TURVATAKUU - Lue lisää
13 päivää

Sri Lankan kohokohdat

Nauti näköaloista 200 metriä korkean Sigiriyan leijonakallion huipulla, lumoudu Ellan vehreän ylängon kauneudesta ja tutustu Sri Lankan ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön jeeppisafarilla Yalan kansallispuistossa.

Sri Lankan kohokohdat
Sri Lankan kohokohdat
13 päivää
KotiAasiaSri LankaSri Lankan kohokohdat

Sri Lankan kohokohdat

Nauti näköaloista 200 metriä korkean Sigiriyan leijonakallion huipulla, lumoudu Ellan vehreän ylängon kauneudesta ja tutustu Sri Lankan ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön jeeppisafarilla Yalan kansallispuistossa.

KotiAasiaSri LankaSri Lankan kohokohdat
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno- ja paluulennot Suomesta* Colomboon
 • 10 yötä 3 ja 4 tähden hotelleissa
 • 10 x aamiainen (3.–12. päivä)
 • 1 x lounas (6. päivä)
 • 2 x illallinen (10. ja 11. päivä)
 • Paikallinen englantia puhuva kuljettaja/opas kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • Kuljetukset ilmastoidulla autolla tai minibussilla
 • Kaikki mainitut kuljetukset ja retket kansainvälisessä 1-14 hengen ryhmässä, TourCompass-matkatoimistoperheen asiakkaiden kanssa
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

Kattava retkipaketti:

 • Dambullan luolatemppeli
 • Weheragala Gaman kylä
 • Sigiriyan Leijonakallio
 • Geragaman teetehdas Kandyssa
 • Junamatka Nanu Oyasta Ellaan
 • Ravana-vesiputous ja Buduruwagalan temppeli
 • Safari Yalan kansallispuistossa
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Tällä mielenkiintoisella kiertomatkalla koet kaikki Sri Lankan suurimmat kohokohdat.

Olemme myös jättäneet osan päivistä vapaiksi, sillä mielestämme sinun pitäisi saada vaikuttaa siihen, mitä matkan aikana näet ja koet.

Matka alkaa yhden yön majoituksella Negombon rannikkokaupungissa, missä sinulla on mukavasti aikaa palautua pitkän lentomatkan jälkeen.

Seuraavana päivänä matkustat Dambullan kiehtovan luolatemppelin kautta Sigiriyaan.

Sigiriyassa nouset Sri Lankan legendaariselle Leijonakalliolle, jonka huipulta avautuvat vaikuttavat maisemat jäävät taatusti mieleen.

Vietät pari päivää Sigiriyassa, minkä jälkeen jatkat kohti Kandya. Matkalla teet pienen pysähdyksen Weheragala Gaman kylässä ja näet, miten kyläläiset ovat ratkaisseet konfliktin ihmisten ja norsujen välillä.

Kandy on sijaintinsa puolesta yksi Sri Lankan kauneimmista kaupungeista. Se tunnetaan myös kulttuuristaan ja kuuluisasta Pyhän hampaan temppelistä.

Kandystä lähdet unohtumattomalle junamatkalle reheviin ylänkömaisemiin. Määränpäänä on pieni Ellan kaupunki, jonka kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat Little Adam’s Peak ja Yhdeksän kaaren silta.

Matka huipentuu jännittävään safariin suositussa Yalan kansallispuistossa.

Halutessasi voit pidentää matkaa rentouttavalla rantalomalla joko Mirissassa tai Hikkaduwassa, missä on mukava sulatella kiertomatkan kokemuksia ja vaikutelmia.

Miksi valita tämä matka?

 • Nouse 200 metriä korkealle Sigiriya-kalliolle, lähde tutkimusretkelle Dambullan luolatemppeliin ja nauti tunnelmasta Kandyn kaupungissa – kaikki UNESCO:n maailmanperintöluettelokohteita
 • Pääse lähelle srilankalaisten jokapäiväistä elämää pienessä Weheragala Gaman kylässä, missä voit osallistua mielenkiintoisiin aktiviteetteihin
 • Nauti upeista ylänkömaisemista junamatkalla Ellaan ja näe norsuja, karhuja ja leopardeja jännittävällä safarilla Yalan kansallispuistossa
 • Pidennä matkaa rentouttavalla rantalomalla Mirissassa tai Hikkaduwassa

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö valitulta lentokentältä

Tänään lähdet matkaan valitsemaltasi lentokentältä. Lennät kohti pisaran muotoista Sri Lankan saarta, joka sijaitsee Intian valtameressä. Matkan varrella on välilasku/välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Sri Lankaan – Negombo

Laskeudut Sri Lankan kansainväliselle Bandaranaike-lentoasemalle, joka sijaitsee Colombossa. Kuljet maahantulotarkistuksen läpi ja noudat matkalaukkusi. Tuloaulassa tapaat oppaan/kuljettajan, jonka tunnistat TourCompass-kyltistä. Ajatte yhdessä rantahotelliisi Negomboon, jonne on noin 30 minuutin matka lentokentältä.

Perillä kirjaudut sisään hotelliin, minkä jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa. Olet varmasti väsynyt pitkän lentomatkan jälkeen, joten nyt sinulla on runsaasti aikaa ottaa rennosti, nauttia auringosta ja uppoutua hyvään kirjaan tai podcastiin.

Negombo tunnetaan leveistä kultaisista hiekkarannoistaan, joita reunustavat vehreät palmut huojuvat hiljaa mereltä puhaltavassa lempeässä tuulessa. Aallot voivat olla joskus melko korkeita, mutta onneksi hotellissa on uima-allas!

Jos haluat tutustua paremmin Negomboon ja sen ympäristöön,. voit vierailla esimerkiksi kaupungin eteläpuolella sijaitsevalla laguunilla, jonka ainutlaatuisen kosteikkoalueen luonto tarjoaa paljon nähtävää. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa käydä katsomassa kaupungin läpi kulkevia hollantilaisia ​​kanavia. Yhteensä 100 kilometriä pitkä kanavaverkosto oli tärkeä kuljetusreitti hollantilaisten siirtomaavallan aikana. Kaupungissa on myös monta kaunista temppeliä ja kirkkoa.

Auringonlaskut ovat täällä erityisen kauniita, joten illan tullen kannattaa suunnata takaisin rannalle ihastelemaan maisemia ja napsimaan kuvia perinteisistä paikallisista kalastajaveneistä värikkäine batiikkipurjeineen.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Negombo – Dambullan luolatemppeli – Sigiriya

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen otatte oppaan/kuljettajan kanssa kurssin kohti Sigiriyaa.

Matkan varrella poiketaan vielä  Dambullan kaupungissa tutustumassa mielenkiintoiseen nähtävyyteen. Täällä sijaitsee nimittäin vaikuttava luolatemppeli, joka on rakennettu leveän, 160 metriä pitkän ja 600 metriä korkean kallion sisään. Luolatemppeliin noustaan jyrkkiä portaita pitkin, ja jos sää sattuu olemaan hyvä, voit nähdä ylimmältä tasanteelta kaukaisuudessa siintävän Sigiriyan Leijonakallion. Luolissa on peräti 153 kultaista Buddhan patsasta, Sri Lankan entisten kuninkaiden patsaita ja eri jumalten ja jumalatarten patsaita. Patsaiden lisäksi temppelit on koristeltu ainutlaatuisilla seinämaalauksilla, jotka kattavat 2 100 m2 kokoisen alueen. Temppelit rakennutti ensimmäisellä vuosisadalla eaa. hallinnut kuningas Valagamba, ja ne otettiin mukaan UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1991.

Luolavierailun jälkeen matka jatkuu hotellillesi Sigiriyaan. Sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa, joten voit nauttia hotellin uima-altaasta tai lähteä leppoisalle kävelylle tutustumaan ympäristöön. Tomuisten teiden punainen väri luo hienon kontrastin vihreisiin peltoihin, trooppisiin puihin ja reheviin kasveihin, jotka ympäröivät värikkäitä paikallisia taloja.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 4: Sigiriyan leijonakallio

Aamiaisen jälkeen sinut kuljetetaan hotelliltasi Sri Lankan kuuluisalle symbolille eli Sigiriyan Leijonakalliolle, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde.

Kuningas Dhatusena hallitsi Sri Lankaa silloisessa pääkaupungissa Anuradhapurassa vuodesta 455 aina vuoteen 473 asti. Dhatusenan nuorempi poika Moggallana oli kruununperimysjärjestyksessä seuraava, mitä kuninkaan vanhin poika Kashyapa ei katsonut hyvällä. Moggallanan molemmat vanhemmat olivat aatelisia, kun taas Kashyapan äiti oli vain yksi kuningas Dhatusenan jalkavaimoista, ja siksi Kashyapa ei voinut perimysjärjestyssääntöjen mukaisesti nousta valtaistuimelle. Kashyapa syrjäytti isänsä valtaistuimelta, surmasi kuninkaan muuraamalla tämän elävältä seinän sisään ja otti kruunun itselleen. Velipuoli Moggallana puolestaan pakeni Etelä-Intiaan välttääkseen saman kohtalon.

Uudeksi hallitsijaksi noussut kuningas Kashyapa ei ollut kansansa keskuudessa suosittu, minkä lisäksi hän joutui jatkuvasti pelkäämään Moggallana-velipuolensa kostoa. Tästä syystä Kashyapa päätti siirtää pääkaupungin Anuradhapurasta Sigiriyaan, jonka strateginen sijainti oli edullisempi. Hän rakennutti Sigiriya-kallion tasaiselle huipulle loisteliaan palatsin, johon kuului vallihautoja, puutarhoja, koristealtaita ja suihkulähteitä.

Palatsin sisäänkäynti sijaitsi kallion laelle vievän tien puolivälissä, ja se veistettiin jättiläismäisen leijonan muotoon, mistä koko kivimuodostelma sai myös Leijonakallio-nimensä. Tänä päivänä patsaasta ovat jäljellä enää isot leijonantassut.

Kuningas Kashyapa asui palatsissa jalkavaimojensa ja palveluskuntansa kanssa, kunnes Moggallana palasi takaisin pakomatkaltaan Etelä-Intiasta ja toi mukanaan kokonaisen armeijan. Kashyapa joukkoineen hävisi taistelun Moggallanan armeijaa vastaan, ja tappion tullen kuningas surmasi itsensä omalla miekallaan vuonna 495. Kruununsa vihdoin saanut Moggallana siirsi pääkaupungin takaisin Anuradhapuraan, josta käsin hän hallitsi maataan. Sigiriya puolestaan muutettiin buddhalaiseksi luostariksi.

Leijonakallio kohoaa vehreästä ympäristöstään peräti 200 metrin korkeuteen, ja kauempaa katsottuna kukkulan huipulle nouseminen voi tuntua mahdottomalta urakalta – ja nousu onkin rankka. Porrasaskelmia on peräti 1202 kappaletta, ja suosittelemmekin, että nouset rauhalliseen tahtiin ja pidät matkan varrella riittävästi taukoja. Taukojen pitäminen tapahtuu oikeastaan luonnostaan, koska aina vain hienompia maisemia pysähtyy mielellään ihailemaan.

Matkalla pääset ihastelemaan myös kauniita ja harvinaisen hyvin säilyneitä, sileäksi hiottuun kallioseinämään maalattuja freskoja, joiden sanotaan esittävän kuninkaan jalkavaimoja. Noin puolivälissä törmäät suuren leijonapatsaan valtaviin tassuihin, jotka aikoinaan kehystivät kuningas Kashyapan palatsin sisäänkäyntiä. Jos nousu alkaa tuntua liian raskaalta, tämä on hyvä paikka pysähtyä.

Jos päätät jatkaa, voimme taata, että sinua odottaa urakan arvoinen elämys. Kukkulan huipulla pääset nimittäin näkemään vanhan kuninkaallisen palatsin rauniot koko komeudessaan ja sen lisäksi nauttimaan henkeäsalpaavan kauniista näköaloista järville, vihreäkylkisille vuorille ja viereiselle Pidurangala-kalliolle. Ota hetki aikaa ja nauti maisemista ennen kuin suuntaat takaisin alas.

Nousu ja laskeutuminen kestää kaikkiaan noin 2 tuntia + huipulla viettämäsi aika.

Muista varustautua hyvillä vaelluskengillä ja vesipullolla.

Retken jälkeen saat kyydin takaisin hotellille, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 5: Vapaata aikaa Sigiriyassa

Tänään koko päivä on vapaata aikaa. Voit käyttää sen uima-altaalla rentoutumiseen tai lähteä maksulliselle lisäretkelle, joista voit lukea lisää alla.

Päivä 6: Sigiriya – Weheragala Gaman kylä – Kandy

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen opas/kuljettaja noutaa sinut hotellilta, ja otatte yhdessä kurssin kohti Kandya.

Matkan varrella vieraillaan Weheragala Gaman kylässä, joka sijaitsee Wasgamuwan kansallispuistossa. Pieni maalaiskylä on osa Project Orange Elephant -hanketta, jonka on käynnistänyt Sri Lanka Wildlife Conservation Societyn (SLWCS) perustaja Ravi Corea. Hankkeen tarkoituksena on löytää ratkaisu norsujen ja ihmisten väliselle veriselle konfliktille Sri Lankassa.

Konflikti johtuu pohjimmiltaan siitä, että kylät kasvavat ja norsujen alueet vähenevät. Norsut eivät siksi ole harvinainen näky Sri Lankan kylissä, joissa ne usein tuhoavat taloja, puutarhoja ja maatiloja etsiessään ruokaa. Viimeisten 11 vuoden aikana ihmiset ovat tappaneet noin 1 400 norsua, kun taas norsut ovat surmanneet 350 ihmistä. Ihmiset ovat yrittäneet löytää ratkaisua tähän ongelmaan jo vuosien ajan. On muun muassa perustettu useita norsuille omistettuja alueita, joita ihmiset eivät saa hyödyntää tai rakentaa. Monissa paikoissa on myös lanattu kokonaisia kyliä maan tasalle ja luotu siten ”käytäviä”, joita pitkin norsut voivat liikkua vapaasti paikasta toiseen. Ja sitten on kyliä, kuten Weheragala Gama, joka on osa Project Orange Elephant -hanketta.

Hankkeen käynnistänyt Ravi Corea on useiden tutkimusten avulla todennut, että Sri Lankan norsut eivät pidä sitruspuista ja että sitruspuiden haju peittää riisin ja muiden viljelykasvien hajun. Siksi Weheragala Gaman ympärille on istutettu sitruspuita, jotka suojaavat koteja, satoja ja maita norsujen hyökkäyksiltä. Niiden vaikutus on ollut niin tehokas, että Wehergalassa ongelmaa ei esiinny käytännössä lainkaan.

Kun saavut kylään, paikallinen isäntä toivottaa sinut tervetulleeksi ja tarjoaa lasillisen tuorepuristettua hedelmämehua. Tämän jälkeen ajetaan jeepillä kylän keskustaan, missä näet, miten perheet täällä asuvat, rakentavat, viljelevät maata ja valmistavat ruokaa. Tapaat myös kylän asukkaita, jotka kertovat lisää norsujen ja ihmisten välisestä kamppailusta.

Sinulla on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten sitrushedelmäistutusten kasteluun ja lannoittamiseen. Jos matkasi osuu kuivan kauden ulkopuolelle heinäkuun ja syyskuun välille, voit istuttaa sitruspuun, joka lahjoitetaan valitulle perheelle. Näin autat osaltasi vähentämään konfliktien riskiä kyläläisten ja norsujen välillä. Sitruspuiden istuttaminen hyödyttää myös ilmastoa, alueen biologista monimuotoisuutta ja paikallista taloutta.

Lopuksi sinut kutsutaan maukkaalle srilankalaiselle lounaalle, joka on valmistettu paikallisista tuotteista.

Dambullasta ajetaan seuraavaan hotelliisi entiseen pääkaupunkiin Kandyyn, joka sijaitsee kauniissa laaksossa vihreiden vuorten, teeplantaasien ja jokien ympäröimällä paikalla. Kaupungin keskustassa on vanhoja vaikuttavia siirtomaa-ajalta peräisin olevia rakennuksia, ja täällä sijaitsee myös maalauksellinen Kandy Lake -tekojärvi. Suosittelemme leppoisaa kävelyretkeä järven ympäri. Matkan varrella voit istahtaa penkille nauttimaan maisemista ja vaikuttavista näkymistä Bahirawakanda-temppelin 26 metriä korkealle Buddhan patsaalle. Järven pohjoispäässä kohoaa Sri Lankan pyhin buddhalaistemppeli eli Pyhän hampaan temppeli, jossa sanotaan säilytettävän aitoa Buddhan hammasta. Kaunis temppeli oli yksi syy sille, että Kandysta tuli vuonna 1998 UNESCOn maailmanperintökohde. Täällä järjestetään kolmesti päivässä temppeliseremonia, joka kannattaa ehdottomasti kokea.

Kun nälkä alkaa kurnia, voit suunnata johonkin kaupungin monista ravintoloista. Jos haluat testata paikallista ruokaa, yksi Sri Lankan tunnetuimmista ruokalajeista on ”kottu roti”, joka koostuu pieniksi paloiksi revitystä ohutleivästä, kananmunasta, kasviksista, mausteista ja toisinaan myös lihasta. Hyviä valintoja ovat myös ”rice and curry” tai ”dhal curry”, joka valmistetaan linsseistä. Opas voi vinkata muutaman hyvän ravintolan, joten älä epäröi kysyä häneltä suosituksia.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 7: Vierailu Giragaman teetehtaassa

Sri Lanka tunnetaan teestään, ja saarivaltio onkin yksi maailman suurimpia teentuottajia. Skotlantilainen James Taylor käynnisti Sri Lankan teentuotannon vuonna 1867 yhdessä Lipton-teemerkistä tunnetun Thomas Liptonin kanssa. Brittien siirtomaavallan päättymiseen eli vuoteen 1972 asti saarivaltion nimi oli Ceylon, ja siksi srilankalaista teetä kutsutaan edelleen ”Ceylonin teeksi”.

Tänään on ohjelmassa mielenkiintoinen retki Kandyn lähellä sijaitsevaan teetehtaaseen. Kuljettaja-opas noutaa sinut hotelliltasi aamiaisen jälkeen, ja ajatte yhdessä Giragaman teetehtaalle. Tehtaassa pääset seuraamaan teentuotantoprosessia opastetulla kierroksella aina lehtien poimimisesta valmiin teen hauduttamiseen. Monet tehtaassa käytetyistä koneista ovat jo yli 150-vuotiaita, eivätkä valmistusmenetelmätkään ole juurikaan muuttuneet sitten vuoden 1867. Kierroksen jälkeen voit maistella eri teelaatuja ja ostaa teetä myös kotiin viemisiksi.

Lopuksi palataan takaisin Kandyyn, jossa loppupäivä on vapaata aikaa.

Haluatko rentoutua hotellin uima-altaalla, lähteä tutkimaan kaupunkia tai ottaa vaikkapa tuktukin Udawatta Kele Sanctuaryyn? Jälkimmäinen on historiallinen metsänsuojelualue, joka sijaitsee n. 2 km:n päässä Kandyn keskustasta korkealla harjanteella, mistä avautuu hieno näköala kaupunkiin. Kandyn kukoistusaikana alue tunnettiin nimellä ”Uda Wasala Watta”, mikä on sinhalin kieltä ja tarkoittaa ”kuninkaallisen palatsin yläpuolella sijaitsevaa puutarhaa”. Suojelualueella elää uskomattoman paljon eri kasvi- ja eläinlajeja, ja täällä voit nähdä muun muassa pieniä ja keskikokoisia nisäkkäitä sekä matelijoita.

Kun nälkä alkaa kurnia, voit suunnata johonkin kaupungin monista ravintoloista. Jos haluat testata paikallista ruokaa, yksi Sri Lankan tunnetuimmista ruokalajeista on ”kottu roti”, joka koostuu pieniksi paloiksi revitystä ohutleivästä, kananmunasta, kasviksista, mausteista ja toisinaan myös lihasta. Hyviä valintoja ovat myös ”rice and curry” tai ”dhal curry”, joka valmistetaan linsseistä. Opas voi vinkata muutaman hyvän ravintolan, joten älä epäröi kysyä häneltä suosituksia.

Päivä 8: Kandy – Junamatka Nanu Oyasta Ellaan

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen opas/kuljettaja vie sinut Nanu Oyan rautatieasemalle. Täällä nouset junaan, jolla matkustat Ellan kaupunkiin upeiden ylänkömaisemien poikki. Mukaan tarvitset vain käsimatkatavarat, sillä opas/kuljettaja vie muut matkatavarasi autolla Ellaan. Suosittelemme, että pyydät edellisenä päivänä hotelliasi Kandyssa valmistamaan sinulle eväspaketin matkaa varten (lisämaksusta). Eri asemilla on myös mahdollista ostaa vaunuissa kierteleviltä paikallisilta kauppiailta hedelmiä, pikkupurtavaa ja juomia.

Junamatka Sri Lankassa on unohtumaton elämys. Junat eivät ole samanlaisia moderneja kulkuvälineitä kuin mihin olemme tottuneet, mutta se vain lisää niiden viehätystä. Pääset tekemään tuttavuutta paikallisten kanssa, ja junan isoista ikkunoista voit ihastella kiehtovia maisemia junan puksuttaessa pienten uneliaiden maalaiskylien, jylhien vuorten, vehreiden teeviljelmien ja kuohuvien vesiputousten ohi. Noin 3 tunnin kuluttua saavut Ellan rautatieasemalle, missä opas/kuljettaja on sinua vastassa. Hän vie sinut hotelliisi, joka sijaitsee uskomattoman hienolla paikalla Ellassa.

Sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Illan tullen voit kävellä kaupungille syömään illallista jossain pääkadun monista viihtyisistä ravintoloista ja kahviloista ja nauttimaan vuoristoseudun rennon rauhallisesta tunnelmasta.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 9: Vapaata aikaa Ellassa

Tänään ei ole suunniteltua ohjelmaa, joten voit käyttää päivän omien mieltymystesi mukaisesti. Ehkä haluat jäädä hotellille ja viettää päivän uima-altaalla loikoillen ja henkeäsalpaavan kauniista maisemista nauttien? Voit myös lähteä retkelle ”Yhdeksän kaaren sillalle” tai patikoimaan Little Adam’s Peak -vuorelle. Lue lisää eri retkimahdollisuuksista alla – kaikki retket ovat maksuttomia!

Päivä 10: Ella – Tissamaharama

Aamiaisen jälkeen opas/kuljettaja noutaa sinut hotelliltasi, ja lähdette yhdessä ajamaan kohti Tissamaharamaa.

Matkan varrella käydään katsomassa Ellan laitamilla sijaitsevaa, 25 metriä korkeaa Ravana Falls -vesiputousta, joka on saanut nimensä muinaiselta kuningas Ravanalta. Kuninkaan kerrotaan piilotelleen prinsessa Sithaa vesiputouksen takana olevissa luolissa, jotka nykyään tunnetaan nimellä Ravana Cave.

Matka jatkuu Buduruwagala-temppeliin, joka on kuuluisa vaikuttavista ja hyvin säilyneistä kalliokaiverruksistaan. Kaiverrusten uskotaan olevan peräisin 800- tai 900-luvulta. Kallion keskellä kohoaa 16 metriä korkea Buddha-patsas, jota ympäröivät kuusi pienempää patsasta esittävät Buddhaa eri meditaatioasennoissa. Veistosten yksityiskohtaisuus ja taiteellinen tarkkuus ovat hämmästyttäviä!

Tämän jälkeen saat kyydin suoraan hotelliisi, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 11: Safari Yalan kansallispuistossa

Aamu ja aamupäivä ovat vapaata aikaa. Iltapäivällä opas/kuljettaja noutaa sinut hotelliltasi, ja yhdessä lähdette ajamaan pitkin kiemurtelevia vuoristoteitä kohti Yalaa, missä odottaa jännittävä jeeppisafari.

Yalan kansallispuisto nimitettiin suojelualueeksi jo vuonna 1900, ja kansallispuisto siitä tuli vasta 38 vuotta myöhemmin. Tänä päivänä Yala on Sri Lankan toiseksi suurin kansallispuisto, joka kattaa 978,8 km² kokoisen alueen. Kansallispuisto koostuu viidestä erillisalueesta, joista kaksi on avoinna yleisölle.

Yalan kansallispuistossa elää yli 215 eri lintulajia ja 44 nisäkäslajia, muun muassa Sri Lankan suurin norsupopulaatio ja suurin osa maassa elävistä leopardeista. Vaikka täällä esiintyy eniten leopardeja Sri Lankassa, niiden näkeminen luonnossa ei ole läheskään varmaa. Leopardit ovat nimittäin varsin taitavia piiloutumaan pensaikkoihin ja välttelemään ihmissilmiä. Lintujen, norsujen ja leopardien lisäksi voit nähdä Yalassa krokotiileja, karhuja, apinoita, kauriita, villisikoja ja puhveleita, joten pidä silmät auki ja kamera ja kiikarit käden ulottuvilla!

Retkeä vetää kokenut ranger, joka tuntee puiston kuin omat taskunsa. Hän tietää, missä eläimet piileskelevät, ja osaa seurata niiden jättämiä jälkiä avoimessa maastossa.

Safarin jälkeen saat kyydin takaisin hotellille, missä voit ottaa rennosti ja nauttia illasta.

Päivä 12: Kotimatka alkaa

Tänään on aika sanoa näkemiin upealle Sri Lankalle.

Opas/kuljettaja noutaa sinut hotelliltasi ja vie sinut Colombon kansainväliselle lentokentälle, mistä lennät välilaskun/-laskujen kautta takaisin Eurooppaan.

Päivä 13: Kotimatka alkaa

Laskeudut valitsemallesi lentokentälle suurenmoisen matkan jälkeen monta muistoa rikkaampana.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rantaloma Hikkaduwassa
3 yötä

Hikkaduwan paras lomailusesonki on joulukuusta maaliskuuhun.

Sri Lankan lounaisrannikolla sijaitseva Hikkaduwa on ihastuttava lomakaupunki, joka kuhisee elämää. Rantaa myötäilevän pääkadun Galle Roadin varrella on vieri vieressä hotelleja, ruokapaikkoja, sukelluskouluja, kioskeja ja putiikkeja.

Kaupungin ehdottomasti suurin vetonaula on kultainen, hienohiekkainen hiekkaranta, jota reunustavat tuulenvireessä huojuvat kookospalmut. Läntiset rannat, Hikkaduwa Beach ja Turtle Beach, ovat aallonmurtajien ansiosta tyynempiä ja siksi ihanteellisia uintiin ja auringonottoon. Rantaa suojaa myös koralliriutta, joka houkuttelee Hikkaduwaan sukeltajia ja snorklaajia. Kauniiden korallien lisäksi pinnan alla vilisee värikkäitä kaloja ja isoja merikilpikonnia. Tiesitkö, että maailman seitsemästä merikilpikonnalajista viisi pesii Sri Lankassa?

Itäpuolella sijaitseva Narigama Beach on hyvä valinta kaikille, jotka pitävät enemmän isoista laineista ja purjelautailusta. Täällä on myös surffauskoulu ja mahdollisuus vuokrata surffausvarusteita.

Jos haluat kokea aivan toisenlaisen puolen Hikkaduwasta, suuntaa päätieltä kauemmas sisämaahan. Täällä taloja ympäröivät vehreät maisemat, pölyisillä teillä leikkivät iloiset lapset, ja pienissä kojuissa ja kaupoissa myydään tuoreita hedelmiä. Rauhallinen tunnelma on mukavaa vaihtelua vilkkaalle rantaelämälle.

Kun olet viettänyt päivän rannalla, voit käydä syömässä jossain monista viihtyisistä rantaravintoloista, joiden ruokalistat ovat täynnä herkullisia meren antimia. Etenkin hummeri on hikkaduwalainen suosikkiruoka.

Auringonlaskun aikaan on ihana kävellä rantaa pitkin varpaat hiekassa ja kuunnella aaltojen lempeää pauhua.

Rantaloma sisältää 3 yön hotellimajoituksen puolihoidolla sekä lentokenttäkuljetukset.

Rantaloma Mirissassa
3 yötä

Mirissan paras lomailusesonki on joulukuusta huhtikuuhun.

Mirissa on viihtyisä rantakaupunki, joka sijaitsee Sri Lankan eteläkärjessä. Kaupungissa vallitsee rauhallinen ja mukavan rento tunnelma, joten täällä voit keskittyä täysillä nauttimaan leppoisasta lomanvietosta. Hiekkarantaa reunustavat huojuvat kookospalmut ja kirkas vesi kutsuu uimaan – Mirissa on todellinen lomaparatiisi!

Mirissa tunnetaan yhtenä Sri Lankan parhaista valassafarikohteista, ja myös delfiinejä näkyy paljon. Intian valtameri tarjoaa näille merten jättiläisille erinomaiset elinolosuhteet, ja kaupunkia ympäröivillä vesialueilla voitkin bongata esimerkiksi sinivalaita, sillivalaita ja kaskelotteja.

Tuulet ja merivirtaukset voivat olla voimakkaita rannikkoseudulla myös korkeasesongin aikana. Silloin voit suunnata uima-altaalle tai lähellä sijaitsevalle Secret Beach -rannalle, jota ympäröivät kalliomuodostelmat suojaavat aalloilta. Se on täydellinen paikka uida ja rentoutua auringossa.

Jos haluat lähteä snorklaamaan, yksi parhaista kohteista sijaitsee Perrot Rockilla. Vesi on suhteellisen tyyntä, koska lahtea suojaa hieman kauempana koralliriutta. Pinnan alla voit nähdä monenlaisia värikkäitä kaloja ja hyvällä tuurilla myös merikilpikonnia.

Rantoja reunustaa muutama hyvä ravintola. Täällä kelpaa syödä vaikkapa herkullista grillattua kalaa ja maukkaita äyriäisruokia samalla kun aallot lyövät rantaan vain muutaman metrin päässä!

Auringonlaskun aikaan suosittu näköalapaikka on Coconut Tree Hill, jonka huippu on kookospalmujen peitossa. Kukkulalla on kiva paikallinen baari, mistä voit tilata kylmän juoman ihastellessasi taivaan upeaa väriloistoa.

Rantaloma sisältää 3 yön hotellimajoituksen puolihoidolla sekä lentokenttäkuljetukset.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Yli 6 hengen ryhmille tarjoamme erikoisetuja – pyydä tarjous jo tänään.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
LIITY SEIKKAUKSIIN
Vastaavia matkoja
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät

Aikasi on arvokasta. Erikoistuneet matka-asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.

Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.

Matka- ja maa-asiantuntijamme ovat suunnitelleet matkamme laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.

TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme