TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogiMatkaopas Indonesian 7 parhaaseen saareen

Matkaopas Indonesian 7 parhaaseen saareen

04.12.2023
Näytä kaikki

Indonesia on maailman suurin saaristo, johon kuuluu 18 000 saarta. Kaakkois-Aasiassa sijaitsevan maan maisemat ovat varsin monipuolisia ja vaihtelevat rehevistä trooppisista sademetsistä ja idyllisistä hiekkarannoista majesteettisiin tulivuoriin. Oli kyse sitten kuuluisista Gili-saarista tai Sumatran lumoavista sademetsistä, Indonesia tarjoaa matkailijalle henkeäsalpaavaa luonnonkauneutta, rikasta kulttuuria ja monipuolisia kokemuksia.

Indonesia on paljon enemmänkin kuin vain joukko saaria. Maassa elää yli 300 etnistä ryhmää, joilla on omat perinteensä, kielensä ja taiteensa. Indonesia onkin oikea kulttuurien kaleidoskooppi!

Saaria on niin paljon, että voi joskus olla vaikea päästä alkuun Indonesian-matkan suunnittelussa. Tähän oppaaseen olemme koonneet seitsemän saarta, joista jokainen tarjoaa uniikkeja elämyksiä ja ikimuistoisia matkakokemuksia.

1) Bali – jumalten saari

Tegalalangin riisiterassi Balilla

Balia kutsutaan osuvasti “Jumalten saareksi”, ja se onkin kukoistavan kulttuurin, hurmaavien maisemien ja loputtomien seikkailujen lomaparatiisi. Ubudin vehreät riisiterassit ja ikivanhat temppelit kutsuvat tutkimusretkille, ja Sanurin kultaisilla hiekkarannoilla on mukava nauttia rennosta lomatunnelmasta. Saaren tunnelmallisilla toreilla ja pikku putiikeissa on hauska kierrellä ja katsella, maistella perinteisiä ruokia ja ihailla monenlaisia paikallisia tuotteita ja taidetta.

Tämä on koettava: Kävelyretki Tegalalangin vaikuttavilla riisiterasseilla, joiden vihreä mosaiikki luo henkeäsalpaavan maiseman.

2) Sumatra – orankeja ja sademetsiä

Oranki roikkuu puussa Sumatran sademetsässä

Indonesian suurin saari Sumatra houkuttelee luonnonystäviä rehevillä sademetsillään, pulppuavilla vesiputouksillaan, kiehtovalla eläimistöllään ja idyllisillä riisipelloillaan. Yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on Tobajärvi, joka on Kaakkois-Aasian suurin tulivuorikraatteri. Voit myös vierailla paikallisessa maalaiskylässä ja tutustua batak-kansan kukoistavaan kulttuuriin.

Tämä on koettava: Bukit Lawangissa sinulla on mahdollisuus nähdä uhanalaisia orankeja niiden luonnollisessa elinympäristössä.

3) Lombok – rauhallisia rantoja ja kätkettyjä vesiputouksia

Senggigin rannan vehreä näkymä Lombokissa

Balin vieressä sijaitseva Lombok sopii erinomaisesti matkailijoille, jotka etsivät rauhallisempaa kohdetta ja koskemattomia hiekkarantoja. Saari on täynnä kätkettyjä aarteita, kuten vaikuttavat Tiu Kelep- ja Sendang Gile -vesiputoukset keskellä vehreän trooppista maisemaa.

Tämä on koettava: Nauti leppoisasta lomatunnelmasta Lombokin parhaalla rannalla Senggigi Beachilla.

4) Flores – komodonvaraaneja ja vaaleanpunaisia hiekkarantoja

Kaksi komodolaislohikäärmettä taistelee Komodon saarella

Vierailu Floresilla on must, jos haluat tutustua Komodon saareen, jota jättimäiset komodonvaraanit ovat asuttaneet jo 10 miljoonaa vuotta. Voit osallistua opastetulle kierrokselle suojellussa kansallispuistossa ja nähdä nämä muhkeat matelijat ihan läheltä. Täällä kannattaa käydä myös kauniilla Pink Beach -rannalla, jonka vaaleanpunaisella hiekalla ja turkoosissa vedessä voit snorklata, uida ja ottaa aurinkoa.

Tämä on koettava: Koe vedenalaisen maailman ihmeet sukellusretkellä Komodon kansallispuiston kristallinkirkkaissa vesissä.

5) Nusa Lembongan ja Nusa Penida – vedenalaisia ihmeitä ja jylhiä kallioita

Nusa Penidan näköalapaikka

Nusa Lembongan on hiljainen saari, joka sopii täydellisesti kaikille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa. Se on myös erinomainen snorklauskohde. Nusa Lembonganin ja naapurisaari Nusa Penidan välissä vain noin 10 minuutin venematkan päässä sijaitseva alue on erityisen suosittu sukelluspaikka. Täällä voit snorklata värikkäiden trooppisten kalaparvien, viehättävien merikilpikonnien ja majesteettisten rauskujen keskellä.

Molemmilla saarilla on hyviä majoitusvaihtoehtoja, mutta suosittelemme yöpymään Nusa Lembonganilla, jossa on enemmän valinnanvaraa ja laajempi valikoima aktiviteetteja.

Tämä on koettava: Nusa Penidan vaikuttava “Thousand Islands” -näköalapaikka, josta avautuu lumoava näkymä vaikuttaville kalliomuodostelmille ja taustalla siintävälle siniselle merelle.

6) Jaava – savuavia tulivuoria ja ikivanhoja temppeleitä

Savuava Bromo-vuori Jaavan saarella

Jaava sijaitsee Indonesian “tulirenkaan” alueella, jossa kaksi mannerlaattaa kohtaavat ja josta löytyy 75 prosenttia maailman aktiivisimmista tulivuorista. Vaikuttavien tulivuorimaisemien lisäksi Jaava tunnetaan kauniista vanhoista temppeleistään, kuten buddhalaisesta Borobudurin temppelikompleksista ja hindulaisesta Prambanan-temppelistä.

Tämä on koettava: Varhain aamulla tehtävä patikkaretki Bromo-tulivuorelle, jossa voit katsella tulivuoresta kohoavaa savua ja ihastella auringonnousua, jonka kauneus on omaa luokkaansa.

7) Gili Trawangan – hevoskärryjä ja rentoa saarielämää

Papusäkkejä valkoisella hiekkarannalla Gili T:llä

Gili Trawangan, josta usein käytetään vain nimitystä Gili T, on suurin kolmesta (hyvin pienestä) Gili-saaresta. Saari sijaitsee Lombokin luoteisrannikolla, ja se on noin 3 kilometriä pitkä ja 2 kilometriä leveä. Gili T tunnetaan upeista valkoisista hiekkarannoistaan, värikkäistä koralliriutoistaan ja rennosta ilmapiiristään. Saareen voi tutustua polkupyörällä tai hevoskärryillä eli cidomoilla, sillä moottoriajoneuvojen käyttöä on rajoitettu.

Tämä on koettava: Rentoudu rantabaarissa säkkituolissa paikallista olutta siemaillen ja ihaile auringonlaskua Balin Agung-vuoren taakse.

Oletko valmis matkustamaan Indonesiaan? Saarivaltiossa sinua odottavat korkeat tuolivuoret, kauniit temppelit, upeat trooppiset hiekkarannat, värikkäät koralliriutat ja kiehtovat eläimet.

Indonesiassa voisi helposti reissata useita kuukausia, mutta tämä opas on räätälöity nimenomaan niille, joilla on vain pari viikkoa aikaa tutustua saarivaltioon. Oppaasta löydät paljon hyödyllistä tietoa ja hyviä vinkkejä, joiden avulla voit suunnitella unohtumattoman matkan tähän upeaan kohteeseen.

TourCompass – Turistista matkalaiseksi