TURVATAKUU - Lue lisää
22 päivää

Suuri Australian kiertomatka

Kiertomatka sinulle, joka haluat nähdä kerralla kaiken! Nähtävää ja koettavaa riittää – samoin kuin runsaasti vapaata aikaa, joten voit tehdä matkasta juuri sellaisen kuin haluat.

Suuri Australian kiertomatka
Suuri Australian kiertomatka
22 päivää
KotiOseaniaAustraliaSuuri Australian kiertomatka

Suuri Australian kiertomatka

Kiertomatka sinulle, joka haluat nähdä kerralla kaiken! Nähtävää ja koettavaa riittää – samoin kuin runsaasti vapaata aikaa, joten voit tehdä matkasta juuri sellaisen kuin haluat.

KotiOseaniaAustraliaSuuri Australian kiertomatka
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* – Brisbaneen ja takaisin kotiin Cairnsista välilaskun/-laskujen kautta
 • Sisäiset lennot Brisbane–Adelaide + Adelaide–Melbourne + Melbourne–Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock–Sydney + Sydney–Cairns
 • Lentokenttäkuljetukset Australiassa
 • 3 yöpymistä Brisbanessa sis. aamiainen
 • 2 yöpymistä Adelaidessa sis. aamiainen
 • 2 päivän retki Adelaidesta Kangaroo Islandille sis. kuljetukset lautalle meno-paluu, lauttamatkat, bussikuljetukset ja opas Kangaroo Islandilla, 1 yön majoitus Kangaroo Islandilla, 1 x aamiainen ja 2 x lounas
 • 1 yöpyminen Adelaidessa sis. aamiainen
 • 3 yöpymistä Melbournessa
 • Puolen päivän opastettu kävelykierros Melbournessa
 • 2 yöpymistä Ulurulla/Ayers Rockilla
 • Auringonlasku Ulurulla sis. kuohujuoma
 • Auringonnousu Ulurulla ja patikkaretki Kata Tjutassa
 • Sisäänpääsymaksu Ulurulle ja Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon
 • 4 yöpymistä Sydneyssä
 • Puolen päivän opastettu kaupunkikierros Sydneyssä
 • 3 yöpymistä Cairnsissa
 • Mahdollisuus varata lisämaksusta erilaisia retkiä
 • Mahdollisuus pidentää matkaa rantalomalla Port Douglasissa tai luontoelämyksillä Darwinissa
 • Yksilöllinen kiertomatka; kaikki retket tapahtuvat kansainvälisissä ryhmissä paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

*Voit varata lisäpäiviä matkaohjelmaan kuuluvissa kaupungeissa, jos esimerkiksi haluat enemmän aikaa tutustua kohteeseen omatoimisesti. Ota yhteys matkailuneuvojaan ja kerro tarkemmin toiveistasi matkan suhteen!  

MATKA LYHYESTI

Ihan koko Australiaa tämä matka ei kata, mutta melkein!

Matkustat Queenslandin aurinkoisesta ja viihtyisästä pääkaupungista Brisbanesta Etelä-Australian pääkaupunkiin Adelaideen. Täällä sinua odottaa mahtava seikkailu Kangaroo Islandilla, joka nimensä mukaisesti on sekä kenguruiden että lukuisten muiden eläinten, kuten söpöjen koalojen, hurmaavien hylkeiden ja äänekkäiden merileijonien, koti.

Vierailet myös Melbournen ja Sydneyn kaupungeissa, joista kumpikin on omalla ainutlaatuisella tavallaan viehättävä.

Ja luonnollisesti käyt myös Australian Outbackissa, jossa lumoava Uluru kohoaa korkealle keskellä karua aavikkomaisemaa.

Kierros huipentuu trooppiseen pohjoiseen ja Cairnsiin, josta käsin voit käydä katsomassa Isoa valliriuttaa tai retkeillä maailman vanhimmassa sademetsässä Cape Tribulationissa.

Voit myös pidentää kiertomatkaa rantalomalla, luontomatkalla kansallispuistossa tai kaupunkilomalla.

Tätä kaikkea on suuri Australian kiertomatka!

Miksi valita tämä matka?

 • Koe Australian ikoniset kaupungit: Brisbane, Adelaide, Melbourne ja Sydney
 • Ihmettele Australian kiehtovaa luontoa Kangaroo Islandilla ja näe mm. kenguruja, koaloja, hylkeitä ja merileijonia
 • Seikkaile Outbackissa ja näe punaisen aavikon keskeltä kohoava Uluru
 • Huipenna matka lämpimissä tunnelmissa trooppisessa Cairnsissa, josta käsin voit tehdä retken mm. Isolle valliriutalle

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Tänään lähdet matkaan valitsemaltasi lentokentältä. Lennät kohti Australian Brisbanea välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Australiaan

Laskeudut vihdoin Australian maaperälle.

Lentokentältä on kuljetus hotelliin, missä majoitut seuraavat kolme yötä. Jos huoneesi ei ole vielä valmis, voit jättää matkatavarasi säilytykseen hotellille ja lähteä tutustumaan kaupunkiin.

Brisbane on viihtyisä kaupunki ja täydellinen lähtöpiste Australian-kiertomatkalle. Hieman yli 2 miljoonan asukkaan Brisbane on Australian kolmanneksi suurin kaupunki ja Queenslandin osavaltion pääkaupunki. Se saattaa vaikuttaa hieman hiljaiselta verrattuna maan kahteen muuhun suureen metropoliin, Sydneyyn ja Melbourneen, mutta älä anna sen hämätä, sillä Brisbane on ihana kaupunki, jolla on aivan omanlaistaan karismaa – ja täältä saat varmasti hyvän alun matkallesi.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 3-4: Vapaata aikaa Brisbanessa

Päivät ovat vapaita, joten voit tutustua kaupunkiin omassa tahdissasi.

Käy esimerkiksi Queensland Art Gallery- ja Gallery of Modern Art (QAGOMA) -taidemuseoissa nauttimassa kulttuurista.

Jos kroppa kaipaa aktiivisempaa tekemistä, voit vuokrata polkupyörän ja pyöräillä Mount Coot-tha -näköalapaikalle. Panoraamanäköalat alas kaupunkiin ovat todella hienoja. Perille pääsee helposti myös bussilla.

Brisbane Riverin varrella on useita yrityksiä, jotka tarjoavat veneretkiä. Jokiveneessä on mukava ottaa rennosti ja ihailla nähtävyyksiä kaikessa rauhassa.

Voit myös ostaa päiväretken Brisbanen lähialueille, kuten Moreton Islandille tai kauniiseen Lamingtonin kansallispuistoon.

Päivä 5: Lento Brisbanesta Adelaideen

Sinut kuljetetaan hotelliltasi lentokentälle, mistä lennät kohti Adelaidea. Perillä sinua on vastassa kuljettaja, joka vie sinut Adelaidessa sijaitsevaan hotelliisi. Täällä majoitut seuraavat kaksi yötä. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua South Australian pääkaupunkiin omin neuvoin.

Päivä 6: Vapaata aikaa Adelaidessa

Tämä päivä on vapaata aikaa tutkia Adelaidea omin neuvoin. Keskusta on kompakti ja eloisa, ja sitä ympäröivät vehreät alueet.

Adelaide on todellinen festarikaupunki, sillä Etelä-Australian pääkaupungissa järjestetään joka vuosi peräti 11 isoa taide- tai kulttuurifestivaalia kitarafestivaaleista lastenfestivaaleihin ja historiafestivaaleihin!

Kulttuuria on tarjolla myös kaupungin hienoissa museoissa, ja jos kaipaat jossain vaiheessa vieläkin rauhallisempaa tunnelmaa, voit suunnata Glenelgin viehättävään merenrantakaupunginosaan.

Kannattaa ehdottomasti myös käydä Adelaide Central Market -kauppahallissa, josta löytyy monta hyvää lounaspaikkaa.

Adelaiden lähiseutujen viinialueet kuuluvat Australian satoisimpiin ja tunnetuimpiin, ja päiväretki viinitiloille on varmasti kokemisen arvoinen elämys.

Päivä 7: Adelaide – Kangaroo Island, mm. Seal Bay ja Flinders Chase

Päivä alkaa bussimatkalla Cape Jervisiin, josta lähtee lautta Kangaroo Islandille. Lauttamatka kestää n. 45 minuuttia. Perillä Kangaroo Islandilla tapaat oppaasi ja bussin, jonka kyydissä kiertelet saarta ristiin rastiin seuraavat pari päivää.

Päivän ensimmäinen etappi on Seal Bay, missä voit nähdä läheltä uhanalaisia Australian merileijonia, joita elää täällä suuri yhdyskunta.

Lounaan jälkeen on vuorossa Flinders Chasen kansallispuisto, missä patikoidaan kiehtovien Remarkable Rocks- ja Admirals Arch -kivimuodostelmien lomassa. Nämä kaksi kalliomuodostelmaa sijaitsevat erillisillä huipuilla aivan saaren eteläpäässä, josta seuraava pysähdyspaikka onkin etelänapa. Kun tunnet tuulen hiuksissasi ja vaahto roiskuu kameraan, ei ole vaikea kuvitella, kuinka tuulet ja säät ovat tuhansien vuosien aikana muokanneet maisemat mitä kummallisemmiksi muodostelmiksi.

Loppupäivästä vierailet vielä Kangaroo Island Wildlife Parkissa, missä voit nähdä kenguruja ja koaloja. Kangaroo Islandilla sekä kenguruja että koaloja voi toki nähdä vapainakin, mutta villieläinpuistossa saat niistä takuulla parhaat valokuvat!

Ilta on vapaata aikaa, joten etsi mukavan näköinen ruokapaikka ja sulattele päivän elämyksiä maukkaan illallisen merkeissä!

Päivä 8: Kangaroo Island – Adelaide

Aamiaisen jälkeen sinut noudetaan hotellilta, mistä lähdetään päivän rientoihin.

Päivän ensimmäinen pysäkki on Raptor Domain, jossa pääset lähelle Australian suuria petolintuja. Suojelukeskuksessa hoidetaan kuntoon sairaita tai loukkaantuneita lintuja ja matelijoita, ja yksi keskuksen suurimpia vetonauloja on mahtava ”Birds of Prey” -lintushow. Täällä voit nähdä mm. kiilapyrstökotkan, joka on Australian suurin päiväpetolintu.

Lounas nautitaan Emu Ridge Eucaluptys Distilleryssä, missä on ohjelmassa myös opastettu kierros, jonka aikana tutustut eukalyptusöljyn salaisuuksiin.

Seuraava pysähdyspaikka on Clifford’s Honey Farm. Kangaroo Island tunnetaan hunajastaan, ja saari on ainoa paikka maailmassa, missä vielä tarhataan geneettisesti puhtaita italialaisia mehiläisiä. Suosittelemme ehdottomasti maistamaan kuuluisaa paikallista hunajajäätelöä!

Tämän päivän retkellä on tietysti runsaasti tilaisuuksia ihailla kauniita maisemia, ja jos et näe päivän mittaan vähintään yhtä kengurua laiduntamassa jossain puun varjossa, sinulla on harvinaisen huono tuuri.

Päivä huipentuu tyylikkäästi viininmaisteluun saaren kauniilla viiniviljelmillä. Ehdit halutessasi nauttia omakustanteisen illallisen ennen kuin saat kyydin lautalle ja palaat takaisin mantereelle, missä bussi on valmiina viemään sinut takaisin Adelaideen.

Päivä 9: Lento Adelaidesta Melbourneen

Sinut kuljetetaan hotellilta lentokentälle, mistä lennät matkan seuraavaan kohokohtaan: Melbourneen. Perillä Melbournessa saat kyydin hotelliisi, ja kuten aina, voit jättää matkatavarasi säilytykseen jos huoneesi ei ole valmis saapuessasi.

Melbourne on rento kulttuurikaupunki, jonka ruokaskene on vailla vertaa! Ensisilmäyksellä Melbourne saattaa vaikuttaa hieman synkeältä, mutta älä anna sen hämätä – se on todellisuudessa upea kaupunki!

Tänään sinulla on loppupäivä aikaa selvittää, miksi. Aloita esimerkiksi leppoisalla kävelyllä Melbournen läpi virtaavan Yarrajoen rannalla. Koko South Bankin alue on täynnä ravintoloita, baareja ja trendikkäitä liikkeitä, ja täällä sijaitsee myös iso Crown Casino.

Päivä 10: Kaupunkikierros Melbournessa

Aamupäivällä on ohjelmassa opastettu kierros Melbournen kätketyillä kujilla. Kierroksella kävellään ydinkeskustan mielenkiintoisimmilla kaduilla. Täällä designerit ja arkkitehdit asuvat vieri vieressä erikoisten kahviloiden kanssa. Seinät on koristeltu katutaiteella, ja kapeat kujat huokuvat historiaa ja tarinoita ajalta, jolloin alue ei ollut trendikästä nähnytkään.

Nauti tarinoista ja muista, että ehdit vielä palata myöhemmin tutkimaan mielenkiintoisimpia paikkoja. Kannattaa myös kysyä oppaalta suosituksia kahviloista tai ravintoloista.

Huomaa, että kaupunkikierroksen lähtöpaikalle on saavuttava omin neuvoin. Kokoontumispaikan osoite löytyy voucherista.

Iltapäivä on vapaata aikaa, joten voit halutessasi palata kierroksella koluamillesi kaduille tai lähteä kiertelemään esimerkiksi Queen Victoria Marketia.

Päivä 11: Vapaata aikaa Melbournessa

Tämä päivä on vapaata aikaa tutustua Melbournen kaupunkiin omin neuvoin.

Victorian osavaltiossa on myös paljon muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä – jos haluat laajentaa reviiriäsi kaupungin ulkopuolelle, saatavilla on paljon erilaisia maksullisia retkiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi retki Great Ocean Roadille, joka on yksi maailman kauneimmista rannikkoreiteistä? Toinen hyvä vaihtoehto on retki Yarra Valleyn viinialueelle.

Voit myös matkustaa raitiovaunulla St. Kildaan, joka on meren rannalla sijaitseva viihtyisä kaupunginosa. Jos suuntaat sinne myöhemmin iltapäivällä, saatat nähdä pienen kääpiöpingviiniyhdyskunnan nousevan maihin auringonlaskun aikaan.

Päivä 12: Lento Melbournesta Uluruun/Ayers Rockille – auringonlasku Ulurulla

Sinut kuljetetaan lentokentälle, mistä lennät Australian punaiseen sydämeen: Outbackiin. Tämä päivä on täynnä kontrasteja! Siirryt nimittäin suurkaupungin sykkeestä pikkuriikkiseen Yularaan, joka sijaitsee keskellä punaista aavikkoa. Pääset lentokentältä hotelliisi kätevästi ilmaisella sukkulabussilla.

Jos aikaa ja jaksamista riittää, voit osallistua iltapäivällä kaupungin tarjoamiin ilmaisiin aktiviteetteihin. Kysy hotellin vastaanotossa, mitä tapahtumia on tarjolla ja mihin aikaan.

Päivän päätteeksi sinua odottaa yksi koko matkan kohokohdista: auringonlasku Ulurulla. Valtavan kalliomuodostelman värit vaihtuvat kuin lumottuna auringon laskiessa yhä lähemmäksi horisonttia. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi alue on alkuperäiskansoille niin pyhä! Nauti lasillinen kuohuvaa ja nauti vaikuttavista maisemista täysin rinnoin!

Päivä 13: Auringonnousu Ulurulla ja patikkaretki Katatjutan kallioharjanteilla

Tänään lähdetään Yularasta jo ennen päivän valkenemista. Eilen todistit auringonlaskua Ulurulla. Tänään näet auringon nousevan pyhän kalliomuodostelman ylle. Molemmat visuaaliset elämykset ovat hyvin erilaisia, mutta varmasti yhtä tärkeällä sijalla jokaisen Australian-matkaajan must see -listalla.

On kiehtova kokemus seistä keskellä Australian takamaata ja odottaa auringonnousua aamukylmästä väristen. Vaikka päivät voivat olla aavikolla hyvin kuumia, yöt ovat usein erittäin kylmiä, koska auringon laskettua lämpö karkaa nopeasti.

Kun aurinko on noussut korkealle, jatkat matkaa kohti Katatjutan kallioharjanteita, jotka sijaitsevat n. 50 kilometrin päässä Ulurulta länteen.

Myös Katatjutan alue on Australian alkuperäiskansalle pyhä paikka, ja joihinkin osiin turisteilla ei ole asiaa. Onneksi kansallispuiston alueella on myös vierailijoille avoimia kohteita, ja yksi suosituimmista patikkareiteistä kulkee kauniiden kalliomuodostelmien lomassa Walpa Gorgen läpi. Matkan varrella opas kertoo sinulle lisää tämän kiehtovan paikan geologiasta. Ehkä saat selville, mitä “Kata Tjuta” tarkoittaa?

Loppupäivä on vapaata aikaa, ja voit joko varata maksullisen lisäretken tai hyödyntää Yularan ilmaisia aktiviteetteja.

Päivä 14: Lento Uluruun/Ayers Rockille Sydneyyn

Tänään on aika jättää Outback taakse, sillä seuraava pysäkki on Australian suurin kaupunki Sydney! Siirryt ensin hotelliltasi lentokentälle ilmaisella bussikuljetuksella. Bussien lähtöajat suunnitellaan lentojen mukaisesti, joten tarkista hotellin vastaanotosta, milloin sinulle sopiva bussi on lähdössä.

Perille saavuttuasi et voi olla huomaamatta Melbournen ja Sydneyn välisiä eroja. Sydneyn leveät kadut, jotka johtavat Oopperatalolle, ovat kaukana Melbournen kapeista, graffiteilla koristelluista kujista. Sydney on ainakin meidän mielestämme sijaintinsa puolesta yksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Nyt sinulla on mahdollisuus muodostaa asiasta oma mielipiteesi!

Kaupunki on rakentunut maailman suurimman luonnonsataman ympärille, ja koska Sydneyn alueella on peräti yli 100 eri hiekkarantaa, ulkoilmaelämä on täällä suosiossa.

Ensimmäisenä päivänä useimmat suuntaavat heti kärkeen Sydneyn kuuluisalle oopperatalolle ja Sydney Harbour Bridgelle. Sydney Opera House valittiin vuonna 2007 UNESCOn maailmanperintöluetteloon, missä sille pitävät seuraa muun muassa Egyptin pyramidit ja Kiinan muuri. Aivan oopperatalon vieressä sijaitsee Sydneyn kasvitieteellinen puutarha. Vehreästä puutarhasta on näköala satamaan, jossa lautat puikkelehtivat edestakaisin esikaupunkien välillä ja suuret purjelaivat keikkuvat aalloilla.

Oopperatalon vastakkaisella puolella sijaitsee Sydneyn vanha kaupunginosa, The Rocks. Ensimmäiset eurooppalaiset asettuivat asumaan juuri tänne saavuttuaan maahan.

Kun jatkat matkaa satamakatua pitkin, saavut Barangaroo Reserve -puistoon. Tämä entinen teollisuusalue on hiljattain muutettu alkuperäisten asukkaiden avulla ja opastuksella puistoksi, joka muistuttaa pientä palaa Sydneystä sellaisena kuin se oli ennen eurooppalaisten tuloa. Opastetulla kierroksella voit tutustua alueen ainutlaatuisiin kasveihin ja alkuperäiskansojen kulttuuriperintöön.

Suuntaa päivän päätteeksi King Street Wharfin alueelle, mistä löytyvät kaupungin parhaat ravintolat.

Päivä 15: Sydneyn kaupunkikierros

Aamupäivällä on ohjelmassa mielenkiintoinen opastettu kierros Sydneyssä. Nähtävyyksiä on paljon ja kierros kattaa monta mielenkiintoista kohdetta, joita voit halutessasi palata tutkimaan myöhemmin lisää.
Listalla ovat mm. oopperatalo, kasvitieteellinen puutarha, vanha kaupunginosa The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park ja Chinatown. Matkan varrella opas kertoo kaupungin kulttuurista ja historiasta.

Huomaa, että kierroksen lähtöpaikalle on saavuttava omatoimisesti. Kokoontumispaikan osoite löytyy voucherista.

Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin neuvoin. Voit myös varata maksullisen lisäretken, kuten opastetun kierroksen Sydneyn oopperatalossa tai siltakiipeilyn Sydney Harbour Bridgellä, mikä vaatiikin sitten jo vähän enemmän rohkeutta.

Päivät 16-17: Vapaata aikaa Sydneyssä

Seuraavat päivät ovat vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin neuvoin. Voit myös varata yhden tai useamman monista mielenkiintoisista retkistämme.

Tekemisestä ei ole täällä pulaa! Sydneyssä on paljon hienoja museoita ja monenlaisia mielenkiintoisia aktiviteetteja, mutta joskus on mukava vain kävellä kaupungin läpi ja ehkä syödä lounasvoileipä penkillä kasvitieteellisessä puutarhassa, josta on näköala oopperatalolle.

Sydneyn-vierailu ei ole täydellinen ilman visiittiä jollekin kaupungin monista hiekkarannoista. Rantoja on yhtä paljon kuin esikaupunkialueitakin, ja jokaisella on omat luonteenpiirteensä. Sää on lähes aina hyvä suuressa osassa Australiaa, ja siksi australialaiset viettävät yleensä paljon aikaa ulkona. Jokaisessa itseään kunnioittavassa puistossa on grillausmahdollisuus, jota kuka tahansa voi käyttää ilmaiseksi, eikä supermarketeissa ole missään muualla maailmassa yhtä suuria piknik-osastoja kuin täällä. Rakkaus ulkoilmaelämään näkyy myös rannoilla, joiden pukukopit ja suihkutilat ovat yleensä erinomaisia. Kannattaa siis pakata ainakin yhtenä päivänä uimavarusteet mukaan ja suunnata jollekin Sydneyn yli 100 rannasta.

Päivä 18: Lento Sydneystä Cairnsiin

Tänään on jälleen aika vaihtaa maisemaa! Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, mistä lennät pohjoisempana sijaitsevaan Cairnsiin.

Perillä Cairnsissa huomaat lämpötilasta ja ilmankosteudesta välittömästi, että olet saapunut troppiseen ilmastoon. Se näkyy myös luonnon vehreydessä! Eksoottiset kasvit, kuten hibiskukset, temppelikukat ja helikoniat, kukoistavat lämpimässä.

Cairns on vilkas ja eloisa kaupunki. Nähtävää ja tekemistä riittää, eikä kahviloista, ravintoloista tai kaupoistakaan ole pulaa. Kaupungissa ei ole hiekkarantaa, mutta sen korvaamiseksi keskustaan on rakennettu suuri keinotekoinen laguuni, jossa voit uida ja nauttia auringosta.

Päivät 19-20: Vapaata aikaa Cairnsissa

Päivät ovat vapaita. Cairns tarjoaa paljon jännittäviä aktiviteetteja, ja nyt voit itse päättää, mitä haluat tehdä.

Jos kaipaat vinkkejä, voimme suositella ainakin veneretkeä Isolle valliriutalle, joka on yksi alueen – ja koko Australian – suurimmista nähtävyyksistä. Maailman vanhin sademetsä Daintree Rainforest on sekin kiintoisa käyntikohde. Cairns on ainoa paikka maailmassa, jossa kaksi UNESCOn maailmanperintökohdetta sijaitsee ihan vierekkäin. Täällä pohjoisessa Iso valliriutta kaartuu nimittäin aivan lähelle rantaa, ja koska myös sademetsä ulottuu rantaan saakka, nämä kaksi kiehtovaa luonnonilmiötä kohtaavat toisensa.

Junamatka Kurandan pieneen viidakkokaupunkiin on myös unohtumaton kokemus – tai miltä kuulostaisi koskenlasku jollakin Cairnsin lähistöllä virtaavista joista?

Mahdollisuuksia on paljon – ja valinta on sinun!

Päivä 21: Lähtö Cairnsista

Suuri Australian kiertomatka lähestyy vihdoin loppuaan. Ehdit vielä hankkia viimeiset matkamuistot ennen kuin on aika siirtyä lentokentälle, mistä lennät Suomeen välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 22: Saapuminen Suomeen

Laskeudut takaisin Suomeen hauskan ja tapahtumarikkaan matkan jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rento loma trooppisessa Pohjois-Queenslandissa
3 yötä

Pidennä matkaasi muutamalla rennolla lomapäivällä viihtyisässä Port Douglasin kaupungissa, joka sijaitsee Cairnsista pohjoiseen. Täällä sinua odottavat monet hyvät ravintolat, mahtavat shoppailumahdollisuudet ja rento tunnelma.

Kaupunkiloma Singaporessa
3 yötä

Pidennä matkaasi jännittävällä kaupunkilomalla Singaporessa ja nauti huippumodernin aasialaisen suurkaupungin sykkeestä.

Singaporen pinta-ala on vain 721,5 km2 , mikä tekee siitä Kaakkois-Aasian pienimmän maan. Pienestä koostaan huolimatta kaupunkivaltio tarjoaa todella paljon nähtävää ja koettavaa.

Voit ihastella Marina Bay Sandsin arkkitehtuuria, tehdä rauhallisen kävelyretken Gardens by the Bayn puistoissa, shoppailla sydämesi kyllyydestä Orchard Roadilla, siemailla Singapore Slingejä Raffles Hotelissa ja nousta kaupungin katolle nauttimaan huikaisevista maisemista 165 metriä korkean Singapore Flyer -maailmanpyörän kyydissä.

Singapore on todellinen kulttuurien sulatusuuni, jossa monista eri etnisistä taustoista tulevat ihmiset elävät rauhaisaa yhteiseloa toisiaan kunnioittaen. Voit nähdä tämän muun muassa kaupungin pyhäköissä: buddhalaisten temppelit, moskeijat, kristittyjen kirkot ja hindutemppelit seisovat vieri vieressä sulassa sovussa. Singaporen monikulttuurisuuteen voit tutustua esimerkiksi Little Indiassa, China Townissa ja Kampong Glamin arabialais-malaijilaiskortteleissa. Värikkäät talot ja mausteiden ja jasmiinin tuoksu luovat ainutlaatuista tunnelmaa.

Monikulttuurisuus näkyy luonnollisesti myös kaupungin ruokavalikoimassa ja ravintolatarjonnassa. Kun haluat kokeilla rehtiä katuruokaa, suuntaa johonkin monista Hawker Centre -ruokatoreista. Jos taas haluat hemmotella makunystyröitäsi Michelin-ravintoloissa, Singaporen parhaat ravintolat löytyvät Keong Saik Roadin varrelta.

Muita suosittuja hipsterikaupunginosia ovat värikäs Haji Lane Kampong Glamissa ja Tiong Bahrun Art Deco -alue. Molemmissa kaupunginosissa on suuri valikoima viihtyisiä kahviloita, hyviä ravintoloita ja kauppoja sekä hienoa katutaidetta.

Jos haluat vetäytyä suurkaupungin vilskeestä hetkeksi rauhaisampaan ympäristöön, Sentosa Island on hyvä vaihtoehto. Pääsaaren eteläpuolella sijaitsevalla Sentosalla on hiekkarantojen lisäksi paljon muutakin nähtävää, kuten Universal Studios ja muutama huvipuisto.

Houkutteleeko matka Singaporeen?

Lisämatka sisältää 3 yön hotellimajoituksen aamiaisella, lennon Singaporeen sekä lentokenttäkuljetukset.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Trooppisen pohjoisen kansallispuistot
4 yötä

Vietä neljä mielenkiintoista päivää Pohjoisterritoriossa ja seikkaile Kakadun kansallispuistossa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde.

Majoitut neljä yötä Darwinin kaupungissa, joka saattaa olla sinulle jo tuttu Australia-elokuvasta?

Ensimmäinen kokopäiväretki suuntautuu Kakadun kansallispuistoon, missä pääset risteilemään krokotiileja viliseville joille ja opit paljon Australian alkuperäiskansojen erityisestä yhteydestä paikalliseen luontoon.

Vierailet myös vähemmän tunnetussa, mutta vähintään yhtä kauniissa Litchfieldin kansallispuistossa, missä voit halutessasi uida vesiputouksissa.

Tämä pidennys sopii erityisen hyvin touko-lokakuussa matkustaville, koska silloin Australian pohjoisosissa on kuiva kausi. Jos haluat varata tämän pidennyksen sadekaudella marras-huhtikuussa, on tärkeää, että otat yhteyttä matkailuneuvojaan ennen varauksen tekemistä, sillä retkiä Kakadun ja Lichtfieldin kansallispuistoihin tehdään tänä aikana vain 1–2 kertaa viikossa.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Oseania
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
LIITY SEIKKAUKSIIN
Vastaavia matkoja
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme