TURVATAKUU - Lue lisää
14 päivää

Rantaloma Etelä-Thaimaassa & viidakkoseikkailu Khao Sokissa

Nauti rennosta lomailusta Thaimaan ykkösrantalomakohteessa Phuketissa ja koe Thaimaan kaunein kansallispuisto Khao Sok. Vietä lopuksi vielä pari lomapäivää autenttisessa rantaparatiisissa Khao Lakissa.

Rantaloma Etelä-Thaimaassa & viidakkoseikkailu Khao Sokissa
Rantaloma Etelä-Thaimaassa & viidakkoseikkailu Khao Sokissa
14 päivää

Rantaloma Etelä-Thaimaassa & viidakkoseikkailu Khao Sokissa

Nauti rennosta lomailusta Thaimaan ykkösrantalomakohteessa Phuketissa ja koe Thaimaan kaunein kansallispuisto Khao Sok. Vietä lopuksi vielä pari lomapäivää autenttisessa rantaparatiisissa Khao Lakissa.

KotiAasiaThaimaaRantaloma Etelä-Thaimaassa & viidakkoseikkailu Khao Sokissa
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno-paluulennot Suomesta* Phuketiin
 • 9 yötä neljän tähden hotelleissa
 • 1 yö Jungle Campissa Khao Sokin kansallispuistossa huoneessa, jossa oma kylpyhuone ja WC
 • 1 yö Cheow Lan -järvellä lauttabungalowissa, jossa oma kylpyhuone ja WC
 • 11 x aamiainen
 • 2 x lounas (7. ja 8. päivä)
 • 1 x illallinen (7. päivä)
 • Infotilaisuus
 • Pitkähäntäveneretki Cheow Lan -järvellä
 • Aktiviteetit Cheow Lan -järvellä
 • Paikalliset englantia puhuvat oppaat kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • Kuljetukset ilmastoidulla autolla tai minibussilla
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Tämä matka yhdistää rentouttavan rantaloman Thaimaan parhailla hiekkarannoilla ainutlaatuisiin luontoelämyksiin Khao Sokin kansallispuiston koskemattomassa sademetsässä.

Matka alkaa Phuketista, Thaimaan ykkösrantalomakohteesta. Majoitut Kata Yai Beachilla, missä vehreät palmupuut varjostavat kultaista hiekkarantaa ja aallot lyövät laiskasti rantaa vasten. Vesi on lämmintä, kirkasta ja suhteellisen matalaa, joten ranta sopii täydellisesti niin lapsille kuin aikuisillekin.

Matka vie sinut myös aidolle viidakkoseikkailulle Thaimaan kauneimpaan kansallispuistoon Khao Sokiin. Linnut laulavat ja apinat hyppivät puunlatvoissa, jotka tuntuvat ulottuvan taivaaseen asti. Ensimmäisenä yönä majoitut mökissä, josta on näköala Sokjoelle ja Khao Sokin reheviin sademetsiin. Toisen yön vietät jännittävässä kelluvassa hotellissa smaragdinvihreällä Cheow Lan -järvellä, jonka vedestä nousevat jyrkät karstisaaret ovat vaikuttava näky.

Matka huipentuu Khao Lakin viehättävään rantaparatiisiin. Tunnelma täällä on aivan erilainen kuin Phuketissa. Lomakeskus on rauhallinen ja autenttinen, mutta tarjoaa kuitenkin kaikki mukavuudet mitä voit tarvita.

Miksi valita tämä matka?

 • Hyvä yhdistelmä rentoa rantalomaa ja huikeita luontoelämyksiä Thaimaan kauneimmassa kansallispuistossa
 • Koe kaksi Etelä-Thaimaan suosituinta rantalomakohdetta: Phuket ja Khao Lak
 • Majoitut mökissä Khao Sokin sademetsässä ja kelluvassa hotellissa lumoavalla Cheow Lan -järvellä
 • Ohjelmassa on runsaasti vapaata aikaa, jolloin voit itse päättää tahdin ja valita haluamasi aktiviteetit

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Matka alkaa valitulta lentokentältä, josta lennät välilaskujen kautta Thaimaahan.

Päivä 2: Saapuminen Thaimaahan

Laskeudut Phuketiin, Thaimaan ykkösrantalomakohteeseen. Phuket on Thaimaan suurin saari, jota reunustaa yli 30 upeaa hiekkarantaa.

Noudat matkalaukkusi ja kuljet maahantulotarkistuksen läpi. Heti lentokentän ulkopuolella sinua odottaa kuljettaja, joka vie sinut saaren lounaisrannikolla Kata Beachilla sijaitsevaan hotelliisi.

Kata Beach on yksi saaren tunnetuimmista rannoista, joka oikeastaan koostuu kahdesta eri rannasta: Kata Yai eli ”iso” ranta ja Kata Noi eli ”pieni” ranta. Molemmille rannoille ovat yhteistä kullanvärinen hiekka ja vehreät palmupuut. Hotellisi sijaitsee Kata Yailla eli niin kutsutulla isolla rannalla. Edessäsi avautuu 1,5 kilometriä pitkä kultainen hiekkaranta, joka on kuin suoraan matkaesitteen sivuilta. Vesi on kirkasta, tyyntä ja suhteellisen matalaa, joten ranta sopii mainiosti myös lapsiperheille. Rantaa reunustavat viihtyisät ravintolat ja pienet putiikit, ja pinnan alla on snorklaajille paljon nähtävää. Tarjolla ovat sis kaikki ainekset täydelliseen rantalomaan!

Loppupäivä on vapaata aikaa. Pitkän matkan jälkeen voi olla mukavaa pulahtaa virkistävälle uinnille. Voit myös lähteä leppoisalle kävelyretkelle rantaa pitkin ja nauttia lämpimästä auringonpaisteesta ja kevyestä merituulesta. Ja kun nälkä alkaa kurnia, voit piipahtaa johonkin kylän tunnelmallisista ravintoloista.

Päivät 3-5: Infotilaisuus - Phuket

Kolmantena päivänä on ohjelmassa infotilaisuus kaikille halukkaille. Kokoontumisajankohta ilmoitetaan edellisenä päivänä. Yhteistyökumppanimme edustaja tapaa sinut hotellillasi, toivottaa sinut tervetulleeksi ja antaa hyviä vinkkejä paikallisista ravintoloista, nähtävyyksistä ja hiekkarannoista. Samalla hän käy läpi kuljetusten ajankohdat ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

Kolme päivää kuluu kuin siivillä kultahiekkaisella rannalla makoillen ja lämpimässä vedessä uiskennellen. Jos kuitenkin kaipaat vähän enemmän tekemistä, Phuketilla on paljon tarjottavaa. Saari on suhteellisen suuri – 543 km2 – ja pitää sisällään monia mielenkiintoisia luontokohteita ja kiehtovia kulttuurielämyksiä.

Pinnan alta löytyy runsaasti kauniita koralliriuttoja, jotka vilisevät värikkäitä trooppisia kaloja. Snorklausretkelle kannattaa siis ehdottomasti varata aikaa. Kata Noin (”pienen” rannan) eteläpäässä on erityisen hieno riutta, jonka luokse pääsee helposti uimalla. Kata Noi on kävelymatkan päässä Kata Yailta, mutta voit myös tehdä kuten paikalliset ja ottaa tuktukin.

Phuketin itäpuolella sijaitseva Phang Nga -lahti tunnetaan vaikuttavista karstisaaristaan, jotka kohoavat luotisuorina korkeuksiin ihmeellisen smaragdinvihreästä vedestä. Yksi lahden kuuluisimmista nähtävyyksistä on legendaarinen James Bond Island, joka toimi 007 ja kultainen ase -leffan kuvauspaikkana vuonna 1974.

Itse Phuketin kaupunki oli aikoinaan tärkeä Kiinan, Intian ja Euroopan välisen kaupan keskus. Historiankirjat kertovat, että saarta käyttivät tukikohtanaan portugalilaiset, ranskalaiset, hollantilaiset ja englantilaiset kauppiaat, ja etenkin portugalilaiset asettuivat tänne myös pysyvämmin. Portugalilaiset palkkasivat kiinalaisia siirtolaisia talonrakentajiksi, ja tästä sai alkunsa saaren värikäs portugalilais-kiinalainen arkkitehtuuri. Noin 100 vuotta sitten kiinalaisia muutti saarelle sankoin joukoin, mikä näkyy edelleen Phuketin kaupungissa, jonka keskusta on eläväinen ja jännittävä sekoitus kiinalaisia temppeleitä, portugalilais-kiinalaista arkkitehtuuria, kapeita katuja, vilkkaita markkinapaikkoja, trendikkäitä liikkeitä sekä tunnelmallisia ravintoloita ja kahviloita.

Phuket on myös shoppailijan paratiisi, josta löytyy kaikkea rustiikkisista toreista moderneihin ostoskeskuksiin.

Illan tullen voit istahtaa rantabaariin nauttimaan satumaisen kauniista auringonlaskusta ja trooppisen hedelmäisistä cocktaileista. Täydellinen päätös täydelliselle lomapäivälle!

Päivä 6: Phuket – Khao Sokin kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen on aika jatkaa matkaa Phuketista kohti uusia seikkailuja. Sinut kuljetetaan autolla pohjoiseen Khao Sokin kansallispuistoon, missä sinua odottaa jännittävä trooppinen viidakkoseikkailu.

Khao Sok on kooltaan peräti 739 km2, mikä tekee siitä yhden maan suurimmista kansallispuistoista – ja se kuuluu takuulla myös maan kauneimpien kansallispuistojen joukkoon.

Kansallispuiston alueella on suuri aarniometsäalue, joka koostuu ikivanhasta, lähes koskemattomasta sademetsästä. Puiston rehevässä luonnossa ja pulppuavissa joissa elää paljon erilaisia eläimiä. Metsän siimeksessä voit nähdä muun muassa gibboneita, hanumaaneja ja makakeja. Täällä tavataan myös suloisia pieniä kääpiökauriita, muntjakkeja ja seroveja. Jos onni on myötä, voit nähdä vilauksen kiehtovasta marmorikissasta! Lintuharrastajille luonnonpuisto tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää. Muun muassa haikarat, sarvinokat, kaneliperätrogonit ja sepeltrogonit pitävät kansallispuistoa kotinaan.

Syvällä metsän uumenissa elää myös leopardeja, tapiireja ja karhuja, mutta niiden näkeminen vaatiikin jo hieman enemmän vaivaa, aikaa ja onnea.

Kansallispuiston sisällä sijaitseva Cheow Lan Lake on 165 km2 kokoinen tekojärvi. Järvi muodostui, kun vuonna 1987 rakennettu Rajjaprabha-pato aiheutti alueella valtavan tulvan. 385 paikallista perhettä joutui muuttamaan, ja heille maksettiin korvauksia menetetyistä kodeista. Eläimet puolestaan kuljetettiin turvaan veneillä ja jopa helikoptereilla. Tulvien ja rankkasateiden myötä osa alueesta jäi pysyvästi veden alle, ja korkeat karstikukkulat muuttuivat viidakkometsien kruunaamiksi saariksi, jotka nykyään kohoavat uljaina smaragdinvihreän veden keskeltä. Kanoottiretki jylhien karstisaarten lomassa on unohtumaton elämys.

Cheow Lania verrataan usein Kiinassa sijaitsevaan Guiliniin, eikä syyttä: vehreissä maisemissa ja pystysuorina kohoavissa kukkuloissa on todellakin paljon samaa näköä.

Vierailu Khao Sakin kansallispuistossa ei ole täydellinen ilman retkeä sademetsän keskellä avautuvalle maagiselle järvelle, joten sellainen on luonnollisesti ohjelmassa.

Matka Phuketista Khao Sokiin kestää noin 3 tuntia. Perille päästyäsi voit rentoutua ja nauttia majoituspaikkaasi ympäröivästä luonnosta tai lähteä jollekin monista mielenkiintoisista lisäretkistämme.

Päivä 7: Khao Sok – Cheow Lan Lake

Aamiaisen jälkeen sinut noudetaan hotelliltasi. Tämänpäiväisen retken kohteena on Cheow Lanin tekojärvi, mutta ennen sitä käydään paikallisella torilla.

Tämän jälkeen käydään katsomassa vaikuttavaa patorakennelmaa, ja seuraavaksi noustaan pitkähäntäveneeseen ja lähdetään risteilemään smaragdinvihreälle järvelle. Veneretkellä saat ihastella upeita maisemia ja ihmetellä vedestä kohoavia jylhiä valkokylkisiä karstisaaria. Jos haluat, voit pulahtaa uimaan puhtaaseen järviveteen.
Lounasaikaan suunnataan majoituspaikkaan, joka on keskellä järveä kelluva bungalow-hotelli! Henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi ja tarjoilee maistuvan lounaan, joka nautitaan kauniiden luontomaisemien keskellä.

Iltapäivällä valittavanasi on useita erilaisia aktiviteetteja. Opas kertoo lounaan aikana eri retkistä, mutta ainakin osan voimme paljastaa jo nyt: tarjolla on erilaisia patikkaretkiä, joiden kohteita ovat muun muassa lähiseudulla sijaitsevat tippukiviluolat, näköalapaikka ja vesiputous. Tekemistä riittää sekä fyysistä haastetta kaipaaville että niille, jotka mieluummin ottavat rauhallisesti ja keskittyvät ympäröivään luontoon. Luonnollisesti voit myös vain istahtaa aurinkotuoliin, uppoutua hyvään kirjaan ja pulahtaa järveen aina kun kaipaat virkistystä.

Ennen illallista voit halutessasi osallistua yhteiselle veneretkelle, jonka aikana voit nähdä monenlaisia eläimiä.

Illallisen jälkeen on aikaa rentoutua ja sulatella päivän elämyksiä kirkkaan tähtitaivaan alla. Yötaivas näyttää täällä erityisen upealta, koska valosaaste on minimissään.

Päivä 8: Cheow Lan -järvi – Lounas Khao Sokin viidakossa – Khao Lak

On yksinkertaisesti lumoava kokemus herätä järvellä aamu-usvan hitaasti haihtuessa. Myös apinat ja linnut alkavat heräillä, joten puunlatvuksissa on vilinää!

Varhain aamulla on ohjelmassa toinen jännittävä venesafari. Pidä silmät auki, niin voit nähdä lehtiapinoita, gibboneita ja makakiapinoita. Hyvällä tuurilla voit bongata myös villinorsuja.

Veneretken jälkeen tarjoillaan aamiainen. Aterian jälkeen voit uida järvessä, lähteä melomaan kanootilla tai vain nauttia näkymistä ja hiljaisuudesta, jonka rikkovat vain lintujen viserrys ja apinoiden mölinä.

Myöhään aamupäivällä kirjaudut ulos, jonka jälkeen sinut kuljetetaan veneellä Cheow Lan Lake -laiturille. Matkan varrella voit nauttia vielä kerran upeista maisemista ja ihastella vaikuttavia karstikallioita, jotka kohoavat pystysuorina smaragdinvihreästä järvestä.

Perillä laiturilla odottaa kuljettaja, joka vie sinut takaisin viidakkohotelliisi, ja seuraavaksi sinulle tarjoillaan herkullinen thaimaalainen lounas.

Tämän jälkeen saat kyydin reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Khao Lakiin. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit ottaa rennosti ja vain nauttia täysin rinnoin rauhallisesta lomaparatiisista. Pukeudu uima-asuun ja etsi uusi suosikkipaikkasi kultahiekkaiselta rannalta. Illan tullen voit suunnata kaupunkiin ja tutustua kauppojen ja ravintoloiden valikoimaan.

Päivät 9-12: Khao Lak

Khao Lak tarjoaa paljon mahdollisuuksia sekä rentoon rantalomailuun että jännittäviin retkiin. Seuraavat päivät ovat vapaata aikaa.

Khao Lakin lomaparatiisin muodostavat useat erilliset, mutta toisiinsa yhteydessä olevat ranta-alueet. Resorttien toisella puolella aukeaa kauniin sininen meri ja toisella puolella niitä reunustaa rehevän vihreä sademetsä.

Tiedossa on muutama ihana lomapäivä, jotka voit viettää rannalla tai hotellin uima-altaalla rentoutuen. Jos kaipaat tekemistä, voit lähteä patikoimaan lähellä sijaitsevaan Khao Lak-Lam Run kansallispuistoon tai suunnata veneellä Similansaarille, joita pidetään yhtenä maailman parhaista sukellus-/snorklauskohteista. Matka saarille kestää pikaveneellä noin tunnin ja 15 minuuttia. Yhdeksästä saaresta koostuva saariryhmä muodostaa kansallispuiston, joka tunnetaan värikkäästä vedenalaisesta luonnostaan. Vain muutama askel vitivalkoiselta hiekkarannalta kirkkaaseen veteen, ja voit nähdä lukemattomia värikkäitä trooppisia kaloja, valashaita, rauskuja, merikilpikonnia ja paljon muuta.

Päivä 13: Kotimatka alkaa

Tänään on aika sanoa näkemiin Thaimaalle. Sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään lentokentälle, mistä lennät välilaskun/-laskujen kautta Suomeen.

Päivä 14: Kotiinpaluu

Laskeudut Suomeen rentouttavan loman jälkeen.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Yli 6 hengen ryhmille tarjoamme erikoisetuja – pyydä tarjous jo tänään.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Aasia
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16 pe 10-15
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.