TURVATAKUU - Lue lisää
14 päivää

Etelä-Afrikan safari & rantaloma Mauritiuksella

Nauti upeista luonto- ja eläinelämyksistä Krugerin kansallispuistossa. Majoitu lodgessa vain kivenheiton päässä puistosta ja katsele villieläimiä uima-altaalta käsin. Rentoudu lopuksi Mauritiuksen eksoottisilla paratiisirannoilla.

Etelä-Afrikan safari & rantaloma Mauritiuksella
Etelä-Afrikan safari & rantaloma Mauritiuksella
14 päivää
KotiAfrikkaEtelä-AfrikkaEtelä-Afrikan safari & rantaloma Mauritiuksella

Etelä-Afrikan safari & rantaloma Mauritiuksella

Nauti upeista luonto- ja eläinelämyksistä Krugerin kansallispuistossa. Majoitu lodgessa vain kivenheiton päässä puistosta ja katsele villieläimiä uima-altaalta käsin. Rentoudu lopuksi Mauritiuksen eksoottisilla paratiisirannoilla.

KotiAfrikkaEtelä-AfrikkaEtelä-Afrikan safari & rantaloma Mauritiuksella
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Johannesburgiin, ml. kuljetus
 • Paikallinen englanninkielinen opas/kuljettaja
 • Pohjoismainen matkaopas lodgella
 • 6 yötä Kruger Gate Hotel**** sis. puolihoito
 • Bushwalk Krugerin kansallispuistossa
 • Night Game Drive Krugerin kansallispuistossa
 • Kokopäiväsafari Krugerin kansallispuistossa
 • Kokopäiväretki maisemareitillä Lohikäärmevuorilla
 • Puolipäiväsafari Krugerin kansallispuistossa
 • Pääsymaksut mainittuihin kansallispuistoihin ja riistansuojelualueille
 • Lento Johannesburgista Mauritiukselle, ml. kuljetus
 • 5 yötä Veranda Tamarin Mauritius ***(*) sis. puolihoito
 • Mahdollisuus pidentää rantalomaa Mauritiuksella
 • Lento Mauritiukselta Suomeen, ml. kuljetus
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

MATKA LYHYESTI

Tällä matkalla majoitut Kruger Gate Hotel aivan maailmankuulun Krugerin kansallispuiston kupeessa. Sinulla on tilaisuus päästä lähelle ”Big 5” -villieläimiä ja oppia tulkitsemaan luonnon merkkejä kokeneen metsänvartijan vetämällä bushwalk-retkellä.

Näet Lohikäärmevuoret, Etelä-Afrikan korkeimman ja pisimmän vuoriston, ja ihastelet henkeäsalpaavia näkymiä Blyde River Canyoniin, joka on maailman kolmanneksi suurin kanjoni ja yksi matkan kohokohdista. Voit ihailla maisemia myös God’s Window -näköalapaikalta sekä ihastella Blyde- ja Treur-jokien vuosien saatossa kallioon vuolemia Bourke’s Luck Potholes -hiidenkirnuja.

Etelä-Afrikasta lennät edelleen Mauritiukselle, missä majoitut 5 yötä. Täällä voit rentoutua ja nauttia elämästä valkoisilla hiekkarannoilla huojuvien palmujen alla turkoosinsinisen meren rannalla.

Miksi valita tämä matka?

 • Koet maailmankuulun Krugerin kansallispuiston ja rentoudut lopuksi rantalomalla Mauritiuksella
 • Lähdet retkelle Blythe River Canyoniin, maailman kolmanneksi suurimpaan kanjoniin
 • Pääset lähelle luontoa bushwalk-kävelysafarilla kokeneen rangerin johdolla ja näet yöaikaan aktiivisia eläimiä iltasafarilla
 • Rentoudut huojuvien palmujen alla Mauritiuksen valkoisilla hiekkarannoilla ja nautit turkoosinsinisestä merestä

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Iltalento Suomesta Johannesburgiin välilaskun/-laskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Etelä-Afrikkaan

Johannesburgiin saavuttuasi ajat kauniiden eteläafrikkalaisten maisemien läpi kohti 4 tähden Kruger Gate Hotel. Sablejoen rannalla sijaitsevasta hotellista avautuu upea panoraamanäköala Krugerin kansallispuistoon. Iltapäivän voit viettää maisemista nautiskellen – joko isolta yhteisterassilta tai näkötornista käsin – tai uima-altaan äärellä rentoutuen.

Päivä 3: Bush Walk ja Night Game Drive Krugerin kansallispuistossa

Bush Walk

Tänään on aikainen lähtö hotellilta. Saat kyydin Krugerin kansallispuistoon, missä on ohjelmassa jännittävä bushwalk-kävelysafari. Kierroksen vetää koulutettu bushwalk-opas, joka tietää kaiken puiston luonnosta, aina isoista eläimistä pieniin ötököihin. Retkellä opitaan tulkitsemaan luonnon merkkejä haistamalla, kuuntelemalla, havainnoimalla ja tutkimalla. Opas kertoo eri eläinten käyttäytymisestä ja näyttää, miten eläimet voi tunnistaa niiden jättämien jälkien perusteella. Retkellä saat paljon lisätietoa pienemmistä eläimistä ja kasveista, joita et välttämättä pääse näkemään safariauton kyydissä istuessasi. Tämä kierros antaa oivaa esimakua siitä, millaisia bush-seikkailuja on tulossa!

Bushwalk ei ole sallittu alle 12-vuotiaille lapsille.

Night Game Drive

Illallisen jälkeen auringon laskettua on ohjelmassa kiehtova night game drive -yösafari Krugerin kansallispuistossa. Yöaikaan aktiiviset eläimet tulevat esiin piiloistaan, ja autossa olevan valonheittimen avulla voit nähdä niin isoja kuin pieniäkin eläimiä. Jos sää on selkeä, opas voi myös kertoa joistain eteläisen pallonpuoliskon kauniista tähtikuvioista. Pyydä häntä osoittamaan esimerkiksi Etelän risti tai Orionin vyö. Suosittelemme, että Night Game Driveen osallistuvat lapset ovat vähintään 6-vuotiaita.

Päivä 4: Kokopäiväretki Krugerin kansallispuistossa

Kokopäiväsafari avoimessa safariautossa Krugerin kansallispuistossa, joka on yksi maailman suurimmista kansallispuistoista. Krugerin kansallispuisto perustettiin riistanhoitoalueena jo vuonna 1898 ja se määritettiin kansallispuistoksi vuonna 1926. Puisto ulottuu noin 350 km etelästä pohjoiseen ja noin 65 km idästä länteen. Pinta-alaltaan lähes 20.000 km² kokoinen puisto on yksi Etelä-Afrikan – ja koko maailman – suurimmista kansallispuistoista. Puistossa elää peräti 146 eri nisäkäslajia, noin 520 lintulajia ja 120 matelijalajia. Monien eläinlajien lisäksi kunkin lajin edustajia on paljon. Kansallispuistossa arvioidaan elävän n. 11000 norsua, 2000 leijonaa, 1000 leopardia, 25000 puhvelia, 35000 seepraa ja pitkälti yli 150000 antilooppia.  Krugerin kasvillisuus on luku erikseen. Alueella kasvaa noin 2000 eri kasvilajia sammaleista ruohoihin ja puista liaaneihin ja kaktuksiin.

Villieläimet ovat tyypillisesti aktiivisimmillaan varhain aamulla ja myöhään iltapäivällä. Tästä syystä safariajelulle lähdetään lodgelta jo aikaisin, jotta pääsisit näkemään mahdollisimman paljon eläimiä, ennen kuin ne vetäytyvät varjoisiin paikkoihin pakoon keskipäivän kuumuudelta. Saat lodgelta mukaasi aamiaispaketin, joka nautitaan sopivalla hetkellä ja sopivan paikan löydyttyä. Lounasaikaan pysähdytään jollain puiston virallisista levähdysalueista, joista löytyy kahvila ja minimarket.

Palaat takaisin lodgelle päivän päätteeksi – toivon mukaan kamera täynnä muistoja!

Päivä 5: Puolipäiväsafari Krugerin kansallispuistossa

Aamupäivä on vapaata aikaa. Iltapäivällä ohjelmassa on game drive -ajelu nelivetoisessa safariautossa Krugerin kansallispuistossa. Puistossa on sekä aukeita ruohotasankoja että kalliomaisemia, järviä ja jokia. Iltapäivisin eläimet kerääntyvät järvien ja jokien luo juomaan, ja hyvällä onnella voit päästä todistamaan jopa norsujen kylpyhetkeä. Opas pyrkii löytämään mahdollisimman monta eri eläintä – etenkin antilooppeja, koska antilooppien lähistöllä oleilevat myös niitä saalistavat petoeläimet. Hyvällä tuurilla voit nähdä myös ujon leopardin.

Päivä 6: Kokopäiväretki Lohikäärmevuorille

Tänään on ohjelmassa uskomattoman kauniita maisemia tarjoava kokopäiväretki Lohikäärmevuorten kuuluisaa Panoraamareittiä pitkin. Punaiset Lohikäärmevuoret muodostavat upean kontrastin vihreitä puita ja kasveja vasten. Matkalla käydään myös Blyde River Canyonissa, joka on 700 metrin syvyisenä ja 60 km pituisena maailman kolmanneksi suurin kanjoni. Retkellä pysähdytään kolmella näköalapaikalla, jotka ovat God’s Window, Bourke’s Luck Potholes ja Kolme rondavelia. Kolme rondavelia viittaa kolmeen kauniiseen ja erikoisen muotoiseen kukkulanhuippuun, jotka muistuttavat perinteisiä pyöreitä afrikkalaisia majoja, jotka olivat ennen vanhaan tavallinen näky eteläafrikkalaisissa maaseutukylissä. Panoraamareitin varrella on myös lukuisia vesiputouksia, joista yhden kohdalla tehdään lyhyt pysähdys. Pysähdyspaikka voi olla esimerkiksi Berlin Falls, jossa vesi putoaa 150 metrin matkan alla odottavaan järveen. Toinen mahdollisuus on Lisbon Falls, joka sijaitsee Blyde-joen haarautumiskohdassa. Vesi putoaa 92 metriä lähes pystysuoraa kalliota pitkin ja jatkaa pohjalla kulkuaan jokena. Vesiputouksia on monta, ja opas päättää, missä milloinkin kannattaa pysähtyä. Yksi päivän unohtumattomimmista nähtävyyksistä on Bourke’s Luck Potholes, jotka ovat veden ja hiekan kallioon tuhansien vuosien saatossa kovertamia hiidenkirnuja. Näiden erikoisten kolojen välille on rakennettu siltoja, joten voit päästä ihailemaan tätä luonnonilmiötä aivan läheltä.

Päivä 8: Kohti Mauritiusta

Matka jatkuu Mauritiukselle Johannesburgista lähtevällä lennolla.

Trooppinen Mauritius on yksi Intian valtameren kiehtovimmista saarista. Miellyttävä ilmasto ja paikallisten ystävällisyys tekevät tästä pikku paratiisisaaresta täydellisen lomakohteen. Mauritiuksesta tulee mieleen rentoutuminen ja romantiikka, mutta se sopii erinomaisesti myös gastronomiasta, vesiurheilulajeista ja luontoelämyksistä kiinnostuneille. Mauritiusta ympäröivät kauniit hiekkarannat huojuvine palmuineen, kristallinkirkkaat vedet ja värikkäät koralliriutat. Saaren maisemaan kuuluvat myös vehreät metsät, sokeriruokopellot, vuoret, kuohuvat vesiputoukset ja rannikon pienet laguunit. Pääkaupunki Port Louisista löytyy tasokkaita liikkeitä shoppailijoille sekä mielenkiintoisia museoita kulttuurinnälkäisille.

Päivät 9-12: Rentoutumista ja elämyksiä Mauritiuksella

Päivät ovat vapaita. Jos haluat varata lisäretken, ota yhteys hotellin vastaanottoon, niin yhteistyökumppanimme voi esitellä sinulle varattavissa olevat retket.

Päivä 13: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotelliltasi ja ajetaan lentokentälle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta Suomeen.

Päivä 14: Paluu Suomeen

Saavut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan loman jälkeen.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Afrikka
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
LIITY SEIKKAUKSIIN
Vastaavia matkoja
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät

Aikasi on arvokasta. Erikoistuneet matka-asiantuntijamme tarjoavat yksilöllistä ja huomaavaista palvelua, joka takaa mukavuutesi ja turvallisuutesi koko matkasi ajan. Aina varaushetkestä kotiinpaluuseen asti hoidamme jokaisen yksityiskohdan äärimmäisen huolellisesti.

Tarjoamme laajan valikoiman kohteita. Niistä jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa, joka on paikallisten kulttuurien, kiehtovan luonnon ja luonnonkauneuden muokkaama.

Matka- ja maa-asiantuntijamme ovat suunnitelleet matkamme laajojen tutkimustensa ja omien kokemustensa perusteella. Jokainen matka on suunniteltu esittelemään kunkin kohteen parasta tarjontaa.

TourCompassin matkoilla voit olla varma, että matkasi on turvallisissa käsissä. Olemme Tanskan matkatakuurahaston jäsen. Siksi voit olla matkustajana varma siitä, että matkasi korvataan, mikäli matkanjärjestäjä menee konkurssiin.

TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme