TURVATAKUU - Lue lisää
14 päivää

Kuuban kiertomatka ja rantaloma Varaderossa

Näe Kuuban historiallinen pääkaupunki Havanna, kaunis Viñalesin laakso ja hurmaava Trinidad ja vietä lopuksi ylellinen rantaloma Varaderon paratiisirannoilla.

Kuuban kiertomatka ja rantaloma Varaderossa
Kuuban kiertomatka ja rantaloma Varaderossa
14 päivää
KotiLatinalainen AmerikkaKuubaKuuban kiertomatka ja rantaloma Varaderossa

Kuuban kiertomatka ja rantaloma Varaderossa

Näe Kuuban historiallinen pääkaupunki Havanna, kaunis Viñalesin laakso ja hurmaava Trinidad ja vietä lopuksi ylellinen rantaloma Varaderon paratiisirannoilla.

KotiLatinalainen AmerikkaKuubaKuuban kiertomatka ja rantaloma Varaderossa
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno-paluulennot Suomesta* Havannaan
 • Lentokenttäkuljetukset Havannassa
 • Bussi: Havanna – Viñales – Trinidad – Varadero – Havanna
 • 8 yötä casa particulareissa, sis. aamiainen
 • 4 yötä rantahotellissa Varaderossa, sis. all-inclusive
 • 1 x lounas (4. päivä)
 • Turistiviisumi Kuubaan
 • Yksilöllinen kiertomatka; kaikki retket tapahtuvat pienissä kansainvälisissä ryhmissä paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla.
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta
 • Lähdöt mahdollisia joka päivä

Kattava retkipaketti:

 • Infotilaisuus ja opastettu kierros Havannan vanhassa kaupungissa
 • Retki Viñalesin laaksoon, ml. vierailu tupakkaplantaasilla ja tippukiviluolassa
 • Opastettu kierros Trinidadin vanhassa kaupungissa
 • Sisäänpääsymaksut ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Koe Kuuban suurimmat vetonaulat ja vietä mahtava rantaloma Varaderon lomaparatiisissa.

Kiertomatka alkaa Kuuban pääkaupungista Havannasta, missä et voi olla ihastumatta värikkääseen siirtomaa-arkkitehtuuriin, viehättäviin aukioihin ja upeisiin amerikanrautoihin.

Havannasta suuntaat länteen ja vehreään Viñalesin laaksoon, missä on ohjelmassa jännittäviä luontoelämyksiä, vierailu tippukiviluolassa ja tutustuminen tupakkaplantaasiin. Viñales tunnetaan kalkkikivikukkuloistaan eli ”mogoteista”, jotka reunustavat rehevää ja hedelmällistä laaksoa.

UNESCO:n maailmanperintökohteessa Trinidadissa voit kierrellä mukulakivikatuja ja ihailla uskomattoman kauniita siirtomaa-ajan taloja ja kirkkoja. Illan tullen salsan kiihkeät rytmit houkuttelevat tanssimaan kahviloihin ja baareihin.

Matka huipentuu muutamaan rentouttavaan lomapäivään Varaderon upeilla paratiisirannoilla, joita reunustavat huojuvat palmut ja turkoosi meri.

Miksi valita tämä matka?

 • Rakastu Havannan historiaa huokuvaan ja elämää sykkivään vanhaan kaupunkiin
 • Vieraile tupakkatilalla rehevässä Viñalesin laaksossa, missä kasvavat maailman parhaiden sikarien raaka-aineet
 • Rakastu musiikin rytmeihin ja maistele mojitoja värikkäässä Trinidadissa
 • Nauti kiertomatkan jälkeen karibialaisesta tunnelmasta Varaderon valkoisilla hiekkarannoilla turkoosin meren äärellä

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Lähtöpäivä. Tänään lennät Suomesta Havannaan välilaskun/-laskujen kautta. Perillä Havannassa sinua on vastassa kuljettaja, joka vie sinut majoituspaikkaasi.

Päivä 2: Infotilaisuus & Havannan kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen kuubalainen yhteistyökumppanimme tapaa sinut majoituspaikassasi, missä on vuorossa noin puoli tuntia kestävä infotilaisuus. Käytte yhdessä läpi matkaohjelman ja saat vastauksen kaikkiin kysymyksiisi tulevasta matkasta, käytännön asioista ja Kuubassa matkustamisesta.

Infotilaisuuden jälkeen lähdetään oppaan johdolla tutustumaan Havannan vanhaan kaupunginosaan, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Kierroksella kävellään pitkin mukulakivikatuja, ja kaupungin pittoreskit aukiot, komeat katedraalit ja vaikuttavat siirtomaa-ajan rakennukset vievät ajatuksesi historian pyörteisiin.  Vastikään remontoitujen, huolella vaalittujen katujen ja rakennusten ja ränsistyneempien alueiden välinen kontrasti tekee Havannan kaupunkikuvasta ainutlaatuisen. Kierroksen kohokohtiin kuuluvat muun muassa Plaza Vieja, Plaza de San Francisco, Plaza de la Catedral ja kaupungin vanhin aukio Plaza de las Armas, jonka ympärillä sijaitsevat kaupunginmuseo ja kuvernöörin palatsi.

Iltapäivä ja ilta ovat vapaata aikaa.

Päivä 3: Päivä Vapaata aikaa Havannassa

Havanna tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa, ja tämä päivä on vapaata aikaa ottaa siitä kaikki irti. Voit päättää itse tahdin ja suunnan, mutta voimme lämpimästi suositella lisäretkiämme, jotka voit varata etukäteen kotoa käsin.

Tutustu kaupunkiin aidon amerikkalainen auto takapenkiltä tai tanssi hiki pintaan kuubalaisen salsan tahdissa!

Voit kokea unohtumattoman ja elämysrikkaan päivän monella eri tavalla – valinta on sinun.

Päivä 4: Päivä Havanna – Viñales – retki Viñalesin laaksoon

Tänään suunnataan Havannasta kohti Viñalesin laaksoa, missä odottavat huikean hienot luontoelämykset.

Matkan ensimmäinen osuus ajetaan tavallisella valtatiellä, mutta lähempänä määränpäänä olevaa pikkukylää reitti vie pitkin kapeita ja kiemurtelevia maalaisteitä. Matkan kesto on n. 4 tuntia.

Iltapäivällä on vuorossa jännittävä retki, jonka aikana koet Viñalesin laakson kohokohdat. Aluksi nautitaan herkullinen lounas perinteisessä kuubalaisessa ravintolassa. Kun vatsat on saatu täyteen, lähdetään oppaan johdolla tutustumaan pieneen tupakkaplantaasiin. Täällä tutustut paikallisten tupakanviljelijöiden työhön sekä maailmankuulujen kuubalaisten sikarien valmistukseen. Viñalesin alueen tupakkakasvien sanotaan kuuluvan koko maan parhaimmistoon, sillä juuri täällä kasvavat kuuluisien Cohiba- ja Montecristo-sikarien valmistuksessa käytettävät tupakanlehdet.

Seuraava vierailukohde on tippukiviluola Cueva del Indio, jossa on aikoinaan asunut saaren alkuperäisasukkaita. Lyhyen kävelykierroksen jälkeen noustaan pieneen veneeseen, jolla seilataan hitaasti jokea pitkin luolan uumenista takaisin päivänvaloon.

Vähän matkaa Viñalesin ulkopuolella näet mahtavan kokoisen Mural de la prehistoria -kalliomaalauksen, joka esittää ihmiskunnan evoluutiota. Sen on maalannut paikallinen taiteilija Leovigildo González.

Retken viimeinen etappi on näköalapaikka, mistä avautuu sanoinkuvaamattoman upea panoraamanäköala satumaiseen Viñalesin laaksoon. Vehreästä maisemasta kohoavat jylhät kalkkikivikukkulat tunnetaan nimellä ”mogote”. Tämän jälkeen saat kyydin majoituspaikkaasi.

Päivä 5: Päivä Vapaata aikaa Viñalesissa

Tämä päivä on vapaata aikaa tutustua kauniiseen Viñalesiin joko omin neuvoin tai osallistumalla johonkin alla olevista retkistä. Suosittelemme lämpimästi patikkaretkeä.

Päivä 6: Päivä Viñales – Trinidad

Varhain tänä aamuna sinut noudetaan majoituspaikastasi ja kuljetetaan viehättävään siirtomaakaupunkiin Trinidadiin. Matkan varrella voit nähdä tiellä mitä erikoisempia kulkuvälineitä härkävaunuista hevosvankkureihin.

Myöhään iltapäivällä saavutaan Trinidadin kaupunkiin, joka on UNESCOn maailmanperintölistalla upean siirtomaa-arkkitehtuurinsa ansiosta.

Päivä 7: Trinidad

Tänään on ohjelmassa opastettu kävelykierros Trinidadin viehättävässä vanhassa kaupunginosassa. Kengät kannattaa valita huolella, sillä Trinidadin hurmaavat mukulakivikadut ovat paikoin varsin epätasaisia.

Kierroksen aikana käydään muun muassa Plaza Mayor -aukiolla ja Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad -katedraalissa, joka on yksi Kuuban suurimmista kirkoista. Matkan varrella opas kertoo kaupungin kiehtovasta historiasta ja arkkitehtuurista. Kierroksen lopuksi käydään drinkillä paikallisessa baarissa.

Päivä 8: Trinidad

Tämä päivä on vapaata aikaa. Voit tutkia Trinidadia omin neuvoin tai varata jonkin alla olevista lisäretkistä.

Päivä 9: Trinidad - Varadero

Tänään on aika sanoa näkemiin Trinidadille ja jatkaa matkaa Varaderoon, joka on Kuuban upein rantalomaparatiisi. Varadero sijaitsee 20 km pitkällä niemimaalla, jonka valkohiekkaiset rannat reunustavat Meksikonlahden turkoosinsinisiä vesiä. Matka Trinidadista Varaderoon kestää n. 5–6 tuntia.

Päivät 10-12: Rentoa rantaelämää lomaparatiisissa

Päivät Varaderossa ovat vapaita. All-inclusive -hotellisi sijaitsee aivan rannan vieressä. Voit viettää päiväsi hiekkarannalla loikoillen tai kokeilla jotain monista tarjolla olevista aktiviteeteista, liikuntamahdollisuuksista ja vesiurheilulajeista (osasta voidaan veloittaa lisämaksu). Voit myös lähteä kiertelemään Varaderon kaupunkia, jossa on jonkin verran kauppoja, kioskeja ja torimyyntikojuja.

Päivä 13: Kotimatka alkaa

Tänään on aika sanoa näkemiin Kuuballe ja ottaa kurssi kohti kotimaata. Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan lentokentälle, mistä kotimatkasi alkaa. Lennät takaisin Suomeen välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 14: Paluumatka

Paluulento Suomeen.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 4 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme