TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogiMinne matkustaa marraskuussa 2024?

Minne matkustaa marraskuussa 2024?

14.02.2024
Näytä kaikki

Suunnitteletko lomamatkaa marraskuulle?

Marraskuu on erinomainen matkustuskuukausi, oli mielessäsi sitten safariseikkailu Afrikassa, kulttuurikohteiden tutkiminen Aasian-kiertomatkalla, Latinalaiseen Amerikkaan tutustuminen Etelä-Amerikan-reissulla tai kauniiden maisemien ja kiehtovien kaupunkien kokeminen Australian-matkan merkeissä.

Kokosimme tähän 10 matkakohdetta, jotka sopivat loistavasti (myös) marraskuisille matkoille.

Lähdetkö mukaan?

Katso myös, minne kannattaa matkustaa lokakuussa ja joulukuussa.

1. Meksiko – lähde löytöretkelle Meksikon kulttuurikohteisiin

TourCompass-tiimin jäsen ottaa kuvan Chichen Itzasta Meksikossa.

Marraskuussa alkaa Meksikon kuiva kausi, joten lämpötilat ovat leutoja ja sateet hyvin harvinaisia – tämä on siis erinomaista aikaa uppoutua Meksikon rikkaaseen historiaan.

Matka Meksikoon marraskuussa tarjoaa monia jännittäviä kokemuksia. Täällä voit tutkia Chichen Itzan ikivanhoja mayaraunioita, rentoutua Meksikon valkoisilla hiekkarannoilla ja sukeltaa maan ainutlaatuiseen kulttuuriin. Marraskuun alussa voit myös kokea yhden vuoden kohokohdista, Kuolleiden päivän. Elämäniloista juhlapäivää vietetään paraatien ja hyvän ruoan merkeissä, ja tunnelma on katossa kaikkialla.

Tutustu Meksikon-matkoihimme alla:

2. Kambodža – tutki Angkorin ihmeitä ja paistattele auringossa rannikolla

Valkoinen hiekkaranta Koh Rongin saarella Kambodžassa.

Matka Kambodžaan ei ole täydellinen ilman vierailua Angkorin lumoavassa rauniokaupungissa, joka tekee lähtemättömän vaikutuksen kävijään kuin kävijään. Marraskuu on kuivan kauden alkupuolta, mikä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua maan rikkaaseen kulttuuriperintöön ennen kuin sesonki toden teolla alkaa.

Marraskuu on myös loistavaa aikaa rentoutua veden äärellä, esimerkiksi rantalomalla Koh Rongin pienellä paratiisisaarella tai Kepin rannikkokaupungissa, joka on yksi Kambodžan parhaiten varjelluista salaisuuksista.

Tutustu Kambodžan-matkoihimme alla:

3. Etelä-Afrikka – koe Kapkaupungin kevättunnelma

TourCompass-tiimi seisoo Pöytävuoren huipulla Kapkaupungissa.

Marraskuinen Etelä-Afrikka on oikea elämysten runsaudensarvi, ja nähtävää riittää erityisesti Kapkaupungissa, jossa kevät on täydessä kukassa.

Tässä kuussa säät ovat lempeitä ja aurinko paistaa täydeltä terältä, joten kaupungissa on mukava viettää aikaa myös ulkosalla.

Nouse legendaariselle Pöytävuorelle, seikkaile Bo-Kaapin värikkäillä kaduilla ja herkuttele hyvällä ruoalla maailmanluokan ravintoloissa!

Tutustu Etelä-Afrikan-matkoihimme täällä

4. Argentiina – kontrasteja pohjoisesta etelään

Perito Morenon jäätikkö keväisissä maisemissa.

Argentiina, tangon, viinin ja henkeäsalpaavien maisemien maa, tarjoaa marraskuussa monipuolisia ja kontrastintäyteisiä kokemuksia Buenos Airesin vilkkaasta kaupunkielämästä Patagonian vaikuttaviin maisemiin.

Tutustu argentiinalaiseen keittiöön, tutki värikkäitä kaupunginosia ja ihastele etelän dramaattisia maisemia, jotka heräävät eloon kevään saapuessa!

Marraskuun sää on miellyttävä ja kuiva suurimmassa osassa maata, joten tämä on loistava kuukausi kulttuurikokemusten ja luontoelämysten yhdistelmälle.

Tutustu Argentiinan-matkoihimme täällä

5. Australia – aurinkoa ja ulkoilmaelämää

Pariskunta vaeltamassa Blue Mountains -vuorilla Australiassa.

Marraskuu on ihanteellinen kuukausi tutustua Australian viehättäviin maisemiin ja mielenkiintoisiin kaupunkeihin.

Tähän aikaan keväästä säät ovat aurinkoisen lämpimiä ja luonto on täydessä kukassa. Nyt on siis täydellinen hetki kokea kaikki ne jännittävät elämykset, joita Australialla on tarjottavanaan – erityisesti kaikki ulkosalla tapahtuvat. Lähde kävelylle Sydneyn Bondi Beachin pehmeälle hiekalle, ihastu Ison valliriutan luonnonkauneuteen tai vaella kauniilla Blue Mountains -vuorilla!

Tutustu Australian-matkoihimme alla:

6. Mauritius – Intian valtameren paratiisisaari

Nainen snorklaamassa Intian valtameressä Mauritiuksen edustalla.

Kuvankaunis Mauritius on unelmakohde myös marraskuussa. Kun me Euroopassa alamme valmistautua talveen, Mauritius toivottaa kävijät tervetulleiksi keskelle lämmintä kesää.

Marraskuu on ihanteellista aikaa nauttia saaren kauniista hiekkarannoista ja vehreästä luonnosta ja tutustua viehättäviin paikallisiin pikkukyliin. Mauritius tarjoaa jokaiselle jotakin; sekä niille, jotka mieluiten keskittyvät makoilemaan hiekkarannalla drinkki kädessään, että niille, jotka kaipaavat lomaltaan muutakin tekemistä.

Marraskuussa huippusesonki ei ole vielä alkanut ja kesän sateetkin ovat vielä edessä. Jos haaveilet Mauritiuksen vedenalaisen maailman tutkimisesta, marraskuu on tähän yksi parhaista kuukausista, koska vesi on lämmintä ja näkyvyys hyvä.

Katso Mauritius-matkamme alta:

7. Thaimaa – trooppisia huveja ja kulttuurielämyksiä

Nainen kiipeämässä portaita Doi Suthepin temppelissä Chiang Maissa, Thaimaassa.

Thaimaan ainutlaatuisesta viehätysvoimasta voimme varmaankin kaikki olla samaa mieltä. Marraskuu merkitsee kuivan kauden alkua suurimmassa osassa maata, myös etelärannikolla, joten marraskuu on erityisen hyvä kuukausi sekä seikkailuille että rentoutumiselle.

Haaveilitpa sitten Bangkokin vilkkaiden katujen koluamisesta, Chiang Main kulttuuririkkauksien tutkimisesta tai rennosta rantalomailusta etelän hiekkarannoilla, Thaimaa ottaa sinut marraskuussa vastaan avosylin ja vieraanvaraisesti.

Tutustu Thaimaan-matkoihimme alla:

8. Kuuba – koe Karibian tenho ja nauti auringosta

Valkoinen ranta ja sininen vesi Varaderossa Kuubassa.

Marraskuussa alkaa Kuuban kuiva kausi, jolloin voit nauttia leudoista lämpötiloista ja runsaasta auringonpaisteesta. Tämä on loistavaa matkailuaikaa, jolloin sinua odottaa Kuuballe ominainen, ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa, kulttuuria ja rentoa tunnelmaa.

Seikkaile Havannan historiallisilla kaduilla, tanssi rytmikkään salsamusiikin tahtiin ja rentoudu Varaderon valkoisilla hiekkarannoilla!

Tutustu Kuuban-matkoihimme alla:

9. Japani – elämysten aarrearkku ruskan väreissä

Syksyn värit ja näkymät Fuji-vuorelle Japanissa.

Marraskuussa on vielä mahdollista kokea Japanin maaginen muodonmuutos, kun “Koyo”, syksyn vastine kevään kirsikankukille, maalaa maisemat upeilla ruskan väreillä.

Marraskuun leudot säät sopivat täydellisesti seikkailuihin Tokion vilkkailla kaduilla ja Kioton rauhaisissa temppeleissä, joten tämä kuukausi tarjoaa täydellisen tilaisuuden lähteä penkomaan Japanin tarjoamaa elämysten aarrearkkua!

Tutustu Japanin-matkoihimme alla:

Olipa matkakohteesi mikä tahansa, marraskuu on loistava kuukausi tutustua maailman ihmeisiin aina Mauritiuksen luonnonkauneudesta Argentiinan kulttuuririkkauksiin. Kaikki nämä kohteet tarjoavat unohtumattomia kokemuksia, jotka saavat sinut suunnittelemaan seuraavaa matkaasi heti kotiin palattuasi.