä laaksona. Ensimmäiseksi käydään Pisacin intiaanimarkkinoilla, missä kojut notkuvat perulaisia villapaitoja, värikkäitä laukkuja, kauniita nukkeja ja perinteisiä koruja. Pisac tunnetaan markkinoiden lisäksi inkaraunioistaan, jotka sijaitsevat korkealla vuorenrinteellä kylän yläpuolella. Vaikuttavien pengerviljelmien yläpuolella kohoavat rauniot on rakennettu pienemmistä kivistä kuin Saqsaywamanin, mutta inkojen taidokas rakennustekniikka tekee täälläkin suuren vaikutuksen – ja niin tekee myös huipulta avautuva näköala.

Lounaan jälkeen matka jatkuu viehättävään Ollantaytambon kaupunkiin, joka sijaitsee laakson sydämessä. Ollantaytamboa pidetään eräänlaisena ulkoilmamuseona, jonka asukkaat edelleen noudattavat ikivanhoja perinteitä ja lakeja. Kaupunki tunnetaan parhaiten samannimisestä mahtavasta inkalinnoituksesta, joka koostuu jyrkistä terasseista, kylpylöistä, temppeleistä ja sotilaallisista rakennuksista.

Lopuksi palataan takaisin Cuscoon, missä loppupäivä on vapaata aikaa.

Matkan pituus: n. 160 km.

Matkan kesto: n. 10 tuntia ml. tauot

Päivä 10: Bussi/juna Cusco–Aguas Calientes (2 040)

Sinut noudetaan aamulla hotelliltasi ja kuljetetaan rautatieasemalle, josta jatkat junalla kohti Aguas Calientesin kaupunkia. Junamatka kestää noin 3 tuntia. Aguas Calientes on pikkuinen kaupunki, joka sijaitsee Urubamba-joen rannalla lähellä Machu Picchua. Perillä on bussikuljetus hotelliin, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Matkan pituus: n. 125 km.

Matkan kesto: Cusco–Aguas Calientes (bussi + juna): n. 4 tuntia

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 11: Machu Picchun inkarauniot – Juna/bussi takaisin Cuscoon (3 400 metriä)

Tänään on vuorossa yksi koko matkan suurimmista kohokohdista! Sinut noudetaan varhain aamulla hotelliltasi, josta ajetaan bussilla legendaarisen Machu Picchun raunioille. Tämä muinainen inkakaupunki on kulttuurihistoriallisesti niin arvokas, että se on valittu yhdeksi maailman uudesta seitsemästä ihmeestä. Vaikuttava rauniokompleksi sijaitsee jyrkällä vehreällä harjulla Urubamban laaksossa, ja sitä ympäröivät pilvimetsät, vihreäkylkiset vuoret ja kauempana horisontissa kohoavat lumiset huiput. Perillä on ohjelmassa opastettu kierros, jonka aikana tutustutaan jyrkille rinteille rakennettuihin kapeisiin terasseihin, pieniin taloihin, vankiloihin ja hautapaikkoihin sekä inkojen kiehtovaan kulttuuriin ja historiaan.

Sanotaan, että ensimmäinen Machu Picchussa käynyt ulkomaalainen oli yhdysvaltalainen Hiram Bingham, joka ”löysi” rauniokaupungin 24. heinäkuuta 1911. Tarina ei ole aivan totta, mutta joka tapauksessa tämä kiehtova inkakaupunki tuli suuren yleisön tietoisuuteen Binghamin ansiosta. Machu Picchu rakennettiin 1400-luvun puolivälissä inkavaltakunnan suuruuden aikana, mutta se hylättiin jo alle sata vuotta myöhemmin, luultavimmin isorokkoepidemian takia. Espanjalaiset valloittajat eivät koskaan löytäneet Machu Picchua, ja siksi pyhällä kaupungilla on niin suuri kulttuurinen merkitys. Ennen kuin kaupunki hylättiin, siellä asui korkea-arvoisia virkamiehiä, käsityöläisiä, palvelijoita ja neitsyitä, jotka määrättiin omistamaan koko elämänsä auringon jumalalle. Loistelias kaupunki käsitti temppeleitä, asuintaloja, katuja, suihkulähteitä ja akvedukteja, joita pitkin vesi edelleen virtaa vuoren molemmilla puolilla oleville pengerviljelmille.

Opastetun kierroksen jälkeen on aikaa tutustua raunioihin omin neuvoin.

Lopuksi siirrytään bussilla takaisin Aguas Calientesiin, missä on myös vapaata aikaa ennen Cuscoon palaamista. Voit esimerkiksi käydä syömässä lounasta tai rentoutua kaupungin kuumissa lähteissä. Muista ottaa mukaan uima-asu. Kaupunki tunnetaan kuumista lähteistään, joista se on myös saanut espanjankielisen nimensä.

Juna takaisin Cuscoon lähtee myöhään iltapäivällä. Opas kertoo tarkan lähtöajankohdan Machu Picchun kierroksen jälkeen.

Perillä Cuscossa saat kyydin majoituspaikkaasi.

Matkan pituus: n. 125 km.

Matkan kesto: Aguas Calientes–Cusco (juna + bussi): n. 4 tuntia

Päivä 12: Cusco omin neuvoin (3 400 metriä)

Tänään ei ole erityistä ohjelmaa, joten voit viettää päivän miten haluat. Voit käydä hankkimassa viimeiset matkamuistot tai vain kierrellä historiallisen kaupungin katuja ja nauttia tunnelmasta.

Jos haluat ihailla Andien satumaisia maisemia vielä kerran, voit varata lisäretken vaikuttavalle Rainbow Mountainille. Rainbow Mountain eli sateenkaarivuori on yksi Cuscon ulkopuolella kohoavista värikkäistä vuorista, joiden väriloisto syntyy erilaisten mineraalien yhdistelmästä. Kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuva jylhä vuori on ainutlaatuinen näky.

Voit valita myös retken Morayn inkaraunioille ja Marasin suolakaivoksille – tai miltä kuulostaisi tutustua perulaiseen keittiöön mielenkiintoisella ja maukkaalla kokkauskurssilla?

Päivä 13: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan lentokentälle, mistä lennät Suomeen välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 14: Paluumatka

Laskeudut Suomeen tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Huomaathan, että huonehinta on voimassa vain, kun matkustajia on väh. kaksi. Ota yhteyttä, jos matkustat yksin.
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme