TURVATAKUU - Lue lisää
13 päivää

Buenos Aires, Iguassun putoukset & Rio de Janeiro

Tällä matkalla koet kolme Etelä-Amerikan upeinta kohdetta: Argentiinan kauniin pääkaupungin Buenos Airesin, vaikuttavat Iguassun putoukset ja rytmikkään Rio de Janeiron.

Buenos Aires, Iguassun putoukset & Rio de Janeiro
Buenos Aires, Iguassun putoukset & Rio de Janeiro
13 päivää
KotiLatinalainen AmerikkaArgentiinaBuenos Aires, Iguassun putoukset & Rio de Janeiro

Buenos Aires, Iguassun putoukset & Rio de Janeiro

Tällä matkalla koet kolme Etelä-Amerikan upeinta kohdetta: Argentiinan kauniin pääkaupungin Buenos Airesin, vaikuttavat Iguassun putoukset ja rytmikkään Rio de Janeiron.

KotiLatinalainen AmerikkaArgentiinaBuenos Aires, Iguassun putoukset & Rio de Janeiro
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Buenos Airesiin
 • Lento Rio de Janeirosta Suomeen
 • 1 sisäinen lento Argentiinassa: Buenos Aires – Puerto Iguazú
 • 1 sisäinen lento Brasiliassa: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Lentokenttäkuljetukset (pienissä kansainvälisissä ryhmissä)
 • 10 yötä tasokkaissa hotelleissa, sis. aamiainen
 • Yksilöllinen kiertomatka; kaikki retket tapahtuvat pienissä kansainvälisissä ryhmissä paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla.
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – Hinta on voimassa, kun osallistujia on vähintään 2. Kysy lisää hinnoista, jos matkustat yksin

Kattava retkipaketti:

 • Puolen päivän opastettu kaupunkikierros Buenos Airesissa, ml. Recoletan hautausmaa
 • Iguassun putoukset Argentiinan ja Brasilian puolelta
 • Infotilaisuus Rio de Janeirossa
 • Opastettu kaupunkikierros Riossa, sis. Sokeritoppavuori ja Corcovadovuoren Kristus Vapahtaja -patsas
 • Sisäänpääsymaksut ohjelmassa mainittuihin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Tällä matkalla koet kolme Etelä-Amerikan hienoimpiin kuuluvaa matkakohdetta: Buenos Airesin ja Rio de Janeiron miljoonakaupungit sekä vaikuttavat Iguassun putoukset ja niitä ympäröivän sademetsän.

Tutustut Argentiinan värikkääseen pääkaupunkiin ja tangon syntysijoihin Buenos Airesissa, jonka jälkeen jatkat Puerto Iguazúun ihailemaan maailman suurinta vesiputousta sekä Argentiinan että Brasilian puolelta. Vesiputousta ympäröivässä sademetsässä voit nähdä eksoottisia kasveja ja kiehtovia eläimiä, kuten koateja eli nenäkarhuja ja värikkäitä tukaaneja.

Kiertomatka huipentuu rytmikkääseen Rio de Janeiroon, jonka sanotaan ainakin sijaintinsa puolesta olevan maailman kaunein kaupunki. Täällä vierailet Corcovadovuorella Kristus Vapahtaja -patsaan luona ja nouset Sokeritoppavuoren huipulle ihastelemaan henkeäsalpaavia panoraamanäköaloja.

Miksi valita tämä matka?

 • Tutustu Argentiinan viehättävän pääkaupungin Buenos Airesin tunnelmaan ja vaikutu leveistä bulevardeista, upeasta arkkitehtuurista ja tunnelmallisista kortteleista
 • Sulje silmäsi ja tunne maailman suurimman vesiputouksen voima joka solullasi Iguassun putouksilla, jotka koet sekä Argentiinan että Brasilian puolelta
 • Seikkaile rytmikkäässä Rio de Janeirossa, tutustu iloisiin brasilialaisiin, rentoudu legendaarisilla hiekkarannoilla ja ihastele näköaloja Corcovadovuorelta ja Sokeritoppavuorelta
 • Voit pidentää matkaasi rantalomalla Brasiliassa vehreällä Ilha Granden saarella tai Búziosin lomakaupungissa

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Argentiinaan

Lento Suomesta Argentiinaan välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Buenos Airesiin

Tervetuloa Buenos Airesiin, Argentiinan viehättävään pääkaupunkiin, jonka leveät bulevardit, tunnelmalliset korttelit ja vaikuttava arkkitehtuuri ovat ansainneet sille lempinimen ”Etelä-Amerikan Pariisi”.

Lentokentällä sinua on vastassa opas, joka vie sinut Buenos Airesin keskustassa sijaitsevaan hotelliisi. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Voit lähteä esimerkiksi kiertelemään Florida-kävelykadulle tai istahtaa penkille katselemaan elämää General San Martinin aukiolla. Aukio on saanut nimensä José de San Martínilta, joka oli argentiinalaisten suuri sankari Espanjaa vastaan käydyssä vapaussodassa.

Illaksi suosittelemme varaamaan ”Argentiinalaisia makuja” -lisäretken, joka vie sinut makumatkalle argentiinalaisen keittiön herkulliseen maailmaan. Jos osallistut tälle retkelle, lounaalla kannattaa syödä kevyesti, sillä tiedossa on todellinen juhla-ateria, joka koostuu argentiinalaisen keittiön parhaista herkuista.

Päivä 3: Opastettu kierros Buenos Airesissa

Tänään on ohjelmassa 4 tunnin opastettu kierros, jonka aikana näet kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet.

Kierroksen aikana vieraillaan muun muassa historiallisessa La Bocan naapurustossa, joka tunnetaan caminito-kadun värikkäiksi maalatuista taloista. Kaupunginosassa sijaitsi aiemmin telakka, ja köyhät työläiset pystyttivät talonsa laivanrakennuksesta yli jääneistä materiaaleista ja maaleista. Samaa maalia ei useinkaan ollut riittävästi kaikille seinille, joten tuloksena on ihastuttava värien sekamelska.

Kaupungin kuuluisat tangobaarit sijaitsevat pääasiassa Buenos Airesin vanhimmassa kaupunginosassa San Telmossa, joka tunnetaan myös taiteilijoiden naapurustona.

Kierroksen aikana käydään myös Recoletan ja Palermon kaupunginosissa. Recoletassa poiketaan hautausmaalla, joka on monien kuuluisien argentiinalaisten viimeinen leposija. Tänne on haudattu muun muassa argentiinalaisten rakastama Evita eli Eva Perón.

Puerto Maderon satama-alueella on paljon trendikkäitä baareja ja ravintoloita. Kaupunginosa tunnetaan myös hienosta Puente de la Mujer -kävelysillasta.

Kierros jatkuu Avenida 9 de Juliolle, joka on maailman levein bulevardi. Leveän kadun keskellä kohoava Obelisco on kaupungin tunnetuin maamerkki. Avenida Corrientes on toinen kaupungin merkittävimmistä valtaväylistä. Sen varrella sijaitsevat kaupungin teatterit, elokuvateatterit ja upea oopperatalo Teatro Colón.

Näet myös monta vaikuttavaa aukiota, kuten Plaza de Mayon ja sen reunalla kohoavan hallituksen talon Casa Rosadan sekä Plaza de las Naciones Unidasin ja sen kauniin Floralis Genérica -kukkaveistoksen.

Kierros tehdään minibussilla, josta noustaan välillä jaloittelemaan.

Päivät 4-5: Buenos Aires omin neuvoin

Seuraavat kaksi päivää ovat vapaata aikaa Buenos Airesissa. Ehkä ihastuit johonkin kaupunginosaan erityisen paljon edellisen päivän kierroksella ja haluat lähteä tutustumaan siihen paremmin.

Kävelyretki Puerto Maderon itäpuolella sijaitsevalla Reserva Ecológica Costanera Surin luonnonsuojelualueella on myös hyvä vaihtoehto. Yli 8 neliökilometrin kokoinen luonnonpuisto on kuin viihtyisä keidas suurkaupungin sydämessä, ja se on myös Buenos Airesin asukkaiden eli Porteñosien suosima liikunta- ja koiranulkoilutuspaikka.
Monet luonnonpuistossa risteilevistä poluista kulkevat Rio de la Plata -joelle, jonka rannalta voi selkeällä säällä nähdä aina naapurimaa Uruguayhun asti.

Lounasaikaan lihansyöjien kannattaa kokeilla jotain monista paikallisista Parillas-grilliravintoloista, jotka ovat erikoistuneet herkullisiin pihveihin. Pampalla kasvatetun argentiinalaisen karjan liha on maailmankuulua ja yllättävän edullista.

Aito argentiinalainen tangoshow on myös ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys (lisäretki). Uskomattoman taitavista tanssijoista koostuva show esittelee musiikkia ja tanssia kaikkialta Argentiinasta, mutta pääpaino on kuitenkin aina tulisella tangolla. Tiedossa on paitsi korkealaatuista viihdettä lumoavissa puitteissa myös herkullinen argentiinalainen illallinen pihveineen ja viineineen.

Päivä 6: Lento Buenos Aires–Puerto Iguazú

Tänään lennät Buenos Airesista Puerto Iguazúun, joka sijaitsee lähellä Paraguayn ja Brasilian rajaa. Perillä odottavat ikimuistoiset luontoelämykset rehevän sademetsän keskellä kuohuvilla Iguassun putouksilla.

Sinut noudetaan lentokentältä ja kuljetetaan hotellillesi, joka sijaitsee sademetsässä jonkin matkaa Puerto Iguazún kaupungin ulkopuolella.

Päivä 7: Retki: Iguassun putoukset Argentiinan puolelta

Iguassun putoukset ovat yksi maailman ihmeellisimmistä luonnonilmiöistä, ja siksi ne ovat ansainneet paikkansa myös UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Vesiputous kannattaa ehdottomasti nähdä sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

Iguassun putoukset muodostavat maailman suurimman vesiputouksen. Iguaçujoessa kuohuu 2,7 km matkalla yhteensä peräti 272 isoa ja vähän pienempää putousta. Monet putouksista yhtyvät toisiinsa ja vyöryvät jopa 85 metriä korkean hevosenkengän muotoisen kallionreunan yli.

Useimmat putouksista sijaitsevat Argentiinan puolella, missä putousten ympärillä kuljetaan pitkin tarkoitusta varten rakennettuja polkuja, portaita ja kävelysiltoja. Opas johdattaa sinut sademetsän läpi eri näköalapaikoille. Putouksia ympäröivän vehreän sademetsän ainutlaatuiset eläimet ja kasvit ovat myös näkemisen arvoisia, ja opas kertoo paljon mielenkiintoista tietoa matkan varrella näkemistänne luonnonilmiöistä.

Pieni juna vie sinut putouksista vaikuttavimmalle, Garganta del Diablon eli Paholaisen kurkun putoukselle. Kun kurkkaat alas kohti miljoonien litrojen mylviviä vesimassoja, tunnet takuulla perhosia vatsassasi ja palan kurkussasi – ja olet vaarassa kastua läpimäräksi!

Lokakuun 2023 rankkasateet vaurioittivat Paholaisen kurkulle vievää polkua, ja polun kunnostustöiden odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan vasta loka-marraskuussa 2024. Siihen asti kävelyretkiä järjestetään putousten muille alueille, ja vesiputouksen kokeminen Argentiinan puolelta on edelleen mahtava elämys.  

Päivä 8: Iguassun putoukset Brasilian puolelta – lento Rio de Janeiroon

Ennen kuin matka jatkuu Brasilian pääkaupunkiin Rio de Janeiroon, käydään katsomassa putouksia vielä Brasilian puolelta. Kuljet argentiinalaisen Puerto Iguazún kaupungin ja Brasilian puolella sijaitsevan Foz do Iguaçun yhdistävää Tancredo Neves -siltaa pitkin rajan yli ja jatkat suoraan kansallispuistoon. Koska siirryt maasta toiseen, sinun on otettava passisi mukaan bussiin.

Vaikka useimmat putouksista sijaitsevat Argentiinan puolella, Brasilian puolella voit ihailla henkeäsalpaavaa panoraamanäköalaa.

Eri näköalapaikoille kävellään pitkin sademetsässä risteileviä kapeita asfalttiteitä. Yksi pitkistä kävelysilloista johtaa viidakon läpi näköalatasanteelle, mistä voit nähdä Garganta del Diablon eli Paholaisen kurkun. Myös täällä on vaikea välttyä kastumasta, sillä mahtavat vesimassat nostattavat paksua vesisumua.
Yksi näköalatasanteista sijaitsee korkealla paikalla, minne pääsee joko hissillä tai portaita kiipeämällä. Nousu on vaivan arvoinen, sillä tasanteelta avautuu todella vaikuttava näköala.

Polkuja ympäröivässä sademetsässä voit nähdä kauniita perhosia, eksoottisia kasveja ja uteliaita, herkkupaloja kerjääviä nenäkarhuja.

Vesiputouksilta saat kyydin Foz do Iguaçun lentokentälle, mistä lennät kohti maan pääkaupunkia Rio de Janeiroa.

Sinut noudetaan lentokentältä ja kuljetetaan hotellillesi.

Päivä 9: Infotilaisuus ja opastettu kierros Rio de Janeirossa

Rio on samanaikaisesti sekä henkeäsalpaavan upea että hämmentävän kaoottinen suurkaupunki, joka saa kokeneenkin matkailijan tuntemaan perhosia vatsassaan – hyvällä tavalla. Jotta saisit parhaan mahdollisen alun kaupunkilomallesi, yhteistyökumppanimme edustaja tulee hotellillesi pitämään infotilaisuuden, jonka kesto on n. 30–60 minuuttia. Käytte yhdessä läpi matkaohjelman ja saat vastauksen kaikkiin kysymyksiisi tulevasta matkasta ja Rio de Janeiroa ja Brasiliaa koskevista käytännön asioista.

Puolenpäivän aikaan sinut noudetaan hotelliltasi, mistä lähdetään kiertelemään Rion nähtävyyksiä. Kierroksen aikana käydään katsomassa muun muassa Santa Teresan ja Lapan kaupunginosia ja kuuluisaa Kristus-patsasta, joka katselee kaupunkia Corcovadovuoren laelta 710 metrin korkeudesta. Täällä saat nauttia upeasta panoraamanäköalasta, johon mahtuvat mm. kaupungin kuuluisat hiekkarannat, värikkäät favelat ja kuuluisa Maracaña-stadion. Tähän retkeen ei sisälly lounasta, mutta matkan varrella on mahdollisuus ostaa voileipää tai muuta välipalaa.

Kierros huipentuu 396-metriä korkean Pão de Açúcarin eli Sokeritoppavuoren huipulle. Vuorelle kuljetaan köysirataa pitkin, ensin puolivälissä sijaitsevan Urca-vuoren huipulle ja sitten toisella vaijerihissillä Sokeritopan laelle. Rio de Janeiron sanotaan olevan sijaintinsa puolesta yksi maailman kauneimmista kaupungeista, ja kukkulan laelta avautuvat näkemät ovatkin todella henkeäsalpaavia – etenkin auringon laskiessa.

Hotellille palataan klo 19–20 ja loppuilta on vapaata aikaa.

Päivä 10: Rio de Janeiro omin neuvoin

Rio on kiehtova suurkaupunki, jolla on valtavasti tarjottavaa. Tänään sinulla on koko päivä aikaa tutustua kaupunkiin omassa tahdissasi.

Voit myös varata jonkin lisäretkistämme, jotka vievät sinut esimerkiksi maailman suurimman karnevaalin kulisseihin. Toinen mielenkiintoinen retkikohde on Rion keskustassa sijaitseva Tijucan kansallispuisto, joka on yksi maailman suurimmista kaupunkipuistoista. Vaikka Rio on kuhiseva suurkaupunki, sen alueella on paljon pieniä rauhallisia sopukoita, puistoja ja hiekkarantoja.

Päivä 11: Rio de Janeiro omin neuvoin

Myös tämä päivä on vapaata aikaa. Rentoudu koko päivä hiekkarannalla tai käy esimerkiksi kiertelemässä Rion viehättävässä kasvitieteellisessä puutarhassa.

Liikkuvat matkalaiset voivat osallistua rennolle sambakurssille tai lähteä katselemaan kaupunkia polkupyörän satulasta käsin.

Rio on värikäs kaupunki, joka ei koskaan nuku. ”Rion yöelämää” -iltaretkellä pääset nauttimaan Rion kuuluisasta yöelämästä turvallisesti oppaan johdolla ja maistelemaan Brasilian kansallisdrinkkiä caipirinhaa.

Päivä 12: Kotimatka alkaa

Tänään on Brasilian-seikkailusi viimeinen päivä, ja saat kyydin hotelliltasi Rion lentokentälle. Noutoajankohta riippuu lentosi lähtöajasta.

Päivä 13: Kotiinpaluu

Laskeudut Suomeen tapahtumarikkaan Argentiinan- ja Brasilian-kiertomatkan jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rantaloma Búziosissa
3 yötä

Búzios on yksi Rio de Janeiron osavaltion suosituimmista rantalomakohteista, eikä ihme! Tämä viehättävä lomakaupunki tarjoaa hilpeää lomatunnelmaa, gastronomisia elämyksiä, hyviä ostosmahdollisuuksia ja tietenkin upeita hiekkarantoja, jotka reunustavat niemimaan luonnonkauniita lahtia.

Ranskalainen näyttelijätär Brigitte Bardot toi Búziosin maailmankartalle 1960-luvulla, jonka jälkeen alue on houkutellut matkailijoita kaikkialta maailmasta. Rua das Pedras -rantabulevardille on jopa pystytetty Brigitte Bardot’n patsas kiitoksena elokuvatähden tuomasta julkisuudesta.

Búziosissa voit viettää päiväsi hiekkarannalla loikoillen, käydä veneretkillä tai vuokrata rantakirpun ja lähteä tutkimaan niemimaan kauniita maisemia omin neuvoin. Illan tullen voit valita jonkin monista tasokkaista ravintoloista ja nauttia unohtumattomista makuelämyksistä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Rantaloma Ilha Grandella
3 yötä

Yhdistä jännittävään kiertomatkaan rentouttava rantaloma kauniilla Ilha Granden saarella.
Upealla lomasaarella sinua odottaa vehreä, koskematon luonto, ainutlaatuinen kasvillisuus ja eläimistö sekä yli 100 hiekkarantaa, joista Lopes Mendes on äänestetty yhdeksi Brasilian kauneimmista hiekkarannoista.

Patikointi on suosittu aktiviteetti, ja kukkulaisella saarella on paljon erinomaisia vaellusreittejä. Voit myös varustautua snorkkelilla ja lähteä tutkimaan vedenalaista maailmaa tai vain loikoilla hiekkarannalla ja nauttia rauhallisesta saaritunnelmasta.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Huomaathan, että huonehinta on voimassa vain, kun matkustajia on väh. kaksi. Ota yhteyttä, jos matkustat yksin.
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Latinalainen Amerikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme