TURVATAKUU - Lue lisää
16 päivää

Singapore & Australian kohokohdat

Vietä muutama päivä sykkivässä Singaporessa ennen kuin jatkat matkaa Down Underiin. Seikkaile kauniissa Sydneyssä, näe Uluru Australian punaisessa sydämessä ja koe trooppinen Cairns. Mahdollisuus pidentää matkaa rantalomalla tai luontoelämyksillä kansallispuistossa.

Singapore & Australian kohokohdat
Singapore & Australian kohokohdat
16 päivää
KotiOseaniaSingaporeSingapore & Australian kohokohdat

Singapore & Australian kohokohdat

Vietä muutama päivä sykkivässä Singaporessa ennen kuin jatkat matkaa Down Underiin. Seikkaile kauniissa Sydneyssä, näe Uluru Australian punaisessa sydämessä ja koe trooppinen Cairns. Mahdollisuus pidentää matkaa rantalomalla tai luontoelämyksillä kansallispuistossa.

KotiOseaniaSingaporeSingapore & Australian kohokohdat
Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Singaporeen välilaskun/välilaskujen kautta
 • Lento Singaporesta Sydneyyn ja takaisin kotiin Cairnsista välilaskun/-laskujen kautta
 • Sisäiset lennot Sydney–Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock–Cairns
 • 3 yöpymistä Singaporessa sis. aamiainen
 • Lentokenttäkuljetukset Singaporessa
 • Lentokenttäkuljetukset Australiassa
 • 4 yöpymistä Sydneyssä
 • Puolen päivän opastettu kaupunkikierros Sydneyssä
 • 2 yöpymistä Ayers Rockilla
 • Auringonlasku Ulurulla sis. kuohujuoma
 • Auringonlasku Ulurulla ja patikkaretki Katatjutan kallioharjanteilla
 • Sisäänpääsymaksu Ulurulle ja Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon
 • 3 yöpymistä Cairnsissa
 • Mahdollisuus varata lisämaksusta erilaisia retkiä
 • Mahdollisuus pidentää matkaa rantalomalla Port Douglasissa tai luontoelämyksillä Darwinissa
 • Yksilöllinen kiertomatka; kaikki retket tapahtuvat kansainvälisissä ryhmissä paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

*Voit varata lisäpäiviä matkaohjelmaan kuuluvissa kaupungeissa, jos esimerkiksi haluat enemmän aikaa tutustua kohteeseen omatoimisesti. Ota yhteys matkailuneuvojaan ja kerro tarkemmin toiveistasi matkan suhteen!  

MATKA LYHYESTI

Vaikka mitä yrittäisimme, meidän on myönnettävä, että Australiaan ON pitkä matka. Miksi et siis pitäisi matkan varrella taukoa sykkivässä Singaporen suurkaupungissa? Koe kaupungin monet kiehtovat kulttuurit, maistele herkullista ruokaa ja totuttele aikaeroon, ennen kuin lähdet Down Underiin ja koet Australian suurimmat kohokohdat.

Australiassa aloitat kiertomatkan Sydneyssä, kaupungissa, jonka sijainti on yksi maailman kauneimmista.

Seuraavaksi matkasi vie Australian punaiseen sydämeen. Ulurulla ihastelet vaikuttavaa auringonlaskua ja auringonnousua ja patikoit Katatjutan kallioharjanteilla.

Matka huipentuu trooppiseen Queenslandiin, missä pääset näkemään yhden maailman vanhimmista sademetsistä ja tietenkin vierailemaan myös Isolla valliriutalla.

Osa päivistä on jätetty vapaaksi omia seikkailujasi varten. Retkitarjonnassa on niin paljon valinnanvaraa, että meidän mielestämme sinun pitäisi saada päättää itse, mitä näet ja milloin.

Voit halutessasi jatkaa matkaa rantalomalla Port Douglasissa tai, jos vuodenaika on sopiva, suunnata muutamaksi päiväksi Darwiniin ja käydä vielä yhdessä UNESCO-kohteessa Kakadun kansallispuistossa.

Miksi valita tämä matka?

 • Koe idän ja lännen kohtaaminen upeassa Singaporessa
 • Tutustu kauniilla paikalla sijaitsevaan Sydneyn kaupunkiin
 • Ihmettele kontrasteja Australian punaisen sydämen ja trooppisen Queenslandin sademetsien ja koralliriuttojen välillä
 • Mahdollisuus pidentää matkaa lomalla Port Douglasissa tai Darwinissa

Matkamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot (kansainväliset ja sisäiset)
 • Kaikki majoitukset
 • Kaikki ohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • 24/7 puhelinpalvelu – Olemme tukenasi koko matkan ajan
Yksityiskohtainen päiväohjelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Tänään lähdet matkaan valitsemaltasi lentokentältä. Lennät kohti Singaporea välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 2: Saapuminen Singaporeen

Singaporen lentokentällä sinua odottaa kuljettaja, joka vie sinut hotelliisi. Loppupäivä on aikaa tutkia tätä vain 721,5 km2:n kokoista saarivaltiota, joka on Kaakkois-Aasian pienin maa. Älä kuitenkaan anna koon hämätä, sillä Singapore tarjoaa kokoonsa nähden suuria elämyksiä!

Singaporessa on erittäin helppo liikkua, ja useimmat tärkeät nähtävyydet sijaitsevat melko lähellä toisiaan. Voit siis kierrellä kaupunkia jalkaisin, ottaa taksin tai ajaa metrolla paikasta paikkaan.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 3-4: Vapaata aikaa Singaporessa

Päivät ovat vapaita.

Singapore on kulttuurien sulatusuuni, missä ihmiset elävät toisiaan kunnioittaen ja ymmärtäen. Buddhalaistemppelit, moskeijat, kirkot ja hindutemppelit seisovat vieri vieressä sulassa sovussa.

Viehättävimpiä kaupunginosia ovat mm. Little India, China Town ja Kampong Glamin arabialais-malaijilaiskorttelit.

Monikulttuurisuus näkyy luonnollisesti myös kaupungin ruokavalikoimassa ja ravintolatarjonnassa. Kun haluat kokeilla rehtiä katuruokaa, suuntaa johonkin monista Hawker Centre -ruokatoreista. Jos taas haluat hemmotella makunystyröitäsi Michelin-ravintoloissa, Singaporen parhaat ravintolat löytyvät Keong Saik Roadin varrelta. Singapore on todellinen foodien paratiisi!

Muita suosittuja hipsterikaupunginosia ovat värikäs Haji Lane Kampong Glamissa ja Tiong Bahrun Art Deco -alue. Molemmissa kaupunginosissa on suuri valikoima viihtyisiä kahviloita, hyviä ravintoloita ja kauppoja sekä hienoa katutaidetta.

Jos haluat vetäytyä suurkaupungin vilskeestä hetkeksi rauhaisampaan ympäristöön, Sentosa Island on hyvä vaihtoehto. Pääsaaren eteläpuolella sijaitsevalla Sentosalla on hiekkarantojen lisäksi paljon muutakin nähtävää, kuten Universal Studios ja muutama huvipuisto.

Arkkitehtonisesti kiehtova Marina Bay Sands, josta olet melko varmasti nähnyt kuvia, on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Voit myös tehdä rauhallisen kävelyretken Gardens by the Bayn puistoissa, shoppailla sydämesi kyllyydestä Orchard Roadilla, siemailla Singapore Slingejä Raffles Hotelissa ja nousta lopuksi kaupungin katolle nauttimaan huikaisevista maisemista 165 metriä korkean Singapore Flyer -maailmanpyörän kyydissä.

Päivä 5: Lähtö Singaporesta Australian Sydneyyn

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, mistä lennät kohti Australiaa.

Päivä 6: Saapuminen Australiaan

Tervetuloa Down Underiin!

Sydneyssä sinut kuljetetaan lentokentältä hotelliisi.

Päivä on vapaata aikaa. Kannattaa siis suunnata Sydneyn kuuluisalle rantabulevardille, jossa valoa ja ilmaa riittää, ja käydä katsomassa tanskalaisen Jørn Utzonin suunnittelemaa maailmankuulua oopperataloa, jota oikeasta paikasta katsottuna kehystää kauniisti maailman suurin teräskaarisilta, Sydney Harbour Bridge. Oopperatalo on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin Taj Mahalin ja Kiinan muurin ohella jo vuodesta 2007, ja läheltä katsottuna rakennus on äärimmäisen vaikuttava.

Sydney on rakennettu maailman suurimman luonnonsataman ympärille, ja lahdella käy vilkas liikenne. Pienet pulleat lautat kuljettavat kaupungin asukkaita eli “Sydney-sidereita” esikaupunkien lähiöiden ja keskustassa sijaitsevien työpaikkojen välillä, “vesitaksit” huristelevat edestakaisin, isot ja pienet purjeveneet risteilevät ympäriinsä valkoiset purjeet laskettuina, ja paikalle saattaa koska tahansa tupsahtaa jättimäinen risteilyalus.

Valitse jokin viihtyisistä kahviloista, tilaa ”flat white” (Australian versio cappuccinosta) ja totuttele australialaisen aksentin verkkaiseen rytmiin.

Päivä 7: Sydneyn kaupunkikierros

Sydney on vilkas ja eloisa kaupunki, joka herää jo aamuvarhain. Ihmiset saapuvat lähiöistä sankoin joukoin keskustan pilvenpiirtäjissä sijaitseville työpaikoilleen. Matkan varrella monet pistäytyvät kantakahvilaansa aamiaiselle. Ota oppia heistä ja ime itseesi kaupungin tunnelmaa.

Varhain aamupäivällä ohjelmassa on mielenkiintoinen puolen päivän opastettu kierros kaupungissa, jonka sanotaan olevan sijantinsa puolesta yksi maailman kauneimmista. Nähtävyyksiä on paljon ja kierros kattaa monta mielenkiintoista kohdetta, joita voit halutessasi palata tutkimaan myöhemmin lisää. Listalla ovat mm. oopperatalo, kasvitieteellinen puutarha, vanha kaupunginosa The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park ja Chinatown. Matkan varrella opas kertoo kaupungin kulttuurista ja historiasta.

Loppupäivä on vapaata aikaa. Jos olet kiinnostunut Sydneyn historiasta, suosittelemme vierailua Museum of Sydneyssä. Kyseessä on moderni interaktiivinen museo, joka on rakennettu Australian ensimmäisen kuvernöörin talon raunioille.

Myös Australian Museum on todella mielenkiintoinen käyntikohde! Se on maailman viidenneksi vanhin luonnontieteellinen museo, ja täällä voit oppia paljon uutta muun muassa Australian alkuperäiskansojen historiasta ja kulttuurista.

Voit myös varata jännittävän lisäretken, kuten opastetun kierroksen oopperatalossa – tai jos rohkeutesi riittää, lähteä kiipeämään Sydney Harbour Bridgelle!

Huomaa, että kierroksen lähtöpaikalle on saavuttava omatoimisesti. Kokoontumispaikan osoite löytyy voucherista.

Päivät 8-9: Vapaata aikaa Sydneyssä

Päivät ovat vapaita, joten voit tutustua kaupunkiin omassa tahdissasi.

Halutessasi voit kävellä esimerkiksi oopperatalolle ja jatkaa matkaa Mrs Macquarie’s Chair -näköalapaikan kautta kasvitieteellisen puutarhan läpi aina Hyde Park Barracks -museolle asti.

Kasarmit rakennettiin 1800-luvun alussa vankien majoittamista varten. Nykyään Hyde Park Barracks on Unescon maailmanperintökohde, kuten monet muutkin siirtomaa-ajan rakennukset ympäri maata.

Muista poiketa myös Queen Victoria Buildingissä eli QVB:ssä. Entinen hedelmä- ja vihannestori on tänä päivänä upea (ja kallis) viisikerroksinen ostoskeskus.

The Rocks on Sydneyn vanha kaupunginosa, joka tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää. Ensimmäiset eurooppalaiset asettuivat asumaan juuri tänne saavuttuaan Australiaan vuonna 1788. Jos haluat kerätä enemmän askeleita, kannattaa suunnata Barangaroo Reserve -puistoon nauttimaan satamanäköaloista. Tämä entinen teollisuusalue on hiljattain muutettu alkuperäisten asukkaiden avulla ja opastuksella puistoksi, joka muistuttaa pientä palaa Sydneystä sellaisena kuin se oli ennen eurooppalaisten tuloa.

Retki jollekin Sydneyn monista hiekkarannoista on myös hyvä vaihtoehto. Rantoja on yli 100, joten valinnanvaraa riittää!

Voit esimerkiksi matkustaa Manlyyn paikallisella lautalla. Kannattaa valita istumapaikka ulkoa, sillä näkymät oopperatalolle ja Sydney Harbour Bridgelle ovat lautan kyydistä katsottuna erityisen hienot.

Bondi Beach on toinen kokemisen arvoinen hiekkaranta. Täällä voit nähdä lähes legendaarisia hengenpelastajia, jotka ovat tuttuja TV-ohjelmasta Rantavahdit (Bondi Rescue).

Jos lähdet mieluummin opastetulle retkelle, voit tutustua kattavaan valikoimaamme alla. Suosittelemme varaamaan retket jo kotoa käsin matkavarauksen yhteydessä, sillä paikkoja on usein hyvin rajoitetusti.

Päivä 10: Lento Sydneystä Uluruun/Ayers Rockille – auringonlasku Ulurulla

Sinut kuljetetaan Sydneyn-hotellistasi lentokentälle, mistä lennät Australian punaiseen sydämeen. Lentokentältä pääset ilmaisella bussikuljetuksella (varausta ei tarvita) Yularan pikkukaupunkiin, joka on Australian Outbackin matkailukeskus.

Pikkukaupungissa on muutaman hotellin lisäksi leirintäalue, supermarket ja galleria. Tarjolla on myös useita maksuttomia aktiviteetteja. Useita kertoja päivässä järjestetään esimerkiksi ilmainen didgeridookonsertti, ja voit myös oppia lisää Australian bush-kulttuurista ja siitä, miten alkuperäiskansat ovat vuosituhansien ajan löytäneet kuivasta, punaisesta autiomaasta sekä ruokaa että lääkkeitä.

Päivän päätteeksi sinua odottaa yksi koko matkan kohokohdista: auringonlasku Ulurulla. On lumoava näky, kun yksi maailman suurimmista monoliiteista vaihtaa väriä auringon laskiessa yhä lähemmäksi horisonttia. Kalliomuodostelman väri muuttuu ruosteenpunaisesta lähes kirkkaan oranssiksi, ja lopulta edessäsi kohoaa vain valtava harmaa kivenlohkare – keskellä ei-mitään.

Älä unohda kääntää katsettasi kohti taivasta. Tähdet näkyvät täällä kirkkaampina kuin monissa muissa paikoissa maapallolla, koska keinotekoisia valonlähteitä on vain vähän.

Päivä 11: Auringonlasku Ulurulla ja patikkaretki Katatjutan kallioharjanteilla

Eilen näit auringon laskevan Ulurun taakse – tänä aamuna näet sen nousevan jälleen.

Kun seisot hiljaa aamuvarhaisella pimeyteen tuijottaen ja näet, kuinka auringon hitaasti nousevat säteet yhtäkkiä paljastavat Ulurun ääriviivat, ymmärrät, miksi tämä paikka on niin pyhä Anangu-aboriginaaleille.

Ulurulta matka jatkuu kohti Katatjutan kalliorykelmää, joka sijaitsee noin 50 km länteen. Vuorten nimi tarkoittaa alkuasukkaiden kielellä “monen pään maa”, ja kauempaa katsottuna 36 kalliokukkulaa todella muistuttavat maastosta kohoavia päälakia.

Myös Katatjutan alue on Australian alkuperäiskansalle pyhä paikka, ja joihinkin osiin turisteilla ei ole asiaa. Onneksi kansallispuiston alueella on myös vierailijoille avoimia kohteita, ja yksi suosituimmista patikkareiteistä kulkee kauniiden kalliomuodostelmien lomassa Walpa Gorgen läpi. Matkan varrella opas kertoo sinulle lisää sekä alueen geologiasta että alkuperäiskansojen yhteydestä tähän ihmeelliseen paikkaan.

Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 12: Lento Uluru/Ayers Rock–Cairns

Tänään matka jatkuu kohti trooppista Queenslandia. Bussikuljetus lentokentälle on maksuton, ja bussit lähtevät hotellilta aina sen mukaan milloin lentoja lähtee. Tarkista hotellin vastaanotosta, milloin sinulle sopiva bussi lähtee.

Aamun ja iltapäivän väliset kontrastit voisivat tuskin olla suurempia. Punaisen aavikon yli 300 miljoonaa vuotta vanhojen kalliomuodostelmien juurelta siirryt kuin taikaiskusta maailman vanhimpaan sademetsään ja maailman suurimmalle koralliriutalle. Australia tosiaankin on ennätysten maa!

Loppupäivä on vapaata aikaa totutella trooppiseen ilmastoon. Cairns on viihtyisä pikku kaupunki, joka tarjoaa paljon kauppoja, ravintoloita ja aktiviteetteja. Keskustassa on myös tekolaguuni, jonka hienolla hiekkarannalla on mukava paistatella päivää. Täällä ei ole krokotiileja eikä meduusoita, joten voit pulahtaa huoletta uimaan!

Huomaa: Lennolla Uluru/Ayers Rockista Cairnsiin on usein yksi välilasku. Joinain päivinä on mahdollista varata lisämaksusta suora lento Cairnsiin. Kysy hinnoista matkailuneuvojaltasi.

Päivät 13-14: Vapaata aikaa Cairnsissa

Päivät ovat vapaita, joten voit tutustua trooppiseen Pohjois-Queenslandiin omassa tahdissasi. Lisäretkivalikoimamme löytyy alta. Suosittelemme, että varaat haluamasi retket jo matkavarauksen yhteydessä, jotta et joudu pettymään Cairnsiin päästyäsi.

Kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Daintree Rainforest on UNESCOn maailmanperintökohde. Tutkijoiden mukaan Daintreen sademetsä on yli 135 miljoonaa vuotta vanha – ja vertailun vuoksi Amazonin uskotaan olevan noin 10 miljoonaa vuotta vanha.

Toinen Cairnsin vetonauloista on luonnollisesti Iso valliriutta, joka on sekin UNESCOn maailmanperintöluettelossa.

Seikkailumieliset voivat saada adrenaliinin virtaamaan koskenlaskuretkellä, ja kauniista maisemista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Cairnsin länsipuolella avautuvalle kauniille maaseudulle, joka tarjoaa sekä vesiputouksia että vehreitä kahviviljelmiä. Mahdollisuuksia on paljon!

Päivä 15: Lähtö Cairnsista

Matka, joka on vienyt sinut Australian suurimpiin kohokohtiin, lähestyy vihdoin loppuaan. Ehdit vielä hankkia viimeiset matkamuistot ennen kuin on aika siirtyä lentokentälle, mistä lennät Suomeen välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 16: Saapuminen Suomeen

Laskeudut takaisin Suomeen hauskan ja tapahtumarikkaan matkan jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rento loma trooppisessa Pohjois-Queenslandissa
3 yötä

Pidennä matkaasi muutamalla rennolla lomapäivällä viihtyisässä Port Douglasin kaupungissa, joka sijaitsee Cairnsista pohjoiseen. Täällä sinua odottavat monet hyvät ravintolat, mahtavat shoppailumahdollisuudet ja rento tunnelma.

Trooppisen pohjoisen kansallispuistot
4 yötä

Vietä neljä mielenkiintoista päivää Pohjoisterritoriossa ja seikkaile Kakadun kansallispuistossa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde.

Majoitut neljä yötä Darwinin kaupungissa, joka saattaa olla sinulle jo tuttu Australia-elokuvasta?

Ensimmäinen kokopäiväretki suuntautuu Kakadun kansallispuistoon, missä pääset risteilemään krokotiileja viliseville joille ja opit paljon Australian alkuperäiskansojen erityisestä yhteydestä paikalliseen luontoon.

Vierailet myös vähemmän tunnetussa, mutta vähintään yhtä kauniissa Litchfieldin kansallispuistossa, missä voit halutessasi uida vesiputouksissa.

Tämä pidennys sopii erityisen hyvin touko-lokakuussa matkustaville, koska silloin Australian pohjoisosissa on kuiva kausi. Jos haluat varata tämän pidennyksen sadekaudella marras-huhtikuussa, on tärkeää, että otat yhteyttä matkailuneuvojaan ennen varauksen tekemistä, sillä retkiä Kakadun ja Lichtfieldin kansallispuistoihin tehdään tänä aikana vain 1–2 kertaa viikossa.

Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Yli 6 hengen ryhmille tarjoamme erikoisetuja – pyydä tarjous jo tänään.
Arvostelut
Matkakertomuksia
ENNEN MATKAA
Hyvä tietää
Oseania
Iida Egelund Väänänen
Aukioloajat
ma-to 10-16
pe 10-15
LIITY SEIKKAUKSIIN
Vastaavia matkoja
MIKSI MATKUSTAA TOURCOMPASSIN KANSSA?
Miksi asiakkaat valitsevat meidät
 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana
 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus
 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikaiset suhteet laajaan kumppaneiden verkostoon
 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen
TUTKIA
Tutustu kaikkiin mahtaviin matkakohteisiimme