TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogiKansainvälinen naistenpäivä: kunnioitamme kolmea matkailualalla ansioitunutta naista

Kansainvälinen naistenpäivä: kunnioitamme kolmea matkailualalla ansioitunutta naista

08.03.2024
Näytä kaikki

Kollaasi TourCompassin naisista ympäri maailmaa

Kansainvälisenä naistenpäivänä juhlimme sitä rohkeutta ja päättäväisyyttä, jota tavalliset naiset osoittavat tehdessään poikkeuksellisia asioita.

Tänä vuonna meillä on erityinen ilo kunnioittaa kolmea uskomattoman kyvykästä naista, joiden kanssa TourCompass on tehnyt tiivistä yhteistyötä. Valitettavasti yksi näistä merkittävistä naisista ei ole enää keskuudessamme, mutta hänen perintönsä inspiroi ja voimaannuttaa matkailualalla toimivia naisia edelleen.

Mikä on kansainvälinen naistenpäivä ja miksi sitä vietetään?

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään joka vuosi 8. maaliskuuta, jolloin juhlistetaan naisten sosiaalisia, taloudellisia, kulttuurisia ja poliittisia saavutuksia.

Päivän historia juontaa juurensa 1900-luvun alun työväenliikkeisiin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, ja vuonna 1977 Yhdistyneet kansakunnat virallisti sen maailmanlaajuiseksi teemapäiväksi.

Vuonna 2024 kansainvälisen naistenpäivän kampanjateemana on “Inspire Inclusion”. Tänä vuonna tavoitteena on edistää osallistavaa maailmaa, jossa sukupuolten välinen tasa-arvo ei ole vain kannustettava asia vaan olennainen osa sosiaalista, taloudellista ja poliittista elämäämme.

Kunnioitamme kolmea matkailualalla ansioitunutta naista

Kuvia kolmesta naisesta, joita kunnioitamme kansainvälisenä naistenpäivänä 2024.

Tänä vuonna haluamme antaa erityistä tunnustusta kolmelle poikkeukselliselle naiselle, jotka ovat edistäneet naisten asemaa matkailualalla maailmanlaajuisesti.

Nämä naiset eivät ole ainoastaan tehneet yhteistyötä kanssamme, vaan he ovat myös viitoittaneet tietä tasa-arvoisemmalle ja osallistavammalle matkailualalle omissa maissaan.

Camila Barp – Gondwana Brasil

Kuva Camilasta Gondwana Brasiliasta

Ensimmäinen nainen, jota haluamme kunnioittaa, on Camila Barp, jonka voi sanoa olevan esikuva naisjohtajuudelle ja innovoinnille ekomatkailun alalla.

Gondwana Brasilin osakasjohtajana Camila on loistava esimerkki yrittäjähenkisyydestä ja omistautumisesta kestävälle ja vastuulliselle matkailulle. Camilalla on 15 vuoden kokemus ekomatkailusta, ja toimitusjohtajana hänen strateginen johtajuutensa on ollut avainasemassa Gondwana Brasilin liiketoiminnallisessa menestyksessä.

Camilan johdolla Gondwana Brasil on paitsi kasvanut huomattavasti myös kehittynyt yritykseksi, joka edistää kaikkien naisten mahdollisuuksia matkailualalla Brasiliassa. Hänellä on ollut ratkaiseva merkitys naisvaltaisen tiimin kokoamisessa, mikä on osoitus yrityksen sitoutumisesta perinteisten rajojen murtamiseen ja sellaisen kannustavan ilmapiirin luomiseen, jossa arvostetaan ja edistetään naisten saavutuksia ja johtavaa roolia matkailualalla.

Gondwana Brasil on hyvä esimerkki siitä, miten osallistavat käytännöt voivat johtaa menestykseen ja tehdä merkittävän eron perinteisesti miesvaltaisella alalla. Visionäärisellä johtajuudellaan ja sitoutumisellaan sukupuolten tasa-arvoon Camila Barp toimii edelleen inspiraation lähteenä ja tienraivaajana tulevien sukupolvien naisille liike-elämässä ja sen ulkopuolella.

Yvonne Hilgendorf – Manya Africa Tours Limited

Kuva Yvonne Manya Africa Tours Limitedin matkatoimistosta.

Toinen nainen, jota haluamme tänään kunnioittaa, on saksalainen Yvonne Hilgendorf. Hänen tarinansa on hyvä esimerkki sinnikkyydestä ja tarmokkuudesta matkailualalla.

Vuonna 2008 Yvonne matkusti Ugandaan tekemään väitöskirjaansa, ja siellä ollessaan hän työskenteli tiiviisti paikallisten yhteisöjen kanssa. Sittemmin Yvonne on hankkinut paljon kokemusta ugandalaisista hotelleista ja matkatoimistoista sekä myynnin että liiketoiminnan kehittämisen osalta, ja hän on myös auttanut näitä organisaatioita kehittymään menestyviksi yrityksiksi.

Yvonnen unelma kestävän matkailuyrityksen perustamisesta toteutui tammikuussa 2019, kun hän perusti Manya Africa Toursin. Yritys tekee paljon muutakin kuin vain liiketoimintaa; se pyrkii tuomaan esiin Ugandan ja Itä-Afrikan sielun ja parantamaan paikallisyhteisöjen elinoloja. Tässä yhteydessä se tukee myös paikallisia naisia, jotka ovat uskomattomasta vahvuudestaan huolimatta myös niitä, jotka tarvitsevat eniten apua.

Se, että Yvonne on rakentanut yrityksen alusta alkaen, osoittaa hänen vankkumattoman päättäväisyytensä ja tahtonsa vaikuttaa asioihin. Manya Africa Tours on osoitus hänen uskostaan siihen, että matkailu voi olla myönteinen voima, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Työssään Yvonne paitsi markkinoi Ugandaa kauniina matkailumaana myös edistää osallistavaa ja kestävää matkailua.

Kansainvälisen naistenpäivän yhteydessä Yvonnen saavutukset korostavat solidaarisuuden ja voimaantumisen tärkeää roolia tasa-arvoisemman maailman luomisessa.

Eileen Yee – Discova (1970–2023)

Kuva Eileen Discovasta

Jatkamme kansainvälisen naistenpäivän viettoa kiinnittämällä huomion vielä kolmanteen merkittävään naiseen, jonka panoksella on ollut ratkaiseva vaikutus sekä naisjohtajuuteen että koko matkailualaan.

Kunnioitamme Eileen Yeen, Discovan useiden eri alueiden General Managerin ja Educational Teamin toimitusjohtajan muistoa. Valitettavasti Eileen menehtyi vuonna 2023, mutta hänen johtajuudellaan ja omistautumisellaan osallistavan ympäristön edistämiselle ehti olla suuri vaikutus matkailualalle.

Eileen yhdisti empatian ja monimuotoisuuden, arvosti jokaisen tiimin jäsenen ääntä ja panosti diversiteettiin. Hän asetti etusijalle yhteistyön ja kasvun ja innosti muita vilkkaalla, innovatiivisella luonteellaan ja aidolla intohimollaan.

Eileenin perintö ulottuu kauas hänen ammatillisten saavutustensa ulkopuolelle. Hän oli intohimoinen naisten voimaannuttamisen puolestapuhuja ja teki kovasti työtä avatakseen ovia seuraavalle naisjohtajien sukupolvelle. Eileen ymmärsi, että suurimmat edistysaskeleet eivät tule vain yksilön menestyksestä, vaan kyvystämme innostaa ja ylentää ympärillämme olevia. Muistamalla Eileeniä muistutamme myös toistemme tukemisen ja auttamisen tärkeydestä. Hänen panoksensa matkailualan edistämiseksi inspiroi meitä edelleen kohti osallistavampaa ja tasa-arvoisempaa maailmaa.

Tasa-arvoinen tulevaisuus

Camilan, Yvonnen ja Eileenin kaltaisten naisten tarinat ja yhteiskunnalliset vaikutukset edustavat suuria harppauksia osallisuuden ja tasa-arvon edistämisessä. Heidän ponnistelunsa muistuttavat meitä siitä, miten tärkeää meidän on tukea toisiamme ja edistää tasa-arvoa kaikilla elämän osa-alueilla.

Olemme ylpeitä saadessamme työskennellä näiden naisten rinnalla. Me TourCompassilla pyrimme jatkossakin puolustamaan kaikkien naisten tasa-arvoa ja vaikutusmahdollisuuksia. Yhdessä tekemällä voimme luoda tulevaisuuden, jossa jokaisen potentiaali tunnistetaan ja tunnustetaan ja jossa kaikki saavat parhaan mahdollisen tuen.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi​