TURVATAKUU - Lue lisää
KotiAfrikka-blogiTalviloma Latinalaisessa Amerikassa

Talviloma Latinalaisessa Amerikassa

16.07.2019  |  päivitetty: 22.01.2024
Näytä kaikki

Tulum

Minne aiot matkustaa talvilomalle?

Jos haaveilet mahdollisimman lämpimistä ja vähäsateisista lomasäistä, kannattaa suunnata tammikuussa tai helmikuussa Väli- ja Etelä-Amerikkaan. Monissa Latinalaisen Amerikan maissa vuoden ensimmäiset kuukaudet osuvat kuivalle kaudelle.

Kokosimme alle 5 upeaa talvilomakohdetta:

Costa Rica tammi-helmikuussa

Scarlet Macaw

Tammi- ja helmikuu ovat suosittua matkailuaikaa tässä pienessä Väli-Amerikan maassa.

Costa Rica rajoittuu lännessä Tyyneenmereen ja idässä Karibianmereen. Itäpuolella Karibianmeren rannikolla on tammikuussa vielä sadekausi, mutta Tyynenmeren rannikolla säät ovat selkeitä ja lämpimiä.

Costa Rica tunnetaan ainutlaatuisesta luonnostaan ja eläimistään, ja maan suurimpia vetonauloja ovatkin sen monet upeat luontokohteet ja vehreät kansallispuistot.

Jos haluat nähdä maailman monimuotoisinta luontoa, suuntaa Corcovadon kansallispuistoon, jonka alueella elää noin 50 % Costa Rican kasvi- ja eläinlajeista. Corcovadon asukkaisiin kuuluu muun muassa maailman suurin puna-arapopulaatio.

Monteverden pilvimetsä puolestaan tarjoaa monenlaisia jännittäviä seikkailuja: lähde kävelyretkelle puiden latvuksiin rakennetuille riippusilloille tai kiidä rehevien maisemien läpi vatsanpohjaa kutkuttavalla vaijeriliu’ulla. Manuel Antoniossa taas sijaitsee yksi Costa Rican suosituimmista kansallispuistoista, jonka alueella voit myös loikoilla maailman kauneimpien joukkoon valituilla hiekkarannoilla.

Costa Rica on siis sekä luonnonystävän että rantalomailijan paratiisi. Manuel Antonion kansallispuiston sisä- ja ulkopuolella olevien hiekkarantojen lisäksi Tyynenmeren rannikolta löytyy paljon viehättäviä rannikkokaupunkeja. Esimerkiksi pieni Playa Sámaran kaupunki on erinomainen tukikohta rentouttavalle rantalomalle. Playa Sámaran leveällä valkoisella hiekkarannalla huojuvien palmujen alla kelpaa nauttia lämmöstä ja auringonpaisteesta.

Vietä talviloma Costa Ricassa:

Meksiko tammi-helmikuussa

mexico city

Haluatko nauttia talvilomalla auringonpaisteesta ja lämpimistä ilmoista? Silloin Meksiko on oiva vaihtoehto. Kuten monessa muussakin Latinalaisen Amerikan maassa, myös Meksikossa kuiva kausi kestää marraskuusta huhtikuuhun.

Lämpötiloissa voi kuitenkin olla suuriakin eroja sen mukaan, matkustatko ylänköseuduille, kuten Mexico Cityyn, vai alanko- ja rannikkoalueille. Peukalosääntönä voidaan pitää, että alankoseuduilla ja rannikolla on aina lämpimämpää kuin ylänkö- ja vuoristoalueilla.

Karibianmereen työntyvä Jukatanin niemimaa on tasaista alankoa. Jukatanin itärannikolla sijaitsevat muun muassa Playa del Carmenin ja Tulumin kaupungit. Playa del Carmenin kadut ovat täynnä elämää, mutta kaupungin suurin vetonaula ovat sen upeat paratiisirannat ja värikäs vedenalainen maailma trooppisine kaloineen. Tulum on hiljaisempi kohde, joka tunnetaan pienistä, rauhallisista ja vielä varsin koskemattomista rannoistaan. Tulum sopii erityisesti matkailijalle, joka nauttii hieman rennommasta ja boheemimmasta tunnelmasta.

Mexico City on erinomainen kohde kuivalla kaudella, kun kuumuus ja kosteus eivät tunnu samalla tavalla tukalilta kuin sadekaudella. Säät ovat ihanteellisia kaupungilla kiertelyyn ja kauniin arkkitehtuurin ihasteluun. Monissa siirtomaakaudella rakennetuissa taloissa on käytetty vanhoista asteekkirakennuksista saatuja kiviä, ja siellä täällä voit nähdä kiviin kaiverrettuja asteekkisymboleja.

Yksi Mexico Cityn suurimmista vetonauloista on luonnollisesti herkullinen meksikolainen ruoka. Kokeile esimerkiksi tacos al pastoria, juustotäytteisiä quesadilloja ja makeita churroja.

Vietä talviloma Meksikossa:

Kuuba tammi-helmikuussa

varadero

Jos suuntaat talvilomalle Kuubaan, pääset nauttimaan kuivan kauden aurinkoisista säistä ja miellyttävän korkeista lämpötiloista. Tähän aikaan vuodesta yöt voivat kuitenkin olla viileitä, joten kannattaa pakata mukaan lämmin pusero.

Sateet ovat hyvin vähäisiä, joten talvikausi sopii erinomaisesti myös Havannaan tutustumiseen. Havannan vanhassa kaupungissa, joka on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa, voit kierrellä mukulakiviaukiolla ja ihastella viehättävää siirtomaa-arkkitehtuuria. Pistäydy jossain Plaza Viejan monista viihtyisistä kahviloista, tilaa kylmä olut, raikas mojito tai maukas lounas ja nauti historiallisen kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Illan hämärtyessä voit nauttia kuubalaisen musiikin rytmeistä ja testata salsataitojasi paikallisessa tanssikapakassa. Vaikka ilta olisikin viileä, tanssin pyörteissä tulee nopeasti kuuma ja hauskanpidon merkeissä ilta venähtää helposti pikkutunneille.

Jännittävä kiertomatka on mukava päättää rentoon rantalomaan esimerkiksi Varaderon lomaparatiisissa, jossa sinua odottavat kauniit merimaisemat ja kirkkaat vedet. Varadero tarjoaakin paljon vesiurheilumahdollisuuksia. Voit lähteä esimerkiksi snorklausretkelle ihmettelemään pinnan alla odottavaa värikästä maailmaa. Jos taas haluat keskittyä rentoutumiseen, voit nauttia elämästä hiekkarannalla tai pulahtaa virkistävälle uinnille hotellin uima-altaaseen.

Vietä talviloma Kuubassa:

Kolumbia tammi-helmikuussa

Plaza San Pedro Claver

Jos haluat kokea Kolumbian parhaimmillaan, kiertomatka kannattaa ajoittaa juuri tammi-helmikuulle.

Kolumbian kuiva kausi kestää joulukuusta huhtikuuhun. Päiväntasaaja kulkee Kolumbian eteläosien läpi, joten lämpötilat ovat tasaisia ympäri vuoden. Eniten vaihtelua esiintyy sen mukaan, satutko oleskelemaan rannikolla vai vuoristoseudulla.

Karibianmeren rannikolla sijaitsevassa Cartagenassa säät ovat tammi-helmikuussa täydelliset vanhassa kaupungissa kiertelyyn. Paksujen kaupunginmuurien ympäröimä historiallinen kaupunginosa on UNESCO:n maailmanperintökohde, jonka monet kauniit vanhat rakennukset ovat peräisin 1500-luvulla alkaneelta Espanjan siirtomaakaudelta. Kapeilla mukulakivikaduilla on mukava kävellä, kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta.

Kolumbian pääkaupunki Bogotá sijaitsee ylänköalueella, ja vaikka kaupungissa on harvoin todella kuuma, kuivalla kaudella säät ovat selkeitä ja aurinkoisia. Paras tapa tutustua kaupunkiin on opastetulla pyöräretkellä, joka vie sinut monille viehättäville aukioille ja vilkkaille markkinoille. Joka sunnuntai ydinkeskusta suljetaan autoilta kokonaan, mikä tarjoaa loistavat olosuhteet aurinkoisille pyöräretkille.

Armenian kahvinviljelyalue on täydellinen vastakohta kiireiselle suurkaupungille. Maaseudulla vallitsee rauhallinen tunnelma, maisemat ovat vehreitä ja ilmat lämpimiä. Kuivalla kaudella päivät ovat tyypillisesti selkeitä ja aurinkoisia, ja voit viettää todella mielenkiintoisen päivän kahvitiloilla kierrellen ja vehreistä maisemista nauttien.

Vietä talviloma Kolumbiassa

Argentiina tammi-helmikuussa

Perito Moreno

Jos haluat karistaa talven loskat jaloistasi ja nauttia lomastasi aurinkoisemmissa merkeissä, Argentiina on loistava valinta. Argentiina sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, joten siellä on kesä silloin kun meillä on talvi. Tämä tarkoittaa myös, että vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat Argentiinassa vuoden kuumimmat.

Argentiinassa on neljä vuodenaikaa, toisin kuin monissa lähempänä päiväntasaajaa sijaitsevissa maissa. Argentiina on kuitenkin myös pitkä maa, joka ulottuu useamman ilmastovyöhykkeen yli.

Argentiinan pääkaupunki Buenos Aires sijaitsee lauhkealla vyöhykkeellä, ja tammi-helmikuussa kaupungissa voi olla varsin kuumaa ja kosteaa. Sateet ovat tähän vuodenaikaan yleisiä, mutta myös aurinkoisia tunteja on paljon. Yksi Argentiinan-matkan kohokohdista on maan ruokakulttuuri, jonka herkullisimpia edustajia ovat mehevät pihvit ja laadukas punaviini. Esimerkiksi Puerto Maderon moderni satama-alue on täynnä hyviä ravintoloita.

Alkuvuosi on erinomaista aikaa matkustaa Etelä-Argentiinan vaikuttaville jääkentille. Perito Morenon jäätikkö jää monelle mieleen kiertomatkan upeimpana kokemuksena. Koska lämpötilat ovat korkeampia ja aurinko porottaa, voit päästä todistamaan valtavien jäälohkareiden irtoamista jäätikön reunasta. Tonnien painoisen jääkimpaleen putoaminen alla odottavaan mereen on henkeäsalpaava näky!

Vietä talviloma Argentiinassa

Varaa talviloma hyvissä ajoin

Vuoden ensimmäiset kuukaudet – etenkin tammikuu – ovat suosittuja matkailukuukausia. Jos haaveilet talvilomasta jossain Latinalaisen Amerikan kohteistamme, suosittelemme varaamaan matkan jo hyvissä ajoin.

Jos et ole varma, mikä kohde sopii sinulle parhaiten, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka auttavat mielellään elämäsi ikimuistoisimman matkan suunnittelussa.

TourCompass – Pääse vielä lähemmäs!