TURVATAKUU - Lue lisää

Kestävän kehityksen

Kestävän kehityksen
Kestävän kehityksen

Kestävän kehityksen

KotiKestävän kehityksen

Saattaa kuulostaa ristiriitaiselta sanoa, että matkatoimistona me kannamme yhteistä vastuuta kestävästä kehityksestä.

Mehän myymme matkoja kaukomaille kohteisiin, joihin pääsee vain lentämällä.

Mutta juuri siksi uskommekin, että olemme osaltamme vastuussa kestävyyden ja vastuullisuuden edistämisestä. Uskomme, että pelkällä läsnäolollamme me – yhdessä sinun kanssasi – voimme auttaa parantamaan maailman ihmisten ja eläinten oloja.

Siksi olemme sitoutuneet tavoitteelliseen pitkän aikavälin kestävän kehityksen strategiaan.

Strategiamme on kolmiosainen. Ensinnäkin pyrimme vähentämään hiilidioksidipäästöjä niin omissa toimipaikoissamme kuin kohteissa, joihin myymme matkoja.  Uskomme, että se on ainoa oikea tapa toimia. Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen on myös ainoa tapa säilyttää matkakohteiden herkkä luonto, joka on lähellä sydäntämme.

Toiseksi teemme määrätietoisesti työtä tukeaksemme heikossa asemassa olevien paikallisyhteisöjen kehitystä matkakohteissamme. Siksi olemme asettaneet tavoitteeksemme sisällyttää kaikkiin matkoihimme elementtejä, joiden tarkoituksena on tukea paikallisyhteisöjä.

Kolmanneksi teemme tavoitteellista työtä eläinten hyvinvoinnin eteen ja noudatamme World Animal Protection ‑järjestön matkailualan eläinsuojelua koskevaa maailmanlaajuista ohjeistusta. Tämä tarkoittaa, että TourCompassin matkoilla et voi:

  • Uida delfiinien kanssa tai nähdä delfiinejä vankeudessa
  • Ratsastaa norsuilla, kylpeä niiden kanssa tai pestä niitä
  • Paijata leijonia tai gepardeja
  • Ottaa selfieitä tiikerien kanssa
  • Nähdä apina- tai karhuesityksiä

Me TourCompassilla uskomme, että villit eläimet kuuluvat luontoon eivätkä vankeuteen turisteja viihdyttämään. Uskomme myös, että paras tapa kokea eläinelämyksiä on luonnossa eläinten ehdoilla.

Koska matkailualaan liittyvää villieläinviihdettä ei ole mahdollista lopettaa yhdessä yössä, tuemme vastuullisia, hyvin hoidettuja ja eläinystävällisiä luonnonsuojelualueita sekä eläinten pelastus- ja kuntoutuskeskuksia, jotka ovat World Animal Protection -järjestön hyväksymiä. Niiden avulla voimme edistää vankeudessa pidettävien villieläinten vapauttamista, ja tällaisten suojelukeskusten tavoitteena on mahdollisuuksien mukaan palauttaa eläimet niiden luonnolliseen elinympäristöön.

Alla näet joitain tällä hetkellä tukemiamme hankkeita. Luetteloa päivitetään sitä mukaa kun laajennamme kestävän kehityksen strategiaamme.

Voit lukea viimeisimmän kestävän kehityksen strategiaraporttimme täällä.

Tukihankkeemme Tansaniassa

Oppaiden ja kantajien työolosuhteet

Ammattitaitoiset oppaat ja kantajat ovat erittäin tärkeässä roolissa Afrikan korkeimman vuoren huipulle pääsemisessä. Myös tästä syystä meille on tärkeää, että oppaiden ja kantajien työolosuhteet ja -ehdot ovat asianmukaiset.

On olemassa useita eri järjestöjä, joiden tehtävänä on varmistaa, että kantajilla on asianmukaiset työolosuhteet. Yksittäiset matkanjärjestäjät valitsevat itse, minkä järjestön kanssa he tekevät yhteistyötä. Suurimpia järjestöjä ovat Tanzania Porters Organization, Kilimanjaro Porter Assistance Project ja Mount Kilimanjaro Porters Society.

Tansanialainen yhteistyökumppanimme on KIATO – Kilimanjaro Association Of Tour Operators -järjestön ja Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS) -järjestön jäsen. Mount Kilimanjaro Porters Society on yksi Tansanian vanhimmista ja suurimmista kantajien ammattijärjestöistä. Tämä tarkoittaa, että kaikki Kilimanjarolla käyttämämme kantajat ovat MKPS:n jäseniä.

MKPS on kantajien itsensä perustama riippumaton järjestö, jonka tavoitteena on parantaa oppaiden ja kantajien työehtoja ja -oloja.

Tansanian lain mukaisesti Kilimanjaron kantajat saavat vähintään minimipalkan, ja MKPS:n jäsenyys varmistaa, että kantajan saama todellinen palkkio on suurempi kuin minimipalkka. MKPS:n ansiosta kaikki kantajat saavat myös päivittäin kolme ateriaa, asianmukaiset vaatteet (takit, kengät, käsineet ym.), teltat, makuupussit, makuualustat jne. Lisäksi järjestö on sopinut yksittäisen kantajan kantamuksen enimmäispainosta ja järjestänyt kaikille kantajille sairausvakuutuksen. Kantajat saavat myös ensiapukoulutusta, englannin kielen opetusta ja opastusta esim. pankkitilin avaamiseen. MKPS:n kantajat puolestaan sitoutuvat keräämään roskia Kilimanjaron reittien varsilta kaksi kertaa vuodessa. MKPS on 100 % tansanialainen.

Koska MKPS on kansalaisjärjestö, se rahoittaa toimintansa pääasiassa lahjoituksin, mutta MKPS pyörittää Moshissa myös muun muassa autopesulaa, jonka voitot käytetään järjestön hyväksi.

Juomarahoja koskevat sääntömme on neuvoteltu yhdessä MKPS:n kanssa. Juomaraha on luonnollinen osa palkkaa Tansaniassa – se kuuluu kulttuuriin samaan tapaan kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Kantajamme (ja oppaamme!) saavat siis palkkaa JA juomarahaa, ja jotta rahat jaettaisiin tasapuolisesti, olemme laatineet juomarahoja koskevat sääntömme yhteistyössä MKPS:n kanssa.

Olemme tehneet sopimuksen, jonka mukaan asiakkaamme maksavat juomarahan oppaille ja kantajille kiinteänä 250 USD:n summana per asiakas. Tämä koskee kaikkia reittejä Kilimanjarolle.

Juomaraha pannaan kirjekuoreen ja jätetään Springlands Hotelin vastaanottoon. Kirjoita osoitteeksi Nur, Joram, Linda tai Frank, jotka huolehtivat juomarahojen jakamisesta oppaiden ja kantajien kesken.

Juomarahoja koskevat sääntömme on laadittu yhdessä yhteistyökumppaneidemme ja MKPS:n kanssa. MKPS toimii aktiivisesti oppaiden ja kantajien hyväksi ja varmistaa, että oppaat ja kantajat saavat riittävän korvauksen työstään. Noudatamme myös kaikkia muita sääntöjä, suosituksia ja ohjeita, jotka koskevat palkkoja ja työolosuhteita (mukaan lukien ateriat, majoitus, palkka ja yleinen hyvinvointi).

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

TourCompass on ollut mukana perustamassa Ngorongoro Masai Pre-School -esikoulua yhdessä tansanialaisen Zara Charity -kansalaisjärjestön kanssa. Esikoulu sijaitsee Ngorongoron suojelualueella, joka on koti tuhansille Masai-kansan jäsenille ja jossa sijaitsee myös Ngorongoron kraatteri, joka kuuluu safariohjelmaamme Tansaniassa.

TourCompass on lahjoittanut esikoulun rakentamiseen 30000 USD ja on yhdessä muiden sponsorien kanssa mahdollistanut esikoulun perustamisen. Esikoulu toimii tietynlaisena ”koulunkäyntikouluna”, jossa 3-6 vuoden ikäiset masailapset opettelevat koulunkäyntiä ja valmistautuvat ”oikeaa” koulua varten, jonne he siirtyvät noin 7 vuoden iässä. Koulu avattiin vuonna 2015, ja tänä päivänä sitä käy noin 40 masailasta, jotka myös asuvat esikoulun yhteydessä olevan oppilaitoksen asuntolassa.

Esikoulun toiminta on riippuvainen jatkuvista lahjoituksista, joilla maksetaan opettajien palkat ja koulumateriaalit sekä lasten ateriat. Yksi vuosi koulussa maksaa yhden lapsen osalta noin 850 USD.

Jos haluat tukea Maasai Pre-School -esikoulua lahjoituksella, klikkaa tästä.

Muista kirjoittaa: ”Masai Pre-School” kohtaan ”Description”

Ngorongoro Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Pre-School – kuten Masai Pre-School – sijaitsee myös Ngorongoron suojelualueella, tosin vastakkaisella puolella kraatteria. Koulu perustettiin huhtikuussa 2019, ja myös sen toimintaa pyörittää Zara Charity. Koulussa on paikka 52 lapselle, jotka ovat iältään 3-6. Aamupäivällä lapset auttavat kotitöissä, ja iltapäivän he viettävät koulussa. Koulupäivä alkaa tukevalla aterialla, jotta lapset jaksaisivat keskittyä opetukseen. Kun lapset aloittavat koulussa, he puhuvat tyypillisesti ainoastaan paikallista masai-kieltä. Siksi lapset aloittavat ensimmäiseksi swahilin opiskelun ja alkavat myöhemmin harjoitella myös englantia (molemmat ovat Tansanian virallisia kieliä) ennen kuin he voivat aloittaa lukemisen opettelun.

TourCompass on lahjoittanut koulun keittiörakennuksen, minkä lisäksi annamme koululle kuukausittaisen lahjoituksen koulupukuja, koulutarvikkeita ja ruokahuoltoa varten.

Jos aika antaa myöten ja kaikki autossa mukana olevat ovat halukkaita, koulussa on mahdollista vierailla aina matkan viidentenä päivänä:

Koulun toiminta on riippuvainen jatkuvista lahjoituksista, joilla maksetaan opettajien palkat ja koulumateriaalit sekä lasten ateriat. Yksi vuosi koulussa maksaa yhden lapsen osalta noin 850 USD.

Jos haluat tukea Ngorongoro Pre-School -koulua lahjoituksella, klikkaa tästä.

Muista kirjoittaa: ”Ngorongoro Pre-School” kohtaan ”Description”

Istuta puu, Moshi

Jos majoitut Tansanian-matkallasi Springlands Hotelissa Moshissa (esim. Kilimanjarolle kiipeämisen yhteydessä), voit halutessasi istuttaa puun (tai useamman) yhteistyössä Zara Charity -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Puut istutetaan ensin taimitarhaan, ja kun ne ovat kasvaneet riittävän suuriksi, taimet siirretään lähialueilla sijaitseviin kohteisiin: Kilimanjaro National Forest Reserveen, Pasua Primary Schoolin alueelle tai johonkin muuhun Moshin kaupungin hallitsemaan paikkaan. Näin Zara Charity voi varmistaa, että puut istutetaan paikkaan, jossa niitä hoidetaan asianmukaisesti eikä niitä tulevaisuudessa tulla kaatamaan. Zara Charity opettaa myös paikallisille, miksi heidän lähiseuduilleen istutettavat puut ovat tärkeitä ja miksi niistä kannattaa pitää hyvää huolta.

Yhden puun istuttaminen maksaa 15 USD, ja rahat käytetään puiden hoitoon. Jos haluat istuttaa puun, voit tehdä sen majoittuessasi Springlands Hotelissa Moshissa.

Muoviprojekti

1. kesäkuuta 2019 alkaen muovipussien tuonti ja tuotanto on Tansaniassa kiellettyä.

Muovia löytyy tietenkin muualtakin kuin kasseista ja pusseista.

Tansanialaiset yhteistyökumppanimme pyrkivät vähentämään muovin käyttöä, ja tätä tarkoitusta varten he myös keräävät ja kierrättävät muovituotteita.

Monissa käyttämissämme tansanialaisissa leireissä ja hotelleissa esim. muovipullot kerätään ja viedään Arushaan, jossa niistä valmistetaan muun muassa huonekaluja (https://www.duniadesigns.org/).

Yhteistyökumppanimme järjestävät myös useita kertoja vuodessa Zara Charityn ja MKPS:n kanssa ”Ocean Clean-up Project” -kampanjoita, joissa vapaaehtoiset keräävät muoviroskia Tansanian rannikolta. Zara Charity ja MKPS järjestävät myös kaksi kertaa vuodessa roskankeruukampanjan Kilimanjarolla.

Jos haluat tukea Ocean Clean-up Project -hanketta lahjoituksella, klikkaa tästä.

Muista kirjoittaa: ”Ocean Clean-up Project” kohtaan ”Description”

Tukihankkeemme Keniassa

Pack for a Purpose

Yhteistyökumppanimme Keniassa toimii yhteistyössä Pack for a Purpose -järjestön kanssa. Järjestö toimii monien orpokotien, koulujen, lastentarhojen ja muiden vastaavien tahojen kanssa kaikkialla maailmassa. Järjestön kautta voit lahjoittaa eri kohteille erilaisia tarpeellisia tavaroita, kuten leluja, kyniä, vaatteita, jalkapalloja jne. Hankkeen verkkosivuilta löydät ajankohtaista tietoa siitä, mitä missäkin tarvitaan – näin et turhaan hanki kymmentä jalkapalloa kylään tai kouluun, jossa tarvitaan enemmän pyyhekumeja.

TourCompass ja sen yhteistyökumppaneiden kautta sinulla on mahdollisuus tukea kolmea eri hanketta Keniassa riippuen siitä, mille Kenian-matkoistamme osallistut.

Kaikki kolme hanketta ottavat mielellään vastaan seuraavia tuotteita:

Koulutarvikkeita:
Lyijykyniä, kuulakärkikyniä, värikyniä, liimapuikkoja, penaaleja, pyyhekumeja, viivoittimia, teroittimia

Liikuntavarusteita:
Ilmapumppuja, palloja (jalkapalloja, tennispalloja, koripalloja jne.), jalkapallovaatteita, pillejä

Keittiövarusteita:
Patoja ja kattiloita, kulhoja, muovikuppeja ja -lautasia (ei kertakäyttöisiä)

Hygieniatarvikkeita:
Siteitä ja tamponeja

 

Voit tukea näitä hankkeita seuraavilla matkoilla:

Tällä matkalla voit tukea koulua, joka sijaitsee Voin kaupungissa lähellä Tsavon kansallispuistoa:

Edellä mainittujen lisäksi koulu tarvitsee:
Lastenvaatteita ja -kenkiä, aurinkokennolaskimia, saksia, koulureppuja

 

Näillä neljällä matkalla voit tukea Emalin kaupungissa sijaitsevaa lastentarhaa/koulua:

Edellä mainittujen lisäksi lastentarha/koulu tarvitsee:
Liituja, aurinkokennolaskimia, puutarhanhoitoa käsitteleviä kirjoja (englanninkielisiä)

 

Näillä matkoilla voit tukea lastenkotia, joka sijaitsee n. tunnin ajomatkan päässä Nairobista:

Edellä mainittujen lisäksi lastenkoti tarvitsee:
Koulureppuja, palapelejä, ompelutarvikkeita, koristehelmiä, lastenvaatteita ja -kenkiä, hyttysverkkoja, vuodevaatteita, mattoja, tyynyjä, pyyhkeitä, hiusharjoja, saippuaa, hiuspinnejä ja hiuslenkkejä, hammasharjoja, käsivoidetta, hammastahnaa, lukulaseja

 

Jos haluat tukea jotain näistä hankkeista matkallasi Keniassa, mainitse tästä matkaa varatessasi, niin järjestämme vierailun, jolloin voit itse toimittaa lahjoituksesi paikan päälle!

Puhelin
09 424 15 833
Aukioloajat
ma-to 10-16 pe 10-15
Pyydä tarjous

Henkilökohtaista ja luotettavaa palvelua matkailun asiantuntijoilta

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan matkaelämysten järjestämisestä.

Puhelin
09 424 15 833
Aukioloajat
ma-to 10-16 pe 10-15
Pyydä tarjous

Henkilökohtaista ja luotettavaa palvelua matkailun asiantuntijoilta

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat monien vuosien kokemukseen Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan matkaelämysten järjestämisestä.

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.